The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.04.2013, 09:39
Rozmówka z Kamilem Kosowskim po meczu z Lechią Gdańsk.

- Jeśli popatrzeć na to, jaki mecz zagraliście z Lechią, to chyba jedynym pozytywem tego spotkania jest to, że nie przegraliście w Gdańsku. Zgodzi się Pan z taką opinią?
- Nie wiem, czy w ogóle można szukać pozytywów po takim meczu i tym, co zaprezentowaliśmy tutaj. Można się rzeczywiście zgodzić z tym, że chyba jedynym jest to, że nie przegraliśmy i że dopisujemy sobie jeden punkt. To oczywiście wielkiej chwały nam nie przynosi, ale biorąc pod uwagę to, jak graliśmy, powinniśmy się z tego cieszyć.

- To porozmawiajmy o przyczynach. Dlaczego Wisła zagrała najsłabszy mecz tej wiosny?
- Nie mam pojęcia. Choć trzeba wziąć pod uwagę fakt, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni tylko dwa razy trenowaliśmy na normalnym boisku. A tak albo na sztucznej trawie, albo pod balonem - też na sztucznej nawierzchni. Wydaje mi się, że zawodnicy Lechii mieli większą swobodę w poruszaniu się po boisku. Wyglądali po prostu lepiej od nas. Trzeba to sobie powiedzieć otwarcie - Lechia była lepsza. W całym tym negatywnym dniu trzeba chyba tylko się pocieszać, że ciągle wiosną nie przegraliśmy. Przynajmniej nasi obrońcy stanęli na wysokości zadania, Sergei również, i nie straciliśmy bramki.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.04.2013, 15:28
Czy faktycznie kopanie piłki na sztucznej nawierzchni aż tak bardzo różni się od kopania jej na zwykłej trawie żeby cała drużyna zapomniała jak się celnie podaje na 3 metry?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.04.2013, 15:30
jestem zdania, że większy wpływ na "formę" naszych kopaczy miał przejazd autokarowy do Gdańska niż brak trawy w Krakowie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.04.2013, 15:36
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
jestem zdania, że większy wpływ na "formę" naszych kopaczy miał przejazd autokarowy do Gdańska niż brak trawy w Krakowie...
WTF?
przeciez w krk zawsze jest trawa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 03.04.2013, 08:40
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Tak, niech klub wynajmie im prywatny samolot, żeby nasze gwiazdy nie męczyły się tak bardzo podróżami. Z taką grą, jaką oni prezentują to powinni na rowerach dojeżdżać na mecze.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2013, 11:12
Mogą odejść z Wisły Kraków:

Kew Jaliens
35-letni Holender mógłby zostać, ale musiałby się zgodzić na znaczną obniżkę zarobków. Nie wydaje się, aby miał jeszcze motywację do gry w Wiśle. Jego rodzina przebywa w Holandii.

Ivica Iliev
Serb przychodząc 2 latem 2010 roku do Wisły deklarował, że to jego ostatni poważny kontrakt. Myśli o zakończeniu kariery i powrocie do Belgradu, gdzie przebywa jego rodzina.

Sergei Pareiko
Reprezentant Estonii deklaruje, że chciałby zostać w Wiśle, ale na razie klub nie skorzystał z opcji przedłużenia kontraktu. Już w zeszłym roku, przedłużając umowę zgodził się na znaczną obniżkę pensji.

Daniel Sikorski
W Wiśle miał się odbudować, ale z tych planów nic nie wyszło. Nie strzela bramek, ostatnio prawie nie pojawia się na boisku. W klubie nikt nie wiąże już z nim nadziei.

Emmanuel Sarki
Nigeryjczyk miał udowodnić wiosną, że warto przedłużyć z nim kontrakt.
Ostatni zaczął dostawać szansę od trenera Tomasza Kulawiak, ale na razie nie dostarczył zbyt wielu argumentów na swoją korzyść.

Radosław Sobolewski
W dużej mierze decyzja o pozostaniu w Wiśle będzie zależało od niego. 37-letni zawodnik myśli już o zakończeniu kariery. Jeśli jednak zdrowie i forma będą mu dopisywały, może skusić się na dalszą grę.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 12.04.2013 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 12.04.2013, 11:22
No i chyba jeszcze Czekaj i Uryga.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.04.2013, 23:04
Ktoś wie, czy z Sarkim wszystko w porządku?

Bo to wyglądało na coś naprawdę bolesnego.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.04.2013, 23:06
Cytat:
„Największy problem będziemy mieć z Sarkim i Głowackim. Arek ma naciągniętą łydkę a Sarki uszkodzony więzozrost w barku, czekamy jednak na dokładniejszą diagnozę w sprawie Manu” – powiedział Kulawik.
za oficjalną...
Odpowiedz cytując
Manor
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 14.04.2013, 09:07
Sarki - rok bez gry w piłkę, a grając ogony pokazał już ileś razy więcej niż Kosa czy Iliev. To świadczy o poziomie naszego aktualnego składu oraz ligi... Szybki, zwrotny, dobre wrzutki. Ta kontuzja to absolutnie fatalna sprawa, eliminuje z najważniejszego meczu sezonu naszego najlepszego ofensywnego zawodnika.

W rewanżu ze Śląskiem na pewno bez niego - nasz ofensywny kwartecik będzie wyglądał Kosa, Gargula, Małecki, Genkow/Sikorski z wejściem Boguskiego i Chrapka... Trzeba wierzyć :d
Odpowiedz cytując
loory
Member

Od: 12.2011

Stary 14.04.2013, 09:13
nie chce tutaj pisać ze Sarki zbawi naszą Wisełkę ale obiektywnie widać u gościa mega "odejście" i ciekawy drybling.

wg mnie jak damy mu więcej okazji i będziemy na niego coś grać ( tak też było z Legią pod koniec, że wszystkie piłki były adresowane do niego) to może coś z niego nam pożytecznego wyjdzie.
Here's the thing that makes life so interesting
the theory of evolution claims only the strong shall survive
maybe so, maybe so but the theory of competition says
just because they are the strong doesn't mean they can't get their asses kicked that's right
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.04.2013, 09:18
Sarki za każdym razem kiedy pojawiał się na boisku potrafił ożywić naszą grę, ale że mamy takich a nie innych napastników jego starania spełzły na niczym.

Mam nadzieję, że jego kontuzja nie jest na tyle poważna by wykluczyć go na dłuższy czas z gry.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.04.2013, 09:46
Mam nadzieje że po kontuzji nie spuści z tonu i będzie ciągnął Wisłę bo w tej chwili to nikt inny tego nie zrobi.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.04.2013, 10:52
Biję się w pierś i przyznaję, że Sarki okazał się wzmocnieniem. Kiedy przychodził do Wisły traktowałem go( jak pewnie większość) jak kolejnego z zawodnika z cyklu " I ty możesz zostać piłkarzem! przyjdź na kasting do nowego zespołu produkcji łysego likwidatora" okazało się jednak że SELERinho potrafi grać w piłkę i w kontekście naszej aktualnej siły jest niezłym wzmocnieniem. Obawiam się tylko, że jeśli zostanie z nami na przyszły sezon, to jego niezła szybkość może w dziwny sposób "wyparować" po pierwszym okresie przygotowawczym

E: Jest gdzieś filmik z sytuacją w której Sarki doznał kontuzji
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 14.04.2013 o godz. 10:55.

Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 14.04.2013, 11:02
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Biję się w pierś i przyznaję, że Sarki okazał się wzmocnieniem. Kiedy przychodził do Wisły traktowałem go( jak pewnie większość) jak kolejnego z zawodnika z cyklu " I ty możesz zostać piłkarzem! przyjdź na kasting do nowego zespołu produkcji łysego likwidatora" okazało się jednak że SELERinho potrafi grać w piłkę i w kontekście naszej aktualnej siły jest niezłym wzmocnieniem. Obawiam się tylko, że jeśli zostanie z nami na przyszły sezon, to jego niezła szybkość może w dziwny sposób "wyparować" po pierwszym okresie przygotowawczym

mam tak samo jak Ty zresztą są moje post.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2013, 12:15
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post

Trudno się z tym nie zgodzić.

Pozostaje pytanie - czy Sarki jest w stanie grać 90 minut?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.04.2013, 12:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Trudno się z tym nie zgodzić.

Pozostaje pytanie - czy Sarki jest w stanie grać 90 minut?
Moim zdaniem pytanie brzmi kiedy Sarki będzie gotowy by grać w pełnym wymiarze czasowym, bo przecież można go fizycznie przygotować by był w stanie wytrzymać trudy całego meczu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.04.2013, 12:49
Sarki jest w stanie grać 90 minut, ale nie na takim poziomie jak wczoraj z Legią.
Chłop jest idealny na podmęczonego przeciwnika
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2013, 14:10
Ale to forum jest zabawne. Teraz nagle Sarki okazuje się całkiem spoko grajkiem, a jak przychodził wieszano na nim psy. To samo z trenerem jest.. a patrząc spokojnie widzimy ile razy w Krakowie nas oszukano!! To niepojęte by tyle błędów sędziowie dla jednej drużyny robili...
Swoją drogą patrząc na Sikorskiego od dłuższego czasu myślałem, że jego nieskuteczność jest chyba przez te długie włosy... bo wszystkie bramki strzelał mają krótkie I co się okazało znów ma (jak na siebie) krótkie włosy i strzela bramkę!! Wniosek dla Daniela.. nigdy nie zapuszczaj włosów dopóty, dopóki jesteś czynnym piłkarzem Taki mały OT
Miłej i słonecznej niedzieli da Wszystkich!!

Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 14.04.2013, 14:20
nie mówię , że Sarki to grajek geniusz niemniej jest lepszy niż myslalem. ale mimo to w czerwcu out
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.04.2013, 14:58
Sarki u nas już nie pogra w ogóle jeśli kontuzja będzie grożna
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.04.2013, 16:42
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Ale to forum jest zabawne. Teraz nagle Sarki okazuje się całkiem spoko grajkiem, a jak przychodził wieszano na nim psy. To samo z trenerem jest.. a patrząc spokojnie widzimy ile razy w Krakowie nas oszukano!! To niepojęte by tyle błędów sędziowie dla jednej drużyny robili...
Swoją drogą patrząc na Sikorskiego od dłuższego czasu myślałem, że jego nieskuteczność jest chyba przez te długie włosy... bo wszystkie bramki strzelał mają krótkie I co się okazało znów ma (jak na siebie) krótkie włosy i strzela bramkę!! Wniosek dla Daniela.. nigdy nie zapuszczaj włosów dopóty, dopóki jesteś czynnym piłkarzem Taki mały OT
Miłej i słonecznej niedzieli da Wszystkich!!
A co ten trener takiego wielkiego wykonał? Jeśli nie awansuje do finału PP co oznacza brak Wisły w pucharach to będzie potwierdzeniem tezy o braku umiejętności trenerskich choć mam nadzieje że tak nie będzie.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.04.2013, 20:33
dobre przyspieszenie ma Sarki, pokazał to przy akcji bramkowej, może będzie z niego korzyść, o ile kontuzja jest niegroźna
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.04.2013, 22:46
Jak dla mnie to ten Sarki w ostatnich meczach co wchodzil to odrazu gra calej druzyny byla lepsza.

Nasz najlepszy zawodnik
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.04.2013, 19:19
Rafał "Sto nieszczęść" Boguski... po tym, co zobaczyłem dziś w meczu ze Śląskiem, wypada tylko powiedzieć że Wisła potrzebuje od zaraz napastnika z umiejętnością strzelania w światło bramki. Ten gość wystawiany jako samotny napastnik to jawny sabotaż.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 17.04.2013, 20:35
Nie chcę przesadnie krytykować Boguskiego bo według mnie 9 to kompletnie ale to kompletnie nie jego pozycja. Aby grać na "dziewiątce" trzeba mieć nie tylko odpowiednie warunki fizyczne czy umiejętności trzeba posiadać przede wszystkim odpowiednią psychikę, a on ma zbyt delikatną. Tu musi być gość który nawet jak coś zawali to nie siądzie psychicznie i w drugiej czy trzeciej sytuacji się nie zawaha zalutować, nie będzie szukał prostego rozwiązania typu trafić w bramkę.
Doceniałem właśnie Pawła Brożka za to że nawet jak partolił to na boisku był nadal sobą czyli po prostu strzelał tak jak uważał, a nie byle tylko kopnąć.

Nie będę znęcał się nad Rafałem bo wiem że były momenty że miał przebłyski dawnego Boguskiego jednak nie widzę dla niego przyszłości na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.04.2013, 20:37
Chciałbym nadrukować podobiznę Łukasza G. na swoją koszulkę w hołdzie dla jego heroicznej postawy na boisku. Gdzie takie coś zrobię?

Może są takie koszulki w WŚ?

Mam już projekt. Zdjęcie i podpis, 4 bramka ustawiła to spotkanie.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 17.04.2013 o godz. 20:42.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 17.04.2013, 21:22
a jednak Rafał uciszył wszystkich krytyków jak schodził dzisiaj, w jedyny osiągalny przez niego sposób...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.04.2013, 22:20
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę przesadnie krytykować Boguskiego bo według mnie 9 to kompletnie ale to kompletnie nie jego pozycja. Aby grać na "dziewiątce" trzeba mieć nie tylko odpowiednie warunki fizyczne czy umiejętności trzeba posiadać przede wszystkim odpowiednią psychikę, a on ma zbyt delikatną. Tu musi być gość który nawet jak coś zawali to nie siądzie psychicznie i w drugiej czy trzeciej sytuacji się nie zawaha zalutować, nie będzie szukał prostego rozwiązania typu trafić w bramkę.
Doceniałem właśnie Pawła Brożka za to że nawet jak partolił to na boisku był nadal sobą czyli po prostu strzelał tak jak uważał, a nie byle tylko kopnąć.

Nie będę znęcał się nad Rafałem bo wiem że były momenty że miał przebłyski dawnego Boguskiego jednak nie widzę dla niego przyszłości na tej pozycji.
W tej rundzie najlepiej zagrał drugą połowę ze Śląskiem, w pierwszym meczu, bo w końcu zagrał na swojej pozycji, podwieszonego napastnika. Bo wysunięty napastnik to nie jest i nigdy nie był.
.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.04.2013, 22:38
Piłka nożna to nie jest dyscyplina dla Rafałka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów