|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Garbarnia ma grac w Zabierzowie chyba lub w Wieliczce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ale wracając do meritum......Panie Jawor...ja wiem, ze GWno a w szczególności oddzial krakowski GWna, bardzo by chciał wykonać "prikaz" na archi-szopę-ale ,ale...powtarzam: INWETSYCJA NIE UKOŃCZONA NIE MOŻE BYĆ PRZEDMIOTEM, TEGO quasi normalnego Konkursiku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Według miasta stadion jest gotowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Własnie w Kronice podali że Wisła przejęła pełne koszty użytkowania stadionu, jednak kwota wynajmu jeszcze nie została ustalona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wisła przejęła na siebie utrzymanie stadionu:
http://www.tvp.pl/krakow/aktualnosci...chunek/5637096 ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Wchodząc do czyjegoś "pięknego inaczej" domu chyba nie mówisz gospodarzowi w twarz: ale masz chlew ! ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
A to, że stadion nie jest ładny, i wypada słabiej niż inne - zajebiste na skalę światową - nowe polskie stadiony to już inna sprawa. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Kumpel mi mówił, że był na stadionie Legii i na Wiśle. I o ile Legii jest piękny, dopracowany, to Wisły jest jakby..."majestatyczny". Niby nowy, ale jakiś ponury, groźny...i dlatego może robi wrażenie na gościach, bo nie sprawia wrażenia przyjaznego. W telewizji np wydaje się większy niż jest. Dodam tylko, że kolega nie kibicuje żadnej z drużyn, raczej jest fanem "budowlanym." pozdr ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Może raczej Ty ładniejszy już nie będziesz.
Zaś stadion może i będzie nie raz jeszcze upiększany i przebudowywany. I nie chodzi tylko o fasadę, skoro San Siro przebudowano to co dopiero Nasz R22. Stadion Wisły prędzej czy później i tak będzie miał ładną estetykę wykończenia, ważne że już jest, a reszta to detale czyli dużo mniejsze koszty. PS. Odrębną kwestią jest bryła obiektu która mnie przykładowo się podoba.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.11.2011 o godz. 18:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jakie odległości są każdy widzi.
Ale dla piłkarzy wydają mi się idealnymi. Możesz (jeśli chcesz, a niestety u niektórych jest z tym problem ;/) rozpędzić się i nie musisz się obawiać że rozbijesz się o reklamę, bruk itd. Mi się stadion podoba, murawa bardzo dobra, pozostaje naszym tylko zapier... a wtedy i trybuny będą pełne i nikomu nie będzie przeszkadzało, że trybuny są za daleko (a co mają powiedzieć o stadionach z bieżnią lekkoatletyczną |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...edztwo,1722228
I pani dyrektor ZiKit Joannie N. zginelo 300kola PLN ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Stadion Wisły nadal bez sponsora. Kraków obniża ofertę o 10 mln
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...o-10,id,t.html Jakoś się nie pchają sponsory... |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tia....
skoro miasto obnizylo juz o 10mln to nic nie stoi na przeszkodzie zeby obnizylo jeszcze o pare milionow. Tak zapewne rozumowac beda potencjalni sponsorzy. Prawdopodobnie stadion bedzie bez "nazwy" przez kolejny rok, albo i dluzej. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Mnie tam wystarczy by trzymali się obecnej nomenklatury, "Stadion Wisły", bez .......enia o stadionie miejskim. Jak zadziała marketing, znajdzie sponsora i rozumiem ze po przejęciu całego brutala kasa trafi do Wisły, niech nadal nazywa sie "Stadion Wisły". Daję 50 zł.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli dobrze kojarzę, to tak naprawdę obniżono o 5 mln. Wtedy oczekiwano 5-letniej umowy za 30 mln. Teraz 4-letniej za 20 mln. Według nowej wyceny (5 mln / rok) 5-letni kontrakt byłby wart 25 mln.
A prezydenta M. "zachęcam" do kontynuowania polityki PR-owych strzałów w stopę jak wywoływanie polemiki z Bońkiem czy publiczne straszenie Wisły wyrzuceniem ze stadionu. Każda taka akcja to kolejni chętni do firmowania beton-areny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html także tego...
![]()
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Kłótnia Wisły Kraków z miastem o stadion na finiszu? Jest porozumienie
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...fca36939,1,3,5 Cyt z tekstu: Według aneksu Wisła rocznie ma płacić na rzecz miasta jeden procent od dochodów z części sportowej i trzy procent z części komercyjnej. Na razie potencjalne dochody wylicza rzeczoznawca. W tym tekście są jakieś wyliczenia, ale moim zdaniem z czapy. No ciekawe, co to jest przychód z części sportowej? Wiadomo, że bilety, ale co jeszcze? Prawa TV, premie od UEFA i PZPN? Dziwne kryterium. Chciałbym wiedzieć, co to za rzeczoznawca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jest tu ktoś, kto zna sie na budownictwie i wytłumaczy mi stwierdzenie "Kibolska architektura"
![]() Powód: GóWno
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 16.11.2011 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ten jeden procent od dochodów to chyba jakieś nieporozumienie dziennikarskie ale co mnie cieszy - najpewniej dogadają się co do wariantu o którym pisałem ze 2? lata temu - w skrócie że nie będzie to stała opłata a opłata uzależniona od tego jak będzie szedł 'interes' - czyli jak będzie szedł kiepsko to też obie strony kiepsko zarobią a jeśli będzie szedł dobrze to wiadomo.
Najbardziej bezpieczna opcja, szczególnie dla Wisły ale też i dla miasta a na pewno najuczciwsza. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
nagroda zasłuzona...prymitywna architektura i amatorska inwestycja...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Antyradio właśnie podało że Wisła dogadała się w sprawie stadionu. Prawda?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Czekam na te zaskoczenie. Co do opłaty za stadion - 1 + 3% od dochodów to ja rozumiem. Widzę, że jak w kasie miejskiej pustki, to dobre i 2mln. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
co do nowej bazy to jestem bardzo ciekawy jak to się skończy, czekam z niecierpliwością na jej wybudowanie bo to jest przyszłość i kluczowa sprawa dla rozwoju klubu.
Martwi nie ten fragment: Ciągle nie mamy bazy, ale do końca sezonu zaskoczymy wszystkich. Boiska można wybudować w niecałe dwa miesiące, ale jeszcze nie mogę powiedzieć gdzie. bo może to oznaczać, że baza powstanie poza Reymonta ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|