|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bingo!
10 znaków. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że nawet jeśli zmiana nie nastąpi teraz to jest kwestią czasu kiedy sie wydarzy. Może za pół roku, może za rok, może za kilka miesięcy. Formuła Cupiała w Wiśle wyczerpała się i widać to gołym okiem. Myślę, że sam o tym doskonale wie, a na dodatek ma również na głowie powody prawno-ekonomiczne. On nie ma juz za grosz pasji i chęci do tego, jest całkowicie wypalony.
Tym samym dziwiłbym się gdyby np. z jego winy nie doszło do zmiany teraz. On już nie ma nic dobrego do zaproponowania. I mam nadzieję, że nie będzie psem ogrodnika.
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.07.2016 o godz. 01:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
wiadomo że KIEDYŚ nastąpi zmiana właściciela tak samo jak wiadomo że za 5 miliardów lat swiat przestanie istnieć ale tutaj liczy się najbliższa przyszłość i przeczuwam że skończy się ta saga o zmianie właściciela jak każda inna o sponsorach, trenerach i zawodnikach, takie baśnie z 1000 i jednej nocy wokół naszego klubu co jakiś czas się pojawiają, przynajmniej można odwrócić uwagę kibiców od problemów sportowych ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no właśnie podstawowa różnica jest taka i o tym pisałem, ze dotyczy to najbliższej przyszłości. Sytuacja do tego wyraźnie dojrzała i chyba widzi, czuje to każdy. 5, 10 lat temu bym tak nie napisał. I nie wiem czy czytałeś ze zrozumieniem: napisałem rok, pół roku, kilka miesięcy / to chyba różnica niz napisać rok, 5 lat czy 10 lat, 5 mld lat.
Właśnie tu leży istota. Ze zmiana nie bedzie za 5 lat tylko najprawdopodobniej w dużo krótszym okresie czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
kapustka idzie za 25mln PLN a Wisłę sprzedają za 14mln. Filipiak kupi i jeszcze mu na frytki zostanie.
a tak poważenie klub już od dłuższego czasu przygotowany jest do sprzedaży, ma stosunkowo niskie wydatki na kontrakty w stosunku do przeszłości. Tak naprawdę to klub sam powinien na siebie zarabiać w normalnych warunkach z normalnym zarządem i takim potencjałem. Klub który w w ciągu 20 lat zdobywa 8 mistrzostw powinien być maszynką do zarabiania porządnych pieniędzy. ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak to zadziało Kozioł wypuścił info,że Wisełkę sprzedają poszło do mediów Miga to podłapał i powstało kilka artykułów kto kupuje Wisłę tym żyją media...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zadał sobie już ktoś pytanie w jakim celu po co miałby nas ktoś z zagranicy kupić ?
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czemu?
Po pierwsze klub wg plotek kosztuje jakieś 3,5 miliona euro - jak za darmo. Po drugie nasza liga jest coraz bardziej atrakcyjna - tak serio. Po trzecie stosunkowo niskim nakładem kosztów można zrobić europejskie puchary, i pokusić się o LM. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To skoro jest tak dobrze to dlaczego Legia nie gra w LM dlaczego Lechia nie ogarnia po co Cupiał sprzedaje?
Zachodni kapitał przychodzi tu zarabiać plus dac jakieś ochłapy a nie robić nam dobrze. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo zarządzać trzeba umieć.
Co z tego że Lechia ma kasę, skoro budują drużynę bez ładu i składu. Co z tego że Legia wydaje się zarządzana z głową, jak się osłabiają, albo dostają walkower. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To oczywiste, ze nikt tu nie przyjdzie altruistycznie. I nie można sie na to obrażać, to oczywiste. Zarobić wprost na polskim klubie trudno, ale wiem np. ile taki Comarch zawdzięcza promocji poprzez piłkę. To niewymierna świadomość marki, która przekłada sie pózniej na wymierna liczbę kontraktów.
A klimat w okol polskiej piłki bedzie coraz lepszy, pieniędzy stopniowo bedzie coraz wiecej. Do tego Krakow - rozpoznawalne na świecie miasto, praktycznie pewne 20-30 tys ludzi na trybunach jak zapewnisz tu dobra drużyne. Podstawy do wejścia do LM lub LE i juz promocji firmy w Europie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Potencjał w postaci stadionu i kibiców i marki jest oczywiście mocno niewykorzystany przez złe zarządzanie bo z jednej strony Cupiał to bardzo dobry właściciel ale z drugiej to co chwile wywala ogromne pieniądze w błoto przez bezsensowne decyzje zamiast na rozwój.
Stadion i klub jest zdecydowanie predestynowany do w miarę regularnej gry w fazach grupowych europejskich pucharów. W dobrego wujka z zagranicy nie wierze. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie ma żadnego inwestora z zagranicy. Na dzień dzisiejszą są małe szanse żeby klub zmienił właściciela w tym roku. Jedną z firm zainteresowanych kupnem jest JW Constraction ( w konsorcjum).
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Informacja pochodzi z ......? Kuzynka sprzątaczka czy pluskwa w domu Cupiała
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cale forum informatorów i kazdy pisze co innego...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A tak off topic: ile masz lat? To pytanie kieruje też do innych informatorów. Odpowiedzcie szczerze. Bo ja jak miałem 12 lat to już wstydziłem sie zmyślać. To forum może być ciekawym tematem dla psychologów, jak 30 letni gościu może robić sobie dobrze zmyślając, że ma dojścia do miliardera. No chyba, że masz 12, to spoko... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 24.07.2016 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wielu się może to nie spodobać, ale bliżej nam do tvn...
Od razu wszelkim hejterom mówię że nie jestem pewny tego na sto procent, natomiast będę pewny jutro lub we wtorek ostatecznie tak czy siak albo się potwierdzi lub nie.
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 24.07.2016 o godz. 22:44.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mają pieniądze? Bo chyba się z Legią pogryźli ...
Poza tym WSI vs. SB ... może być ciekawie. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasę mają, ale nie będą finansować klubu w którym kibice ich wielce obrażają.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czyli są takimi idiotami że myślą że ubeków tutaj nikt nie będzie obrażał ....
brawo ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że temat sprzedaż Klubu to pic na wodę. Sam fakt, że do tej pory nie było sensownego przecieku do mediów sugeruje, że żadne rozmowy z nikim się nie toczą. Co nie znaczy, że Cupiał nie chciałby sprzedać Wisły ( z rożnych względów). Ale nie ma już frajerów, którzy chcieliby bezinteresownie topić własne pieniądze w polskiej piłce, bo nijak to się nie opłaca. Dlatego, nawet jak dojdzie do zmiany właściciela, to nie ma się napalać na duży zastrzyk gotówki i radykalną zmianę sytuacji, jak tuż po wejściu TF. W zasadzie to jedyny przypadek w ostatnich 20 latach, gdzie wejście sponsora z dnia na dzień odmieniło losy klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mówię że tu ich nikt nie będzie. Ale dlatego wypieli się na Ł.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Chyba mamy te same informacje, gorzej jak to ten sam znajomy znajomego Dobrej nocy
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Ja .......e, jakie informatory. Teczki też macie?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Ale wy mówicie o TVN czy ITI?
Bo przecież ITI sprzedał TVN Amerykańcom za ładną sumkę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Byli szejkowie, był Chińczyk, Wojciechowski, ITI, konsorcjum i zaś powracamy do tematu ITI.
To dobra informacja bo zaraz zaś może być grany temat szejka |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Na świętego Hieronima, jak jest deszcz albo go nie ma, to gdy przyjdzie święta Ada, albo pada albo nie pada... Takie mądrości ludowe...
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|