The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2015, 14:21
Dobry i stosunkowo niedrogi lakiernik ?
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 05.08.2015, 09:45
SPRZEDAM ALFA ROMEO 147.
http://www.gumtree.pl/a-samochody-os...50910495434109
CENA 6500 do negocjacji.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2015, 08:25
Panowie jestem na etapie poszukiwania nowego wozidełka.

Mogę po znajomości wziąć Forda Focusa, Mk2, 2008 rocznik.
Kupiony w salonie Forda w Warszawie, 1 właściciel, garażowany i serwisowany w ASO.
Silnik 1.6 TDCI, 90koni, przebieg 90tys, bogate wyposażenie, alufelgi 16" z nowymi oponami, w komplecie też zimówki na felgach 15"
Jakieś drobne ryski wynikające z użytkowania, plus małe wgniecenie na drzwiach. Do wymiany też licznik km bo ponoć dioda szwankuje. Fotki mam dziś dostać.

Cena 23 tys. Brać to? Auto stoi w Warszawie.
Ten silnik jest OK?
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 11.08.2015 o godz. 08:56.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 11.08.2015, 09:19
Sprawdź blachę wszędzie gdzie się da - tamte focusy podobnie jak poprzednie mondeo ruda szarpała jak reksio szynkę

Ale co do silnika to w tym momencie nie kojarze czy miał jakieś wady. Na pewno ten co dawali do mondeo MK3 - 2.0 TDCI to długo nie wytrzymywał, pompa wtryskowa leciała a potem same wtryski - wada wrodzona i praktycznie nie do uniknięcia.

Na pewno w tych focusach 1.6 benzyna ma świetne opinie. Zależy ile jeździsz.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.08.2015, 09:38
Dla mnie to będzie muł. Mało spali ale jeżdzić to to nie będzie chciało.

Na co dzień dziewczyna jeździ mk1 1.6 benzyna 105 km i silnik nie do zajechania choć przy klimie to też nie jest bolid, ale blacha jest dramatem. Mk2 trochę lepsze ale też gniją.

Z klimą te 90 koni będzie umierać a nie jechać.

I cena też wysoka, realnie do 20 za super igłę bym dał.

Awaryjność nie jest mi znana.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.08.2015, 10:00
Mam tego Focusa ale sprzed liftingu, co do silnika to bardzo oszczędny np. w porównaniu do 1,9 w Meganie, którą miałem wcześniej, przykładowo jadąc na działkę schodzę poniżej 4 l/100 km. Jazda nad morze, samochód full załadowany ale 90 KM daje spokojnie radę. Jedynie w dużych upałach na klimie czuć bardziej "dziurę" przy mocniejszym przyspieszaniu. Zaznaczam, że jestem 40 letnim dziadkiem (choć bez kapelusza) i jeżdżę w miarę spokojnie, chociaż nie raz spiesząc się ruszałem mocnej spod świateł zostawiając resztę daleko ale może taka specyfika ruchu krakowskiego.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 11.08.2015 o godz. 10:02.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 11.08.2015, 10:19
Tak się właśnie obawiam czy to nie będzie mułowate, pewno lepsza by była wersja 110konna.

Z drugiej strony potrzebuję auto do dojazdów do roboty - codzienna trasa Kraków-Olkusz-Kraków. Priorytet to oszczędność więc silnik jak znalazł. 90% jazdy to jeżdżę sam więc da radę myślę.

Blacha - drugi priorytet. Nie może mieć grama rdzy. Obecnie mam Kia (rocznik 2000) i gdyby nie ruda i duże spalanie to bym jeszcze w nią inwestował.

Fordy mam sprawdzone o tyle, że dziewczyna jeździ Mk1 1.8 benzyna i dobrze to hula. Na dodatek sprowadzany z południa Włoch i mimo że rocznik bodajże 98/99 to bez rdzy. Nikt nie wierzy, że to ma tyle lat i tak wygląda
Mama jeździ Fiestą Mk6 1.4 w dieselku i mimo 75 koni to jak lecę tym sam to jest przyzwoicie. Na 3 osoby i z klimą to już gorzej.

Dostanę fotki tego focusa to będę mądrzejszy. Szkoda, że nie stoi bliżej bo kurewsko mi się nie chce do Wawy jechać. Z drugiej strony auto z pewnego źródła to teraz skarb.

Ewentualnie gdyby to nie wypaliło to co powiecie o:
Kia C'eed 1.6 CRDi
Fiat Bravo II 1.9 JTD
Ford Fiesta 1.4 TDCI
Wszystkie rocznikowo 2008-2009, przedział 20-25 koła. Oglądałem już na żywo kilka i Bravo wygląda fajnie. Wszystkie w komisach, każdy miał jakąś drobną (większą) przygodę.

A może macie info o czymś fajnym na sprzedaż w tym przedziale cenowym i roczniku?
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2015, 11:34
Auta z komisów to w 95% straszne padliny, szkoda czasu na oglądanie ogłoszeń z komisów.
Jeździłem hujdajem 1,4 w dieslu 90km i spokojnie dawał radę na klimie, więc mocy raczej Ci nie braknie na dojazdy do pracy, pytanie tylko ile ten silnik w fordzie wytrzyma, bo sławy dobrej nie ma.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.08.2015, 13:19
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Auta z komisów to w 95% straszne padliny, szkoda czasu na oglądanie ogłoszeń z komisów.
Jeździłem hujdajem 1,4 w dieslu 90km i spokojnie dawał radę na klimie, więc mocy raczej Ci nie braknie na dojazdy do pracy, pytanie tylko ile ten silnik w fordzie wytrzyma, bo sławy dobrej nie ma.
Tak się zastanawiam czy są jakieś silniki, które mają "dobrą sławę"(mam namyśli diesle i to nie starsze niż 20 lat)? No, może 1,9 JTD fiatowski Do tej pory jeździłem np. 1,8 tdci forda - złe opinie, 1,9 renaulta - jeszcze gorsze. Nie mogłem narzekać. A może po prostu w odpowiednim czasie sprzedałem?

Ten Ford ma tą przewagę nad "komisowymi", że znasz jego historię. Przynajmniej oficjalną
Ostatnio edytowane przez Kaan : 11.08.2015 o godz. 13:23.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 11.08.2015, 13:32
Opinie w necie o tym 1.6 akurat w miarę pozytywne. Jeździłem 1.4 hdi i 2.0 hdi, a ten 1.6 to ta sama stajnia PSA. W zależności komu dostarczają ma inną nazwę. HDI, TDCI albo CRDI.

I tak jak mówisz, auto jest sprawdzone i to chyba największa zaleta. Teoretycznie przynajmniej
Pewność można mieć tylko kupując nówkę, a i to ponoć nie zawsze.
Myślałem też o nowym (Clio albo Fiesta w tych nowych eko-silnikach benzynowych), wpłacić ze 25koła i reszta w kredycie, ale jak zobaczyłem wyliczenia ile trzeba zostawić ekstra w banku to podziękowałem.
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.08.2015, 14:56
http://centrum.auto.com.pl/osobowy_s...d=1588ty&zyr=5

bierz tego, za maks 30 tys masz fajne auto prawie nowke inie zartuje.

Na allegro czesci sa, auto popularne w dobrej konfiguracji.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 11.08.2015 o godz. 14:59.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.08.2015, 17:43
Luki :
Miałem tego Focusa jako firmowego, jezdziłem rok. Auto przejechane miało ze 160 000 w sumie. Jedyne co mnie wkruwiało to w zimie częste wymiany H7, a tak to zadnej awarii nic a nic. Silnik palił super bo tak jak pisza wyzej 4/5 L na 100. Jezdzać nie patrzyłem na spalanie a takie miałem podczas mojej jazdy, a ja jako handlowiec czesto się spiesze. Mimo iz silnik nie wygladał na kota to do 160 spokojnie bardzo miło sie jezdziło .Auto pojemne bo miałem kombika.
Nt. blachy sie nie wypowiadam bo nie miałem na co narzekać i nie było zadnych defektów.

Szczrze mowiac jak zmieniłem prace chciałem sobie kupic takiego focusa jako auto dla siebie, no ale jednak skonczyłem na Leonie 2007 1.9. Teraz Leona bym nie wymienił ni cholera, ale gdybym go nie kupił napewno nabyłbym tego focusa no ale miałem w tanszych pieniadzach, bo kumpel nawet ostatnio sprowadzał i koło 18 chyba chciał za auto z przebiegiem 80 000 i super wyposażone. Oczywiscie mój Leon sprowadzaony z Belgii, a ten Focus kolegi z bodajze Francji. Nie kupuj w zadnym polskim komisie. Serio. Szkoda hajsu.
Leonem w rok zrobiłem 80 000 i jedyne co to dwumas ze sprzegłem wymieniłem dla spokoju i dalszej jazdy. A tak to zero problemow.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 11.08.2015, 18:25
Kurde szkoda, że nie pisałeś wcześniej o tym focusie za 18 koła Ten Twój kumpel sprowadza dalej? Może ma coś ciekawego?
Ja czekam na listę wyposażenia i info czy ten 1.6 ma dwumasę, bo z tego co czytam to spora część tych silników była bez, a niektóre też bez DPF.
Gdyby nie miał tych drogich i awaryjnych dobrodziejstw to bajka i chyba go wezmę
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.08.2015, 21:24
Panowie, dobry mechanik VAG w Krakowie? Passat mi się sypie i chciałbym żeby go ktoś oglądnął, generalnie bardziej potrzebny ktoś "z powołania" i z cierpliwością (nie ASO), stosunkowo niedrogi, chociaż wiem, że nie musi to iść w parze z dobry. Passat stary i prosty, więc nie powinno być problemu, kable diagnostyczne i inne takie mam, ale już tracę cierpliwość.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 19.08.2015, 22:47
Panowie gdzie w Krakowie wymienić przednią szybę? Przy 29 listopada jest Nordglas czy jakoś tak, można u nich czy szukać gdzie indziej?
the future's uncertain
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 20.08.2015, 07:44
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Dobry i stosunkowo niedrogi lakiernik ?
Wpadnij do nas, polecę Ci kilku z głową i w różnych opcjach finansowych

David. - nasz mechanik ogarnia grupę vaga, wpadnij również, spróbujemy pomóc
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.08.2015, 10:42
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie gdzie w Krakowie wymienić przednią szybę? Przy 29 listopada jest Nordglas czy jakoś tak, można u nich czy szukać gdzie indziej?
luki wyczysc skrzynke i sie odezwij
beta trójka moze?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.08.2015, 15:05
szukam samochodu dla brata, cena max 10tys zł, ale mile widziane tańsze. Minimum 2001 rok, sedan, benzyna (mile widziane LPG). Kolejnym głównym warunkiem jest bezawaryjność. Wiem, że wymagania są wygórowane, ale nie ja je stawiam Możecie coś doradzić?

Jutro jadę oglądać to - http://allegro.pl/show_item.php?item...812#0631b297f2 . Miał ktoś jakąś styczność z takim samochodem? Warte zachodu?
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.08.2015, 15:22
Korzystał ktoś może? http://mechanikolsza.pl/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 23.08.2015, 16:09
Ja z LPG nie miałem w ogóle do czynienia ale z lektury for klubowych wynika że 100x lepiej kupić benzynę i samemu gazować - chyba że kupujesz od kumpla.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 24.08.2015, 17:52
szukam auta w benzynie do 10 tys (mile widziane mniej). Zależy mi na bezawaryjności. Ostatni mój pomysł to Nissan Primera P11. Ma ktoś jakąś propozycję?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 24.08.2015, 17:56
Jakie duże w ogóle? Czy ważniejszy rocznik czy wielkość i wyposażenie.

Można znaleźć fajną Corsę a można i 10 lat starszego mercedesa
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 24.08.2015, 18:14
najlepiej byłoby znaleźć złoty środek, nie chcę jakiegoś gówna tylko dlatego że ma fajny rocznik, ale też nie chciałbym wsadzić kasy w 16-letnie auto

wyposażenie obojętne, mile widziane 5 drzwi
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.08.2015, 15:06
Szukaj Corsy po lifcie - 1.2 80 KM - świetne opinie

http://otomoto.pl/oferta/opel-corsa-...tml#a1899ef153

Nie pamiętam żeby się Civiki sypały - ale za Hondę płacisz i w tej cenie kilka lat w plecy

http://otomoto.pl/oferta/honda-civic...tml#be330b7912

Focus

http://otomoto.pl/oferta/ford-focus-...tml#e50888635f

Na forach klubowych czasami są naprawdę zadbane sztuki - tutaj w sumie tylko na rdzę uwage zwracać
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 09.09.2015, 21:56
Miałem stłuczkę. Sprawca uciekł. Spisałem numery, zadzwoniłem na policję.
Po tygodniu byłem na komisariacie złożyć zeznania. Sprawca również był wzywany, przyznał się.
Po miesiącu sprawa została skierowana do sądu. W sądzie to formalność... pytanie.

Jak to się będzie dalej odbywać? Kiedy poznam numer polisy sprawcy, jego dane, kiedy mam zgłosić szkodę u jego ubezpieczyciela?

Miał ktoś podobną sprawę i może opisać jak to wyglądało.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 09.09.2015, 22:30
Jak masz nr to sprawdz na stronie ufg gdzie mial polise kupiona.

Zadzwon do jefo ubezpieczyciela i spytaj co z tym zrobic.

Jak masz ac to rob ze swojego ac a oni sciagna z niego.

Zadzwon do swojego ubezpieczyciela i spytaj co zrobic. PZU mialo opcje ze zalatwiali takie sprawy jak miales u nich oc.

To takie najpewniejsze kroki ktore mozna powziac.

A najpewniejsze jest to, zaczekaj do wyroku, jak sie uprawomocni wez odpis i do jego ubezpieczyciela sie skieruj.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.09.2015, 22:38
Przede wszystkim kontakt z jego ubezpieczycielem żeby założyć sprawę i uzyskać numer zgłoszenia. Później możesz w trakcie uzupełniać uzyskane dane (via telefon/internet). Wszystko potrwa minimum kilka miesięcy, ale warto tego dopilnować żeby ubezpieczyciel się nie wypiął.

Miałem podobną sytuację latem i od stłuczki do naprawy samochodu w ASO minęły ok. 3 miesiące. Przy sądzie nastaw się, że będzie dłużej.
Odpowiedz cytując
Woland
Member

Od: 10.2004

Stary 12.09.2015, 20:51
Polecacie jakiś serwis zajmujący się Hondami?
ŚLĄSK,WISEŁKA,LECHIA GDAŃSK

CZY CIEMNO,CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.09.2015, 21:13
Taka cisza a tutaj zaraz się światowy rynek motoryzacyjny wysra do góry nogami

Cytat:
Akcje koncern Volkswagen spadły w poniedziałek o ponad jedną piątą w następstwie ujawnienia, że manipulował on wynikami kontroli spalin w swych sprzedawanych w USA samochodach z silnikami Diesla, za co grożą mu tam obecnie znaczne kary finansowe.

Jeśli prowadzone obecnie przez EPA dochodzenie potwierdzi zarzuty wobec Volkswagena, to ewentualna kara dla koncernu może wynieść do 37,5 tys. dolarów za każdy zakwestionowany samochód, czyli w sumie ponad 18 mld USD.
Cytat:
Władze Korei Południowej zapowiedziały we wtorek, że zbadają poziomy emisji dwóch modeli z silnikami Diesla Volkswagena i jednego wyprodukowanego przez Audi. W przypadku wykrycia nieprawidłowości kontroli poddane zostaną wszystkie niemieckie auta - podał Seul.
Cytat:
Francja chce europejskiego śledztwa ws. oszustw Volkswagena

Francuski minister finansów Michel Sapin stwierdził, że należy się przekonać, czy afera obejmuje tylko samochody sprzedawane do Stanów Zjednoczonych, czy także modele dostępne w Europie. Na razie sprawa ogranicza się do Kalifornii.
Cytat:
KE poinformowała we wtorek, że analizuje dostępne informacje dotyczące manipulowania pomiarem emisji spalin w samochodach Volkswagena. Zapowiedziała też, że od przyszłego roku możliwe będzie testowanie samochodów nie w laboratoriach, a w warunkach drogowych.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.09.2015, 06:44
Mobilki Mobilki. Planuje początkiem roku wymienic samochod. Kwota ktróa dysponuje to maks 30 tysiecy. Pomyslalem o hondzie accord 2.0 benzyna, jezdzil lub jezdzi ktos takim samochodem? Jakies opinie? Ewentualnie jakies propozycje bym poprosil, inetersuje mnie raczej benzyna( rowniez z gazem), diesla nie wykluczam, ale jednak wolalbym benzynke. Bede wdzieczny za kazda opinie i podpowiedz. No i jedna sparawa Opel Vectra odpada.........
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów