The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2009, 09:34
Borussia z Błaszczykowskim awansowała na 5 miejsce w bundeslidze, premiowane awansem do Ligi Europejskiej (dawniej p. UEFA) jednej wygranej potrzeba do 100% pewności występu
Będzie za to Wisła miała pieniądze jak w zeszłym sezonie?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2009, 15:03
Marek Motyka trenerem Korony
http://goool.pl/main_v3.php?id=19883

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2009, 15:24
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Najmniejszy na boisku Frankowski strzela bramkę głową ;p
Dodajmy, że ze spalonego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.05.2009, 16:05
Sędzia też czasem się pomylić musi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2009, 16:20
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Sędzia też czasem się pomylić musi.
Jasne, co nie zmienia faktu, że gola być nie powinno. A "był" bardzo ładny...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.05.2009, 16:26
Najladniejsza bramka nieuznana, to chyba bomba Moskalewicza w poprzeczke na Konwiktorskiej.
Tyle ze te warszawskie papusniaki mialy bramke pod katem chyba 45st!

Nie pamietam tylko co o on nam dawal, ten gol. Zwyciestwo czy remis ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.05.2009, 18:26
spalony duzy nie był, a strzał głową z 11 metra...

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.05.2009, 23:20
HEDu napisał(a):Wyświetl post
spalony duzy nie był, a strzał głową z 11 metra...
Nie męcz się, kolego. Filozofia Kalego i tak będzie górą -> strzeliłby np Brozio dla Wisły - byłoby, że "nie ma co dyskutować, sędzia uznał i koniec dyskusji", strzelił Franek to część forumowiczów nagle praworządna się zrobiła
Taki lajf
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.05.2009, 23:34
Piłka nożna bez pomyłek sędziowskich moim zdaniem straciłaby swój urok.
Byłaby jak hokej
Ale to tylko moja subiektywna opinia.
Ps. Swoje zdanie o Frankowskim mam i zachowam je dla siebie, by nie wzbudzać niepotrzebnej dyskusji, ale przyznać trzeba, że bramka przedniej urody.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.05.2009, 09:25. Marek Penska, pomyłka sędziego i co z tego wyszło
MCX napisał(a):Wyświetl post
Piłka nożna bez pomyłek sędziowskich...
Skoro już jesteśmy przy byłych piłkarzach i sędziowskich pomyłkach, to ja pewnego arbitra za "pewną" pomyłkę jeszcze dziś kazałbym rozstrzelać bez sądu lub rzucić na pożarcie lwom

A konkretnie: Marek Penksa, nasz były "turbokrasnal" i jego gol w Atenach na 2:2, ukradziony przez Mike Riley'a. Szacunek dla Marka, pogarda dla nieuczciwego Anglika z gwizdkiem. Między innymi dlatego jestem za ścisłą video-kontrolą tego co się dzieje na boisku. Może wtedy wzbudzający tyle kontrowersji Frankowski dalej by u nas grał?
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.05.2009, 14:47
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Skoro już jesteśmy przy byłych piłkarzach i sędziowskich pomyłkach, to ja pewnego arbitra za "pewną" pomyłkę jeszcze dziś kazałbym rozstrzelać bez sądu lub rzucić na pożarcie lwom

A konkretnie: Marek Penksa, nasz były "turbokrasnal" i jego gol w Atenach na 2:2, ukradziony przez Mike Riley'a. Szacunek dla Marka, pogarda dla nieuczciwego Anglika z gwizdkiem.

Do dziś gdy oglądając Premiership widzę że z gwizdkiem biega ta łysa pała to zaczynam go wyzywać...

A złodziej to najdelikatniejsze z tych wyzwisk
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez thomasson : 19.05.2009 o godz. 14:47.
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.05.2009, 14:57
MCX napisał(a):Wyświetl post
Piłka nożna bez pomyłek sędziowskich moim zdaniem straciłaby swój urok.
Byłaby jak hokej
Ale to tylko moja subiektywna opinia.
.
Powinieneś chyba jednak to bardziej przemyśleć - jak dla mnie nie ma żadnego uroku w tym że jednym się zabiera zasłużone 3 punkty a innym daje. To w zasadzie psuje cały sens futbolu.
Sędzia to sędzia - równie dobrze można przyjąć że życie straci urok jak na sali sądowej nie będą zdarzały się pomyłki

Dlatego jak najszybciej skończyć ten cyrk i dać arbitrom oręż w postaci powtórek video.Oczywiście to nie jest tak proste do zrobienia jak by się wydawało i nigdy nie wyeliminuje to wszystkich błędów bo inaczej trzeba by co kilka minut przerywać mecz ale w najważniejszych rzeczach typu - czy był spalony przy bramce, czy piłka przeszła linie całym obwodem , czy był karny - spokojnie można to zrobić bez większego uszczerbku tak na samej grze jak i czasie gry.Tylko te przypadki bądź np jeśli sędzia nie jest pewien czy dać żółtą, czy czerwoną kartkę. - często te wszystkie przepychanki, kłótnie ,zabierają więcej czasu niż chwila na analizę.My w tv już dobrze wiemy jak było po kilku powtórkach a na murawie nadal zadyma
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.05.2009 o godz. 15:02.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.05.2009, 22:55
Ktos pamieta jeszce Marka Penkse

Wg 90 minut gral nawet ładnie w Dynamie Dreznie (34 mecze),a potem trafil do siebie na Slowacje i gra ,lub nie gra ( bo statystyk brak) w TATRAN Prešov .

Gdyby nie Riley ...............
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 21.05.2009, 23:10
Nie wiem dlaczego ale ostatnio przypomnial mi sie Dominik Husejko, Smuda sie bardzo nim podniecal, mowil ze chlpk ma papiery na granie. Byl nawet w kadrze pierwszego zespolu choc glownie grywal w rezerwach. Wg mnie byl calkiem niezlym juniorem ale chyba niezbyt po kolei w glowie bo kariery zadnej nie zrobil.
Teraz kopie sie po kostkach z rolnikami w 3 lidze zachodznio pomorskiej w klubie Slawa Slawno.

P.S.
I jeszcze byl Rafal Waksmundzki, ktory mial byc drugim Zurawskim a gra w...4 lidze. Dramat.
Ostatnio edytowane przez As : 21.05.2009 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 21.05.2009, 23:18
As napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego ale ostatnio przypomnial mi sie Dominik Husejko, Smuda sie bardzo nim podniecal, mowil ze chlpk ma papiery na granie. Byl nawet w kadrze pierwszego zespolu choc glownie grywal w rezerwach. Wg mnie byl calkiem niezlym juniorem ale chyba niezbyt po kolei w glowie bo kariery zadnej nie zrobil.
Teraz kopie sie po kostkach z rolnikami w 3 lidze zachodznio pomorskiej w klubie Slawa Slawno.

P.S.
I jeszcze byl Rafal Waksmundzki, ktory mial byc drugim Zurawskim a gra w...4 lidze. Dramat.
kontuzje go wykończyły
przede wszystkim
a i z tym talentem ... nie wystarczyło i tyle. Jako prawy pomocnik był całkiem niezły, ale miętki chłopak był
i jak ktoś w niego ostrzej wjechał to mu się grać odechciewało albo i psuć się zraz zaczynał...
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.05.2009, 10:32
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ktos pamieta jeszce Marka Penkse

Wg 90 minut gral nawet ładnie w Dynamie Dreznie (34 mecze),a potem trafil do siebie na Slowacje i gra ,lub nie gra ( bo statystyk brak) w TATRAN Prešov .

Gdyby nie Riley ...............
jak można wogole zapomniec Penksika

zajebisty dżoker z niego był i walczak
szacun
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
mlynek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.05.2009, 12:04
Zgadza się mały szybki zadziorny z kręconymi włosami prawie jak Frodo Baggins
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.05.2009, 16:07
Błaszczu strzelił przed chwilą dla Borusii, jest 1:1 : )
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 24.05.2009, 00:50
As napisał(a):Wyświetl post

P.S.
Do tego można dodać Kuzerę, Skrzekowskiego czy Fechnera i Karola Wójcika. Takich przykladów mozna podać wiele.

Oprócz umiejętności, trzeba mieć też szczęście i poukładane w głowie.

Pozdro
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.05.2009, 12:24
dzisiaj przedwczesny finał rozgrywek ligi rumuńskiej: prowadzona przez Dana Petrescu Unirea Urziceni (2 miejsce w tabeli 63 punkty) podejmuje lidera Dinamo Bukareszt (65 pkt). W rundzie jesiennej w Bukareszcie ta prawie najslabsza finansowo drużyna ligi (chłopcy Dana wraz z nim wyznający filozofię hard work) pokonała Dinamo na wyjeździe.
Teraz Unirea stoi przed niepowatrzalną szansą: mistrz Rumunii zyskuje 13 mln euro i udzial w LM bez kwalifikacji.
Uklad tabeli jest taki, ze w najgorszym razie zakonczy rozgrywki na 4 miejscu (mogą ja wyprzedzic w przyapdku przegrania trzech ostatnich spotkań - Cluj i Poli Timisoara), alei tak Unirea zagra w Lidze europejskiej.
Dan przejął druzynę beniaminka po odejsciu z Wisly i z konca tabeli w pierwszym sezonie wyprowadził ją do środka tabeli.
W nastepnym roku przyszło 5 miejsce w lidze i ten wynik może być tylko poprawiony.
Dan udowadnia, że jest bardzo dobrym trenerem -z niedrogich piłkarzy (na poziomie zarobkow ŁKS czy Jagiellonii), ale takich, ktorzy odpowiadają mu cechami psychicznymi i predyspozycjami do cięzkiej pracy stworzył drużynę, która jak rowny z równym, a nawet lepiej gra z tuzami rumuńskiej piłki.
W tyle są na razie najbogatsze: Cluj, Timisoara, Steaua, Rapid.

Pamiętam jak po wyrzuceniu Dana z Wisly pojawiły sie głosy, ze to zaden trener i dopiero praca ze średnią drużyną bez gwiazd pokaze co potrafi tak naprawdę.
I pokazuje.

Jak dla mnie, niezależnie od ostatecznego wyniku, postawa drużyny Dana i sukces jego myśli trenerskiej jest dowodem na to, że w Polsce grają lenie, minimaliści i karierowicze, a nasz zarząd wolał pozbyc sie dobrego trenera i zachowac w zamian skóropów goniących za pieniędzmi a nie za pilką
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 24.05.2009, 12:33
Petrescu z kazdym kolejnym klubem i sezonem nabiera doswiadczenia wiec nie mozna powiedziec ze u nas trener byl super a druzyna byla zla. Nauczyl sie na bledach Wisly i teraz zbiera plon obserwacji, tak sadze.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.05.2009, 12:44
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Petrescu z kazdym kolejnym klubem i sezonem nabiera doswiadczenia wiec nie mozna powiedziec ze u nas trener byl super a druzyna byla zla. Nauczyl sie na bledach Wisly i teraz zbiera plon obserwacji, tak sadze.
to jeden aspekt a drugi to jednak w ojczyźnie jest mu zdecydowanie łatwiej, zna po prostu klimat tak jak Skorża wiedział jak wystartować z Wisłą

dobrze że zawsze chwaliłem Petrescu
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 24.05.2009, 13:34
Adrian Mrowiec w barwach Hearts właśnie gra przeciwko Celtikowi.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.05.2009, 19:20
mecz Unirea-Dinamo trwa.
W 25 minucie prowadzenie dla Unirei zapewnił.... Varga.
Może zamienimy go na naszego?

Inna ciekawostka z byłych pilkarzy Wisły:
w bramce Dinamo stoi.... Dolha
http://www.gsptv.ro/viewVideo1.php?v...129&autoplay=1

NO I NIEMOZLIWE STAŁO SIĘ FAKTEM

Unirea pokonala Dinamo 1:0 w meczu na szczycie i została liderem
Ma jeszcze mecz do rozegrania z Timisoarą walczącą o wszystko i ze Steauą, ktora walczy o miejsce w pierwszej szóstce. Jesli wszystko przegra będzie najgorzej na trzecim miejscu

1. Unirea 66
2. Dinamo 65
3. Timisora 61
4. CFR Cluj 58
5.Craiova 56
6.Rapid 54
7. Steaua 52

Unirea grała w piłkę, a Dinamo nie potrafiło niczego wymyśleć. Swietnie ustawiona taktycznie druzyna z Urziceni grala wspaniały, spokojny atak pozycyjny, zawodnik przy piłce miał do wyboru co najmniej dwóch, trzech biegających, a nie stojących w miejscu kolegów, do tego presing, podwajanie krycia, gra z pierwszej piłki, lub spokojne rozgrywanie kiedy nie trzeba bylo sie spieszyc. Dinamo zmusozne bylo do gry faul, co zakonczylo się oslabieniem wskutek drugiej żołtej i w konsekwencji czerwonej kartki dla Portugalczyka Simao.
Co ciekawe, Rumuni zdecydowali, że mecz poprowadzi sędzia z zagranicy: sedziował Hiszpan Munis

W koncówce kolejny "były" - Jacob Burns w druzynie Dana odnotowal obecność na boisku. A znany nam Cristinel Pojar przezywający zbyt emocjonalnie mecz wraz z rezerwowymi Unirei został odesłany na trybuny

ps.
nie będę dyskutował z opiniami jakoby to dzieki doświadczeniu nabytemu w Wisle, Dan teraz zbiera plony i odnosi sukcesy
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.05.2009 o godz. 20:38.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.05.2009, 21:30
Radu Matusiak i jego Widzew Łódź awansował do extraklasy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 24.05.2009, 21:38
Fajnie będzie zobaczyć Dana w Lidze Mistrzów...szkoda, że na ławce Unirei ale okej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.05.2009, 21:41
Matusiaka chce Lenczyk uratowac.
http://sport.wp.pl/kat,1740,title,Ma...l?ticaid=1815e
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 24.05.2009, 22:39
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Fajnie będzie zobaczyć Dana w Lidze Mistrzów...szkoda, że na ławce Unirei ale okej.

z tym, że niekoniecznie.

dzisiaj w studio tv w Rumunii bomba:

właściciel Poli Timisoara, Marian Iancu zasugerował, że po zakończeniu rozgrywek Steaua i Unirea dokonają fuzji: jeśli Unirea wygra mistrzostwo i dostanie się do LM to na jej licencji wystąpi w LM Steaua.
Nie zaprzeczył temu Gigi Becali właściciel Steauy.
Dziwna sugestia, zwłaszcza, że w ostatnim meczu o mistrzostwo Unirea ma zagrać ze Steauą. Wynik łatwy do przewidzenia?

ps.
przy okazji wypowiedź strzelca zwycięskiej bramki, Daciana Vargi:
Secretul Unirii? De câte ori să mai repet? Secretul nostru este muncă, muncă şi iar muncă. Foarte multă muncă", a spus Dacian Varga

Co jest tajemnicą Unirei? Ile razy mam powtarzać? Naszą tajemnicą jest praca, praca i jeszcze raz praca. Bardzo dużo pracy, powiedzial Dacian Varga.

Co dedykuję polskim piłkarzom

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.05.2009, 00:49
No Dan wiedzal ze pilka nozna to PRACA ,i dlatego udzielil slawengo juz wywiadu podajac najwazniejsza przyczyne braku sukcesow polskiej pilki i pilkarzy...

BRAK PRACY...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2009, 09:24
Cytat:
Odpowiedzialny za przygotowanie fizyczne Ryszard Szul po raz kolejny nie przygotował dobrze zespołu - głowa chciała, umiejętności zawodników są, ale nogi nie pracowały. Legia w żadnym meczu nie zdominowała rywala fizycznie. Trzy razy - przeciw Jagiellonii, Lechowi i Śląskowi - prowadziła, by nie wygrać.
źródło: http://www.sport.pl/pilka/1,70994,66...zon_Legii.html
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów