The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2022, 23:42
No jasne, że tak ale przez lata nie dało się tego napisać teraz płacimy rachunki.
Jak ktoś mysli, że 60-tki dukaty, zielaki, miśki to już gruba kreska to chyba ma nierówno pod czerepem.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.05.2022, 23:51
Ajax napisał(a):
Bardzo się zastanawiam kto stoi za transferem Poletanovicia bo to był jedyny sensowny nasz ruch od dawna.
To nie był czasem pomysł Brzęczka?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.05.2022, 00:12
Jarosław Królewski po meczu Wisła 0-0 Jagiellonia:

Cytat:
Pozostaje powalczyć w ostatnich dwóch meczach i liczyć na królową nauk. Niezależnie od kolejnych wydarzeń, jeszcze dużo pasji i siły we mnie - jestem przekonany, że i te problemy pokonamy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 11.05.2022, 09:55
Spoglądam na dumnie publikowane tabelki i wykresy przez właścicieli Wisły i trudno mi zrozumieć, dlaczego oni mają problem z utrzymaniem takiego klubu, który generuje rekordowe zyski. Przy wykresie Jażdzyńskiego można porównać sobie jakim zapleczem finansowym dysponowali Sarapata z Dukatem, a mimo to, drużyna Wisły grała dużo, dużo lepiej. Do tego Królewski z Jażdzynski informowali, że Wisła wyciąga największe pieniądze z dnia meczowego, sklepu klubowego, 100% sprzedanych skyboxów, a ponadto doszło wielomilionowe wsparcie od Socios. Na prawdę trzeba być - upośledzonym, żeby mieć problem z utrzymaniem takiego klubu. Bo inaczej nie da się tego ubrać w słowa..

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.05.2022, 10:51
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Spoglądam na dumnie publikowane tabelki i wykresy przez właścicieli Wisły i trudno mi zrozumieć, dlaczego oni mają problem z utrzymaniem takiego klubu, który generuje rekordowe zyski. Przy wykresie Jażdzyńskiego można porównać sobie jakim zapleczem finansowym dysponowali Sarapata z Dukatem, a mimo to, drużyna Wisły grała dużo, dużo lepiej. Do tego Królewski z Jażdzynski informowali, że Wisła wyciąga największe pieniądze z dnia meczowego, sklepu klubowego, 100% sprzedanych skyboxów, a ponadto doszło wielomilionowe wsparcie od Socios. Na prawdę trzeba być - upośledzonym, żeby mieć problem z utrzymaniem takiego klubu. Bo inaczej nie da się tego ubrać w słowa..

odpowiedź jest bardzo prosta: finansami zajmuje się fachowiec w tej dziedzinie - Jażdzyński, marketingiem i szeroko pojętymi innowacjami Królewski - również postać, której można zaufać, że ma w tym doświadczenie. Pionem sportowym zajmuje się Kubuś sygnowany przed Dawidka. A niestety, to że ktoś radził sobie kiedyś na skrzydle nie oznacza, że będzie sobie radził w gabinecie. Plus wybujałe ego, małostkowość i przekonanie o swojej nieomylności przynosi takie a nie inne efekty.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.05.2022, 09:59
tak , to kolejny strzał w kolano
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2022, 10:28
Po prostu problem jest z przełożeniem wyników finansowych na sportowe. Wbrew pozorom to nie jest takie proste, co pokazuje np. spadek Górnika po wejściu Allianz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 11.05.2022, 10:37
O to właśnie chodzi, że fatalne zarządzanie pod kątem stricte sportowym powoduje, że worki pieniędzy z budżetu Wisły spalane są w piecu.. i najlepszym przykładem na to są wykresy wyżej + informacja o tym, że koszty utrzymania drużyny wzrosły o 7 mln złotych (a Wisła rozgrywa najsłabszy sezon od 26 lat) oraz wydanie pół miliona euro na Falzgagica,prezentującego poziom 3-ligowy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2022, 11:41
No ale co z tej kasy skoro:

1. Inflacja, wzrost cen jest ogromny na przestrzeni 1-3 lat więc i wydatki większe
2. Dług, niech powiedzą ile długu splacili, bo moze np tam idzie spora część nadwyżki?
3. Chwalenie sie że jest 2 czy 4 razy więcej kasy od sponsorów. To jest statystyka, ile realnie to jest pieniędzy bo może porównują to do roku gdzie byly problemy ze sponsorami przez Sarapaty i wtedy te wpływy byly male więc nie trudno je podwoic. A poza tym jest różnica miec od sponsorów dzis 100 zl a jutro 1000, czyli az 10 razy więcej ale da to 900 zl, a dzis 1 mln a jutro 2 mln, czyli raptem 2 razy wiecej ale az milion zł.
4. To samo może dotyczyć przychodu z dnia meczowego. Zalezy do jakiego okresu oni to porównują.
5. Z tegotego co pamiętam za czasow WSH toto jeszcze mielismy na tyle mocna ekipe ze umielismy sprzedać piłkarzy za jakąś kase. Zawsze tanio sprzedawalismy ale nawet niech wpadnie te 1-2 mln euro lacznie to jest 5-10 mln zlotych. Takze automatycznie te wszystkie bajeczne zyski obecnie, wtedy były mniejsze ale niwelowane przez inne wplywy.

Odnoszę wrażenie, że nasz klub to jest mocny marketingowo. Ładnie potrafią wszystko przedstawić, dobrze sie odnajdują w socjal mediach, każdy ma swojaw role, jeden sobie moze pozowlic na obrazenie np Obidzinskiego, drugi na wojownie na tweeterze itp i nikt za takie wyskoki odpowiedzialności nie ponosi bo przecież to wspólna firma i kazdy jest wolny. I tak samo sie rozmywa odpowiedzialność za działania organizacyjne i wyniki sportowe. Nigdy nie ma winnego wśród trio ale za to trio zawsze chwali sie sukcesami i dobrze pompuje te swoje zasługi...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.05.2022, 12:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
1. Inflacja
Ja robię już listę argumentów, którymi będziemy tłumaczyć spadek. To jest dobre, ale sponsoruje nas Orlen, więc proponuję jednak "putinflację".

Mam zły humor, przepraszam, w czarnych barwach widzę najblizsze tygodnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.05.2022, 17:16
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No ale co z tej kasy skoro:

1. Inflacja, wzrost cen jest ogromny na przestrzeni 1-3 lat więc i wydatki większe
2. Dług, niech powiedzą ile długu splacili, bo moze np tam idzie spora część nadwyżki?
3. Chwalenie sie że jest 2 czy 4 razy więcej kasy od sponsorów. To jest statystyka, ile realnie to jest pieniędzy bo może porównują to do roku gdzie byly problemy ze sponsorami przez Sarapaty i wtedy te wpływy byly male więc nie trudno je podwoic. A poza tym jest różnica miec od sponsorów dzis 100 zl a jutro 1000, czyli az 10 razy więcej ale da to 900 zl, a dzis 1 mln a jutro 2 mln, czyli raptem 2 razy wiecej ale az milion zł.
4. To samo może dotyczyć przychodu z dnia meczowego. Zalezy do jakiego okresu oni to porównują.
5. Z tegotego co pamiętam za czasow WSH toto jeszcze mielismy na tyle mocna ekipe ze umielismy sprzedać piłkarzy za jakąś kase. Zawsze tanio sprzedawalismy ale nawet niech wpadnie te 1-2 mln euro lacznie to jest 5-10 mln zlotych. Takze automatycznie te wszystkie bajeczne zyski obecnie, wtedy były mniejsze ale niwelowane przez inne wplywy.

Odnoszę wrażenie, że nasz klub to jest mocny marketingowo. Ładnie potrafią wszystko przedstawić, dobrze sie odnajdują w socjal mediach, każdy ma swojaw role, jeden sobie moze pozowlic na obrazenie np Obidzinskiego, drugi na wojownie na tweeterze itp i nikt za takie wyskoki odpowiedzialności nie ponosi bo przecież to wspólna firma i kazdy jest wolny. I tak samo sie rozmywa odpowiedzialność za działania organizacyjne i wyniki sportowe. Nigdy nie ma winnego wśród trio ale za to trio zawsze chwali sie sukcesami i dobrze pompuje te swoje zasługi...
Naprawdę nie ma tu nikogo, kto ma pojęcie o księgowości i wytłumaczyłbym reszcie co znaczą liczby w odpowiednich wierszach sprawozdania za 2021?
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 11.05.2022, 12:08
Dla mnie kluczowa będzie reakcja po spadku, jeśli nie poelci za to głowa Dawida B. tylko towarzystwo wzajemnej adoracji dalej będzie hulać, to możemy się spodziewać, ze wątek "Walka o utrzymanie" dalej będzie żył za rok, tym razem już szczebel nizej...
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 11.05.2022, 13:35
2. Koronawirus
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.05.2022, 16:42
Polski ład ale przede wszystkim powrót Tuska do polskiej polityki
Odpowiedz cytując
beckenbauer
Guest

Stary 11.05.2022, 16:46
Wiadomo, że Putin, przecież on za wszystko odpowiada.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 12.05.2022, 19:22
ciekawe kiedy jakiś jadczak-bis odsłoni nam kulisy tej calej sprawy krzesełkowej , którą w internetach uwiarygadniał Miga , a w Canal + Baszczyński
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 13.05.2022, 06:40
czaro napisał(a):Wyświetl post
Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej)
A to nie jest ta spółka do funduszu transferowego?

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
ciekawe kiedy jakiś jadczak-bis odsłoni nam kulisy tej calej sprawy krzesełkowej , którą w internetach uwiarygadniał Miga , a w Canal + Baszczyński
O co w tym chodziło?
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 13.05.2022 o godz. 06:43.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.05.2022, 07:20
Mial nas przejmować Stechert, "potentat" w branży krzesełek. Miała nastać epoka wiecznej szczęśliwości. Wymienionym - i kilku niewymienionym - publicznie przytrafił się wtedy przedwczesny wytrysk.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 13.05.2022, 08:26
Racja, zapomniałem już o tym.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.05.2022, 18:25
Gdybyśmy naprawdę mieli skromny budżet, albo z czystym sumieniem ściągnęli tu najlepszych ludzi, albo skupili się na drużynie i grze w piłkę, albo gdybyśmy chociaż nie awanturowali się ze środowiskiem i byłymi pracownikami, łatwiej byłoby mi to przełknąć i zrozumieć.

Nieprawdopodobna porażka. Zupełnie niepotrzebny spadek w złym stylu sportowym i wizerunkowym.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.05.2022, 18:59
Ja tam nie jestem blisko wnetrza klubu, ale stety lub niestety jestesmy skazani na ten zarzad i na tych ludzi , bo po prostu lepszych nie ma i nie bedzie. Jedyne czegooczekuje to wyjebanie tego pseudo trenera ,ale pewnie tego tez nie bedzie...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.05.2022, 08:32
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Baszczyński to chyba uwiarygadniał Vanę Lee
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.05.2022, 21:45
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Baszczyński to chyba uwiarygadniał Vanę Lee

Miga szwabow, Baszczyński kambodżańskiego księcia a Citko rowerzystę
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.05.2022, 22:24
https://lovekrakow.pl/aktualnosci/wi...tow_46030.html
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.05.2022, 17:09
już mi sie miesza to wszystko...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2022, 19:57
Pakować mandżur i wy..lać
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.05.2022, 18:21
Gratuluje rozjebania klubu, szczególnie Panom Błaszczykowskim.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.05.2022, 18:25
W dniu nominacji wujka Jurka pisałem:

Cytat:
Pisałem już o tym od miesięcy. Niektórzy zaprzeczali, niektórzy atakowali i kto miał rację?

To miał być docelowy szkoleniowiec w obecnym układzie rodzinnym.

Dla mnie dzisiejsza decyzja jest równoznaczna ze zmianą nazwy klubu na Błaszczykowscy&Family Kraków.

Wisły już nie ma.

Dzisiejszą decyzję można porównać do zmiany Amiki na Lecha.

Jest to jawny sabotaż. Jeden właścicielem, drugi prezesem, wujek trenerem.

Skończmy już bajki o ratowaniu.

To smutny dzień, ale kolejny w ostatnich latach.

Skoro ludzie z wyrokami wam nie przeszkadzali, to skompromitowany wujek też jest ok.

Po trzech latach burdelu transferowego, po przyjściu niezliczonego szrotu, serii kompromitujących porażek : 0:7 z Legią, 0:5 z Lechem, 0:5 że Śląskiem, dwóch hańbach w PP, ciągłej walce o utrzymanie w naszej przaśnej lidze.

Wisły już nie ma. Jest jeden wielki wstyd...

Tylko czy Nieomylny zareaguje przy kolejnej serii porażek? Prędzej zgasi klub niż wywali wujka.

Zrobiliście z Wisły pośmiewisko.

Kto miał rację? Ja. Zatrudnienie wujka Jurka do spółki z prezesem Dawidem to największa kompromitacja w historii klubu.

Brawo Wy!

Klakierzy Dawidka, będziecie dalej pouczać?
Odpowiedz cytując
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.05.2022, 18:26
Chu
Huj dupa i kamieni kupa nie wyjdziemy szybko z I ligi
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.05.2022, 18:28
Powinna być jedna decyzja - won z Wisły. Wszyscy.

Błaszczykowscy i ich wujek to jedni z najbardziej skompromitowanych postaci w całej historii klubu.

Spaść z takiej ligi to coś niesamowitego.

Święty Jakub powinien być dożywotni zakaz wstępu na Wisłę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów