The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2013, 12:03
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Czyli co, nagle strzeli tyle bramek żeby mieć takie samo wynagrodzenie jak przedtem?
Jak jego bramki i asysty będą decydowały o 3 punktach dla Wisły i pomogą w marszu ku górze tabeli i wywalczeniu PP to wg mnie może dostawać tyle ile dostawał. Tylko się zastanawiam po co ten PP bo z JB widzę tylko jedną rundę eliminacyjną do LE.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.01.2013, 12:24
cfa napisał(a):Wyświetl post
Jak jego bramki i asysty będą decydowały o 3 punktach dla Wisły i pomogą w marszu ku górze tabeli i wywalczeniu PP to wg mnie może dostawać tyle ile dostawał. Tylko się zastanawiam po co ten PP bo z JB widzę tylko jedną rundę eliminacyjną do LE.
Ostatni raz 10 lat temu zdobyliśmy to trofeum, więc w sumie fajną sprawą byłoby wygranie PP, już pal licho te puchary. No i zawsze ten jeden mecz zakazu wyjazdowego by odpadł.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.01.2013, 12:41
Ka(sa)pusta

Piłka Nożna napisał(a):
Zarobki piłkarzy polskiej Ekstraklasy to zawsze był temat gorący i wzbudzający emocje. Ogólnie przekaz jest następujący: zarabiają za dużo. Przekonanie to pada na podatny grunt zwłaszcza latem, kiedy przedstawiciele Ekstraklasy kompromitują się w Europie.

(...)

50 000 (dane w PLN) – Około pół stówki to także nowa gaża Sergeia Pareiki, bramkarza, który mimo że zgodził się na dwukrotną obniżkę kontraktu (początkowo w Wiśle miał 300 tysięcy euro rocznie), i tak nie jest już chyba mile widziany pod Wawelem.

60 000 – A także Osmana Chaveza, stopera Wisły Kraków

63 300 – jeszcze niedawno taka gaża Maora Meliksona nikogo dziwić nie mogła. Reprezentant Izraela był gwiazdą nie tylko Wisły, ale też całej Ekstraklasy. Spuścił jednak znacznie z tonu i dziś najchętniej Biała Gwiazda sprzedałaby go za granicę.

110 000 – zarobki Cwetana Genkowa, bułgarskiego snajpera Wisły Kraków.

116 600 – miesięczna rata wynikająca z przeliczenia rocznych kontraktów (350 tysięcy euro) ofensywnych pomocników Legii Warszawa i Wisły Kraków, czyli Miroslava Radovicia i Łukasza Garguły.

133 300 – jeden z dwóch najlepiej opłacanych obrońców Ekstraklasy: Kew Jaliens! Holender wynegocjował w Wiśle 400 tysięcy euro rocznie, co jest prawdziwym majstersztykiem. Więcej od niego ma inny defensor, czyli Manuel Arboleda…
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.01.2013, 16:19
No tak wszyscy to wiedzą tylko nie decydenci.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.01.2013, 22:04
W dzisiejszej PN info jakoby Skorża chciał ściągnąć do swojej drużyny Małego. Ale ponoć ma czas tylko do jutra włącznie żeby Mały mógł zagrać w tamtejszej LM więc mam nadzieję, że mu się nie uda Jeszcze tego by brakowało...
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 23.01.2013, 19:55
Alan Uryga chce przedłużyć kontrakt!

Jeden z najlepiej rokujących Wiślaków młodego pokolenia - Alan Uryga zdradza nam kulisy prowadzonych rozmów w sprawie przedłużenia kontraktu, podsumowuje dotychczasowe swe poczynania na obozie w Belek i ocenia postawę Patryka Małeckiego.

Więcej Alan Uryga chce przedłużyć kontrakt!
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.01.2013, 19:23
Czy prawa obrona to pozycja na której wcześniej grał Paweł Stolarski tak jak wystawił go Kulawik z Terekiem? Pytam bo w reprezentacji U17 wygląda na to, że dostał lewą pomoc (1, 2).
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.01.2013, 19:26
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Czy prawa obrona to pozycja na której wcześniej grał Paweł Stolarski tak jak wystawił go Kulawik z Terekiem? Pytam bo w reprezentacji U17 wygląda na to, że dostał lewą pomoc (1, 2).
Bednarz ma do wyboru albo sam tam zagra albo wstawi juniora grającego na codzień na innych pozycjach . Wybiera juniora

notabene Stolarski to ogromny talent , szczególnie w grze ofensywnej , jeśli z niego zrobią drugiego Burligę to zmarnują chłopakowi kariere
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.01.2013, 19:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Bednarz ma do wyboru albo sam tam zagra albo wstawi juniora grającego na codzień na innych pozycjach . Wybiera juniora
A ja myślałem, że to Kulawik skład ustala. Dobrze wiedzieć...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 28.01.2013, 19:59
Wszędzie spisek fajtłapowatego Jacka.
W tym jednym sparingu zagrał na pozycji której obsadzenie nie powinniśmy mieć problemów (nie chodzi mi oczywiście o jakość) i nie rozumiem co Kula chciał osiągnąć. Przecież nie od dziś ma go pod okiem w klubie, żeby go tam sprawdzać akurat z Terekiem. No chyba, że wcześniejsze sparingi nie przekonały trenera co do przydatności na nominalnej pozycji w pierwszym zespole, przynajmniej na tę chwilę.
Czy Kew ma/miał jakiś uraz (nie pamiętam takiej informacji) i może po prostu zapchał Pawłem tam dziurę?
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 31.01.2013, 10:19
Kto rządzi drużyną (mówi Kosowski):
Cytat:
(...)Ostatnio nawet mieliśmy taką rozmowę na ten temat z Radkiem Sobolewskim, Arkiem Głowackim i Łukaszem Gargułą.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 02.02.2013, 13:26
Panowie, mam takie pytanie. Nie jestem za bardzo ogarnięty, jeśli chodzi o ksywy piłkarzy, więc pytam, kto dostał przydomek "Seler"?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.02.2013, 13:42
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
Panowie, mam takie pytanie. Nie jestem za bardzo ogarnięty, jeśli chodzi o ksywy piłkarzy, więc pytam, kto dostał przydomek "Seler"?
Nasz nowy zawodnik, Nigeryjczyk Sarki
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.02.2013, 13:43
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
Strona 2066 tematu "Polityka transferowa Wisły" i post Pitera116 Ci wszystko wyjaśni.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 02.02.2013, 13:50
Tu masz odpowiedź.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 05.02.2013, 15:34
Dzisiaj Gordan Bunoza obchodzi 25. urodziny. Wszystkiego najlepszego Buni, samych radosnych chwil w życiu i pociechy z syna!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.02.2013, 10:26
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
Cytat:
Okazuje się, że piłkarz chciał zamienić swoją pokutę na karę finansową. Na takie rozwiązanie nie zgodził się jednak Kulawik.
I za to plus dla Kuli.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 07.02.2013, 12:54
Minus za całokształt.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.02.2013, 13:23
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Minus za całokształt.
Ty jesteś spokrewniony z Małeckim?
Pytam, ponieważ za każdym razem, gdy padnie słowo krytyki w kierunku Patryka starasz się go zaciekle wybielać.
Nawet teraz musiałeś wcisnąć "szpilkę". Zluzuj, to tylko piłkarze.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2013, 16:21
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Pytam, ponieważ za każdym razem, gdy padnie słowo krytyki w kierunku Patryka starasz się go zaciekle wybielać.
To tylko mój dobry kolega. Wystarczy?

Często ta krytyka mija się z prawdą i powielane są historie a raczej już baśnie na temat różnych zawodników. Np. taki Garguła. Obarczany łakomstwem na pieniądze, dla wszystkich to może tak wygląda, lecz prawda jest zgoła inna. Gołoś, Mały czy Garguła to są ludzie którzy potrafili pomóc gdy zachodziła taka potrzeba, bez interesownie - zaznaczam, na różnych płaszczyznach.

Dla jednych to tylko piłkarze, dla innych ludzie.

Koniec tematu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.02.2013 o godz. 16:40.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.02.2013, 17:10
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dla jednych to tylko piłkarze, dla innych ludzie.
a na Sikorskiego to krzyczałes czy nie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.02.2013, 17:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A Sikorski to się czym zasłużył? Fryzurą? Bo może coś mnie ominęło, skoro ma taki zarąbisty fanklub.

Nie porównuj austriackiej przybłędy do Patryka, czy nawet "Orbita". Przyszedł, pokopał się po czole, za pół roku może będzie w Cracovii. Jak Matusiak.

EDIT: Taka dygresja, ale nie pamiętam żebyś się aktywował kiedy ludzie nap. na Burligę czy Bruda. Chodzi o to, że nie ściągnął ich Jacek, czy o stylówę właśnie? Chciałbym wiedzieć którzy słabi piłkarze są pod szczególną ochroną i dlaczego nie są to wychowankowie (przyjmując terminologie UEFA) klubu?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2013 o godz. 17:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2013, 18:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Krzyczałem? Nazwałem go parapiłkarzem, bo tyle o nim wiem. W tej kwesti się nie mylę.

A ty nie świruj z takimi idiotycznymi podchodami.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 07.02.2013 o godz. 18:31.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 07.02.2013, 19:32
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Potwierdzam - Dariook ma MAłecko-fobię

Ps.
Ponoć jest też fighterem i nie jednego użytkownika chciał już bić :]

tak, ta- czytam uważnie, Dariook bez napinki

Co do sytuacji, pewnie sa jasno okreslone reguły kto się spóźnia ten robi za "ciecia" i tyle.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.02.2013, 20:30
Z Orbitem to na mój gust rozmowa była krótka. Chłopaku nazwisko ci w gazetach skracają do pierwszej litery to my ci przelew też lekko skrócimy albo sięgniemy do szuflady a tam jest oświadczenie które podpisała że żadnymi meczami nie handlowales. To się Orbit zgodził. Czysta kalkulacja.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.02.2013, 20:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A Sikorski to się czym zasłużył? Fryzurą? Bo może coś mnie ominęło, skoro ma taki zarąbisty fanklub.
Nie porównuj austriackiej przybłędy do Patryka, czy nawet "Orbita". Przyszedł, pokopał się po czole, ................
Sikorski nie ma fanklubu entuzjastów.
Natomiast postawa kibiców szydzących z niego i forumowych super znafców określających go jako "przybłęda", "parapiłkarzy", "piłkarski analfebeta" świadczy o tych kibicach źle.
Nie dziwne więc, że ktoś Sikora próbuje bronić.

Na razie wygląda na to że Patryk jest w formie i na pewno zasłużył już na uznanie za dotychczasowe dokonania.
Ale ma mieć z tego powody fory ?
Ty byś pewnie Wolfy głaskał tą gwiazdeczkę ... a ja uważam że Mały stanie się dobrym zawodnikiem tylko pod rządami surowego trenera.
A te twoje wywody kto kogo sprowadził są już śmieszne ....
Nie masz z tym kłopotów ? dowal Bednarzowi że pozwolił wysłać Małego do Turcji a ... potem pochwal, że go ściągną z powrotem ... To bez sensu.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 07.02.2013 o godz. 20:47.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.02.2013, 22:33
Grantar napisał(a):Wyświetl post
dowal Bednarzowi że pozwolił wysłać Małego do Turcji a ... potem pochwal, że go ściągną z powrotem ... To bez sensu.
Masz rację. Twój post jest bez sensu. Ze szczególnym uwzględnieniem wytłuszczonej części.
Wiesz, że Patryk ma obowiązujący kontrakt z Wisłą, a Turcy skorzystali z prawa do nieprzedłużenia wypożyczenia? Łysa Pała miała w tej kwestii tyle do powiedzenia co ja, więc nic dziwnego że nic nie schrzaniła.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2013 o godz. 22:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.02.2013, 10:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, że Patryk ma obowiązujący kontrakt z Wisłą, a Turcy skorzystali z prawa do nieprzedłużenia wypożyczenia ? Łysa Pała miała w tej kwestii tyle do powiedzenia co ja, więc nic dziwnego że nic nie schrzaniła.
Gdyby Bednarz i Kulawik nie chcieli Małeckiego to z pewnością biegał by w Turcji ...
ale z II drużyną Eskişehirspor .... (ewentualnie w Polsce z ME)
Nie sądzę też że umowa wypożyczenia dopuszcza zrezygnowanie z wypożyczania w każdej chwili i to jednostronnie .. (bez zgody Wisły). Oczywiście umowy nie znam więc to tylko moje przypuszczenie.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.02.2013, 10:48
Grantar weź pod uwagę fakt że głównym motorem napędowym całego wypożyczenia był sam Małecki - z końcem sezonu mógł skorzystać z prawa Webstera i odejść z klubu - rozbijało się o kasę. Także miał w ręce atuty które gwarantowały mu skonstruowanie umowy wypozyczenia pod niego. Jak się zastanowić... chyba wszystkim na rękę byłby taki zapis - Wiśle, Turkom i samemu Małeckiemu (gwarantuje mu wszakże miękkie lądowanie).
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2013, 12:26
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Grantar weź pod uwagę fakt że głównym motorem napędowym całego wypożyczenia był sam Małecki - z końcem sezonu mógł skorzystać z prawa Webstera i odejść z klubu - rozbijało się o kasę. Także miał w ręce atuty które gwarantowały mu skonstruowanie umowy wypozyczenia pod niego. Jak się zastanowić... chyba wszystkim na rękę byłby taki zapis - Wiśle, Turkom i samemu Małeckiemu (gwarantuje mu wszakże miękkie lądowanie).

Z tym tylko że Mały nie chciał opuszczać Wisły. Zrobił się delikatnie mówiąc smród medialny wokół jego osoby, co niestety przeniosło się na klub po niefortunnej decyzji .
I oczywiście, dlatego po przywróceniu do pierwszej drużyny tylko wypożyczenie(banicja) wchodziło w rachubę. Miała być Anglia, z czego Patryk był zadowolony, jednak kluby nie doszły do porozumienia więc pozostała lepiej płatna opcja - Turcja.
Prawo Webstera to kolejna baśń z 1001 nocy...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.02.2013 o godz. 12:52.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów