The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2012, 16:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jesteś pewnie, że dobrze usłyszałeś? Przecież to jest podstawa do jednostronnego rozwiązania kontraktu z winy klubu... Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Kew gra tu od ponad roku za darmo...
Czeka na wypłacenie zaległych pieniędzy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.10.2012, 17:59
syryls napisał(a):Wyświetl post
Czeka na wypłacenie zaległych pieniędzy.
I może jeszcze czeka, aż narosną kolejne zaległości? Czekać na pieniądze to On sobie równie dobrze może w Holandii...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.10.2012, 18:39
I może jeszcze czeka, aż narosną kolejne zaległości? Czekać na pieniądze to On sobie równie dobrze może w Holandii...
Chciał pewnie dostać zaległości + część z przyszłych wypłat. Przy obustronnym rozwiązywaniu kontraktu to norma. Jeżeli zaproponowali mu trzymiesięczne zaległości...
W momencie w którym zerwie kontrakt nie dostanie (o ile rozumiem) pieniędzy, które nalezą mu się do jego końca.

Poza tym to nie jest takie proste. Według prawa PZPN zerwać kontrakt można tylko, jeśli nie płacą w ogóle. Wiem że to bez sensu, ale jeśli przelewają co miesiąc (powiedzmy) dwa tysiące złotych, to podstaw do rozwiązania nie ma (mimo, że według kontraktu powinni płacić dwadzieścia, do tego euro). Wspomniany Widzew robił takie numery, żeby zmusić zawodników do zrzeczenia się zaległych wypłat. W ogóle to dość częsty w naszych klubach numer, więc możliwe, że podobną taktykę stosują u nas...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2012 o godz. 18:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.10.2012, 19:13
Wolfy - wydaje mi się, ze kolega po prostu źle zrozumiał Jaliensa... Może on mówił, ze za rozwiązanie trwającego jeszcze 15 miesięcy kontraktu (nie wiem kiedy padła propozycja - być może zaraz po przejęciu sterów przez Bednarza) otrzymał propozycję 3 miesięcznego wynagrodzenia. Nie wierzę w ponad roczne zaległości płacowe, to wręcz niemożliwe.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.10.2012, 19:44
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie dość ze BB i SV nie mogli zupełnie nic zrobić ,to Bednarz któremu jak pisał miłosz Cupiał nie ufa, może wszystko i wszystko jest jego winą.
Oczywiście wiadome jest ze za "wszystkim" stoją żydzi...no ale krok za nimi musi stać Jacek B. val łysy ch, wąż, legionista.
Po pierwsze BB i SV mogli i zrobili w pół roku (mowa o okresie od pierwszego okienka transferowego) MP, następnie najlepszy wynik w europejskich pucharach od 9 lat. Warto to powtarzać, nawet jak ktoś jest ślepy na fakty.

Po drugie gdyby Cupiał ufał Bednarzowi bezgranicznie to by go nie wywalał za pierwszym razem, a i teraz miałby "genialny" i "beatyfikowany za życia przez niektórych" Jacuś ekstra kasę na transfery, a tymczasem jest tylko kwestią czasu, aż ponownie go bo bos ..wywali.

Po trzecie pełną odpowiedzialność ponosi Cupiał i nikt inny, .. ewentualnie Zarząd Wisły, a zwłaszcza przedstawiciele właściciela. Bednarz zaś jest moim zdaniem po prostu niekompetentny i tylko i aż tyle. Po co Wiśle taki dyletant który zarabia i nic dobrego nie robi, a czasem wręcz szkodzi ja doprawdy nie wiem ..

Co do Żydów i spiskowych teorii to pewnie Żydem był Valckx i Żydami są wszyscy których cieszyło ówczesne MP i dobry wynik w europejskich pucharach ..Generalnie kto nie za Bednarzem ten Żyd. Wygląda więc na to że jestem Żydem, ok. Dla mnie no problem .
______

Co do Jaliensa, że przypomnę, to ostatnio gra dobrze i to akurat też jest ok.
Ostatnio edytowane przez milosz : 16.10.2012 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.10.2012, 20:08
Wolfy - wydaje mi się, ze kolega po prostu źle zrozumiał Jaliensa... Może on mówił, ze za rozwiązanie trwającego jeszcze 15 miesięcy kontraktu (nie wiem kiedy padła propozycja - być może zaraz po przejęciu sterów przez Bednarza) otrzymał propozycję 3 miesięcznego wynagrodzenia. Nie wierzę w ponad roczne zaległości płacowe, to wręcz niemożliwe.
Chyba masz rację...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.10.2012, 20:29
tym bardziej, że pewnie nie byłoby tak, że wszyscy dostają kasę przez cały rok, a jeden jedyny Jaliens nie. Albo: wszyscy nie dostają kasy przez cały rok i grzecznie grają - zdobywają MP, walczą o LM i generalnie przez rok nie uciekają z Wisły.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 17.10.2012, 00:03
"They didn't pay me for 15 months and I still didn't talk about it in the newspapers" - tak dokladnie Kew powiedzial... choc fakt z tymi 3 mscami to moze i mu chodzilo o to co zostalo (troche zrobiony bylem , bo chyba mowil to jak wspomnialem o mozliwosci rozwiazania kontraktu... ale 2-3 podkreslil ze tak dlugo mu nie placili, wiec czy mu to w koncu reguluja czy nie, to jednak przez taki kawal czasu nie placili/nie placa.. a 3 msce zamiast 12 to i tak zalosne..

To co sie dzieje w klubie to dramat, ale dalej nie wierze w zapasc.. bo za 2010 mielismy 1,5 mln zl zysku, a w 2011 biorac pod uwage mistrzostwo i dobry wynik w pucharach... nie wierze ze az takie straty narobilismy...
Odpowiedz cytując
Noodles
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 17.10.2012, 11:23
I żeby tak Kew zwierzał się przypadkowo napotkanemu kibicowi na takie tematy ? Albo to ja jestem niewiernym człowiekiem, albo ty KaSzTaN masz twarz której wyjątkowo się ufa...
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.10.2012, 11:43
Noodles napisał(a):Wyświetl post
Albo to ja jestem niewiernym człowiekiem, albo ty KaSzTaN masz twarz której wyjątkowo się ufa...

KaSzTaN, przyznaj się
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.10.2012, 12:38
Dlaczego Kaczor Donald ma tylko jedną rękę?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.10.2012, 12:55
OT: Bo powiedział: 'rękę dam sobie uciąć jak....' w sprawie Amber Gold?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.10.2012, 12:31
To nie byla kwestia zwierzania sie... poprostu mielismy ciekawa rozmowe o sytuacji w klubie (o wielu innych rzeczach tez rozmawialismy), a ze sporo wiedzialem co sie dzieje, to jakos siadlo na ten temat i troche zaczal gadac o tym.. ale czy to ma byc wielka tajemnica? To sa zywne jaja, tak jak zalosnie klub traktuje kibicow, tak i pilkarzy...

A co wy tak na Basalaja i Stana? Przeciez sa ludzie z RN i oni musza wszystko zaakceptowac.. Ale z drugiej strony, to dopoki nie zobacze sprawozdania finansowego za 2011, to nie uwierze w zadne bajki o kompletnej zapasci finansowej..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.10.2012, 09:33
Kuba Błaszczykowski będzie w nastepnym odcinku "Kuby Wojewodzkiego"
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.10.2012, 10:34
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Kuba Błaszczykowski będzie w nastepnym odcinku "Kuby Wojewodzkiego"
Nie ma gdzie iść, tylko do tej szmaty.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.10.2012, 12:20
hahaha a do kogo ma iść?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 19.10.2012, 12:26
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
hahaha a do kogo ma iść?
Zrobil sie z niego wielki GYWIJAZDOR no to chodzi po takich bzdetach. Ciekawe czy bedzie dalej plakac o bilety
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 19.10.2012, 13:24
Myślałem, że Kuba ma więcej oleju w głowie i nie będzie chodził do tak miernej jakości programów prowadzonych przez takiego typu ludzi jak Wojewódzki. Ale cóż, ma chyba swoje pięć minut, to chce je wykorzystać. Szkoda, że również w taki sposób.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 19.10.2012, 15:14
Zgadzam się z przedmówcami... powinien iść do Figurskiego ;]
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 19.10.2012, 16:59
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
hahaha a do kogo ma iść?
powinien iść do Rydzyka , to byłby swój chłop
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.10.2012, 17:38
Ja tam bardzo lubię program Wojewódzkiego i z chęcią obejrzę chociaż przez ostatnie miesiące moja sympatia do Kuby delikatnie mówiąc trochę spadła, ale zobaczę co ma do powiedzenia.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.10.2012, 23:44
Dojebaliscie sie tych biletow, jak cygan labedzia....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.10.2012, 06:42
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Myślałem, że Kuba ma więcej oleju w głowie i nie będzie chodził do tak miernej jakości programów prowadzonych przez takiego typu ludzi jak Wojewódzki. Ale cóż, ma chyba swoje pięć minut, to chce je wykorzystać. Szkoda, że również w taki sposób.
To gdzie ma iść? do Moniki Olejnik?
A swoją drogą co niby ma znaczyć ze ma swoje 5 minut bo nie kumam, że niby kariere w telewizji planuje czy jak?
Chce to niech idzie, jego sprawa i dziwi mnie jakieś oburzenie z tego powodu bo piłkarz to też człowiek więc darujmy sobie tego typu złośliwości. Chyba trzeba przypomnieć że jest to program rozrywkowy dlatego tego typu programy radzę oglądać z przymrużeniem oka , najlepiej przy piwku, gdy nic ciekawego nie ma się do roboty...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.10.2012, 06:54
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Dojebaliscie sie tych biletow, jak cygan labedzia....
A dziwisz się? Przegrał jeden z najważniejszych meczów swojej kariery wychodzi do mediów i pier doli o biletach, przecież to tak samo żenujące zagranie jak tekst przygłupa grającego na lewej obronie w jednym z warszawskich klubów, który chciał się rewanżować Grekom za to, że go wielce skrzywdzili po tym jak brał jakieś gówno żeby schudnąć i zdziwił się, że go napiętnowali.

Jeden gwiazdor( ten co chciał pomóc się zaaklimatyzować trenerowi w szatni, notabene ciekawe czy u Capello by kiedyś wszedł na boisko po takim tekście) już był u Stokrotki, kolejny będzie u agitatora Tuska, chłopaki robią kariery. Kilku gości u tego frajera pokazało się z niezłej strony jak na przykład Litza, Halama czy też o zgrozo Doda, która jechała z nim z tego co pamiętam równo aż ścierwo skuliło uszy, może Kuba się pokaże z niezłej strony?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 20.10.2012, 08:44
Dariook napisał(a):Wyświetl post
To gdzie ma iść? do Moniki Olejnik?
.
Już był i też się wygłupił swoją drogą.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.10.2012, 10:06
Pozwolę sobie wtrącić offowo o Kubie, że nie powinien nigdy nosić opaski kapitańskiej w Kadrze. Po pierwsze - bileciki, czyli buractwo na poziomie Józka spod monopolki, który za reklamę szkockiej chciał karton, a dali mu tylko jedną flaszkę. Po drugie - kapitan NIE OCENIA IMIENNIE KOLEGÓW Z BOISKA - vide afera z Obraniakiem. Po trzecie, w świetle powyższych uważam, i pewnie nie tylko ja, że prawdziwym przywódcą, naturalnym zresztą, jest Wasyl. Kuba jest wymysłem Smudy, i tam powinna skończyć się Jego kariera z opaską "C" na ramieniu.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.10.2012, 11:14
o to co chorągiewki jebane już kubuś nie jest waszym wzorem bogiem i ideałem hahahahaha
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.10.2012, 11:56
Błaszczykowski piłkarsko daje tej kadrze najwięcej. To jest fakt, statystyka goli i asyst zamyka usta wszystkim idiotom.
Dopierdzielanie się do głupich wypowiedzi - wiadomo w jakim kraju żyjemy.

Czy Błaszczykowski powinien być kapitanem - to decyzja trenera. IMHO charakterologicznie nadaje się najbardziej spośród wszystkich kadrowiczów, jest naturalnym liderem zarówno piłkarsko, jak i mentalnie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2012 o godz. 21:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 20.10.2012, 13:05
Naturalnym liderem z cechami przywódczymi jest Wasyl. Błaszczykowski nie potrafi krzyknąć i scalić drużyny. Można mówić o Błaszczykowskim różne rzeczy , ale cech przywódczych nie ma.

Wygłupił się okrutnie z tymi biletami i będzie się , to za nim ciągnęło długo. Sytuacji z Obraniakiem nie ma co komentować , bo Błaszczykowski jako kapitan drużyny narodowej się w tej sytuacji ośmieszył.

Jednak nie ma się co dziwić , bo 80 % naszych kopaczy jak tylko otwiera usta , to powstają niezłe :kwiatki"
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.10.2012, 13:32
To "spodenki" Wasyla już się za nim nie "ciągną"?

... Sorry za OT ale się nie mogłem powstrzymać
c.d.n.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów