|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pewnie masz racje . Oswiec mnie, kto wedlug Ciebie robi to lepiej?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.09.2012 o godz. 01:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wrócić, niestety wróci, ale z tym spokornieniem bym na wiele nie liczył.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.facebook.com/events/51250...-3CS3k-g-&_rdr jesli brakuje ci dobrej gry, emocji, technicznych zagrań na najwyzszym poziomie i fantastycznych bramek to wpadaj do hali na futsal w wykonaniu wiślaków. Czwartek, godz. 19:00, druga kolejka o mistrzostwo Polski w futsalu. Wstęp darmowy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.09.2012 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Chyba zaczne czytać Weszło, choć nie zawsze taki poziom prezentują. Poza wyrobioną przez ostatnie lata markę, w gruncie my nic nie mamy poza solidnym badz co badz Probierzem i by nie zapeszać obiecującą młodzież. Starsi muszą obudzić, jak nie to cytując przyspiewke "wyp..lać"
http://www.weszlo.com/news/11888-Zan...mnosc_pracowac ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mogę się założyć, że poprowadziłby Wisłę lepiej niż nasz Pepe Probierz ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Robbie92 - masz rację, jak na ten portal świetny tekst.
http://www.weszlo.com/news/11888-Zan...mnosc_pracowac Wszystkim serdecznie polecam, przeczytajcie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boże....
![]() Link do tego tekstu (autorstwa kumpla Probierza) pojawił sie już we wszystkich możliwych tematach. Nie wstydźcie się. Podajcie tego linka jeszcze po dwadzieścia razy każdy. Przecież wiadomo, że kłamstwo sto razy powtórzone w końcu zostanie zaakceptowane. To sie nazywa: propaganda |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Weszlo trochu poszerzyło jedno zdanie,które przewija się wszędzie,w tym na forum-80% naszych obecnych piłkarzy jest chu.ja wartych. Ewentualnie niech kopią sobie z Łobo w Miedzi. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Oczywiście, ale 80% klubów ekstraklasy ma jeszcze gorszych piłkarzy niż my
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie chodzi o punkty, o umiejętności zawodników: my nie gramy nic! ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Człowiek oglądnie kilka spotkań ekstraklasy i ma dość bo oglądać się tego nie da, a wynik to często efekt tego kto pierwszy wturla piłkę do bramki. Porównać nasze spotkania z Bełchatowem, Podbeskidziem i Pogonią to większej różnicy nie ma. Zdobyliśmy 4pkt. a mogły być 2,1,6 czy 7. Oczywiście nie ma co gdybać ale taka jest nasza liga, jak kolega wyżej napisał mamy porównywalne składy tylko że Wisła póki co bardziej motywuje rywali niż Piast czy Bełchatów. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Bo drużynę się buduje k...a od sztabu szkoleniowego!
jeśli ktoś w tym klubie mówił o rewolucji, o przebudowie i ciężkich czasach, to powinien na dzień dobry zainwestować w sprawdzony sztab szkoleniowy (nie muszę chyba dodawać, że zagraniczny), o udokumentowanych osiągnięciach w Europie! Sztab szkoleniowy, a nie samego trenera! A potem dopiero sztab szkoleniowy niech etapami, powoli wymienia najsłabsze ogniwa, niech kupuje nawet jednego - dwóch piłkarzy na sezon, ale dobrych piłkarzy i przede wszystkim pasujących do koncepcji. I taki sztab musi mieć co najmniej te 3-4 lata czasu. To jest k...a przebudowa, a nie pseudo-trenerzyna, pseudo-dyrektor i pseudo-kopacze... A jeśli klubu nie stać nawet na porządny sztab szkoleniowy to czas się zastanowić, czego chce właściciel i czy dalej powinien się bawić w futbol. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ogólnie masz rację. Problem w tym, że nie mamy pieniędzy nawet na bieżące wydatki... Czy Cupiał powinien dalej bawić się w piłkę? Masz lepszą kandydaturę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Największą akcję antyprobierzową nakręca on sam.
Jak to możliwe, że po takim czasie nie mamy żadnego pomysłu na grę, jesteśmy źle przygotowani kondycyjnie, brak nam jakichkolwiek schematów? Nikt tu nie pisze o punktach, bo te przy obecnej kadrze to trudny temat. Tak więc może spójrz najpierw o czym pisze FraMat, a później ironizuj. Jakoś żaden trener od czasu Michniewicza nie miał takiego wsparcia "Weszlo" jak Probierz w Wiśle. Przypadek? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, każdy DOBRY zagraniczny trener marzy by trenować Wisłę. Nikt inny nie zapewni mu takiego komfortu pracy (B.C.) , zaplecza treningowego (super wypasione pastwisko... znaczy boisko) , czy w końcu wypłacalności *(http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zom_nawet.html) jak mistrz polski A.D. 2011.
To takie bujanie w chmurach, bo inaczej tego nazwać nie można. Błędy zostały popełnione kilka/kilkanaście lat temu, że nie myślano przyszłościowo, tylko o "tu i teraz" . Nie mamy akademii, nie mamy dopływu świeżych zawodników, nie mamy infrastruktury na której mogliby trenować. A sprowadzanie zagranicznych piłkarzy to jak totolotek, raz trafisz Meliksona, by później sprowadzić pięciu Branco czy innych Jaliensów (którym trzeba płacić niemałe kontrakty) . Przygoda z Jose Bakero niczego was nie nauczyła? Jaka jest pewność, że nowy trener z zagranicy będzie Petrescu, a nie kolejnym Bakero? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dobra gra i miła dla oka, emocje, ambicja, techniczne zagrania na najwyzszym poziomie i fantastyczne bramki - to wszystko gwarantują futsaliści Wisły. Jutro - czwartek, godz. 19:00, hala Wisły, druga kolejka o mistrzostwo Polski w futsalu. Wstęp darmowy. W przeciwienstwie do grajków trawiastych zasługują na wsparcie. Raz przyjdziesz, zobaczysz i wrócisz na pewno.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.09.2012 o godz. 12:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Słuchaj tu nie chodzi o Probierza i umiejetnosci piłkarzy,tylko o brak kasy i atmosfere w klubie z tym zwiazaną. Jakos Jagielonia wszyscy sie zachwycali za trenerki Probierza,a prawie ten sam skład Wisły zdobywał MP. Nie bede tu przytaczał pzrykładów i polemizował przez kilka stron,bo kazdy to widzi jak widzi ,a prawda jest jak dupa,kazdy ma swoją. Tyle ode mnie.Pozdro ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tu już ze 100 razy było pisane, że nie ten sam skład. No ale co ja tam wiem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|