The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2012, 18:22
Bez jaj... posadzić chłopa z kamerą, który przez 90 minut kadruje ławkę rezerwowych należy nazywać fajnym pomysłem marketingowym? Mając TAKI dostęp do piłkarzy, całego zaplecza klubowego, kuluarów i itp. - marketing nie robi NIC! Wystarczy spojrzeć na telewizję klubową Jagiellonii bądź Korony. Ok - zgodzę się, że jakościowo (w sensie realizatorskim) nie jest to mistrzostwo świata, ale bije nas na łeb. Natomiast filmiki promocyjne - jak ten z akcją dla studentów - realizuje zewnętrzna firma. Niemniej jednak ja będę się upierał - marketing Wisły w ogóle nie wykorzystuje przywileju, że ma do dyspozycji piłkarzy, trenerów, prezesów. ZERO jakiejkolwiek kreatywności.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.10.2012, 18:41
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj... posadzić chłopa z kamerą, który przez 90 minut kadruje ławkę rezerwowych należy nazywać fajnym pomysłem marketingowym? Mając TAKI dostęp do piłkarzy, całego zaplecza klubowego, kuluarów i itp. - marketing nie robi NIC! Wystarczy spojrzeć na telewizję klubową Jagiellonii bądź Korony. Ok - zgodzę się, że jakościowo (w sensie realizatorskim) nie jest to mistrzostwo świata, ale bije nas na łeb. Natomiast filmiki promocyjne - jak ten z akcją dla studentów - realizuje zewnętrzna firma. Niemniej jednak ja będę się upierał - marketing Wisły w ogóle nie wykorzystuje przywileju, że ma do dyspozycji piłkarzy, trenerów, prezesów. ZERO jakiejkolwiek kreatywności.
Zgodzę się z Tobą natomiast rozumiem co WISŁAZWE chciał przekazać.
Wygląda to lepiej jeśli za tło postawimy sobie to co było robione wcześniej, mianowicie nie ma już postawionej kamery na wprost kibiców i wrzuconego filmiku pod tytułem doping z meczu X.
Według mnie to było bezsensowne z racji tego że SKWK też nagrywało swoje filmiki z dopingu, TWSD często tez robiło podobnie. Większość wislackich portali niestety karmiła kibiców kamerą postawiona na wprost kibiców.
Cieszy to, że jest próba zrobienia ciekawszego filmiku.

Za wzór można sobie postawić chociażby oficjalny Legii, a tutaj wklejam filmik który został zrobiony z ich ostatniej wizyty R22:
http://www.youtube.com/watch?v=9Lu_vvQuVWI

Fajnie przedstawiony nie tyko dla kibica Legii ale jest również wiele ujęc kibiców Wisły co sprawia że filmik jest interesujący również dla kibiców drużyny przeciwnej. Z tego co widzę włączyl chybai sobie możliwość nawet zarabiania poprzez reklamy, nie wiem czy to opłacalne.

edit: to co mnie denerwuje to oficjalna strona klubu. Uważam że marnotrawiona jest przestrzeń na stronie gdzie jest miejsce chociażby dla tapet z przed kilku lat z piłkarzami, którzy już nie reprezentują barw Wisły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.10.2012 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.10.2012, 18:42
Owszem zgadzam się, że nie wykorzystujemy tego jak należy. Ale.. Przedtem nawet taki chłop nie siedział przy linii i nie filmował. Powoli z czasem może to zacznie nabierać kolorów, nie od razu Kraków zbudowano.

Może to nawet realizować firma z Bangladeszu, chciałbym, że coś się działo w tym temacie. Powstawanie filmików będzie tego dobrym przykładem.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.10.2012, 18:52
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Owszem zgadzam się, że nie wykorzystujemy tego jak należy. Ale.. Przedtem nawet taki chłop nie siedział przy linii i nie filmował. Powoli z czasem może to zacznie nabierać kolorów, nie od razu Kraków zbudowano.

Może to nawet realizować firma z Bangladeszu, chciałbym, że coś się działo w tym temacie. Powstawanie filmików będzie tego dobrym przykładem.
Ale Internet nie istnieje od wczoraj. W sprawie marketingu - na przykładzie głupich filmików jesteśmy 100 lat za murzynami. Mnie się zawsze wydawało, że w marketingu powinni pracować ludzie kreatywni. A jeśli czyjaś kreatywność jest na tyle niska, że nie potrafi zadbać o zrobienie w miarę dobrego i CIEKAWEGO filmiku, które cieszą się dużą popularności wśród kibiców, bo to właśnie kibice chcieliby czasami zajrzeć na zaplecze klubu i zobaczyć, jak to wszystko wygląda o tej mniej oficjalnej strony, to o czym my mówimy?
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.10.2012, 19:26
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Ale Internet nie istnieje od wczoraj. W sprawie marketingu - na przykładzie głupich filmików jesteśmy 100 lat za murzynami. Mnie się zawsze wydawało, że w marketingu powinni pracować ludzie kreatywni. A jeśli czyjaś kreatywność jest na tyle niska, że nie potrafi zadbać o zrobienie w miarę dobrego i CIEKAWEGO filmiku, które cieszą się dużą popularności wśród kibiców, bo to właśnie kibice chcieliby czasami zajrzeć na zaplecze klubu i zobaczyć, jak to wszystko wygląda o tej mniej oficjalnej strony, to o czym my mówimy?

Wiem o tym, że takie ''dobro'' jak Internet nie istnieje od wczoraj. Wiem również, że z marketingiem jesteśmy 100 lat za murzynami i w ogóle wszystko w naszym klubie jest o kant dupy rozbić.

Ale jeżeli widać przynajmniej teraz jakąś małą iskierkę zmian to należy to mimo wszystko docenić. Ja nie powiedziałem, że jeden filmik stawia nas na pierwszym miejscu pod względem marketingu, chciałem zaznaczyć, że coś w tej kwestii zaczyna się dziać. O ile za późno - na to pytanie każdy odpowie sobie sam.

Pozwolę sobie tylko przytoczyć kilka liczb z naszych ostatnich filmików dotyczących promocji/ marketingu:

Film o studentach - 18281 wyświetleń
Co można kupić za 5 złotych - 15216 wyświetleń
Wisła - Jagiellonia to czego nie widzieliście w TV - 15137 wyświetleń

Czyli zapotrzebowanie na takie filmy jest, nie ogląda ich 100 czy 200 osób tylko po kilkanaście tysięcy. Chciałem na ten fakt również zwrócić uwagę.

Fakt, faktem jest jeszcze wiele pracy przed naszym działem marketingu aby to wyglądało na miarę ekstraklasy i w ogóle. Również zgadzam się z Tobą co już wcześniej podkreślałem, że nie wykorzystujemy w pełni swoich możliwości jakie mamy, aby to wszystko wyglądało o niebo lepiej.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2012, 18:00
Tak swoją drogą mnie naszło:

Pamiętacie jak Probierz odszedł, Bednarz krzyczał że ma informacje szokujące do jakiego buntu doszło w drużynie i że tego tak nie zostawi. Informacje miały być podane wkrótce, a konsekwencje wyciągnięte.

Czas mijał, a sprawa się rozmydliła. Czy Bednarz coś w tej sprawie działał, czy jak zwykle sobie gębę dupą wycierał?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2012, 21:55
Coś Ci się pomyliło, Łysy nic takiego nie mówił.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.12.2012, 22:00
Baala napisał(a):Wyświetl post
Czas mijał, a sprawa się rozmydliła. Czy Bednarz coś w tej sprawie działał, czy jak zwykle sobie gębę dupą wycierał?
Chyba potem powiedział, że odbył męską rozmowę z piłkarzami.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 21.12.2012, 16:56
Zdzisław Kapka wiceprezesem MZPN ds. sportowych

Cytat:
Zarząd Małopolskiego Związku Piłki Nożnej podjął dziś dwie decyzje personalne. Zdzisław Kapka został nowym wiceprezesem ds. sportowych, a Andrzej Sękowski przewodniczącym Kolegium Sędziów MZPN.

58-letni Zdzisław Kapka objął wakujące od ponad pięciu miesięcy stanowisko wiceprezesa po Zbigniewie Lachu, który pełnił je w poprzedniej kadencji zarządu MZPN. Jako piłkarz był związany z Wisłą Kraków, z którą zdobył mistrzostwo Polski w 1978 r., a 4 lata wcześniej został królem strzelców ekstraklasy. Wystąpił 14 razy w reprezentacji Polski, był członkiem drużyny Górskiego, która zajęła 3. miejsce na MŚ 1974. Jako działacz pełnił w Wiśle rozmaite funkcje (także prezesa), obecnie poszukuje talentów dla klubu.

61-letni Andrzej Sękowski jest przewodniczącym Kolegium Sędziów MZPN nieprzerwanie od 2007 roku, teraz został wybrany na nową, 4-letnią kadencję. W trakcie swojej kariery arbitra prowadził w latach 1979-1993 mecze ekstraklasy i II ligi. Przez dwa lata był członkiem Zarządu Kolegium Sędziów PZPN.

Przypomnijmy, że prezesem MZPN jest Ryszard Niemiec, wiceprezesem ds. organizacyjnych Jerzy Kowalski, wiceprezesem ds. finansowych Tadeusz Kędzior, a wiceprezesem ds. kontaktów z samorządami Zbigniew Jurkiewicz.
http://sportowetempo.pl/pn_malopolsk...szefem_sedziow
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.01.2013, 20:52
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

Czerwiński wraca....
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 08.01.2013, 21:01
To już dawno wisiało w powietrzu. Szczerze mówiąc miałem nadzieję gdy otwierałem artykuł że nie ujrzę:
Cytat:
Stanowisko wiceprezesa do spraw sportowych pełni Jacek Bednarz

Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.01.2013, 22:45
I co z tego, że Czerwiński wraca jak pionem sportowym nadal będzie się zajmował Łysol? Czerwiński sam nic nie zrobi, bojkotu raczej samą swoją osobą nie zakończy, pikników na stadion nie przyciągnie, bo do tego potrzebne są wyniki, a dopóki łysy będzie odpowiadał za zawodników to wyników nie będzie. Sądzę, że Czerwiński będzie raczej figurantem (nawet nie powiedzieli czym się będzie zajmował!) w marnej próbie uspokojenia kibiców.

Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 08.01.2013, 22:56
Nowy wiceprezes do spraw PR i marketingu, Janusz Kozioł to były redaktor naczelny Gazety Krakowskiej.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 08.01.2013, 22:57
poczekajmy na konkretne działania Czerwińskiego. Zobaczymy co może zrobić...jeśli będzie tylko robił dobrą minę do złej gry kibice szybko to zobaczą. Szkoda, że Jacek "Wodogłowie" jeszcze pracuje w Wiśle S.A.

Pozostałych zmian nie potrafię ocenić, może ktoś bardziej zorientowany coś więcej napisze.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.01.2013, 23:07
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Nowy wiceprezes do spraw PR i marketingu, Janusz Kozioł to były redaktor naczelny Gazety Krakowskiej.
Czyli to ta sama osoba, które dostała od bossa zakaz stadionowy
Janusz Kozioł to b. redaktor naczelny "Gazety Krakowskiej", który w 2005 roku wraz z red. Jerzy Sasorskim z "Dziennika Polskiego" otrzymali od właściciela klubu... zakaz wstępu na mecze Wisły w związku z krytycznymi publikacjami...
http://sportowetempo.pl/glowna_ekstr...l_wiceprezesem

Pytanie czy to jakiś starszy facet ? Bo moim zdaniem za ten szczebel powinien odpowiadać ktoś kto podążył za nowymi trendami i zdobyczami cywilizacyjnymi. Nie twierdzę, że ktoś starszej epoki nie mógł tego zrobić ale jest mniejsze prawdopodobieństwo że będzie ogarniał.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.01.2013 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2013, 23:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Czyli to ta sama osoba, które dostała od bossa zakaz stadionowy
Janusz Kozioł to b. redaktor naczelny "Gazety Krakowskiej", który w 2005 roku wraz z red. Jerzy Sasorskim z "Dziennika Polskiego" otrzymali od właściciela klubu... zakaz wstępu na mecze Wisły w związku z krytycznymi publikacjami...
http://sportowetempo.pl/glowna_ekstr...l_wiceprezesem

Pytanie czy to jakiś starszy facet ? Bo moim zdaniem za ten szczebel powinien odpowiadać ktoś kto podążył za nowymi trendami i zdobyczami cywilizacyjnymi. Nie twierdzę, że ktoś starszej epoki nie mógł tego zrobić ale jest mniejsze prawdopodobieństwo że będzie ogarniał.
czyli jak zwykle Cupiał miota się od "lewa do prawa" od skrajności w skrajność. Byle tak samo zmienił swoją opinię o akademii i infrastrukturze treningowej.

Masz racje Westersyl, prezesem od marketingu powinien być ktoś z doświadczeniem w branży, ale raczej doświadczeniem 10 - 15 letnim.

edit: do Westersyl niżej - zgadzam się, ale nie skreślam wiek nie jest najważniejszy, liczą się pomysły. A tak naprawdę to Ty powinieneś pracować w dziale marketingu Wisły ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.01.2013 o godz. 00:53.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.01.2013, 23:47
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
czyli jak zwykle Cupiał miota się od "lewa do prawa" od skrajności w skrajność. Byle tak samo zmienił swoją opinię o akademii i infrastrukturze treningowej.

Masz racje Westersyl, prezesem od marketingu powinien być ktoś z doświadczeniem w branży, ale raczej doświadczeniem 10 - 15 letnim.
Chodziło mi np o kogoś kto wie, że istnieje coś takiego jak internet, facebook, youtuube, photoshop. Będzie potrafił pogadać z kibicami i "czuł" ich potrzeby.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.01.2013, 00:27
Wiesz Phil Schiller, dyrektor marketingu Appla ma lat 51. Czyli za stary, co?
Nie przesadzaj z tym wiekiem, że jak ktoś ma więcej niż 30 lat to nie ogrania nowych narzędzi.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 09.01.2013, 00:58
obiecanki czy możliwa rzeczywistość ?

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html

nowi pracownicy i ambitne zadania przed nimi postawione. Ciekawe czy możliwe do zrealizowania, bo nie wierzę że sama znajomość z żydem prezydentem wystarczy do podpisania korzystnej umowy o stadion, lub czy te osoby będą mogły znaleźć sponsora, którego nie mamy od kilku lat lub sprzedadzą drogie sky-boxy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.01.2013 o godz. 01:07.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.01.2013, 07:58
Jeśli miałoby się sprawdzić to co pisze w tym artykule to bardzo dobrze by było.
Ale jak dla mnie ten artykuł to takie pieprzenie. Mydlenie oczu.
Już tyle czytałem o róznych cudach jakie miały być w Wisle - zaplecze, akadamia, skauting, muzeum itd., że nie wierze już w takie artykuły. Nawet wizualizacje już były i g. z tego.
Niech może zaczną najpierw coś robić, a potem piszą artykuły.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.01.2013, 08:26
TF w Katowicach już ma biuro, a przynajmniej tak wygląda z zewnątrz.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.01.2013, 10:48
heheh.. to gotowy artykuł pewnie sprzed 10 lat, który jest odświeżany ilekroć we władzach klubowych następują jakieś zmiany.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.01.2013, 11:37
liczą sie czyny nie słowa panie łysa głowa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.01.2013, 11:40
no tak... celem jest budowa "nowej" Wisly po spuszczeniu z niej najlepiej zarabiajacych.
Rozumiem, że o mistrzostwo i o awans do LM będziemy bili się piłkarzami zarabiajacymi po 3-5 tys zlotych miesiecznie.
Zatrudniać więc Wisła będzie nie tyle dobrych, co tanich.

Polityka minimalizmu i nadziei, że "jakoś to będzie" z góry skazana na porażkę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 09.01.2013, 12:16
Chyba nie o to chodziło autorowi raczej o koszt/efekt, taki Guła, Genkov i Jaliens zarabiaja nieproporcjonalnie do tego co dają Wiśle.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 09.01.2013, 12:49
Nowa Legia, Nowa Wisła, ...
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 09.01.2013, 12:51
Władysław Szyngiera - członek RN - był selekcjonerem reprezentacji Polski w piłce nożnej !
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.01.2013, 12:58
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_sie_o_19_06/

pomysł ciekawy.... ale wykonanie słabe, dobrze byłoby znać tekst hymnu. Dlaczego ta data? (11.01 ?)
Ostatnio edytowane przez Luu... : 12.01.2013 o godz. 13:30.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 12.01.2013, 19:37
Mało kto wspomina o człowieku, który jest być może najbardziej odpowiedzialny za cały ten burdel ostatnich lat. Mowa o Krystianie Rogali. Dziwnym trafem kiedy trafil do Wisly (2005 r.) zaczęło się też dziać źle. Pojawiły się nazwiska Liczki, zabawa z trenerami, Basałaje, Bednarze itp itd. Oczywiscie jakby ktos nie wiedzial, ten facet dalej jest w Wisle i dalej jest bardzo blisko Cupiala. Wszystko skupia sie na Bednarzu, a osoby rzeczywiscie odpowiedzialne za dany stan rzeczy - Cupial, Rogala itd. unikaja wszelkiej odpowiedzialnosci.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.01.2013, 01:05
nesta napisał(a):Wyświetl post
Mało kto wspomina o człowieku, który jest być może najbardziej odpowiedzialny za cały ten burdel ostatnich lat. Mowa o Krystianie Rogali. Dziwnym trafem kiedy trafil do Wisly (2005 r.) zaczęło się też dziać źle. Pojawiły się nazwiska Liczki, zabawa z trenerami, Basałaje, Bednarze itp itd. Oczywiscie jakby ktos nie wiedzial, ten facet dalej jest w Wisle i dalej jest bardzo blisko Cupiala. Wszystko skupia sie na Bednarzu, a osoby rzeczywiscie odpowiedzialne za dany stan rzeczy - Cupial, Rogala itd. unikaja wszelkiej odpowiedzialnosci.

Rogala wczesniej byl chyba prezesem Ruchu ,i zdazyl zrobic tam niezly bajzel zdajsie.Potem Cupial niewiem po co zrobil sobie z niego taka "prawa reke" i jak dodamy do tego Zdziska to upadek Wisly wcale nie dziwi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów