|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Bez jaj... posadzić chłopa z kamerą, który przez 90 minut kadruje ławkę rezerwowych należy nazywać fajnym pomysłem marketingowym? Mając TAKI dostęp do piłkarzy, całego zaplecza klubowego, kuluarów i itp. - marketing nie robi NIC! Wystarczy spojrzeć na telewizję klubową Jagiellonii bądź Korony. Ok - zgodzę się, że jakościowo (w sensie realizatorskim) nie jest to mistrzostwo świata, ale bije nas na łeb. Natomiast filmiki promocyjne - jak ten z akcją dla studentów - realizuje zewnętrzna firma. Niemniej jednak ja będę się upierał - marketing Wisły w ogóle nie wykorzystuje przywileju, że ma do dyspozycji piłkarzy, trenerów, prezesów. ZERO jakiejkolwiek kreatywności.
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
Guest
|
|
Wygląda to lepiej jeśli za tło postawimy sobie to co było robione wcześniej, mianowicie nie ma już postawionej kamery na wprost kibiców i wrzuconego filmiku pod tytułem doping z meczu X. Według mnie to było bezsensowne z racji tego że SKWK też nagrywało swoje filmiki z dopingu, TWSD często tez robiło podobnie. Większość wislackich portali niestety karmiła kibiców kamerą postawiona na wprost kibiców. Cieszy to, że jest próba zrobienia ciekawszego filmiku. Za wzór można sobie postawić chociażby oficjalny Legii, a tutaj wklejam filmik który został zrobiony z ich ostatniej wizyty R22: http://www.youtube.com/watch?v=9Lu_vvQuVWI Fajnie przedstawiony nie tyko dla kibica Legii ale jest również wiele ujęc kibiców Wisły co sprawia że filmik jest interesujący również dla kibiców drużyny przeciwnej. Z tego co widzę włączyl chybai sobie możliwość nawet zarabiania poprzez reklamy, nie wiem czy to opłacalne. edit: to co mnie denerwuje to oficjalna strona klubu. Uważam że marnotrawiona jest przestrzeń na stronie gdzie jest miejsce chociażby dla tapet z przed kilku lat z piłkarzami, którzy już nie reprezentują barw Wisły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 27.10.2012 o godz. 19:12.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Owszem zgadzam się, że nie wykorzystujemy tego jak należy. Ale.. Przedtem nawet taki chłop nie siedział przy linii i nie filmował. Powoli z czasem może to zacznie nabierać kolorów, nie od razu Kraków zbudowano.
Może to nawet realizować firma z Bangladeszu, chciałbym, że coś się działo w tym temacie. Powstawanie filmików będzie tego dobrym przykładem. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Wiem o tym, że takie ''dobro'' jak Internet nie istnieje od wczoraj. Wiem również, że z marketingiem jesteśmy 100 lat za murzynami i w ogóle wszystko w naszym klubie jest o kant dupy rozbić. Ale jeżeli widać przynajmniej teraz jakąś małą iskierkę zmian to należy to mimo wszystko docenić. Ja nie powiedziałem, że jeden filmik stawia nas na pierwszym miejscu pod względem marketingu, chciałem zaznaczyć, że coś w tej kwestii zaczyna się dziać. O ile za późno - na to pytanie każdy odpowie sobie sam. Pozwolę sobie tylko przytoczyć kilka liczb z naszych ostatnich filmików dotyczących promocji/ marketingu: Film o studentach - 18281 wyświetleń Co można kupić za 5 złotych - 15216 wyświetleń Wisła - Jagiellonia to czego nie widzieliście w TV - 15137 wyświetleń Czyli zapotrzebowanie na takie filmy jest, nie ogląda ich 100 czy 200 osób tylko po kilkanaście tysięcy. Chciałem na ten fakt również zwrócić uwagę. Fakt, faktem jest jeszcze wiele pracy przed naszym działem marketingu aby to wyglądało na miarę ekstraklasy i w ogóle. Również zgadzam się z Tobą co już wcześniej podkreślałem, że nie wykorzystujemy w pełni swoich możliwości jakie mamy, aby to wszystko wyglądało o niebo lepiej. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak swoją drogą mnie naszło:
Pamiętacie jak Probierz odszedł, Bednarz krzyczał że ma informacje szokujące do jakiego buntu doszło w drużynie i że tego tak nie zostawi. Informacje miały być podane wkrótce, a konsekwencje wyciągnięte. Czas mijał, a sprawa się rozmydliła. Czy Bednarz coś w tej sprawie działał, czy jak zwykle sobie gębę dupą wycierał? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Coś Ci się pomyliło, Łysy nic takiego nie mówił.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Chyba potem powiedział, że odbył męską rozmowę z piłkarzami.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Zdzisław Kapka wiceprezesem MZPN ds. sportowych
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To już dawno wisiało w powietrzu. Szczerze mówiąc miałem nadzieję gdy otwierałem artykuł że nie ujrzę:
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
I co z tego, że Czerwiński wraca jak pionem sportowym nadal będzie się zajmował Łysol? Czerwiński sam nic nie zrobi, bojkotu raczej samą swoją osobą nie zakończy, pikników na stadion nie przyciągnie, bo do tego potrzebne są wyniki, a dopóki łysy będzie odpowiadał za zawodników to wyników nie będzie. Sądzę, że Czerwiński będzie raczej figurantem (nawet nie powiedzieli czym się będzie zajmował!) w marnej próbie uspokojenia kibiców.
![]() |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nowy wiceprezes do spraw PR i marketingu, Janusz Kozioł to były redaktor naczelny Gazety Krakowskiej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
poczekajmy na konkretne działania Czerwińskiego. Zobaczymy co może zrobić...jeśli będzie tylko robił dobrą minę do złej gry kibice szybko to zobaczą. Szkoda, że Jacek "Wodogłowie" jeszcze pracuje w Wiśle S.A.
Pozostałych zmian nie potrafię ocenić, może ktoś bardziej zorientowany coś więcej napisze. |
|
|
|
Guest
|
|
Janusz Kozioł to b. redaktor naczelny "Gazety Krakowskiej", który w 2005 roku wraz z red. Jerzy Sasorskim z "Dziennika Polskiego" otrzymali od właściciela klubu... zakaz wstępu na mecze Wisły w związku z krytycznymi publikacjami... http://sportowetempo.pl/glowna_ekstr...l_wiceprezesem Pytanie czy to jakiś starszy facet ? Bo moim zdaniem za ten szczebel powinien odpowiadać ktoś kto podążył za nowymi trendami i zdobyczami cywilizacyjnymi. Nie twierdzę, że ktoś starszej epoki nie mógł tego zrobić ale jest mniejsze prawdopodobieństwo że będzie ogarniał.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.01.2013 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Masz racje Westersyl, prezesem od marketingu powinien być ktoś z doświadczeniem w branży, ale raczej doświadczeniem 10 - 15 letnim. edit: do Westersyl niżej - zgadzam się, ale nie skreślam wiek nie jest najważniejszy, liczą się pomysły. A tak naprawdę to Ty powinieneś pracować w dziale marketingu Wisły ;-)
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.01.2013 o godz. 00:53.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wiesz Phil Schiller, dyrektor marketingu Appla ma lat 51. Czyli za stary, co?
Nie przesadzaj z tym wiekiem, że jak ktoś ma więcej niż 30 lat to nie ogrania nowych narzędzi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
obiecanki czy możliwa rzeczywistość ?
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html nowi pracownicy i ambitne zadania przed nimi postawione. Ciekawe czy możliwe do zrealizowania, bo nie wierzę że sama znajomość z żydem prezydentem wystarczy do podpisania korzystnej umowy o stadion, lub czy te osoby będą mogły znaleźć sponsora, którego nie mamy od kilku lat lub sprzedadzą drogie sky-boxy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 09.01.2013 o godz. 01:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli miałoby się sprawdzić to co pisze w tym artykule to bardzo dobrze by było.
Ale jak dla mnie ten artykuł to takie pieprzenie. Mydlenie oczu. Już tyle czytałem o róznych cudach jakie miały być w Wisle - zaplecze, akadamia, skauting, muzeum itd., że nie wierze już w takie artykuły. Nawet wizualizacje już były i g. z tego. Niech może zaczną najpierw coś robić, a potem piszą artykuły. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
TF w Katowicach już ma biuro, a przynajmniej tak wygląda z zewnątrz.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
heheh.. to gotowy artykuł pewnie sprzed 10 lat, który jest odświeżany ilekroć we władzach klubowych następują jakieś zmiany.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
liczą sie czyny nie słowa panie łysa głowa
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
no tak... celem jest budowa "nowej" Wisly po spuszczeniu z niej najlepiej zarabiajacych.
Rozumiem, że o mistrzostwo i o awans do LM będziemy bili się piłkarzami zarabiajacymi po 3-5 tys zlotych miesiecznie. Zatrudniać więc Wisła będzie nie tyle dobrych, co tanich. Polityka minimalizmu i nadziei, że "jakoś to będzie" z góry skazana na porażkę. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Chyba nie o to chodziło autorowi raczej o koszt/efekt, taki Guła, Genkov i Jaliens zarabiaja nieproporcjonalnie do tego co dają Wiśle.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nowa Legia, Nowa Wisła, ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Władysław Szyngiera - członek RN - był selekcjonerem reprezentacji Polski w piłce nożnej !
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_sie_o_19_06/
pomysł ciekawy.... ale wykonanie słabe, dobrze byłoby znać tekst hymnu. Dlaczego ta data? (11.01 ?)
Ostatnio edytowane przez Luu... : 12.01.2013 o godz. 13:30.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mało kto wspomina o człowieku, który jest być może najbardziej odpowiedzialny za cały ten burdel ostatnich lat. Mowa o Krystianie Rogali. Dziwnym trafem kiedy trafil do Wisly (2005 r.) zaczęło się też dziać źle. Pojawiły się nazwiska Liczki, zabawa z trenerami, Basałaje, Bednarze itp itd. Oczywiscie jakby ktos nie wiedzial, ten facet dalej jest w Wisle i dalej jest bardzo blisko Cupiala. Wszystko skupia sie na Bednarzu, a osoby rzeczywiscie odpowiedzialne za dany stan rzeczy - Cupial, Rogala itd. unikaja wszelkiej odpowiedzialnosci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Rogala wczesniej byl chyba prezesem Ruchu ,i zdazyl zrobic tam niezly bajzel zdajsie.Potem Cupial niewiem po co zrobil sobie z niego taka "prawa reke" i jak dodamy do tego Zdziska to upadek Wisly wcale nie dziwi. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|