|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Biała Gwiazda na strojach meczowych klubu Wisła Kraków to nie jest temat do jakiejkolwiek dyskusji!!!
To jest świętość dla każdego Wiślaka!!! ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chodzi o sezon 2009/2010.
Tutaj masz koszulkę domową http://www.footcenter.fr/en/football...41-316141.html a tutaj wyjazdową http://madeinsport.fr/en_nv_fiche__M...rt-497653.html Wiem że były też inne przypadki tego typu ale teraz nie mogę sobie ich konkretnie przypomnieć (Marsylie pamiętam bo sam posiadam obydwie te koszulki) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zna ktoś datę prezentacji nowych koszulek ? Myślę że przed Skonto powinni już pokazać nowe komplety. Miejmy nadzieję że z BG.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czy rok temu była jakaś oficjalna prezentacja koszulek przed pierwszym pucharowym meczem? Chyba Cikos i Bunoza na swojej prezentacji dostali nowe koszulki, ale sam temat koszulek odbył się chyba po cichu.
Co do BG i kroju to wydaje mi się że projekt był gotowy i zatwierdzony już dawno temu, a stroje są już w produkcji by zdążyć na czas. Więc myślę, że na ten sezon akcja przywrócenia BG była zorganizowana zbyt późno by mogła dotrzeć do klubu i się przebić. Wydaje mi się, że akcję trzeba będzie przeprowadzić z trybun i z myślą o kolejnym sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie po chichu. Była prezentacja nowego sponsora technicznego wraz z prezentacją nowych koszulek.
Nowy sezon zaczyna się 1 lipca, do czasu I meczu na pewno nowe koszulki zostaną zaprezentowane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Trzeba męczyć zarząd non stop, do upadłego. ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Generalnie to z Białą Gwiazdą będzie problem, bo zazwyczaj koszulki są robione na dwa sezony, tak było w przypadku Umbro z Gwiazdą na ramieniu, i prawdopodobnie jest tak teraz z nadchodzącym modelem od Adidasa - paradoksalnie najprościej byłoby coś wywalczyć gdyby stroje były robione na zwykłych kompletach meczowych które są w ciągłej sprzedaży (tak jak ma Legia i Bełchatów i chyba Lechia) - zmiany w koszulkach robionych specjalnie pod kluby są cięższe o ile niemożliwe do przeskoczenia. Co do prezentacji wydaje mi się że może to być początek lipca, ale nie jestem pewien...
![]()
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja mam cichą nadzieje, ze moze miło nas Adidas zaskoczy. Skoro to mają być stroje projektowane specjalnie pod nas wiec czyms napewno będą sie one wyróżniać. Moze ktoś jest głebiej w temacie i mógłby zaprezentowac kilka przykładów kreatywnosci Adidasa w wykonaniu strojow na zamowienie? Taki smok ala Inter, fajnie by sie u nas prezentowal na wyjazdowkach lecz to bajer firmy Nike...
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
człowieku kilkanaście poprzednich stron to pełno propozycji.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Urodziłem się stosunkowo niedawno bo w roku 91' ,a więc praktycznie całe swoje "świadome" kibicowskie życie, przeżyłem kojarzyć Wisłę z herbem TS WISŁA SA. Obiektywnie oceniając jest to jeden z ładniejszych herbów w europie,BIAŁA GWIAZDA nawiązuje w nim do bogatej i wspaniałej historii klubu i znajduje się w centralnym punkcie herbu, PIŁKA w tle sugeruje że jest to herb piłkarski,KORONA jest stonowana ale szykowna oddaje szacunek i pokazuje że Wisła nie jest klubem przeciętnym a OBWÓDKA z napisem informuje jaką strukturą jest obecnie klub a także kreuje w umyśle pewną nową erę (Telefoniki) w historii Wisły. Także barwy herbu są utrzymane w naszych tradycyjnych barwach a złote zdobienia mają na celu dodania pewnego splendoru etc. i przekazania że jest to coś wyjątkowego.
Doceniam i rozumiem moc tradycyjnej BIAŁEJ GWIAZDY ale wydaje mi się że nowy herb w niczym jej nie ustępuje i jest jej godnym następcą. Dodatkowo podoba mi się że stare logo nie jest pogardzane i wypierane z umysłów kibiców, zaakcentowanie go na koszulkach z okazji 100 było bardzo dobrym pomysłem. Nie podoba mi się pomysł powrotu do starego logo. Nie należy żyć historią. Graliśmy z nim przez 93 lata? Dajmy szanse temu herbowi niech towarzyszy nam przez drugie tyle. Poza tym nowy herb zagnieździł się już w umysłach młodszych kibiców i to z nim identyfikują obecną Wisłę- nie należy ich za to ganić ale uświadamiać ich że jest on spadkobiercą wspaniałego przedwojennego herbu. A dla totalnych ortodoksów nie dopuszczających nawet możliwości dyskusji na ten temat... Dlaczego nie wracać by do dwóch niebieskich pięcioramiennych gwiazd? albo jak w waszych oczach wyglądają kibice Czerwonych Diabłów z Manchesteru kiedy ubierają w ramach protestu szaliki w pierwotnych zielono złotych barwach swojego protoplasty Newton Heath Lancashire & Yorkshire Railway,? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
ULTRA WISŁA
Od: 11.2002
Offline |
|
|
grzana jakiego starego logo?!
Biała Gwiazda jest naszym najważniejszym symbolem i z nim powinni się identyfikować kibice, bo czy nie dlatego nazywamy siebie ABG? Cytat:
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...C5%82a_Gwiazda aha i nie ma czegoś takiego jak TS Wisła S.A. a tym bardziej nie ma takiego herbu ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Rozwiń proszę pojęcie "dać się sprzedać" bo o ile rozumiem argumenty zwolenników starego herbu, że Biała Gwiazda była od zawsze, że jest symbolem patriotyzmu, najważniejszy symbol etc. to nie rozumiem dlaczego w momencie kiedy ja akceptuje nowy herb i mi się podoba jestem oskarżany o brak wartości i o ''sprzedanie się". Sam jestem gorącym zwolennikem tego żeby zaszczepiać herb białej gwiazdy w umysłach najmłodszych ale jako herb tradycyjny bo chcąc nie chcąc niezależnie od moich opinii jest "logo SA".
Pozatym po raz kolejny powtórzę w centrum oficjalnego herbu umieszczony jest herb tradycyjny. A tak szczerze to najbardziej podobał mi się pomysł Umbro z przed paru lat - gdzie biała gwiazda była umieszczona na ramieniu a herb oficjalny był na piersi. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Grzana. Pomieszanie z poplątaniem i farmazaon farmazonem goni. Stary herb ? Herb Białej Gwiazdy ? Jeśli się nie znasz w tym w temacie to się nie błaźnij takimi wypowiedziami bo robisz z siebie kompletnego ignoranta który coś chciał mądrego napisać tyle że mu się nie udało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
^^ Grzana, weź sobie włoski przyczesz, zrób manicure i idź kup sobie kostium od LadyGAGA. Odchacz wizytę w fabryce skwarek, ale NIE WYPOWIADAJ SIĘ JUZ W TYM TEMACIE, bo człowiekowi ciśnienie skacze.
I kilka słów dla 'NIE KUMATYCH' 1. Nie chcemy zamiany/pozbycia się loga Wisła Kraków S.A., jest OK! 2. Chcemy umieszczenia BIAŁEJ GWIAZDY NA KOSZULCE w miejsce obecnego loga. __________________________________________________ ______________________ Nie istnieje taki stwór jak: TS Wisła Kraków S.A Wisła Kraków S.S.A. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja jestem rocznik 92 i choć na początku kojarzyłem Wisłę z logiem spółki to gdy zacząłem się bardziej tym wszystkim interesować i tym wszystkim żyć, to wiem jaki Wisła ma herb i co jest jej symbolem. BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
a) herb TS Wisły b) symbol Wisły c) logo S.A. i nie pisałbyś takich debilizmów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Biała Gwiazda na koszulki! Tyle w temacie.
I nie ma co gdybać.... Jeżeli mielibyśmy stroje w nowym sezonie z Białą Gwiazdą na piersi, to każdego obowiązkiem byłoby taką nabyć i dumnie nosić na sobie. Ale co będzie.....zobaczymy. ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie, nie jest ok, ja bym chętnie zmienił je na nasz herb, ale wiadomo, że to jest zupełnie nierealne, bo do niechęci S.A. mogłyby dojść jeszcze problemy prawne z TS-em, które ma prawa do tego symbolu.
Priorytetem oczywiście jest BG na koszulkach. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
^^ Wiesz jak jest. Marzeniem jest jednakowy herb (czyt. herb TS Wisła) dla wszystkich sekcji. Rzeczywistość jest niestety brutalna i pieniądz rządzi światem. Logo sekcji piłkarskiej już zdążyło się całkiem głęboko zakorzenić i mam nadzieję, że na razie zmian nie będzie. Dobrze, że 'Telefoniki' nam nie wsadzili przed nazwą klubu. Patrząc na siatkarki....'Ogórki kiszone ze stołówki, ziemniaki solo AGH Automobil klub Węgrzce Wisła Kraków'.
Jest w logu herb Wisły, mały bo mały ale jest. BG na koszulki i przestanę szczekać, że źle. Panu Cupiał rządzi i niech tak zostanie, ale nich pamięta o historii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A nie może być tak, jak z koszulkami Umbro? Dwa sezony temu BW była na ramieniu, a herb na swoim miejscu. To pogodziło w miarę obie strony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Według mnie teraz jest OK. Logo spółki zawiera herb, który zawiera Białą Gwiazdę. Wiem, że zaraz dostanę z*ebki, ale symbol gwiazdy na czerwonym tle koszulki, podobnie, jak stare logo PZPN, kojarzył mi się z komuną lub flagą jakiejś republiki bananowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Na koszulkach herb drużyny powinien być - aktualnie naszym herbem jest herb "Wisła Kraków Spółka Akcyjna" i taki jest na koszulkach. IMHO idealne rozwiązanie było na wspomnianych koszulkach Umbro (akurat taką mam) czyli jest i herb i Gwiazda i wszystko wygląda estetycznie - żadnej komuny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki herb? Jaki k***a herb?! Toż to logo! Herb jest tylko jeden.
![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Chodzi mi tylko o to że należy iść z duchem czasu ale nie należy wypierać się swoich korzeni. MOIM zdaniem aktualne logo jest ok, a tradycyjne powinno być używane podczas wszelkich jubileuszy i świąt typowo wiślackich ponieważ każdy z nas się z nim identyfikuje. Jestem zwolennikiem rozwiązania z koszulek Umbro.
A porównanie herbu z komuną i bananową republiką co najmniej nie na miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W oczach prawa firma nie ma czegoś takiego jak herb. Co najwyżej logo, znak towarowy.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
To może idźcie sobie z duchem czasu i załóżcie nowy klub... Biała Gwiazda kojarzy mu się z komuną... Ludzie trzymajcie mnie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Aż się boję, co by było gdyby jUNIMIL wrócił , dał 100 mln na transfery w zamian za dodanie drobnego detalu do herbu ![]() Też byśmy poszli z duchem czasu... kurva? ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|