The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.01.2010, 15:50
Kluvi napisał(a):Wyświetl post

od paru lat masz tą swoją "mocną Wisłę" co łoi wszystkich w pucharach i w lidze...
naszemu sztabowi wierzyć? widać to właśnie 20 testowanych bramkarzy... i swego czasu Kazimierczak który bezwiednie zakochany w Pawełku wychwalał go w niebiosa..
nie chodzi o eksperymenty tylko o pewną rotację i dawanie młodym szans, Cwielong takowe dostawał nie sprawdził się sprzedany i przynajmniej każdy wie czemu.
Skorża nie robi tego co obiecywał na początku rotacja w składzie, niestety ale on sie boi ryzykować. I żeby to nie było bez faktów, jak Brozio grał przez X meczy z kontuzją bo bał się bez niego grać, a jak w końcu zagrał bez niego okazało się że wygrywamy mecze i masz tu przykład swojego strasznego eksperymentu..
On się po prostu boi
Co do pierwszego zdania to przemilcze.. bo pomyliłes pewne płaszczyzny.
Co do testowanych bramkarzy.. podsylano nam byle kogo i z byle umiejętnosciami. Jedni byli słabi na drugich nas nie było stac ( Vasek, Moretto czy Nurkovic). To chyba dobrze że nie podpisano umowy z byle kim tylko po to żeby podpisac prawda? "Kazimierczak" -a już nie ma w Wiśle wiec kto inny ocenia umiejetnosci naszych bramkarzy na dzien dzisiejszy.

Powiedz mi jakim cudem Skorża ma stosowac rotacje jeśli w klubie kadra liczy ledwie kilkunastu zawodników? Graja Ci co umieją albo Ci co udaja że umieja. Podam przyklady: na koniec rundy jesiennej zagral Burliga.. chłopak się starał ile mógl, oddychał rękawami.. ale co z tego jeśli ciagle był niemiłosiernie kiwany i gubił krycie? Byl słaby i tyle. I ja się niedziwie ze Skorża nie chcial go wpuszczac wczesniej do składu. Kolejny przyklad pamietam jak w meczu z ŁKS-em (w lidze!) zagral od pierwszych minut Mączyński.. przypomniec jak to się skonczyło?
A talenty naszych młodych graczy jeszcze dobitniej obrazuje mecz w PP Wisła-Śląsk...

Zeby była rotacja to musi byc kadra w której jest troche wiecej niż 14 piłkarzy którzy kopna prosto pilke..
I obarczanie Skorży za nie czynienie rotacji uwazam za bezsens. Takie jest moje zdanie.

Powtórze: Jakby mlodzi mieli talent to by grali, np takiemu Blaszczykowskiemu jakoś prawie od razu znalazło się miejsce z składzie.. byl dobry to grał.

grzesiek632 nie pomyliłem bo ta Wisła wskazana przeze mnie to efekt nasze polityki transferowej..
A raczej braku pieniedzy.. zgadzam się. A ponowne zatrudnienie Juszczyka ja postrzegam jako akt desperacji Skorży.. Który pewnie wolal miec na ławce wspomnianego Marcina ktorego juz dobrze znał a niżeli nie miec nikogo i za 2 bramkarza Kurto - który niewiadomo jak by się zachował np w meczu ligowym o ważne punkty.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 24.01.2010 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.01.2010, 15:54
grzesiek632 nie pomyliłem bo ta Wisła wskazana przeze mnie to efekt nasze polityki transferowej..

a Błaszczykowski wcale dobrze na początku nie grał' tak samo jak Uche ale oni dostali SZANSE które nasi młodzi nie maja nie widzisz tego!!
Dzięki temu mogli się zgrać i pokazać swoje walory jakie mieli..

jedynie Ćwielong dostał i jej nie wykorzystał..

ps Burliga we wspomnianym meczu nie zagrał tak źle jak piszesz, owszem pod koniec oddychał rękawami ale w całym spotkaniu jak na debiutanta było nieźle, a jak wg. Ciebie to było słabe to poszperaj w necie i obejrzyj debiuty w lidze wspomnianych Uche i Błaszczykowskiego..

ps2 nie akt desperacji tylko głupoty, to kasa w błoto nawet jeśli to niskie wynagrodzenie jest, jeszcze zobaczysz że braknie kasy na zakontraktowanie kogoś z testowanej trójki...
weź obejrzyj sobie mecze Juszczyka jeszcze raz i zobacz ile on razy w Wiśle grał ...
a i jeszcze jedno jakoś Zieliński w Lechu nie boi się postawić na młodych i co Lech gra dramatycznie? Buric bodajże debiutował w meczu i co pękł? Spr ile on ma lat..
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 24.01.2010 o godz. 16:05.

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.01.2010, 15:58
Jeśli chodzi o rotację to w pl nie ma na to miejsca. Kasperczak jak jeszcze był u nas to o tym mówił - w pl w jednej rundzie jest 13 meczów + kilka meczów pucharowych i wakacje 2x w roku. Wg Kasperczaka tych kilkanaście meczów to za mało nawet dla tych którzy grają we wszystkich meczach od pierwszej do ost minuty. Dlatego nie ma miejsca na rotację. Chyba że kontuzje to wymuszą.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 24.01.2010 o godz. 16:01.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 24.01.2010, 16:20

ps Burliga we wspomnianym meczu nie zagrał tak źle jak piszesz, owszem pod koniec oddychał rękawami ale w całym spotkaniu jak na debiutanta było nieźle, a jak wg. Ciebie to było słabe to poszperaj w necie i obejrzyj debiuty w lidze wspomnianych Uche i Błaszczykowskiego..

ps2 nie akt desperacji tylko głupoty, to kasa w błoto nawet jeśli to niskie wynagrodzenie jest, jeszcze zobaczysz że braknie kasy na zakontraktowanie kogoś z testowanej trójki...
weź obejrzyj sobie mecze Juszczyka jeszcze raz i zobacz ile on razy w Wiśle grał ...
a i jeszcze jedno jakoś Zieliński w Lechu nie boi się postawić na młodych i co Lech gra dramatycznie? Buric bodajże debiutował w meczu i co pękł? Spr ile on ma lat..
Ad 1
Bruliga w klubie jest już od juniorów czyli prawie już 10 lat.. No wybacz.. Blaszczykowskiemu czy Uche(obcokrajowiec - jak dla mnie to zły przyklad, dochodzi aklimatyzacja i takie tam) wejscie do pierwszego skladu zajelo o wiele wiele mniej.
Nie zagral źle? Przypomnij sobie te kilka akcji kiedy to Kolendowicz robił co chcial z Burliga.. inaczej bys jego debiut ocenial gdyby po jednej takiej akcji Wisla stracila bramke i punkty.

Ad 2
Prosze Cię...
Tak Lech gra zawaliście..i pewnie dlatego traci do nas juz 8 pkt.. My nie jestesmy Lech a naszym trenerem nie jest Zieliński... nigdy nie lubilem porównywania naszej sytuacji do tej w klubach Legia czy ostatnio Lech.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.01.2010, 16:20
Chyba trochę odbiegliśmy od tematu;>Generalnie będzie nowy stadion - wszyscy się pomieszczą

A co do transferów to nie za bardzo wiadomo jak spisali się nasi testowani.Jedno co można po skrócie stwierdzić to gdyby nie egoizm x2 i zamiast pod nogi rywal x2 a nie do dobrze ustawionego Serba to Punosevac mógł strzelić 4 gole.

Nie wiem jak to jest ale przynajmniej w tych pierwszych sparingach gdzie testujemy 3 grajków, reszta powinna mieć polecenie by grac do nich jak najwięcej.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 24.01.2010, 16:25
a co masz jakieś kompleksy drużyna jak każde inne, chodzi mi tylko o to że Lech zaczął zbierać ptk jak weszli Ci młodzi.

heh dobry jesteś tu chodzi o to, że obaj wymieni dostali swoje szanse i je wykorzystali i ja tylko tego chcę, sprawdzić tych wszystkich młodych jak Cwielonga u nas i dopiero oceniać kto zostaje, a kto nie i wtedy nie byłoby niedomówień jak teraz...

wiesz grać między swoimi np ME a w pierwszej 11 to jest różnica i nie o treningach piszę więc tak się Burligi nie czepiaj..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 24.01.2010 o godz. 16:28.

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 24.01.2010, 16:34
a co masz jakieś kompleksy drużyna jak każde inne, chodzi mi tylko o to że Lech zaczął zbierać ptk jak weszli Ci młodzi.

heh dobry jesteś tu chodzi o to, że obaj wymieni dostali swoje szanse i je wykorzystali i ja tylko tego chcę, sprawdzić tych wszystkich młodych jak Cwielonga u nas i dopiero oceniać kto zostaje, a kto nie i wtedy nie byłoby niedomówień jak teraz...
Przeczytaj jeszcze raz ten post:
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o rotację to w pl nie ma na to miejsca. Kasperczak jak jeszcze był u nas to o tym mówił - w pl w jednej rundzie jest 13 meczów + kilka meczów pucharowych i wakacje 2x w roku. Wg Kasperczaka tych kilkanaście meczów to za mało nawet dla tych którzy grają we wszystkich meczach od pierwszej do ost minuty. Dlatego nie ma miejsca na rotację. Chyba że kontuzje to wymuszą.
U nas nie ma miejsca na takie sprawdzanie.. To chyba się nie doczekasz.. Ty sobie naprawde wyobrażasz że Skorża bedzie sobie tak żąglował skladem? a nie przyszlo Ci do glowy że Skorża widzi na treningu tych młodych i wie na co ich stac? Może odstaja przygotowaniem fizycznym.. może technicznym moze mentalnym..

ps: nie, nie mam kompleksów.

chłopie obudź się!! czy ja napisałem że wszystkich ma sprawdzać!! po jednym kolesiu co jakiś czas by nie zaszkodziło albo wpuszczać na 30 min gdy prowadzimy 3:0 Skorża nigdy tak nie robił.. a jak robił to wpuszczał na 2 min

do tego dążę a nie żeby wszystkich młodych wpuszczał

to dobrze że nie masz cieszę się mi chodziło tylko by pokazać Ci że zaufanie młodemu może wiele zaowocować.
Mądrze napisałeś.. i tu się zgodze że mankamentem Skorży własnie jest to wpuszczanie na otatnie 2 min.
Może zaowocowac owszem.. ale tylko wtedy gdy takiego młodziana się wprowadza należycie.

no i załapałem Twoj punkt widzenia
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 24.01.2010 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 24.01.2010, 16:42
chłopie obudź się!! czy ja napisałem że wszystkich ma sprawdzać!! po jednym kolesiu co jakiś czas by nie zaszkodziło albo wpuszczać na 30 min gdy prowadzimy 3:0 Skorża nigdy tak nie robił.. a jak robił to wpuszczał na 2 min

do tego dążę a nie żeby wszystkich młodych wpuszczał

wiesz co rotacja to złe określenie, masz rację lepiej pasuje tutaj umiejętne wprowadzanie młodych do składu ( nie treningi a mecze )

to dobrze że nie masz cieszę się mi chodziło tylko by pokazać Ci że zaufanie młodemu może wiele zaowocować.

ps:

no i z pozornie skrajnych poglądów dochodzimy do porozumienia ;p dlatego ja chciałbym na ławce mieć Kurto by go wprowadzać właśnie
Pamiętam jak kiedyś niemiecka drożyna grała w p UEFA i była daleko ale najlepsze było to że trener wprowadził wtedy taka zasadę że 1 bramkarz broni w lidze a 2 w pucharach i trzymał się tego do końca, ja bym tak chciał żeby Pawełek sobie w tej lidze bronił a w PP Kurto..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 24.01.2010 o godz. 16:55.

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.01.2010, 17:11

a Błaszczykowski wcale dobrze na początku nie grał' tak samo jak Uche ale oni dostali SZANSE które nasi młodzi nie maja nie widzisz tego!!
Dzięki temu mogli się zgrać i pokazać swoje walory jakie mieli..
zarówno Uche i Kuba to byli piłkarze którzy od początku sprawiali bardzo dobre wrażenie, nie chce mi sie szukać cytatów ale pamiętam jak Liczka i Szul(?) od razu jak Błaszczu przyjechał na testy bardzo go chwalili a Uche to wystarczyło przyjść na trening aby było widać co potrafi

co do bramkarzy to sprowadzenie Juszczyka forma Pawełka i Cebanu to jest doskonale podsumowanie 2,5 letniej pracy Kazimierskiego cyrk ze szukaniem bramkarzy po całym świecie zamiast wziąć 2-3 zdolnych polskich bramkarzy i ich szkolić to za chwile nie będziemy mieli żadnego
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 24.01.2010, 17:16
Lemoniadowy Joe 1 mecze Uche byłby słabe wiem bo widziałem go w akcji wtedy i się kłóciłem z ojcem że trzeba mu dać szansę i się na pewno ją wykorzysta, jak było wszyscy wiemy..
Bo Liczka nie bał się na młodego postawić i dlatego Błaszczu grał ale też nie mów bo na początku jego kiwki były słabe ale później jak było to widać choćby po tym gdzie my teraz a gdzie On.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.01.2010, 18:08
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
zarówno Uche i Kuba to byli piłkarze którzy od początku sprawiali bardzo dobre wrażenie, nie chce mi sie szukać cytatów ale pamiętam jak Liczka i Szul(?) od razu jak Błaszczu przyjechał na testy bardzo go chwalili a Uche to wystarczyło przyjść na trening aby było widać co potrafi
Jak pamiętam dobrze to Franciszek Smuda niezbyt był zadowolony z Kalu.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.01.2010, 19:18
nie ma u nas czasu na sprawdzenie ? no to kurde co jest ? ani czasu anie pieniędzy ? to postawmy sobie cele. bo narazie są żadne. jakos w Barcelonie potrafią dokoptować do składu Pedro, Sergio czy innych. jak gramy 11 zawodnikami a ten jeden zawodnik raz czy dwa zagra 90 minut to wiecie...

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.01.2010, 20:09
Nie było mnie cały weekend, mam pytanie, Costly oficjalnie w Rumuni Coś nowego z Nowakiem, jakieś inne konkrety? Bo z Juszczykiem, że podpisał to widziałem. Nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.01.2010, 20:19
@KOSA

o ile się nie myle Costly podpisał kontrakt z tym Rumuńskim klubem.
z Nowakiem sprawa ucichła
Juszczyk w WIśle

Ja by bym za tym aby Kurto był w bramce na rezerwie/1 składzie dobrzę się w Turcji spisuje
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2010, 00:49
Bo Cebanu jak i Kurto są lepsi od Juszczyka!!
Przykro mi że tego nie widzisz im tylko ogrania brak, a Ty widzę jesteś zwolennikiem PL myśli szkoleniowej , czyli wpuszczać na ogony "młode talenty" nieograne co maja 23 lata i więcej

widać nie umiesz oceniać zawodników popatrz jak gra Kurto w sparingach, coraz pewniej bo zgrywa sie z obrona i przypuszczam że jakby grał na bramie przez okres przygotowawczy to by nie pękł w meczu nawet z Legia.

ps z tego co znalazłem to Juszczyk w Wisłę w lidze zagrał 5 razy ... i tyle w temacie

acha jeszcze jedno Kurto obecnie brakuje ogrania z pierwszym sładem i tyle.
Mistrzu taktyki i znawco piłkarzy, powiem Ci tak. Ch...ja wiesz o tym co napisałeś. Pisząc, że Kurto brakuje ogrania z 1 składem negujesz swoje stwierdzenie, że Juszczyk zagrał tylko 5 razy w pierwszej 11. Nie znasz piłkarzy, nie znasz polityki klubu, nie masz szacunku do WYCHOWANKÓW. Generalnie pieprzysz brednie jak połowa użytkowników tego forum. Żal na to wszystko patrzeć. Zamiast się skupić na wzmocnieniu środka pola i ataku to przez ostatnie 15 stron jest lanie łez, że Juszczyk wrócił do składu. Czy wam się we łbach nie popier.....ło opluwać chłopaka, który mimo tego, że nie miał okazji ogrywać się ze składem, pokazać czegokolwiek byście nie jechali po nim jak po burej suce dalej sercem jest WIŚLAKIEM. Kuszczaka byście chcieli oglądnijcie bramke wpuszczoną w reprezentacji, chcecie Boruca zapraszam na youtuba. Każdemu bramkarzowi, którego wymienicie jestem w stanie znaleźć takiego babola, że głowa mała. Szacunku ludzie szacunku. A że transfery do środka pola są jakie są czyli ich nie ma to już nie zmartwienie.
PS. Był kiedyś w Wiśle bramkarz pokroju Juszczyka, zwał się Wierzchowski, ale, że nie był na tamte czasy Borucem, Kuszczakiem czy innym camposem został ze składu wyeksmitowany.......... a taki fajny bramkarz był...... ech Wy dzieci sukcesu.....

Tyle wywodu. Może ktoś łaskawie sobie do serca weźmie parę spraw wymienionych między wierszami.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 25.01.2010, 01:32
stary sam piszesz że krucho z kasą i trzeba inwestować w pole więc po co nam taki bramkarz strata kasy!!
Juszczyk jest wychowankiem spoko ale mu sie nie udało i co z tego powodu jak nie mamy kasy mamy go zatrudniać też dowaliłeś.
Niby co zanegowałem chyba sam siebie negujesz tymi gadkami i obrażaniem innych. Wiesz co weź zobacz jacy bramkarze wtedy byli w Wiśle jak był Juszczyk żadni wirtuozi i jakoś mu się nie udało!!
Nie każdy wychowanek osiąga sukces próbował 5 lat styknie po co go ściągać znów jak KASY nie mamy a trzeba śr. pola wzmocnić. Spr sobie http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3952

ps znafco a Ty niby znasz politykę klubu znasz piłkarzy!!

ps2 swego czasu mocno kibicowałem Juszczykowi ale miał już swoje 5 min... jakbyśmy mieli kasę to bym pewnie przymrużył na to oko, ale nie mamy więc każdy grosz się liczy

bez odbioru
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 25.01.2010 o godz. 01:46.

Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.01.2010, 07:47
Co do polityki to nie wiem czy wiesz, że Cebanu zarabiał więcej niż Pawełek i Juszczyk razem wzięci.

ps znafco a Ty niby znasz politykę klubu znasz piłkarzy!!

bez odbioru
Tak się składa, że mam znajomą osobę w klubie i conieco wiem. I jak porównuję te brednie wypisywane w tym temacie to nóż sie w kieszeni otwiera.
Wszyscy mniejwięcej wiedzą ile zarabia Łobo. Za taką kasę utrzymałoby się w klubie 50 wychowanków miesięcznie........
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.01.2010, 08:51
Ciekaw jestem jakie pieniądze chcieliby obecnie testowani gracze. Podejrzewam, że najwięcej będzie chciał Ba ze względu że się chłopina rozbijał po Francji hamerami . Gdyby to były pieniądze nie przesadzone to można byłoby ich zakontraktować na "dobrych zasadach". Mączyńskiego jeszcze na wypożyczenie, Garguła się leczy, Łobo gra w kratkę więc cudów w środku nie ma. Tylko żeby Maciej nie przepuścił ciekawej szansy przez palce i potem obraz farmazonami zacierał.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 25.01.2010, 09:20
No wreszcie jakieś dobre wiadomości!!!

I to drodzy koledzy jest WZMOCNIENIE!

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 25.01.2010, 09:24
moje marzenie na obecną chwilę, to Poljak i Punosevac w Wiśle
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.01.2010, 09:39
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
moje marzenie na obecną chwilę, to Poljak i Punosevac w Wiśle
Uwazasz ze bede wzmocnieniem

Ja np. nie mam pojecia na co ich stac bo poza nazwiskiem nic o nich nie wiadomo,jak graja itd...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 25.01.2010, 09:46
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Uwazasz ze bede wzmocnieniem

Ja np. nie mam pojecia na co ich stac bo poza nazwiskiem nic o nich nie wiadomo,jak graja itd...
ktoś kto gra kilkadziesiąt meczy w Turcji, na pewno nie jest ogórkiem... a wiadomo jak jego historia się potoczyła w Turcji... nie płacili, odsunęli od składu i dupa zimna... dlatego jest u nas bo wiadomo, że wielka trójka czyli Fenerbahce, Galata i Besiktas nie będą go chciały, ale pewnie jest już uprzedzony do reszty podrzędnych tureckich klubików, które obiecują kokosy, a jak przychodzi co do czego to pozostajesz bez grosza.... u nas ten chorwat zapewne będzie gwiazdą...a co do Punosevaca to gość ma potencjał i w większym klubie z lepszymi zawodnikami może odgrywać znaczącą rolę, także na dzień dzisiejszy Ci dwaj zawodnicy będą realnym wzmocnieniem, a nie tylko uzupełnieniem...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.01.2010, 09:50
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
ktoś kto gra kilkadziesiąt meczy w Turcji, na pewno nie jest ogórkiem... a wiadomo jak jego historia się potoczyła w Turcji... nie płacili, odsunęli od składu i dupa zimna... dlatego jest u nas bo wiadomo, że wielka trójka czyli Fenerbahce, Galata i Besiktas nie będą go chciały, ale pewnie jest już uprzedzony do reszty podrzędnych tureckich klubików, które obiecują kokosy, a jak przychodzi co do czego to pozostajesz bez grosza.... u nas ten chorwat zapewne będzie gwiazdą...a co do Punosevaca to gość ma potencjał i w większym klubie z lepszymi zawodnikami może odgrywać znaczącą rolę, także na dzień dzisiejszy Ci dwaj zawodnicy będą realnym wzmocnieniem, a nie tylko uzupełnieniem...
Jesteś niesamowity ! Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski ? Nie widziałeś gościa na oczy, a opowiadasz dyrdymały.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 25.01.2010, 10:24
Devonisch z Cebanu dowaliłeś jak koleś który zarabiał więcej niż Pawełek grał non stop w ekstraklasie no kolego na chłopski rozum to nie realne. To było dobre
Też mam kogoś z rodziny co pracuje w tym klubie, ba grał w nim przez wiele lat. Ale nie mam zamiaru się licytować.
Wiem jedno masz podobna wizję jak ja, ale jak ktoś się nie sprawdza to out ( jak Ćwielong ), ale też wcześniej trzeba go spr. I druga sprawa jak się nie ma kasy, a trzeba wzmocnić środek pola to się nie powinno ściągać takich bramkarzy...

co do tematu mam nadzieję że wszyscy testowani są w naszym zasięgu, bo u nas to różnie bywało (np Ettien )

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.01.2010, 10:36
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Jesteś niesamowity ! Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski ? Nie widziałeś gościa na oczy, a opowiadasz dyrdymały.
Podpisuje sie pod tym dwiema rekami ...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.01.2010, 10:55
http://www.weszlo.com/news/4389
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.01.2010, 10:56
Piękna szydera!!! Idealnie ukazuje niekompetencje kazimierskiego i zarządu!!!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.01.2010, 11:06
Co do piłkarzy testowanych to trener widzi najlepiej czy nadają się do drużyny czy nie. Ale wg mnie nie pozyskamy i Poljaka ,i Ba - nie potrzebujemy tylu środkowych pomocników a Poljaka na skrzydle jakoś nie widzę. W środku mamy już Sobola , Diaza, Jirsaka i wróci Garguła, grając systemem 4-4-2 potrzebujemy 4 środkowych pomocników zakładamy jak wszyscy będą zdrowi i w formie to w pierwszej 11 będą grali Sobol z Gułą ale mnie przeraża druga para bo Diaz z Jirsakiem razem bardzo słabo się prezentują i jak już to Ba albo Poljak mogliby zastąpić w naszej drużynie jednego z nich. Może trener zdecyduje się przesunąć Diaza znów na lewą stronę a wtedy zrobiłoby się miejsce dla nowego pomocnika ale raczej nie sadzę żeby trener zdecydował się na takie posunięcie ponieważ Diaz jego zdaniem jest potrzebny Wiśle w środku pola więc wygląda na to że tera podpiszemy z jakimś środkowym pomocnikiem kontrakt na pół roku z opcją przedłużenia i jak wygryzie ze składu Jirsaka to zostanie a wtedy Tomas będzie musiał szukać nowego klubu - byłbym za tym rozwiązaniem ponieważ Czech nie prezentuje się tak jakbyśmy chcieli ( ostatnio strzelił bramkę z wolnego i asystował również z wolnego ale o tym że to potrafi wszyscy wiemy od dawna ale oprócz stałych fragmentów rozczarowuje choć z drugiej strony wydaje mi się że Poljak jest tej samej klasy zawodnikiem.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 25.01.2010 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 25.01.2010, 11:06
buehehehehehe......to na www.weszło.com jest zajebiaszcze !

...bez kitu rozbawiło mnie do łez
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 25.01.2010, 11:12
Bronex napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/4389
z czego tu się śmiać? z dobrym bramkarzem czy bez i tak co roku mamy mistrza, widać, że niektórzy nie mogą się z tym pogodzić w tym weszlo, że ich kuchenkarz ogląda nasze plecy.... a wy "wierni" kibice wyśmiewacie się z naszej polityki kadrowej, czym dołączaciedo tej bandy kretynów... żal mi was...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów