The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2012, 22:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
(...)
Nikt nie twierdzi, że Żemło to wielki talent. Nikt poza Bednarzem.

Ludzie po prostu obnażają cyniczne kłamstwa pary Bednarz-Probierz, która sprzedawała kibicom głodne kawałki od młodych wychowanków po przywiązanie do barw włącznie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
raaadek1
Member

Od: 03.2007

Stary 22.08.2012, 22:33
A może po prostu szkoda ich marnować na ławie/trybunach (niepotrzebne skreślić) w 1 drużynie i lepiej by grali w ME?
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 22.08.2012, 22:47
A pamiętacie takiego pana co się nazywał (Vincent?) Company i gral na obronie w Anderlechcie? Jak piłkarze Wisły nie byli wstanie go przejść? Z tego co pamiętam miał w tedy 17 lat.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez St Yabol : 22.08.2012 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.08.2012, 23:25
Ależ przykładów jest masa. Probierz po prostu nie ma jaj, żeby zaryzykować wprowadzenia młodego, niedoświadczonego piłkarza bo ten może popełniać błędy - ale dlaczego postawiony 'pod ścianą' woli grać Burligą, Jaliensem czy Gargułą, o których wiadomo, że błędy będą popełniać jest dla mnie zagadką.

A głodne kawałki o 'parametrach fizycznych' można między bajki włożyć. To nie jest rugby, żeby cięły się w meczu niedźwiedzie 110 kg, 2 metry w barach i drugie tyle wzrostu. Wiek topowych graczy znacząco się obniżył i gdyby ktoś tak przywiązywał wagę do parametrów fizycznych to takie gwiazdy jak Eriksen, Muniain czy Hazard dopiero wchodziły by do zespołu a taki Messi nie powąchał by nigdy murawy. Są też przykłady z rodzimych boisk - Stępiński, Milik, Mak (ten w ostatnim meczu z nami jakoś nie odlatywał i się nie podnosił tylko rozegrał niezłe spotkanie), Wolski też na Pudziana nie wygląda. Po prostu trzeba mieć jaja żeby zaryzykować a Probierz jest w na tyle złej sytuacji, że albo zaryzykuje albo godzi się na Gargułę, Kirma, Jaliensa, Sikorskiego czy Ivicę '60 minut' Ilieva (no jakiś zmiennik jest mu niezbędny!) - a efekty gry tych panów (oprócz Ilieva) są powszechnie znane i mierne.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.08.2012, 00:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jest w transferowym link do wywiadu z Jacusiem. Chcesz, to sobie poszukaj. Pytany w nim o obsadę lewej obrony walnął coś w stylu: "Mamy bardzo zdolnego młodego obrońcę Żemło".
No tak, pamiętam ten wywiad i nawet sprawdzać nie muszę... Oczywiście Bednarz nie mówi w nim o Zemło jako obroncy "na ekstraklasę" - jest mowa o obiecującej grze tego zawodnika. Interpretuj to jak chcesz, ja w życiu nie pomyślałbym, że Bednarz traktuje tego młodego chłopaka jako podstawowego lewego obroncę.
Odpowiedz cytując
adeks9
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 23.08.2012, 01:44
arti napisał(a):Wyświetl post
Ją bym. Go wypożyczył do drużyny środka extra

Wybaczcie, ale niestety to my jesteśmy teraz 'środek extra'. Możemy mówić, że fajnie by było wypożyczyć tego czy tamtego do innej drużyny ekstraklasy, gdzie mógłby pograć, ale nie zapominajmy, że nawet teoretycznie słabsze drużyny w naszej lidze mają obiecującą młodzież i wcale chętnie naszej ME nie będą wypożyczać.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.08.2012, 05:41
adeks9 napisał(a):Wyświetl post

Wybaczcie, ale niestety to my jesteśmy teraz 'środek extra'. Możemy mówić, że fajnie by było wypożyczyć tego czy tamtego do innej drużyny ekstraklasy, gdzie mógłby pograć, ale nie zapominajmy, że nawet teoretycznie słabsze drużyny w naszej lidze mają obiecującą młodzież i wcale chętnie naszej ME nie będą wypożyczać.
Mój post był o konkretnym pilkarzu i konkretnym czasie.Brożek 2001-2004.a dziś warto próbować z bielskiem,widzewem,belchatowem
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.08.2012, 07:10
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No tak, pamiętam ten wywiad i nawet sprawdzać nie muszę... Oczywiście Bednarz nie mówi w nim o Zemło jako obroncy "na ekstraklasę" - jest mowa o obiecującej grze tego zawodnika. Interpretuj to jak chcesz, ja w życiu nie pomyślałbym, że Bednarz traktuje tego młodego chłopaka jako podstawowego lewego obroncę.
Spokojnie, nie psuj radości wolfiego z zabawy w Sherlocka. Ja rozumiem, że dla niego jedyną poprawną odpowiedzią na pytanie o lewego obrońce było "Nie mamy nikogo na tę pozycję bo wie Pan. Ten Żemło to jakieś nieporozumienie. Trzymamy go teraz na sztukę, ale jak przyjdzie tylko ktoś sensowny to od razu wywalimy go do Młodej Ekstraklasy. Tak samo jak resztę tych małolatów.". Wtedy byłby spełniony, że nie było to żadne kłamstwo tylko postawienie sprawy wprost. A to, że paru chłopaków straciłoby motywacje do treningów to nieważne. Ważne że wielce czcigodny wolfy nie byłby bezczelnie oszukiwany.

Co z tego, że w tym samym wywiadzie pada zdanie "Musimy jedynie poszukać wzmocnienia na lewą obronę" co w sumie sugeruje, że Żemło nie jest planowny do gry w pierwszym składzie, ale to wybiórcza pamięć wolfiego pominęła.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.08.2012 o godz. 07:36.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 23.08.2012, 07:28
Pierwsza drużyna w tej chwili stanowi 28 zawodników , z tego poniżej 23 lat ma 10 zawodników , z Kolanko i Żemło było o dwóch więcej . Pytanie teraz jaką liczną mamy mieć kadrę 1 drużyny ? 30 , 35 , może 40 ? dodajmy że rozgrywamy w sezonie ok 38 meczów ( jeśli uda się daleko awansować w pucharze Polski . ) Więcej niż 20 zawodników raczej nie wystąpi w rozgrywkach.

treningi treningami , ale nie można przesadzać z ilością , 10 " zdolnych " na treningu wystarczy , w zeszłym sezonie zresztą Uryga też był na zgrupowaniu przed sezonem , później był "wciągnięty ' cały do młodej ekstraklasy , a później miał wejście smoka w 1 drużynie . Nie jest powiedziane ze nagle i Żemło awaryjnie nie wróci do 1 drużyny .
Młody zawodnik , który prawdopodobnie ma talent bardziej się rozwinie mając przy boku doświadczonych graczy i przy cięższych treningach. Nasi młodzi będą siedzieli w mesie aż nie przestaną być młodymi
Mają tyle lat ,że już powinni debiutować w ekstraklasie.
Tak jak ktoś wyżej napisał Probierz nie ma jaj do tego.
Kto każe mu dawać młodym 90 minut Wystarczy niech wpuści jakiegoś młodego na ostatnie 20 minut.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.08.2012, 08:50
Z drugiej strony już nie ma takich meczów gdzie wygrywamy 3-0 i można wpuścić młodego żeby sobie pograł na luzie bez presji wyniku. Mimo wszystko jest większa szansa, że jakiś wyjadacz przechyli szalę zwycięstwa na naszą korzyść. Probierz musi przede wszystkim wygrywać maximum bo jak nie to Probierz i my wszyscy wiemy co...
Ostatnio edytowane przez arti : 23.08.2012 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2012, 10:24
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Młody zawodnik , który prawdopodobnie ma talent bardziej się rozwinie mając przy boku doświadczonych graczy i przy cięższych treningach. Nasi młodzi będą siedzieli w mesie aż nie przestaną być młodymi
Mają tyle lat ,że już powinni debiutować w ekstraklasie.
Tak jak ktoś wyżej napisał Probierz nie ma jaj do tego.
Kto każe mu dawać młodym 90 minut Wystarczy niech wpuści jakiegoś młodego na ostatnie 20 minut.
Haha rozwaliłes mnie

który trener w poprzednich dajmy na to 12 latach w Wiśle miał jaja ? były sporadyczne przypadki stawiania na młodych , ale już i Probierz pokazał że się tego nie boi ( Uryga w końcówce sezonu, a miał wtedy dopiero 17 lat! rocznik 1994 )

poza tym jasne , młody zawodnik musi się od kogo uczyć i dlatego mamy obecnie 10 zawodników poniżej 23 roku w kadrze 1 drużyny . Ilu byś ich tam widział , 20 ? rzuć konkretną liczbę .

mlodzi mają siedzieć ( czytaj grać u boku Sobola i Kirma ) w mesie moim zdaniem max do 18 roku życia , później wypożyczenie ew decyzja o pozostaniu w I drużynie ( jako rokujący zawodnik ) , ewentualnie rozwiązanie kontraktu jeśli ktoś nie rokuje - a takich jest sporo .

Nagle wielka afera bo Probierz odesłał dwóch młodych do ME . Jeśli widzi że w perspektywie tego sezonu nie są gotowi na grę w ekstraklasie to była to dobra decyzja . Pozostała 10 zawodników dalej ma szansę się wykazać.

PS. Faktu robienia wody z mózgu przez Bednarza nie neguję ( dotyczących Żemło ) , choć tutaj raczej chodziło o fakt że awaryjnie mamy kim grać , sytuacja od lipca się na szczęście poprawiła.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.08.2012 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.08.2012, 10:32
Uryga zagrał bo gdyby nie on to chyba musiałby Krzoska na stoperze wystąpić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2012, 11:21
serek, dał Ci kolega dokładny cytat. Jest w nim napisane wprost - na lewą obronę mamy Żemło (w domyśle - nic się nie stanie jak Jacuś da dupy i nie sprowadzi nikogo). Wisła aktualnie gra w ekstraklasie.

Można więc tę wypowiedź interpretować na dwa sposoby:
a) Żemło to zawodnik nadający się na ekstraklasę (co wyśmiewałem)
b) Łysy wie, że chłopak się nie nadaje, ale ma to gdzieś bo "ciemny lud i tak to kupi", a wynik sportowy mało go obchodzi.

Zauważ, że wybrałem wersję odrobinę mniej kompromitującą, chociaż sam obstawiałbym wariant "b".

Nagle wielka afera bo Probierz odesłał dwóch młodych do ME . Jeśli widzi że w perspektywie tego sezonu nie są gotowi na grę w ekstraklasie to była to dobra decyzja . Pozostała 10 zawodników dalej ma szansę się wykazać.
Ludzie irytują się, bo przez ostatnie pół roku para Bednarz-Probierz biła pianę na temat młodych zdolnych wiślaków dręczonych wcześniej przez holendrów i o tym, jak to teraz pokażą jak stawiać na młodzież. No i pokazali.
Sam się z tego śmiałem, tak jak z "prawdziwych Wiślaków" Bednarza i Probierza, ale byli ludzie którzy im wierzyli. Mają prawo czuć się oszukani - nawet pomimo tego, że wykazali się skrajną naiwnością.

A to ze trzymają iluś tam w kadrze - a kogo mają trzymać? Fakt że żaden z nich nie powącha murawy jeśli nie przytrafią się kartki i kontuzje jest chyba wystarczająco wymowny. A nie jest tak, że mamy żelazną jedenastkę, bo taki Sikorski jak na razie gra wiadomo jak, ale i tak blaknie przy Gargule, który utrzymuje formę z poprzedniego sezonu i nie daje tej drużynie nic poza głupimi stratami. Są minimum dwa ewidentnie słabe elementy, ale i tak mają u Probierza abonament na grę. To jest to stawianie na młodych?

mr_kwolf - bujaj się. wolfy popisał się nie tym że wyciągnął Bednarzowi i Probierzowi kłamstwa post factum (bo to akurat widzi każdy), ale raczej - że od początku twierdził że bredzą jak potłuczeni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2012 o godz. 11:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2012, 11:27
muerte napisał(a):Wyświetl post
Uryga zagrał bo gdyby nie on to chyba musiałby Krzoska na stoperze wystąpić.

jasne wiem o tym , ale to że nie postawił na zawodników 2-3 lata starszych z ME, ale właśnie na młokosa najmłodszego w młodej Wiśle świadczy już o jakiejś odwadze i jednak świadomości trenerskiej . Poza tym pachniało też wtedy przesunięciem Wilka lub wracającego do zdrowia Sobola do obrony
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2012, 11:37
serek, dał Ci kolega dokładny cytat. Jest w nim napisane wprost - na lewą obronę mamy Żemło (w domyśle - nic się nie stanie jak Jacuś da dupy i nie sprowadzi nikogo). Wisła aktualnie gra w ekstraklasie.

Można więc tę wypowiedź interpretować na dwa sposoby:
a) Żemło to zawodnik nadający się na ekstraklasę (co wyśmiewałem)
b) Łysy wie, że chłopak się nie nadaje, ale ma to gdzieś bo "ciemny lud i tak to kupi", a wynik sportowy mało go obchodzi.

Zauważ, że wybrałem wersję odrobinę mniej kompromitującą, chociaż sam obstawiałbym wariant "b".
Nie chciałbym, abyśmy jednak zapominali o zawodnikach, których mamy i pokazywali, że warto na nich postawić. Przykładem jest grający w ofensywie Michał Szewczyk czy Alan Uryga, który może występować w obronie, albo w roli defensywnego pomocnika. Na lewą obronę mamy 17-letniego Piotra Żemło. Jego gra bardzo mi się podoba. Chcielibyśmy ściągnąć z Hutnika ofensywnego pomocnika Damiana Burasa.

Tu masz cały cytat a nie wyrwane z kontekstu słowa. Moim zdaniem jest tu mowa tylko i wyłącznie o utalentowanych chłopakach, na których warto stawiać i powoli wprowadzać ich do seniorskiej piłki (w dalszej części wywiadu Bednarz mówi o potrzebie wzmocnienia lewej obrony, więc upada interpretacja "a").

Co do Twojej kolejnej interpretacji - zgadzam się do momentu "łysy wie, że chłopak się nie nadaje" (w zamyśle na pierwszy skład). Nie sądzę jednak, że ma to gdzieś ponieważ sprowadza zawodnika na lewą obronę. Po co miałby to robić, gdyby wynik sportowy go nie interesował? Naprawdę myślisz, że Bednarz pracuje tu i nie obchodzą go sukcesy Wisły? łysy uknuł spisek z Beretem?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2012, 11:41
Po co miałby to robić, gdyby wynik sportowy go nie interesował? Naprawdę myślisz, że Bednarz pracuje tu i nie obchodzą go sukcesy Wisły? łysy uknuł spisek z Beretem?
Łysy to popychadło. Miał zmniejszyć budżet, to to zrobił. Wie, że i tak wcześniej czy później poleci za wyniki, chyba że nagle jakiś cud się zdarzy, albo Cupiałowi telegazeta się zepsuje (pozdro tofik ).
Jedyne co tak naprawdę robi poza podrzucaniem Probierzowi DVD od menadżerów to robienie dobrej miny do złej gry. Nieudolne.

Żaden spisek, po prostu brutalna wiślacka rzeczywistość.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2012, 11:56
Zszedłeś troszkę z tematu...

Pracownika wykonującego polecenia i realizującego założenia szefa nazywa się "popychadłem"?

Skąd wiesz jak wygląda praca Bednarza odnośnie ściągania zawodników? Masz źródło w klubie, które przekazało Ci informację o płytach DVD? Denerwuje mnie takie opowiadanie farmazonów... Nikt z nas nie wie w jaki sposób Bednarz pracuje.

Ja rozumiem, że Bednarza ocenia się negatywnie (bo swoje za uszami ma). Po co jednak wyszukiwanie i czepianie się na siłę wszystkiego co zrobi? Dyskusja o lewym obroncy a właściwie o jednym zdaniu z wywiadu to właśnie takie czepianie się.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2012, 12:00
Zszedłeś troszkę z tematu...

Pracownika wykonującego polecenia i realizującego założenia szefa nazywa się "popychadłem"?
Tak.

Jest różnica między realizacją celów a bezmyślnym realizowaniem poleceń. Chyba że celem było tylko zejście z kosztów, bez względu na wynik sportowy. Wątpię, bo to będzie się wiązało się ze stratami finansowymi.
Pisałem czym Jacuś różni się od ludzi z takiego Chorzowa chociażby. Uwierz - oni wydają na transfery o wiele mniej niż my. Tylko, że Jacuś o jakimś Sadloku czy innym kopaczu wie dopiero wtedy, jak ten rozegra kilkanaście meczy w ekstraklasie.
Nie, żeby Sadlok był dobry, ale coś tam jednak za niego skasowali.

To jest właśnie stawianie na młodych i zarabiane na nich.

Skąd wiesz jak wygląda praca Bednarza odnośnie ściągania zawodników? Masz źródło w klubie, które przekazało Ci informację o płytach DVD? Denerwuje mnie takie opowiadanie farmazonów... Nikt z nas nie wie w jaki sposób Bednarz pracuje.

Chciałbym mieć pewność, że dobrze zrozumiałem: twierdzisz, że ten brazylijski amator z nadwagą był przez nas wcześniej obserwowany? Albo Quioto? Czy może chodzi Ci o to, że Jacuś nawet DVD nie ogląda i bierze wszystko co podeślą?

Ja rozumiem, że Bednarza ocenia się negatywnie (bo swoje za uszami ma). Po co jednak wyszukiwanie i czepianie się na siłę wszystkiego co zrobi? Dyskusja o lewym obroncy a właściwie o jednym zdaniu z wywiadu to właśnie takie czepianie się.
Twierdziłem, że Bednarz opowiadając o stawianiu na młodych zdolnych cynicznie kłamie. Miałem rację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2012 o godz. 12:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2012, 12:13
...
To teraz drogi wolfy powiedz nam wszystkim proszę - w jaki sposób Jacek Bednarz, mający do dyspozycji budżet o prawie 1/3 mniejszy niż ten z zeszłego sezonu miał zejść z kosztów, jednocześnie wzmacniając drużynę w taki sposób, by nie zostać nazwanym przez Ciebie "popychadłem". Polecam Ci zrobienie jakiegoś opracowania na ten temat i wysłanie do sekretariatu klubu. Kto wie, może dostaniesz posadę za Jacka i z kolejnym szefem przejdziesz na "Ty"

Odnośnie brazylijskiego "bigosa" itd. - łysy widocznie wychodzi z założenia, że testować można, a nuż coś ciekawego się pojawi. A Quioto? Bednarz pewnie miał info od znajomego menago, że jest ciekawy chłopak do wzięcia. Nie przeszkadzało Ci jak Stan w podobny sposób dowiedział się o istnieniu Meliksona?

Na koniec - jeśli potrafisz po pierwszej kolejce z taka stanowczością stwierdzić, że miałeś rację iż "Bednarz opowiadając o stawianiu na młodych zdolnych cynicznie kłamie" to pozostaje mi tylko pogratulować.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2012, 12:20
To teraz drogi wolfy powiedz nam wszystkim proszę - w jaki sposób Jacek Bednarz, mający do dyspozycji budżet o prawie 1/3 mniejszy niż ten z zeszłego sezonu miał zejść z kosztów, jednocześnie wzmacniając drużynę w taki sposób, by nie zostać nazwanym przez Ciebie "popychadłem". Polecam Ci zrobienie jakiegoś opracowania na ten temat i wysłanie do sekretariatu klubu. Kto wie, może dostaniesz posadę za Jacka i z kolejnym szefem przejdziesz na "Ty"
Widzisz - ja stałem na stanowisku, że powinniśmy byli zatrudnić kogoś kto się na tym zna. W domyśle - nie Bednarza.
Skoro mamy schodzić z kosztów, to z głową. Podałem przykład Chorzowa, bo jest on wymowny.

Jacuś potrafi testować losowych kolesi podsyłanych przez menedżerów i kontraktować zawodników z "nazwiskiem". Problem w tym, że stać nas na takie nazwiska jak "Sikorski" (Głowackiego nie liczę).

Odnośnie brazylijskiego "bigosa" itd. - łysy widocznie wychodzi z założenia, że testować można, a nóż coś ciekawego się pojawi. A Quioto? Bednarz pewnie miał info od znajomego menago, że jest ciekawy chłopak do wzięcia.
Czyli - przyznałeś mi rację.

Nie przeszkadzało Ci jak Stan w podobny sposób dowiedział się o istnieniu Meliksona?
Kłamstwo. Meliksona obserwowali nasi skauci.
Już tu nie pracują

Na koniec - jeśli potrafisz po pierwszej kolejce z taka stanowczością stwierdzić, że miałeś rację iż "Bednarz opowiadając o stawianiu na młodych zdolnych cynicznie kłamie" to pozostaje mi tylko pogratulować.
Dzięki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.08.2012, 12:58
Ktoś w innym temacie wspomniał o sytuacji młodych polskich zawodników na przestrzeni ostatnich lat w naszej lidze. Jeszcze kilka lat temu, kiedy kluby miały swoje "gwiazdy", każdy z nich miał kilku takich zawodników "nie do ruszenia". Młodym, zdolnym rzeczywiście było ciężko wgryźć się do pierwszego składu.

Szkoda tylko, że teraz kiedy realia się zmieniły, kluby z chęcią promowałyby młodszych, tańszych zawodników, na których w perspektywie można będzie zarobić, równie mało widzimy takich sytuacji w naszym klubie. Legia, Zagłębie, Widzew, to przykłady że kryzys może wyjść mimo wszystko nie tyle na zdrowie, co pokazać nowe możliwości. W Wiśle natomiast ciągle młodzież traktowana jest po macoszemu.. a szkoda. Nie twierdzę, że wszyscy z ME są super zdolni i nadają się do gry w Ekstraklasie ale gdyby od kilku lat monitorowano i trenowano ich w europejskich warunkach (jak w L), moglibyśmy mieć z nich dużą pociechę. Szczególnie w tych chudszych latach...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2012, 14:38
Wolfy - chcesz by Wisła szła drogą Chorzowa? A dokąd ta droga prowadzi? I co takiego wspaniałego robią działacze na Cichej?

Nie - nie przyznałem ci racji. Napisałem jedynie jak w tych dwóch przypadkach wyglądała zapewne sytuacja. Porównałem Quioto z Meliksonem, bo w którymś wywiadzie Stan wspominał (jeśli mnie pamięć nie myli), że o Maorze dowiedział się od znajomego menadżera. Dopiero potem oglądali go nasi skauci. W przypadku Quioto mieliśmy testy sportowe.

Skauci nie pracują? Nie wiem czy ich zwolnienie to autorski pomysł Bednarza (nie popieram tego). Jaką jednak mieliśmy korzyść z ich pracy? Kogo wynaleźli Ci fachowcy? Zjeździli pół Europy i jedyne nazwiska jakie podsuwali to gwiazdy lig węgierskich, bułgarskich itp. Ani ich wyszukanie trudne nie jest ani nas na nich stać nie było... Prędzej skłaniałbym się do penetracji polskich niższych lig i tu mam nadzieję skauting jeszcze się odrodzi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2012, 14:45
Skauci nie pracują? Nie wiem czy ich zwolnienie to autorski pomysł Bednarza (nie popieram tego). Jaką jednak mieliśmy korzyść z ich pracy? Kogo wynaleźli Ci fachowcy? Zjeździli pół Europy i jedyne nazwiska jakie podsuwali to gwiazdy lig węgierskich, bułgarskich itp. Ani ich wyszukanie trudne nie jest ani nas na nich stać nie było... Prędzej skłaniałbym się do penetracji polskich niższych lig i tu mam nadzieję skauting jeszcze się odrodzi.
Bednarz się pod nią podpisał. Znów - cytat we własnym zakresie.

Skauci przydali się do obserwowani Meliksona podczas meczy. Jest subtelna różnica między obserwacją zawodnika przez kilka meczy, a obejrzeniem kompilacji na DVD i testowaniem go podczas treningów, stąd też całe Twoje porównanie jest chore.

Widzę, że będziesz bronił Łysego i patologii jakie sobą reprezentuje do upadłego. Skłaniam się do odpuszczenia sobie dalszej dyskusji z Tobą na ten temat, bo argumenty robią się coraz bardziej absurdalne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2012, 14:51
Bednarz się pod nią podpisał. Znów - cytat we własnym zakresie.

Skauci przydali się do obserwowani Meliksona podczas meczy. Jest subtelna różnica między obserwacją zawodnika przez kilka meczy, a obejrzeniem kompilacji na DVD i testowaniem go podczas treningów, stąd też całe Twoje porównanie jest chore.

Widzę, że będziesz bronił Łysego i patologii jakie sobą reprezentuje do upadłego. Skłaniam się do odpuszczenia sobie dalszej dyskusji z Tobą na ten temat, bo argumenty robią się coraz bardziej absurdalne.
Nie kolego - nie bronię patologii jakie serwuje nam łysy. Nie zgadzam się, że nie potrzeba nam akademii, skautów czy ośrodka treningowego. Nie lubię jednak, jak za wszystko co złe obwinia się jedna osobę.

Liga izraelska jest zdecydowanie silniejsza niż amatorska liga Hondurasu. Oglądanie gry Quioto na pastwiskach i tak nie miałoby sensu. Lepsze w jego przypadku były testy sportowe.

Również konczę, mam nadzieję, że nie oskarżysz Bednarza o brak elewacji stadionu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.08.2012, 14:54
Nie kolego - nie bronię patologii jakie serwuje nam łysy. Nie zgadzam się, że nie potrzeba nam akademii, skautów czy ośrodka treningowego. Nie lubię jednak, jak za wszystko co złe obwinia się jedna osobę.
Twój problem. To Bednarz firmuje wszystkie te działania własnym nazwiskiem. Dodatkowo w mediach głośno się za nimi opowiada.

To, że jest pionkiem IMHO nie stanowi żadnego usprawiedliwienia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.08.2012, 19:12

Liga izraelska jest zdecydowanie silniejsza niż amatorska liga Hondurasu. Oglądanie gry Quioto na pastwiskach i tak nie miałoby sensu. Lepsze w jego przypadku były testy sportowe.

Również konczę, mam nadzieję, że nie oskarżysz Bednarza o brak elewacji stadionu
Cieszę się , że w końcu ktoś poruszył ten wątek.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.08.2012, 08:23
Taka ciekawostka, Arek Głowacki wystąpi w Lidze+ Extra na C+S o 19
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2012, 11:23
Żeby zakończyć temat młodych - policzcie sobie ilu grało w meczu pucharowym Legii z Rosenborgiem, albo w meczu ligowym. No, ale fakt - oni przecież o nic nie walczą...

Tyle, że Legioniści w tych młodych inwestują, a u nas wstawia się tylko głodne kawałki frajerom. Brawo Jacuś, brawo Probierz. Za odmłodzenie składu
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.08.2012, 11:29
Żeby zakończyć temat młodych - policzcie sobie ilu grało w meczu pucharowym Legii z Rosenborgiem, albo w meczu ligowym. No, ale fakt - oni przecież o nic nie walczą...

Tyle, że Legioniści w tych młodych inwestują, a u nas wstawia się tylko głodne kawałki frajerom. Brawo Jacuś, brawo Probierz. Za odmłodzenie składu
Chyba brawo Cupiał bo to on daje kasę? Jak ci się nie podoba to wynocha na Legie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 24.08.2012, 11:39

Jak Probierz ma stawiać na młodych skoro nasi najlepsi młodzi zawodnicy dopiero po kontuzjach wracają?

Stawiał na Chrapka w sparingach kontuzja,
Buras miał dostawać szanse po transferze kontuzja
Uryga dostał szanse zagrał dobrze w lidze kontuzja

Kogo my z młodych jeszcze mamy którym warto dać szanse? Kamiński Szewczyk Miśkiewicz, tylko obecnie mają silnych konkurentów .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów