|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A może po prostu szkoda ich marnować na ławie/trybunach (niepotrzebne skreślić) w 1 drużynie i lepiej by grali w ME?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Co z tego, że w tym samym wywiadzie pada zdanie "Musimy jedynie poszukać wzmocnienia na lewą obronę" co w sumie sugeruje, że Żemło nie jest planowny do gry w pierwszym składzie, ale to wybiórcza pamięć wolfiego pominęła.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.08.2012 o godz. 07:36.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2011
Offline |
|
Mają tyle lat ,że już powinni debiutować w ekstraklasie. Tak jak ktoś wyżej napisał Probierz nie ma jaj do tego. Kto każe mu dawać młodym 90 minut |
|
|
|
Guest
|
|
|
Z drugiej strony już nie ma takich meczów gdzie wygrywamy 3-0 i można wpuścić młodego żeby sobie pograł na luzie bez presji wyniku. Mimo wszystko jest większa szansa, że jakiś wyjadacz przechyli szalę zwycięstwa na naszą korzyść. Probierz musi przede wszystkim wygrywać maximum bo jak nie to Probierz i my wszyscy wiemy co...
Ostatnio edytowane przez arti : 23.08.2012 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
który trener w poprzednich dajmy na to 12 latach w Wiśle miał jaja ? były sporadyczne przypadki stawiania na młodych , ale już i Probierz pokazał że się tego nie boi ( Uryga w końcówce sezonu, a miał wtedy dopiero 17 lat! rocznik 1994 ) poza tym jasne , młody zawodnik musi się od kogo uczyć i dlatego mamy obecnie 10 zawodników poniżej 23 roku w kadrze 1 drużyny . Ilu byś ich tam widział , 20 ? rzuć konkretną liczbę . mlodzi mają siedzieć ( czytaj grać u boku Sobola i Kirma ) w mesie moim zdaniem max do 18 roku życia , później wypożyczenie ew decyzja o pozostaniu w I drużynie ( jako rokujący zawodnik ) , ewentualnie rozwiązanie kontraktu jeśli ktoś nie rokuje - a takich jest sporo . Nagle wielka afera bo Probierz odesłał dwóch młodych do ME . Jeśli widzi że w perspektywie tego sezonu nie są gotowi na grę w ekstraklasie to była to dobra decyzja . Pozostała 10 zawodników dalej ma szansę się wykazać. PS. Faktu robienia wody z mózgu przez Bednarza nie neguję ( dotyczących Żemło ) , choć tutaj raczej chodziło o fakt że awaryjnie mamy kim grać , sytuacja od lipca się na szczęście poprawiła.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.08.2012 o godz. 10:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Uryga zagrał bo gdyby nie on to chyba musiałby Krzoska na stoperze wystąpić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Można więc tę wypowiedź interpretować na dwa sposoby: a) Żemło to zawodnik nadający się na ekstraklasę (co wyśmiewałem) b) Łysy wie, że chłopak się nie nadaje, ale ma to gdzieś bo "ciemny lud i tak to kupi", a wynik sportowy mało go obchodzi. Zauważ, że wybrałem wersję odrobinę mniej kompromitującą, chociaż sam obstawiałbym wariant "b".
Sam się z tego śmiałem, tak jak z "prawdziwych Wiślaków" Bednarza i Probierza, ale byli ludzie którzy im wierzyli. Mają prawo czuć się oszukani - nawet pomimo tego, że wykazali się skrajną naiwnością. A to ze trzymają iluś tam w kadrze - a kogo mają trzymać? Fakt że żaden z nich nie powącha murawy jeśli nie przytrafią się kartki i kontuzje jest chyba wystarczająco wymowny. A nie jest tak, że mamy żelazną jedenastkę, bo taki Sikorski jak na razie gra wiadomo jak, ale i tak blaknie przy Gargule, który utrzymuje formę z poprzedniego sezonu i nie daje tej drużynie nic poza głupimi stratami. Są minimum dwa ewidentnie słabe elementy, ale i tak mają u Probierza abonament na grę. To jest to stawianie na młodych? mr_kwolf - bujaj się. wolfy popisał się nie tym że wyciągnął Bednarzowi i Probierzowi kłamstwa post factum (bo to akurat widzi każdy), ale raczej - że od początku twierdził że bredzą jak potłuczeni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2012 o godz. 11:37.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jasne wiem o tym , ale to że nie postawił na zawodników 2-3 lata starszych z ME, ale właśnie na młokosa najmłodszego w młodej Wiśle świadczy już o jakiejś odwadze i jednak świadomości trenerskiej . Poza tym pachniało też wtedy przesunięciem Wilka lub wracającego do zdrowia Sobola do obrony |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Tu masz cały cytat a nie wyrwane z kontekstu słowa. Moim zdaniem jest tu mowa tylko i wyłącznie o utalentowanych chłopakach, na których warto stawiać i powoli wprowadzać ich do seniorskiej piłki (w dalszej części wywiadu Bednarz mówi o potrzebie wzmocnienia lewej obrony, więc upada interpretacja "a"). Co do Twojej kolejnej interpretacji - zgadzam się do momentu "łysy wie, że chłopak się nie nadaje" (w zamyśle na pierwszy skład). Nie sądzę jednak, że ma to gdzieś ponieważ sprowadza zawodnika na lewą obronę. Po co miałby to robić, gdyby wynik sportowy go nie interesował? Naprawdę myślisz, że Bednarz pracuje tu i nie obchodzą go sukcesy Wisły? łysy uknuł spisek z Beretem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
).Jedyne co tak naprawdę robi poza podrzucaniem Probierzowi DVD od menadżerów to robienie dobrej miny do złej gry. Nieudolne. Żaden spisek, po prostu brutalna wiślacka rzeczywistość. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zszedłeś troszkę z tematu...
Pracownika wykonującego polecenia i realizującego założenia szefa nazywa się "popychadłem"? Skąd wiesz jak wygląda praca Bednarza odnośnie ściągania zawodników? Masz źródło w klubie, które przekazało Ci informację o płytach DVD? Denerwuje mnie takie opowiadanie farmazonów... Nikt z nas nie wie w jaki sposób Bednarz pracuje. Ja rozumiem, że Bednarza ocenia się negatywnie (bo swoje za uszami ma). Po co jednak wyszukiwanie i czepianie się na siłę wszystkiego co zrobi? Dyskusja o lewym obroncy a właściwie o jednym zdaniu z wywiadu to właśnie takie czepianie się. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Jest różnica między realizacją celów a bezmyślnym realizowaniem poleceń. Chyba że celem było tylko zejście z kosztów, bez względu na wynik sportowy. Wątpię, bo to będzie się wiązało się ze stratami finansowymi. Pisałem czym Jacuś różni się od ludzi z takiego Chorzowa chociażby. Uwierz - oni wydają na transfery o wiele mniej niż my. Tylko, że Jacuś o jakimś Sadloku czy innym kopaczu wie dopiero wtedy, jak ten rozegra kilkanaście meczy w ekstraklasie. Nie, żeby Sadlok był dobry, ale coś tam jednak za niego skasowali. To jest właśnie stawianie na młodych i zarabiane na nich.
![]() Chciałbym mieć pewność, że dobrze zrozumiałem: twierdzisz, że ten brazylijski amator z nadwagą był przez nas wcześniej obserwowany? Albo Quioto? Czy może chodzi Ci o to, że Jacuś nawet DVD nie ogląda i bierze wszystko co podeślą? Twierdziłem, że Bednarz opowiadając o stawianiu na młodych zdolnych cynicznie kłamie. Miałem rację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2012 o godz. 12:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To teraz drogi wolfy powiedz nam wszystkim proszę - w jaki sposób Jacek Bednarz, mający do dyspozycji budżet o prawie 1/3 mniejszy niż ten z zeszłego sezonu miał zejść z kosztów, jednocześnie wzmacniając drużynę w taki sposób, by nie zostać nazwanym przez Ciebie "popychadłem". Polecam Ci zrobienie jakiegoś opracowania na ten temat i wysłanie do sekretariatu klubu. Kto wie, może dostaniesz posadę za Jacka i z kolejnym szefem przejdziesz na "Ty"
![]() Odnośnie brazylijskiego "bigosa" itd. - łysy widocznie wychodzi z założenia, że testować można, a nuż coś ciekawego się pojawi. A Quioto? Bednarz pewnie miał info od znajomego menago, że jest ciekawy chłopak do wzięcia. Nie przeszkadzało Ci jak Stan w podobny sposób dowiedział się o istnieniu Meliksona? Na koniec - jeśli potrafisz po pierwszej kolejce z taka stanowczością stwierdzić, że miałeś rację iż "Bednarz opowiadając o stawianiu na młodych zdolnych cynicznie kłamie" to pozostaje mi tylko pogratulować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Skoro mamy schodzić z kosztów, to z głową. Podałem przykład Chorzowa, bo jest on wymowny. Jacuś potrafi testować losowych kolesi podsyłanych przez menedżerów i kontraktować zawodników z "nazwiskiem". Problem w tym, że stać nas na takie nazwiska jak "Sikorski" (Głowackiego nie liczę).
Już tu nie pracują Dzięki. ![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ktoś w innym temacie wspomniał o sytuacji młodych polskich zawodników na przestrzeni ostatnich lat w naszej lidze. Jeszcze kilka lat temu, kiedy kluby miały swoje "gwiazdy", każdy z nich miał kilku takich zawodników "nie do ruszenia". Młodym, zdolnym rzeczywiście było ciężko wgryźć się do pierwszego składu.
Szkoda tylko, że teraz kiedy realia się zmieniły, kluby z chęcią promowałyby młodszych, tańszych zawodników, na których w perspektywie można będzie zarobić, równie mało widzimy takich sytuacji w naszym klubie. Legia, Zagłębie, Widzew, to przykłady że kryzys może wyjść mimo wszystko nie tyle na zdrowie, co pokazać nowe możliwości. W Wiśle natomiast ciągle młodzież traktowana jest po macoszemu.. a szkoda. Nie twierdzę, że wszyscy z ME są super zdolni i nadają się do gry w Ekstraklasie ale gdyby od kilku lat monitorowano i trenowano ich w europejskich warunkach (jak w L), moglibyśmy mieć z nich dużą pociechę. Szczególnie w tych chudszych latach... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wolfy - chcesz by Wisła szła drogą Chorzowa? A dokąd ta droga prowadzi? I co takiego wspaniałego robią działacze na Cichej?
Nie - nie przyznałem ci racji. Napisałem jedynie jak w tych dwóch przypadkach wyglądała zapewne sytuacja. Porównałem Quioto z Meliksonem, bo w którymś wywiadzie Stan wspominał (jeśli mnie pamięć nie myli), że o Maorze dowiedział się od znajomego menadżera. Dopiero potem oglądali go nasi skauci. W przypadku Quioto mieliśmy testy sportowe. Skauci nie pracują? Nie wiem czy ich zwolnienie to autorski pomysł Bednarza (nie popieram tego). Jaką jednak mieliśmy korzyść z ich pracy? Kogo wynaleźli Ci fachowcy? Zjeździli pół Europy i jedyne nazwiska jakie podsuwali to gwiazdy lig węgierskich, bułgarskich itp. Ani ich wyszukanie trudne nie jest ani nas na nich stać nie było... Prędzej skłaniałbym się do penetracji polskich niższych lig i tu mam nadzieję skauting jeszcze się odrodzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skauci przydali się do obserwowani Meliksona podczas meczy. Jest subtelna różnica między obserwacją zawodnika przez kilka meczy, a obejrzeniem kompilacji na DVD i testowaniem go podczas treningów, stąd też całe Twoje porównanie jest chore. Widzę, że będziesz bronił Łysego i patologii jakie sobą reprezentuje do upadłego. Skłaniam się do odpuszczenia sobie dalszej dyskusji z Tobą na ten temat, bo argumenty robią się coraz bardziej absurdalne. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Liga izraelska jest zdecydowanie silniejsza niż amatorska liga Hondurasu. Oglądanie gry Quioto na pastwiskach i tak nie miałoby sensu. Lepsze w jego przypadku były testy sportowe. Również konczę, mam nadzieję, że nie oskarżysz Bednarza o brak elewacji stadionu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To, że jest pionkiem IMHO nie stanowi żadnego usprawiedliwienia. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Taka ciekawostka, Arek Głowacki wystąpi w Lidze+ Extra na C+S o 19
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby zakończyć temat młodych - policzcie sobie ilu grało w meczu pucharowym Legii z Rosenborgiem, albo w meczu ligowym. No, ale fakt - oni przecież o nic nie walczą...
Tyle, że Legioniści w tych młodych inwestują, a u nas wstawia się tylko głodne kawałki frajerom. Brawo Jacuś, brawo Probierz. Za odmłodzenie składu ![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Stawiał na Chrapka w sparingach kontuzja, Buras miał dostawać szanse po transferze kontuzja Uryga dostał szanse zagrał dobrze w lidze kontuzja Kogo my z młodych jeszcze mamy którym warto dać szanse? Kamiński Szewczyk Miśkiewicz, tylko obecnie mają silnych konkurentów . |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|