The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2017, 08:44
Wyniki to jedno, one są do obronienia.
Natomiast styl woła o pomstę do nieba. To jest jedna z najgorzej grających drużyn Wisły w ostatnich kilku latach.
Nie ma ani stylu, ani walki, ani ambicji, brak przebłysków.

Byłem zwolennikiem Kiko ale uważam że nadszedł czas na zmiany.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.09.2017, 08:54
Hm..na wiosnę to jeszcze by inny skład, piłkarze, niektóry może beznadziejni, byli zgrani i grali schematami, które znali być może jeszcze sprzed ery Kiko. Teraz trener dostał takich graczy jakich chciał i jak widać nie potrafi ich ustawić i skomponować z nich dobrze grającej drużyny. To wprowadzanie świeżo nabytych piłkarzy, nieprzygotowanych do gry nie jest dobre. Na razie liczę się z konkretnymi wpier....i w najbliższych meczach. Jeżeli coś ugramy to będę szczęśliwy.

A Carlitos ...samotny jeździec. Wczoraj jeden błysk ale jak siądą na niego twardzi obrońcy lub drwale to się rumakowanie skończy, może i kontuzją.

Mimo wszystko jestem za tym aby Kiko został do końca rundy i wtedy rzetelna ocena z konsekwencjami. Czy będziemy wtedy na ostatnim miejscu czy przedostatnim to sprawa drugorzędna bo jak przyjdzie ktoś z głową i klocki poukłada to nie spadniemy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.09.2017, 09:19
chciałem zauważyć jedną rzecz , czy to wina Kiko czy nie to już osądźcie sami (chociaż z tego osądzania to pewnie będzie tyle że obrońcy powią że NIE , a krytykanci że TAK)

otóż bardzo dużo piłkarzy , pokazuje sie z b. dobrej strony w niepełnym wymiarze czasowym, a grając od 1 minuty zawodzą

na początku symbolem takiej dyspozycji był Bartosz, dzisiaj widze że sporo piłkarzy się w to wpasowuje

np taki Imaz , pamiętamy mecz pucharowy od 1 minuty gdzie mogło go nie byc na boisku , a wczoraj bardzo dobra zmiana, powinien miec 2 gole na koncie (i nie jest to jego wina że ich nie było)

kolejny oczywisty przypadek Wojtkowski

---------

druga sprawa, w której musze się zgodzić z krytykantami, i nie chodzi mi tu o że tak powiem świeże sprawy tylko o głosy krytyczne przy zatrudnianiu w kwesti PL vs zagraniczny

- obcojęzyczność trenera, stwarza problemy w komunikacji "PRowej" , mamy konferencje , czy to klubowe czy to jakies wywiady w C+ , zostaje on zasypany pytaniami , które docierają do niego via tłumacz spłycone, czasem przeinaczone, on coś tam odpowiada (i tutaj zwyczajowo troche .......i jak to trener na konferencji , to dość powszechna sprawa) , następnie znowu to jest przerabiane przez tłumacza , no i potem wychodzą takie kwiatki , za które już tutaj zatwardziali forumowicze chcą machac białą chusteczką...
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.09.2017, 09:21
Fajnie tylko 3 pkt straty do lidera, ale zaraz będziemy 2pkt od 11 miejsca. Już nawet Śląsk nas wyprzedził, a przecież tam też sprowadzono tak samo wielu zawodników.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.09.2017, 09:47
Nie wierzę że taki Kostal bedac w treningu z drużyną 3 miesiąc zaprezentowalby się gorzej niz Balaniuk czy Imaz. Inz całym szacunkiem dla obu gości to po prostu nie czują naszej gry i polskiej ligi. Perez wygląda trochę lepiej, ale żaden z niego ofensywny pomocnik. Jak będzie grał 2 tempa szybciej to coś z niego będzie.

Wyniki zaciemniaja nasza fatalną grę. Nawet porażki (które w sporcie są normalne) z Górnikiem, Zaglebiem a nawet z Arka wyglądały lepiej, bo widać bylo zalążek jakiejkolwiek gry. W dodatku drużyna walczyła.. a teraz? Jest problem w drużynie i niekoniecznie tylko na boisku...
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.09.2017, 09:57
Jesteśmy skazani na Halilovica, choćby nie wiem jak chujowy był w obronie i ile głupich strat na mecz miał. Ale to jedyny piłkarz, który czasem potrafi pójść do przodu z minięciem 1-2 przeciwników i sensownie poda. Niech ktoś to przekaże Kiko.

Perez to przecież tragedia, chłop biega jakby ciągnął 2 wozy z węglem, właśnie Jezus wczoraj miał przyzwoite wejście jak już.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.09.2017, 10:06
Nic dobrego z tego nie będzie - fuksy się skończyły (choć wielu twierdzi, że to nie były fuksy, tylko coś, co Kiko wypracował - Wasze prawo tak sądzić). O naszej grze nie ma co pisać - w obecnej chwili nie funkcjonuje zupełnie nic (i na boisku i zdaje się w szatni również).

Kiedyś chciałem jednak, aby Moskal miał wystarczająco dużo czasu, wypada więc również ten czas dać Kiko - przynajmniej do końca rundy (choć przewiduję, że za cztery kolejki dzisiejsi obrońcy Kiko będą już po drugiej stronie barykady).

Ps. Słowa naszego trenera o kibicach Korony to mam nadzieję jakiś błąd w tłumaczeniu...
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 24.09.2017, 10:06
Jedna refleksja przychodzi mi do głowy po przeczytaniu wielu postów z forum a mianowicie skoro Ramirez przygotowywał drużynę w lecie miał ileś tam jednostek treningowych miał kilka sparingów i ta drużyna nic nie gra no bo przecież nie może być lepsza od ludzi którzy co dopiero przyszli i już grają w składzie to ja się pytam co do kur....wy nędzy oni robili w trakcie letnich przygotowań? Dlaczego drużyna z lata jest kompletnie nie przygotowana? Bez jakiegokolwiek pomysłu na grę? Dlaczego ludzie którzy dopiero co przyszli od razu wskakują do pierwszej 11 a goście co przepracowali cały okres przygotowawczy albo siedzą na ławie albo nie ma ich w meczowej 18. Odpowiedź jest tylko jedna są wg Ramireza jeszcze bardziej huj....wi niż Ci co teraz grają czyli wniosek jest taki że Ramireza całkowicie nie przygotował drużyny w lecie. Wiadomo jest że zawsze może być obniżka formy danego zawodnika np Paweł który ma już bliżej niż dalej czy Rafał ale nie czarujmy się cała drużyna w jednym momencie ma zjazd formy? Jeden Carlitos potwierdza tylko regułę. Porprostu wg mnie Ramirez spierd...lil przygotowania w lecie. Nie mówcie że miał rozmontowany skład w lecie bo miał przynajmniej 14 zawodników którzy byli w zespole od początku przygotowań a ta 14 dzisiaj już nie istnieje.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.09.2017, 10:07
Barti napisał(a):Wyświetl post
Mam do Ciebie prośbę...podaj mi skład swoich marzeń, bazując na aktualnej kadrze Wisły....
Gorąco kibicuję Wiśle, ale moje marzenia kieruję w inne rejony niż skład drużyny w najbliższych meczach. To trener jest od wybierania składu - najlepszych zawodników pod obraną przez siebie taktykę.

___

Aha - nie opowiadam się za zwolnieniem Ramireza, ale nie należę też do jego apologetów. Wczoraj zresztą zostałem nazwany roszczeniowcem i dzieckiem ery Cupiała. Ja bym chciał rzeczowej krytyki Kiko i starań o poprawę błędów - przynajmniej dopóki racjonalnie nie zaplanujemy kolejnego, lepszego etapu budowy nowej, lepszej Wisły.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.09.2017 o godz. 10:10.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.09.2017, 10:14
Czy ktoś kojarzy przepychankę Małego i Carlitosa? Ktoś na TT napisał o takiej sytuacji, ale osobiście tego nie zakonotowalem
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.09.2017, 10:24
A jak wytlumaczycie to :

@elstupka

Jak ktoś wątpi w Balanyuka to niech zobaczy kiedy zagrał ostatni mecz w Dnipro i ile był bez treningówNie mam wątpliwości, że będzie GWIAZDA

Chyba nie musze pisac co Stupka robi w naszym klubie. Ten mowi ze Denys jest niegotowy do gry a Kiko wstawia go do I skladu kosztem np takiego Brozka czy Kostala ktorzy maja za soba prawie cale przygotowania z druzyna.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2017, 10:26
Nie zaburzono proporcjimiedzy obcokrajowcami a Polakami. Zaburzono proporcje meidzy pilkarzami a kopaczami.
Na to nie da sie patrzyc. Meczy Wisly w C+ ogladaja tylko kibice Wisly i przeciwnika.
Taktyki i schematow zero. Za wyjatkiem metody "na Carlitosa".
Wyglada to źle, bardzo zle.
Podsumowanie jest takie, ze powinnismy sie utrzymac.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.09.2017, 10:27
Bo chce go przygotować meczami ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 24.09.2017, 10:27
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
A jak wytlumaczycie to :

@elstupka

Jak ktoś wątpi w Balanyuka to niech zobaczy kiedy zagrał ostatni mecz w Dnipro i ile był bez treningówNie mam wątpliwości, że będzie GWIAZDA

Chyba nie musze pisac co Stupka robi w naszym klubie. Ten mowi ze Denys jest niegotowy do gry a Kiko wstawia go do I skladu kosztem np takiego Brozka czy Kostala ktorzy maja za soba prawie cale przygotowania z druzyna.
Czyli Ramirez uważa że zawodnicy z lata są w jeszcze gorszej formie niż Ci co nie dawno przyszli do zespołu bez żadnego przygotowania fizycznego. To jeszcze raz się pytam co on robił z tymi zawodnikami w lecie że teraz oni są gorsi od Balanyuka? Nie potrafię tego zrozumieć.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.09.2017, 10:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty to jesteś naprawdę pojebany z tymi porównywaniami polski-zagraniczny. Powalone teorie o złych Hiszpanach zabierających pracę naszym piłkarzom - serio?
Ale OK, którzy to Ci prześladowani? Wojtkowski? Chuja grał i do tego kryminał w obronie. Brożek, Boguski bez formy, nie zagrali od początku sezonu dobrego meczu. Bartkowski wszedł i gówno pokazał.

Rozumiem krytykowanie ustawienia, ale tworzenie jakichś teorii spiskowych o złych Hiszpanach i tłamszonych talentach z Polski to kpina.
Za to ty jesteś pojebany w elementarnej kulturze dyskusji na forum. Jakbyś z chlewa wylazł z pianą na pysku. Już pomijam zwykłe przekręcenia i manipulacje. I jeśli już pisałem o podziałach bufonie to Hiszpanie vs reszta obcokrajowców+Polacy. I w cale niekoniecznie Polacy muszą być tymi którzy się buntują a reszta zagranicznej armii zaciężnej. Wszak pierwszym pogonionym był Francuz Videmont który się mocno starł z Kiko. Nie wiem czy tak jest, ale nie zdziwiłoby mnie to gdyby tak było. Tak się dzieje często w grupie ludzi gdzie szef ma swoich ulubieńców jak w pracy i resztę pracowników to boli. Rodzi się zawiść itd. Szef musi nad tym zapanować. No ale jak Kiko nawet nie mówi po angielsku to sam ma problemy komunikacyjne.

Jakbyś używał mózgu a nie emocji i agresji dyskusja byłaby na innym poziomie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.09.2017, 10:57
Tak się zastanawiam na chłodno,a może dać Kiko jeszcze jedną szansę ? zagrać mecz z Jagą przerwa na reprezentację może się w końcu ogarną ?!?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.09.2017, 11:02
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Nie wolfy, ta druzyna nie ma formy, nie nic nie gra. Pamietacie jak grali na poczatku jego pracy ? Bylo widac jakies schematy, przerzuty Ivana. Teraz jest totalna mizeria, dzida do przodu i moze cos Carlitos powalczy (patrz wczorajsza bramka)

Rozumiem, ze jest druzyna w budowie, ze przyszlo > 10 nowych, Ale wlasnie od tego jest trener aby to poustawiac tak jak ma byc.

Zgadzam sie, ze bez znaczenia czy wyjdzie Brozek czy Bogus (ziewajacy ... WTF ......... ) czy Stilic ktorego pamietamy. Za to rowniez odpowiada Ramirez. Od kilku miesiecy gramy pyte nieziemska i tylko fart i umiejetnosci Carlitosa zaciemnaja ten obraz.

Inna sprawa co tam sie dzieje w szatni, ale rzeczywiscie sklaniam sie do tego, ze jest jakis konflikt. Juz Szymkowiak o tym mowil kilka kolejek temu, wiec chyba cos jest na rzeczy.
Na początku przygody Kiko z Wisłą był Mączyński i Brlek. w wyższej formie był Mały, Boguski i Brożek. Za kreację odpowiadali głównie piłkarze związani z klubem od jakiegoś czasu, którzy nie musieli się uczyć niczego od nowa, przede wszystkim siebie. Teraz tamtej drużyny już nie ma.

Dzisiejsza drużyna pełna jest niewiadomych, to nie ewolucja tylko rewolucja. Zawsze trzeba brać pod uwagę możliwość, iż większość nowych jest po prostu za słaba, że zawodnicy ściągani z 2 czy 3 ligi hiszpańskiej, nie największe jej gwiazdy, nie poradzą sobie w ekstraklasie. Brak kombinacyjnej, gry, fajnie funkcjonujących formacji czy głównie długie piłki do przodu, to nie tyle efekt taktyki, ale bezradności. Nasi piłkarze nie mają na dziś, ani umiejętności, ani chęci, ani pomysłu, ani być może formy, by kreować grę, dlatego tak to funkcjonuje. Do tego dochodzi brak intensywności w grze i mnóstwo prostych strat.

Co do konfliktu w szatni. Nie przesadzałbym. Oczywiście jakieś tarcia muszą się pojawić, ale na tym etapie to tylko objaw słabej gry a nie przyczyna.

Warto zauważyć, że w dużym stopniu plany Kiko, poza sprzedażą Brleka i kontuzją Veleza, pokrzyżowali Paweł Brożek i Rafał Boguski. To oni mieli grać w tej drużynie, to oni mieli zapewnić jej wyższy poziom w pierwszej części sezonu. Niestety, są cieniami samych siebie. Rafał dostał szansę w 5 spotkaniach w początkowej fazie rozgrywek na pokazy kopania się po czole, Paweł mniej, ale na jego formę miały wpływ urazy, których niestety nie uniknął. Zjazd obu panów zmusił Kiko do rozpaczliwych poszukiwań zastępców. I tu pojawił się problem, bo wszyscy, dosłownie wszyscy, zawiedli. Na tym etapie trudno ocenić czy zawiedli dlatego, ze są za słabi czy dlatego nie są w formie. Liczy się sam fakt sprawiajacy, że od wielu spotkań gramy w dziewiątkę.

W każdym razie nie mam wątpliwości, że plan Kiko miał wyglądać inaczej. Nowi nie mieli być tak szybko wrzuceni na głęboką wodę, mieli powoli wchodzić do drużyny. Rzeczywistość, jednak, zweryfikowała wszystkie plany i nas przerosła.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.09.2017 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:03
Mam nadzieję że od jutra zacznie się szukanie nowego trenera nie na łapy capu ale spokojne poszukiwanie dobrego fachowca na jakiego nas stać. Nie może być mowy o nerwowych ruchach. Nie możemy sobie pozwolić na zatrudnienie trenera z łapanki który też tego bajzlu nie ogarnie.Kiko powinien zostać do momentu znalezienia najlepszego kandydata. Jeśli będą szukać do przerwy zimowej to trudno.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:09
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że od jutra zacznie się szukanie nowego trenera nie na łapy capu ale spokojne poszukiwanie dobrego fachowca na jakiego nas stać. Nie może być mowy o nerwowych ruchach. Nie możemy sobie pozwolić na zatrudnienie trenera z łapanki który też tego bajzlu nie ogarnie.Kiko powinien zostać do momentu znalezienia najlepszego kandydata. Jeśli będą szukać do przerwy zimowej to trudno.
A dlaczego mielibyśmy szukać innego trenera? Co osiągnęliśmy w ciągu ostatnich 4 sezonów, żeby strata 3 punktów do lidera po dziesięciu kolejkach miała być bodźcem do zmian?

Jeśli mielibyśmy to zrobić, zróbmy w przerwie zimowej i przy okazji odeślijmy w paczkach do ciepłych krajów piłkarzy, którzy do Wisły się nie nadają.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:11
Przepraszam kolega tak na serio?

Jeśli wylądujemy na dnie tabeli to też będziesz pisał żeby trenera nie zwalniać bo będziemy mieć stratę 16 punktów do lidera? Masz jakieś racjonalne przesłanki za tym że z czołówka wygramy mecze? Teraz przez następne 4 kolejki będziemy mieć weryfikację pracy trenera.Jesli wtopimy mecze z czołówka i wylądujemy na dnie też będziesz pisał że po co szukać nowego trenera?
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 24.09.2017 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:12
Zastanawiam się nad jednym - nad przygotowaniem fizycznym naszego zespołu. Dziwnie to wygląda jak goście którzy nie przepracowali przygotowań z Kiko biegają tak samo szybko jak ci którzy przepracowali całe przygotowanie z Ramirezem. Może tutaj jest problem? Nie wiem - może Jordi Jadar zaaplikował im nadmierne obciążenia? A może odwrotnie i nie mają z czego depnąć. Oczywiście, nie to musi być główną przyczyną słabej gry, ale może.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:15
Kurz napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego mielibyśmy szukać innego trenera? Co osiągnęliśmy w ciągu ostatnich 4 sezonów, żeby strata 3 punktów do lidera po dziesięciu kolejkach miała być bodźcem do zmian?

Jeśli mielibyśmy to zrobić, zróbmy w przerwie zimowej i przy okazji odeślijmy w paczkach do ciepłych krajów piłkarzy, którzy do Wisły się nie nadają.
Jeśli cokolwiek jest bodźcem do zmian - to trend zniżkowy i brak postępu w jakości gry.

Taki Śląsk, korona zaczęły bardzo marnie sezon - ale te zespoły z meczu na mecz grają coraz lepiej. Przyjemnie się patrzy na grę Ślaska teraz. Widać zgrywali się przez pierwsze kolejki a teraz zaczęli grać. My mamy odwrotnie. Najpierw zwycięstwa a potem coraz więcej porażek i remisów. Patrząc na ostatnie 5 meczy wygląda to blado. Nie dziw się że niepokoi to innych kibiców.
(5 ostatnich meczy - 3 porażki 1 zwycięstwo i 1 remis)
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 24.09.2017, 11:19
Tak właśnie wygląda prowadzenie drużyny przez szkoleniowca z hiszpanskiej dupy i trenera przygotowania fizycznego z Hong-Kongu.

Projekt "Kiko Ramirez" należy niezwłocznie wygasić, dając szansę Kazimierzowi Moskalowi minimum do końca sezonu. Gorzej nie będzie, a jemu zależy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.09.2017, 11:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę że taki Kostal bedac w treningu z drużyną 3 miesiąc zaprezentowalby się gorzej niz Balaniuk czy Imaz. Inz całym szacunkiem dla obu gości to po prostu nie czują naszej gry i polskiej ligi. Perez wygląda trochę lepiej, ale żaden z niego ofensywny pomocnik. Jak będzie grał 2 tempa szybciej to coś z niego będzie.

Wyniki zaciemniaja nasza fatalną grę. Nawet porażki (które w sporcie są normalne) z Górnikiem, Zaglebiem a nawet z Arka wyglądały lepiej, bo widać bylo zalążek jakiejkolwiek gry. W dodatku drużyna walczyła.. a teraz? Jest problem w drużynie i niekoniecznie tylko na boisku...

na ten post czekałem , dokładnie w punkt , przegraliśmy bo nie grał KOSTAL

edit: @up a na ławce zabrakło Kazka
Powód: Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 24.09.2017 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:31
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam kolega tak na serio?

Jeśli wylądujemy na dnie tabeli to też będziesz pisał żeby trenera nie zwalniać bo będziemy mieć stratę 16 punktów do lidera? Masz jakieś racjonalne przesłanki za tym że z czołówka wygramy mecze? Teraz przez następne 4 kolejki będziemy mieć weryfikację pracy trenera.Jesli wtopimy mecze z czołówka i wylądujemy na dnie też będziesz pisał że po co szukać nowego trenera?
Nie wylądujemy na dnie tabeli. To po pierwsze. Po drugie nie wiem czy to wina trenera czy szrotu. Bo jeśli szrotu, to nowego trenera wkrótce będzie musiał zastąpić następny. A to bez sensu.

Obecnie mamy ciągle jeszcze podobną liczbę punktów, jak po 15 kolejkach w poprzednim sezonie. Zdążymy na dostać się do górnej ósemki. Na nic innego w tym sezonie nie liczę, bo faworyci do mistrzostwa są inni. Na grę w pucharach się nie napalam, bo żadna rodzima drużyna, bez rozstawienia w kolejnych rundach, nie ma szans na awans do fazy grupowej, szczególnie w Lidze Europy.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:35
Zdążymy dostać się do górnej 8 jeśli ktoś przejmie od Ramireza zespół i ogarnie bajzel albo jeśli Ramirez Sam ogarnie ten bajzel. Na to drugie przestaje już liczyc. Z każdym meczem jest coraz gorzej a powinno być lepiej.Przeciez wszyscy trenują ze sobą coraz dluzej.Niestety gra z dnia na dzień coraz bardziej siada.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 11:38
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli cokolwiek jest bodźcem do zmian - to trend zniżkowy i brak postępu w jakości gry.

Taki Śląsk, korona zaczęły bardzo marnie sezon - ale te zespoły z meczu na mecz grają coraz lepiej. Przyjemnie się patrzy na grę Ślaska teraz. Widać zgrywali się przez pierwsze kolejki a teraz zaczęli grać. My mamy odwrotnie. Najpierw zwycięstwa a potem coraz więcej porażek i remisów. Patrząc na ostatnie 5 meczy wygląda to blado. Nie dziw się że niepokoi to innych kibiców.
(5 ostatnich meczy - 3 porażki 1 zwycięstwo i 1 remis)
Ale na przykład Śląsk sprowadził zawodników ograny w ekstraklasie, po których wiadomo czego było się spodziewać. Znających ligę, systemy gry itp. I, co nie bez znaczenia, tylko Koseckiemu, Robakowi i powiedzmy Chrapkowi płaci tyle, co my pewnie całemu letniemu zaciągowi.

Wracając do ostatnich pięciu meczy, na które zwracasz uwagę, czy to czasem nie taki okres, kiedy zaczęliśmy grać bez Brleka, rozsypał nam się Velez i tylko epizodycznie na boisku pojawiał Głowacki? Nie dostrzegasz tej zależności. Prawdę mówiąc ja przed meczem z Zagłębiem, po tym jak okazało się, że ta trójka nie zagra, wiedziałem, że nie mamy tam szans.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2017, 11:42
Bardzo rzadko wypowiadam się na forum. Są inni mądrzejsi, bardziej lub mniej. Niemniej jednak w mojej 20 letniej historii kibicowania Wisełce nie spotkałem się z tym co oglądamy teraz. Nigdy nie było widać takiego braku zaangażowania I chęci zwykłego "koroniarskiego" połamania kości.
Brak taktyki był
Brak utalentowanych zawodników był.
Brak skuteczności czy "Pawełki" były.
Ale takich braku jaj to jeszcze nie widziałem.
I tu wcale nie chodzi o to czy trener jest dobry czy nie lub czy mamy szrot w tej zbieraninie czy super grajków.
Problemem wydaje się być wieża babel I ochronka jaką mamy dla niektórych. Zauważcie zbliżenia podczas transmisji z kim rozmawia Kiko. w 99% z Hiszpanami. Nie z Małeckim, Sadlokiem (Kapitan!), ale z Imazem, Gonzalezem itd...tak samo gracze hiszpańscy między sobą.
I podobnie może być w szatni, gdzie jak było ich 3 to jeszcze było to akceptowalne, a teraz gdy jest ich 7 czy 8 to zaczynają się podgrupki i brak chęci współpracy reszty. Jedynym który wydaje się być bliżej drużyny niż pozostali to Carlitos, stąd jego ścięcie z Małeckim. Bo żyje tym wszystkim jak nie Hiszpanie. Bo zapie...jak nie Hiszpanie.
Zresztą zastanówcie się jak w sytuacji kryzysowej w przerwie meczu trener mówi emocjonalnie coś po hiszpańsku a Wy nic nie rozumiecie. Potem tłumacz przekłada to już w tonie normalnym, spokojnym. Jak to ma traffic i nakręcić piłkarzy?
Tak prozaiczna rzecz, jak brak chociażby angielskiego i zbyt duża grupa Hispzanow w jednym klubie może powodować problem, które przekładają się na boisko. A jeśli to Wam nie wystarcza, proszę spójrzcie na Sadloka. Nie pamiętam kiedy ostatni raz 15 minut przed końcem poddał się i przestał walczyć z bezradności.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 24.09.2017, 11:43
Matematyka w tym przypadku jest prosta ale też bezlitosna. Od każdego meczu Wisły odejmijcie bramki Carlitosa. Przeliczcie ponownie punkty za poszczególne mecze. Zobaczycie "Wisłę Kiko" w tabeli na ostatnim (?) miejscu.

I to właśnie jest Wisła Kiko Ramireza. Wisła bezpłciowa. Wisła bez perspektyw. Wisła oparta o jednego zawodnika. Jak wielu forumowiczów zauważyło to, co ja kiedyś (nieskromnie jako pierwszy) napisałem: dzida na Carlitosa i albo on coś zrobi, albo nie.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 24.09.2017 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2017, 11:45
Ot taki obrazek dla uświadomienia skali rotacji w pomocy i ataku, jakie w tym sezonie przechodzimy.
I zarazem przyczynek do dyskusji o tym, kto ile czasu dostał na "pokazanie się".

Ostatnio edytowane przez Adasss : 24.09.2017 o godz. 11:50.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów