The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2011, 16:12
Cytat:
Jak u Was idą bilety na Turków? zapowiada się komplet?
Raczej nie. Żyleta pełna, górne trybuny w granicach 75-100% w zależności od sektora, dolne trybuny w większości w okolicach 25-50%, kilka mniej popularnych sektorów gdzieś poutykanych w dziwnych miejscach - pusta. Pewnie jeszcze trochę przybędzie, ale kompletu bym się nie spodziewał.

Cytat:
Oj slabi z was by byli trenerzy, tu nie chodzi o brak Kucharczyka tylko o przejscie Radovicia ze srodka na skrzydlo. W srodku Serb gra ostatnio swietnie a na skrzydle kazdy wie jak on gra.
Przesunięcie go na środek też trochę zmieniło jego styl gry, także jak występuje czasem na skrzydle. Kiedyś grał przyklejony do linii, teraz mocno schodzi do środka. O Radovića bym się akurat nie martwił.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.08.2011 o godz. 16:15.
Legionista
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 03.08.2011, 19:26
Zomowska gazeta:

http://tinypic.pl/ce5fwno6askg
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.08.2011, 19:28
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Jak u Was idą bilety na Turków? zapowiada się komplet?
Wszystko powyżej 20 tysięcy będzie pozytywnym zaskoczeniem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.08.2011, 20:12
Piękna akcja, piękna brama Meliksona
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.08.2011, 20:16
Też muszę to przyznać. Aż na urlopie odpaliłem lapka
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 03.08.2011, 20:22
Legioniści nas chwalą.
Niesamowite.
Niesamowite.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.08.2011, 21:45
Już dawno tak nie bylo by polskie kluby na 10 meczy 7 wygrały, 2 przegrały i jeden remis. Jest szansa że będzie to najlepszy sezon od niepamiętnych czasow. Jedna drużyna już na pewno będzie grała w grupie LE.
Blisko awansu jest Legia, i w dobrej sytuacji Śląsk. Najlepszy remis u siebie uzyskany.
Oj, się dzieje.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.08.2011, 22:06
Narazie jest zajebiscie ale jutro moze sie okazac, ze w pucharach pozostaje tylko Wisla...
Legia gra z trudnym rywalem. Szanse bym powiedzial 60/40. Z jednej strony mecz w Warszawie, glosne trybuny, 1:0 przywiezione z Turcji ale Gaziantespor to jest lepszy klub i moze sie pokusic zeby wygrac ten mecz (wiadomo, ze tak mozna powiedziec przy kazdym spotkaniu ale tutaj to nie jest czysta teoria tylko realne zalozenie, Turkow stac na zwyciestwo)
Slask. 0:0 u siebie a powinno byc gladkie 3:0. Ciekawe co ci Bulgarzy pokaza u siebie. Teoretycznie na wyjazdach gra sie ciezej wiec wcale Slask moze nie miec latwo.

Dla mnie jutro moga byc 2 zwyciestwa i 2 awanse ale tez i 2 porazki. Nic mnie nie zaskoczy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.08.2011, 22:13
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Legioniści nas chwalą.
Niesamowite.
Niesamowite.
Niesamowite jest to że obudziłeś się z tym dziś
Warszawiaki to mocna strona naszego forum, od dawna
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 03.08.2011, 22:25
@Up
Nie przeglądam zbyt często forum w Hyde parku sportowym więc nie wiem jak to jest.
Ale doceniam to bo jak oglądam OSI i słucham gości z Warszawy to gul im strasznie skacze.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2011, 22:34
Nie obrażę się, jeśli Śląsk i Legia awansują do dalszych rozgrywek.
Liga ligą, możemy sobie pluć na Legię do woli, ale puchary to inna bajka i tutaj każda polska drużyna jest dla mnie ważna...
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.08.2011, 22:35
a wedlug mnie Legia ma szanse na awans 90%procentowe. Daje sobie reke uciac ze zaliczka z Turcji zostanie dobrze wykorzystana.

Najtrudniej bedzie cos ugrac Slaskowi,ale wszystko sie wyjasni jutro.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 03.08.2011, 22:36
No jak zadzwonił teraz Daniel z Krakowa i dziennikarz pyta czy kibicuje Wiśle ?

- Nie

Cracovii ?

- Nie

oo...to Garbarnia.

- NIE, Legia

....

http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.08.2011, 22:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite jest to że obudziłeś się z tym dziś
Warszawiaki to mocna strona naszego forum, od dawna
Niezapomniane dyskusje z Legartem to było coś, wtedy to było FORUM
I tak trzymać panowie ze stolicy
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.08.2011, 22:49
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Ale żale kibice Legii wylewają,zazdrość
To samo zauważyłem. Ciekaw jestem jak jutro zagrają podopieczni złotoustego Maciusia

Szacunek dla gościa z Bochni, który skierował kilka ciekawych słów w stronę sfrustrowanych kibiców Legii. Nie znaczy to jednak, że nie życzę im awansu.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.08.2011, 22:53
Sa kibice Legii/Lecha/Polonii czy kogo tam jeszcze chcecie, ktorzy kibicuja TYLKO wlasnej druzynie i chca by reszta przegrala. Nie widze w tym nic zlego.
Dodatkowo jest tez wielu kibicow Wisly, ktorzy wylewaja swoje zale, nie tutaj bo by polecieli, po prostu w necie/tv/radiu.
Takich ludzi po kazdej stronie jest multum, ani Legia ani Wisla nie jest w tym aspekcie lepsza czy gorsza.

Gratuluje wygranej, jest mi obojetne czy Wisla wygra czy przegra

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.08.2011, 22:53
Trener Gaziantepu jest mega kozakiem. Zazwyczaj trenerzy gadają bzdury pełne kurtuazji (ostatnim szczytem jest tekst Capello, ze Polska ostatnio.... zrobiła duży postęp). A facet po pierwszym meczu gada, że jego ekipa jest zdecydowanie lepsza, a to był przypadek. Teraz w Warszawie opowiada, że Legia gra generalnie bardzo złą piłkę i nas rozwali i to wysoko.Nie to żeby nie tacy kozacy wracali z Ł3 z płaczem, ale cenie sobie taką odwagę i napinkę, a nie podejście ala Rybus. Jak już pisałem wielokrotnie w awans uwierzę przy 0-0 w 90 minucie. Aktualnie zakładam gładkie 1-3, więc szokuje mnie optymizm o 90% szans Legii.

Litex był po prostu koszmarnie słaby. Dawno mnie ktoś tak nie rozczarował. Gdyby nie typowa dla polskich drużyn niewytłumaczalna spinka przed meczem w pucharach (szanujmy ich bo to puchary) to Wisła by wygrała z 5-0. Nie pokazali nic ponad Polonię Bytom czy Widzew. Owszem sędzia ich przekręcił, ale 3 gol to katastrofa dobrze znana z naszych... drugoligowych boisk.

Na razie te kwalifikacje LM to parodia.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 03.08.2011, 22:56
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Za to Wasze spotkanie z Gaziantepem był widowiskiem na niespotykaną skalę...

O meczu życia Skaby nie wspomnę

Nie zmarnujcie tego jutro i awansujcie do tej 4 rundy, żeby Wasze chwalenie się było w końcu adekwatne do sukcesów. Jak do tej pory to przerost formy nad treścią.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 03.08.2011, 23:00
Malo wiec widziales meczy Skaby, przewiduje ze tylko te z zeszlego sezonu.

Co do samych eliminacji. Nie sadze ze sa parodia, po prostu kazdy sie przyzwyczail ze od pewnej rundy trafia sie na konkretna, znana marke, ale po reformie Platiniego ( dla nas na szczescie ) to sie zmienilo.

Dzisiejszy mecz Wisly byl dobrym meczem, tak samo jak nasz w Turcji bo mecz meczowi nierowny.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.08.2011, 23:02
Litex był po prostu koszmarnie słaby. Dawno mnie ktoś tak nie rozczarował. Gdyby nie typowa dla polskich drużyn niewytłumaczalna spinka przed meczem w pucharach (szanujmy ich bo to puchary) to Wisła by wygrała z 5-0. Nie pokazali nic ponad Polonię Bytom czy Widzew. Owszem sędzia ich przekręcił, ale 3 gol to katastrofa dobrze znana z naszych... drugoligowych boisk.

Nie gadaj bzdur bo w pierwszym meczu grali bardzo dobrze i wygraliśmy na farcie. Potrafią ładnie poklepać, mają indywidualności - Tom i ten koleś z 9, którego w ciemno wymieniam na każdego napastnika z ligi polskiej. A dziś zagrali jak zagrali bo Wisła zagrała najlepszy mecz od bardzo dawna i na wiele im nie pozwoliła.
Przebija zazdrość z twojego postu, pieski szczekają karawana jedzie dalej. Można powiedzieć, że końcu.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.08.2011, 23:08
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Za to Wasze spotkanie z Gaziantepem był widowiskiem na niespotykaną skalę...

O meczu życia Skaby nie wspomnę

Nie zmarnujcie tego jutro i awansujcie do tej 4 rundy, żeby Wasze chwalenie się było w końcu adekwatne do sukcesów. Jak do tej pory to przerost formy nad treścią.
1. Co mają nasze mecze do oceny formy Waszych obecnych rywali w LM?
2. Jakie chwalenie, gdzie Ty widzisz cokolwiek o chwaleniu u mnie?
3. Wyluzuj. Wróc do oglądania Hyde Parku i dalej wariuj jakich zakompleksionych kiboli ma Legła

Awe napisał(a):Wyświetl post
Nie gadaj bzdur bo w pierwszym meczu grali bardzo dobrze i wygraliśmy na farcie. Potrafią ładnie poklepać, mają indywidualności - Tom i ten koleś z 9, którego w ciemno wymieniam na każdego napastnika z ligi polskiej. A dziś zagrali jak zagrali bo Wisła zagrała najlepszy mecz od bardzo dawna i na wiele im nie pozwoliła.
Przebija zazdrość z twojego postu, pieski szczekają karawana jedzie dalej. Można powiedzieć, że końcu.
1. Nie gadam bzdur, opisałem swoje wrażenia z meczu rewanżowego, w którym Litex był po prostu beznadziejny. Krótko mówiąc gdybyście się na niego spieli jak na Lecha czy Legię lub Cracovię (na zasadzie musimy wygrać i ....) to by mieli grubo, bo byli po prostu beznadziejni. Tymczasem specyfika pucharów i dwumeczu doprowadziła do tego, że było wzajemne badanie się, ataki Wisły, potem atak pozycyjny Litexu itp. W meczu ligowym z tej klasy drużyną Wisła wygrałaby minimalnie 4-0.
2. Jaka zazdrość? Czego mam niby zazdrościć? Chłopie, ja swoje przeżyłem, widocznie teraz kolej na innych.
3. Z tym psem to Ci się udało niezwykle
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.08.2011, 23:09

Litex był po prostu koszmarnie słaby. Dawno mnie ktoś tak nie rozczarował.
To jest pytanie czy Litex był słaby czy my byliśmy dobrzy.Moim zdaniem to drugie, szczególnie patrząc na 1 mecz.Oni na prawdę wtedy byli o wiele lepsi tyle że z wynikiem nie poszło ale mogli to odrobić jak choćby Odense.
Tyle że jak tam dostali dużo od nas, to tu nie dostali niczego w prezencie, może tego gola na 1-2 ale to było wszystko
I całkiem możliwe że karny był niesłuszny ale to w zasadzie nie miało znaczenia bo jak kto patrzył.
a) oni byli słabi
b)my nie daliśmy im szans

Jak dla mnie fajnie jest ograć mistrza Bułgarii, szczególnie takiego co grał podobnym składem przez dłuższy czas.

Zresztą to samo czeka Was już dziś - możemy się kłócić czy lepszy jest mistrz Bułgarii czy 4 zespół z Turcji ale przy 1-0 na wyjeździe, wypadało by dorżnąć watahęA jak ją dorżniecie to niekoniecznie będzie to znaczyło że byli koszmarnie słabi, tak jak przejebiecie że byli przekozakami
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.08.2011, 23:17
1. No, nie wiem. Może w ataku byli na poziomie szczytów naszej ligi, ale obrona to koszmar. Koszmarna trzecia bramka, koszmarne doprowadzanie do sytuacji w stylu Genkow strzał głową w pierwszej połowie minimalnie obok, bo obrońca w banalnej sytuacji zwariował, fatalne krycie Małeckiego przy golu Meliksona. Można tak wymieniać długo. W polskiej lidze na moje oko jest z 10 bardziej zdyscyplinowanych i po prostu lepszych drużyn w obronie.

2. No, jasne że fajnie jest pokonać mistrza Bułgarii.

3. Nawet jak jakimś cudem przejdziemy to i tak będziemy pewnie słabsi, a to będzie jednorazowy wyskok. Nie da się na dłuższą metę przeskoczyć różnicy kilku mln euro. Jedyna szansa to, że oni po prostu przepadną w dużo lepszej lidze na miejscach (6-10) i nie będą grać w pucharach

Swoją drogą pozdro.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.08.2011, 23:19
raindog napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, skoro Wisła walczy w pucharach, to mi Legia nie przeszkadza. Przyznam, że ucieszyłbym się nawet z ich zwycięstwa, gdyż zawsze to punty do rankingu i mniejsza konkurencja w lidze. Wymarzona sytuacja to Wisła w LM i Legia w LE. My mamy dosyć szeroką kadrę, a Legia może nie podołać w grze na dwa fronty (plus dla nas, jeśli chodzi o ligę). Gdyby zamiast Legii był Lech, to pewnie kibicowałbym Turkom.

Co, jak co, ale Legia to klub z tradycją. Walczą o MP odkąd interesuje się piłką. Lech, a raczej Amica coś tam gra od trzech lat, a już nie wiadomo jaka napinka.
Mam dokładnie takie same zdanie. Legia, to mimo wszystko stary rywal do którego trzeba mieć szacunek. Nie ma go co porównywać z Lechem, którego kibice myślą, że w historii polskiego futbolu są na równi z nami i Legią.

Marzenie - Wisła w LM, Śląsk w LE, Legia obojetne. Jeśli miała by wygrywać w pucharach kosztem ligi, to ok. Natomiast jeśli by miało im iśc dobrze wszędzie gdzie grają, to bym wolał żeby mimo wszystko odpadli.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Stary 03.08.2011, 23:24
1. Co mają nasze mecze do oceny formy Waszych obecnych rywali w LM?
2. Jakie chwalenie, gdzie Ty widzisz cokolwiek o chwaleniu u mnie?
3. Wyluzuj. Wróc do oglądania Hyde Parku i dalej wariuj jakich zakompleksionych kiboli ma Legła
1) "Drzazgę w cudzym oku dostrzegasz, belki we własnym nie widzisz"
2) Napisałem Was (liczba mnoga), a odniosłem się do ogółu kibiców. Zakładam, że macie ich więcej, niż garstka Legionistów na forum. Nie miałem na myśli konkretnie Ciebie (wybacz, jeśli odebrałeś to personalnie).
3) Trochę dystansu Życzę Wam awansu mimo wszystko.

A co do tych kompleksiarzy, to trochę racji mam (wiem, wiem, generalizuję...), bo kiedy tylko oglądam Hyde Park w OSI, to zawsze ktoś z Warszawy znajdzie milion wad w grze Wisły (nie mówię, że ich nie ma, ale szanujmy się).
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 03.08.2011 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.08.2011, 23:26
Podpiszę się pod postem raindoga. W pucharach oprócz Wisełki kibicuje/kibicowałem też Śląskowi i Jadze, trzymając za nich kciuki. Legii, chociaż to nasz główny ligowy rywal, życzę jutro awansu. Nigdy nie kibicuję natomiast takim ekipom, jak Amika czy pasiaści. Już wolałem Terek Grozny czy Szachtar Soligorsk...

A punkty do klasyfikacji krajowej może zbierać każdy, nie tylko jednorazowy "miszcz" z Wielkopolski... Sam jestem ciekaw, jak jutro to zbieranie punktów będzie wyglądało w przypadku Śląska, i co osiągną warszawiacy?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 03.08.2011, 23:28
Jak dla mnie lepsza drużyna (Wisła) zdominowała słabszą drużynę (Litex), czyli było po prostu tak, jak być powinno. Mnie też zaskoczyło, że Litex grał jak Polonia Bytom, ale dla mnie nie umniejsza to ani sukcesu Wisły, ani jej gry. Wisła grała tyle ile grać miała i wygrała gładko, eot.

Cytat:
Wymarzona sytuacja to Wisła w LM i Legia w LE. My mamy dosyć szeroką kadrę, a Legia może nie podołać w grze na dwa fronty (plus dla nas, jeśli chodzi o ligę).
Też mamy szeroką kadrę, nie wiem nawet czy nie szerszą od Waszej. W obronie: Wawrzyniak/Kiełbowicz, Komorowski/Astiz, Choto/Żewłakow, Rzeźniczak/Jędrzejczyk. W zasadzie tylko Jędza jest sporym zejściem w dół jeżeli chodzi o obrońców w porównaniu ze swoim odpowiednikiem, ale akurat Rzeźniczak wpieprza dobrą kaszkę i ma kondychę na 3 mecze w tygodniu jak chyba nikt w Legii. Gdzieś tam w odwodzie jest jeszcze Vrdoljak, który jak grał na stoperze, to też dawał radę. Kryzysowo jest jeszcze Srda Kneżević jako prawy obrońca, ale mam nadzieję, że do takiego kryzysu nie dojdzie

Na środku pomocy jest Vrdoljak, Borysiuk, Gol, Wolski, Ohayon i Radović, przy czym Vrdoljak i Borysiuk są wyłącznie defensywnymi pomocnikami, a Wolski i Radović wyłącznie ofensywnymi, ale jakieś pole do manewru jest. Kryzysowo jest Srda Kneżević jako defensywny pomocnik, ale mam nadzieję, że do takiego kryzysu nie dojdzie

W ataku jest Ljuboja, Hubnik, Kucharczyk i Żyro. Nawet Żyro na ligę nie byłby jakimś totalnym dramatem, choć oczywiście odstaje od pozostałych trzech.

Na skrzydła są Radović, Kucharczyk, Manu, Hubnik, Rybus. Tu jest w sumie najmarniej, ale Manu akurat, co by o nim nie mówić, też ma niesamowitą wytrzymałość. Tu bardzo potrzeba wzmocnienia, albo ew. jakiegoś typowego rozgrywającego żeby dać pole do manewru przy ustawianiu Radovića.

Generalnie mamy kim grać i w lidze i w pucharach, więc nie przesadzałbym, że z tą kadrą tak wąsko u nas
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.08.2011 o godz. 23:30.
Legionista
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.08.2011, 23:28
Legia u mnie 'zyskała na sympatii' po zatrudnieniu Skorży ("Maciek, dziękujemy za kolejne mistrzostwo!"). Nie będzie mi przeszkadzało jak obronią swój wynik z Turcji i pograją dalej. Choć na ten moment najważniejszy jest WKS do awansu. Oby tylko wronieccy dawali dupy, bo jednak ich boję się najbardziej w lidze (pomijając nienawiść do tego fryzjerskiego klubu). Nie rozumiem dlaczego ludzie twierdzą, że mistrzostwo jest dla Wisły albo do rozstrzygnięcia między CWKSem a nami, w końcu Wronki mają prawie ten sam skład, co w zeszłym sezonie w tym - chyba - najlepszego napastnika ligi, solidną obronę i Krivetsa, brakuje im tylko prawego skrzydła.

P.S. co do krakowsko-warszawskiej dyskusji o Litexie. Moim zdaniem przyzwyczajeni do niszczenia swojej ligi po prostu nie potrafią zagrać innej piłki niż ofensywa, co - z jednej strony Penev próbował zmienić, z drugiej Wisła to bezlitośnie wykorzystała - tym razem naprawdę byliśmy lepsi i wierzę, że pociągniemy to dalej (mimo prezentów ze strony Pana Turka). Levadia postawiła autobus w Sosnowcu, Wisła w Łoweczu, ale - nie ma co myśleć, że to słabsze drużyny - Inter w Barcelonie zrobił to samo, podobnie jak Real w pucharze Króla. Wygrywa mądrość i mam nadzieję, że Robert nie wpadnie na pomysł ataków na hurra, tylko konsekwentnie zrealizuje defensywną Wisełkę (to zawsze był problem - w lidze tylko ofensywa, a w pucharach zupełny odwrót; nie umieliśmy tak grać)
Ostatnio edytowane przez przem : 03.08.2011 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.08.2011, 23:32
Trener Gaziantepu jest mega kozakiem. Zazwyczaj trenerzy gadają bzdury pełne kurtuazji (ostatnim szczytem jest tekst Capello, ze Polska ostatnio.... zrobiła duży postęp). A facet po pierwszym meczu gada, że jego ekipa jest zdecydowanie lepsza, a to był przypadek. Teraz w Warszawie opowiada, że Legia gra generalnie bardzo złą piłkę i nas rozwali i to wysoko.Nie to żeby nie tacy kozacy wracali z Ł3 z płaczem, ale cenie sobie taką odwagę i napinkę, a nie podejście ala Rybus. Jak już pisałem wielokrotnie w awans uwierzę przy 0-0 w 90 minucie. Aktualnie zakładam gładkie 1-3, więc szokuje mnie optymizm o 90% szans Legii.

Naprawdę spodziewałeś się, że Bułgarzy przyjadą po zwycięstwo na Reymonta? Na naszym stadionie drużyna grająca na kilkutysięcznym kurniku musiała narobić w gacie. I nie chodzi o to, że byli koszmarnie słabi, bo pierwszy mecz pokazał, że to bardzo dobry zespół, kto wie czy nie lepszy od waszych Turków. ( na pewno lepiej grali) Awans był formalnością, najważniejsze zostało zrobione przed tygodniem.

A co do Legii, jeśli odpadniecie teraz z Turkami, których macie na tacy (wystarczy murarka i dzida - ulubiony styl Maćka) to uznam to za frajerstwo sezonu. I Ty jako kibic Legii typujesz jej porażkę u siebie? Trochę to żałosne.

Mimo wszystko życzę wam awansu. Bez napinki.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.08.2011, 23:39
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę spodziewałeś się, że Bułgarzy przyjadą po zwycięstwo na Reymonta?
Tak. Skoro rzekomo byli lepsi w Bułgarii, a Wy tam rzekomo mieliście fuksa to liczyłem na wyrównany mecz, w którym zaatakują. A w sumie nie wiele to się różniło od meczu ze Skonto. Zero zagrożenia, jakieś tam rogi, gol po rykoszecie, bo inaczej się nie dało itp.

lorddavy napisał(a):Wyświetl post
A co do Legii, jeśli odpadniecie teraz z Turkami, których macie na tacy (wystarczy murarka i dzida - ulubiony styl Maćka) to uznam to za frajerstwo sezonu. I Ty jako kibic Legii typujesz jej porażkę u siebie? Trochę to żałosne.
Moim zdaniem właśnie ten ulubiony styl Maćka jest pierwszym krokiem do odpadnięcia. Szybka bramka Turków i nas nie ma. W Turcji mieliśmy w gruncie rzeczy fuksa. Jedyną moją nadzieją jest to, że Gaziantep okaże się ekipą własnego boiska.

Co jest żałosnego w realnej ocenie szans? Skład osobowy jest podobny jak rok temu. A rok temu przegraliśmy u siebie z mocno średnia Lechią i nędznym Bełchatowem w przerażających rozmiarach. Mam się napinać, że pojedziemy ich 3-0 i potem udawać, że mnie nie ma? Jak pojedziemy albo chociaż awansujemy to będzie świetny wynik i duża niespodzianka, przynajmniej dla mnie.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów