|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tylko zwróćcie uwagę, że to co można skończyć w 2 tygodnie na tym stadionie trwa ze 3 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
W tym roku już awansowaliśmy do fazy grupowej LE, tutaj wymagania są niemal identyczne jak i w wypadku LM.
A gość razem z ZIKITem inwestycję mają w 4 literach niezależnie od tego, gdzie gra Wisła. Równie dobrze olaliby półfinał LM, podobnie jak olano E2012. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No to nie tak, jak pojawiło się mistrzostwo to była oddana 3 trybuna a na fazę grupową będzie 4, czyli jednak wyniki sportowe Wisły determinują całą budowę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trybunę północną robił Mostostal Warszawa, który po prostu swoim tempem w realnym czasie ją wykończył (te 2 miesiące z przetargu nie były realne, trzeba było około pół roku). trybunę zachodnią robi Polimex-Mostostal, który na inwestycje leje ciepłym moczem i robi wtedy, kiedy mu się nakaże. Jak się nikt nie interesuje z ZIKITu, to na budowie pustki. I tak jest od roku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
..."te 2 miesiące z przetargu nie były realne"...pojawia sie pytanie: to co to za przetarg ?
No cóż jestem większym optymista i myślę że jednak pokazanie sie w Europie obiektu R22 ma jakieś znaczenie dla jego Ekscelencji i całej świty rządowej Krakowa, ale może się mylę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Pamiętam identyczną sytuacje po pierwszym meczu z Panathinaikosem mieliśmy grać na Śląskim. A skończyło się wiadomo jak :/
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Szczerze moze być ze stadionem problem. jeżeli awansujemy do LM pierwsza kolejka będzie rozgrywana 13 - 14 wrzesień, faza grupowa LE 15 wrzesień. Mamy więc 40 dni. Zakładając że towarzysz pospieszy wykonawców i zakończą prace w trzy tygodnie będzimy mieli 27 września - zostaje nam 19 dni. A zostają jeszcze odbiory. Wystarczy że straż znajdzie bubla i nie da zgody użytkowanie trybuny. Nie wiem tylko w jakim terminie musimy zgłosić do UEFA stadion i czy wogule jest taki wymóg. Wydaje mi się że największy orędownik Cracovii zrobi wszystko żeby Wisła musiała grać poza Krakowem. Taki zawistny gość i tyle. Cracovii postawił stadion na który chodzą trzy osoby na krzyż a nam ciągle jakieś jajo wyskakuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 06.08.2011 o godz. 19:43.
|
||
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
W końcu ktoś napisał o stadionie i ewentualnych problemach
http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Wi...wiadomosc.html Im więcej będzie w prasie i tv tym większy nacisk psychiczny, a co za tym idzie szybsze ukończenie budowy |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
dzisiaij z rana oglądałem OSI i również poruszony został problem ewentualnych problemów ze stadionem w razie gry w fazie grupowej LM. Zarzeczny wyraźił oburzenie zaistaniłą sytuacją i powiedział do Iwana " czemu wybieracie znowu tego samego prezydenta ktory nie potrafi doprowadzic budowy do końca" Ten nie potrafił znależć odpowiedzi czemu krakowianie tak decydują...
PS Wyboraźcie sobie jakie protesty zrobilismy w razie niedokończenia budowy na faze grupową LM... Mam nadzieję, że sytucaja nie zmusi nas do tego, bo może byc nieciekawie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym- okazję do "protestu" mieliście bodajże 19.12.2010 roku. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
![]() to czy stadion się nadaje zweryfikuje uefa , o tym czy będziemy grać w LM dowiemy się 23 sierpnia pierwsze spotkanie ewentualnej fazy grupowej to albo 13/14 września , albo 27/28 września , później 18/19 października . Teoretycznie ostateczny termin oddania stadionu to 12 października ( nie licząc systemu oddymiania na E w którym się już pogubiłem ) i klub stara się jeszcze tą date przyśpieszyc , jest to w jakiś sposób pocieszające . uefa na pewno będzie wizytować stadion , może jeszcze końcem sierpnia , da nam pewnie jakiś deadline ( bo tak robią zawsze ) na poprawienie usterek i ewentualnych niedociągnięć . nie wierzę że w klubie nie zrobią WSZYSTKIEGO aby rozegrać pierwszy mecz w roli gospodarza na R22 . W najczarniejszym przypadku , co wynika z terminarzu rozgrywek , możemy 'wrócić ' na swój teren na mecz 3 lub 4 kolejki . Tak czy siak w najczarniejszym przypadku , myślę że jest zagrożone JEDNO spotkanie ewentualnej LM w Krakowie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.08.2011 o godz. 12:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A co klub ma do budowy tego stadionu?My tego stadionu niestety nie budujemy.To stadion miejski
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
słowo 'wszystkiego ' można również rozumieć jako naciski na miasto aby przyśpieszono prace . Poza tym nie mam na myśli tylko budowy , ale wszelkich spraw organizacyjnych , spraw bezpieczeństwa , oznakowań które również leżą po stronie Wisły . Tak samo jak po stronie Wisły było , aby wyznaczy sektor dla kibiców gości . Miasto tutaj nie dołożyło swoich 5 groszy .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Baza treningowa będzie poza Reymonta, tak powiedział Basałaj w wywiadzie dla Gazety Krakowskiej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 09.08.2011 o godz. 07:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
W dzisiejszej audycji RK Niedziałkowska wypowiadała się mało optymistycznie o terminie oddaniu stadionu. Tremin 30.08 jest niemozliwy do skrócenia i "najszybszym mozliwym czasie" czyli 12 dni na odbiór "żeby klub był zadowolony". Co za łaska!
Jest mozliwość bez ukończenia systemu oddymiania na otwarcie trybuny zachodniej - podobnie jak wschodniej - ale jak do tego odniesie się NB lub UEFA to nie wiadomo. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jest wiadomo kiedy Niedziałkowska wyleci na zbity pysk za to co się dzieje ze stadionem?
Niech ta baba nie udziela się w prasie, bo naprawdę wielu osobom podnosi się cisnienie i zaciskają pięści , gdy słyszy jej nazwisko. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Stwierdzenie: '30 września to i tak napięty plan' czy coś w tym guście sugeruje, że należy się liczyć z tym, że zaraz się okaże, że nawet koniec` września jest nierealny
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wypowiedz tej baby brzmi jakby na stadionie zapieprzało 200 pracowników na 3 zmiany a tymczasem na budowie chyba od 3 miesięcy nie pojawił się żaden .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Bezsilność, tyle tylko mogę stwierdzić. Podzielam zdanie Zarzecznego, ale polemika z tym to już do politycznego nadaje się najbardziej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kraków to jest istna ikona zarządzania PRLu. Wszyscy urzędnicy siedzą po znajomości, bo raczej takich nierobów i beztalenci by nie trzymali za ich wyniki w pracy... Dopiero "sztandarowe" inwestycje prezydenta są robione z dopilnowaniem szczegółów. Reszta to samowolka, która nikogo w mieście nie obchodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Odnosnie stadionu - nie ma szans zeby Wisla nie zagrala w Krakowie w grupie.. cos sie wymysli - dobra prowizorka, w tym to chyba jestesmy "miszczami swiata" edit: chodzilo mi o to ze sa robione z dopilnowaniem szczegolow ![]()
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 09.08.2011 o godz. 11:27.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|