The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mariutto
Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2011, 10:19
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Tą trybunę da się dokończyć w 2 tygodnie, trzeba tylko chcieć.
Przede wszystkim rozchodzi się o udostępnienie studiów TV, w pełni gotowych stanowisk komentatorskich, zaplecza dla mediów - catering, biurka wewnątrz. Oczywiście też nie może zabraknąć też zaplecza dla ludzi UEFY i przedstawicieli drużyny przeciwnej, ale tutaj loża prezydencka i główny skybox na trybunie wschodniej wystarczą, warunkiem jest wyposażenie kuchni głównej i zapewnienie posiłków.
Sygnał TV będzie produkowała UEFA, więc tutaj nie ma mowy o "prowizorycznym" stanowisku komentatorskim przed platformą dla kamery, studiu TV pod gołym niebem na tarasie okrąglaka, czy braku zaplecza mediów i VIPów.
No i plac przed okrąglakiem, parkingi.
Uspokoiłeś mnie trochę.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.08.2011, 10:32
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Panie i Panowie zmieniamy tapetę na pulpicie:
http://img16.imageshack.us/img16/2722/k4u3765.jpg
Z forum skyscrapercity
http://www.skyscrapercity.com/showth...4#post82529324
Już jakiś czas zdjęcie to okrasza mój pulpit
What's new?

Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.08.2011, 10:33
Tylko zwróćcie uwagę, że to co można skończyć w 2 tygodnie na tym stadionie trwa ze 3 miesiące

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.08.2011, 11:25
http://wislaportal.pl/news.php?id=20724
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 06.08.2011, 11:36
biziu25 napisał(a):Wyświetl post
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-mistrzow.html

ciekawe czy Majchrowski się postara jak byśmy awansowali...
Zawsze jak gramy w europejskich pucharach, to pojawia się ten problem, że nie będziemy mogli grać na własnym stadionie bo nie spełnia wymogów. I gdy Nam się już wydaje, że awansujemy dalej i będzie problem ze stadionem to odpadamy z pucharów.... W tym roku wierzę, że awansujemy i jacek majchrowski stanie na głowie, żeby spełnić te wymogi. Gdyby ich nie spełnił to wstyd na całą piłkarską europę. Stadion budowany siódmy rok i końca nie widać. Wisła robi reklamę dla Krakowa prawie co roku w pucharach, a ten gość ma to w dupie.
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.08.2011, 12:30
W tym roku już awansowaliśmy do fazy grupowej LE, tutaj wymagania są niemal identyczne jak i w wypadku LM.
A gość razem z ZIKITem inwestycję mają w 4 literach niezależnie od tego, gdzie gra Wisła. Równie dobrze olaliby półfinał LM, podobnie jak olano E2012.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2011, 12:48
No to nie tak, jak pojawiło się mistrzostwo to była oddana 3 trybuna a na fazę grupową będzie 4, czyli jednak wyniki sportowe Wisły determinują całą budowę.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 06.08.2011, 13:12
Trybunę północną robił Mostostal Warszawa, który po prostu swoim tempem w realnym czasie ją wykończył (te 2 miesiące z przetargu nie były realne, trzeba było około pół roku). trybunę zachodnią robi Polimex-Mostostal, który na inwestycje leje ciepłym moczem i robi wtedy, kiedy mu się nakaże. Jak się nikt nie interesuje z ZIKITu, to na budowie pustki. I tak jest od roku.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2011, 13:19
..."te 2 miesiące z przetargu nie były realne"...pojawia sie pytanie: to co to za przetarg ?
No cóż jestem większym optymista i myślę że jednak pokazanie sie w Europie obiektu R22 ma jakieś znaczenie dla jego Ekscelencji i całej świty rządowej Krakowa, ale może się mylę.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.08.2011, 15:29
Pamiętam identyczną sytuacje po pierwszym meczu z Panathinaikosem mieliśmy grać na Śląskim. A skończyło się wiadomo jak :/
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
krakus79
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2011, 15:54
Szczerze moze być ze stadionem problem. jeżeli awansujemy do LM pierwsza kolejka będzie rozgrywana 13 - 14 wrzesień, faza grupowa LE 15 wrzesień. Mamy więc 40 dni. Zakładając że towarzysz pospieszy wykonawców i zakończą prace w trzy tygodnie będzimy mieli 27 września - zostaje nam 19 dni. A zostają jeszcze odbiory. Wystarczy że straż znajdzie bubla i nie da zgody użytkowanie trybuny. Nie wiem tylko w jakim terminie musimy zgłosić do UEFA stadion i czy wogule jest taki wymóg. Wydaje mi się że największy orędownik Cracovii zrobi wszystko żeby Wisła musiała grać poza Krakowem. Taki zawistny gość i tyle. Cracovii postawił stadion na który chodzą trzy osoby na krzyż a nam ciągle jakieś jajo wyskakuje.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 06.08.2011, 18:56
milosz napisał(a):Wyświetl post
..."te 2 miesiące z przetargu nie były realne"...pojawia sie pytanie: to co to za przetarg ?
Przetarg pod publikę.
Cytat:
Wystarczy że straż znajdzie bubla i nie da zgody użytkowanie trybuny
Jeśli do tej pory "nie znalazła" to i nie znajdzie. Tutaj nie Gdańsk. Ten stadion można zamknąć od ręki, haka znaleźć nietrudno.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 06.08.2011 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
krakus79
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2011, 19:53
Jeśli do tej pory "nie znalazła" to i nie znajdzie. Tutaj nie Gdańsk. Ten stadion można zamknąć od ręki, haka znaleźć nietrudno.
Mam nadzieje że masz racje.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.08.2011, 11:25
W końcu ktoś napisał o stadionie i ewentualnych problemach

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Wi...wiadomosc.html

Im więcej będzie w prasie i tv tym większy nacisk psychiczny, a co za tym idzie szybsze ukończenie budowy
Odpowiedz cytując
Jakubus
Member

Od: 11.2005

Stary 07.08.2011, 11:40
dzisiaij z rana oglądałem OSI i również poruszony został problem ewentualnych problemów ze stadionem w razie gry w fazie grupowej LM. Zarzeczny wyraźił oburzenie zaistaniłą sytuacją i powiedział do Iwana " czemu wybieracie znowu tego samego prezydenta ktory nie potrafi doprowadzic budowy do końca" Ten nie potrafił znależć odpowiedzi czemu krakowianie tak decydują...

PS Wyboraźcie sobie jakie protesty zrobilismy w razie niedokończenia budowy na faze grupową LM... Mam nadzieję, że sytucaja nie zmusi nas do tego, bo może byc nieciekawie...
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.08.2011, 11:50
Cytat:
PS Wyboraźcie sobie jakie protesty zrobilismy w razie niedokończenia budowy na faze grupową LM... Mam nadzieję, że sytucaja nie zmusi nas do tego, bo może byc nieciekawie...
Zrobili BYŚmy.

Poza tym- okazję do "protestu" mieliście bodajże 19.12.2010 roku.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2011, 12:03
Jakubus napisał(a):Wyświetl post
dzisiaij z rana oglądałem OSI i również poruszony został problem ewentualnych problemów ze stadionem w razie gry w fazie grupowej LM. Zarzeczny wyraźił oburzenie zaistaniłą sytuacją i powiedział do Iwana " czemu wybieracie znowu tego samego prezydenta ktory nie potrafi doprowadzic budowy do końca" Ten nie potrafił znależć odpowiedzi czemu krakowianie tak decydują...

stadion na Hutniku zawsze czeka gootowy , spokojnie

to czy stadion się nadaje zweryfikuje uefa , o tym czy będziemy grać w LM dowiemy się 23 sierpnia

pierwsze spotkanie ewentualnej fazy grupowej to albo 13/14 września , albo 27/28 września , później 18/19 października . Teoretycznie ostateczny termin oddania stadionu to 12 października ( nie licząc systemu oddymiania na E w którym się już pogubiłem ) i klub stara się jeszcze tą date przyśpieszyc , jest to w jakiś sposób pocieszające .

uefa na pewno będzie wizytować stadion , może jeszcze końcem sierpnia , da nam pewnie jakiś deadline ( bo tak robią zawsze ) na poprawienie usterek i ewentualnych niedociągnięć .

nie wierzę że w klubie nie zrobią WSZYSTKIEGO aby rozegrać pierwszy mecz w roli gospodarza na R22 . W najczarniejszym przypadku , co wynika z terminarzu rozgrywek , możemy 'wrócić ' na swój teren na mecz 3 lub 4 kolejki . Tak czy siak w najczarniejszym przypadku , myślę że jest zagrożone JEDNO spotkanie ewentualnej LM w Krakowie .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.08.2011 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2011, 12:07
A co klub ma do budowy tego stadionu?My tego stadionu niestety nie budujemy.To stadion miejski

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2011, 12:37
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A co klub ma do budowy tego stadionu?My tego stadionu niestety nie budujemy.To stadion miejski
słowo 'wszystkiego ' można również rozumieć jako naciski na miasto aby przyśpieszono prace . Poza tym nie mam na myśli tylko budowy , ale wszelkich spraw organizacyjnych , spraw bezpieczeństwa , oznakowań które również leżą po stronie Wisły . Tak samo jak po stronie Wisły było , aby wyznaczy sektor dla kibiców gości . Miasto tutaj nie dołożyło swoich 5 groszy .
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.08.2011, 22:25
Baza treningowa będzie poza Reymonta, tak powiedział Basałaj w wywiadzie dla Gazety Krakowskiej.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.08.2011, 07:39
Cytat:
stadion na Hutniku zawsze czeka gootowy , spokojnie
Nie spełnia wymogów, najbliższy stadion który takowe spełnia jest chyba w Lubinie( nie liczę synagogi)

Cytat:
W najczarniejszym przypadku , co wynika z terminarzu rozgrywek , możemy 'wrócić ' na swój teren na mecz 3 lub 4 kolejki . Tak czy siak w najczarniejszym przypadku , myślę że jest zagrożone JEDNO spotkanie ewentualnej LM w Krakowie
nie jestem pewny, ale z chyba pierwsze spotkanie gramy u siebie z najsilniejszym przeciwnikiem( Real, MU, Inter...) czyli w takim przypadku klub straci najbardziej dochodowy mecz( jeśli oczywiście awansujemy)
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 09.08.2011 o godz. 07:42.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.08.2011, 08:06
W dzisiejszej audycji RK Niedziałkowska wypowiadała się mało optymistycznie o terminie oddaniu stadionu. Tremin 30.08 jest niemozliwy do skrócenia i "najszybszym mozliwym czasie" czyli 12 dni na odbiór "żeby klub był zadowolony". Co za łaska!
Jest mozliwość bez ukończenia systemu oddymiania na otwarcie trybuny zachodniej - podobnie jak wschodniej - ale jak do tego odniesie się NB lub UEFA to nie wiadomo.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.08.2011, 08:21
A jest wiadomo kiedy Niedziałkowska wyleci na zbity pysk za to co się dzieje ze stadionem?

Niech ta baba nie udziela się w prasie, bo naprawdę wielu osobom podnosi się cisnienie i zaciskają pięści , gdy słyszy jej nazwisko.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.08.2011, 08:26
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Jest mozliwość bez ukończenia systemu oddymiania na otwarcie trybuny zachodniej - podobnie jak wschodniej - ale jak do tego odniesie się NB lub UEFA to nie wiadomo.
UEFA nie wymaga systemu oddymiania, potrzebne są jedynie wszystkie miejscowe pozwolenia na użytkowanie stadionu.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.08.2011, 10:44
Stwierdzenie: '30 września to i tak napięty plan' czy coś w tym guście sugeruje, że należy się liczyć z tym, że zaraz się okaże, że nawet koniec` września jest nierealny
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2011, 10:47
fond napisał(a):Wyświetl post
Stwierdzenie: '30 września to i tak napięty plan' czy coś w tym guście sugeruje, że należy się liczyć z tym, że zaraz się okaże, że nawet koniec` września jest nierealny
A czego Ty się spodziewałeś? Przecież ta tępa strzała Niedziałkowska od roku oddaje stadion do użytkowania...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.08.2011, 10:49
Wypowiedz tej baby brzmi jakby na stadionie zapieprzało 200 pracowników na 3 zmiany a tymczasem na budowie chyba od 3 miesięcy nie pojawił się żaden .
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.08.2011, 10:52
Bezsilność, tyle tylko mogę stwierdzić. Podzielam zdanie Zarzecznego, ale polemika z tym to już do politycznego nadaje się najbardziej.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 09.08.2011, 11:05
Kraków to jest istna ikona zarządzania PRLu. Wszyscy urzędnicy siedzą po znajomości, bo raczej takich nierobów i beztalenci by nie trzymali za ich wyniki w pracy... Dopiero "sztandarowe" inwestycje prezydenta są robione z dopilnowaniem szczegółów. Reszta to samowolka, która nikogo w mieście nie obchodzi.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.08.2011, 11:17
Kraków to jest istna ikona zarządzania PRLu. Wszyscy urzędnicy siedzą po znajomości, bo raczej takich nierobów i beztalenci by nie trzymali za ich wyniki w pracy... Dopiero "sztandarowe" inwestycje prezydenta są robione z dopilnowaniem szczegółów. Reszta to samowolka, która nikogo w mieście nie obchodzi.
Ze co? Które sztandarowe inwestycje? Jedynie stadion pejsow byl zrobiony dobrze od A do Z. Stadion Wisly, Rondo Ofiar Katynia, Rondo Mogilskie i mozna by dalej wymianiac - wiekszosc najwiekszych inwestycji w Krakowie w ostatnich 7-8 latach byla bardzo przeplacona i ogromnie opozniona...

Odnosnie stadionu - nie ma szans zeby Wisla nie zagrala w Krakowie w grupie.. cos sie wymysli - dobra prowizorka, w tym to chyba jestesmy "miszczami swiata"

edit: chodzilo mi o to ze sa robione z dopilnowaniem szczegolow
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 09.08.2011 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów