|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No to szkoda że wcześniej tego nie ustalili bo Wisełka sporo straciła na karnetach. Niestety znam takie osoby które nie kupiły żeby nie przenosić się na E lub D bo woli grzać tyłek na A i B.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, część Leśnych Dziadków nie kupiła karnetu, żeby nie siedzieć na D czy E z ich zdaniem hołotą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
mIcHaL66 ,
ostro to określiłeś ale po części tak jest. Wielu "japiszonom" nie w smak siedzieć (stać) za bramką ,po za tym nie da się przy kibolach Ja mam pytanko do osoby zorientowanej (dannato ) . Przełożono o 2 miesiące rozbiórkę A i B czy to nie zakłóci harmonogramu robót ? Mamy aż tyle czasu Czy my czasem nie czekamy na majową decyzję o przyznaniu i lokalizacji (albo nie) EURO O co wogóle w tym biega ? Jest decyzja, termin jest (był) ustalony ,na co czekać ? Polimex nie ma ludzi do roboty ,czy nie chcą stadionu zasyfić ?
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 24.03.2009 o godz. 16:37.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
darotsok73 a czytasz w ogóle inne posty ? umowa na wyburzenie i budowę jest juz podpisana ! więc nie wiem na co według ciebie mają oni czekać ? i co mialo by to wspólnego ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://www.vimeo.com/3423994
w ramach ciekawostki - kolega nakręcił takie coś, z naszym stadionem w roli głównej ![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
WILU TS
Posty czytam. Odkładanie zaplanowanej roboty po prostu mi się nie podoba. Niestety umowa a wykonanie to w naszym kraju często dwie różne rzeczy . Jest kryzys, miasto kasy nie ma , coraz bardziej się zadłuża i nie chciałbym żeby było tak jak z szybkim tramwajem , halą w Czyżynach, hotelami i boiskami treningowymi na Reymonta itd. Przypomnę tylko że jak B.Cupiał przyszedł do Wisły to miały tu szybko powstać cuda.Stadion miał być skończony bodaj w 2003 roku.! Do dzisiaj nie mamy jednego prawdziwego boiska treningowego.!! Nie chcę być czarnowidzem , ale po ew.(odpukać) nie przyznaniu organizacji EURO12 miasto może powiedzieć-nie ma kasy (bo nie ma) ,odstępujemy (czasowo) od wykonania umowy. Nawet biorąc pod uwagę jakieś kary. Warto pamiętać że to miasto jest tu inwestorem. Mam nadzieję że tak nie jest ,dla tego zadałem pytania o konkretny termin prac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam takie pytanie o ile ma być przesuniete boisko w strone nowego C? I czy odleglosć trybuny A/B i C od boiska ma być taka sama?
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeżeli boisko ma być "wycentrowane" w stosunku do trybun E,D to wyjdzie gdzieś pewnie ok 4-5 metrów
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
raczej około 10 metrów po każdej stronie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jakim cudem?przyjżyj sie dobrze jak jest usytuowana bramka w stosunku do np sektora D3.żeby była na jego środku (czyli środku trybuny) potrzeba ją przesunąć o ok "pół długości bramki".czyli mniej wiecej będzie to 4 metry.arsfan 90 pyta o przesunięcie boiska w stronę C,a nie odległości boiska od nowych trybun.te jak ktoś wyliczył będą wynosiły ok 15 metrów.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Niewiem ale i niech burzą...na derbach wiadomo jak sie "zapełniły" te trybnuny,wiec ja mają stac puste na kolejnych meczach to niech juz robia nową....
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dziwisz sie ze sie nie zapełniły
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Klub powinien znacznie obniżyć ceny jeśli chce je zapełnić w tej rundzie. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
teraz boisko ma rozmiar 105x68 i inny nie będzie ponieważ tyle chce uefa czy tam inna fifa
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dam sobie reke uciac ze gdzies w wakacje czytałem gdzies ze chca zniwelowac odleglosc miedzy C a boiskiem poszerzeniem placu gry ktore jak sie okazalo juz i tak jest za szerokie o 4 metry i bedzie wezsze po obnizeniu murawy. Ale nie bede sie klocic bo jaki to ma sens ?
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka ciekawostka. Chyba już nie potrzebujemy nadzoru...
http://zikit.krakow.pl/sprawy-urzedo...iejszej-oferty |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pero, przecież to jest stara informacja i była już dyskutowana kilka(naście) stron temu...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi oczywiście o unieważnienie tego przetargu, sprawa nie taka stara bo data jest z 23.03. 2009 r. Jeśli była dyskutowana to widocznie jakoś przeoczyłem i przepraszam.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
A to w takim razie ja przepraszam, nie zauważyłem, że na dole jest napisane o unieważnieniu
![]() Cytat:
I jeszcze jedno zdanie: Cytat:
|
||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Istotna zmiana jest taka, że jak podano w uzasadnieniu, złozono odwolania, rozprawe wyznaczono na koniec lutego, wyrok w tej sprawie ogloszono 3 marca, w związku z tym należałoby powtórnie ropatrzyć oferty, na co należy sumarycznie przeznaczyć 35 dni wliczając możliwe odwołania i protesty. Czyli realnie maj. Czyli nie ma sensu jak prace przy trybunach już trwaja od stycznia.
Pewnie Zikit sobie sam bedzie nadzorował. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cytat:
no ciekawie się robi...powiem szczerze...mam rodzinę we Wrocławiu i (z całym szacunkiem dla Śląska, tego miasta i kibiców) muszę przyznać że z ich opowieści słabo to wygląda. Prezydent Dudkiewicz ma trochę za wysokie aspiracje... A jak widać Kraków ma mocną pozycję w Europie...co nie powinno specjalnie nikogo dziwić... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście najwiece3j do gadania mają władze europejskie ,ale nikt mi nie powie ,że rząd polski nie ma w tym względzie nic do powiedzenia. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
jak myslicie czy juz na meczu z Jagą bedzie mozna zobaczyc jakies badyle? w sensie czy jakies czesci trybun ktore beda to wszystko potrzymywaly? chodzi mi o cos takiego http://www.skyscrapercity.com/showth...518239&page=29
pierwsze zdjecie od gory albo pozniej tez są ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Taaak, bo ludzie z UEFA to drza na mysl o Schetynie. Komitet wykonawczy w czasie mistrzostw bierze swoje rodziny / kochanki etc i ma 3 tygodnie wakacji. Na pewno chlopaki marzą o zakwaterowaniu w Katowicach, Gliwicach lub Chorzowie. Na pewno....Kto by tam chcial spedzic 3 tygodnie w Krakowie, w cholere tu starych budowli, kupa kawiarni, pubow i restauracji. Ktoby chcial tu przyjezdzac....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale śmieszne z tym nadzorem. Przecież skoro mogli od początku sami nadzorować to po co rozpisywali przetarg. Ponadto budowa stadionu nie kończy się na budowie trybuny wschodniej i zachodniej, to jeszcze parkingi, i doprowadzenie terenu wokół do jakiegoś przyjemnego stanu. szczególnie budowa jakiegoś estetycznego ogrodzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Potrzebuje te pdfy z planami stadionu, które kiedyś pojawiały się na tym forum, oraz inne materiały dotyczące kosztorysów, planowania etc. z budowy stadionu. 560 stron dyskusji to przeglądania na kilka godzin, więc jeśliby ktoś miał pod ręką lub wiedział gdzie są to prosiłbym o info.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|