The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2009, 21:12
leszekm napisał(a):Wyświetl post
A w Dzinniku Polskim piszą.że trybunę zachodnią zaczną burzyć dopiero w czerwcu.
http://www.dziennikpolski24.pl/Artyk...e5be909.0.html

Czyżby czękali na decyzję UEFF-y w maju.
Umowa na budowę nowej trybuny została już podpisana,więc sensu czekania na decyzję UEFA nie widzę,dlużej jedna trybuna więcej - ot większy zarobek proste,nie doszukiwałbym się tutaj żadnych teorii spiskowych.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.03.2009, 01:12
No to szkoda że wcześniej tego nie ustalili bo Wisełka sporo straciła na karnetach. Niestety znam takie osoby które nie kupiły żeby nie przenosić się na E lub D bo woli grzać tyłek na A i B.
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.03.2009, 16:16
Dokładnie, część Leśnych Dziadków nie kupiła karnetu, żeby nie siedzieć na D czy E z ich zdaniem hołotą.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.03.2009, 16:33
mIcHaL66 ,
ostro to określiłeś ale po części tak jest. Wielu "japiszonom" nie w smak siedzieć (stać) za bramką ,po za tym nie da się przy kibolach krytykować i obrażać piłkarzy .(dużo takich "kibiców" było na B).

Ja mam pytanko do osoby zorientowanej (dannato ) . Przełożono o 2 miesiące rozbiórkę A i B czy to nie zakłóci harmonogramu robót ? Mamy aż tyle czasu A zima i możliwe opóźnienia ?
Czy my czasem nie czekamy na majową decyzję o przyznaniu i lokalizacji (albo nie) EURO
O co wogóle w tym biega ? Jest decyzja, termin jest (był) ustalony ,na co czekać ? Polimex nie ma ludzi do roboty ,czy nie chcą stadionu zasyfić ?
Ostatnio edytowane przez darotsok73 : 24.03.2009 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 24.03.2009, 16:42
darotsok73 a czytasz w ogóle inne posty ? umowa na wyburzenie i budowę jest juz podpisana ! więc nie wiem na co według ciebie mają oni czekać ? i co mialo by to wspólnego ?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.03.2009, 16:46
http://www.vimeo.com/3423994

w ramach ciekawostki - kolega nakręcił takie coś, z naszym stadionem w roli głównej
.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Stary 24.03.2009, 17:20
WILU TS
Posty czytam. Odkładanie zaplanowanej roboty po prostu mi się nie podoba.
Niestety umowa a wykonanie to w naszym kraju często dwie różne rzeczy .
Jest kryzys, miasto kasy nie ma , coraz bardziej się zadłuża i nie chciałbym żeby było tak jak z szybkim tramwajem , halą w Czyżynach, hotelami i boiskami treningowymi na Reymonta itd.
Przypomnę tylko że jak B.Cupiał przyszedł do Wisły to miały tu szybko powstać cuda.Stadion miał być skończony bodaj w 2003 roku.! Do dzisiaj nie mamy jednego prawdziwego boiska treningowego.!!

Nie chcę być czarnowidzem , ale po ew.(odpukać) nie przyznaniu organizacji EURO12 miasto może powiedzieć-nie ma kasy (bo nie ma) ,odstępujemy (czasowo) od wykonania umowy. Nawet biorąc pod uwagę jakieś kary.
Warto pamiętać że to miasto jest tu inwestorem.
Mam nadzieję że tak nie jest ,dla tego zadałem pytania o konkretny termin prac.
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Stary 24.03.2009, 18:09
Ja mam takie pytanie o ile ma być przesuniete boisko w strone nowego C? I czy odleglosć trybuny A/B i C od boiska ma być taka sama?
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 24.03.2009, 18:15
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanie o ile ma być przesuniete boisko w strone nowego C? I czy odleglosć trybuny A/B i C od boiska ma być taka sama?
jeżeli boisko ma być "wycentrowane" w stosunku do trybun E,D to wyjdzie gdzieś pewnie ok 4-5 metrów
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.03.2009, 18:33
picasso napisał(a):Wyświetl post
jeżeli boisko ma być "wycentrowane" w stosunku do trybun E,D to wyjdzie gdzieś pewnie ok 4-5 metrów
raczej około 10 metrów po każdej stronie
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 24.03.2009, 18:38
GonzoNS napisał(a):Wyświetl post
raczej około 10 metrów po każdej stronie
jakim cudem?przyjżyj sie dobrze jak jest usytuowana bramka w stosunku do np sektora D3.żeby była na jego środku (czyli środku trybuny) potrzeba ją przesunąć o ok "pół długości bramki".czyli mniej wiecej będzie to 4 metry.arsfan 90 pyta o przesunięcie boiska w stronę C,a nie odległości boiska od nowych trybun.te jak ktoś wyliczył będą wynosiły ok 15 metrów.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Etiop
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.03.2009, 19:41
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
http://www.vimeo.com/3423994

w ramach ciekawostki - kolega nakręcił takie coś, z naszym stadionem w roli głównej
Fajny patent. Długo taki lot trwa? Może by mu się udało trochę dłużej polatać nad stadionem i dłuższy materiał nagrać.
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz
Możesz mówić, że jestem złem
Lecz nigdy nie zmienisz mnie..."
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 24.03.2009, 20:28
Cytat:
Jednak będą burzyć?

Tak naprawdę nie jest przesądzone, że trybuny A i B będą burzone po sezonie. Dziś staraliśmy się ustalić jak będzie wyglądała sytuacja z budową nowej trybuny zachodniej.

Niestety nie udało nam się potwierdzić, wczorajszej informacji o tym, że do końca sezonu Wisła Kraków będzie rozgrywać mecze z trybunami A i B. Tak więc prawdopodobnie nadal aktualna jest wersja, że prace rozbiórkowe sektora A zaczną się w niedługim czasie.

Również w biurze d/s Euro2012 nie potwierdzają wczorajszej informacji. Dopóki jednak ani Wisła Kraków ani wspomniane Biuro d/s Euro 2012 jak i ZIKiT nie ustosunkują się do powstałego zamieszania należy wczorajsze doniesienia traktować z dużym dystansem.

Chcemy przeprosić naszych czytelników, że powołując się na inne media podaliśmy informację, która wprowadziła Państwa w błąd. Liczymy podobnie jak Państwo, że wkrótce sprawa się wyjaśni i otrzymamy potwierdzenie pierwszej bądź drugiej wersji modernizacji trybuny A-B.
źródło: SKWK
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.03.2009, 01:16
Niewiem ale i niech burzą...na derbach wiadomo jak sie "zapełniły" te trybnuny,wiec ja mają stac puste na kolejnych meczach to niech juz robia nową....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 25.03.2009, 01:24
dziwisz sie ze sie nie zapełniły skoro nie ma karnetowców a na ten syf bilety droższe niz na cywilizowane i zadaszone E teraz na A i B bilety powinny być po 10zł
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.03.2009, 07:05
medyk napisał(a):Wyświetl post
dziwisz sie ze sie nie zapełniły skoro nie ma karnetowców a na ten syf bilety droższe niz na cywilizowane i zadaszone E teraz na A i B bilety powinny być po 10zł
Podobnie uważam. Obecnie A i B są trybunami lepszej kategorii już tylko z nazwy i ze względu na tradycję. Zwłaszcza gdy kto chciał się przesiąść pod dach to uczynił.

Klub powinien znacznie obniżyć ceny jeśli chce je zapełnić w tej rundzie.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 25.03.2009, 20:05
picasso napisał(a):Wyświetl post
jakim cudem?przyjżyj sie dobrze jak jest usytuowana bramka w stosunku do np sektora D3.żeby była na jego środku (czyli środku trybuny) potrzeba ją przesunąć o ok "pół długości bramki".czyli mniej wiecej będzie to 4 metry.arsfan 90 pyta o przesunięcie boiska w stronę C,a nie odległości boiska od nowych trybun.te jak ktoś wyliczył będą wynosiły ok 15 metrów.
a do tego zwezoone boisko o 4 metry ( bo teraz jest wlasnie 4 metry a szerokie ma 52, a wymagane jest 48 ) takze odleglosc od trybuny C sie w sumie nie zmieni ...
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 25.03.2009, 21:55
Martinho napisał(a):Wyświetl post
a do tego zwezoone boisko o 4 metry ( bo teraz jest wlasnie 4 metry a szerokie ma 52, a wymagane jest 48 ) takze odleglosc od trybuny C sie w sumie nie zmieni ...
teraz boisko ma rozmiar 105x68 i inny nie będzie ponieważ tyle chce uefa czy tam inna fifa
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 25.03.2009, 22:27
Dam sobie reke uciac ze gdzies w wakacje czytałem gdzies ze chca zniwelowac odleglosc miedzy C a boiskiem poszerzeniem placu gry ktore jak sie okazalo juz i tak jest za szerokie o 4 metry i bedzie wezsze po obnizeniu murawy. Ale nie bede sie klocic bo jaki to ma sens ?
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 26.03.2009, 10:17
Taka ciekawostka. Chyba już nie potrzebujemy nadzoru...
http://zikit.krakow.pl/sprawy-urzedo...iejszej-oferty
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2009, 11:07
Pero, przecież to jest stara informacja i była już dyskutowana kilka(naście) stron temu...
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 26.03.2009, 11:24
Chodzi mi oczywiście o unieważnienie tego przetargu, sprawa nie taka stara bo data jest z 23.03. 2009 r. Jeśli była dyskutowana to widocznie jakoś przeoczyłem i przepraszam.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 26.03.2009, 11:37
A to w takim razie ja przepraszam, nie zauważyłem, że na dole jest napisane o unieważnieniu

Cytat:
Zatem wystąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania nie leży w interesie publicznym
Ciekawe jaka to zmiana nastąpiła :|
I jeszcze jedno zdanie:
Cytat:
Ponadto w wyniku przesunięć budżetowych, które nastąpiły po zakończonym 2008 roku zamawiający nie dysponuje już środkami finansowymi w 2009r. na przedmiotowe zadanie.
Czy prowadzenie postępowania nie leży w interesie publicznym, bo brakuje na to kasy? Przecież musi być ktoś kto nadzoruje całe przedsięwzięcie...
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 27.03.2009, 01:53
Istotna zmiana jest taka, że jak podano w uzasadnieniu, złozono odwolania, rozprawe wyznaczono na koniec lutego, wyrok w tej sprawie ogloszono 3 marca, w związku z tym należałoby powtórnie ropatrzyć oferty, na co należy sumarycznie przeznaczyć 35 dni wliczając możliwe odwołania i protesty. Czyli realnie maj. Czyli nie ma sensu jak prace przy trybunach już trwaja od stycznia.
Pewnie Zikit sobie sam bedzie nadzorował.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.03.2009, 14:44
Cytat:
Poza konkurencją jest Warszawa, świetnie stoją notowania Poznania, nieźle Gdańska. Do czołówki dystans traci Wrocław, który szanse na goszczenie uczestników Euro 2012 ma takie same, co Kraków i Chorzów, choć one jeszcze niedawno miały tylko status rezerwowych - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Ostateczna rozgrywka będzie pasjonująca, a o jej wynikach będą decydować członkowie nowego Komitetu Wykonawczego UEFA.

Wyniki wyborów nowych władz europejskiego futbolu na pewno mają wielki wpływ ma losy polsko-ukraińskich mistrzostw Europy. Teraz w UEFA większości nie tworzą już ludzie, którzy przed dwoma laty postawili na słowiańskie mistrzostwa.

Teraz nowe władze będą oceniać rzetelność przygotowań do finałów mistrzostw Europy. Wielu prominentów na Polskę i Ukrainę może patrzeć nieufnie, tym bardziej że nie mają oni już żadnych zobowiązań wobec Surkisa, któremu w kwietniu 2007 roku obiecano poparcie.

Teraz mamy już nowe rozdanie, które może skutkować trudnymi do przewidzenia konsekwencjami. Próbą generalną będzie wybór miast - gospodarzy Euro 2012, co ma nastąpić już w maju, choć podobno część wpływowych działaczy twierdzi, że aż taki pośpiech nie jest wskazany i z naprawdę ostatecznymi decyzjami należy się wstrzymać do września.

Wątpliwości nowych władz budzą m.in. zasady liczebnego podziału miast między Polskę i Ukrainę. Naszej stronie może przypaść cztery lokalizacje, może też sześć, a zależeć to będzie od sytuacji gospodarczej i politycznej na Ukrainie.

Niezagrożona jest Warszawa, bo areną mistrzostw musi być stolica kraju. Martwić się nie powinni także z Poznaniu. W UEFA ciepło się mówi również o Gdańsku. Znacznie gorzej wygląda sytuacja Wrocławia, który utknął w procedurach związanych z budową nowego stadionu. Na nieszczęście tego miasta, wielu z członków Komitetu Wykonawczego chętnie odwiedziłoby Kraków (a to wbrew pozorom szalenie istotny argument). Bez szans nie pozostaje także Chorzów.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

no ciekawie się robi...powiem szczerze...mam rodzinę we Wrocławiu i (z całym szacunkiem dla Śląska, tego miasta i kibiców) muszę przyznać że z ich opowieści słabo to wygląda. Prezydent Dudkiewicz ma trochę za wysokie aspiracje...

A jak widać Kraków ma mocną pozycję w Europie...co nie powinno specjalnie nikogo dziwić...
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 27.03.2009, 15:29
Proud napisał(a):Wyświetl post
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

no ciekawie się robi...powiem szczerze...mam rodzinę we Wrocławiu i (z całym szacunkiem dla Śląska, tego miasta i kibiców) muszę przyznać że z ich opowieści słabo to wygląda. Prezydent Dudkiewicz ma trochę za wysokie aspiracje...

A jak widać Kraków ma mocną pozycję w Europie...co nie powinno specjalnie nikogo dziwić...
Niestety na nasze nieszczęście Schetyna jest z Wrocławia a to chyba pierwsza osoba w rządzie,nawet przed Donaldem...
Oczywiście najwiece3j do gadania mają władze europejskie ,ale nikt mi nie powie ,że rząd polski nie ma w tym względzie nic do powiedzenia.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.03.2009, 16:44
jak myslicie czy juz na meczu z Jagą bedzie mozna zobaczyc jakies badyle? w sensie czy jakies czesci trybun ktore beda to wszystko potrzymywaly? chodzi mi o cos takiego http://www.skyscrapercity.com/showth...518239&page=29

pierwsze zdjecie od gory albo pozniej tez są
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.03.2009, 16:49
kristos napisał(a):Wyświetl post
Niestety na nasze nieszczęście Schetyna jest z Wrocławia a to chyba pierwsza osoba w rządzie,nawet przed Donaldem...
Oczywiście najwiece3j do gadania mają władze europejskie ,ale nikt mi nie powie ,że rząd polski nie ma w tym względzie nic do powiedzenia.
Taaak, bo ludzie z UEFA to drza na mysl o Schetynie. Komitet wykonawczy w czasie mistrzostw bierze swoje rodziny / kochanki etc i ma 3 tygodnie wakacji. Na pewno chlopaki marzą o zakwaterowaniu w Katowicach, Gliwicach lub Chorzowie. Na pewno....Kto by tam chcial spedzic 3 tygodnie w Krakowie, w cholere tu starych budowli, kupa kawiarni, pubow i restauracji. Ktoby chcial tu przyjezdzac....
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 27.03.2009, 21:26
No ale śmieszne z tym nadzorem. Przecież skoro mogli od początku sami nadzorować to po co rozpisywali przetarg. Ponadto budowa stadionu nie kończy się na budowie trybuny wschodniej i zachodniej, to jeszcze parkingi, i doprowadzenie terenu wokół do jakiegoś przyjemnego stanu. szczególnie budowa jakiegoś estetycznego ogrodzenia.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.03.2009, 01:24
Potrzebuje te pdfy z planami stadionu, które kiedyś pojawiały się na tym forum, oraz inne materiały dotyczące kosztorysów, planowania etc. z budowy stadionu. 560 stron dyskusji to przeglądania na kilka godzin, więc jeśliby ktoś miał pod ręką lub wiedział gdzie są to prosiłbym o info.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów