The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2009, 16:57
http://www.youtube.com/watch?v=oMWxOVeOzyA Fabiniak i wszystko jasne
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.03.2009, 17:56
Pamietam, że jak Wisła ściągała Pawełka to w kręgu zainteresowań był również Fabiniak i wolałbym, żeby to on zasilił Wisłę. A Wy patrzycie na Fabiniaka przez pryzmat gry z Groclinem. Dla mnie jest to dobry bramkarz i tyle.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2009, 18:34
Widziałem Fabiniaka w wielu meczach poprzedniego sezonu i mógłby nam tylko piłki treningowe ponosić. Bronił chaotycznie, troszkę był za bardzo drewniany. Końcówkę miał zupełnie nieudana
Odpowiedz cytując
Sloth
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.03.2009, 20:45
Gdybym był Bednarzem, nie pozwoliłbym prowadzić polityki transferowej "widzimisię" SKWK, tylko latem sprowadziłbym Frankowskiego w miejsce nieprzydatnego Niedzielana. To, mimo upływu lat, ciągle jeden z najlepszych i najregularniej zdobywających gole w Polsce napastników. Nadal w sezon, dwa, ktore zostały mu do zakończenia kariery może zrobić dla Wisły wiecej, niż Ćwieląg czy Małecki w kilkanaście sezonów.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2009, 20:56
Sloth - nikt się na to nie zgodzi, pewnie nawet i Franek. Nie zdziwię się jak zakończy karierę po tej rundzie
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 13.03.2009, 22:08
Franek chciał zakończyć karierę tam gdzie ją zaczynał - w Białymstoku

Na pewno nie będzie zainteresowany przejściem do nas, tak samo jak my nie będziemy zainteresowani kupnem go do klubu.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.03.2009, 22:21
tak tak sprowadzić Franka dajcie sobie spokój .. to ma być odmładzanie składu ? on pewnie po tym sezonie skończy kariere, a Ty byś chciał jeszcze go sprowadzać ..

Cierzniak ? oglądał ktoś z was mecz z Litwą ? ani razu w tym meczu dobrze piłki nie złapał, pewnie był stremowany liczną publicznością
to już Pawełek od biedy lepszy ..

a ile lat ma ten Bruno ? skurczybyk w kolejnym meczu mi się podoba, niezłą technika no i super strzał, z tego co pamiętam oddał 4 strzały na bramke z dystansu wszystkie takie bomby i przede wszystkim celne na bramke ..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2009, 22:25
Skerla (nie wiem czy tak się pisze) dobrze grał w obronie. potrafi się ustawić, przeciąć.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 13.03.2009, 22:41
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
tak tak sprowadzić Franka dajcie sobie spokój .. to ma być odmładzanie składu ? on pewnie po tym sezonie skończy kariere, a Ty byś chciał jeszcze go sprowadzać ..

Cierzniak ? oglądał ktoś z was mecz z Litwą ? ani razu w tym meczu dobrze piłki nie złapał, pewnie był stremowany liczną publicznością
to już Pawełek od biedy lepszy ..

a ile lat ma ten Bruno ? skurczybyk w kolejnym meczu mi się podoba, niezłą technika no i super strzał, z tego co pamiętam oddał 4 strzały na bramke z dystansu wszystkie takie bomby i przede wszystkim celne na bramke ..
Dokładnie, zgadzam się z Tobą. Bardzo podobała mi sie gra tego Coutinho

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9809

Ma 23 lata więc stary nie jest, ale ja się wstrzymam co do jego oceny przez kilka meczów, wg jeden z najlepszych piłkarzy jagi na początku rundy
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.03.2009, 10:28
Ja oglądałem wczoraj mecz Jagi z Legią i mi też spodobała się gra Bruno widać że chłopak ma talent, ma 22 lata , na transfermarkcie pisze że jest lewym pomocnikiem ale mi się wydaje że lepiej pasuje na środkowego pomocnika co również pokazał w meczu z Legią. Jedyne co zauważyłem że nie wytrzymał tego meczu kondycyjnie i ostatnio 15 minut zataczał się na boisku ale to można poprawić. Drugim piłkarzem który mi się spodobał był bramkarz Jagi- Gikiewicz czy jakoś tak. Jeśli Jaga zostanie zdegradowana to tych piłkarzy nie będzie trudno wyciągnąć więc ktoś z Wisły powinien im się przyglądać przez tą całą rundę wiosenną i upewnić się czy Ci zawodnicy będą wzmocnieniem dla Wisły, jest tam również młody utalentowany skrzydłowy- Damir Kojasević który wczoraj nie grał ale widziałem go pare razy w akcji i robi dobre wrażenie ale wydaje mi się że jeszcze nie jest to piłkarz do Wisły Kraków ponieważ jest jeszcze za mało ograny ,ale powinien trafić do notesu Jacka Bednarza. On jak nabierze doświadczenia , ogra się troszkę w takim klubie jak np. Jaga (np. dwa lata) to później powinien nieźle wymiatać.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.03.2009, 10:45
martinius028 napisał(a):Wyświetl post
Robak ma już te swoje 27 lat ale gra nieźle.Łobo przy nim bardzo blado wypada a to różnica jednej klasy rozgrywkowej przynajmniej.Ja bym się zainteresował tym zawodnikiem http://www.90minut.pl/kariera.php?id=4543 jest w wieku Brożka mogli by go poobserwować w 2-3 meczach.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=4678 To samo tyczy się tego zawodnika
Napisałes to tylko po to,zeby coś napisac?Rekordy mają inponujące
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 14.03.2009, 15:16
http://www.futbol.pl/index_2620.php?..._13=124&tr=yes to jest młody napastnik Stali Mielec.Cały skład jest tam młody do 89 rocznika są w pierwszej drużynie więc mogliby sie im przyglądnąć w perspektywie kilku lat.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.03.2009, 20:52
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ban za rozmywanie!

...

Siebie też zbanuję...

a moze jednak? heh moiderator nie moderator ale sprawiedliwosc musi byc

bez off : wiecie moze Czy ten Ettien poszedl gdzies dalej na testy
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.03.2009, 07:20
W czerwcu kontrakt kończy się Lazarevskiemu. Jeżeli tak rzeczywiście jest to chyba Bednarz ma pusto w głowie jeżeli nie zaproponuje 5 letniego kontraktu temu chłopakowi a będzie trzymał Singlara.
Normalny człowiek wywaliłby Singlara, zatrudnił za te pieniądze Lazarevskiego.
Co jest grane z Niedzielanem, Łobodzińskim? Czemu nie szuka się im nowych klubów?

Ostatnio edytowane przez Acapelo : 15.03.2009 o godz. 07:23.
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 15.03.2009, 11:07
Może teraz już wiadomo że Guła ma pół roku z głowy (powrót najwcześniej we wrześniu), do tego nie wiadomo co z Broziem, jest wolna kasa z Clebera (choćby z tytułu kontraktu) może wezmą tego Ettiena bo takiego gościa za free, choćby miał grać jako "żelazny" zmiennik to nigdzie już nie znajdą!
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.03.2009, 11:46
Dokladnie, Ettien bylby teraz dla klubu najlepszym wyjsciem.. z Anderlechtem jeszcze sie nie dogadali(i nie wiadomo czy sie wogole dogadaja).
Mam jeszcze pytanko do was: Jako wolny gracz moze w kazdej chwili dosc do Wiselki, tak?

Acapelo co do Niedzielana to mam nadzieje ze teraz kiedy Pawel bedzie musial pauzowac min 2-3 tygodnie Andrzej wskoczy na miejsce Pawla. Wedlug mnie nie ma innego pilkarza w druzynie ktory bylby w stanie zastapic calkowicie Pawla, ani Bogus, ani Beto. Niedzielan ma jednak doswiadczenie i chcialbym zeby dostal od trenera szanse w paru meczach...on przeciez dalej w pilke grac umie.
Przypomina mi sie ta sama sytuacja Makaaya w Bayernie. Wtedy chyba przez ponad miesiac Roy nic nie ustrzeil a Hitzfeld dalej na niego stawial, caly czas wystawial go w pierwszej 11, w lidzie, CL, pucharze i w koncu jak zaczal strzelac to po 2 brameczki na mecz.. mam nadzieje ze teraz z Andrzejem bedzie tak samo jezeli nie to nie wiem kto bedzie dla nas brameczki strzelal...
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 15.03.2009, 11:58
To Ettien ma iść do Anderlechtu? Tam się jakoś nie boją że nie gotowy na 100% do gry tylko widzą że coś z niego może być a u nas się czają i kręcą nosami...ech z czym do ludzi...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2009, 11:58
szabla19 napisał(a):Wyświetl post
To Ettien ma iść do Anderlechtu? Tam się jakoś nie boją że nie gotowy na 100% do gry tylko widzą że coś z niego może być a u nas się czają i kręcą nosami...ech z czym do ludzi...
Przecież to była tylko niezgrabna wymówka zarządu.
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.03.2009, 12:01
Wykorzystali nas zeby facet sobie potrenowal, doszedl do siebie i gotowy poszedl na testy do lepszych klubow. Tak to wyglada z boku.
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 15.03.2009, 12:12
Może jeszcze wróci temat Ettiena? Jest wolna kasa na kontrakt (po Cleberze), Garguła będzie we wrześniu to juz po elminacjach LM czy PUEFA, no i Brożek kontuzjowany. Pasował by ktoś kto wchodząc nawet z ławki (zakładając) pociągnął by zespól do przodu. Jirsaka w tej roli nie widzę- przynajmniej na razie i czy wogóle?
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.03.2009, 12:17
No wlasnie. Szkoda ze Jirsak nie jest formie bo aktualnie nie mamy zawodnika ktory moze konstruowac akcje. Sobol, Mauro, Diaz czy nawet Varga to wszystko defensywni pomocnicy czyli destrukcja...bez Jirsaka w srodku nie ma nikogo kto moglby zagrac jakas fajna pilke. W ta role moglby wejsc Ettien, Skorza mowile ze wydzialby go w zespole ale penie RN zrobi swoje i bedziemy mieli na srodku Sobola, Maura, Diaza, Varge(jezeli zostanie w zespole) no i Jirsaka.. tylko ze RN zapominala ze nasi skrzydlowi to nie ci sami zawdonicy co w poprzednim zesonie, nie ma Kosy, Zieniu tez nie ten sam, Malecki i Cwielong jeszcze nie ograni, Lobo szuka formy..ah nie zaciekawie to wszystko wyglada. Fajnie by bylo na srodku grac z Sobolem i Ettienem. 2 zawodnikow z charakterem, jeden by trzymal tyl pola a Felix mogby wspierac napastnikow(Beto, Bogusia czy Niedzelana)..
Ostatnio edytowane przez koker : 15.03.2009 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2009, 12:31
Może jeszcze wróci temat Ettiena? Jest wolna kasa na kontrakt (po Cleberze), Garguła będzie we wrześniu to juz po elminacjach LM czy PUEFA, no i Brożek kontuzjowany. Pasował by ktoś kto wchodząc nawet z ławki (zakładając) pociągnął by zespól do przodu. Jirsaka w tej roli nie widzę- przynajmniej na razie i czy wogóle?
Kasa po Cleberze? na kontrakt? Wierzysz w to że zostanie przeznaczona na transfery i kontrakty?
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 15.03.2009, 13:12
Kasa z transferu może nie ale pieniądze które zarabiał Cleber można by przeznaczyć na kontrakt dla Ettiena to nie było wcale mało może by stykło dla niego
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.03.2009, 14:56
Kasa z transferu może nie ale pieniądze które zarabiał Cleber można by przeznaczyć na kontrakt dla Ettiena to nie było wcale mało może by stykło dla niego
Znając nasze szczęście to chciałby zarabiać najwięcej w drużynie. Co można się spodziewać po gościu, który grał ileś tam sezonów w Primiera Division. Chciałby zarabiać kokosy, a do formy pewnie i tak by nie wrócił. Coś a'la syndrom Niedzielana
Odpowiedz cytując
manisnh
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.03.2009, 09:55
baris memis z Trabzonspor
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 17.03.2009, 20:53
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...el/profil.html

Z tego wynika ze konczy mu sie kontrakt..
jakbym byl bednarzem zainteresowalbym sie nim...
ostatnio ogladalem mecze gks-u ... wrobel blyszczal,robil obroncow jak chcial...
wg mnie wygryzlby spokojnie malego lub lobo (z obecna forma) ze skladu.
Do tego wychodzacy do niego bogus ze srodka i bedzie a'la messi

co do lazarevskiego typowa zapchaj dziura;p watpie by byl lepszy od singlara...

A poza tym zainteresowalbym sie gancarczykami ze slaska... i sprobowal ktoregos wyciagnac... moze by sie dalo;p

a tak wogle ...wszystkie transfery sa podszykowane po mistrza polski nic wiecej;/ chyba puchary nadal beda sie konczyc wczesnie;/ chyba ze skorza stworzy jakis tam kolektyw...
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Stary 17.03.2009, 21:36
tomas_n napisał(a):Wyświetl post
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...el/profil.html

Z tego wynika ze konczy mu sie kontrakt..
jakbym byl bednarzem zainteresowalbym sie nim...
ostatnio ogladalem mecze gks-u ... wrobel blyszczal,robil obroncow jak chcial...
wg mnie wygryzlby spokojnie malego lub lobo (z obecna forma) ze skladu.
Do tego wychodzacy do niego bogus ze srodka i bedzie a'la messi

co do lazarevskiego typowa zapchaj dziura;p watpie by byl lepszy od singlara...

A poza tym zainteresowalbym sie gancarczykami ze slaska... i sprobowal ktoregos wyciagnac... moze by sie dalo;p

a tak wogle ...wszystkie transfery sa podszykowane po mistrza polski nic wiecej;/ chyba puchary nadal beda sie konczyc wczesnie;/ chyba ze skorza stworzy jakis tam kolektyw...
A ten cały Wróbel grał z Wisłą? Bo nie pamiętam by często o nim mówiono...

Lazarevski to się zgadzam. Nie potrzebny nam taki zawodnik. Na prawą obronę potrzeba przede wszystkim kogoś młodego i ... dobrego.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 17.03.2009, 21:59
Wróbel był chyba najbardziej widocznym zawodnikeim GKS-u ale akurat nie sądze by na prawą pomoc kupili kogoś bo mamy tam 3 piłkarzy: Łobo-bądź co bądź ociera się o reprezentacje Mały -reprezentant młodzieżówki i Ćwielong który jest bardzo dynamiczny.Więc władze naszego klubu raczej priorytetem nie uznają sprowadzenia prawoskrzydłowego.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.03.2009, 08:37
W Polsce to się tak rozwija te talenty Np taki Janoszka. Kiedyś się tyle mówiło o nim że to talent na miarę Żurawskiego, że lepszy od Ćwielonga itp. I co z nim w Ruchu robią? Koleś skończy jako gwiazda 3 ligi a zapowiadał się przecież na gracza dużego kalibru.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 18.03.2009, 09:09
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
W Polsce to się tak rozwija te talenty Np taki Janoszka. Kiedyś się tyle mówiło o nim że to talent na miarę Żurawskiego, że lepszy od Ćwielonga itp. I co z nim w Ruchu robią? Koleś skończy jako gwiazda 3 ligi a zapowiadał się przecież na gracza dużego kalibru.
przeskok z piłki młodzieżowej do seniorskiej jest bardzo trudny i nie każdemu sie udaje.W seniorach gra sie o wiele trudniej ( są silniejsi fizycznie).Nie zmienia to jednak faktu że zbyt wiele młodzieżowych talentów sie u nas marnuje .Myśle że wiele zależy od trenera, systemu szkolenia, obciążeń na treningach.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.03.2009 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów