|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=oMWxOVeOzyA Fabiniak i wszystko jasne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Pamietam, że jak Wisła ściągała Pawełka to w kręgu zainteresowań był również Fabiniak i wolałbym, żeby to on zasilił Wisłę. A Wy patrzycie na Fabiniaka przez pryzmat gry z Groclinem. Dla mnie jest to dobry bramkarz i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Widziałem Fabiniaka w wielu meczach poprzedniego sezonu i mógłby nam tylko piłki treningowe ponosić. Bronił chaotycznie, troszkę był za bardzo drewniany. Końcówkę miał zupełnie nieudana
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gdybym był Bednarzem, nie pozwoliłbym prowadzić polityki transferowej "widzimisię" SKWK, tylko latem sprowadziłbym Frankowskiego w miejsce nieprzydatnego Niedzielana. To, mimo upływu lat, ciągle jeden z najlepszych i najregularniej zdobywających gole w Polsce napastników. Nadal w sezon, dwa, ktore zostały mu do zakończenia kariery może zrobić dla Wisły wiecej, niż Ćwieląg czy Małecki w kilkanaście sezonów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Franek chciał zakończyć karierę tam gdzie ją zaczynał - w Białymstoku
Na pewno nie będzie zainteresowany przejściem do nas, tak samo jak my nie będziemy zainteresowani kupnem go do klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
tak tak sprowadzić Franka dajcie sobie spokój .. to ma być odmładzanie składu ? on pewnie po tym sezonie skończy kariere, a Ty byś chciał jeszcze go sprowadzać ..
Cierzniak ? oglądał ktoś z was mecz z Litwą ? ani razu w tym meczu dobrze piłki nie złapał, pewnie był stremowany liczną publicznością to już Pawełek od biedy lepszy .. a ile lat ma ten Bruno ? skurczybyk w kolejnym meczu mi się podoba, niezłą technika no i super strzał, z tego co pamiętam oddał 4 strzały na bramke z dystansu wszystkie takie bomby i przede wszystkim celne na bramke .. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skerla (nie wiem czy tak się pisze) dobrze grał w obronie. potrafi się ustawić, przeciąć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=9809 Ma 23 lata więc stary nie jest, ale ja się wstrzymam co do jego oceny przez kilka meczów, wg jeden z najlepszych piłkarzy jagi na początku rundy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja oglądałem wczoraj mecz Jagi z Legią i mi też spodobała się gra Bruno
widać że chłopak ma talent, ma 22 lata , na transfermarkcie pisze że jest lewym pomocnikiem ale mi się wydaje że lepiej pasuje na środkowego pomocnika co również pokazał w meczu z Legią. Jedyne co zauważyłem że nie wytrzymał tego meczu kondycyjnie i ostatnio 15 minut zataczał się na boisku ale to można poprawić. Drugim piłkarzem który mi się spodobał był bramkarz Jagi- Gikiewicz czy jakoś tak. Jeśli Jaga zostanie zdegradowana to tych piłkarzy nie będzie trudno wyciągnąć więc ktoś z Wisły powinien im się przyglądać przez tą całą rundę wiosenną i upewnić się czy Ci zawodnicy będą wzmocnieniem dla Wisły, jest tam również młody utalentowany skrzydłowy- Damir Kojasević który wczoraj nie grał ale widziałem go pare razy w akcji i robi dobre wrażenie ale wydaje mi się że jeszcze nie jest to piłkarz do Wisły Kraków ponieważ jest jeszcze za mało ograny ,ale powinien trafić do notesu Jacka Bednarza. On jak nabierze doświadczenia , ogra się troszkę w takim klubie jak np. Jaga (np. dwa lata) to później powinien nieźle wymiatać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.futbol.pl/index_2620.php?..._13=124&tr=yes to jest młody napastnik Stali Mielec.Cały skład jest tam młody do 89 rocznika są w pierwszej drużynie więc mogliby sie im przyglądnąć w perspektywie kilku lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
a moze jednak bez off : wiecie moze Czy ten Ettien poszedl gdzies dalej na testy ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W czerwcu kontrakt kończy się Lazarevskiemu. Jeżeli tak rzeczywiście jest to chyba Bednarz ma pusto w głowie jeżeli nie zaproponuje 5 letniego kontraktu temu chłopakowi a będzie trzymał Singlara.
Normalny człowiek wywaliłby Singlara, zatrudnił za te pieniądze Lazarevskiego. Co jest grane z Niedzielanem, Łobodzińskim? Czemu nie szuka się im nowych klubów?
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 15.03.2009 o godz. 07:23.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może teraz już wiadomo że Guła ma pół roku z głowy (powrót najwcześniej we wrześniu), do tego nie wiadomo co z Broziem, jest wolna kasa z Clebera (choćby z tytułu kontraktu) może wezmą tego Ettiena bo takiego gościa za free, choćby miał grać jako "żelazny" zmiennik to nigdzie już nie znajdą!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Dokladnie, Ettien bylby teraz dla klubu najlepszym wyjsciem.. z Anderlechtem jeszcze sie nie dogadali(i nie wiadomo czy sie wogole dogadaja).
Mam jeszcze pytanko do was: Jako wolny gracz moze w kazdej chwili dosc do Wiselki, tak? Acapelo co do Niedzielana to mam nadzieje ze teraz kiedy Pawel bedzie musial pauzowac min 2-3 tygodnie Andrzej wskoczy na miejsce Pawla. Wedlug mnie nie ma innego pilkarza w druzynie ktory bylby w stanie zastapic calkowicie Pawla, ani Bogus, ani Beto. Niedzielan ma jednak doswiadczenie i chcialbym zeby dostal od trenera szanse w paru meczach...on przeciez dalej w pilke grac umie. Przypomina mi sie ta sama sytuacja Makaaya w Bayernie. Wtedy chyba przez ponad miesiac Roy nic nie ustrzeil a Hitzfeld dalej na niego stawial, caly czas wystawial go w pierwszej 11, w lidzie, CL, pucharze i w koncu jak zaczal strzelac to po 2 brameczki na mecz.. mam nadzieje ze teraz z Andrzejem bedzie tak samo jezeli nie to nie wiem kto bedzie dla nas brameczki strzelal... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
To Ettien ma iść do Anderlechtu? Tam się jakoś nie boją że nie gotowy na 100% do gry tylko widzą że coś z niego może być a u nas się czają i kręcą nosami...ech z czym do ludzi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież to była tylko niezgrabna wymówka zarządu.
![]()
.
. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Wykorzystali nas zeby facet sobie potrenowal, doszedl do siebie i gotowy poszedl na testy do lepszych klubow. Tak to wyglada z boku.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Może jeszcze wróci temat Ettiena? Jest wolna kasa na kontrakt (po Cleberze), Garguła będzie we wrześniu to juz po elminacjach LM czy PUEFA, no i Brożek kontuzjowany. Pasował by ktoś kto wchodząc nawet z ławki (zakładając) pociągnął by zespól do przodu. Jirsaka w tej roli nie widzę- przynajmniej na razie i czy wogóle?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
No wlasnie. Szkoda ze Jirsak nie jest formie bo aktualnie nie mamy zawodnika ktory moze konstruowac akcje. Sobol, Mauro, Diaz czy nawet Varga to wszystko defensywni pomocnicy czyli destrukcja...bez Jirsaka w srodku nie ma nikogo kto moglby zagrac jakas fajna pilke. W ta role moglby wejsc Ettien, Skorza mowile ze wydzialby go w zespole ale penie RN zrobi swoje i bedziemy mieli na srodku Sobola, Maura, Diaza, Varge(jezeli zostanie w zespole) no i Jirsaka.. tylko ze RN zapominala ze nasi skrzydlowi to nie ci sami zawdonicy co w poprzednim zesonie, nie ma Kosy, Zieniu tez nie ten sam, Malecki i Cwielong jeszcze nie ograni, Lobo szuka formy..ah nie zaciekawie to wszystko wyglada. Fajnie by bylo na srodku grac z Sobolem i Ettienem. 2 zawodnikow z charakterem, jeden by trzymal tyl pola a Felix mogby wspierac napastnikow(Beto, Bogusia czy Niedzelana)..
Ostatnio edytowane przez koker : 15.03.2009 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kasa z transferu może nie ale pieniądze które zarabiał Cleber można by przeznaczyć na kontrakt dla Ettiena to nie było wcale mało może by stykło dla niego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
baris memis z Trabzonspor
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...el/profil.html
Z tego wynika ze konczy mu sie kontrakt.. jakbym byl bednarzem zainteresowalbym sie nim... ostatnio ogladalem mecze gks-u ... wrobel blyszczal,robil obroncow jak chcial... wg mnie wygryzlby spokojnie malego lub lobo (z obecna forma) ze skladu. Do tego wychodzacy do niego bogus ze srodka i bedzie a'la messi co do lazarevskiego typowa zapchaj dziura;p watpie by byl lepszy od singlara... A poza tym zainteresowalbym sie gancarczykami ze slaska... i sprobowal ktoregos wyciagnac... moze by sie dalo;p a tak wogle ...wszystkie transfery sa podszykowane po mistrza polski nic wiecej;/ chyba puchary nadal beda sie konczyc wczesnie;/ chyba ze skorza stworzy jakis tam kolektyw... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Lazarevski to się zgadzam. Nie potrzebny nam taki zawodnik. Na prawą obronę potrzeba przede wszystkim kogoś młodego i ... dobrego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wróbel był chyba najbardziej widocznym zawodnikeim GKS-u ale akurat nie sądze by na prawą pomoc kupili kogoś bo mamy tam 3 piłkarzy: Łobo-bądź co bądź ociera się o reprezentacje Mały -reprezentant młodzieżówki i Ćwielong który jest bardzo dynamiczny.Więc władze naszego klubu raczej priorytetem nie uznają sprowadzenia prawoskrzydłowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W Polsce to się tak rozwija te talenty
Np taki Janoszka. Kiedyś się tyle mówiło o nim że to talent na miarę Żurawskiego, że lepszy od Ćwielonga itp. I co z nim w Ruchu robią? Koleś skończy jako gwiazda 3 ligi a zapowiadał się przecież na gracza dużego kalibru. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.Myśle że wiele zależy od trenera, systemu szkolenia, obciążeń na treningach.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.03.2009 o godz. 09:22.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|