The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2011, 12:41
Przecież to projekt jakiegoś kibica Legii.
Poza tym, czy T-Mobile nie został czasem juz sponsorem Eklasy?

No i pytanie do ciebie, lou, skąd wysnułeś [mimo wszystko] wniosek, że będziemy grali w takich samych strojach kolejny sezon po wrzuceniu tego projektu?
(dla tych co nie czytają ze zrozumieniem- być może będziemy mieć takie same znów kroje, nie mówię, że nie, ale skąd ten wniosek na ten czas?)
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
lou
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 21.06.2011, 12:56
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._mistrz/48367/

hmmm

P.S. mam nadzieje ze szprotson ma racje :(
Ostatnio edytowane przez lou : 21.06.2011 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
WSE
Member

Od: 01.2005

Stary 21.06.2011, 12:58
Konkretne pytanie: Nowe wzór koszulek ma byc od nowego sezonu?
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.06.2011, 12:58
te koszulki Legii to przeciez koszulki Derby Country wrzucone kilka stron wcześniej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.06.2011, 12:59
Prezes Basałaj napisał:

Witam Państwa,

Odpisuje do Państwa, ponieważ przypadkowo jednej nocy przyszedł mail o tej samej treści !.
Oczywiście potwierdzam, że „polityka historyczna” jest ważną częścią naszego klubu.
Pierwszy krok został zrobiony: dożywotnie zaproszenie wybitnych piłkarzy na mecze.
Powołana został kapituła „Powrotu Legend” na stadion, która wybrała pierwszych 10 legend. Jednak w tym momencie, dopóki nie ma całego stadionu nie możemy tego robić. W dniu otwarcia całego obiektu na pierwszym meczu zostanie wciągnięta pod dach trybuny olbrzymia koszulka z imieniem H. Reymana, a jego potomkowi wręczona oryginalna koszulka. Następne mecze to kolejni Wielcy Wiślacy.
Po trzecie: muzeum – z tych samych powodów - musimy czekać. Aktualnie pracujemy nad powołaniem Rady Muzeum..
Po czwarte: budowa pomnika Henryka Reymana od ul. Reymonta – myślę że pod koniec tego roku powołamy Komitet Spoleczny ds. budowy
Nigdy nie mówiłem o zmianie obowiązującego loga.

Pozdrawiam serdecznie.
Bogdan Basałaj

Myślę, że trzeba tutaj wyjaśnić jedną zasadniczą sprawę.
My nie mówimy o zmianie obowiązującego loga. My mówimy o tym, by na koszulkach ZAMIAST obowiązującego loga SA które jest i niech sobie dalej będzie (ja je osobiście lubię) znalazł się znak graficzny prezentujący Białą Gwiazdę, która jest symbolem naszego klubu i była nim zawsze niezależnie od tego, jaką formę prawną przybierała piłkarska sekcja Wisły i jakim logo się posługiwała.

Podobna sytuacja jest na Legii: Tam SA ma swoje logo, ale na koszulkach jest znak graficzny (nie logo!) symbolizujący od lat Legię.
Tak ciężko to zrozumieć i przychylić się do naszej prośby? Tym bardziej, że przyniosłoby to klubowi ogromny wzrost sprzedaży klubowych gadżetów o ogromnej radości kibiców nie wspominając?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.06.2011, 13:06
Dlatego w mailach do klubu podkreślajcie, że nie chodzi tu o zmianę loga tylko o umieszczenie Białej Gwiazdy jako znaku graficznego na piersi tak jak to było w roku 2006. Herb niech sobie zostanie - jest ładny, elegancki, nie ma co go zmieniać. Chodzi o to, żeby tak jak eLka jest na koszulkach Legii, tak Biała Gwiazda była na koszulkach Wisły i koniec

W tym roku się pewnie już nie uda, ale miejmy nadzieję, że w przyszłym już tak dobrze, że taka inicjatywa zawiązała się już teraz
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
stas
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 21.06.2011, 13:10
tak jak tu wcześniej ktoś wspomniał pokażmy Basałajowi że chcemy tej Białej Gwiazdy na piersi i zamiast koszulek SA kupujmy koszulki piłkarzy halowych będą mieć w SA mniejsze zyski ze sprzedaży koszulek to może w końcu coś do nich dotrze
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.06.2011, 13:13
Cytat:
Witam Państwa,

Odpisuje do Państwa, ponieważ przypadkowo jednej nocy przyszedł mail o tej samej treści !.
Ogólnie to śmieszna akcja, nie wiem, czy wiecie.
Cytat:
Oczywiście potwierdzam, że „polityka historyczna” jest ważną częścią naszego klubu.
No dobra, niech wam będzie, napiszę coś.
Cytat:
Pierwszy krok został zrobiony: dożywotnie zaproszenie wybitnych piłkarzy na mecze.
Hello, a tego nie zauważliście?
Cytat:
Powołana został kapituła „Powrotu Legend” na stadion, która wybrała pierwszych 10 legend. Jednak w tym momencie, dopóki nie ma całego stadionu nie możemy tego robić.
Skończyłem spychologię stosowaną.
Cytat:
W dniu otwarcia całego obiektu na pierwszym meczu zostanie wciągnięta pod dach trybuny olbrzymia koszulka z imieniem H. Reymana, a jego potomkowi wręczona oryginalna koszulka. Następne mecze to kolejni Wielcy Wiślacy.
Uff, jeszcze trochę i może napiszę całego maila bez konkretów.
Cytat:
Po trzecie: muzeum – z tych samych powodów - musimy czekać. Aktualnie pracujemy nad powołaniem Rady Muzeum..
Także tego....
Cytat:
Po czwarte: budowa pomnika Henryka Reymana od ul. Reymonta – myślę że pod koniec tego roku powołamy Komitet Spoleczny ds. budowy
Fajnie, nie?
Cytat:
Nigdy nie mówiłem o zmianie obowiązującego loga.
Więc możecie sobie wsadzić wiadomo gdzie wasze pomysły, choć oczywiście nie doczytałem, że chodzi wam li tylko o Białą Gwiazdę na koszulkach.
Ostatnio edytowane przez murray : 21.06.2011 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.06.2011, 13:14
Biała Gwiazda na koszulce, logo SA na spodenkach.

Znajdzmy konsensus
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 21.06.2011, 13:20
Przecież tu nikt, nie mówi o zmianie loga. Niech logo S.A. sobie figuruje wszędzie, w TV, podczas meczów, na plakatach, a nawet na spodenkach, getrach czy rękawie. Chodzi jedynie o umiejscowienie białej gwiazdy zamiast herbu S.A. - na klatce piersiowej, na koszulce meczowej. Tylko i aż o to.

Szczerze kompletnie nie rozumiem w tej kwestii polityki naszego zarządu. Jaki mają z tym problem? Przecież chce tego 99% kibiców. Co w ogóle im w tym przeszkadza?

PS: Dla mnie ta http://i52.tinypic.com/1rekw2.jpg koszulka jest prześliczna. Ktoś powie - nie za prosta? No i bardzo dobrze! Właściwie w tej chwili nawet w reklamie istnieje trend upraszczania logotypów (wystarczy spojrzeć na wszystkie znane na rynku marki i ich nowe loga). Niech więc nikt mi nie wmawia, że logo S.A. musi być na koszulce z powodów marketingowych.
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.06.2011 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
lou
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 21.06.2011, 13:31
# Snow; dzięki za uznanie

Ostatnio edytowane przez lou : 21.06.2011 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.06.2011, 14:22
Najzabawniejsze jest to, że po raz ostatni osiągnęliśmy coś w europie tzn. gra w fazie grupowej Pucharu Uefa kiedy na koszulkach była biała gwiazda, a na spodenkach logo SA. Może więc warto przywrócić białą gwiazdę i sukcesy w europejskich pucharach także przyjdą

lou napisał(a):Wyświetl post
# Snow; dzięki za uznanie

Takie koszulki z chęcią bym kupił, ale Adidas ma jakieś specjalnie dla nas zrobić i najpewniej z początkiem lipca zostaną zaprezentowane lub też kilka dni przed pierwszym meczem.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
krzys1906
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 21.06.2011, 14:34
Z tym, żeby się udało załatwić gwiazdę na tę rundę to wątpie, ale następny sezon to już nasza broszka. Facebook to Facebook, pamiętać trzeba, że nie każdy go ma. Zbliża się sezon, mecz ze Skonto, trzeba pomyśleć coś nad np akcją z podpisami. W normalnym cywilizowanym demokratycznym kraju zebranie 10tys. podpisów pod jakimś wnioskiem powinno dawać do myślenia.

Spokojnie można pomyśleć nad wystawieniem jakiś stolików przed wejściem albo jakieś paro godzinne dyżury w czasie przed sprzedarzy biletów, ew. przejściem się przez cały młyn na początek. Śmiało można przejść przez osiedle wśród kolegów którzy są za Wisłą a z rożnych przyczyn nie są na każdym meczu. Z iloma osobami co bym nie rozmawiał każdy chce, żeby biała gwiazda wróciła, garstka bardziej laickich kibiców jak nie popiera rękami i nogami z pasją tej ideii, to też nic przeciwko temu nie ma.

Przecież ten klub jest dla nas i my mamy prawo do decydowania w nie których kwestiach. Nie którzy z nas za kasę jaką zostawiliśmy w tym klubie za te wszystkie lata, kupiło by sobie np porządny samochód. Skoro klub traktuje nas jako klientów, to my możemy powiedzieć, że opakowanie w jakim "sprzedaje" się nam oglądanie drużyny nam nie odpowiada. Jak idę do sklepu i kupuje koszulkę to kupuje taka jak mi się podoba i sprzedawca robi wszystko żeby się to klientom podobało...

Jak się ma taki symbol jak my to powinno się go pieścić i promować. Cała Europa gra z herbami, logami a my mamy swój symbol który klub ignoruje. To tak jakby zasłaniać w Paryżu wierze Eiffla, albo statuę wolności w Nowym Jorku...

PS. A mógłby ktoś kto się orientuję w tej sprawie przytoczyć dokładną argumentację dwóch stron TS i SSA dlaczego tej gwiazdy nie ma Pamiętam, że było to mówione, ale ostatnie jakieś sensowne wypowiedzi pamiętam z 2005 roku jak gwiazda a chwile powróciła. Pewnie większość z nas tego już nie pamięta, dodatkowo dużo młodych nie ogarniętych też nie wie o co idzie
Ostatnio edytowane przez krzys1906 : 21.06.2011 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 21.06.2011, 14:59
Ja tylko takie artykuły na szybkości znalazłem:
http://wislakrakow.com/www/showartic...2&pp=10&page=2
http://www.pilka.pl/biala-gwiazda-wr...zulki-wislakow
http://www.futbol.malopolska.pl/news,3955.html

Ten z TWSD jest dość ciekawy, ponieważ tam mówione jest o tym, że BG pojawić się miało dopiero w 2006 r. a nawet na jesień 2006. Jak wszyscy wiemy, w koszulkach z BG grano już na jesień 2005. Czyli może nie wszystko stracone odnośnie tego sezonu.
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.06.2011, 14:59
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Najzabawniejsze jest to, że po raz ostatni osiągnęliśmy coś w europie tzn. gra w fazie grupowej Pucharu Uefa kiedy na koszulkach była biała gwiazda, a na spodenkach logo SA. Może więc warto przywrócić białą gwiazdę i sukcesy w europejskich pucharach także przyjdą
.
Taki argument to sobie w buty wsadź. Wygrali jeden mecz z FC Basel. A spójrz chociaż na koszulkę Angelo Huguesa z meczy z Parmą, tak wielkiego loga na koszulce chyba nigdy wcześniej ani później nie było.

Ps. Oczywiście jestem za tym aby biała gwiazda wróciła na koszulki ale tak niepoprawnych argumentów nie wyciągajmy.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.06.2011, 16:34
Po raz kolejny napiszę, a mam nadzieję, że ktoś z rządzących tym klubem to czyta, że ostatni raz koszulkę kupiłem taką jak jest na zdjęciu obok. I będę w niej chodził do "usranej śmierci".
A takiej z logo nie kupię, choćby była nie wiem jak piękna.

Ostatecznie mogę zaakceptować kompromis, ale nie z gwiazdą na ramieniu,
może coś w tym stylu poniżej

http://images48.fotosik.pl/252/bc320f5979c38439.jpg
http://images44.fotosik.pl/252/7680999fdc404b3fmed.jpg

P.S.
WIEM, że środek jest zarezerwowany dla logo ekstraklasy (te projekty robiłem dość dawno),
ale chodzi mi tu raczej o koncepcję, niż dokładnie wzór koszulki
Ostatnio edytowane przez Plastman : 21.06.2011 o godz. 17:10.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.06.2011, 16:42
Środek jest zarezerwowany pod kołnierzykiem dla loga ekstraklasy. Pińcet razy można pisać.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
jutro
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 21.06.2011, 16:45
Po co umieszczać na koszulce dwa różne wzory herbu? żeby każdy był zadowolony? Trochę bez sensu...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.06.2011, 18:56
oczywiscie ze bez sensu, logo zostaje te co bylo i tak bedzie, wiec moim zdaniem kolejne propozycje nie maja juz sensu, zwlaszcza, ze kroj koszulek juz jest i jak sie okazuje, bedzie to kroj ktory mial na sobie syn Sergeia podczas fety (tylko nie lamentowac...).
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Stary 21.06.2011, 19:18
A skąd to niby wiesz, że taki będzie krój?
Odpowiedz cytując
tomaszw
Member

Stary 21.06.2011, 19:24
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
oczywiscie ze bez sensu, logo zostaje te co bylo i tak bedzie, wiec moim zdaniem kolejne propozycje nie maja juz sensu, zwlaszcza, ze kroj koszulek juz jest i jak sie okazuje, bedzie to kroj ktory mial na sobie syn Sergeia podczas fety (tylko nie lamentowac...).
Info od boga? Tak napewno Adidas nowe stroje sprezentowal wpierw rodzina pilkarzy...
A Stan o transferach najpierw informuje dziewczyne Bunozy...
Na chlopski rozum czlowieku, kompletna bzdura...
FAKT : - Ruud van Nistelrooy "Nie zagram w Wiśle bo trzymam kredens"
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.06.2011, 19:39
tomaszw napisał(a):Wyświetl post
A Stan o transferach najpierw informuje dziewczyne Bunozy...
to już wiemy kim jest tajemniczy zbymak
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.06.2011, 19:58
List otwarty do Prezesa oraz Rady Nadzorczej Wisły Kraków SA.

Szanowny Prezesie Wisły Kraków SA !!

Kibice Wisły Kraków z dumą akceptują logo SA Wisła Kraków w jego całości.
Kibice Wisły Kraków nie dążą do zmiany loga Wisły Kraków SA, nawet w swoich myślach.
Kibice Wisły Kraków z ogromnym szacunkiem odnoszą się do loga Wisły Kraków SA, od lat, zasłużenie ukazywanego przez klub wszędzie, w tym także, w każdym miejscu strojów piłkarskich, za wyjątkiem miejsca przeznaczonego od początku istnienia naszego klubu, na symbol Białej Gwiazdy, umiejscowiony na koszulkach piłkarskich, na wysokości serc piłkarzy.
Kibice Wisły Kraków oczekują powrotu symboliki i tradycji Białej Gwiazdy na koszulkach meczowych piłkarzy Wisły Kraków SA, umiejscowionej na wysokości serc piłkarzy, tak zaprojektowanej, aby była zastrzeżonym i wyłącznym produktem Wisły Kraków SA, niezależnie od struktur właścicielskich Wisły Kraków SA, teraz i w odległej przyszłości.

Dlaczego Wisła Kraków SA nie uznaje symbolu i tradycji Białej Gwiazdy na koszulkach piłkarzy w miejscu jak wyżej i nie dąży do pogodzenia symbolu Białej Gwiazdy w tym określonym wydaniu, z logiem obecnej struktury włąścicielskiej Wisły Kraków SA, umiejscowionym w zależności od projektów, w dowolnie innym miejscu strojów meczowych piłkarzy, np. po przeciwległej do Białej Gwiazdy, stronie koszulek piłkarskich, centralnie na prawej stronie piersi piłkarzy oraz na frontach spodenek meczowych piłkarzy

Do wiadomości :

1. Rada Nadzorcza Wisły Kraków SA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ps. propozycja oficjalnej dyskusji kibiców Wisły Kraków z klubem Wisła Kraków SA, w sprawie powrotu symboliki Białej Gwiazdy, w następnych sezonach piłkarskich, na koszulki meczowe piłkarzy naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez kot : 21.06.2011 o godz. 21:09.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.06.2011, 20:35
^^ Kot, brawo, o to mi chodziło właśnie w moim wcześniejszym poście.
Trzeba uzmysłowić prezesowi Basałajowi i pozostałym osobom z zarządu, że my nie chcemy zatargu ze spółką akcyjną Wisła i to nie jest tak, że nam nie odpowiada logo tejże spółki.
Logo SA jest bardzo ładne, tarcza TS będąca jej głównym motywem w jednoznaczny sposób nawiązuje do tradycji naszego klubu i niech to logo pozostanie takie jak jest od ponad 10 już lat. Jakby nie było to z tym właśnie logo związane jest ponad 10 lat naszej totalnej dominacji na krajowym podwórku i samo w sobie można powiedzieć przeszło już do historii.

Kwestia o którą się dopominamy nie ma zatem w żaden sposób na celu deprecjonowanie tego loga. Niech ono dalej będzie, niech będzie WSZĘDZIE jako herb Wisły Kraków SA - na stronie internetowej, w transmisjach meczowych, na materiałach promocyjnych, także na strojach sportowych, dosłownie wszystkich, za jednym wyjątkiem - a wyjątkiem tym jest koszulka meczowa. Tam na piersi powinna widnieć Biała Gwiazda. Nie kłóci się to w żaden sposób z tym, że oficjalnym logo Wisły Kraków jest logo SA.
Podobna sytuacja jest przecież na Legii. Warto wspomnieć, że obecne logo Legii jest przez wszystkich kibiców warszawskiej drużyny bardzo szanowane, ale mimo to piłkarze grają z "eLką" na piersi i nikt się nie zastanawia przy tym bez sensu, czy aby oficjalne logo nie jest przypadkiem deprecjonowane. Bo nie jest.
Ostatnio edytowane przez Jazon : 21.06.2011 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 21.06.2011, 20:52
koszulka na nowy sezon będzie wyglądać podobnie do jednego z projektów które były pokazywane w tym temacie... nawet pisałem o tym w tym temacie parę stron wcześniej. Nie będzie to żaden teamwear z linii Adidasa, taki jak będzie miała Legia (oni nie mają wymagań co do wyróżniania się wzorem koszulki meczowej - Wisła ma ). Co do loga to też bym chciał Białą Gwiazdę - ale trochę za późno jest na takie inicjatywy, wzór był gotowy i zaakceptowany prawdopodobnie już w kwietniu... więc w tym sezonie nic się nie wskóra żadnymi akcjami. Takie działania trzeba podejmować gruubo ponad pół roku przed rozpoczęciem nowego sezonu kiedy to koszulki na nowy sezon są w fazie projektów.
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 21.06.2011, 21:01
Mały bonus dla walczących o powrót Białej Gwiazdy....

TAPETA na pulpit. (1920x1200) *można śmiało powiedzieć Full HD.
miniatury nie oddają klimatu

Uploaded with ImageShack.us

Bravo dla kota, z tymi ludźmi trzeba się obchodzić jak z ... hmm, trzeba im tłumaczyć słowo po słowie.
Kto nie wysłał jeszcze maili, to teraz wysyła!

http://www.facebook.com/Chcemy.przyw...Bialej.Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 21.06.2011, 21:10
aha nie będzie to żaden Partizan, ani jak wzór który ma syn Pareiki,... ktoś puścił plotę i bezsensownie powtarzacie... powtórzę: Wonski_eNHa w jednym swoim projekcie jest blisko
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.06.2011, 21:22
Darkh a wyjazdowa i trzeci wzór będą tego samego kroju co domowa tylko w innych barwach?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 21.06.2011, 21:33
Darkh napisał(a):Wyświetl post
aha nie będzie to żaden Partizan, ani jak wzór który ma syn Pareiki,... ktoś puścił plotę i bezsensownie powtarzacie... powtórzę: Wonski_eNHa w jednym swoim projekcie jest blisko
A możesz powiedzieć kiedy będzie prezentacja?

PS: Stawiam, że to wzór z kołnierzykiem i promieniami wychodzącymi od logo.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.06.2011, 21:52
Darkh napisał(a):Wyświetl post
no jasne że jest blisko. bedzie komplet koszulek czerwonych i białych, będa wyprodukowane przez adidasa... co jeszcze? będa minimalistyczne. z białymi lub czerwonymi wstawkami.

Mówcie mi wróżbita Maciej.
Powód: ce robię się agresywny więc nie piję
Ostatnio edytowane przez crate digger : 21.06.2011 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów