|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Kolejna wprowadza w życie naczelną maksymę cudaka z kaszub "żeby nie było nic" A lemingi które twierdzą ze czy PO czy PIS to jena bana, niech dadzą przykład porównywalnej bredni ze strony PiS. Bo zawsze można powiedzieć ze koń to to samo co osioł. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Przemysław Wipler o nowych urzędnikach Donalda Tuska
http://www.youtube.com/watch?v=ogPYp...ature=youtu.be |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
polecam ciekawy wywiad z Pawłem Kukizem
http://www.youtube.com/watch?v=eo7cHmfIwXQ
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.09.2012 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Polityk a nie, męska ci ... a: "Lista żądań MFW jest długa i nie jest zgodna z interesami naszego narodu. Nie zamierzamy przeprowadzać głębokich cięć budżetowych, zwłaszcza w szkolnictwie, opiece zdrowotnej i transporcie publicznym. Nie będziemy zmniejszać zasiłków rodzinnych, podwyższać podatku dochodowego i podatku od nieruchomości, zmniejszać emerytur, zwiększać wieku emerytalnego. Nikt nie będzie nam dyktował, co i kiedy mamy prywatyzować” – zaznaczył premier.
http://www.pap.pl/palio/html.run?_In...Sum=-989429097 |
|
|
|
Banita
Od: 09.2012
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=4DLYDrf28g8&feature=plcp
A tak na marginesie to coś mi sie zdaje ,że Kukiz powinien jak najszybciej opuścić kraj zanim sie psychicznie załamie i popełni "samobójstwo"
Ostatnio edytowane przez Wygiwares_od_bumbulatora : 09.09.2012 o godz. 13:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
----------------------------------------------------------------------------------- Z innej beczki: jednomandatowe okręgi wyborcze czyli o zmieleniu sprawy. http://www.zmieleni.pl/ http://www.youtube.com/watch?v=4DLYD...layer_embedded |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Izraelski general o Polsce
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz Cię posądzą o "antysemityzm"
![]() Taaadaamm http://fakty.interia.pl/swiat/news/p...efa-ke,1840796 Zaskoczeni jeteście? Bo ja strasznie ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.09.2012 o godz. 09:56.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tvn na skraju upadku ?
http://niezalezna.pl/32705-tvn-na-skraju-upadku chociaz pewnie masoneria zrobi wszytsko by utrzymac swoje media |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Bardzo dawno już nie sięgałem do "Wprost"-u, nawet ich stronę internetową omijałem z daleka. Aczkolwiek obecnie (być może chwilowo) wobec otwartej wojenki m.in. "Wprostu" z Tuskolandem wzmocnionym (lub osłabionym, róznie to można postrzegać) "Długim" vel "Brunatnym"
Romkiem, skusiłem się na zerknięcie i... ot, takie ciekawostki wychodzą"[...] Musieliśmy młodego Tuska trochę stopować. O rządzie ojca, otoczeniu premiera, polityce, pracy w „Gazecie Wyborczej”, swej współpracy z P. opowiadał tak ekspresyjnie i tak głośno, że turyści siedzący przy sąsiednim stoliku przecierali oczy ze zdumienia. Michał mówił dużo i chętnie. Swoje credo wykładał nam w następujący sposób. Oni, czyli ojciec i jego współpracownicy, mają inne podejście do ludzi. To znaczy siedzieć cicho, nic nie mówić i burza jakoś przejdzie. Michał, jak nam tłumaczył, ma w tej materii inne doświadczenia niż "Igorek" [...] Tusk odpowiadał, że z ojcem jeszcze nie miał okazji rozmawiać twarzą w twarz, bo ten jest na urlopie za granicą, a przez telefon rozmowa o Amber Gold się nie klei. Dlaczego? Bo ojciec jest wkurzony, podejrzewa, że może być podsłuchiwany i dla bezpieczeństwa dzwoni na telefon żony Michała. [...] Syn premiera był na tyle otwarty, że chciał nam dać hasła do swojej prywatnej skrzynki mailowej, którą zarejestrował jako Józef Bąk. Uznaliśmy, że to jednak przesada. Za zgodą Tuska i w jego obecności skopiowaliśmy z tej skrzynki wiadomości, które dotyczyły współpracy ze spółkami Marcina P. [...]" Cóż Michaś mówiąc o sobie, że jest debilem przedstawił chyba trafną diagnozę własnego problemu. Z drugiej strony nie może dziać się dobrze w państwie, w którym premier obawia się, że jest podłuchiwany i musi uciekać się do takich tricków świadczących o tym, że ma coś do ukrycia. Jeśli ktoś ma dostęp do całego artykułu, byłbym wdzięczny za wrzucenie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
50 tyś podpisów na zmieleni.pl
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dziś JKM u towarzysza Lisa na TVP 2 o 21 40 - będzie sie działo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i Lisek nabije sobie ogladalność . Śmiesznie będzie napewno.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rzecz jasna sprawa będzie bankowo dotyczyć ostatnich wypowiedz JKM nt. niepełnosprawnych, a nie najważniejszych spraw o których można powiedzieć bezmózgim widzom liska chytruska.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Osobiście nie mam żadnych złudzeń co do tego, że ludzie tu mieszkający w większości mają w dupie co za rok,dwa, miesiąc. Tu i teraz się liczy i to w byle jakim stylu. Byleby była jakaś se tam bryka, najczęściej z Niemiec jakiś Volkswagen, piwo z Biedrony i grill przeceniony z mięsa ósmego sortu. A no i kredyt na 40 metrowe mieszkanie na 30 lat. Czemu bierzesz jak nie masz pewnego zawodu, pracy ? A bo wszyscy biorą. Jakoś to będzie. Więcej nic nikomu nie jest porzebne do szczęścia. A no i wakacje w Chorwacji, gdzie co niektórzy pokazują swoje prawdziwe, dzikie, oblicze. Znaczy jest jeszcze potrzebny wróg, zewnętrzny czy wewnętrzny, obecnie jest wewnętrzny, jest nim PiS i wszystko w ten deseń lub co z nim związane. Największym autorytetem wśród tego typu ludzi jest jakiś cwaniak,oszust. O tak, taki to na piedestale niemalże stoi. On to jest super, ma łeb. Jest o czym pogadać przy grillu, znaczy gadać. Jest to zazwyczaj coś w stylu no, i wiesz, no,no. A no. Wiadomo. A ten to jest pojeb. I pstryk, kolejne piwsko idzie w krtań. Zyjemy w kraju, gdzie facet, który zarządza programem jednej ze stacji, udziela wywiadu, w którym się przyznaje iż zdjął program pewnego faceta,popularnego co istotne, bo ten krytykuje obecny rząd. A lemingi nie lubią jak się krytykuje PO coś w ten deseń powiedział. i co ? w sumie nic, poza tym, że zaraz niedługo ta stacja gra mecz z tzw politykami i na trybunach siedzi pełen stadion Legii. Rzecz jasna oglądalność miało to pewnie 10 -krotnie większą niż mecz Orłów PZPN-u. Ba, jeszcze sam przyznaje, że oglądacz TVN -u to wyborca PO, mówi wszystko to co starano się obalić przez ostatnie lata. Gdzie mówiono iż oskarżenia wobec tej stacji to fobia, jedna z licznych zresztą PiS - owców. To nie jest mój odosobniony pogląd, niestety. Ale w Polsce może z 10-20 procent ludzi coś kapuje, reszta to barany. I nie ma żadnych ale to najmniejszych szans,aby ta większość poszła za tą mniejszością. Lub co najmniej zbliżyła się do niej. Nie. I niech nikt sobie nie słodzi, że tylko PiS albo UPR czy jak to się tam teraz nazywa, jest ok. Nie w PO też są całkiem konkretni ludzie, tak samo w SLD. Ale to mało, strasznie mało i mają zerową siłę przebicia aby cokolwiek zmienić. Konstatacja jest smutna. Nie widzę żadnego światełka w tunelu dla Polski. Zadnego. Będziemy, sorry już jesteśmy jakąś bananową republiką, zbliżoną modelem do Afrykańskch krajów. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
Czy to jakis pociot tego Handzlika z Krakowa ? Cytat:
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 10.09.2012 o godz. 18:49.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z innej beczuszki:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Wszystko wskazuje na to że wynik jest pilnowany, ktoś kto uważa że to dyrdymały jest jeszcze bardziej naiwny niż TVNowskie lemingi. I to jest najsmutniejsze. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co się działo po 2005 roku mówić nie trzeba. Wtedy uderzono w słaby punkt społeczeństwa, ta najmroczniejszą część. Szczucie na wroga. A wroga zdiagnozowano i postawiono na tacy, nazwano z imienia i nazwiska. I tak to się ma do dzisiejszego. Obecność wroga wszystko tłumaczy. Wszelaki braki są przez tego a nie nas. Co mnie skłoniło do takiej a nie innej analizy. Widziałem jak ludzie reagowali po 10 kwietnia, kupę normalnych odruchów ale i była masa zezwierzęciałych. Szczerze rzecz ujmując nie wiedziałem, że w narodzie jest taki potencjał w tym negatywnym względzie. Ile pomyj wylano, i to publicznie, zyskując tym samym aplauz, i to jest tragiczne właśnie. Nie że ktoś drwił,szydził i poniżał, ale to że zyskiwał poklask. Nie udawajcie, że w złym tonie było pojechać z kawałami w stylu "na drugi krąg" czy coś w tym względzie. Zginęli ludzie. Nie ważne czy byli to politycy lubiani czy nie, ale byli to ludzie. Po śmierci ich jeszcze skundlono i kundli się nadal. Chcesz zabłysnąć to walnij kawał o Smoleńsku. Kawały te nie mają nic wspólnego z ironią czy sarkazmem. Bo z czego tu z drugiej strony ironizować? To jest zwykłe chamstwo. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Zmobilizowano motłoch, podniesiono do rangi obrońców demokracji ( rzecz jasna motłoch nie wie na czym polega demokracja) i ten motłoch w swej masie do dziś dzień ma kluczowe znaczenie w czasie glosowania. Kto ma władze nad motłochem ten wygrywa. A niestety ale odnosząc się do nauki, historii, kultury nie zdobędzie się uznania motłochu. Bo jemu rzeczy, które wymieniłem są tak obce jak mnie Noce Polarne. On nie czyta, nie ogląda nie słucha, nic. Zresztą napisałem powyżej co i jak. Poza tym podałem jako core mojego wpisu, zachowanie Miszczaka. Powiedział co powiedział i 30 tysiączków na trybunach. Ja mówię o faktach, konkretach, które widać. A Wy staracie się tłumaczyć, że nie do końca tak jest, bo oni coś fałszują. Nie neguje tego ale nie mówię, że tak jest, niemniej wydaje mi się, że jest to pewna forma tłumaczenia narodu tego co prezentuje. Narodu gdzie byli szmalcownicy, kolaboranci, TW, niejednokrotnie dobrowolni ochotnicy. Gdzie do dziś ilość donosów jest zatrważająca. Potencjał jest, o jest. Ale dobrze, przyjmijmy ,że majstrują. Czyli normalnie, Korwin wchodzi do Sejmu, PiS ma więcej procent ? i co ? Koalicji nie stworzą. A PSL,SLD RP i PO tak. A nawet jak PiS stworzy koalicje z UPR, to ileż by musieli mieć przewagi nad komuchami, żeby cokolwiek przepchnąć ? A do tego przecież nigdy nie dojdzie. A czemu ? wykazałem to w pierwszym i obecnym poście. Może nie jest tak iż wynik jest pilnowany ale robi się wszystko aby rzucać kłody i zniechęcać. Te 20 procent zniechęcać, które właśnie organizują różne marsze, grupy rekonstrukcji historycznej itd. Ale już teraz mam wrażenie, że te 20 % bawi się we własnym gronie. Już nawet Kaczyński mówi, że jemu wystarczy tyle procent ile ma. Bo tez wie, że pewnymi rzeczami nie skusi nieprzekonanych. Bo sorry ale PiS to nie ten target wyborcy, który ma SLD,PSL,PO czy RP. Oni mają swój kraj a te 20 % własny. Żyją obok siebie ale nie ze sobą. Wszystko ich dzieli. Jedynie język łączy. I też nie widzę potrzeby aby te 20 % miało cokolwiek tłumaczyć, objaśniać tej 80 % masie. Na kanwie ....a czego to ma robić, jak to nic nie czyta, nie ogląda nie ma pasji żadnych ? Tutaj pozytywiści w kupę wzięci są za krótcy na to. Jak to jest zaściankowe i uwstecznione, prezentujący poglądy i poziom patrzenia na świat i rzeczywistość rodem z końca XX wieku.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.09.2012 o godz. 10:16.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z koalicją PO-PIS to była / jest zabawna sprawa . Całą kampanię wyborczą w 2005 roku wmawiali ludziom , że po wyborach założą koalicję , pamietam te wszystkie programy u Lisa i innych dziennikarzy w której PO z Jasiem Rokitą uchodziło za partię inteligentów takie coś w opozycji do prostaków z Samoobrony ,a PIS sie kreował na tych co walczą z korupcją i zajmą się złodziejami z SLD. Wmówili to ludziom no i wygrał PIS ,PO minimalnie mniej głosów i co ? Zamiast koalicji zaczyna sie kłótnia o koryto ,ci chcą tyle ministerstw a ci chcą tyle
Ale przeciez obie partie są tam w parlamencie żeby służyć Polakom , jak sie okazało podział koryta był ważniejszy i od 7 lat partie te są już śmiertelnymi wrogami ,plują na siebie obrzucaja się gównem ,mówiąc krótko : farsa i kabaret. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Podobno w Grójcu były jakieś przerwy w dostepie do internetu, dlatego przesyłam Szpeniowi " Przekaz dnia" aby wiedział co ma pisać i mówić :
![]() Cytat:
|
|
|