The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2016, 13:28
Nie. Jak zagra słabszy mecz to zacznie się gadanie, że od amici dostał ofertę...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.05.2016, 14:11
Osobiście nie uważam Mójtę za jakiegoś zbawiciela, zwykły zawodnik, któremu w wieku 29 lat wyszedł sezon życia i chyba go już nie powtórzy. Takie jest moje zdanie.

Statystyki imponujące, ale pamiętajcie że połowę bramek zdobył z rzutów karnych.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 21.05.2016 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.05.2016, 16:11
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Osobiście nie uważam Mójtę za jakiegoś zbawiciela, zwykły zawodnik, któremu w wieku 29 lat wyszedł sezon życia i chyba go już nie powtórzy. Takie jest moje zdanie.

Statystyki imponujące, ale pamiętajcie że połowę bramek zdobył z rzutów karnych.
A kiedy mieliśmy ostatnio zawodnika, który wykonywał karne z wysoką skutecznością? Po Cleberze posucha trwa do dziś - dość powiedzieć, że niestrzelone karne kosztowały nas w sezonie 5 punktów (Legia, Łęczna, Piast).

Przy naszej obronie i tak czy siak będziemy tracić bramki, więc trzeba zadbać o to, by strzelić ich więcej niż przeciwnik
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.05.2016, 16:28
Popović w tym sezonie się nie pomylił, liczy się to co w siatce.

Może jego uderzenia nie były tak pewne jak Mójty ale wpadły.

Osobiście mocno zastanowiłbym się czy zatrudniać Mójtę (ze względu na jego dobre dośrodkowania i pewność przy rzutach karnych).

Pietrzak także przychodził do Nas jako ofensywny LO, z dobrą wrzutką i ułożoną lewą nogą. Do dziś się nie przystosował. Zapewne potrzebuje czasu, ale on ten czas ma, czego nie można z pełnym przekonaniem powiedzieć o zawodniku niespełna 30-letnim.

Wg mnie Mójta nie pasuje do Wisły, do Podbeskidzia owszem, może nawet do lecha, ale my staramy się grać atakiem pozycyjnym, w którym takiemu zawodnikowi ciężej pokazać swoje umiejętności.

..ale jeśli do Nas trafi, chciałbym się mylić co do jego przydatności
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 21.05.2016 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.05.2016, 17:56
Pietrzak przychodził do Nas jako sredni lewy obrońca - idealny na 1 lige, ale ogólnie bardziej pomocnik niz obronca. Ja takie głosy o Pietrzaku słyszałem.
A Reca rozmawia z Lechem
Mójta też nie do Wisły
Ostatnio edytowane przez szprotson : 21.05.2016 o godz. 17:59.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.05.2016, 09:59
To przecież wiadome, że my nawet na zawodników z I ligi typu Reca nie mamy szans. Zdzisiu załatwi znowu jakieś talenty a później będziemy się modlić, żeby jakimś cudem nadawali się do gry. Ważne, że gdzieś tam hajs się zgadza.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.05.2016, 13:24
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Zapominacie, że interesujemy sie Mójtą , który jest ogranym ligowym lewym obrońcą.Do środka przejdzie Sadlok i z Danchem stworzy pare stoperów.Co do zawodników z niższych lig to zdecydowanie ofensywny pomocnik Damian Warchoł z Rakowa.https://www.youtube.com/watch?v=m1GXhzCxnFY
AYALA, nie idź tą drogą. Damian Warchoł to zły wybór.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2016, 13:47
Wiem,że jest Brożek i Cobra,ale można by spróbować podpisać Piotr Parzyszka z De Graafschap Umowę ma do czerwca br a jego zespół spadł właśnie z ligi.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 22.05.2016, 15:59
Rybus odszedł z Tereka, może nie nie wypali opcja z Wolskim to jego sprowadzić?
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 22.05.2016, 16:02
Deteinate napisał(a):Wyświetl post
Rybus odszedł z Tereka, może nie nie wypali opcja z Wolskim to jego sprowadzić?
Rybus dostał ofertę z Lyonu. Serio myślisz, że chce wrócić, i to jeszcze do nas?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.05.2016, 16:03
Szczerze gratuluję pomysłów. Terry Pratchett pogubilby sie w świecie fantazji niektórych ancymonow tutaj piszących.
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 22.05.2016, 16:05
A tego to nie wiedziałem, myślałem że tylko rozwiązał kontrakt. Kwestia tylko tego jak mu pójdzie we Francji, taki Furman sobie nie dał rady i wróćił do E-klasy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2016, 18:46
Wystarczy dobry negocjator, który uświadomi Rybusowi, że we Francji mu się nie uda i lepiej żeby podpisał z Wisłą kontrakt. Do tego trzeba mu powiedzieć, że Wisła jest dla niego szansą i powinien zgodzić sie na niski kontrakt.
Trzeba trochę pomyśleć i wszystko jest możliwe. Ale jak w klubie jest Kapka to wiadomo, że nie ma kto takich prostych tematów ogarniać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.05.2016, 19:12
Chyba komuś słoneczko za mocno przygrzało w weekend.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.05.2016, 19:37
To są chyba najgłupsze posty jakie widziałem na tym forum. Kluivert i van Nistelrooy daleko w tyle.

Rybus nie odchodzi z Tereka dlatego, że go tam nie chcą. On chce do lepszego klubu.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.05.2016, 19:44
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy dobry negocjator, który uświadomi Rybusowi, że we Francji mu się nie uda i lepiej żeby podpisał z Wisłą kontrakt. Do tego trzeba mu powiedzieć, że Wisła jest dla niego szansą i powinien zgodzić sie na niski kontrakt.
Trzeba trochę pomyśleć i wszystko jest możliwe. Ale jak w klubie jest Kapka to wiadomo, że nie ma kto takich prostych tematów ogarniać.
Ty sobie żarty stroisz? Napisz proszę, że napisałeś to sobie dla jaj...
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2016, 19:47
Cytat:
Rybus nie odchodzi z Tereka dlatego, że go tam nie chcą. On chce do lepszego klubu.
I cały misterny plan w ....u ;/
Panowie, ja oczywiście żartowałem bo jak czytam, niektórych fantastów to i samemu fajnie coś ciekawego wysmarować.
Ludzie pisza takie brednie, że szok. Już rozumiem, że można żyć w świecie fantazji o tym, że mamy miliony euro na transfery i sobie napisać "kupmy Wolskiego za pół mln, środkowego obrońcę za pół miliona, weźmy tego i dajmy mu kontrakt pół mln na rok" itp ale jak ktoś dojebie, że np takiego Rybusa sobie możemy ściągnąć albo innych grajków jego pokroju to jest dopiero komedia.
Skoro można Rybusa to czemu nie kogoś z TOPu europejskiego? Kogoś z ligi angielskiej komu się kończy kontrakt czy z hiszpańskiej?

Gdyby takie rzeczy pisać 5-10 lat temu to jeszcze by było spoko ale trochę wody w Wiśle upłynęło i się pare rzeczy pozmieniało. Obecnie ani kasy nie mamy, ani wyników, ani przyciągnąć grą w pucharach nie możemy, ani perspektywą budowania wielkiego klubu w najbliższych latach. Niektórzy sobie powinni te kilka gorzkich zasad wypisać na karce i codziennie wbijać do łba zamiast .......ić głupoty o Rybusach czy innych tabunach piłkarzy, których na pewno Wisła ściągnie w jednym okienku bo przecież po pierwsze nas stać, a po drugie budujemy klub na podbój LM za rok, góra 2 lata.

PS A żartowałem bo własnie taka jest logika kilku osób tu piszących. Oni chyba bez kitu myślą, że jakby takiemu Rybusowi kontrakt przedstawił Lyon i Wisła to by się chwilę zastanowił po czym by wydarł mordę "tylko Wisła, jebać ten śmieszny Lyon" hehe

PS2 w ogóle ten temat jest abstrakcyjny i śmieszno-żalosny. Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów. Rozumiem, że ten temat czyta Cupiał albo chociaż jakaś Kapka? I jak ktoś napisze "ja to bym ściągnął tego", "temu się kończy kontrakt, ja bym go wziął", "starałbym się ściągnąć tego". Przecież to jest .......enie o niczym. To tak jakby wziąć ostatni mecz Wisły na tapetę i sobie gadać "ja to bym kopnął piłkę tam, albo mocniej bym strzelił". Co ma jakieś .......enie na forum wspólnego z Wisłą i realnymi transferami?
Nie jesteście właścicielami Wisły, nie jesteście w radzie nadzorczej, nawet skautami nie jesteście więc po co wy piszecie "brać tego, tego bym wziął, temu się kontrakt kończy". W Football Managerze sobie możecie brać ale pisanie w kontekście Wisły i transferów "brać, wziąć, powalczyłbym" to ciekawa abstrakcja z zaczątkami schizofrenii.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 22.05.2016 o godz. 19:55.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.05.2016, 07:58
I cały misterny plan w ....u ;/
Panowie, ja oczywiście żartowałem bo jak czytam, niektórych fantastów to i samemu fajnie coś ciekawego wysmarować.
Ludzie pisza takie brednie, że szok. Już rozumiem, że można żyć w świecie fantazji o tym, że mamy miliony euro na transfery i sobie napisać "kupmy Wolskiego za pół mln, środkowego obrońcę za pół miliona, weźmy tego i dajmy mu kontrakt pół mln na rok" itp ale jak ktoś dojebie, że np takiego Rybusa sobie możemy ściągnąć albo innych grajków jego pokroju to jest dopiero komedia.
Skoro można Rybusa to czemu nie kogoś z TOPu europejskiego? Kogoś z ligi angielskiej komu się kończy kontrakt czy z hiszpańskiej?

Gdyby takie rzeczy pisać 5-10 lat temu to jeszcze by było spoko ale trochę wody w Wiśle upłynęło i się pare rzeczy pozmieniało. Obecnie ani kasy nie mamy, ani wyników, ani przyciągnąć grą w pucharach nie możemy, ani perspektywą budowania wielkiego klubu w najbliższych latach. Niektórzy sobie powinni te kilka gorzkich zasad wypisać na karce i codziennie wbijać do łba zamiast .......ić głupoty o Rybusach czy innych tabunach piłkarzy, których na pewno Wisła ściągnie w jednym okienku bo przecież po pierwsze nas stać, a po drugie budujemy klub na podbój LM za rok, góra 2 lata.

PS A żartowałem bo własnie taka jest logika kilku osób tu piszących. Oni chyba bez kitu myślą, że jakby takiemu Rybusowi kontrakt przedstawił Lyon i Wisła to by się chwilę zastanowił po czym by wydarł mordę "tylko Wisła, jebać ten śmieszny Lyon" hehe

PS2 w ogóle ten temat jest abstrakcyjny i śmieszno-żalosny. Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów. Rozumiem, że ten temat czyta Cupiał albo chociaż jakaś Kapka? I jak ktoś napisze "ja to bym ściągnął tego", "temu się kończy kontrakt, ja bym go wziął", "starałbym się ściągnąć tego". Przecież to jest .......enie o niczym. To tak jakby wziąć ostatni mecz Wisły na tapetę i sobie gadać "ja to bym kopnął piłkę tam, albo mocniej bym strzelił". Co ma jakieś .......enie na forum wspólnego z Wisłą i realnymi transferami?
Nie jesteście właścicielami Wisły, nie jesteście w radzie nadzorczej, nawet skautami nie jesteście więc po co wy piszecie "brać tego, tego bym wziął, temu się kontrakt kończy". W Football Managerze sobie możecie brać ale pisanie w kontekście Wisły i transferów "brać, wziąć, powalczyłbym" to ciekawa abstrakcja z zaczątkami schizofrenii.
Amen

qwertyu
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.05.2016, 18:37

Wisła szansą

Wisla to moze byla by dla niego szansa jakies 10 lat temu,teraz to statek bez kapitana ,samotnie dryfujacy gdzies po morzu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 23.05.2016, 19:33
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wiem,że jest Brożek i Cobra,ale można by spróbować podpisać Piotr Parzyszka z De Graafschap Umowę ma do czerwca br a jego zespół spadł właśnie z ligi.
to już mu się nie kończy, bo przedłużył kontrakt z klubem. http://www.90minut.pl/news/266/news2...raafschap.html
Odpowiedz cytując
SayoZ
Junior Member

Od: 05.2016

Stary 24.05.2016, 11:21
Sylwestrzak ma kontrakt do 30 czerwca a my chcemy Mójtę? Coś tu jest nie tak.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.05.2016, 11:34
Podobno Stilic odchodzi z APOELu. Może po średnio udanej przygodzie na Cyprze obniżył swoje wymagania finansowe? Biorąc pod uwagę nasze możliwości byłby to transfer marzenie.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 24.05.2016, 17:06
Już gdzieś poszły plotki, że zagra w jednym klubie z Meliksonem, tj. w Hapoelu Beer Szewa.
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 25.05.2016, 09:12
http://www.transfermarkt.pl/dossa-ju...spieler/133450 może Dossa Juniora wypożyczyć na pół roku
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 25.05.2016, 12:37
lukas14 napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.pl/dossa-ju...spieler/133450 może Dossa Juniora wypożyczyć na pół roku
Gdzie sens? Wymieniać stopera w połowie sezonu. Lepiej kupić na kilka lat
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.05.2016, 18:30
Coraz głośniej słyszy się, że jednak Mójta do nas trafi. Wygląda na nową wersję Stolarczyka i przychodzi w podobnym momencie kariery jak kiedyś Maciek.

W gruncie rzeczy, jeśli przyjdzie do nas i Mójta i Danch to jak na nasze skromne możliwości obronę mielibyśmy załatwioną. Można marzyć o nowym Cleberze czy Marcelo, ale zejdźmy na ziemię.
Odpowiedz cytując
Kordel.
Member

Od: 06.2014

Stary 25.05.2016, 18:38
News z lovekrakow.pl

To może być pierwsze wzmocnienie Białej Gwiazdy przed nowym sezonem. Grający w Podbeskidziu Bielsko-Biała Adam Mójta przyjechał do Krakowa, gdzie w jednej z klinik przechodził badania.
W ostatni dzień czerwca Adam Mójta skończy 30 lat. Ostatnio grał w spadkowiczu ekstraklasy - Podbeskidziu Bielsko-Biała. Był wyróżniającym się zawodnikiem. O ile w obronie zdarzało mu się nie wrócić na czas, to sporo dawał w ofensywie, strzelając siedem bramek. Jest do wzięcia za darmo, bo 30 czerwca wygasa jego umowa z Podbeskidziem.
Wcześniej występował między innymi w GKS-ie Bełchatów, Sandecji czy Odrze Wodzisław.
Piłkarze Dariusza Wdowczyka aktualnie przebywają na urlopach. Zajęcia wznowią 13 czerwca i do inauguracji ligi będą przygotowywać się w Myślenicach
Powód: faux pas
Ostatnio edytowane przez Kordel. : 25.05.2016 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.05.2016, 09:46
Perspektywiczny gracz.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 26.05.2016, 10:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Coraz głośniej słyszy się, że jednak Mójta do nas trafi. Wygląda na nową wersję Stolarczyka i przychodzi w podobnym momencie kariery jak kiedyś Maciek.

W gruncie rzeczy, jeśli przyjdzie do nas i Mójta i Danch to jak na nasze skromne możliwości obronę mielibyśmy załatwioną. Można marzyć o nowym Cleberze czy Marcelo, ale zejdźmy na ziemię.
Jak na nasze warunki będą to bardzo dobre transfery.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.05.2016, 18:28
Danch spoko, jakoś Mójta nie do końca mnie przekonuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów