|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Polecam sie dokształcic o obowiązku informacyjnym zbycia akcji spółki:
https://www.rp.pl/artykul/625101-Trz...ciu-akcji.html
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.01.2019 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wygląda na to że według niego SA sama się sprzedała
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No i znowu czegoś nie doczytałeś
1) Wisła SA nie jest spółką publiczną 2) w przypadku zbycia akcji imiennych konieczne jest zgłoszenie do księgi akcyjnej przez Nabywcę akcji tyle na szybko ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
@ ExoFan
Ten artykuł dotyczy spółek publicznych geniuszu. .
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.01.2019 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To, co jeszcze dwa tygodnie temu wydawało sie niemożliwe, właśnie dzieje się na naszych oczach. Mam na myśli odsunięcie grupy osób od tego, na czym im najbardziej zależało. W gabinetach się dało. Mówienie, że nie da się na trybunach, świadczy o tym jak cieńcy jesteśmy wszyscy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak w ogóle to zgodnie z ustawą o KRS, istnieje domniemanie, że dane wpisane do tego rejestru są prawdziwe. Obowiązuje też zasada, że wpisy (w tym wpisy zmian) dokonywane są na wniosek - a z urzędu tylko wtedy, gdy konkretny przepis nakłada na sąd taki obowiązek.
Ponieważ tercet egzotyczny żadnego wniosku do KRS nie złożył - obowiązuje domniemanie, że wpis o fakcie własności po stronie TS jest prawdziwy (pomijając kwestię obowiązywania umowy, akcji itp.). TS - w składzie bez Sarapaty - złożył.wniosek o wpis zmiany w przedmiocie wykreślenia dwóch członków zarządu (Sarapata i Gołda) i wpisaniu nowego, Wisłockiego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ExoFan twoje teorie są żywcem wyjęte z forum ludzi niepełnosprawnych intelektualnie mieniących się kibicami pewnego śmiesznego klubu w paski.
Paszoł won ![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W 2006 lub 2007 roku zostało zmienione prawo i wszystkie Sportowe Spółki Akcyjne musiały zostać przemianowane na Spółki Akcyjne. Nie wiem czy pociągnęło to za sobą jakieś dodatkowe prawa i obowiązki z tego wynikające, czy mimo bycia SA nadal działają na zasadach dawnych SSA.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kluczowy jest wpis nie Zarządu ale nowej Rady Nadzorczej.
Czy w statucie SA była możliwość powołania członków RN nie przez walne zgromadzenie ale bezposrednio przez TS. Jeżeli było walne to czy notariusz nie miał wątpliwości dotyczących czy TS jest jedynym akcjonariuszem ? Jeżeli do powołania RN wystarczyła uchwała TS to czy sąd dokona wpisu bez badania umowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
100 mu starczyła tylko na studenta 1 roku Z prywatnej, wyższej szkoły tego i owego ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@ efekt
nie rozumiem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() Tylko debile czytają ten portal - to jest jak pudelek dla żydów więc ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dajcie mu już spokój, szkoda z nim wchodzić w polemike, smierdzi pejsem na kilometr...wogole powinien być zakaz rejestracji na jakiś czas przynajmniej do ustabilizowania sie sytuacji z Wisłą bo populacja troli na tym forum gwałtownie wzrosła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Uuu... ale wiesz, że nasz trzeci muszkieter ma pod sobą ten portal? ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
@ExoFan
Mowiliśmy Ci wielokrotnie o różnicach pomiędzy akcjami imiennymi i na okaziciela. Mówiliśmy o innych rzeczach. Jedyne co pokazałeś to ośmioletni artykuł z gazety, w dodatku kompletnie nie na temat. Mówisz o swojej wiedzy i żądasz uznania wiarygodności, a jednocześnie to co mówisz jest niemalże skopiowane z forum starozakonnych. Jeżeli faktycznie jesteś prawnikiem to z pewnością zrozumiesz nasze podejście, ono wynika jedynie z szeroko pojętej "ostrożności procesowej" ![]() Jak chcesz - pogadamy na pw, zadam Ci parę pytań na które każda osoba z branży odpowie z zamkniętymi oczyma i wtedy w jakiś sposób się być może uwiarygodnisz. Do tej pory - niestety wierzę Ci (i chyba nie tylko ja, chociaż oczywiście rzecznikiem nikogo nie jestem i każdy może mieć swoje zdanie) tak samo jak późnemu Jurczyńskiemu.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.01.2019 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
@ExoFan
Dostałeś kontrargumenty, spokojną i merytoryczną odpowiedź, a reagujesz ucieczką i obrazą? Jest to "trochę" podejrzane i bardziej niż trochę zabawne. Spróbujmy inaczej - wskaż artykuły na których opierasz swoje podejście. Potraktuj to jak kazus. Podyskutujemy merytorycznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
A temacie Jadczak Twoja odpowiedź to już jakiś totalny bełkot . Tutaj faktycznie mogę się przyznać , że nic nie rozumiem . Bo nie cholery z tego postu nie mogę wywnioskować w jaki sposób jestem wtyczka Jadczaka i nie mogę też zrozumieć czy w końcu wg Ciebie od miał racje i pisał prawdę czy też nie . Bo w jednym zdaniu zarzucasz mu pisanie pierdół i przytaczasz przykłady potwierdzające jego informację . Weź się zdecyduj ..... Ja też nie wiedziałem , że to tak wygląda i też uważałem że facet koloryzuje ale w pewnym momencie stało się oczywistym , że niestety miał rację co jak widać do Ciebie nadal nie dotarło . Kończe ta dyskusję bo widzę , że to strata czasu . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Spółka publiczna (definicja prawna) – spółka akcyjna lub komandytowo-akcyjna, której co najmniej jedna akcja jest zdematerializowana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fundusz z Kuwejtu zainteresowany przejęciem Wisły Kraków
Nie dzięki,niby ogarnia to Cezary Kucharski...
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 16.01.2019 o godz. 08:42.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odsunięcie się w cień ludzi odpowiedzialnych za obecną sytuacje klubu to jedna sprawa, wyzbycie się również ambicji do zarządzania czy narzucania swojej wizji świata innym jest również ważne. Bo co z tego, że na chwilę się schowają jak znowu zaczekają na kilka porażek aby wykorzystać negatywne nastroje kibiców do naciskania na włodarzy klubu. Osobiście nie zawadzają mi tego typu "kibole" którzy promują swój kub, lubią pojechać sobie na wyjazd, kupić sobie trochę browarów do pociągu, natomiast grupa która chwyciła za stery postawiła na promocje siebie i swoich interesów a Wisle miała głęboko w du**.
Okres rekina jest okresem stracony w historii klubu i jednym z najczarniejszych w ponad 100 letniej historii Wisły. Wyszła tu totalna hipokryzja pewnej grupy osób która obiecywała ludziom sklepiki, muzeum itd i okazało się że chodziło im jedynie o przejęcie steru . Wisła Kraków powstała jako sekcja piłkarska. To jest ponad 100 lat tradycji i wokół piłki kręciło się wszystko. Ktoś chciał aby się wszystko kręciło już wokół czegoś innego dlatego jesteśmy w tym miejscu. ![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Jeżeli Ci panowie decydują o losach Spółki to jestem spokojny, że nie sprzedadzą jej pierwszemu lepszemu.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech interesuje się Wisłą nawet Józek z Irkucka. Nieważne. Teraz o sprzedaż zadbają osoby, które nie pozwolą by klub trafił do jakiś lamusów.
Tak myślę #KróluUfamTobie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
W sumie to dopoki nie zostaną odzyskane dokumenty akcji za.......one przez szwedzko - kambodżański duet albo wystawione nowe dokumenty akcji to ciężko będzie cokolwiek sprzedać .....
Ja na miejscu naszej Trójcy zawiadomiłyby prokuraturę o bezprawnym zagarnięciu dokumentów akcji - ciekawe czy Mats Hartling nadalbedzie się śmiał a Sarapata nie przypomni sobie gdzie te akcje są przypadkiem..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Pytanko, notariusz wczoraj pisal umowe pozyczki dla Wisly. Czyli uznal, ze Wislocki jest prezesem, czy to juz nie jest pozytyw w sporze wlasnosciowym?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Historia Wisły to historia między innymi takich ludzi jak Pawel Brożek. To historia jego 138 trafień dla Wisły jego 340 meczów. Jego zaciskania zębów i grania z kontuzją na lekach, jego powrotu do ukochanego klub po nieudanych wojażach, jego goli w pucharach czy marnowanych sytuajci, jego fantastycznego zakończenie kariery i ponownego otwarcia księgi rekordów kiedy klub potrzebował pomocy. Wreszcie na sam koniec historia tego że nie złożył wniosku o rozwiązanie kontraktu w mnemonice gdy ci którzy tak bardzo kochali Wisłą ją po prostu okradli. Dlatego dla mnie Wisła Kraków to Paweł Brożek a nie jacyś durnie z pod znaku wsh.
Polecam filmik z youtube z większością goli Pawła Brożka: https://www.youtube.com/watch?v=IRdpAGnmXlc Gratuluje jesteście blisko aby to właśnie pogrzebać...
Ostatnio edytowane przez wester : 15.01.2019 o godz. 19:52.
![]()
FC CHOLERZYN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolejne czary - mary?