The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2019, 12:35
it napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co bezmyślnie atakować ExoFana tylko dlatego, że wyraził pogląd, który się nie podoba.
Nikt z forum umowy zapewne nie widział, to prawda, wypowiedziały się kancelarie, ale to tylko opinie, ja mimo wszystko nie mam pewności co do tego jak postąpi sąd i w oparciu o jakie przesłanki.
ExoFan zwraca uwagę na pewne niebezpieczeństwo i trzeba tylko mieć nadzieję, by te obawy nie były zasadne.
Pewnie gdyby nie przedstawił swoich wątpliwości jako fakty, okraszając to wszystko pejoratywnymi sformułowaniami, nie dostałby adekwatnych reakcji.
Odpowiedz cytując
ExoFan
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 15.01.2019, 12:35
Polecam sie dokształcic o obowiązku informacyjnym zbycia akcji spółki:

https://www.rp.pl/artykul/625101-Trz...ciu-akcji.html
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.01.2019 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.01.2019, 12:38
ExoFan napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak - jestem z drugiej strony Błoń. Argument na poziomie. Polecam sie dokształcic o obowiązku informacyjnym zbycia akcji spółki:

To Wisła Kraków S.A jest spółką publiczną?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.01.2019, 12:40
Wygląda na to że według niego SA sama się sprzedała
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 15.01.2019, 12:43
No i znowu czegoś nie doczytałeś
1) Wisła SA nie jest spółką publiczną
2) w przypadku zbycia akcji imiennych konieczne jest zgłoszenie do księgi akcyjnej przez Nabywcę akcji
tyle na szybko
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 15.01.2019, 12:45
@ ExoFan

Ten artykuł dotyczy spółek publicznych geniuszu.

.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.01.2019 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 15.01.2019, 12:50
To, co jeszcze dwa tygodnie temu wydawało sie niemożliwe, właśnie dzieje się na naszych oczach. Mam na myśli odsunięcie grupy osób od tego, na czym im najbardziej zależało. W gabinetach się dało. Mówienie, że nie da się na trybunach, świadczy o tym jak cieńcy jesteśmy wszyscy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 15.01.2019, 12:53
Tak w ogóle to zgodnie z ustawą o KRS, istnieje domniemanie, że dane wpisane do tego rejestru są prawdziwe. Obowiązuje też zasada, że wpisy (w tym wpisy zmian) dokonywane są na wniosek - a z urzędu tylko wtedy, gdy konkretny przepis nakłada na sąd taki obowiązek.

Ponieważ tercet egzotyczny żadnego wniosku do KRS nie złożył - obowiązuje domniemanie, że wpis o fakcie własności po stronie TS jest prawdziwy (pomijając kwestię obowiązywania umowy, akcji itp.).

TS - w składzie bez Sarapaty - złożył.wniosek o wpis zmiany w przedmiocie wykreślenia dwóch członków zarządu (Sarapata i Gołda) i wpisaniu nowego, Wisłockiego.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.01.2019, 12:57
ExoFan twoje teorie są żywcem wyjęte z forum ludzi niepełnosprawnych intelektualnie mieniących się kibicami pewnego śmiesznego klubu w paski.

Paszoł won
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.01.2019, 12:58
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
To Wisła Kraków S.A jest spółką publiczną?
W 2006 lub 2007 roku zostało zmienione prawo i wszystkie Sportowe Spółki Akcyjne musiały zostać przemianowane na Spółki Akcyjne. Nie wiem czy pociągnęło to za sobą jakieś dodatkowe prawa i obowiązki z tego wynikające, czy mimo bycia SA nadal działają na zasadach dawnych SSA.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Stary 15.01.2019, 13:06
Kluczowy jest wpis nie Zarządu ale nowej Rady Nadzorczej.

Czy w statucie SA była możliwość powołania członków RN nie przez walne zgromadzenie ale bezposrednio przez TS.

Jeżeli było walne to czy notariusz nie miał wątpliwości dotyczących czy TS jest jedynym akcjonariuszem ?

Jeżeli do powołania RN wystarczyła uchwała TS to czy sąd dokona wpisu bez badania umowy.
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.01.2019, 13:10
pete29
To nie wymaga walnego bo to uzupełnienie rady bo abdykacjach w zasadzie trzech członków
?
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.01.2019, 13:11
Kamson napisał(a):Wyświetl post
ExoFan twoje teorie są żywcem wyjęte z forum ludzi niepełnosprawnych intelektualnie mieniących się kibicami pewnego śmiesznego klubu w paski.

Paszoł won
Hatrling typa wynajął a jaki z niego businessman to wszyscy wiemy
100 mu starczyła tylko na studenta 1 roku
Z prywatnej, wyższej szkoły tego i owego
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Stary 15.01.2019, 13:13
@ efekt

nie rozumiem ?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 15.01.2019, 13:19
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
W 2006 lub 2007 roku zostało zmienione prawo i wszystkie Sportowe Spółki Akcyjne musiały zostać przemianowane na Spółki Akcyjne. Nie wiem czy pociągnęło to za sobą jakieś dodatkowe prawa i obowiązki z tego wynikające, czy mimo bycia SA nadal działają na zasadach dawnych SSA.
To było pytanie retoryczne
Odpowiedz cytując
petred
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 15.01.2019, 14:41
ExoFan napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak - jestem z drugiej strony Błoń. Argument na poziomie. Polecam sie dokształcic o obowiązku informacyjnym zbycia akcji spółki:

Przecież to jest ulubiony portal sąsiadki bo cały czas jadą po Wiśle Tylko debile czytają ten portal - to jest jak pudelek dla żydów więc
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 15.01.2019, 14:51
Dajcie mu już spokój, szkoda z nim wchodzić w polemike, smierdzi pejsem na kilometr...wogole powinien być zakaz rejestracji na jakiś czas przynajmniej do ustabilizowania sie sytuacji z Wisłą bo populacja troli na tym forum gwałtownie wzrosła
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2019, 15:10
petred napisał(a):Wyświetl post
Przecież to jest ulubiony portal sąsiadki bo cały czas jadą po Wiśle Tylko debile czytają ten portal - to jest jak pudelek dla żydów więc
rp.pl?

Uuu... ale wiesz, że nasz trzeci muszkieter ma pod sobą ten portal?
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 15.01.2019, 16:06
@ExoFan

Mowiliśmy Ci wielokrotnie o różnicach pomiędzy akcjami imiennymi i na okaziciela. Mówiliśmy o innych rzeczach.
Jedyne co pokazałeś to ośmioletni artykuł z gazety, w dodatku kompletnie nie na temat. Mówisz o swojej wiedzy i żądasz uznania wiarygodności, a jednocześnie to co mówisz jest niemalże skopiowane z forum starozakonnych. Jeżeli faktycznie jesteś prawnikiem to z pewnością zrozumiesz nasze podejście, ono wynika jedynie z szeroko pojętej "ostrożności procesowej"
Jak chcesz - pogadamy na pw, zadam Ci parę pytań na które każda osoba z branży odpowie z zamkniętymi oczyma i wtedy w jakiś sposób się być może uwiarygodnisz. Do tej pory - niestety wierzę Ci (i chyba nie tylko ja, chociaż oczywiście rzecznikiem nikogo nie jestem i każdy może mieć swoje zdanie) tak samo jak późnemu Jurczyńskiemu.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.01.2019 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Stary 15.01.2019, 16:26
@ExoFan

Dostałeś kontrargumenty, spokojną i merytoryczną odpowiedź, a reagujesz ucieczką i obrazą?
Jest to "trochę" podejrzane i bardziej niż trochę zabawne. Spróbujmy inaczej - wskaż artykuły na których opierasz swoje podejście. Potraktuj to jak kazus. Podyskutujemy merytorycznie.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.01.2019, 17:18
regan napisał(a):Wyświetl post
Nie masz kompletnie pojęcia o strukturze środowisk kibicowskich na Wiśle. Nie wiesz co to jest WSH jak funkcjonują jacy tam są ludzie, kto tam ma wpływ na co itd. Nie wiesz kogo chcesz sie pozbyć z klubu kogo ze stadionu. Uzywasz sformułowania "obrońcy kiboli" czym stygmatyzujesz wielką masę poczciwych kiboli w tym mnie (ja już zresztą jestem pol kibol-pol piknik ) Poprostu mylisz pojecia. Dla ciebie nie ma różnicy pomiedzy ultrasem fanatykiem a bojówkarzem. I nie chodzi o twoje zdanie tylko o twoje błędne przekonania ale ty i tak jak już pisalem wyzej nie jestes w czołówce farmazoniarzy na ostatnich kilu stronach tego tematu więc wyluzuj

P.s Ja jestem w tej grupie, którzy od początku twierdzili, że Jadczak powiedział to co wszyscy znający temat mniej więcej wiedzieli od dawna. Natomiast nie podobał mi sie sposób realizacji(koloryzowanie) i termin premiery tego reportażu, gdyż jeszcze nie miałem świadomości, że Sarapata jest tak bardzo umoczona w ten proceder. Wtedy mało kto miał taką świadomość i krytykowało się go ze względu na to, że godzi mocno w wizerunek klubu, który i tak był prawie na dnie. Ale poza tym każdy kto sie coś tam orientuje wiedział jaka była prawda jak np. to że, Sharakany po meczach robiły non stop imprezy na kilkadziesiąt osób w gabinetach prezesowskich w budynkach TSu. jak na walnych głosowaniach w SKWK dawali chłopakom "do zrozumienia" że możecie sobie oczywiście głosować, ale będzie jak my chcemy po czym Wesoły miał rzucić legitymacją itd itd itd. Ich wpływ i decyzyjność była wiadoma od dłuższego czasu. Natomiast całe szczescie pycha arogancja i pazerność na hajs wtrąciła ich za kraty. Na szczescie oczywiście dla Wisły i dla żydów . Tam są teraz w tym srodowisku duże tarcia, grupa jest rozbita czołówka siedzi zaraz ktos kogos sprzeda i po WSH. Wiec albo nowe rozdanie albo nie istnieją. Wiec nie ma co sie obawiać zadymy na następnym meczu, bo to jest bardzo mało prawdopodobne.
Sorry ale Twoja odpowiedź to takie zwykle pier...... , taka mowa trawa . Mógłbym to dokładnie odwrócić i pojechać Ci takimi samymi ogólnikami udowadniając że to Ty nic nie wiesz . Zero merytorycznej odpowiedź i ani jednego przykładu na to , że się mylę , czego nie wykluczam ale oczekiwałbym konkretu .Nie twierdze , że tym żyje ale akurat środowisko kibiców znam dosyć dobrze .Swoje lata spędziłem w tym gronie .Doskonale wiem co to jest WSH a to , że nie znam osób decyzyjnych o niczym nie świadczy i nie ma kompletnie znaczenia . Nikogo też nie chce się pozbywać z klubu ani nikomu nie chcę zakazywać bycia kibicem Wisły .Jedyne czego oczekuję to to , że Ci ludzie zrozumieją do jakiej sytuacji doprowadzili i jak są odbierani i że będą się potrafili zachować ,jeśli Wisła leży im faktycznie na sercu . Niech na chwilę chociaż ubiorą długie spodnie i staną na wysokości zadania i usuną się w cień . Nie mów mi też co myślę i jakie mam przekonania .Zapewniam Cię , że doskonale rozróżniam bojówkarza , ultrasa i bandytę . I doskonale też wiem , że wielu z tych naszych bojówkarzy a nawet część ultrasów zapragnęła być bandytą bo to takie fajne i cool była na naszym stadionie .....
A temacie Jadczak Twoja odpowiedź to już jakiś totalny bełkot . Tutaj faktycznie mogę się przyznać , że nic nie rozumiem . Bo nie cholery z tego postu nie mogę wywnioskować w jaki sposób jestem wtyczka Jadczaka i nie mogę też zrozumieć czy w końcu wg Ciebie od miał racje i pisał prawdę czy też nie . Bo w jednym zdaniu zarzucasz mu pisanie pierdół i przytaczasz przykłady potwierdzające jego informację . Weź się zdecyduj ..... Ja też nie wiedziałem , że to tak wygląda i też uważałem że facet koloryzuje ale w pewnym momencie stało się oczywistym , że niestety miał rację co jak widać do Ciebie nadal nie dotarło .
Kończe ta dyskusję bo widzę , że to strata czasu .
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.01.2019, 18:00
pete29 napisał(a):Wyświetl post
@ ExoFan

Ten artykuł dotyczy spółek publicznych geniuszu.

Wracaj do książek sesja się zbliża .
Spółka publiczna (znaczenie potoczne) – spółka akcyjna, której choćby część akcji została dopuszczona, po przedstawieniu prospektu emisyjnego i zatwierdzeniu go przez Komisję Nadzoru Finansowego, do publicznego obrotu. Do obowiązku tych spółek należy wprowadzenie do obrotu publicznego każdej nowej emisji akcji, nawet jeżeli emisja ta jest w całości przeznaczona dla jednego lub kilku „dużych” inwestorów.

Spółka publiczna (definicja prawna) – spółka akcyjna lub komandytowo-akcyjna, której co najmniej jedna akcja jest zdematerializowana.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2019, 18:34
Fundusz z Kuwejtu zainteresowany przejęciem Wisły Kraków Nie dzięki,niby ogarnia to Cezary Kucharski...
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 16.01.2019 o godz. 08:42.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 15.01.2019, 18:37
Odsunięcie się w cień ludzi odpowiedzialnych za obecną sytuacje klubu to jedna sprawa, wyzbycie się również ambicji do zarządzania czy narzucania swojej wizji świata innym jest również ważne. Bo co z tego, że na chwilę się schowają jak znowu zaczekają na kilka porażek aby wykorzystać negatywne nastroje kibiców do naciskania na włodarzy klubu. Osobiście nie zawadzają mi tego typu "kibole" którzy promują swój kub, lubią pojechać sobie na wyjazd, kupić sobie trochę browarów do pociągu, natomiast grupa która chwyciła za stery postawiła na promocje siebie i swoich interesów a Wisle miała głęboko w du**.

Okres rekina jest okresem stracony w historii klubu i jednym z najczarniejszych w ponad 100 letniej historii Wisły.
Wyszła tu totalna hipokryzja pewnej grupy osób która obiecywała ludziom sklepiki, muzeum itd i okazało się że chodziło im jedynie o przejęcie steru .

Wisła Kraków powstała jako sekcja piłkarska. To jest ponad 100 lat tradycji i wokół piłki kręciło się wszystko. Ktoś chciał aby się wszystko kręciło już wokół czegoś innego dlatego jesteśmy w tym miejscu.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Stary 15.01.2019, 18:59
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Fundusz z Kuwejtu zainteresowany przejęciem Wisły Kraków :rtofl: Nie dzięki,niby ogarnia to Cezary Kucharski...
Sądzisz, że ktoś szemrany pchałby się w klub, który jest obecnie na świeczniku w polskich mediach? Gdyby sarapata nadal rządziła wówczas strach byłby uzasadniony. Chyba nie sądzisz, że Królewski, Błaszczykowski i Jażdzyński sprzedadzą klub za 1zł i będą łaskawie czekać 12 dni aż przelew przyjdzie . Jeżeli Ci panowie decydują o losach Spółki to jestem spokojny, że nie sprzedadzą jej pierwszemu lepszemu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 15.01.2019, 19:23
Niech interesuje się Wisłą nawet Józek z Irkucka. Nieważne. Teraz o sprzedaż zadbają osoby, które nie pozwolą by klub trafił do jakiś lamusów.
Tak myślę

#KróluUfamTobie
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 15.01.2019, 19:39
W sumie to dopoki nie zostaną odzyskane dokumenty akcji za.......one przez szwedzko - kambodżański duet albo wystawione nowe dokumenty akcji to ciężko będzie cokolwiek sprzedać .....
Ja na miejscu naszej Trójcy zawiadomiłyby prokuraturę o bezprawnym zagarnięciu dokumentów akcji - ciekawe czy Mats Hartling nadalbedzie się śmiał a Sarapata nie przypomni sobie gdzie te akcje są przypadkiem.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 15.01.2019, 19:44
Pytanko, notariusz wczoraj pisal umowe pozyczki dla Wisly. Czyli uznal, ze Wislocki jest prezesem, czy to juz nie jest pozytyw w sporze wlasnosciowym?
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 15.01.2019, 19:44
Historia Wisły to historia między innymi takich ludzi jak Pawel Brożek. To historia jego 138 trafień dla Wisły jego 340 meczów. Jego zaciskania zębów i grania z kontuzją na lekach, jego powrotu do ukochanego klub po nieudanych wojażach, jego goli w pucharach czy marnowanych sytuajci, jego fantastycznego zakończenie kariery i ponownego otwarcia księgi rekordów kiedy klub potrzebował pomocy. Wreszcie na sam koniec historia tego że nie złożył wniosku o rozwiązanie kontraktu w mnemonice gdy ci którzy tak bardzo kochali Wisłą ją po prostu okradli. Dlatego dla mnie Wisła Kraków to Paweł Brożek a nie jacyś durnie z pod znaku wsh.

Polecam filmik z youtube z większością goli Pawła Brożka:
https://www.youtube.com/watch?v=IRdpAGnmXlc

Gratuluje jesteście blisko aby to właśnie pogrzebać...
Ostatnio edytowane przez wester : 15.01.2019 o godz. 19:52.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2019, 21:05
Kolejne czary - mary?

Cytat:
Wisłę Kraków kupi fundusz z Kuwejtu? Ponoć kupnem akcji "Białej Gwiazdy" jest zainteresowany fundusz z Kuwejtu. "Potencjalnego nabywcę sprowadził pod Wawel biznesmen i menadżer piłkarski Cezary Kucharski. Rozmowy trwają od około miesiąca. To fundusz inwestycyjny z Kuwejtu. Jego przedstawiciele na razie zastrzegli sobie niepodawanie nazwy" - czytamy na stronie Eurosportu.
Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/fundusz-z...BrOOeow_07t4yk
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów