The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2012, 10:37
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Identycznie pomyślałem po tym meczu. Nasza "taktyka" (nie można mieć do końca pewności, czy nie jest to po prostu wygodnictwo części zawodników) polega na podaniu do Meliksona lub Iliewa, a jak oni stracą piłkę, to oznacza, że nic nie dało się zrobić.

Jakkolwiek to brzmi - Meilikson i Iliew są zbyt dobrzy na grę z resztą piłkarzyn, którzy noszą koszulki z Białą Gwiazdą. O, jeszcze Pareiko się nadaje, bo jego dłuuuuugie podania są czasem dokładniejsze niż odegrania z odległości np. 5 metrów.
Ale o to w grze ofensywnej chodzi! My nie mamy piłkarzy jak w Barcelonie, gdzie każdy widzi wszystko i potrafią grać z zamkniętymi oczami. Zobacz, w Realu jak nie gra Di Maria, Ozil i Xabi Alonso, to gra wygląda strasznie, zawodnicy nie potrafią nic skleić dobrego... Po to są zawodnicy z lepszym przeglądem pola, żeby na nich grać. Od dłuższego czasu uważam, że nam brakuje zawodnika, który potrafiłby rozegrać, ale już na naszej połowie, coś typu Pirlo, lub właśnie Xabi Alonso, bo jak widzę jak rozgrywają piłkę nasi obrońcy to mnie coś strzela.

A wracając do Probierza, skoro większość zawodników Ekstraklasy w ankecie zaznaczyła, że chętnie by z Probierzem chciała pracować, że każdy były zawodnik Probierza wypowiada się o nim w samych superlatywach to rzeczywiście, chyba coś jest na rzeczy... Nie wiem czemu, większość kibiców chce głowy Probierza... Moim zdaniem mecz z Bełchatowem, czy 2 połowa z Podbeskidziem, były o niebo lepsze niż te w zeszłym sezonie na wiosnę... Jeżeli Wisła, wygra np. z Polonią 3-0, a daj boże, żeby tak się stało to jeszcze będziecie go na rękach nosić.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2012, 11:34
[QUOTE= Nie wiem czemu, większość kibiców chce głowy Probierza... Moim zdaniem mecz z Bełchatowem, czy 2 połowa z Podbeskidziem, były o niebo lepsze niż te w zeszłym sezonie na wiosnę... Jeżeli Wisła, wygra np. z Polonią 3-0, a daj boże, żeby tak się stało to jeszcze będziecie go na rękach nosić.[/QUOTE]

Też jest to dla mnie zagadką dlaczego niektore rozgrzane glowy tak ujada na Probierza
Co teskono wam za Smuda czy Motyka na trenerskim stolku
Probierz to jest na ta chwile najlepsze co moglo sie nam trafic jesli chodzi o trenera...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2012, 11:40
Drozd napisał(a):Wyświetl post
... Jak na naszą ligę skład mamy BARDZO MOCNY. Tylko potencjał się strasznie marnuje. ...
Co roku czytam to samo, mocny skład tylko absolutnie wszyscy kolejni trenerzy okazuja sie ch.ujowi
Nasz skład nie tylko nie jestem bardzo mocny, nawet nie jest mocny, jest podstarzały bez żadnej alternatywy na środek pomocy czy atak. Na rezerwie jest 3 ofensywnych piłkarzy,
chociaż za nazywanie Sikorskiego piłkarzem to chyba powinienem dostać bana, Boguski od 4 lat jest kontuzjowany, czyli w zasadzie na ławce z ofensywny to jest Kirm. A i on ofensywny to jest jak gra w koszulce swojej reprezentacji
W srodku pola albo mozemy grać na 2 defensywnych albo na 1 def i czyste spodenki Gargule.
Nie jest wina Probierza tak jak nie bylo Maaskanta i Moskala , ze nasz sklad jest słaby, zreszta teraz chyba osaignal apogeum słabođci (chociaz moze lepiej nie zapeszac, mozliwa jest jeszcze sprzedaż w tym tygodniu Melexa)
Nazwiska nie graja, a u nas w wiekszosci to juz sa nazwiska mocno "przeterminowane"
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2012, 12:17
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Co roku czytam to samo, mocny skład tylko absolutnie wszyscy kolejni trenerzy okazuja sie ch.ujowi
Nasz skład nie tylko nie jestem bardzo mocny, nawet nie jest mocny, jest podstarzały bez żadnej alternatywy na środek pomocy czy atak. Na rezerwie jest 3 ofensywnych piłkarzy,
chociaż za nazywanie Sikorskiego piłkarzem to chyba powinienem dostać bana, Boguski od 4 lat jest kontuzjowany, czyli w zasadzie na ławce z ofensywny to jest Kirm. A i on ofensywny to jest jak gra w koszulce swojej reprezentacji
W srodku pola albo mozemy grać na 2 defensywnych albo na 1 def i czyste spodenki Gargule.
Nie jest wina Probierza tak jak nie bylo Maaskanta i Moskala , ze nasz sklad jest słaby, zreszta teraz chyba osaignal apogeum słabođci (chociaz moze lepiej nie zapeszac, mozliwa jest jeszcze sprzedaż w tym tygodniu Melexa)
Nazwiska nie graja, a u nas w wiekszosci to juz sa nazwiska mocno "przeterminowane"

Problemem właśnie nie jest trener, tylko cały sztab odpowiadający za stan posiadania w naszym zespole. Niestety, obawiam się transferu Meliksona, bo kto perspektywiczny miałby w zamian za niego przyjść? Nie wierzę w Bednarza, że sprowadzi nam kogoś, na kim można byłoby zarobić, a poszukiwanie oszczędności w celu wygenerowania odpowiedniej kwoty na transfer jakiegoś zawodnika jest po prostu śmieszne. Przy Bednarzu to my będziemy szukać wolnych zawodników, z kartą na ręku i niestety obszar poszukiwań będzie zamykał się w przestrzeni polskiej Ekstraklasy. A tak moim zdaniem nie można, bo ogranicza to nas do 1-2 zawodników i zwiększa ryzyko zakontraktowania niewypałów, jak Łobodziński czy Garguła. Na skauting trzeba wydać trochę czasu i pieniędzy, podobnie na szkolenie(nie mówię już o Akademii, ale na szkolenie chociażby takie jak w Lechu).

Probierz moim zdaniem jest całkiem niezłym trenerem i to nie on winien być adresatem inwektyw kierowanych ze strony kibiców.

Generalnie, za to apogeum słabości Wisły, o którym pisze cytowany kolega, odpowiada w całej rozciągłości Jacek Bednarz.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.08.2012, 12:49
Tu nie chodzi o to czy probierz jest winien czy nie, fakty są takie że jak nie bedzie wyników to on poleci pierwszy a nie Bednarz czy inni członkowie zaządu którzy w mojej ocenie są bardziej winni sytuacji kadrowej w klubie od trenera
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2012, 12:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak na naszą ligę skład mamy BARDZO MOCNY.
Wierutna bzdura.
Pareiko (35)-Frederiksen (30)-Głowa (33)-Czekaj (20)-Burliga (24)-Quioto (21)-Sobol (35)-Garguła (31)-Melikson (27)-Iliev (32)-Genkov (28)
Skład z ostatniego meczu. Ponad połowa drużyny ma ponad 30-stke i najlepsze lata za sobą. Czyli ponad połowa drużyny jest na tendencji spadkowej. Mocno spadkowej. Ktoś powie Milan też był stary jak zdobywał sukcesy, z tym że tam zawodnicy byli starsi, ale z równą formą od wielu lat. Z naszej szóstki każdy gra ZDECYDOWANIE gorzej niż dwa-trzy lata temu.

Dodatkowo ci trzej młodzi najbliżej składu: Quioto dopiera na oczy widzi poważną piłkę, Burliga był rezerwowy w Ruchu i go POGONIONO, Czekaj miałby problem w ponad połowie drużyn załapać się do pierwszego składu.

Nasz środek pomocy Garguła-Sobol/Wilk jest zdecydowanie gorszy niż środek chociażby Jagielloni czy Górnika. Serio, jestem przekonany, że Garguła jakby go wywalili z Wisły miałby problem by się zaczepić w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.08.2012, 13:06
Kibic_z_Częstochowy napisał(a):Wyświetl post
Ale o to w grze ofensywnej chodzi! My nie mamy piłkarzy jak w Barcelonie, gdzie każdy widzi wszystko i potrafią grać z zamkniętymi oczami. Zobacz, w Realu jak nie gra Di Maria, Ozil i Xabi Alonso, to gra wygląda strasznie, zawodnicy nie potrafią nic skleić dobrego... Po to są zawodnicy z lepszym przeglądem pola, żeby na nich grać. Od dłuższego czasu uważam, że nam brakuje zawodnika, który potrafiłby rozegrać, ale już na naszej połowie, coś typu Pirlo, lub właśnie Xabi Alonso, bo jak widzę jak rozgrywają piłkę nasi obrońcy to mnie coś strzela.
Tak, tak; tylko później trzeba jakoś potrafić wykorzystać ten ich przegląd pola i zdolności, wychodząc na pozycje, stwarzając okazje do zagrań. Bardzo symptomatyczne, moim zdaniem, było wczoraj to, że gdy ktoś od nas stracił piłkę, a ta zmierzała wtedy w środkowe rejony placu gry, nasi gracze często nie potrafili jej przejąć, co powodowało groźne kontry. Jeśli ma się już taką perełkę jak Melikson, to warto umożliwiać mu grę, a nie zostawiać większość ciężaru gry na jego barkach.

Jeśli chodzi o naszą obronę, to ostatnio nieźle spisuje się Bunoza, który potrafi całkiem fajnie zagrać. Tak, tak, możecie się śmiać.

Żeby zahaczyć o temat, to dodam tylko, że w żadnym wypadku nie przychodzi mi do głowy "jeżdżenie" po Probierzu. Ani widu ani słychu jakiegoś lepszego następcy, toteż lepiej cieszyć się tym, co mamy.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.08.2012, 14:26
Baala napisał(a):Wyświetl post
Wierutna bzdura.
Pareiko (35)-Frederiksen (30)-Głowa (33)-Czekaj (20)-Burliga (24)-Quioto (21)-Sobol (35)-Garguła (31)-Melikson (27)-Iliev (32)-Genkov (28)
Skład z ostatniego meczu. Ponad połowa drużyny ma ponad 30-stke i najlepsze lata za sobą. Czyli ponad połowa drużyny jest na tendencji spadkowej. Mocno spadkowej. Ktoś powie Milan też był stary jak zdobywał sukcesy, z tym że tam zawodnicy byli starsi, ale z równą formą od wielu lat. Z naszej szóstki każdy gra ZDECYDOWANIE gorzej niż dwa-trzy lata temu.

Dodatkowo ci trzej młodzi najbliżej składu: Quioto dopiera na oczy widzi poważną piłkę, Burliga był rezerwowy w Ruchu i go POGONIONO, Czekaj miałby problem w ponad połowie drużyn załapać się do pierwszego składu.

Nasz środek pomocy Garguła-Sobol/Wilk jest zdecydowanie gorszy niż środek chociażby Jagielloni czy Górnika. Serio, jestem przekonany, że Garguła jakby go wywalili z Wisły miałby problem by się zaczepić w Ekstraklasie.
I co z tego że ma ponad trzydziestkę? Czyja to wina ze nie mają formy? Jeżeli oczywiście nie mają. Bo moim zdaniem nie da się mieć formy jak nie wiadomo o co w grze chodzi. Ten sam skład wygrał mistrzostwo i wyszedł z grupy w LE, wcześniej odpadając nieznacznie z drużyną która w LM doszła o ćwierćfinału. Więc jeżeli ktoś wypisuje bzdury to raczej nie ja.

Mamy frajera bez pojęcia na ławie, było to wiać od pierwszego jego meczu, przez pół roku z drużyny zrobił zbieraninę, a teraz się dziwisz że każdy gra słabiej. Nic dziwnego, a będzie jeszcze gorzej.

Popatrzcie sobie na ostatnie mecze Moskala i porównajcie obraz gry o dowolnego meczu Probierza. Przecież organizacyjnie to jest niebo a ziemia. Jeżeli od pół roku wizja trenera to "faster, faster" nie ma się co dziwić że się staczamy. Tłumaczycie Probierza dokładnie tak jak tłumaczył się Smuda. "Nie ma kim grać, piłkarze słabi" i tym podobne bzdury. Aż nie chce mi sie tego komentować. Gdybyśmy grali z włochami albo anglikami to burdel w grze i kopanie do przodu można by tłumaczyć brakiem umiejętności, bo tak sie gra jak przeciwnik pozwala, ale do ciężkiej cholery graliśmy z Bełchatowem i Podbeskidziem, bo o pucharze nie chcę pamiętać. Jeżeli tacy przeciwnicy są nie o przejścia to problemem nie są indywidualne umiejętności zawodników, tylko brak jakiejkolwiek myśli w grze. Za którą to myśl odpowiada trener, nikt inny.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.08.2012 o godz. 14:46.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2012, 14:31
Baala napisał(a):Wyświetl post
Wierutna bzdura.
.
w temacie meczowym napisałem, ze prawie tym samym składem Maaskant zdobył MP.
Nie będę tu przeklejał tego posta.

No dobra: przekleję:

Cytat:
Probierz nie ma wcale gorszej drużyny od tej, z ktora Maaskant zdobywał MP

Przypominam kto grał w zwycięskim derby jakie dalo nam MP i kogo nie ma

Sergiej Pareiko-
Erik Cikos,
Kew Jaliens,
Osman Chavez,
Dragan Palijic -
Patryk Małecki (90+3. Maciej Żurawski),
Maor Melikson (76. Michaił Siwakow),
Radosław Sobolewski,
Cezary Wilk,
Andraz Kirm (88. Tomas Jirsak) -
Cwetan Genkow

Za Cikosa - Burliga (może niewielka różnica potencjału)
za Dragana - Frederiksen - (może niewielka różnica potencjału)
za Małeckiego - Iliev (chyba przydatniejszy niż Patryk, choć nie strzela bramek)
Probierz jak na razie nie umywa się do pieknego Roberta
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.08.2012, 14:46
Nie będę jechał po Probierzu, ale chcę wskazać coś takiego.
Jaki progres za Skorży zanotowali choćby Pa.Brożek, Mały, Marcelo, Dudka (zdyscyplinowana i odpowiedzialna gra na LO), Boguski.
Nie będę wspominał tu o Kasperczaku 1.
A teraz... Probierz pracuje pół roku i czy ktokolwiek się indywidualnie gra lepiej?Być może pół roku to za krótko...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2012, 16:46
@ Drozd&FraMat

Dwa lata w piłce to bardzo długi czas. Zresztą Śląsk też zdobył mistrza (z Cetnarskim i Gikiewiczem) i co z tego. To już było. W okresie gdy zdobywaliśmy mistrza cała liga nie wiedziała kim jest Melikson i Genkov to też trochę pomogło. Natomiast jeśli chodzi o puchary to tak po prawdzie w dwumeczu to my tylko pokonaliśmy Skonto i Litex. Zresztą nie chce mi się roztrząsać czy Probierz to dobry trener czy nie, to samo z Maaskantem. Obaj inni i obaj mocno przeciętni.

Mi chodzi że indywidualne umiejętności oprócz dwóch-trzech zawodników są bardzo słabe, a w stosunku do zeszłego sezonu mamy znacznie gorszy atak i pomoc (która według mnie była największym mankamentem już wówczas). Grają u nas zawodnicy którzy mieliby problem grać w innym klubie w Ekstraklasie i nie pisze tu o Lechu czy Legii. Taki Łobodziński w tej chwili jest rezerwowym w Miedzi Legnica, a poziomem gry mimo że inna pozycja jest zbliżony do Garguły. Taki Kowalski nie miał pewnego miejsca w Termalice Neciecza, czy on jest tak dużo słabszy od Czekaja? Sikorski w zeszłym sezonie gola nie strzelił jako napastnik, Boguski od dwóch lat tylko po gabinetach biega. Sobolewski już powinien kariere zakończyć. Głowacki to powinien przychodzić jako uzupełnienie składu a nie ktoś kto będzie pierwszym do gry. Wilk ma technike na poziomie zawodników Lubońskiego tylko kondycją ich przewyższa. Tak można wymieniać dalej...

Na wielu pozycjach nawet nie jesteśmy w Top-3 ligi co jeszcze niedawno było nie do pomyślenia, a na kilku to nawet nie jest Top-5.

Każdego zawodnika kariera to taka parabola z punktem maksimum u góry i tych 6 zawodników o których pisałem w poprzedni poscie już ten punkt dawno mineło. Taki Matusiak miał swój punkt maksimum za Lenczyka, a później w Palermo czy w Holandi pracował ze znacznie lepszymi trenerami. Trener to może kolektyw ustawić taktycznie, a nie sprawić, że ktoś słaby nagle zacznie przyjmować, celnie strzelać i kiwać i celnie podawać. Na indywidualne umiejętności uważam, że trener nie ma aż takiego wpływu.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.08.2012, 17:12
Oglądałem teraz mecz Loko - Dinamo(Petrescu), w zespole Dinama chłopaki zapieprzają aż miło. Jak stracą od razu 2-3 piłkarzy stara się odebrać, taką taktykę powinien wpoić piłkarzom Probierz.
Prawie w każdym zespole trener nie boi się wpuścić nastolatka, przykład Stępiński w Widzewie, Legia(tu jest akurat dużo przykładów), Wroński w GKS itd w Zagłębiu, Lechu. A u nas Probierz boi się wpuścić Szewczyka przy stanie 1:1 bo dla niego może zawalić mecz, Kirm już się nie nauczy a młody owszem. Probierz musi zacząć na nich stawiać, bo jakiś w końcu musi wypalić, tylko że jak zagra jak Brud, później drugi, trzeci, to wywalić od razu, no chyba że ma mniej niż 19 lat.
Ostatnio edytowane przez syryls : 26.08.2012 o godz. 17:31.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.08.2012, 17:25
Żeby tak biegać trzeba trenować dwa razy dziennie. Niestety w Wiśle nawet Petrescu nie udało się wprowadzić takich standardów.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.08.2012, 17:34
Do pracy z naszymi grajkami najlepiej by pasował zagraniczny treneiro, ale taki , co na zachodzie pracował z juniorami. Mógłby niektórych podstaw uczyć typu zagraj, wyjdź, nie stój w miejscu. To chyba najbardziej kuleje, taki wtórny analfabetyzm piłkarski się narodził.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.08.2012 o godz. 19:14.
..
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.08.2012, 17:54
syryls wczoraj od początku grali Burliga i Czekaj w PP też debiutowało kilku młodych Wiślaków.GKS, Widzew,Zagłebie nie maja nic do stracenia bo grają albo o środek tabeli albo o utrzymanie więc mogą eksperymentować z młodymi.Na pocieszenie Smuda zmienił kierunek z Krakowa na Wrocław
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2012, 18:01
koniak napisał(a):Wyświetl post
Żeby tak biegać trzeba trenować dwa razy dziennie. Niestety w Wiśle nawet Petrescu nie udało się wprowadzić takich standardów.
Na czym? Na głównej płycie? W korytarzach? W szatni która przypomina bardziej kotłownie? A może na tej jednej płycie boiska, która to mogłaby robić za pastwisko dla krów?

Cytując po raz kolejny Probierza:

"Polski trener mówi tak; chłopaki trening fajny chciałbym zrobić, ale teraz tak, jak ja go zrobię, zrobię teraz skoki, każdy zawodnik zrobi po sześć skoków, razy dziesięć serii to jest sześćdziesiąt. Zrobimy tysiąc dwieście skoków (...) Nie, ja lepiej tego nie zrobię, muszę to zrobić inaczej w innej formie i bez piłek, żeby nie zepsuć boiska. A na zachodzie ktoś się martwi o to?"

"Jeśli my teraz jako trenerzy, chcemy pewne rzeczy wprowadzić, jakieś trendy, to w jaki sposób to wprowadzić? My nie mamy gdzie nawet. Mówimy o szkoleniu w polskim sporcie. Jest francuskiej federacji wydane całe szkolenie takie, bardzo grube "rok przygotowań" - to jakbyśmy tydzień wprowadzili takiego mikro cyklu jaki jest we Francji, to my byśmy boisk nie mieli i my o tym nie mówimy."

"My mówimy tak; za granicą zawodnicy/trenerzy siedzą po 8 godzin dziennie w klubie. No dobrze ale on przychodzi do klubu i ma gdzie zjeść śniadanie, ma salkę gdzie może usiąść, ma gdzie odpocząć, coś zrobić, po treningu idzie na obiad, to może siedzieć osiem godzin. A my bardzo często mamy tak; jedziemy na jeden stadion 20 minut, przebrać się, ukąpany i gdzie ja ich teraz wezmę na obiad... do McDonalda chyba! " To było za czasów Jagi, więc nie wykluczam, że w Wiśle to wygląda bardziej profesjonalnie, a przynajmniej takie standardy chciał wprowadzać Maaskant, nie wiem ile z tego zostało, nawet pod koniec pobytu pięknego Roberta w Krakowie.

No i teraz przechodząc do sedna, Cupiał w końcu sprowadza profesjonalistę z zachodu, daje na niego parę milionów Euro i na transfery 200 tyś? Każe mu z tych "internacjonałów" , co jeden potrafi przyjąć piłkę, drug celnie strzelić, a żaden nie ma dobrego podania zrobić drużynę? A co gdy przyjdzie kwestia zaplecza treningowego? Tam, niedaleko , na tym zielonym trenujemy...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 26.08.2012, 18:03
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
syryls wczoraj od początku grali Burliga i Czekaj w PP też debiutowało kilku młodych Wiślaków.GKS, Widzew,Zagłebie nie maja nic do stracenia bo grają albo o środek tabeli albo o utrzymanie więc mogą eksperymentować z młodymi.Na pocieszenie Smuda zmienił kierunek z Krakowa na Wrocław
Następny się znalazł... Tylko w Polsce 24 latek talentem, zajebiś... Czekaj jak on też będzie miał 24 lata też będziecie mówić że to talent, Michał jak dla mnie jest skończony, techniki w wieku 21 lat nie da się zbudować, chaotyczny, malo zwrotny, szybkość też nie powala, muszę to powiedzieć nic z niego nie będzie. Tak propo młodych miałem na myśli -19 lat. Nie eksperymentują, tylko ktoś tam myśli:
- Panowie nie mamy kasy, pora zatrudnić skautów którzy będą śledzili młodych nadających się do gry piłkarzy
100 tys EURO - średni transfer
10 tys EURO - średni skauting
1-30 tys EURO - chłopak nadający się do gry w Ekstraklasie
Ba przesadziłem Adamek kosztował parę skrzynek piwa
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.08.2012, 18:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
w temacie meczowym napisałem, ze prawie tym samym składem Maaskant zdobył MP.
Nie będę tu przeklejał tego posta.

No dobra: przekleję:

Probierz jak na razie nie umywa się do pieknego Roberta
Piekny Robert obecnie zajmuje ze swoim FC Groningen trzecie miejsce...od końca w holenderskiej Eredivise - z dwiema porażkami i remisem (bilans bramkowy 3:8). O ile porażki z potentatami - Twente i PSV (odpowiednio 1:4 i 1:3) ujmy mu nie przynoszą, to remis na własnym boisku z Willem II sukcesem na pewno nie jest. Przed sezonem działacze jako cel postawili mu grę o europejskie puchary. Taki o to czarodziej z tego MustCan'ta
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.08.2012, 18:35
To ja mam pytanie jakim trenerem jest Rumak - kompromitacja w LE kompromitacja w PP a teraz w lidze dwa zwycięstwa a jakim trenerem jest Urban ? Panowie i panie pomalutku
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2012, 18:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
To ja mam pytanie jakim trenerem jest Rumak - kompromitacja w LE kompromitacja w PP a teraz w lidze dwa zwycięstwa a jakim trenerem jest Urban ? Panowie i panie pomalutku
Dokładnie zreszta o tym samym mowili na poczatku Ligi+Extra.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2012, 19:30
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Piekny Robert obecnie zajmuje ze swoim FC Groningen trzecie miejsce...od końca w holenderskiej Eredivise - z dwiema porażkami i remisem (bilans bramkowy 3:8). O ile porażki z potentatami - Twente i PSV (odpowiednio 1:4 i 1:3) ujmy mu nie przynoszą, to remis na własnym boisku z Willem II sukcesem na pewno nie jest. Przed sezonem działacze jako cel postawili mu grę o europejskie puchary. Taki o to czarodziej z tego MustCan'ta
Maaskant jest ze swoją drużyną od kilku tygodni. Probierz juz pół roku

Maaskant w Polsce trenował czołową drużynę z reprezentanatmi kilku krajów, w Holandii z całym szacunkiem dostał taki Bełchatów ( z nonamami), a nawet mniej, bo ta drużyna najwyżej była kiedyś na 3 miejsu w lidze.

Kiedy Maaskant przejął Wisłę, już po kilku meczach Wisła grała znacznie lepiej. Probierz przejął Wislę pół roku temu i zmieniły się tylko stałe fragmenty

Jakieś uwagi co porównania Maaskanta i Probierza?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 26.08.2012 o godz. 20:04.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.08.2012, 19:52
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Na czym? Na głównej płycie? W korytarzach? W szatni która przypomina bardziej kotłownie? A może na tej jednej płycie boiska, która to mogłaby robić za pastwisko dla krów?

Cytując po raz kolejny Probierza: (...)
Nie miałem na myśli gdzie, tylko jak kopacze na to zareagowali, nie licząc wyjątków ponoć jedynie zagranicznych.
A skoro mowa o bieganiu, gdyby w ramach drugiego treningu zrobili dwa kółka wkoło błoń na pewno wyszłoby im to na dobre
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.08.2012, 20:03
tylko że to wysokie miejsce Groningen to był taki typowy fuks jak Ruchu Chorzów / Śląsk, nie mają szans na ósemkę w tym sezonie...
Odpowiedz cytując
omega
Member

Od: 02.2012

Stary 26.08.2012, 20:28
syryls napisał(a):Wyświetl post
Następny się znalazł... Tylko w Polsce 24 latek talentem, zajebiś... Czekaj jak on też będzie miał 24 lata też będziecie mówić że to talent, Michał jak dla mnie jest skończony, techniki w wieku 21 lat nie da się zbudować, chaotyczny, malo zwrotny, szybkość też nie powala, muszę to powiedzieć nic z niego nie będzie. Tak propo młodych miałem na myśli -19 lat. Nie eksperymentują, tylko ktoś tam myśli:
- Panowie nie mamy kasy, pora zatrudnić skautów którzy będą śledzili młodych nadających się do gry piłkarzy
100 tys EURO - średni transfer
10 tys EURO - średni skauting
1-30 tys EURO - chłopak nadający się do gry w Ekstraklasie
Ba przesadziłem Adamek kosztował parę skrzynek piwa
Adamkiem ( 23- letnim ) chcesz mistrzostwo polski zdobyć ? czy może w pucharach walczyć?

Możemy szukać po 3 czy 4 ligach, grać samymi Polakami, ale co się będzie działo na forum jak spadniemy ?

Młody diament ma w Wiśle szanse się przebić ( Paweł Brożek, Małecki), solidny gracz ligowy nie ma szans najmniejszych ( Kwiek, Mączyński) taka specyfika klubu walczącego stale o mistrzostwo!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 26.08.2012, 20:44
omega napisał(a):Wyświetl post
Adamkiem ( 23- letnim ) chcesz mistrzostwo polski zdobyć ? czy może w pucharach walczyć?

Możemy szukać po 3 czy 4 ligach, grać samymi Polakami, ale co się będzie działo na forum jak spadniemy ?

Młody diament ma w Wiśle szanse się przebić ( Paweł Brożek, Małecki), solidny gracz ligowy nie ma szans najmniejszych ( Kwiek, Mączyński) taka specyfika klubu walczącego stale o mistrzostwo!
A gdzie ja napisałem że chce Adamka do Wisły? Pokazuje przykład.Zresztą on więcej robił zamieszania niż Kjoto razem z Gieńkiem
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.08.2012, 20:58
Ale nam solidnych ligowców także potrzeba! Nie jesteśmy już tak daleko przed innymi polskimi klubami jak 10 lat temu i nie ma szans, żebyśmy grali samymi diamentami. Nie stać nas na to. Dlatego do kilku gwiazd będących motorami napędowymi zespołu należy dokoptować solidnych ligowców i młodych, rokujących graczy aby przerodzili się przy gwiazdach w bardzo silnych ligowców a może i coś więcej - a specyfika naszej ligi jest taka, że rokujący gracz kosztuje 1 mln w górę a solidny ligowiec życzy sobie nie wiadomo jakich pensji. Co więc trzeba zrobić? Trzeba sobie tych ligowców wychować a nie czekać na diament jak na Godota.

Taką drogą podąża Legia i jak narazie z bardzo dobrym skutkiem - gra w pucharach, jest w czubie ligi, frajersko przerżnęła mistrzostwo (ale przynajmniej w odróżnieniu od nas miała szanse).

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2012, 20:59

!
do Widzewa trafia wielu młodych i utalentowanych zawodników z niższych lig i spokojnie ograli mistrza i vice-mistrza.Chciałbym aby Probierz odważniej stawiał na młodych Polaków,Można dywagowac czy gorzej od Fredzia zagrałby Żemło
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.08.2012 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 26.08.2012, 21:16
Chrapek od Garguły myślę, że gorzej by nie zagrał... Ogólnie na jakiej pozycji gra Buras? Wiem że pomoc, ale dokładnie która strona i jaka jest charakterystyka tego gracza?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 26.08.2012, 21:17
Pele_94 napisał(a):Wyświetl post
Chrapek od Garguły myślę, że gorzej by nie zagrał... Ogólnie na jakiej pozycji gra Buras? Wiem że pomoc, ale dokładnie która strona i jaka jest charakterystyka tego gracza?
Buras to pozycja Chrapka. Chrapek już jest lepszy od Garguły, ale nie wiem czemu Probierz i zwłaszcza Jacuś faworyzuje Gałgułę
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.08.2012, 21:19
syryls napisał(a):Wyświetl post
Buras to pozycja Chrapka. Chrapek już jest lepszy od Garguły, ale nie wiem czemu Probierz i zwłaszcza Jacuś faworyzuje Gałgułę
Sugerujesz, że Bednarz ustala Probierzowi skład?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów