|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Adidas ma już gotowe modele koszulek... [z powyższego artykułu]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Nie chce mi się wierzyć że mają już wyprodukowane koszulki na jeszcze następny sezon. Jeśli tak to czemu nie wprowadzić ich teraz? Może są zaprojektowane i wtedy wystarczyłoby zamienić tylko na BG.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a ja w to wierze.
rok temu prezentacja przypadła na chyba II tydzień lipca, w tym sezonie spodziewam sie tego samego. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dla tych co nie widzieli, nie wiedzą, chcieliby się przyłączyć.
Informacja ze stronki apelu o powrót Białej Gwiazdy na koszulki Wisły Cytat:
Na FB pojawiła się pierwsza odpowiedź (?) Prezesa, kto jest ciekawy bez problemu ją znajdzie na FB. Każdy będzie mógł wyrobić sobie swoje zdanie jakie jest podejście do kibiców. ![]()
<<ProMIL>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Daj link do wypowiedzi Basałaja ( lub ją tu przeklej ), nie każdy ma konto na FB
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
"Witam Państwa,
Odpisuje do Państwa, ponieważ przypadkowo jednej nocy przyszedł mail o tej samej treści !. Oczywiście potwierdzam, że „polityka historyczna” jest ważną częścią naszego klubu. Pierwszy krok został zrobiony: dożywotnie zaproszenie wybitnych piłkarzy na mecze. Powołana został kapituła „Powrotu Legend” na stadion, która wybrała pierwszych 10 legend. Jednak w tym momencie, dopóki nie ma całego stadionu nie możemy tego robić. W dniu otwarcia całego obiektu na pierwszym meczu zostanie wciągnięta pod dach trybuny olbrzymia koszulka z imieniem H. Reymana, a jego potomkowi wręczona oryginalna koszulka. Następne mecze to kolejni Wielcy Wiślacy. Po trzecie: muzeum – z tych samych powodów - musimy czekać. Aktualnie pracujemy nad powołaniem Rady Muzeum.. Po czwarte: budowa pomnika Henryka Reymana od ul. Reymonta – myślę że pod koniec tego roku powołamy Komitet Spoleczny ds. budowy Nigdy nie mówiłem o zmianie obowiązującego loga. Pozdrawiam serdecznie. Bogdan Basałaj" ___________ Wypowiedź P. prezesa z fb. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witam Państwa,
Odpisuje do Państwa, ponieważ przypadkowo jednej nocy przyszedł mail o tej samej treści !. Oczywiście potwierdzam, że „polityka historyczna” jest ważną częścią naszego klubu. Pierwszy krok został zrobiony: dożywotnie zaproszenie wybitnych piłkarzy na mecze. Powołana został kapituła „Powrotu Legend” na stadion, która wybrała pierwszych 10 legend. Jednak w tym momencie, dopóki nie ma całego stadionu nie możemy tego robić. W dniu otwarcia całego obiektu na pierwszym meczu zostanie wciągnięta pod dach trybuny olbrzymia koszulka z imieniem H. Reymana, a jego potomkowi wręczona oryginalna koszulka. Następne mecze to kolejni Wielcy Wiślacy. Po trzecie: muzeum – z tych samych powodów - musimy czekać. Aktualnie pracujemy nad powołaniem Rady Muzeum.. Po czwarte: budowa pomnika Henryka Reymana od ul. Reymonta – myślę że pod koniec tego roku powołamy Komitet Spoleczny ds. budowy Nigdy nie mówiłem o zmianie obowiązującego loga. Pozdrawiam serdecznie. Bogdan Basałaj |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aha czyli wszystko jasne....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ech... moim zdaniem robienie problemu z tego, że Biała Gwiazda jest otoczona wszelakim paździerzem to jest szukanie dziury w całym.
Sądzę, że to naprawdę bardzo mała cena za to, że możemy oglądać taką Wisłę, która za niedługo będzie najbardziej utytułowanym Polskim klubem; Wisłę, która jako pierwsza pokonała Barcelonę; Wisłę, którą mam nadzieję zobaczymy w Lidze Mistrzów. To logo, ten herb, to przecież także kawałek historii polskiego futbolu. Człowiek, który otoczył Białą Gwiazdę tymi dodatkami dał Wiśle 13 medali, 2 Puchary Polski, 1 Superpuchar i 1 Puchar Ligi Polskiej. Niektórzy zapominają, że Cupiał mógł i planował na początku kupić Hutnika, nie Wisłę. I wtedy gruba większość tu piszących i chodzących na mecze miałaby w domu szaliki Hutnika zamiast Wiślackich, a na Wisłę chodziłaby grupka kibiców w 2, 3 lidze. ![]() .
|
|
|
|
Schodowicze'05
Offline |
|
|
Mam rozumieć, że za kasę jesteś w stanie wyprzeć się ponad 90 lat historii...
Na stadionie krzyczysz Wisła Nasz TS czy Wiała Nasze S.S.A. ( teraz jest łatwiej nawet bo już tylko S.A. ) SA może być w dokumentach i tu nikt nie zamierza robić rewolucji, ale Biała Gwiazda ma miejsce na sercu jako ukłon dla tych co to serce poświęcają klubowi od wielu lat. Sądzę, że to naprawdę bardzo mała cena za to, że jesteśmy z Wisłą na dobre i na złe. Nie ma co rozpoczynać sporu kto jest bardziej Wiślakiem, a kto mniej, bo przecież nie o to chodzi. Jak np. Tobie jest to obojętne to Twój wybór, ale są ludzie dla, których poruszana sprawa leży na sercu od czasu kiedy Biała Gwiazda zniknęła z koszulek o czym niektórzy mogą nie pamiętać. Wierność barwom, wierność symbolom. ![]()
<<ProMIL>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przestańcie oddzielać SA od TS.
Wisła to Wisła. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Schodowicze'05
Offline |
|
|
Dobrze, że to napisałeś, bo faktycznie można by odnieść mylne wrażenie.
![]()
<<ProMIL>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zawsze można zrobić naszywkę z Białą Gwiazdą i zakryć logo SA
albo pójść na kompromis i umieścić logo SA wewnątrz Białej Gwiazdy![]() ![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kupować koszulki Wisły Futsal, jeżeli byłyby w otwartej sprzedaży.
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może to trochę utopijna wizja, ale jeżeli Basałaj znowu się na nas wypnie, i nasze prośby odnośnie powrotu gwiazdy na koszulki pozostaną bez odzewu, to może warto byłoby rozpocząć akcję kupowania koszulek Wisły Futsal. Koszulki adidasa, z białą gwiazdą lub herbem TS'u, o wiele tańsze, a przecież jak wszyscy wiemy Wisła jest jedna. Ja z pewnością rozważyłbym taki manewr. Nie liczyłbym na jakiś masowy odzew, bo o świadomości kibiców Wisły odnośnie jej herbu można się było niejednokrotnie przekonać, ale zawsze byłoby fajnie mieć wiślacką koszulkę z białą gwiazdą na sercu.
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
duce!,
Pozostaje zadać sobie pytanie czy Basałaj ma faktycznie aż taki wpływ na zmianę loga na koszulkach i czy aż w takim stopniu jest to zależne od niego? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie, może zbyt utożsamiam problem z osobą prezesa, ale to na jego reakcję czekamy.
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na Facebooku przeczytałem o wątpliwościach co do tego czy mail jest od Prezesa Basałaja więc wrzucam screenshot z poczty tak żeby rozwiać wątpliwości. Zrzut ekranu.jpg
|
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
w takim małym rozmiarze wrzuciłeś, że nie idzie nic przeczytać...
![]()
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To samo masz na fejsie.
A obok herbu jest: Bogdan Basałaj - Prezes Zarządu Wisła Kraków S.A |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mógłbyś wrzucić linka z tego bo nie mam ochoty robić specjalnie konta, a bez niego nie da się operować po nim.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przecież na poprzedniej stronie jest wrzucona treść tego listu i to 3 razy.
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Samą kampanią na facebooku się nie wygra. Ważne , żeby inicjatywę poparło oficjalnie SKWK, jako organ odpowiedzialny za Wiślackie akcję.
Druga sprawa, trzeba szukać sojuszników wśród znanych postaci z Krakowa. Żeby nie było, że sprawę popierają: Tomek z Bieżanowa i Wojtek z Kurdwanowa. Myślę, że pod jakimś listem otwartym z chęcią podpisały by się takie osoby jak Marcin Daniec, Jerzy Fedorowicz, Jan Nowicki i wielu innych |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Znalazłem coś TAKIEGO na necie...
![]() Więc wygląda na to, że kolejny sezon będziemy mieć te same kitsy co Legia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
to jest taki sam projekt jak robione tu na forum, czyli czyjeś pobożne życzenie
![]() |
|
|