The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2016, 23:10
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe. Wisła powinna go już wykupić.i zamknąć gęby...
O ile tylko mamy na to pieniądze.
Bo nie można być znowu wydy***, że u nas się odbuduje i będzie miał udział przy 25 bramkach w 15 meczach, by po sezonie poszedł do Legii i tam pykał na takim samym poziomie...

Mocno w to wierzę, że uda nam się go zatrzymać
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.04.2016, 07:15
A C+ kiedy wypłaca pieniądze klubom za sezon?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.04.2016, 09:18
Mazek na prawe skrzydło by sie przydał, ale teraz HSV sie nim interesuje...i pewnie cena kosmiczna
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.04.2016 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 21.04.2016, 09:30
Jeżeli jakiś młody już wybija się w Eklapie i regularnie gra to jest jasne jak słońce, że nas na niego nie stać... Tacy ludzie idą na zachód, ew. do L jeżeli mają już 23-24 lata na karku.
Odpowiedz cytując
siphon
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 21.04.2016, 09:34
Słyszałem że w umowie z Fiorentiną jest zapis ze pomimo pierwokupu Włosi mają prawo nie przyjąć oferty od nas.Przy takiej formie Wolskiego nie będzie problemem dla nich znaleźć kupca na niego za 1-1,5 mln E
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.04.2016, 09:37
Wygląda na to, że temat Wolskiego będzie tym najgorętszym w najbliższych miesiącach. Obawiam się jednak, że temat jego ewentualnego przejścia z Florencji do Krakowa, rozegra się na zupełnie innej płaszczyźnie niż kontraktowa klauzula.

Wydaje mi się, że może być tak: o ile nawet znajdziemy te 0,5 mln euro (co może nie jest jakoś szczególnie nieprawdopodobne), to dochodzi nam jeszcze temat indywidualnych ustaleń nowej umowy między Wolskim a naszym klubem. I tutaj moje pytanie, czy ktokolwiek z Was natknął się na artykuł mówiący o tym, że Wolskiego, w przypadku wykupienia, będą obowiązywały te same warunki co teraz? Ktokolwiek to sprecyzował?

Jeżeli nie, a zachowa obecną formę, to pewnie będziemy świadkami takiego scenariusza, gdzie Legia będzie chciała go u siebie, kusząc wizją Ligi Mistrzów (coraz bardziej realną moim zdaniem), a gość dojdzie do wniosku, że chce spróbować czegoś lepszego w swojej karierze i rzuci nam takie warunki,że sami podziękujemy. Nikt pewnie nawet dla niego nie będzie chciał kominu płacowego robić, po przejściach z Maaskantem...

I w sumie nie ma się co dziwić? Kto z nas wie, jak będzie z płynnością finansową Wisły w przyszłym roku?

A może, Wdowczykowi uda się go nakłonić na pozostanie?

Tak czy inaczej przykuła moją uwagę wypowiedź Wolskiego po meczu z Zagłębiem, gdzie powiedział, że: "Przyszedłem do Wisły razem z kolegami nadać nową jakość i poprawić sytuację w tabeli. Wydaje mi się, że z tego udało mi się wywiązać". Subiektywnie odebrałem to, jak: "Panowie bardzo dziękuję za szansę ale swoje już zrobiłem".

Obym się jednak mylił. Media w sumie nie raz przeinaczały wypowiedzi piłkarzy.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
siphon
Junior Member

Od: 05.2007

Stary 21.04.2016, 09:48
Indywidualny kontrakt jest ustalony.Bardziej problem widze w tym czy Fiorentina będzie,, Januszem biznesu'' i zdecyduje się przyjąć ofertę np.Legii za powiedzmy 0,8-1 mln E co raczej jest poza naszym zasięgiem. W umowie między Fiorentiną a Wisłą jest zapis o finansowej rekompensacie dla Wisły w przypadku weta(jakaś stosunkowo nieduża kwota).
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.04.2016, 09:49
Dobrze by było jakby ktoś z klubu wysilił się i rozjaśnił jakoś sytuację z Wolskim... Nie oczekuję podawania jakichś kwot, ale samo stwierdzenie co i od kogo zależy by wiele wyjaśniło.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.04.2016, 09:54
Vinci napisał(a):Wyświetl post
I tutaj moje pytanie, czy ktokolwiek z Was natknął się na artykuł mówiący o tym, że Wolskiego, w przypadku wykupienia, będą obowiązywały te same warunki co teraz? Ktokolwiek to sprecyzował?
Taka klauzula obowiązuje tylko na tym forum. Ludzie łudzą się, że "teraz od Wisły zależy co stanie się z Wolskim", a to przecież jest bzdura. Nawet jeśli warunki jego ewentualnego pozostania w Krakowie zostały uzgodnione z nim przed wypożyczeniem, to przecież sama umowa na kolejne np. 3 lata podpisana nie została bo podpisana być nie mogła. W związku z tym wszystko się może zmienić, bo żeby taka umowa weszła w życie potrzeba woli 2 stron. Jak w przypadku Dolhy, kiedy klub zdecydował się na przedłużenie kontraktu i potem był szok, że Dolha poszedł do kuchenek, a przecież Wisła przedłużyła z nim umowę. Jednostronnie.

Edit:

siphon napisał(a):Wyświetl post
Indywidualny kontrakt jest ustalony.Bardziej problem widze w tym czy Fiorentina będzie,, Januszem biznesu'' i zdecyduje się przyjąć ofertę np.Legii za powiedzmy 0,8-1 mln E co raczej jest poza naszym zasięgiem. W umowie między Fiorentiną a Wisłą jest zapis o finansowej rekompensacie dla Wisły w przypadku weta(jakaś stosunkowo nieduża kwota).
Jest dokładnie odwrotnie.

Fiorentina nie może negcjować ustalonej kwoty wykupu.

Prawo weta dla Fiory do ustalonej przez nich samych umowy? Skąd ta informacja?
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 21.04.2016 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.04.2016, 10:04
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze by było jakby ktoś z klubu wysilił się i rozjaśnił jakoś sytuację z Wolskim... Nie oczekuję podawania jakichś kwot, ale samo stwierdzenie co i od kogo zależy by wiele wyjaśniło.
Na pewno można liczyć na setki rzetelnych i obiektywnych artykułów na weszło

Można tylko żałować, że nie trafił do Nas Chrapek. Środek Mączyński, Chrapek, Wolsk...
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 21.04.2016, 10:15
Widzę, że lobbing leśnego pojawił się na forum? Wyskakują jakieś typki, które coś słyszały, inne widziały. Zaczyna się akcja "uwolnić Rafała". Co do kontraktu Wolskiego, Wisła poinformowała nas, że "kwota wykupu oraz warunki 3-letniego kontraktu zostały ustalone". Dziękuję. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.04.2016, 10:24
Dokładnie tak. Z informacji zamieszczonych w dniu wypożyczenia jasno wynika, że Wisła zagwarantowała sobie opcję transferu definitywnego z kontraktem na trzy lata. Czyli jeżeli wykładamy pieniądze na stół kontrakt automatycznie wchodzi w życie. Nie ma tutaj znaczenia ani chęci Fiorentiny ani chęci ległej ani nawet samego Wolskiego. Co najwyżej jakby strzelał fochy można go sprzedać za odpowiednio większą kwotę. Tyle.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.04.2016, 10:32
Wszystko teraz zależy od Wisły, co potwierdził w jednym z ostatnich wywiadów RW. Mówił że nie wszystko zależy od niego, ponieważ piłka jest po stronie klubu, który jeśli wpłaci ustaloną kwotę pierwokupu, spowoduje wejście w życie 3 letniego kontraktu, który już jest ustalony. Niewiadomą jest jedynie kwota, jaką musimy przelać na konto Fiorentiny. Jeśli jest to suma rzędu 500 tys. euro, biorąc pod uwagę, że za Brleka zapłaciliśmy ponad 200 tys. euro to musimy wyłożyć te kasę, nawet kosztem innych transferów. Lepiej zatrzymać Wolskiego i pozyskać na kontrakt 1 gracza niż, odpuścić Rafała i zatrudniać kolejnych 3-4 zawodników, szukając wśród nich następców naszego playmakera. Wg mnie już w lecie moglibyśmy dostać za niego kwotę rzędu 1 mln euro lub więcej, a to co nam daje w tym momencie na boisku jest równie ważne.

Należy brać pod uwagę, że jeśli na euro powołanie dostaną Guzmics i Mączyński (oby zdążył) to Wisła zarobi na ich pobycie na turnieju kwotę rzędu 320 tys. euro, jeśli ich drużyny wyjdą z grupy to za każdy kolejny dzień na turnieju, klub otrzymuje 7 tys. dziennie. Jakby nie patrzeć może nam to znacząco ułatwić transfer RW.

Najważniejsze to zatrzymać wszystkich kluczowych zawodników (również Głowackiego) i pozyskać kogoś dobrego na pozycję stopera. I jazda......
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 21.04.2016, 10:54
Hnmmm prawo pierwokupu które można zawetować? o czymś takim jeszcze nie słyszałem. Jeśli Wisła z Fiorentiną ustaliła, że pierwokup obowiązuje i do tego wyznaczyły kwotę to już klamka zapadła. To wszystko ustalone jest przez prawo i wątpię by Włoski klub by tutaj kombinował dla miliona euro (dla nich to stosunkowo nieduża kwota).

Jedyne wyjście to przekazać Legii Wolskiego na innej zasadzie jak darowizna etc, ale takiego czegoś też nie przewiduje prawo. Więc mamy tu jakieś wymysły internetowych trolli.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Stary 21.04.2016, 12:47
Do kiedy Wisła musi potwierdzić (dokonać przelewu?) by Wolskiego wykupić?

A z dolhą to nie było tak, że klub miał prawo do przedłużenia kontraktu ale do końca bodajże maja i po prostu ktoś przespał ten termin, a potem to już dolha nie musiał się na to zgadzać?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 21.04.2016, 13:15
^^ Moim zdaniem Dolha nie miał żadnej opcji przedłużenia, skoro było głośno o tym jak negocjowali warunki na jakich ma w Wiśle zostać.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.04.2016, 13:25
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Taka klauzula obowiązuje tylko na tym forum. Ludzie łudzą się, że "teraz od Wisły zależy co stanie się z Wolskim", a to przecież jest bzdura. Nawet jeśli warunki jego ewentualnego pozostania w Krakowie zostały uzgodnione z nim przed wypożyczeniem, to przecież sama umowa na kolejne np. 3 lata podpisana nie została bo podpisana być nie mogła. W związku z tym wszystko się może zmienić, bo żeby taka umowa weszła w życie potrzeba woli 2 stron. Jak w przypadku Dolhy, kiedy klub zdecydował się na przedłużenie kontraktu i potem był szok, że Dolha poszedł do kuchenek, a przecież Wisła przedłużyła z nim umowę. Jednostronnie.
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że lobbing leśnego pojawił się na forum? Wyskakują jakieś typki, które coś słyszały, inne widziały. Zaczyna się akcja "uwolnić Rafała". Co do kontraktu Wolskiego, Wisła poinformowała nas, że "kwota wykupu oraz warunki 3-letniego kontraktu zostały ustalone". Dziękuję. Dobranoc.
Dwa odmienne twierdzenia, ale ja zakładam prawdziwość Romka, biorąc pod uwagę odniesienie się do słów osoby zainteresowanej, która ma wiedzę w temacie....
Natomiast jeżeli kolega "WPW" nie słyszał o zawarciu kontraktu pod warunkiem (np. pod warunkiem wykupienia z klubu) to pozostaje się poduczyć.
Problemem jest tylko jaka to kwota, ale skoro klub twierdzi, że jest to kwota możliwa do przyjęcia to znaczy, że jest, a potwierdzić to domniemanie może fakt na jakim zakręcie kariery w lutym br był sam RW.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 21.04.2016, 13:40
Górnik Zabrze usunął z listy zgłoszonych do rozgrywek Ekstraklasy 39-letniego pomocnika Radosława Sobolewskiego.

A może by tak powrót na zakończenie kariery?
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Stary 21.04.2016, 14:01
Grający asystent trenera, a docelowo pierwszy trener... To było by coś
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.04.2016, 14:24
Radek powinien pracować w strukturach Wisły, nie musi być od razu trenerem nie każdy się do tego nadaje.
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Stary 21.04.2016, 14:25
Viper napisał(a):Wyświetl post
Hnmmm prawo pierwokupu które można zawetować? o czymś takim jeszcze nie słyszałem.
Jak najbardziej można jeśli zostało coś takiego wpisane w umowę.
Najświeższy przykład jaki pamiętam to Casemiro z Realu. Poszedł na wypożyczenie do Porto. Porto miało opcję pierwokupu i chcieli z niej skorzystać. Ale w umowie był zapis, że Real właśnie może zawetować to przelewając na konto Porto ileś tam milionów rekompensaty.
Ostatnio na wykładzie z prawa miałem o swobodzie umów. Prawda jest taka, że można tam wpisać praktycznie wszystko o ile obie strony się na to godzą.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.04.2016, 14:31
Cóż można powiedzieć. Oby ci, którzy twierdzą, że wszystko jest na dobrej drodze do podpisania RW, wszystko w rękach Wisły itp mieli rację. Ja jednak zachowam do całej sprawy dystans.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 21.04.2016, 15:42
Mysciak napisał(a):Wyświetl post
Najświeższy przykład jaki pamiętam to Casemiro z Realu. Poszedł na wypożyczenie do Porto. Porto miało opcję pierwokupu i chcieli z niej skorzystać. Ale w umowie był zapis, że Real właśnie może zawetować to przelewając na konto Porto ileś tam milionów rekompensaty.
Ostatnio na wykładzie z prawa miałem o swobodzie umów. Prawda jest taka, że można tam wpisać praktycznie wszystko o ile obie strony się na to godzą.
No ale odwołanie pierwokupu za rekompensatą to jedno, a tak całkiem gratis to drugie. Z tym wszystko to nie tak do końca, nie wiadomo jak sprawę rozstrzygnie sąd.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.04.2016, 19:34
Viper napisał(a):Wyświetl post
No ale odwołanie pierwokupu za rekompensatą to jedno, a tak całkiem gratis to drugie. Z tym wszystko to nie tak do końca, nie wiadomo jak sprawę rozstrzygnie sąd.
Jak nie wiadomo jak wiadomo? Na korzyść Legii.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.04.2016, 20:03
Mysciak napisał(a):Wyświetl post
No, aż tak daleko nie trzeba szukać

Ostatnie pytanie i odpowiedż

Cytat:
Rafał Wolski: Jestem wypożyczony na 1,5 roku. Mechelen ma prawo pierwokupu, a Fiorentina zastrzegła sobie możliwość odkupienia mnie za wyższą kwotę. Skomplikowane, ale logiczne. Mechelen musi mieć korzyść z tego wypożyczenia, z kolei Włosi nie chcą się mnie pozbyć. Kontrakt z Fiorentiną mam do czerwca 2017 roku, ale klub ma opcję przedłużyć go o rok na ustalonych już warunkach.
Ale to było Mechelen.

W tym kontekście wypowiedź Pańtaka :

Cytat:
Cieszymy się, że w umowie udało nam się wynegocjować opcję wykupu. Dzięki temu Wisła może traktować Rafała prawie jak swojego zawodnika, na którym w przypadku zadowolenia obu stron, może oprzeć grę w następnych latach. Mocno liczymy, że właśnie tak się stanie, a Rafał znów zacznie być postrzegany jako zawodnik z wielką przyszłością - komentuje Przemysław Pańtak z agencji F-MG.com.
Wolski u nas

można interpretować jako wymuszenie braku takiego jak dla Mechelen zapisu w kontrakcie.

Zresztą z punktu widzenia zawodnika byłoby to logiczne i korzystne. On chce grać, łatwo sobie wyobrazić, że w przypadku takiego zapisu jak w Mechelen pokazuje w dwóch meczach możliwości po czym jest sadzany na ławie by nie stwarzać na Włochach zbyt dobrego wrażenia.

A jak jest naprawdę wie tylko Pańtak. Bo w Wiśle jak doświadczenie uczy to pewnie nikt nie ogarnia co i jak.

Edit.

Żeby nie było, że tylko Wisła.

Włosi też nie ogarniają co z tym kontraktem. Ostatni akapit jak rozumiem mówi, że, jest opcja wykupu, nie wiadomo czy jest opcja przebicia i że szkoda byłoby tracić takiego zawodnika
Ostatnio edytowane przez Elefant : 21.04.2016 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując
siedzenaganku2
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 22.04.2016, 06:10
mi sie zdaje, ze Wolski niekoniecznie chcialby grac gdziekowiek indziej niz w Wisle, tutaj ma pewne miejsce w skladzie, Wdowczyk bedzie na niego stawial chocby nie wiem co sie dzialo. Gdyby przeszedl do Legii, wcale nie musialoby to sie skonczyc pierwszym skladem
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.04.2016, 06:14
Legia mam Dude, nie wiem po jaka cholerę chcieliby Wolskiego. Na ławę ? Prędzej Wolski wyleci za granice za $ i z tej wersji będę mniej zaskoczony niż z tej w której u nas zostaje.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.04.2016, 07:10
Duda, Hamalainen, Prijovic, Masłowski. Nie zajmujmy się nimi, my mamy plus w postaci trenera, który może się okazać magnesem na dobrych graczy.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 22.04.2016, 08:14
Dino Ndlovu,26 lat, środkowy napastnik - rzeczywiście bardzo ciekawy zawodnik, którym ponoć się interesujemy.
W tym sezonie 24 spotkania w lidze cypryjskiej i 16 goli!

Jeśli prawdą jest, że również Śląsk jest nim zainteresowany to nie problem, powinniśmy ich przebić, gorzej jeżeli faktycznie znalazł się na celowniku Sparty Praga.

Tak czy inaczej mógłby to być kolejny po Ondraszku, Wolskim i Brleku (wierzę, że odpali) transfer gracza który daje podstawy do optymizmu.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.04.2016, 08:44
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...-lovrencsicsem

już mu proponować jakieś 1+2
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów