|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy ktoś się orientuje jaka jest szansa, że nasz stadion( w obecnym stanie) zostanie dopuszczony do LM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wymogi UEFA spełniają Suche Stawy.
Zresztą R22, z południową, północną i okrąglakiem też je spełnia. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...64fb3f1f,1,3,3
szkoda tylko że problemem zajmuję się tylko lokalna prasa, strona. ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Dzięki takim artykułom informacje trafiają na portale internetowe - ogólnopolskie. A jak tam trafiają to zaczynąją się tematem interesować media. Teraz po "kibolach" media mają 5 min w temacie opóźnień w Gdańsku, Wrocławiu, Warszawie. Szansa że zainteresują się też stadionem w Krakowie jest spora.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja tylko wkleję najważniejsze błędy z artykułu powyżej z małym opisem:
Braki i fuszerki Beton na Wiśle jest złej jakości. Łatwo się brudzi. - O tym wiadomo już od dawna, gdy nasz udany projektant wymyślił żeby użyć zwykłego betonu zamiast architektonicznego. Instalacje elektryczne w strefie kibica trzeba było przekładać, by mogła ona funkcjonować. - z tego wynika że już to poprawili. Jedno z wyjść ewakuacyjnych przechodzi przez środek ławki rezerwowych. - kolejny kwiatek od biura projektowego, który wychodzi dopiero teraz. Niżsi kibice nie widzą całego boiska z drogich miejsc w skyboksach. - o tym wiadomo od dawna, mieli ściąć ten murek przed skyboxem i założyć pleksę, ale oczywiście nic z tego nie wyszło Telebimy zasłoniły widok głównym kamerom na trybunach. Trzeba zmieniać ich stanowiska. - pisałem o tym już od razu po założeniu tych konstrukcji na telebimy. Z budki spikera średnio słychać, co się dzieje na stadionie. Nie jest połączona z miejscem, z którego operuje się telebimami, a to istotne przy prowadzeniu meczów. - kolejny błąd od tego żałosnego studia architektonicznego albo wykonawcy, sam już nie wiem
Ostatnio edytowane przez kornd : 25.05.2011 o godz. 08:50.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja mogę dodać przeciekający dach, którego pewnie nikt nigdy nie naprawi . Po .... zadaszony stadion, jeśli leje się na łeb.
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A gdzie jest ten przeciekający dach? W narożnikach wiadomo że będzie zalewać bo przecież ta banda nieudaczników nie wpadnie na pomysł że można połączyć dach trybun za bramkami z tymi wzdłuż boiska- tak jak np. na stadionie Chelsea- wiadomo dodatkowe koszty a przecież trzeba wydać 18 milionów na system oddymiania.
![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
między innymi tutaj http://i53.tinypic.com/2802qux.jpg tam jest przerwa i są to poniekąd dwa oddzielne kawałki dachów (od narożnika i od środkowej części trybuny bo narożniki robione były oddzielnie) stąd w czasie meczu jak pada te miejsca są puste jak tutaj http://i53.tinypic.com/11ruf0h.jpg
już w czasie budowy pisane było do miasta i klubu że tam jest spora szczelina i chyba lepiej od razu się tym zająć,obiecali to uszczelnić (nawet klub pisał że bądzmy spokojni bo to zostanie zrobione) ale jak w przypadku innych rzeczy na obietnicach się skończyło. ta szpara jest bardzo dobrze widoczna, przyjrzyjcie się w czasie meczu.
Ostatnio edytowane przez CH. : 25.05.2011 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
@ch Akurat siedziałem tam gdzie zaznaczyłeś na E21 w czasie derbów, i było zupełnie sucho. Lało na narożnik. Nie wiem jak z derugiej strony. E21 przeszedłem całe w czasie przerwy i nigdzie nie było mokro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Inaczej Majcher bedzie sie smial nam w twarz, juz przy najblizszej okazji podczas swietowania MP w niedziele. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez whistar : 25.05.2011 o godz. 10:08.
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
krakow.naszemiasto.pl/artykul/922261,my-mamy-stadion-a-wy-mistrza-polski-trzymam-kciuki-za,id,t.html
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Siedziałem na F21, gdzie ostro zacinało znad dachu G, ale widziałem też, że na samym G kapało z łączeń koryt odwadniających pomiędzy przezroczystymi segmentami dachu. Żeby było jeszcze ciekawiej, na F są źle wyprofilowane spadki i tworzyły się ogromne kałuże.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
I słowo ciałem się stało. Już informacja jest na onecie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My mamy stadion, a wy mistrza Polski
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...i-za,id,t.html Wklejam link, który źle wkleił się koledze zulu2001. Warto przeczytać. Wywiad z kolesiem z Warszawy, który odpowiadał za budowę stadionu. Niestety, ale widać jak na dłoni, że w Krakowie to była i jest totalna amatorka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mnie zaczyna zastanawiać czy on w ogóle zostanie ukończony. Widzę że i Wisłę i nasz kibiców tego zasłużonego klubu mają po prostu gdzieś i kiedy go oddadzą to im zwisa i powiewa. Dla nich jesteśmy niczym i mamy grzecznie czekać a nie się skarżyć bo jeszcze nie daj Boże się obrażą. Szlag mnie jasny trafia. Jeśli się nie mylę to mieliśmy mieć stadion na Europejskie Puchary już w zeszłym sezonie a tu proszę. Miną rok a mamy dwie trybuny na mecze eliminacyjne i to może się okazać że ich nie dopuszczą. Chory kraj
Ostatnio edytowane przez Kryniu : 25.05.2011 o godz. 16:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Inżynier, który pilnował budowy, koszt 3 mln zł, brak takiego inżyniera koszt 100 mln złotych ...
<bez komentarza> ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Funkcję inżyniera kontraktu jest obsadzona na Wiśle przez firmę Grontmij - na pewno nie za darmo. Problem polega na tym, że są to ledwie 2 osoby na budowie w porywach do 4 pod koniec robót + inspektor na budowie obecny średnio 2 razy w tygodniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rozumiem że na otwarcie ul. Reymana będziemy czekać aż wykonają te instalacje przeciwpożarowe w środku
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Stadion Wisły: kto jest winny kompromitacji Krakowa?
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
...jak to jest wogòle mozliwe ze oni zaczeli budowe bez pelnej dokumentacji projektowej i kto wydal pozwolenie na budowe bez kompletnego projektu? Jak czytam jeszcze że to biuro wzielo 5 milionòw za niepelny i wadliwy projekt to mnie krew zalewa... Jak ta sprawa nie nadaje się aby trafic do sadu to ja już nie wiem... Naprawde rece opadaja... Kraj bezprawia!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do tych pustych miejsc to nie są puste dlatego że dach przecieka. Tam są barierki oddzielające narożniki od trybuny wschodniej i Ci którzy siedzą w narożniku siadaja jak najbliżej tej barierki aby mieć lepszy widok, byc bliżej środka boiska. Natomiast kibice mający bilety na boczne sektory wschdniej (bodajże e21, e26?) w maire wolnych miejsc "schodza" do środka trybuny. Można to było zauwarzyć prawie na każdym meczu na którym nie było kompletu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Cieszcie się,że w ogóle coś robią i że aż tyle zbudowali. Wiem ,wiem, marne to tłumaczenie ale taki kraj. Od początku byłem twardo łażącym po ziemi. Teraz wypada mieć tylko nadzieje,że jakoś to dobudują do końca przed jeuro. Tak,tak moi drodzy. Gdy tego nie skończą przed jeuro,to zabiją dechami,zamkną i tyle. Nie będzie szans aby w coraz bardziej zadłużonym Krakowie ktoś skupił się na stadionie. Ja tylko czekam,aż jakiś sympatyczny misio powie,albo stadion albo inne potrzeby,bo kasy w budżecie miasta nie ma.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|