The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2018, 13:24
Nie, nie jest. Dopóki nie znasz stanu faktycznego, trudno cokolwiek stwierdzić.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Stary 05.08.2018, 13:27
Nie wchodząc w spór kto ma rację ( a także tego, że zaistniały trzymiesięczne zaległości, a Pani Prezes chwyta się argumentu, że Carillo nie poczynił wezwania do zapłaty) przy dobrej obstrukcji procesowej, sprawa zostanie prawomocnie rozstrzygnięta najwcześniej za 2 lata, a maże nawet i dłużej. Pozew, odpowiedź na pozew, zapewne zarządzenie w przedmiocie wymiany dalszych pism procesowych, konieczność przesłuchania świadków, może mediacja przed mediatorem, to wszystko potrwa plus terminy wyznaczane co kilka miesięcy.

W tej sytuacji problem spłacania Carillo oddala się w okolice przełomu 2020 i 2021 roku. Z Wdowczykiem jest podobnie. A jak się dowiemy kto ma rację, to już będzie to tylko stara sprawa sprzed kilku lat, po której emocje dawno opadły.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2018, 14:04
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie jest. Dopóki nie znasz stanu faktycznego, trudno cokolwiek stwierdzić.
Stanu faktycznego nie znam ale przytoczyłem przepisy PZPN.
tu: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1828

Więc tak jak napisałem, bardziej prawdopodobne ...
Przepisy PZPN nie wymagają WDZ w przypadku trenera, Więc ciężko zakładać, że było tylko w kontrakcie trenera i trener o tym zapomniał.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 05.08.2018, 14:27
Nie rozumiem.

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wprowadzić takie rozwiązanie do umowy: przy braku płatności wynagrodzenia (za pierwszy miesiąc), trener wzywa do zapłaty w terminie x dni, jeżeli w tym terminie klub nie zapłaci, trener może rozwiązać umowę z winy klubu.

Natomiast, gdyby opóźnienie wyniosło 3 miesiące, wówczas trener nie musiałby wzywać i nie byłoby dodatkowego terminu, bo z automatu wchodziłyby bezwzględnie obowiązujące przepisy związkowe.

W konsekwencji, nie wiedząc, czy Carrillo miał niezapłacone za 1 czy za 3 miesiące, nie możesz stwierdzić, czy p. Sarapata palnęła (i zrobiła) głupstwo, czy nie.

Nie rozumiem, czemu mielibyśmy z góry zakładać, że palnęła i zrobiła, skoro jest prawnikiem, doszkala się w zakresie zarządzania klubami sportowymi i ma już w tym kilkuletnie doświadczenie. Oczywiście p. Sarapata mogła popełnić błąd, ale większe jest prawdopodobieństwo, że jej oględna wypowiedź została w tym wypadku źle odczyta przez Kolegę Mallk.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 05.08.2018, 14:51
@Czaro

Oczywiście, że nic nie stoi na przeszkodzie.
Ale jeśli trener miałby takie coś explicite w umowie, to trochę ciężko uwierzyć, że o tym zapomniał. Zwłaszcza, że "złożył pismo o rozwiązaniu kontraktu o ósmej rano następnego dnia po upływie terminu zapłaty wynagrodzenia". Co sugerowałoby, że orientował się w przepisach.

Zawsze byłem fanem p. prezes ale kibicowanie p. Marzenie to jedno, a krytykowanie błędów zarządu to drugie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 05.08.2018, 15:36
Ale przecież taki był właśnie kontekst wypowiedzi Sarapaty: trener "zapomniał"/"nie ogarnął".

>>Joan Carrillo złożył pismo o rozwiązaniu kontraktu o ósmej rano następnego dnia po upływie terminu zapłaty wynagrodzenia, nie składając wcześniej absolutnie żadnego wezwania do zapłaty. Zgodnie z kontraktem, trener musiał złożyć wezwanie do zapłaty, a klub miał mieć dodatkowy termin na uregulowanie wszelkich zaległości. Jeśli trener tego nie zrobił, to znaczy, że nie spełnił warunków rozwiązania kontraktu z winy klubu.<<

Nie ma też mowy o trzymiesięcznym poślizgu, wynagrodzeniach etc. Jest mowa o upływie terminu na zapłatę pojedynczego wynagrodzenia. Nie rozumiem, czemu ktoś tu się doszukuje głębszego dna. Może faktycznie miał niepłacone za 3 miesiące, ale jak na razie nic na to nie wskazuje
Ostatnio edytowane przez czaro : 05.08.2018 o godz. 15:38.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.08.2018, 21:09
Przecież jakby Carrillo nie miał płacone za kwiecień (licząc 3 miesiące) to dawno położyłby lagę. Podejrzewam, ze właśnie o ten zapis poszła naparzanka z Junco.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2018, 11:45
Nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, ale pochodną dobrych ocen trenera Stolarczyka powinny być złe oceny trenera Carrillo, a to chyba najlepszy do tego wątek. Z mocniejszym składem i większym sztabem zespół grał po prostu gorzej - co raczej wprost świadczy o JC.
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 20.08.2018, 12:51
Raczej o kurczowym trzymaniu się formacji, która nie zdawała egzaminu oraz innej wizji futbolu.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.08.2018, 16:25
Co? Hamujcie trochę hamulce. Za Carrillo nie graliśmy AŻ tak ładnie, ale wcale nie graliśmy brzydko. Kto to taki wystawiał złe oceny trenerowi Carrillo?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.08.2018, 19:31
Carillo to by najgorszy trener Wisły (nie licząc Tediego) od czasów Okuki (oceniam całokształt sytuacji , nie jakiś tam potencjalny warsztat)
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.08.2018, 19:52
Praca trenera Carillo a w szczególności zimowe przygotowania pod Jego wodzą mają największy udział w tym co prezentujemy teraz. Po prostu jesteśmy dobrze przygotowani wydolnościowo a to jest podstawa w naszej skopanej.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.08.2018, 20:10
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Praca trenera Carillo a w szczególności zimowe przygotowania pod Jego wodzą mają największy udział w tym co prezentujemy teraz. Po prostu jesteśmy dobrze przygotowani wydolnościowo a to jest podstawa w naszej skopanej.
Nie, no bez jaj.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.08.2018, 20:10
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Taaa ty wiesz najwiecej
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.08.2018, 20:20
Weźcie pod uwagę kilka czynników.
Po pierwsze Carrillo przygotowywał drużynę zimą. Zawsze wtedy daje się więcej w kość i przygotowania wyglądają inaczej niż latem.
Po drugie nie biegali tyle od pierwszego meczu. Apogeum formy przyszło w połowie rundy.My też dopiero się rozkręcamy.

Po trzecie miał przynajmniej dwóch świetnie wybieganych zawodników: Lloncha i Cywkę, którzy po prostu byliw tym aspekcie wybitni.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.08.2018, 20:34
Dla przypomnienia za Joana mieliśmy "zabawki" do monitorowania zawodników. Już ich nie mamy więc przygotowanie znów jest "na czuja".
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2018, 20:40
Przecież ten sprzęt dalej jest do dyspozycji drużyny. Bardzo często go używają.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 20.08.2018, 20:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przecież ten sprzęt dalej jest do dyspozycji drużyny. Bardzo często go używają.
Było jakieś zdjęcie z okresu przygotowawczego bez tych zabawek.

Super, że nie miałem racji
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.08.2018, 21:21
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Było jakieś zdjęcie z okresu przygotowawczego bez tych zabawek.

Super, że nie miałem racji
Super by było, gdybyś przestał pisać, gdy nie jesteś czegoś pewien...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.08.2018, 21:57
raindog napisał(a):Wyświetl post
Za niego biegaliśmy ponad 115 km na mecz - 121 w meczu z Legią. Teraz 112, co i tak jest jednym z najlepszych wyników w lidze.
Fizycznie, nigdy drużyna nie była tak przygotowana, jak za Carillo. Późny Kiko to maks 30 minut grania.
Ale Kolega nie pisał o tym, czy za Carrillo byliśmy dobrze przygotowani, ale o tym, że Carrillo tak przygotował piłkarzy lutym, że mają siłę biegać w sierpniu. To jest tak chybione i na tylu poziomach, że nawet nie wiem, od czego zacząć. Czy od tego, że kondycję wyrabia się i traci stosunkowo szybko (a siłę buduje długo - nie jestem absolwentem AWF, ale tyle wiem), czy że zmienił się nieco skład zespołu, bo część zawodników za Carrillo była kontuzjowana albo wypożyczona. Dziwne, że Brożek w ogóle wznawia treningi, po takich przygotowaniach w zimie powinien był wejść w ligę z marszu...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.08.2018, 22:01
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Carillo to by najgorszy trener Wisły (nie licząc Tediego) od czasów Okuki (oceniam całokształt sytuacji , nie jakiś tam potencjalny warsztat)
To ciekawe, bo pomijając mityczny styl, to punktował lepiej od swojego poprzednika
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 20.08.2018, 22:32
Carrillo złodziej i tyle
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.08.2018, 22:33
Carrillo nie był może najgorszym trenerem, ale jeżeli policzyć koszt utrzymania w stosunku do punktowania to był nasz najdroższy trener...
Dla mnie przeciętniak bo jeżeli ktoś dopasowuje zawodników do taktyki a nie na odwrót to dla mnie jest żałosne
Gdyby Carrillo ustawił w meczu z Górnikiem zespół tak jak z Legia czy Jaga to pewnie akcja puchary mogła się zakończyć sukcesem o dziwo
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 20.08.2018, 23:34
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Carrillo nie był może najgorszym trenerem, ale jeżeli policzyć koszt utrzymania w stosunku do punktowania to był nasz najdroższy trener...
Dla mnie przeciętniak bo jeżeli ktoś dopasowuje zawodników do taktyki a nie na odwrót to dla mnie jest żałosne
Gdyby Carrillo ustawił w meczu z Górnikiem zespół tak jak z Legia czy Jaga to pewnie akcja puchary mogła się zakończyć sukcesem o dziwo
Haaa tfuuuu na Guardiole, co za miernota
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2018, 00:41
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Haaa tfuuuu na Guardiole, co za miernota
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo ośmieszyłeś się tym zdaniem. Pewnie nie, bo praktycznie nigdy nie masz nic sensownego do napisania, z twoich postów przebija jedynie wieczna roszczeniowość i ból dupy, bo Wisła jest biedna.

Carillo pracuje w zupełnie innych klubach niż Guardiola. Klubach których nie stać na przemodelowanie składu pod menedżera. Do tego tylko głupek - nic dziwnego że na Ciebie padło - uzna że Guardiola ustawiał Bayern jak Barcelonę. Nawet on musiał się dostosować do warunków piłkarskich, bo nie pogoni przecież Lewandowskiego i Mullera. Prędzej pogoniliby jego.

Wisła nie jest klubem który zapewni trenerowi możliwość budowania pod swoją wizję. Nikt w Polskiej lidze nie da takich możliwości, ale Wisła nie może nawet udawać. Ktoś kto przychodzi do Wisły, Piasta czy Górnika Zabrze jako trener musi być elastyczny.

W sumie nie wiem po co to pisze skoro i tak nie dotrze...

raindog - możesz pokazać na pluszaku gdzie trener Kiko Cię dotknął? Bo masz totalną psychozę na jego punkcie, coś Ci musiał zrobić.

Zważ że zupełnie inne cele mieli postawione przed sobą Carillo i Stolarczyk. Ten pierwszy miał punktować na już bo komuś w klubie totalnie odjebało i uroiły się im puchary za wszelką cenę (nawet bankructwa), Stolarczyk ma nas utrzymać i ograć kilku młodych na sprzedaż. Zupełnie inna kadra, zupełnie inna sytuacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2018 o godz. 01:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2018, 05:29
Lodu chłopie lodu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2018, 08:51
Styl gry na jesień 2017 byl fatalny, poza kilkoma zrywami Carlitosa to drużyna była posypana. Tlumaczono to wtedy duża rotacja w zespole, ale patrząc chociażby na to w jakiej teraz jesteśmy sytuacji, wydaje się co najmniej śmieszne.

Wtopy z Plockiem, Gornikiem u siebie, 2x z Korona na wyjeździe bola do dziś.
Wiosna z Carrillo z kolei nie przynosi przynajmniej u mnie traumatycznych wspomnień. A to że taki trener jak Carrillo nie ma prawa dłużej u nas pracowac jest wynikiem naszej sytuacji finansowej klubu oraz ogólnie pojętej polityki klubu. Trener zamordysta prędzej czy później zostanie pogoniony z kazdego klubu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.08.2018, 08:57
to nie był zamordysta tylko idiota
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.08.2018, 12:42
Jedno nie wyklucza drugiego
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2018, 15:49
Czy ty każdego musisz wyzywać od idiotów ? albo od ku..rew?

Jak będzie temat
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 21.08.2018 o godz. 16:48.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów