|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie, nie jest. Dopóki nie znasz stanu faktycznego, trudno cokolwiek stwierdzić.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wchodząc w spór kto ma rację ( a także tego, że zaistniały trzymiesięczne zaległości, a Pani Prezes chwyta się argumentu, że Carillo nie poczynił wezwania do zapłaty) przy dobrej obstrukcji procesowej, sprawa zostanie prawomocnie rozstrzygnięta najwcześniej za 2 lata, a maże nawet i dłużej. Pozew, odpowiedź na pozew, zapewne zarządzenie w przedmiocie wymiany dalszych pism procesowych, konieczność przesłuchania świadków, może mediacja przed mediatorem, to wszystko potrwa plus terminy wyznaczane co kilka miesięcy.
W tej sytuacji problem spłacania Carillo oddala się w okolice przełomu 2020 i 2021 roku. Z Wdowczykiem jest podobnie. A jak się dowiemy kto ma rację, to już będzie to tylko stara sprawa sprzed kilku lat, po której emocje dawno opadły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Stanu faktycznego nie znam ale przytoczyłem przepisy PZPN.
tu: https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1828 Więc tak jak napisałem, bardziej prawdopodobne ... Przepisy PZPN nie wymagają WDZ w przypadku trenera, Więc ciężko zakładać, że było tylko w kontrakcie trenera i trener o tym zapomniał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wprowadzić takie rozwiązanie do umowy: przy braku płatności wynagrodzenia (za pierwszy miesiąc), trener wzywa do zapłaty w terminie x dni, jeżeli w tym terminie klub nie zapłaci, trener może rozwiązać umowę z winy klubu. Natomiast, gdyby opóźnienie wyniosło 3 miesiące, wówczas trener nie musiałby wzywać i nie byłoby dodatkowego terminu, bo z automatu wchodziłyby bezwzględnie obowiązujące przepisy związkowe. W konsekwencji, nie wiedząc, czy Carrillo miał niezapłacone za 1 czy za 3 miesiące, nie możesz stwierdzić, czy p. Sarapata palnęła (i zrobiła) głupstwo, czy nie. Nie rozumiem, czemu mielibyśmy z góry zakładać, że palnęła i zrobiła, skoro jest prawnikiem, doszkala się w zakresie zarządzania klubami sportowymi i ma już w tym kilkuletnie doświadczenie. Oczywiście p. Sarapata mogła popełnić błąd, ale większe jest prawdopodobieństwo, że jej oględna wypowiedź została w tym wypadku źle odczyta przez Kolegę Mallk. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
@Czaro
Oczywiście, że nic nie stoi na przeszkodzie. Ale jeśli trener miałby takie coś explicite w umowie, to trochę ciężko uwierzyć, że o tym zapomniał. Zwłaszcza, że "złożył pismo o rozwiązaniu kontraktu o ósmej rano następnego dnia po upływie terminu zapłaty wynagrodzenia". Co sugerowałoby, że orientował się w przepisach. Zawsze byłem fanem p. prezes ale kibicowanie p. Marzenie to jedno, a krytykowanie błędów zarządu to drugie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale przecież taki był właśnie kontekst wypowiedzi Sarapaty: trener "zapomniał"/"nie ogarnął".
>>Joan Carrillo złożył pismo o rozwiązaniu kontraktu o ósmej rano następnego dnia po upływie terminu zapłaty wynagrodzenia, nie składając wcześniej absolutnie żadnego wezwania do zapłaty. Zgodnie z kontraktem, trener musiał złożyć wezwanie do zapłaty, a klub miał mieć dodatkowy termin na uregulowanie wszelkich zaległości. Jeśli trener tego nie zrobił, to znaczy, że nie spełnił warunków rozwiązania kontraktu z winy klubu.<< Nie ma też mowy o trzymiesięcznym poślizgu, wynagrodzeniach etc. Jest mowa o upływie terminu na zapłatę pojedynczego wynagrodzenia. Nie rozumiem, czemu ktoś tu się doszukuje głębszego dna. Może faktycznie miał niepłacone za 3 miesiące, ale jak na razie nic na to nie wskazuje
Ostatnio edytowane przez czaro : 05.08.2018 o godz. 15:38.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przecież jakby Carrillo nie miał płacone za kwiecień (licząc 3 miesiące) to dawno położyłby lagę. Podejrzewam, ze właśnie o ten zapis poszła naparzanka z Junco.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, ale pochodną dobrych ocen trenera Stolarczyka powinny być złe oceny trenera Carrillo, a to chyba najlepszy do tego wątek. Z mocniejszym składem i większym sztabem zespół grał po prostu gorzej - co raczej wprost świadczy o JC.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Raczej o kurczowym trzymaniu się formacji, która nie zdawała egzaminu oraz innej wizji futbolu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co? Hamujcie trochę hamulce. Za Carrillo nie graliśmy AŻ tak ładnie, ale wcale nie graliśmy brzydko. Kto to taki wystawiał złe oceny trenerowi Carrillo?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Carillo to by najgorszy trener Wisły (nie licząc Tediego) od czasów Okuki (oceniam całokształt sytuacji , nie jakiś tam potencjalny warsztat)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Praca trenera Carillo a w szczególności zimowe przygotowania pod Jego wodzą mają największy udział w tym co prezentujemy teraz. Po prostu jesteśmy dobrze przygotowani wydolnościowo a to jest podstawa w naszej skopanej.
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, no bez jaj.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Weźcie pod uwagę kilka czynników.
Po pierwsze Carrillo przygotowywał drużynę zimą. Zawsze wtedy daje się więcej w kość i przygotowania wyglądają inaczej niż latem. Po drugie nie biegali tyle od pierwszego meczu. Apogeum formy przyszło w połowie rundy.My też dopiero się rozkręcamy. Po trzecie miał przynajmniej dwóch świetnie wybieganych zawodników: Lloncha i Cywkę, którzy po prostu byliw tym aspekcie wybitni. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dla przypomnienia za Joana mieliśmy "zabawki" do monitorowania zawodników. Już ich nie mamy więc przygotowanie znów jest "na czuja".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Przecież ten sprzęt dalej jest do dyspozycji drużyny. Bardzo często go używają.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Kolega nie pisał o tym, czy za Carrillo byliśmy dobrze przygotowani, ale o tym, że Carrillo tak przygotował piłkarzy lutym, że mają siłę biegać w sierpniu. To jest tak chybione i na tylu poziomach, że nawet nie wiem, od czego zacząć. Czy od tego, że kondycję wyrabia się i traci stosunkowo szybko (a siłę buduje długo - nie jestem absolwentem AWF, ale tyle wiem), czy że zmienił się nieco skład zespołu, bo część zawodników za Carrillo była kontuzjowana albo wypożyczona. Dziwne, że Brożek w ogóle wznawia treningi, po takich przygotowaniach w zimie powinien był wejść w ligę z marszu...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Carrillo złodziej i tyle
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Carrillo nie był może najgorszym trenerem, ale jeżeli policzyć koszt utrzymania w stosunku do punktowania to był nasz najdroższy trener...
Dla mnie przeciętniak bo jeżeli ktoś dopasowuje zawodników do taktyki a nie na odwrót to dla mnie jest żałosne Gdyby Carrillo ustawił w meczu z Górnikiem zespół tak jak z Legia czy Jaga to pewnie akcja puchary mogła się zakończyć sukcesem o dziwo ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak bardzo ośmieszyłeś się tym zdaniem. Pewnie nie, bo praktycznie nigdy nie masz nic sensownego do napisania, z twoich postów przebija jedynie wieczna roszczeniowość i ból dupy, bo Wisła jest biedna.
Carillo pracuje w zupełnie innych klubach niż Guardiola. Klubach których nie stać na przemodelowanie składu pod menedżera. Do tego tylko głupek - nic dziwnego że na Ciebie padło - uzna że Guardiola ustawiał Bayern jak Barcelonę. Nawet on musiał się dostosować do warunków piłkarskich, bo nie pogoni przecież Lewandowskiego i Mullera. Prędzej pogoniliby jego. Wisła nie jest klubem który zapewni trenerowi możliwość budowania pod swoją wizję. Nikt w Polskiej lidze nie da takich możliwości, ale Wisła nie może nawet udawać. Ktoś kto przychodzi do Wisły, Piasta czy Górnika Zabrze jako trener musi być elastyczny. W sumie nie wiem po co to pisze skoro i tak nie dotrze... raindog - możesz pokazać na pluszaku gdzie trener Kiko Cię dotknął? Bo masz totalną psychozę na jego punkcie, coś Ci musiał zrobić. Zważ że zupełnie inne cele mieli postawione przed sobą Carillo i Stolarczyk. Ten pierwszy miał punktować na już bo komuś w klubie totalnie odjebało i uroiły się im puchary za wszelką cenę (nawet bankructwa), Stolarczyk ma nas utrzymać i ograć kilku młodych na sprzedaż. Zupełnie inna kadra, zupełnie inna sytuacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.08.2018 o godz. 01:09.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lodu chłopie lodu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Styl gry na jesień 2017 byl fatalny, poza kilkoma zrywami Carlitosa to drużyna była posypana. Tlumaczono to wtedy duża rotacja w zespole, ale patrząc chociażby na to w jakiej teraz jesteśmy sytuacji, wydaje się co najmniej śmieszne.
Wtopy z Plockiem, Gornikiem u siebie, 2x z Korona na wyjeździe bola do dziś. Wiosna z Carrillo z kolei nie przynosi przynajmniej u mnie traumatycznych wspomnień. A to że taki trener jak Carrillo nie ma prawa dłużej u nas pracowac jest wynikiem naszej sytuacji finansowej klubu oraz ogólnie pojętej polityki klubu. Trener zamordysta prędzej czy później zostanie pogoniony z kazdego klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to nie był zamordysta tylko idiota
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czy ty każdego musisz wyzywać od idiotów ? albo od ku..rew?
Jak będzie temat
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 21.08.2018 o godz. 16:48.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|