The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2009, 22:56
Jesli Leszek mowi powaznie, to witamy Smudzielca i zegnamy profesjonalizm.

Bez urazy dla Ciebie ale sczerze licze na to, ze albo gowno wiesz albo to zrodlo mowi nieprawde.
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 27.07.2009 o godz. 22:59.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.07.2009, 22:58
Ja mam podobne odczucie jak 1q2.

Pawel po kontuzji to jakby inny Pawel .Byc moze jesy zly ze sie tak ulozylo,byc moze wie ze z ty kolanem cos nie tak..Zycze mu dobrze ale zastanawiam sie jaka jest przyczyna jego gry,moze nie slabej ale bez tej "iskierki " ktora zawsze mial.

Jako ze to temat o Maćku

No coz ciesze sie i licze ze odjedzie Kazimierski ,jesli takie mialo byc to ultimatu postwione dzis przez Cupiala.
I teraz pytanie jest takie czy Skorza bedzie potrafil maxymalnie zmotywowac ponownie ludzi do pracy ,skoro nie udalo mu sie to z Levadią

Jak slysze ze pilkarze maja u niego wakacje itd ,to troche to mnie przeraża ale licze ze po Levadii Skorza zwyczjnie jest juz madrzejszy bo jako ze to intelignentny facet to wnioski wysnuwac pewnie potrafi.

EDIT

Jesli to prawda to co Kazimerski jest dla niego tak wazny? Szok..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2009, 22:59
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Paweł zawsze dążył do starcia...przepychał przeciwników, nie bał się pojedynków 1-1 także na pełnej prędkości i zazwyczaj nie odpuszczał - oglądnijcie go teraz - jest zupełnie odwrotnie.
W meczu o Superpuchar kosił równo z trawą. Mnie to wygląda raczej na złe przygotowanie do sezonu - Paweł jest wolniejszy, bardziej ociężały, trudniej mu dojść do sytuacji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 27.07.2009, 23:01
No tak jak napisałem źródło pewne na 99%. Zdziwiłbym się jeśli by było inaczej jutro. Mnie to akurat nie martwi zwolnienie Skorży- uważam że ten Pan niczego już nie wniesie do tej drużyny, no ale każdy ma swój punkt widzenia
sqallpl
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:03
Pisales tez ostatnio ze Nurkovic podpisuje kontrakt i to nie wyszlo. Jednak z drugiej strony, w zimie pisales, ze Gargula podpisze z nami kontrakt i to sie sprawdzilo. Mam nadzieje ze bedzie inaczej i Skorża zostanie.

Cytat:
A jednak Nurkovic podpisuje kontrakt- wiadomość z pewnego źródła. Jutro będzie na oficjalnej!
Cytat:
Ja z moich info bliskich źródeł: Garguła jest zaklepany juz w Wiśle Spokojnie czekamy na obóz przygotowawczy.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.07.2009, 23:03
Engel, Jerzy
Smuda, Franciszek
Majewski, Stefan
Lenczyk, Orest
Kasperczak, Henryk
Michniewicz, Czeslaw
Kaczmarek, Boguslaw

Wybierajcie kogo chcecie. Czy oni na pewno są lepsi?

Dzisiaj 32 urodziny obchodzi Brasilia. Może by tak?

Ten cyrk mi się śni.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 27.07.2009 o godz. 23:08.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.07.2009, 23:04
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post

Uszczypnijcie mnie.
Jeśli nawet Skorża w zamian za pozostanie zdecyduje się na zwolnienie współpracowników (mogą zastąpić ich Tomasz Kulawik lub Kazimierz Moskal, którzy są zatrudnieni w Wiśle), to i tak nie rozwiąże to problemów finansowych Wisły. Prezes Wilczek przyznał, że klub może być zmuszony do sprzedaży nawet dwóch zawodników.

W poniedziałek Skorża mógł zostać zapytany, czy z uszczuploną kadrą podejmie się obrony mistrzostwa Polski. Zawodnikami, których sprzedanie pomogłoby przetrwać Wiśle kryzys, są Paweł Brożek (kilka tygodni temu rozmawiał z nim szefów skautów Fulham) oraz Marcelo.

To wybiórcza.
Ciekaw jestem,oczywiście zakładając że posprzątano, czy chodzi o kogoś ze sztabu czy też Skorża stwierdził że nie ma się co pchać w mission impossible i lepiej odejść w glorii 'człowiek honoru' - nie dość że nie biorę kasy na którą nie zasłużyłem(Henio mógł by się uczyć), to jeszcze nie dam sobie narzucać współpracowników.

michu-kozlowek - z tej plejady gwiazd to.....gdzie klawisze mnie parzą - Smuda...Może mu w końcu coś wyjdzie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.07.2009 o godz. 23:06.
94 - Allah Akbar!!
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.07.2009, 23:05
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Wg źródeł zblizonych do oficjalnych (mam znajomość blisko człowieka z RN) Pan Skorża podziękował za współpracę z Wisła Kraków a powodem tego była chęć zwolnienia jednego z ludzi ze sztabu trenerskiego.

Powtarzam, jest do na 99% sprawdzone źródło- nie mogę tego potwierdzić na 100% z wiadomych powodów (klub ma to ogłosić jutro).

Proszę zatem o nie banowanie mnie z takich przyczyn jak "proroctwo" itp....., wstrzymajcie się modzi do jutra- jeśli się to jutro nie potwierdzi, to możecie mnie wykluczyć z tego forum na zawsze
Ponoć kilka razy Skorża już im dupę ratował więc czego teraz oni nie uratują jemu? Przecież i w jednym i w drugim wariancie ci ludzie polecą (eg Kazimierski)
niedobrze :/
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 27.07.2009, 23:08
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
... O takim rozwiązaniu mówi się już conajmniej od sb .. .
mnie w to proszę nie mieszać
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Sawatin
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 27.07.2009, 23:10
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Pan Skorża podziękował za współpracę z Wisła Kraków a powodem tego była chęć zwolnienia jednego z ludzi ze sztabu trenerskiego.
Dziwicie się? Jaki wysokiej klasy trener na świecie pozwoli sobie na wtrącanie się ludzi z zewnątrz do jego sztabu szkoleniowego. Trener zawsze sam powinien dobierać sobie współpracowników.
1q2
Socios Wisła Kraków

royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Ponoć kilka razy Skorża już im dupę ratował więc czego teraz oni nie uratują jemu? Przecież i w jednym i w drugim wariancie ci ludzie polecą (eg Kazimierski)
niedobrze :/
Tyle że obaj wiemy - kilka kolejek i jak co roku miejsca będą się zwalniać a Skorża+jego ziomy mimo estońskiego obciachu, będą w cenie.
94 - Allah Akbar!!
leszekpw
Senior Member

Engel, Jerzy
Smuda, Franciszek
Majewski, Stefan
Lenczyk, Orest
Kasperczak, Henryk
Michniewicz, Czeslaw
Kaczmarek, Boguslaw

Dzisiaj 32 urodziny obchodzi Brasilia. Może by tak?

Ten cyrk mi się śni.
Z tego zestawienia Smuda, na drugim miejscu mimo wszystko Heniu (pomimo Górnika)...reszta to porażka
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.07.2009, 23:11
Engel, Jerzy
Smuda, Franciszek
Majewski, Stefan
Lenczyk, Orest
Kasperczak, Henryk
Michniewicz, Czeslaw
Kaczmarek, Boguslaw

Żaden z tych trenerów nie nadaje się. Michniewicz ma niewyjaśnione związki w aferze korupcyjnej i jest przereklamowany, Lenczyk udaje filozofa od siedmiu boleści (mimo iż ma małe osiągnięcia jak na tyle lat kariery), Kasperczak odpada po konflikcie z Cupiałem i wpadce z Górnikiem, Kaczmarek, Engel i Majewski po prostu są nieudolni, czas Smudy w piłce minął. Mam nadal nadzieję, że Skorża zostanie. Jeżeli będzie musiał odejść, to jedynie trener spoza Polski.
tranceaddict
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.07.2009, 23:13
Ja bym widzial na tym stanowisku Piotra Nowaka. Pisze ze jest trenerm Batlimore cos tam, ale oni przeciez jeszcez nie graja w MLS wiec co on tam robi
sqallpl
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:15
Jedynie trener z poza Polski, z tym ze nie widze na to szans. Chca latac dziure a poleca w koszty? Kiedys siedzial na trybunie Topmoeller czy jak go sie tam pisze ale nic z tego nie wyszlo. Notabene wciaz jest bezrobotny.
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.07.2009, 23:15
HAHAHA Smuda ? Toż to on mając zarabiać krocie w Lechu, i mając tam zdecydowanie lepsza pozycję jak u nas (lepszy skład możliwość, wzocnienia zespołu, większe perspektywy na sukces) przejdzie do będącej w rozsypce Wisły, którą dostanie tak jak Skorża nmu ją przygotował, w dodatku drużyna będzie jeszcze osłabiona na 90% Brożkeim lub Marcelo. Toż to Smuda w Lechu narzekał na słabe transfery (a gdzie anszej polityce wzmocnień do Poryowej ?).

Dajcie spokuj ze Smudą ! - moze jak 0,5 roku bnie znajdzie fuchy to by nasza propozycje przemyślał, ale nie jest głupi żeby się pchać do nas w takiej chwili.

BOBO K. to max na co moglibyśmy liczyć. Za Kasperczakiem nie rozpaczałem, Dana przeżyłem nie najgorzej. Jednak zwalnianie teraz Skorży to ostatni debilizm i najgorsza decyzja klubu od lat!!

I ja sie pytam z czego ta dziura w budrzecie jest, jak na pensjach zawodników którzy odeszli zarobiliśmy conajmniej tyle co wydaliśmy na Kirma, a z Canal +dostaniemy 2,5 raza więcej niż do tej pory (a do tej pory pieniądze z C+ to było 1/3 naszego budrzetu). Jeśli jest dziura w budrzecie ot tylko dlatego że ktoś od nas wyprowadził pieniądze z klubu !!

Oby jutro mi zeszło ciśnienie bo tak chujowej sytuacji w klubie nie mieliśmy od czasów Wyczynów duetu Okuka-Svitlica
nesta
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:16
Ludzie juz przestancie przesadzac z tymi modlami za Skorze, bo zaczyna byc to smieszne... Owszem trener jak na teraz dobry, ale zaczynacie robic z niego Boga i go idealizowac. A wady mial, bledy popelnial i jak pisal kolega wyzej nie jest powiedziane, ze potrafilby jeszcze cos z tej druzyny wycisnac. Mial szanse z TT, mial z Levadia i skad pewnosc, ze w kolejnej mu sie powiedzie ?
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.07.2009, 23:16
http://sport.interia.pl/raport/wisla...y-kolo,1344686

Ciekawe...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
sqallpl
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:17
Według mnie kolego nawet na TSWD było zdjęcie Topmoellera na trybunach. Ktos rozwieje watpliwosc?
RAFi89
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:20
Moim zdaniem żaden trener nie zgodziłby się na zwolnienie współpracowników. Jeśli ktoś źle ocenia ludzi którzy z nim współpracują to tak jak by jego oceniać bo on sam wybierał sobie sztab szkoleniowy.
hunter
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:20
Obaj pleciecie głupoty. Najbliżej do Wisły było Winfriedowi Schaeferowi, który nawet pojawił się na jednym z meczów. (To jego można było zobaczyć na fotach)

Pozostałe nazwiska to możecie między bajki włożyć.
kinoautorskie
Banita

Od: 06.2009

Stary 27.07.2009, 23:21
Wisła miała dwumecz czyli conajmniej 180 minut aby wygrać z Levadią. Mistrz Polski, gdzie futbolem żyją wszyscy przeciw malutkiej Estonii - tam nawet nikt meczu nie transmitował. I tutaj rolą trenera jest aby ten dwumecz, nieistotne w jaki sposób, rostrzygnąć na swoją korzysc. A Skorża po kompromitującym pierwszym spotkaniu zamiast przyznać "Levadia była lepsza, gramy słabo" zapowiadał buńczucznie "to wypadek przy pracy, w Estonii będzie prawdziwy mistrz Polski". Przyklaskiwały mu piłkarze typu Brożki, Małecki, którzy będą go bronić za wszelką cenę, bo każdy inny trener już nie pozwoli im na gwiazdorstwo i nierobstwo. Taki Smuda kazałby im zapierniczać aż się nauczą strzelać. Levadia też miała swoje sytuacje - w Krakowie mogła prowadzić już 2-0. Wiec nie pierniczcie o słupkach i poprzeczkach, bo one się nie liczą w wyniku. Jak ktoś ma wątpliwości czy przekładają się na bramki to odsyłam do lektur podstaw piłki nożnej. W tej grze nieważne jak się gra, jakim sposobem i stylem (to drugoplanowe)ale by strzelić więcej goli niż przeciwnik. Szczególnie z tak słabym klubem. I tutaj leży wina Skorży: nie dość że zniszczył całkowicie styl Wisły, to jeszcze nie potrafił wygrać jednego z dwumeczu. Ludzie! Levadia istnieje 10 lat, Wisla 100!
Ostatnio edytowane przez kinoautorskie : 27.07.2009 o godz. 23:24.
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.07.2009, 23:22
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Według mnie kolego nawet na TSWD było zdjęcie Topmoellera na trybunach. Ktos rozwieje watpliwosc?
Przypadkiem to nie był Winfried Schafer?
leszekpw
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:23
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Pisales tez ostatnio ze Nurkovic podpisuje kontrakt i to nie wyszlo. Jednak z drugiej strony, w zimie pisales, ze Gargula podpisze z nami kontrakt i to sie sprawdzilo. Mam nadzieje ze bedzie inaczej i Skorża zostanie.
Bo Nurkovic był już jedną nogą w Wiśle ale "świetny" fachowiec od bramkarzy Pan K. zablokował jego transfer
sqallpl
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:24
hunter napisał(a):Wyświetl post
Obaj pleciecie głupoty. Najbliżej do Wisły było Winfriedowi Schaeferowi, który nawet pojawił się na jednym z meczów. (To jego można było zobaczyć na fotach)

Pozostałe nazwiska to możecie między bajki włożyć.
Dobrze mówisz. Kojarzyłem że była jakaś czupryna. Poza tym nie za bardzo pamiętam, co który osiągnał, szczerze.
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.07.2009, 23:30
kinoautorskie napisał(a):Wyświetl post
Taki Smuda kazałby im zapierniczać aż się nauczą strzelać.
ten taki Smuda nie potrafił w kasiastym Lechu zdobyć mistrza w lidze w której mistrz przegrywa z Levadią...

Cytat:
W tej grze nieważne jak się gra, jakim sposobem i stylem (to drugoplanowe)....I tutaj leży wina Skorży: nie dość że zniszczył całkowicie styl Wisły, to jeszcze nie potrafił wygrać jednego z dwumeczu.
skoro drugoplanowe to po **** sie do tego dopierdalasz ? a po za tym , w takim razie jaki jest styl Wisły ? bo za każdego trenera był on inny

Owszem nie potrafił ,wygrać z Levadią ,ale w ciągu dwóch lat zdobył 2 mistrzostwa Polski...

Cytat:
Ludzie! Levadia istnieje 10 lat, Wisla 100!
i co z tego ? ,sąsiadki z drugiej strony błoń ponoć tez ...
Ostatnio edytowane przez South : 27.07.2009 o godz. 23:37.
RAFi89
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:38
Znowu tak na tego Smude nie napadajcie, Lech może i kasy ma ale Smuda na ławce to miał jeszcze gorszych zmienników niż Wisła. Płacz w Poznaniu bo Smuda nie gra skrzydłami, po meczu w superpucharze kibice doszli do wniosku że Lech ma słabe skrzydła, źle bo nie gra Rengifo z Lewandowskim teraz słysze że nie mogą grać koło siebie bo się dublują bo są to podobni zawodnicy. I można powiedzieć że na ten moment wyszło że to Smuda miał racje. Idealny trener to nie jest ale z polskich szkoleniowców to i tak na ten moment jeden z lepszych moim zdaniem.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2009, 23:46
kinoautorskie;769756I napisał(a):
tutaj leży wina Skorży: nie dość że zniszczył całkowicie styl Wisły
Jaki styl? ten za Kmiecika i Musiała?Czy może za Henia?

kinoautorskie;769756I napisał(a):
Ludzie! Levadia istnieje 10 lat, Wisla 100!
Kolejne 'głębokie' przemyślenie - kolega mnie uprzedził ale co to ma do rzeczy?Ile klubów o zajebistej historii tuła się po jakiś wypiździejewach...Co Ty myślisz że ktoś walnie tekst - istniejemy 100 lat a Wy 10 i wszyscy się posrają...Teraz jak by ktoś się u nas w kraju znalazł, który by miał konkretny pieniądz - to może stworzyć klub KS Ździchu Kowalski ,podkupi jakieś miejsce, wybuduje stadion,rzuci grubą mamoną i za 2 -3 lata będzie w naszym kraju potentatem który ogrywa wszystkie stare marki.

Ja Cię rozumiem - Z Levadią należało wygrać ale jeśli już coś piszesz to dobieraj lepiej argumenty z łaski swojej.
94 - Allah Akbar!!
nesta
Senior Member

Stary 27.07.2009, 23:46
Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze Skorza sciaga Wlocha do Wisly pare tygodni temu, a teraz poswieca go aby uratowac swoja posade... Delikatnie mowiac malo eleganckie by to bylo.
hakenzi
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2009, 23:48
Cykl treningowy był przygotowany pod IV runde. Zainteresowanie nie świadczy o poziomie drużyny piłkarskiej.Levadia niebyła lepsza ale jest w środku sezonu, miażdży konkurencje w lidze, tak samo pykła holenderską drużynę w pucharach, TAKTYKA!!! - kto naparzał i kto niewykańczał akcji każdy widział, kto się bronił i jechał z kontry a kto puszczał szamty - TEŻ. A i leciwość klubu w dwumeczu też niema znaczenia.

Maciej Skorża to trener brylant dorzucić mu Dawidowskiego i............... jak myślicie?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów