|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jesli Leszek mowi powaznie, to witamy Smudzielca i zegnamy profesjonalizm.
Bez urazy dla Ciebie ale sczerze licze na to, ze albo gowno wiesz albo to zrodlo mowi nieprawde. ![]()
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 27.07.2009 o godz. 22:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja mam podobne odczucie jak 1q2.
Pawel po kontuzji to jakby inny Pawel .Byc moze jesy zly ze sie tak ulozylo,byc moze wie ze z ty kolanem cos nie tak..Zycze mu dobrze ale zastanawiam sie jaka jest przyczyna jego gry,moze nie slabej ale bez tej "iskierki " ktora zawsze mial. Jako ze to temat o Maćku ![]() No coz ciesze sie i licze ze odjedzie Kazimierski ,jesli takie mialo byc to ultimatu postwione dzis przez Cupiala. I teraz pytanie jest takie czy Skorza bedzie potrafil maxymalnie zmotywowac ponownie ludzi do pracy ,skoro nie udalo mu sie to z Levadią Jak slysze ze pilkarze maja u niego wakacje itd ,to troche to mnie przeraża ale licze ze po Levadii Skorza zwyczjnie jest juz madrzejszy bo jako ze to intelignentny facet to wnioski wysnuwac pewnie potrafi. EDIT Jesli to prawda to co ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W meczu o Superpuchar kosił równo z trawą. Mnie to wygląda raczej na złe przygotowanie do sezonu - Paweł jest wolniejszy, bardziej ociężały, trudniej mu dojść do sytuacji.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
No tak jak napisałem źródło pewne na 99%. Zdziwiłbym się jeśli by było inaczej jutro. Mnie to akurat nie martwi zwolnienie Skorży- uważam że ten Pan niczego już nie wniesie do tej drużyny, no ale każdy ma swój punkt widzenia
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Pisales tez ostatnio ze Nurkovic podpisuje kontrakt i to nie wyszlo. Jednak z drugiej strony, w zimie pisales, ze Gargula podpisze z nami kontrakt i to sie sprawdzilo. Mam nadzieje ze bedzie inaczej i Skorża zostanie.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Engel, Jerzy
Smuda, Franciszek Majewski, Stefan Lenczyk, Orest Kasperczak, Henryk Michniewicz, Czeslaw Kaczmarek, Boguslaw Wybierajcie kogo chcecie. Czy oni na pewno są lepsi? Dzisiaj 32 urodziny obchodzi Brasilia. Może by tak? ![]() Ten cyrk mi się śni.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 27.07.2009 o godz. 23:08.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeśli nawet Skorża w zamian za pozostanie zdecyduje się na zwolnienie współpracowników (mogą zastąpić ich Tomasz Kulawik lub Kazimierz Moskal, którzy są zatrudnieni w Wiśle), to i tak nie rozwiąże to problemów finansowych Wisły. Prezes Wilczek przyznał, że klub może być zmuszony do sprzedaży nawet dwóch zawodników.
W poniedziałek Skorża mógł zostać zapytany, czy z uszczuploną kadrą podejmie się obrony mistrzostwa Polski. Zawodnikami, których sprzedanie pomogłoby przetrwać Wiśle kryzys, są Paweł Brożek (kilka tygodni temu rozmawiał z nim szefów skautów Fulham) oraz Marcelo. To wybiórcza. Ciekaw jestem,oczywiście zakładając że posprzątano, czy chodzi o kogoś ze sztabu czy też Skorża stwierdził że nie ma się co pchać w mission impossible i lepiej odejść w glorii 'człowiek honoru' - nie dość że nie biorę kasy na którą nie zasłużyłem(Henio mógł by się uczyć), to jeszcze nie dam sobie narzucać współpracowników. michu-kozlowek - z tej plejady gwiazd to.....gdzie klawisze mnie parzą - Smuda...Może mu w końcu coś wyjdzie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.07.2009 o godz. 23:06.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
niedobrze :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
mnie w to proszę nie mieszać
![]() ![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dziwicie się? Jaki wysokiej klasy trener na świecie pozwoli sobie na wtrącanie się ludzi z zewnątrz do jego sztabu szkoleniowego. Trener zawsze sam powinien dobierać sobie współpracowników.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tyle że obaj wiemy - kilka kolejek i jak co roku miejsca będą się zwalniać a Skorża+jego ziomy mimo estońskiego obciachu, będą w cenie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja bym widzial na tym stanowisku Piotra Nowaka. Pisze ze jest trenerm Batlimore cos tam, ale oni przeciez jeszcez nie graja w MLS wiec co on tam robi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedynie trener z poza Polski, z tym ze nie widze na to szans. Chca latac dziure a poleca w koszty? Kiedys siedzial na trybunie Topmoeller czy jak go sie tam pisze ale nic z tego nie wyszlo. Notabene wciaz jest bezrobotny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
HAHAHA Smuda ? Toż to on mając zarabiać krocie w Lechu, i mając tam zdecydowanie lepsza pozycję jak u nas (lepszy skład możliwość, wzocnienia zespołu, większe perspektywy na sukces) przejdzie do będącej w rozsypce Wisły, którą dostanie tak jak Skorża nmu ją przygotował, w dodatku drużyna będzie jeszcze osłabiona na 90% Brożkeim lub Marcelo. Toż to Smuda w Lechu narzekał na słabe transfery (a gdzie anszej polityce wzmocnień do Poryowej ?).
Dajcie spokuj ze Smudą ! - moze jak 0,5 roku bnie znajdzie fuchy to by nasza propozycje przemyślał, ale nie jest głupi żeby się pchać do nas w takiej chwili. BOBO K. to max na co moglibyśmy liczyć. Za Kasperczakiem nie rozpaczałem, Dana przeżyłem nie najgorzej. Jednak zwalnianie teraz Skorży to ostatni debilizm i najgorsza decyzja klubu od lat!! I ja sie pytam z czego ta dziura w budrzecie jest, jak na pensjach zawodników którzy odeszli zarobiliśmy conajmniej tyle co wydaliśmy na Kirma, a z Canal +dostaniemy 2,5 raza więcej niż do tej pory (a do tej pory pieniądze z C+ to było 1/3 naszego budrzetu). Jeśli jest dziura w budrzecie ot tylko dlatego że ktoś od nas wyprowadził pieniądze z klubu !! Oby jutro mi zeszło ciśnienie bo tak chujowej sytuacji w klubie nie mieliśmy od czasów Wyczynów duetu Okuka-Svitlica |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie juz przestancie przesadzac z tymi modlami za Skorze, bo zaczyna byc to smieszne... Owszem trener jak na teraz dobry, ale zaczynacie robic z niego Boga i go idealizowac. A wady mial, bledy popelnial i jak pisal kolega wyzej nie jest powiedziane, ze potrafilby jeszcze cos z tej druzyny wycisnac. Mial szanse z TT, mial z Levadia i skad pewnosc, ze w kolejnej mu sie powiedzie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według mnie kolego nawet na TSWD było zdjęcie Topmoellera na trybunach. Ktos rozwieje watpliwosc?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem żaden trener nie zgodziłby się na zwolnienie współpracowników. Jeśli ktoś źle ocenia ludzi którzy z nim współpracują to tak jak by jego oceniać bo on sam wybierał sobie sztab szkoleniowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obaj pleciecie głupoty. Najbliżej do Wisły było Winfriedowi Schaeferowi, który nawet pojawił się na jednym z meczów. (To jego można było zobaczyć na fotach)
Pozostałe nazwiska to możecie między bajki włożyć. |
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wisła miała dwumecz czyli conajmniej 180 minut aby wygrać z Levadią. Mistrz Polski, gdzie futbolem żyją wszyscy przeciw malutkiej Estonii - tam nawet nikt meczu nie transmitował. I tutaj rolą trenera jest aby ten dwumecz, nieistotne w jaki sposób, rostrzygnąć na swoją korzysc. A Skorża po kompromitującym pierwszym spotkaniu zamiast przyznać "Levadia była lepsza, gramy słabo" zapowiadał buńczucznie "to wypadek przy pracy, w Estonii będzie prawdziwy mistrz Polski". Przyklaskiwały mu piłkarze typu Brożki, Małecki, którzy będą go bronić za wszelką cenę, bo każdy inny trener już nie pozwoli im na gwiazdorstwo i nierobstwo. Taki Smuda kazałby im zapierniczać aż się nauczą strzelać. Levadia też miała swoje sytuacje - w Krakowie mogła prowadzić już 2-0. Wiec nie pierniczcie o słupkach i poprzeczkach, bo one się nie liczą w wyniku. Jak ktoś ma wątpliwości czy przekładają się na bramki to odsyłam do lektur podstaw piłki nożnej. W tej grze nieważne jak się gra, jakim sposobem i stylem (to drugoplanowe)ale by strzelić więcej goli niż przeciwnik. Szczególnie z tak słabym klubem. I tutaj leży wina Skorży: nie dość że zniszczył całkowicie styl Wisły, to jeszcze nie potrafił wygrać jednego z dwumeczu. Ludzie! Levadia istnieje 10 lat, Wisla 100!
Ostatnio edytowane przez kinoautorskie : 27.07.2009 o godz. 23:24.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Nurkovic był już jedną nogą w Wiśle ale "świetny" fachowiec od bramkarzy Pan K. zablokował jego transfer
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
ten taki Smuda nie potrafił w kasiastym Lechu zdobyć mistrza w lidze w której mistrz przegrywa z Levadią...
Cytat:
Owszem nie potrafił ,wygrać z Levadią ,ale w ciągu dwóch lat zdobył 2 mistrzostwa Polski... Cytat:
Ostatnio edytowane przez South : 27.07.2009 o godz. 23:37.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znowu tak na tego Smude nie napadajcie, Lech może i kasy ma ale Smuda na ławce to miał jeszcze gorszych zmienników niż Wisła. Płacz w Poznaniu bo Smuda nie gra skrzydłami, po meczu w superpucharze kibice doszli do wniosku że Lech ma słabe skrzydła, źle bo nie gra Rengifo z Lewandowskim teraz słysze że nie mogą grać koło siebie bo się dublują bo są to podobni zawodnicy. I można powiedzieć że na ten moment wyszło że to Smuda miał racje. Idealny trener to nie jest ale z polskich szkoleniowców to i tak na ten moment jeden z lepszych moim zdaniem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
kinoautorskie;769756I napisał(a):
kinoautorskie;769756I napisał(a):
Ja Cię rozumiem - Z Levadią należało wygrać ale jeśli już coś piszesz to dobieraj lepiej argumenty z łaski swojej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cykl treningowy był przygotowany pod IV runde. Zainteresowanie nie świadczy o poziomie drużyny piłkarskiej.Levadia niebyła lepsza ale jest w środku sezonu, miażdży konkurencje w lidze, tak samo pykła holenderską drużynę w pucharach, TAKTYKA!!! - kto naparzał i kto niewykańczał akcji każdy widział, kto się bronił i jechał z kontry a kto puszczał szamty - TEŻ. A i leciwość klubu w dwumeczu też niema znaczenia.
Maciej Skorża to trener brylant dorzucić mu Dawidowskiego i............... jak myślicie? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|