|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Na wstępie powiem, że meczu nie oglądałem, bo to mój osobisty protest przeciwko temu siwemu dziadowi. Ale widzę po komentarzach, że jestem 2 godziny do przodu
![]() Na moje oko, siwy już położył na to laskę i marzy o tym żeby go zwolnić (i oczywiście płacić mu wielkie kary), żeby mógł się skupić na funkcji doradcy społecznego w Feyenoordzie, ewentualnie na szukaniu nowych wyzwań (np. nowe reklamówki
I jeszcze moje pytanie, nie za bardzo śledzę wydarzenia w reprezentacji Polski, więc proszę o oświecenie: dlaczego Paweł Brożek nie pojechał do RPA? Z tego co wiem, to żadnej kontuzji nie ma przecież... ![]()
the end
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Najlepszy Blaszczykowski gra w sredniiej Borussi Dortmund , Janczyk w Lokeren 7 druzyna ligi belgijskiej , Kokoszka 2 liga Italii , Fabianski rezerwowy Arsenalu . O pilkarzach z polskiej ligi ,poza Robertem Lewandowskim nie ma co pisac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
GERO7- bardzo zły argument podałeś- to Leo powołuje te wszystkie Trałki, Komorowskie, Rzeźniczaki i wielu innych. A powtarzam - to są piłkarze, którzy nie wyróżniają się nawet w polskiej lidze... A gdzie podczas takiego zgrupowania jest Ganczarczyk czy Kowalczyk, wyżej wymienieni? Niewielu mamy piłkarzy regularnie grających w jakieś zagranicznej, niezłej lidze, a Beenhaker ich cały czas omija. Z polskiej ligi - gdzie jest jakiś piłkarz Śląska, gdzie jest Piotrek Brożek, Głowacki, Małecki(który notabene wyjątkowo szybko się rozwija i nie spodziewałem się po nim takiej zwyżki formy- jeszcze trochę popracuje i może być reprezentacyjny pomocnik). Zamiast powołać jeszcze np Glika, Wilczka z Piasta czy Grosickiego z Jagi..?
Ci wymienieni przeze mnie piłkarze zagrali cała, równą rundę i na pewno bardziej zasłużyli sobie na powołanie, niż choćby Polczak, któy gra w zespole, którego obrona w mojej opinii najczęściej się ośmieszała w tym sezonie. Już nie będę wypominał notoryczne pomijanie Pawła Brożka czy Irka Jelenia, którzy z dnia na dzień stali się podstawowymi piłkarzami i o dziwo! okazali się lepsi niż Zahorski! Ale tłumaczenie Leo, w jednym z ostatnich wywaidów w Przeglądzie Sportowym tej sprawy to już nie wiem jak nazwać - idiotyczne, żenujące, smieszne, żałosne. Powiedział mniej więcej tak: " Tak to jest czasami. Widzisz jednego piłkarza, wydaje ci się słaby, ale już za 2 tygodnie to już zupełnie inny zawodnik". Bo niby Irek "tak nagle" zaczął strzelać w lidze francuskiej? Otóż nie. On tam już strzela od bodajże 3 sezonów panie Leo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sztuczny ton głosu i szczyt emocjii pana komatatora Iwanskiego byl jak zęby mojej babci ,moze wpadł w czasową dziure i myslał ze to mecz otwarcia MŚ.
Bogu dziekowac jeszcze ze nie bylo z nim bardziej drwenianego z drewnianych Rafałka Patyry. ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.06.2009 o godz. 17:17.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Salamon. Pewnie pół Polski przekręca jego nazwisko (vide Janczyk przez "ń").
Ostatnio edytowane przez p e t e r : 06.06.2009 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
For_Fun- Z tych wszystkch pilkarzy jakich wymieniles jedynie Blaszczykowski jest dobrym pilkarze.. reszta ktora wymieniles albo gra slabo albo zagrala jedna dobra runde w polskiej lidze.. Mozna dodac jeszcze Jelenia. Mam nadzieje ze nie awansujemy do tych mistrzostw bo widac golym okiem ze ten zespol nie ma koncepcji gry
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszcze jedno! Ja wiem GERO7, że my nie mamy gwiazd, nie mamy wielkich piłkarzy, grających w wielkich klubach. Co nie zmienia faktu, że tym co mamy powinniśmy z palcem w d**** przejechać się po Słowenii, Słowacji czy Irlandii Pólnocnej... Bo do cholery jasnej! czy te wymienione przeze mnie kraje mają lepsze ligi piłkarskie niż my? Otoż nie. Bo to Slowacy i Słoweńcy do nas przechodzą, a nie my do nich. A mistrz ligi irlandii pólnocej? Ktoś wie w ogole kto nim jest?
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 06.06.2009 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przyz ci z South Africa nas dzisiaj zniszczyli przede wszystkim fizycznie. Widac ze u nich sie szkoli pilkarzy na bazie techniki ale i tez swietnych warunkow fizycznych. Wygladali jak atleci ,a nasi tez co po niektorzy duzi ,ale to raczej jak drwale wygladali ,malo zwrotni ,wolni itd. nadaja sie tylko do zamurowania bramki w 10 i graniu z konry
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gadacie jak zwykli Polacy po przegranym meczu... Nie mamy piłkarzy, wszyscy starzy, słaba liga itd. Ok, mówcie tak, jakbyśmy grali z przeciwnikami jak Hiszpania, Brazylia czy Francja(z która zresztą Janas zremisował na dyżym farcie, ale jednak 0:0). Ale proszę Was, gramy z RPA i musimy takie mecze wygrywać. I nawet tym niepierwszym składem, który dzisiaj grał. Ale zauważcie, jak myśmy dzisiaj nie mieli koncepcji. to samo z Irlandia Północną czy Słowenią.
Moje zdanie jest takie - trzeba zrobić ostre porządki w tej reprezentacji. Wypiperzyć paru piłkarzy, powołać tych, którym od dawna się to należy. Bo w tej chwili nasza reprezentacja to jest towarzystwo wzajmenej adoracji- przyjeżdzają piłkarze, Leo mówi, jaki to oni ogromny postęp zrobili przez tydzień(no nie wiem, śmiać się, czy płakać), a piłkarze powołani zachwycają się treningami prowadzonymi przez Beenahkera, jego podejściem do piłkarzy, jego żartami i wspaniałym zgrupowaniem. Panowie czas zrobić z tym porządek!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No oni dzis to wogole nic nie grali ani nie murowali ani nie grali z kontry
Wiorexx mozna czasem i wygrac z Portugalia i przegrac z Irlandia Polnocna,ale pilkarze i druzyna powinni nie schodzic z pewnego pułapu .Wiadomo sa mecze lepsze i gorsze ,ale jak dzis naprzyklad Peszko ,tylko lekko naciskany przez obronce sam wyjezdza z pilka na aut tzn ze z tymi pilkarzami jest bardzo zle
Ostatnio edytowane przez GERO7 : 06.06.2009 o godz. 17:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeciez nie mowie, ze pilkarze w/w przeze mnie maja grac juz w I-szej jedenastce reprezentacji. Wymienilem tylko ciekawych pilkarzy z mlodego pokolenia, ktorzy w najblizszym czasie pojawia sie i zastapia co poniektorych weteranow. Jodlowiec jest wogole powolany? Bo to on powinien, zamiast Bosackiego(ktory nigdy nie byl stoperem klasy reprezentacyjnej i ktory w dodatku jest emerytem), wystapic dzisiaj u boku Zewlakowa. Tak trzeba wprowadzac tych pilkarzy, a nie jakies dziwne wynalazki jak Tralka, kiedy jest ktos taki jak Salamon(przepraszam za blad wyzej), ktory w wieku 18 lat gra w Serie B i ktorego podobno obserwuja znane w Europie kluby.
Hmm, a o pilkarzach doswiadczonych, pomijanych przez Leo, to mozna pisac i pisac... P.S - Marcina Kowalczyka tez mozna zaliczyc do tamtej grupy, bo w tym roku skonczyl 24 lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ma, nie ma.... oficjalnie nie pojechał,bo jakaś tam kontuzja mu się przytrafiła w trakcie meczu ze Śląskiem.Dlatego też opuszczał mecz przed końcem. Akurat Paweł dobrze,że nie pojechał. Może i by coś strzelił,ale ani to mecz o punkty,ani nic,a Paweł powinien całkowicie wyleczyć swoje kolano,bo najbardziej to on będzie Wiśle potrzebny w połowie lipca
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A od tematu, nasi rywale grupowi - Słowacy - rozgrywali dzisiaj mecz eliminacyjny z San Marino. Wygrali okazale (choć nie tak jak my), a sytuacja w grupie prezentuje się na tę chwilę następująco:
Tabela grupy 3 1. Słowacja 6 15 17-6 2. Irlandia Północna 7 13 12-6 3. Polska 6 10 18-7 4. Czechy 6 8 6-4 5. Słowenia 6 8 5-4 6. San Marino 7 0 1-32 Mogę się mylić, ale jeżeli łudzimy się by awansować bezpośrednio na mundial, z miejsca pierwszego, nie męcząc się w barażach to musimy wygrać wszystkie ostatnie 4 mecze i liczyć na porażkę Słowaków z nami oraz innym rywalem. Czyli teoretycznie jeszcze wszystko jest możliwe, ponieważ Słowacy mają już dwumecz z San Marino za sobą i czekają ich dużo silniejsi rywale (takich samych ma również Polska ).Niech mnie ktoś poprawi, ale jeżeli zajmiemy miejsce premiowane barażem, to w grupie drużyn barażowych odejmują nam się punkty zdobyte z San Marino i istnieje sytuacja, że nie zostaniemy do nich dopuszczeni. Choć patrząc na dzisiejszą grę, ciężko będzie się spodziewać choćby 2 miejsca w grupie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do meczu - Leoś powinien polecieć nie tlyko za powoływanie bezproduktywnego od początku tego sezonu Rogera i innych wynalazków , którzy z international level mają tyle wspólnego co Górnik Zabrze z Ekstraklasą , ale również za niezmienną od 1,5 roku taktykę 4-5-1 , która się całkowicie nie sprawdza ! 4-4-2 jest optymalnym ustawieniem dla naszej repry i mimo ze twierdzi się że jest to przestarzały system to nalezy zwrócić uwagę jak Wisła grała jesienią w systemie 4-5-1 a jak zdobywała majstra w ustawieniu 4-4-2 . I tak na odchodne : Roger & Leo WON !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Obejrzałem 45 minut tej rzeźni dla oka, na szczęście później miałem załatwienia i nie mogłem zobaczyć ciągu dalszego. I chwała!
Zacznę od tego, że czas Beenhakkera naprawdę powinien dobiec końca. Takie mecze jak dzisiejszy, z Irlandią Płn., Słowacją i Słowenią to nie jest przypadek. Co więcej, śmiem stwierdzić, że nasz niewątpliwy sukces jakim było zwycięstwo nad Czechami, jest raczej efektem kompletnego dołka pepitków niż jakimś kunsztem Biało-Czerwonych. Na dziś, do kadry nadają się IM(subiektywna)O: bramkarze - jest mimo wszystko w czym wybierać. Załuska, Boruc, Fabiański i Kuszczak. Naprawdę wystarczy. To jest tak czy siak najlepsza nasza "formacja". obrońcy - szczerze powiedziawszy nie wiem co powiedzieć w tej kwestii. Każdy z nich ma jakiś potencjał, ale też większość jest pod formą. Dałbym ostatnią szansę Głowackiemu, bo (pomijając względy sympatii klubowych) zagrał bardzo dobry sezon. Nie mówiąc o koledze Baszczyńskim, który niestety złapał kontuzję, ale grał jak profesor na każdej pozycji. Swoim charakterem mógłby wiele do tej drużyny wnieść. Z tych, co dzisiaj byli na boisku jako obrońcy, to zostawiłbym tylko Żewłakowa i tak naprawdę Krzynówka, który choć był na lewej obronie, to więcej go było z przodu niż wspominanego przez wielu Wilka. pomocnicy - kupa nazwisk. Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Krzynówek, Iwański, Garguła (po wyleczeniu być może..) , niestety odmawiający gry w kadrze Sobolewski, wyróżniający się w końcówce sezonu w Legii - Giza. I co najważniejsze - czas w końcu dać szansę Gancarczykom ze Śląska, spróbować wprowadzić Rybusa i Małeckiego, sprawdzić, co tak naprawdę potrafi Mila. atak - Paweł Brożek, Robert Lewandowski, Boguski, Wichniarek, Jeleń. Odbudować też w jakimś słabszym klubie Smolarka, bo to duży talent i w beznadziejny sposób się marnuje. Szkoda, że obrażalski dziadek daje w ostatnim czasie szansę tym, którzy tak w gruncie rzeczy są chujowi i wiele szans zmarnowali, a ci, którzy na tę szansę naprawdę zasługiwali dostali (albo i nie) z wielkiej łaski, czego dowodem jest choćby wyróżniający się w MOCNEJ lidze francuskiej Irek Jeleń. Leo go powołał, bo presja mediów była tak wielka, że nie biorąc go, strzeliłby sobie kolejny raz w dużego palucha prawej stopy.
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 06.06.2009 o godz. 23:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja dzisiejszy [a właściwie to: wczorajszy] mecz sobie odpuściłam, szczerze mówiąc, to nawet o nim nie myślałam (zamiast tego wybrałam się do pobliskiego Krakowa
na mały shopping ). Czytałam, że mecz b. słaby, że wynik 1:0 w plecy... Cieszę się, że mi nie przeszło przez myśl oglądać tej masakry (na owym shoppingu miałam zamiar kupić meczówkę Wisły [niestety brak rozm.] bądź meczówke rep. Polski w piłce nożnej oczywiście [co za pomysł?!]). Mówiąc po prostu, panu Beenhakkerowi strasznie nudzi się praca w naszym kraju [jego tłumaczenie, że brak wsparcia- lipna wymówka]. Skoro tak, to niech nam NIE PSUJE dłużej piłki [o ironio!] i niech spada do tego Feyenordu. Dzięki Leo co mamy? Tylko historyczny udzial w Euro2008. A dalej? A! No przecież DON Leo odkrył nam "internacional level" Zahorskiego! I Pazdana [no nie czarujmy się, słaby piłkarz]! I caly czas ufa Kubusiowi Wawrzyniakowi, [a ten niedobry Paweł Brożek się na niego obraża. Nie ładnie Paweł, bardzo brzydko!] Toć to SKARB! x) A kończąc ironię, to naprawdę trzeba go jak najszybciej zwolnić, bo miał być zbawcą, a nie pomaga w niczym. Jego osiagnięcia: awans na Euro08, wygrane z Portugalią i Czechami [może trochę naciągam te wygrane, ale był to sukces]. Porażki?: występ na Euro08, "odkrywcze powołania", słaby start el. MŚ2010 [zakończony katastrofą-?], najeżdżanie na nasze legendy: Piechniczka i Bońka, awersja do ... Polski. Co by pan L.B. nie powiedział, ja jego slowa "dzielę" przez 41 i w d**** mam jego >let's talk about football<. Niech najpierw wejdzie do swojej murowanej chatki i w najnowszym laptopie wpisze sobie >piłka nożna< poczyta o niej i przyjdzie pod nasze, skromne, drewniane [btw. myślałam, że pan Kazimierz Wielki to zmienił oO] domki i nam wtedy wytłumaczy ocb. Jako fanatyczny kibic reprezentacji Polski chcę by ta awansowała do Mundialu w RPA, ale jako taki zwykły kibic sprzed TV- mam nadzieję, że się LEO [<hołd>] noga powinie i będzie spier..niczał stąd czym prędzej. Miał tyle zmienić IN PLUS a narobił IN MINUS więcej niż Engel i Janas razem (bez dogłębnej analizy, szybka myśl po prostu). My nie tylko tracimy pkt w 98% meczów, my wgl nie potrafimy pograć tą piłką. I to również przeraża, tym bardziej, że od naszych piłkarzy nikt nie wymaga jednego i drugiego naraz. Franciszek Smuda jest wolny [zawodowo] ... PANIE LATO!: Zrób pan ten jeden jedyny raz choć coś dobrego i zwolnij Pana "for money", a na jego miejsce Franz jak znalazł. Gorzej być nie może, a lepiej być powinno. **ten tekst napisałam pod wpływem lekkich emocji dlatego tez sporo w nim... ironii** ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Prawda jest taka ze potrzebujemy nowego trenera ktory zna wszystkich zawidnikow wystepujacych w kadrze i wie najlepiej jaka taktyka byla by najlepsza bo ten dziadek nie dosc ze powoluje jakies miernoty pokroju polczaka czy wilka to jeszcze ich ustawia w taki sposob aby to wygladalo w mega ****** sposob
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,66..._Slowakow.html
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak jasne, kiedy wy przestaniecie pisać te głupoty, kiedy zaczniecie patrzeć realnie na sytuację, a nie wciskać nam kit .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Member
Offline |
|
||
|
http://sport.onet.pl/0,1248770,19858...wiadomosc.html
Cytat:
![]() A ciekawe kiedy oni pokazali ,,pasję,, poza 2 meczami ![]() Ja tylko nie mogę się doczekać takiego nagłówku w polskiej prasie Fakt Cytat:
Gazeta wyborcza Cytat:
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mecz dramat, oglądałem od 60 min ale zapewne wcześniej było to samo. Roger, mający 7 partnerów wokół podaje do jednego ze swoich "braci" i kolejna kontra na nas leci. Ja już wyższy poziom mam u siebie na osiedlu jak jest mecz VI ligowy. Chociaż potrafią oddac strzał celny w ciągu 30 minut.
Jedyną ciekawą rzeczą było zobaczenie jak to kibice w Afryce zachowują się na trybunach... ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeleń i Brożek bardzo dobrze zaprezentowali się na mundialu w Niemczech. Leo niemal notorycznie ich pomijał. Dla mnie Leo powinien wylecieć po Euro 2008. Mówił, że absolutnie nie przywiązuje się do nazwisk (wada poprzednich trenerów repry), ale non-stop wystawia(ł) super wolnego Krzynówka lub bezproduktywnego Rogera. Out!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67...z_Irakiem.html
Jak dla mnie to jest śmieszny skład...Nie wiem co w w kadrze robią tacy zawodnicy jak: Polczak,Wilk,Peszko,Bosacki,Trałka,Lewandowski,Rze źniczak,Bandrowski,Roger,wiem że nie wszyscy mogli przyjechać i mam nadzieje że na mecze EL.MŚ ta 11 i cała kadra będzie całkowicie inna,jak dla mnie żelazna "11" jest taka: BORUC-BASZCZYŃSKI(jak wyzdrowieje)/ewentualnie można też na prawo przesunąć Błaszczykowskiego,świetnie radził sobie na prawej obronie w meczu z Panathinaikosem,środek obrony:ŻEWŁAKOW,GŁOWACKI,lewa strona obrony, DUDKA,PIOTREK BROZEK LUB KRZYNÓWEK,prwa pomoc:BŁASZCYKOWSKI LUB OBRANIAK LUB MAŁECKI,środek pomocy:M.LEWANDOWSKI,GARGUŁA LUB MURAWSKI,lewa pomoc:SMOLAREK LUB EWENTUALNIE JEDEN Z TRÓJKI KTÓRĄ WYMIENIŁEM W PROPOZYCJACH PRAWO-SKRZYDŁOWYCH,atak: PAWEŁ BROŻEK,IRENEUSZ JELEŃ.Oczywiście wszyscy wymienieni powyżej powinni dostać powołanie a poza nimi powołanie otrzymać powinni tacy piłkarze jak:FABIANSKI,PRZYROWSKI,JODŁOWIEC,GOLIŃSKI,BOGUSK I,JANCZYK,KOKOSZKA(?)
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 09.06.2009 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ogląda ktoś pokaz
? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mówisz o tej 3 lidze ślepych i głuchych
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ależ niesamowite widowisko
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Grac jednym napastnikiem to sobie mozna jak sie posiada Eto'o albo Ibrahimovicia, Leo odejdz.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
Zapomniałeś dopisać jeszcze Sobola, Cantoro i koniecznie Pawełka... Garguła-->człowieku nie wiadomo czy gość po kontuzji będzie prosto biegał a ty go dajesz od razu do repry. Ale grają padlinę z Irakiem, jesteśmy taktycznymi zerami. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|