The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2011, 13:51
szejkspir napisał(a):Wyświetl post
Snajper odpoczywa

Gdzie jest taka siłownia? Czyżby zagospodarowali nowe pomieszczenia?
Mylace zdjecie, to z 2 obozu w zimie.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.04.2011, 16:18
piter napisał(a):Wyświetl post
A czego sie spodziewales?
Ja nie zbyt wiele, po prostu szok że raczyli odpisać.

Co do siłowni, to poczekajcie. Na pewno będziemy mieć jakąś fajną
Odpowiedz cytując
Satron
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 19.04.2011, 07:07
Wklejam dość ciekawy link z gazety Krakowskiej na temat nowych inwestycji w Krakowie jakie miał zamiar przeprowadzić Prezydent Pejsów. Wzmianka o planowanym wybudowaniu hali Cracovii, i teraz chyba wiadomo na co by poszło nasze 8 baniek.

http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...kowa,id,t.html
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.04.2011, 09:56
A tak na temat hali i tej przed prima aprilisowej zapowiedzi o tajemniczym inwestorze, to był news na 1 kwietnia jak myślałem, czy jest jakiś cd ?
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 19.04.2011, 11:04
W sprawie nowej hali chyba już wszytko jest pozamiatane. No chyba że całkiem nowa ekipa w zarządzie Towarzystwa (notabene bardzo mocno powiązana z SKWK i środowiskiem kibiców) coś wyczaruje. A to już do nich pytanie Bo Pan Prezes Mięta i jego ekipa nie uniosła tego ciężaru.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.04.2011, 15:19
Dzisiejsze zdjęcia z północnej - i dalej ubijają ziemię przed trybuną. Juz 2 albo 3 tydzień .A potem się dziwić że u nas autostrady buduję 10 razy wolniej niż na zachodzie. Możemy zapomnieć o tej trybunie na derby.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Stary 19.04.2011, 15:23
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
W sprawie nowej hali chyba już wszytko jest pozamiatane.
Wygląda na to, że rzeczywiście...
Dwóch hal nie będą budować :

Cytat:
Lata przygotowań do budowy, trwające wiele miesięcy przetargi na pozyskanie wykonawców, kredytów i operatora, później długie negocjacje. I jest wreszcie oczekiwany finał. Jak się dowiedzieliśmy - firma Mostostal Warszawa ma w czwartek podpisać w magistracie umowę dotyczącą budowy hali widowiskowo-sportowej w Czyżynach - informuje "Dziennik Polski".

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.04.2011, 17:31
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsze zdjęcia z północnej - i dalej ubijają ziemię przed trybuną. Juz 2 albo 3 tydzień .A potem się dziwić że u nas autostrady buduję 10 razy wolniej niż na zachodzie. Możemy zapomnieć o tej trybunie na derby.
Dokładnie byłem optymistą co do tych dróg dojścia. Po obejrzeniu zdjęć ręce opadły :(
What's new?

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 19.04.2011, 17:46
Juz nie przesadzajacie, akurat wylanie betonu to juz najmniejszy problem - zwlaszcza jak jest taka pogoda i bedzie szybko schnal, odbior tego to 1-2 dni. Jesli juz wogole mialaby byc nie otwarta, to tylko jesli znajda jakies niedorobki itp. Ale przeciez ile moze trwac odbior tak malej trybuny, i to tylko zaplecza?! Juz wszystko dawno powinno byc gotowe... Ja dalej jestem zdania, ze jezeli obie trybunt nie bede gotowe na mecze z Lechem i zydami to majchrowskiego za jaja powiesic z urzednikami, zrobic strajk, zglosic do CBA, a i Basalajowi powinno sie oberwac ze nie pospisze miasta... wystarczylby 2-3 konferencje w miedzyczasie i kilka artykulow w gazetach
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.04.2011, 17:59
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
wystarczylby 2-3 konferencje w miedzyczasie i kilka artykulow w gazetach
Eee tam, gazety trąbią o tym bez przerwy, a efektów jakoś nie widać. Majcher ma gdzieś narzekania, do wyborów jeszcze daleko...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.04.2011, 18:16
KaSzTaN przy samej Północnej wylanie asfaltu to nie problem, ale co z pozostałą częścią placu od tego co już utwardzili do samej ul.Reymonta? Tam póki co chyba nic nie działają?!
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 19.04.2011 o godz. 18:23.
What's new?

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.04.2011, 18:34
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
a i Basalajowi powinno sie oberwac ze nie pospisze miasta... wy
Bo ty wiesz jakie warunki daje miasto. Niech podpisze byle co za wielkie pieniadze i ch... potem bedziemy z tym zyc pewnie ze 20 lat.
Pomysl czloweku.
,
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.04.2011, 18:37
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
KaSzTaN przy samej Północnej wylanie asfaltu to nie problem, ale co z pozostałą częścią placu od tego co już utwardzili do samej ul.Reymonta? Tam póki co chyba nic nie działają?!
Do samej ulicy nie trzeba bo masz tam jeszcze parking i dopiero co zrobiony chodnik. Tam gdzie nic nie robią jest jakiś stary asfalt. Może to zostanie tymczasowo? Nie wiem. Trzeba też pamiętać, że będzie połączenie z ulicą Reymana
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.04.2011, 18:56
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Do samej ulicy nie trzeba bo masz tam jeszcze parking i dopiero co zrobiony chodnik. Tam gdzie nic nie robią jest jakiś stary asfalt. Może to zostanie tymczasowo? Nie wiem. Trzeba też pamiętać, że będzie połączenie z ulicą Reymana
A jakie znaczenie ma połączenie z Reymana w kontekście wchodzenia na stadion tysięcy ludzi? To nie jest żadne rozwiązanie dla kwestii komunikacji. W tej chwili przed utwardzonym terenem jest lekko mówiąc pobojowisko. Czyli co, kolejne lata wchodzenia w błocie i potykania się o byle co?
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 19.04.2011, 20:38
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
tam również prowadzone są od kilku dni prace, ale nie pokazują ich na zdjęciach na głównej, na dniach się tam wybiorę i pstryknę kilka fotek
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 19.04.2011, 22:17
spoko utwardzanie 2 tygodnie wylanie teraz z 2 tygodnie bo pewnie asfalt będzie z odrzutu i nie będzie schnął później jeszcze kołowroty będą zakładać tak jak mówiłem wcześniej na lipiec się wyrobią. Nic dodać nic ując...
Odpowiedz cytując
kasprzak11
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 21.04.2011, 22:36
Pierwsza warstwa asfaltu była już dzisiaj wylana i to kolo godziny 13 jak byłem kupić bilet dla znajomego nie miałem czasu zrobić zdjęć ale asfalt już wylany myśle ze jeszcze dwa trzy dni i będą wszystkie 3 warstwy
Jesteśmy Dumą Tego Miasta
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 22.04.2011, 09:54
a potem z miesiąc stawianie kolowrotów , reszta dróg dojścia , okablowanie ,uruchomienia i odbiory.Psim swędem na ostatni mecz ta trybuna może będzie. Tylko że ostatni mecz niekoniecznie będzie świetowaniem tytułu.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 22.04.2011, 19:46
Byłem dzisiaj na R22 i rozmawiałem z robotnikami. Pytałem, czy chociaż na ostatni mecz cały stadion będzie otwarty. Powiedzieli że raczej tak (z przekonaniem w głosie). Pod C leją już asfalt. Natomiast estetyka stadionu: malowanie zewnętrznej strony fasady, dokładne wykańczanie itd (podobno ma być rozpisany nowy przetarg) najprawdopodobniej będzie w przerwie wakacyjnej. Rozłożenie rusztowań i pomalowanie to podobno 1 tydz roboty. I ma być nowy przetarg! Nie wiem czy to prawda, info od robotników
Fotki z dzisiaj:

https://lh3.googleusercontent.com/_5CMvJUQcSBA/TbH3c3-mOwI/AAAAAAAAAB0/rR-nGkJ0Znk/s640/Zdj%C4%99cie0055.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/_5...%99cie0056.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/_5...%99cie0054.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/_5...%99cie0057.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/_5...%99cie0058.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/_5...%99cie0059.jpg
Ostatnio edytowane przez samsung_08 : 22.04.2011 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.04.2011, 21:21
Oby to info co napisałeś samsung_08 było prawdą, byłoby naprawdę ekstra jakby zrobili coś z tą paskudną elewacją bo wygląda to okropnie. Stadion naprawdę sporo by zyskał przez taki "zabieg".
Może ktoś jeszcze mógłby się dowiedzieć czegoś więcej w tej sprawie?
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.04.2011, 08:53
Widok z lotu ptaka , stadion nasz i Cracovii:

Zdjęcie autorstwa Noxid z forum skyscrapercity
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 23.04.2011, 09:01
A propos malowania fasady (elewacji) trybun .....

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...erzchni/46604/

Jeżeli się dobrze przyglądnć to widać na tym zdjęciu na dole trybuny namalowane (?) dwa niebieski kwadraty ... wyglądąją jak próbki farby ... więc moze coś z tego będzie

Na tych zdjeciach też to widać

- za robotnikiem w białym kasku

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...trybuny/46403/

- tu koło robotnika (jedynego na zdjęciu) w pomarańczowej kamizelce

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...trybuny/46406/
Powód: doadane fotki ...
Ostatnio edytowane przez cozymodo : 23.04.2011 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.04.2011, 09:15
Ja tak z ciekawości zapytam - czy istnieje na świecie jakikolwiek stadion, który byłby pomalowany?

ps. te próbki farb to stare dzieje...
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.04.2011, 09:24
^^
Te próbki są tam od lat, nic nowego.
Przetarg na elewacje będzie organizowany przez ZIKiT, czy miasto zwali robienie elewacji na przyszłego operatora? Wiadomo coś na ten temat?

Z lotu ptaka nasza twierdza bardzo ładnie się prezentuje. (drogi dojścia od Reymonta wyglądają jak pole minowe) Nasz stadion ma to coś!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.04.2011, 10:26
Ja w elewację nie wierzę, bo by coś mówili na ten temat. Jednak jeden z przedstawicieli handlowych dużej firmy produkującej materiały budowlane ostatnio mówił, że dostali zapytanie o cenę na taki obiekt, także może jakieś wstepne przymiarki jednak są.
Odpowiedz cytując
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.04.2011, 10:40
Tak się składa, że czasem mam okazję obserwować budowę biurowców w SSE na Ruczaju i tak prawdę mówiąc to większość z nich do pewnego momentu wygląda z zewnątrz tak pięknie jak Nasz stadion. Czyli beton i nic więcej. Dopiero po dodaniu odpowiedniej elewacji(przeważnie są to takie płyty metalopodobne) biurowce nabierają nowoczesnego wyglądu i prezentują się na prawdę znakomicie.
Stadion Wisły mógłby właśnie być obłożony takimi płytami, myślę że w połączeniu z elementami konstrukcji dachu dałoby to potężny efekt.
Tam natomiast gdzie zainstalowanie płyt byłoby nieco problematyczne można zastosować jakąś gładź czy coś takiego - z resztą w kilku miejscach na zachodniej tak właśnie zrobiono, można to obczaić na fotkach.

Oczywiście w przypadku płyt można je ułożyć wg jakiegoś projektu, który tym razem niech przygotuje ktoś z wizją, że się tak wyrażę artystyczną Malowanie moim skromnym zdaniem nic nie da, za chwilę trzeba będzie malować drugi raz, z resztą uważam, że to pół środek.

btw jest ktoś kto mógłby zrobić taką właśnie wizualizację z płytami biurowca

Wesołych i zdrowych
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.04.2011, 13:54
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja tak z ciekawości zapytam - czy istnieje na świecie jakikolwiek stadion, który byłby pomalowany?

ps. te próbki farb to stare dzieje...
chociażby nowy stadion FZ Mainz a oprócz tego do głowy przychodzą mi stadiony w Argentynie, tam nawet rzędy trybun są malowane.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.04.2011, 15:06
Ktos podał ze w tydzien sa w stanie zrobic ta elewacje... nierealne.

Co do samego wykonania to czemu pytacie czy sa tak wykanczane stadiony?
Jesli ktos podpisze umowe na zrobienie elewacji to bedzie super. Troche wyszpachluja i potem jak przeciagna to farba stadion bedzie wygladal zajebiscie a nie tak jak teraz zacieki, nierownosci i gdzie sie nie spojrzy szpachlowane byle jak dziury po sciagach..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
samsung_08
Member

Od: 09.2006

Stary 23.04.2011, 15:14
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ktos podał ze w tydzien sa w stanie zrobic ta elewacje... nierealne.
Napisałem tylko to, co dowiedzialem sie od robotników. Ale masz racje, w polskich realiach niemożliwe...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 23.04.2011, 15:30
W żadnych realiach niemożliwe.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów