The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2010, 00:19
I od Nowaka ustrzeż nas Panie. Miałem to napisać wcześniej, ale miałem nadzieję, że Skorża po naukach z Gargułą, Głowackim, Dawidowskim i Gołosiem się czegoś nauczył. Jak tak dalej pójdzie będziemy musieli mieć 36 piłkarzy w kadrze. 18 do kadry meczowej i 18 do szpitala. Teraz już wiemy o jakiej rotacji kadrowej mówił Skorża przychodząc do Wisły, będziemy mogli sobie wynająć cały oddział w jakimś szpitalu- i tak łóżka będą cały czas ciepłe.

A co do Leszczaka, to ja się chłopakowi nie dziwię. Nawet gazer swój honor ma. U nas w pierwszym składzie kopią(?) i biegają(?) naprzemiennie Ćwielong z Łobodzińskim, a chłopak dostaje raptem kilkanaście minut gry przez całą rundę- mówię oczywiście o lidze.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.01.2010, 00:26
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
A co do Leszczaka, to ja się chłopakowi nie dziwię. Nawet gazer swój honor ma. U nas w pierwszym składzie kopią(?) i biegają(?) naprzemiennie Ćwielong z Łobodzińskim, a chłopak dostaje raptem kilkanaście minut gry przez całą rundę- mówię oczywiście o lidze.
W Bytomiu wiele więcej tych szans nie dostanie. Poza tym to nie jest ukształtowany piłkarz i on zdaje sobie sprawę, że powinien iść na wypożyczenie po to żeby nabrać piłkarskich szlifów, a nie po to żeby gdzieś w słabszym klubie ekstraklasy robić za gwiazdę. Według mnie optimum jego możliwości na tą chwilę to 1 liga. Jeżeli trafi do Bytomia, to prawdopodobnie będzie zmiennikiem Barcika na prawym skrzydle. Polonia gra 1 napastnikiem, więc z Bykowskim, Zielińskim i Podstawkiem raczej nie będzie miał większych szans.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 10.01.2010, 00:45
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
(...), a chłopak dostaje raptem kilkanaście minut gry przez całą rundę- mówię oczywiście o lidze.
A ty zdajesz sobie sprawe, że on trafił do pierwszej drużyny jak miał 17,5 lat? I ciągle nie ma jeszcze 18?
Taki przezajebisty jest żeby się obrażać w tym wieku i do gazety lecieć? Czekaj, czekaj - 2 bramki w ME na 14 meczy?

Qrwa nie rozumiem tych ludzi.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.01.2010, 00:52
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
W Bytomiu wiele więcej tych szans nie dostanie. Poza tym to nie jest ukształtowany piłkarz i on zdaje sobie sprawę, że powinien iść na wypożyczenie po to żeby nabrać piłkarskich szlifów, a nie po to żeby gdzieś w słabszym klubie ekstraklasy robić za gwiazdę. Według mnie optimum jego możliwości na tą chwilę to 1 liga. Jeżeli trafi do Bytomia, to prawdopodobnie będzie zmiennikiem Barcika na prawym skrzydle. Polonia gra 1 napastnikiem, więc z Bykowskim, Zielińskim i Podstawkiem raczej nie będzie miał większych szans.
Zależy czy pójdzie od nas na wypożyczenie, czy tam podpisze nowy kontrakt. Na wypożyczeniu szacuję, że może wybiegać na wiosnę jakieś 250 minut. Chyba, że zaskoczy( pozytywnie bądź negatywnie). Jako zawodnik Polonii realnie może wybiegać nawet pod 600 minut. Moim zdaniem, przy obecnej naszej kadrze, ale innym trenerze, mógłby w Wiśle wybiegać około 150 minut na wiosnę, gdyby trener uparcie na niego stawiał kosztem innych piłkarzy, to mógłby nawet wybiegać pod 350 minut. Przy 17 minutach za Skorży te wszystkie liczby wydają się wręcz niebotyczne i nic dziwnego, że zawodnik chce zmienić otoczenie.

I odpowiadając na argument, że Leszczak to jeszcze nie piłkarz. Ilu my mieliśmy na jesieni piłkarzy na ławce? Ilu będziemy mieli na wiosnę? Zrozumcie, że my jesteśmy w skali europejskiej małym klubikiem porównywalnym w najlepszym razie ze słabiakami Ligue 1. Żeby egzystować na przyzwoitym poziomie sportowym i finansowym, musimy mieszać rutynę z młodością- nie stać nas na utrzymywanie niespełnionych talentów w średnim wieku, tymczasem my mamy tendencję do akumulowania takich zawodników i przez to do nienaturalnego blokowania drogi rozwoju dla młodych piłkarzy. W Polsce wszystko jest wyliczone "na wynik", "na teraz", nikt nie patrzy w przyszłość i dlatego poziom leci na łeb na szyję- kolejne generacje piłkarzy są coraz gorsze, bo zaczynają grać w coraz starszym wieku.

W normalnym klubie europejskim wszyscy zdają sobie sprawę ze swojego miejsca w szeregu. Kiedy w drużynie pojawia się obiecujący zawodnik natychmiast szuka się jego następcy, bo wiadomo, że tego niedługo podkupi ktoś lepszy. Natomiast my naszych zawodników przetrzymujemy w nieskończoność, bo gdybyśmy ich oddali nie mielibyśmy kim ich zastąpić. U nas nikt niczego nie przewiduje. Odpowiedzią na możliwe odejście 22-letniego Marcelo jest przyjście 31-letniego Jopa i 35-letniego Clebera, którzy ani nie podniosą poziomu sportowego, ani nie rokują już na przyszłość( wręcz przeciwnie), ale za to skutecznie zablokują każdego młodego zawodnika, który mógłby do nas przyjść.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.01.2010, 09:36
Ale Wy przezywacie, jakby ten Leszczak to nie wiadomo co potrafił.
Na polskich boiskach pelno takich zawodnikow...

Pewnie chciał szczyl za dużo pieniędzy i tyle.
To nie piłkarze mają rządzić. Bo potem mamy, co mamy.
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 10.01.2010, 09:54
I dobrze !! Niech Leszczak idzie gdzie chce !
Imprezowicz i cwaniaczek.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.01.2010, 10:52
Panowie, ja od czasów Levadii straciłem wiele sympatii do Skorży i mam poważne wątpliwości czy to właściwy człowiek na tym miejscu.

Ale niektórzy najwyraźniej zakładają, że Maciej Skorża jest kompletnym idiotą, z czym się zgodzić nie mogę. Można twierdzić, że Skorża nie jest dość dobrym trenerem na Wisłę, ale na pewno nie dyletantem który nie umie rozpoznać megatalentu. I pozwala takiemu zawodnikowi odejść za darmo.

Skorża widział Leszczaka na co dzień, przy treningach i meczach ME. Chłopak był włączany do kadry I zespołu, dostał szansę (może za mało było tych szans, ale my walczymy o MP) na grę. Dla mnie - laika nie znającego wszystkich aspektów sprawy - Leszczak pokazał się z dobrej strony.

W tej sprawie wolę jednak zdać się na oko i umiejętności trenerskie Macieja Skorży. Jeśli nie zależy mu na zatrzymaniu Leszczaka, widać nie jest to zawodnik rokujący dobrze na przyszłość. Jak słusznie zauważyli poprzednicy, statystyki z ME też nie powalają na kolana.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 10.01.2010, 10:58
Leszczak dostał może i mało minut ale i tak zdążył dużo podczas tego czasu zepsuć. Nie komentuję szumu wokół jego rzekomych żądań finansowych ( może tak jest może nie) ale jego grę połączoną z postawą poza boiskiem. Jeżeli 17 letni smarkacz bardziej przykłada się do imprez niż do treningów to droga wolna. Niektórzy płaczą po nim jak po młodym Messim. Inna sprawa z Nowakiem - dość oryginalny pomysł ze sprowadzeniem kolejnej kaleki.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2010, 11:38
rafkur a za 3-4 lata będą wszyscy za nim płakać jak mu kariera wyjdzie.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 10.01.2010, 11:50
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
rafkur a za 3-4 lata będą wszyscy za nim płakać jak mu kariera wyjdzie.

Tylko czy mentalność naszych nastoletnich "gwiazd" pozwoli im zrobić karierę Do tego potrzeba ciężkiej pracy, sam talent nie wystarczy a u naszych krajowych młodych z pracowitością słabiutko jakoś niestety.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.01.2010, 12:02
Chodzą słuchy, że Leszczak się ceni hmm... nie wprost-proporcjonalnie do swojego 'talentu'. No, ale skoro Cantoro czy Łobo mogą tyle zarabiać, to chyba nie możemy się mu dziwić.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.01.2010, 12:10
dlaczego niby nie mozemy mu sie dziwić?
taki Łobo przychodził do Wisły, jako najlepszy prawoskrzydłowy w Polsce. To jeden ze składnikow jego wysokiego kontraktu.
A Leszczak co zrobił? Jak juz 18nasto latków bedziemy po 2 meczach robić gwiazdkami, to jasne ze w dupie sie po przewraca i jesli taki młody już pożelowany chłopiec nie pojdzie grac do Europy gdzie solidnie dostanie w dupke, to bedzie sie włóczył jako nieoszlifowany talent polskiej myśli szkoleniowej, od Warszawy po Gdańsk, Rzeszów czy Wrocław. Pokazujac przy tym swoje średniactwo. Własnie takich piłkarzy mamy w Polsce na mase.
Jasne zeby przydłuzac z nim kontrakt, ale powinien zarabic tyle na ile zasluguje. A z racji ze jest młody, nieograny dopiero ze debiutujacy w seniorskiej piłce, na cholere mu kokosów?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.01.2010, 12:12
Jeśli taka jest prawda to niech gwiazdorzyna kontynuuje swoją karierę gdzie indziej. Chłopak dostał raptem 3 szanse na grę w pierwszym zespole i już zaczyna takie ultima stawiać.

Bądź co bądź nie ukrywam, że czekam na oficjalne stanowisko Wisły Kraków. Jesli Leszczak mialby grac na wypozyczeniu w Bytomiu, po uprzedniej akceptacji nowej umowy, to bylaby to superopcja.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 10.01.2010, 12:34
Panowie, już nie róbcie z Leszaka takiego ''Świętoszka'' . A nie pamiętacie kto zaspał na zgrupowanie? Taki wstyd, ja jak bym był na jego miejscu nastawił bym budzik 3 godziny wcześniej.. Ale on miał to dupie, wolał wcześniej za imprezować i się spóźnić cóż jego sprawa. I tak ma chłopak szczęście, że do tej pory w klubie mają do niego tyle cierpliwości i Skorża dawał mu wiele razy szansę, jak woli imprezy proszę bardzo sam wielokrotnie widziałem jak lubił przesadzić z alkoholem =) Nie ma co, właśnie Leszczak pokazuje ile dla niego WIsła znaczy

P.S:
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Chodzą słuchy, że Leszczak się ceni hmm... nie wprost-proporcjonalnie do swojego 'talentu'. No, ale skoro Cantoro czy Łobo mogą tyle zarabiać, to chyba nie możemy się mu dziwić.

Czy Ty człowieku widzisz co piszesz?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 10.01.2010 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 10.01.2010, 12:44
Tak widzę "człowieku" co piszę. Ty nie widzisz co czytasz. Jeżeli Łobo zgarnia 350 tys, to takiemu Lesczakowi nie będzie się chciało "zapier.." za 5 tys. Tak?
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 10.01.2010, 12:47
A co on łaskę robi? Po tym co odpierdzielał, ja na jego miejscu cieszył bym się ,że chce Wisła ze mną przedłużyć umowę. Dziwie się chłopakowi, ale jego życie, jego sprawa. Tyle co by nie mówić o Łobo czy Cantoro markę mieli wyrobioną, a taki Leszczak co osiągnął? Jak nie wiadomo o co chodzi chodzi o kasę, może za dużo sobie życzy?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.01.2010, 12:52
Śmieszą mnie głosy (szczególnie te pod artykułem na głównej), mówiące o tym jaka to wielka tragedia się nie dzieje, że Leszczak odchodzi. Ja mówie - i bardzo dobrze! Niech odchodzi! Niestety Leszczak to typ człowieka, któremu przewróciło się w głowie. On w życiu ma jeden priorytet - żeby iść na melanż i się zdrowo na****ić. Gość, który zamiast jechać na obóz do Hiszpanii, szlifować swoje umiejętności, starać się być coraz lepszym, wolał siedzieć w Cieniu do godziny 4.30. Trzeźwy na pewno nie był, więc trudno się dziwić, że zaspał. I wy lamentujecie, że on nie podpisze z nami kontraktu? Dla mnie to bardzo dobra informacja, w końcu przestanie mieć demoralizujący wpływ na pozostałych młodych zawodników, którzy akurat w piłkę chcą grać, mają na to papiery i głowę mniej więcej na karku(Czekaj, Chrapek, Uryga). Krąża słuchy, że Leszczak chce 10 tys miesięcznie! 10 tys!! Czym sobie na te 10 tys zasłużył? Ludzie cieżko pracują za 2 tys złotych, a on chce zarabiac 10 ! W du*ie mu się przewróciło i tyle! Krzyżyk na drogę Sebastian!

P.S Mogę postawić absolutnie wszystkie pieniądze jakie mam, że z Leszczaka nic nie będzie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.01.2010, 12:53
fialo napisał(a):Wyświetl post
Śmieszą mnie głosy (szczególnie te pod artykułem na głównej), mówiące o tym jaka to wielka tragedia się nie dzieje, że Leszczak odchodzi. Ja mówie - i bardzo dobrze! Niech odchodzi! Niestety Leszczak to typ człowieka, któremu przewróciło się w głowie. On w życiu ma jeden priorytet - żeby iść na melanż i się zdrowo na****ić. Gość, który zamiast jechać na obóz do Hiszpanii, szlifować swoje umiejętności, starać się być coraz lepszym, wolał siedzieć w Cieniu do godziny 4.30. Trzeźwy na pewno nie był, więc trudno się dziwić, że zaspał. I wy lamentujecie, że on nie podpisze z nami kontraktu? Dla mnie to bardzo dobra informacja, w końcu przestanie mieć demoralizujący wpływ na pozostałych młodych zawodników, którzy akurat w piłkę chcą grać, mają na to papiery i głowę mniej więcej na karku(Czekaj, Chrapek, Uryga). Krąża słuchy, że Leszczak chce 10 tys miesięcznie! 10 tys!! Czym sobie na te 10 tys zasłużył? Ludzie cieżko pracują za 2 tys złotych, a on chce zarabiac 10 ! W du*ie mu się przewróciło i tyle! Krzyżyk na drogę Sebastian!

P.S Mogę postawić absolutnie wszystkie pieniądze jakie mam, że z Leszczaka nic nie będzie.
lol 3 tys to wszystko co powinien dostać na tym etapie a i to za dużo... no ale powiedzmy że życia w Krakowie drogie itp.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.01.2010, 12:54
a co Wy tak przesadzacie ze dla Leszczaka podpisanie kontraktu z Wisłą to dobrych ruch będzie tyle grał co Mączyński czy Kowalski ?

Kokoszka tez był za słaby a Jop jest ok
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.01.2010, 12:57
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a co Wy tak przesadzacie ze dla Leszczaka podpisanie kontraktu z Wisłą to dobrych ruch będzie tyle grał co Mączyński czy Kowalski ?

Kokoszka tez był za słaby a Jop jest ok
Kokoszka jak odchodził był zawodnikiem podstawowej 11 więc nie przesadzajmy. Mączyński szczerze powiedziawszy to nie wiem czy ma talent żeby zaistnieć w Wiśle. Zobaczymy teraz czy będzie w stanie być chociaż wartościowym zmiennikiem. Leszczak "podobno" ma talent większy.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.01.2010, 13:03
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Tak widzę "człowieku" co piszę. Ty nie widzisz co czytasz. Jeżeli Łobo zgarnia 350 tys, to takiemu Lesczakowi nie będzie się chciało "zapier.." za 5 tys. Tak?
Czy nie było tak, że Małecki zarabiał 2 tys zanim nie trafił do pierwszego składu Wisły? I się nie awanturował i ultimatów nie stawiał.

Jak Leszczak chce 10 tys. to niech mu Polonia Bytom da....
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.01.2010, 13:12
Może to co teraz dostaje starcza mu tylko na dwa wyskoki w tygodniu, a chciałby się bawić co dzień ...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.01.2010, 13:12
Nie wiem nad kim Wy tu tak rozpaczacie,żal prawie taki sam jak odchodził Kosowski lub Żurawski...nie rozumiem was,toż to nad Cantoro tak nikt nie płakał - a należało mu się,a nad pseudo piłkarzem Leszczakiem który to zapewne myślał ze może Wisłę doić lamenty jak nie z tej ziemi.Nie podoba mu się to won i tyle,niech sobie gra po Bytomiach czy Amicach.Nigdy nic i tak z niego nie będzie co jest w 90% pewne.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 10.01.2010, 13:13
Ja słyszałem o 13 tys podstawy + premie. Alee to i tak nie ma znaczenia wielkiego.

Małecki, Brożek Pi, Błaszczu - wszyscy mieli 'śmieszne' pensje przez baaaaardzo długo.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.01.2010, 13:17
Ta skończy się tak że Polonia Bytom kopnie go w dupe jak usłyszy jego oczekiwania i niepokorny chłopiec wróci do domu z podkulonym ogonem.
Skończmy juz o tym Leszczaku - ja podobnie jak i reszta forum wiązałem z Nim spore nadzieje ale jesli chłopak ma tak "poukladane" pod kopuła to nie ma po czym lametowac.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2010, 13:25
ejj lidzie tu już nie chodzi o Leszczaka, ale zauważcie jedno od dłuższego czasu mamy problem z przedłużaniem kontraktów i w ogóle z zakontraktowaniem tez. Ta RN jest jakaś chora!!

Leszczakowi się kontrakt kończy teraz a przedłużenie zaoferowano mu podczas świąt.. nie lepiej było to zrobić miesiąc wcześniej...

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.01.2010, 13:26
Ja tam z Krakowa nie jestem, łebka jak imprezuje w tych Franticach czy Cieniach nie widziałem. Dziwie się tylko, że przez kawał czasu nie znalazł się choć jeden kibic, który wysadził by gówniarzowi porządnego kopa w dupę i wyprosił gnojka z tych lokalii... Jeśli prawdą są jego rządania finansowe to krzyżyk na drogę, smarkacz raz prosto piłki nie kopnął i warunki stawiał będzie...
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.01.2010, 13:28
http://wislasoccer.com/news_item_11200.htm Boze pomoz nam sprzedac tego patalacha!!!
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.01.2010, 13:36
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
http://wislasoccer.com/news_item_11200.htm Boze pomoz nam sprzedac tego patalacha!!!
Lepiej pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz...

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.01.2010, 13:39
Takich graczy jak Leszczak to jest mnostwo, gdybysmy mieli jakakolwiek siatke wyszukujaca talenty w nizszych ligach to takich Leszczakow mielisbysmy 5ciu.
Problem w tym, ze takiej siatki nie ma.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów