|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja to nazywam po imieniu - banda rozpieszczonych, płaczliwych panienek.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Caly czas piszemy o tym,ze jeden mecz druzynie mogl nie wyjsc,a jej slaba ostatnio gra jest usprawiedliwiona przez spore przemeblowanie kadry,kontuzje nowo przybylych graczy,a takze poszukiwanie formy pilkarzy,z ktorych jakosc dopiero trzeba bedzie wydobyc. Pod warunkiem,ze ona tam bedzie,poniewaz piszemy takze o wciaz slabej pozycji finansowej Wisly (co jest tajemnica poliszynela). Zakladamy wrecz,ze Junco mogl przeciez nie trafic ze wszystkimi transferami zarowno mlodych,jak i starych,co znowu nie jest wcale niespodzianka,bo dotyka to najpowazniejsze kluby na swiecie,a co dopiero takie,ktore nie dyktuja juz warunkow nawet w Polsce (jak jest inaczej,to mi to udowodnij). Piszemy wreszcie,ze Wisla w ostatnim oienku transferowym sciagnela duzo pilkarzy,o ktorych jakosci dopiero sie przekonamy,a stracila graczy kluczowych. Zwlaszcza dla kreowania gry ofensywnej czy ogolnie srodka pola,a wiec serca kazdej druzyny. Niech no wiec Ci przypomne,kogo : Maczynski,Reprezentant Polski,wiele lat doswiadczenia,w tym zagranica,przeszedl do obecnie najlepszej druzyny w kraju,zas drugi najlepszy pomocnik,wybierany wielokrotnie przez kibicow i ekspertow,odszedl na poczatku sezonu do ligi wloskiej. Do tego stracilismy etatowego bramkarza,roniez cenionego przez kibicow i fachowcow. Wzielismy w zamian pilkarzy mlodych,albo takich,ktorych kariera to albo nowe wyzwanie,albo raczej rownia pochyla. Dodatkowo gre opieramy na graczach,ktorzy sa emocjonalnie zwiazani z Wisla,ale nieustannie sie starzeja,i sposob ich gry pozwala zauwazyc,ze ich poziom sportowy po przekroczeniu pewnego wieku moze gwaltownie sie obnizyc. Wisla moze grac w czolowce co sezon,ale to wymaga zachowania trzonu druzyny,lub uzupelniania jej graczami,ktorzy ten poziom moga w krotkim czasie zagwarantowac. Niestety,na to nie ma na razie pieniedzy,wiec tak,to prawda,Wisla moze byc zmuszona odbudowywac czesc druzyny nawet co sezon,tym bardziej,ze taka polityke oglasza sam zarzad. W niesprzyjajacej sytuacji to odbije sie mocno na wynikach. Gdzie widzisz podstawy do hurraoptymizmu,ktory prezentuje tu sporo kibicow,twierdzac,ze powinnismy bic sie o puchary Teraz pozytywy. Po pierwsze trener,ktory przejal Wisle w sytuacji duzego kryzysu. Majac jednak wtedy dosc stabilny sklad z paroma tylko zmianami i pomimo serii 7 porazek wyciagnal Wisle na 6 miejsce,5 stracilismy - moim zdaniem - tylko dlatego,ze pilkarze mieli spore zaleglosci placowe,i nie zagrali na miare mozliwosci w rundzie mistrzowskiej. Nie nalezy za to nikogo winic, a uznac wspolny sukces triumwiratu zarzad,pilkarze,trener. Zmiana taktyki jest jedynym mozliwym wyjsciem dla sytuacji w jakiej znalazl sie klub. Wisla na razie nie moze grac efektownie,poniewaz (i tu jest moj jedyny zarzut do Ramireza,aczkolwiek pomniejszy) o wiele latwiej jest wypracowywac z zespolem schematy defensywne niz ofensywne. Dodatkowa trudnosc dla Ramireza to sytuacja,jaka ja ogladalem wielokrotnie w kilku klubach - NIGDY nie bedzie wina trenera,ze zawodnikom nie chce sie biegac,nie potrafia wymienic 1 podania z pierwszej pilki na szybkosci,nie potrafia sie zachowac w polu karnym,nie zbieraja drugich pilek itd.,itp. Kazdy kto ma odrobine przyzwoitosci i dobrej woli mogl zauwazyc nie tylko w meczu z Korona,ale i wczesniej frustracje Kiko,oraz gesty,ktore pokazuje pilkarzom,ja tam nie widze,zeby kazal im grac dluga pilka zawsze i wszedzie,a taktyka ta wynika raczej z tego,ze w srodku pola po prostu juz nie mamy porzadnej jakosci. Satrszym kibicom przypone jak w srodku pola Wisla potrafila dominowac za graczy typu Czerwiec czy Szymkowiak czy nawet w 1 okresie Stilica. Widzicie na razie tej klasy graczy w Wisle ? Niestety ich nie ma. A jesli komus sie wydaje,ze Kiko jest cudotworca,to wlasnie Konradowi i spolce,to oni traktuja go jak Boga,co ma przemienic drewno w jakosc. Sorry,Wolfy czy ja to przeciwienstwo wiary w cuda w klubie pilkarskim. Kto zreszta nie wierzy w to,ze klub znacznie latwiej zbudowac w tylach,niz w przodzie,moze poobserwowac prace Mourinho w zeszlym roku w MU. Przy nieporownywalnie wiekszych mozliwosciach.Albo posluchac tu Didi Hamanna (mlodszym proponuje sprawdzic w Wiki kto zacz) co mowi o defensywie i ofensywie na przykladzie Kloppa : https://www.youtube.com/watch?v=-MkT81ZLlx4&t=569s mniej wiecej od 7:00 Hamman mowi wlasnie tam o tym samym co Kiko - jak masz Messiego,Suareza w druzynie,to nie martwisz sie o ofensywe,jak nie,to NAJPIERW ZACZYNASZ OD DEFENSYWY (od gry defensywnej scisle mowiac). Czyli Hamann to tez odrealniony koles ? Podaje tu wlasnie pozniej przyklad Mou,a takze Chelsea (no ale tam znow Hazard czy Costa z przodu),jak sie buduje dobre druzyny. Toz przeciez Kiko wiedzac o problemach druzyny natychmiast kazal grac defensywniej,konczac poprzedni sezon na 6 miejscu,a ten utrzymujac Wisle blisko czolowki,mimo,iz obecnie pracuje z punktu widzenia budowy druzyny w jeszcze trudniejszych warunkach,bo w miedzyczasie ofensywni gracze TAKZE sie zmienili... A poniewaz to kolega Kurz pisal o solidnym odniesieniu,stad zestawic to,co mowi Kiko,jego dotychczasowe osiagniecia w O NIEBO (masz odniesienie boskie,jesli chcesz) trudniejszych warunkach z tym,co krytykujesz Ty i jak widze kilku innych kolegow,czyli slabszym okresem Wisly,chaosem na boisku i przegranym meczu pucharowym,co jak slusznie zauwazyl Wolfy,gdyby bylo priorytetem,to mielibysmy pierwszy sklad na PP kosztem ligi. Zestawic to i uwazac ze to slaby trener ? Ktorego zdaniem niektorych (chyba akurat nie Twoim) trzeba zwolnic Znaj proporcje,Mocium Panie... Tu jest problem krytkanci - nie chcecie sie uczyc,nie chcecie sie znac na czyms,nie chcecie siasc i zastanowic sie co napisac,nie chcecie wreszcie zadnych faktow,tylko wasze. JAk te psy czekacie azeby kogos podgryzc (wiadomo,obcokrajowiec,to i latwiej, sie nie odszczeka ),jaka satysfakcja w co poniektorych,ktorych nazywasz bracmi po szalu,ze Wisla bedzie miala klopoty w nastepnych paru kolejkach... Naprawde to moi bracia po szalu ? A najbardziej mnie bawi,jak ktos zarzuci Kiko zla taktyke... To rzucam challenge (za wyjatkiem Markusa,bo jego analizy pamietam z przeszlosci,a wiec on kuma) - co ZLEGO jest w taktyce Ramireza ? Tylko fakty,a nie ogolne "bo on kaze grac dzida i do przodu). Co zlego Hiszpan kaze grac zawodnikom,wskazcie problem i jego rozwiazanie. No,ktory tam ? Bo juz pisalem,z czego wynika deensywne nastawienie... O reszcie nie chce mi sie pisac - rzeczy ktore w tej sytuacji mozna napisac na obrone Kiko,ale takze zarzadu i Junco,bo to oni wszyscy zaakceptowali ten pomysl z trenerem hiszpanskim,jest bardzo duzo.Arguemntow takze,ale w wypadku dyskusji z kims o tak zalosnym nastawieniu po prostu nie wypada sie w to za bardzo angazowac. Ten kryzys jest testem na dzialanie zarzadu - ten ulegnie naciskom i glupim argumentom,to sam pokaze,ze jest na poziomie polskiej klubowej pilki. I nie zasluguje,by wyjsc wyzej... Sorry za ewentualne literowki - zamiast zajac sie powaznymi sprawami,odpisuje gostkom,ktoremu niczego poza stukaniem wlasnych zali w klawiature sie nie chce...
Ostatnio edytowane przez wyar : 23.09.2017 o godz. 13:25.
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I jeszcze słowo odnośnie wyborów personalnych Ramireza, których duża część kibiców i dziennikarzy nie jest w stanie zrozumieć. Co dziwne, bo sprawa jest prosta. Kiko patrzy na drużynę długofalowo. I zapewne wie, że np. Bartosz gdyby wszedl na zmianę dałby w tym konkretnym okresie więcej niż Imaz czy Ze Manuel, ale też doskonale wie, że jak ta dwójka dojdzie do formy to da Wiśle więcej niż taki Bartosz.
I jakieś idotyczne pytania i pretensje, że przyszedł i odrazu gra.. No, ale właśnie po to przyszedł! Żeby grać. Przecież to są jakieś alogiczne stwierdzenia - transfer zawodnika do klubu, który potrzebuje regularnej gry, aby dojść do formy i dać w pełni drużynie swoje umiejętności, niby wszyscy to wiedzą, ale jednocześnie krytykują, że Kiko wystawia X, Y czy Z. Wystawia z pełną świadomością, że mogą być aktualnie trochę słabsi od innych, ale jednocześnie wie, że jak dojdą do rytmu meczowego to wtedy będą wzmocnieniem. I ja mu wierze, bo to zawodnicy, których zna. Jeszcze kibiców można zrozumieć, nie każdy ma wyczucie do piłki, interesuje się nią, ale to .......ą dziennikarze, ci krakowscy Miga, Karcz, Gołąb, Białoński, Wójtowicz to przechodzi ludzkie pojęcie. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Widać, też że krytyka tych rozpieszczonych panienek przenika także do klubu. Nie bez powodu Kiko zaakcentował na konferencji, żeby nie krytykować piłkarzy tylko jego. Taki Imaz po zagraniu trochę ponad 100min już jest besztany i wyzywany od szrotów. Oczywiście robią to dokładnie te same osoby, które jebaly po Carlitosie w okresie przygotowawczym. Do tej pory pamiętam gdy strzelił gola 'krzyzakiem' te teksty w stylu 'jakim krzyżakiem, odbiło się przypadkiem'.
Trzeba obie uświadomić, że dla niektórych naszych nowych nabytków ten moment sezonu jest właśnie takim "okresem przygotowawczym" pod względem formy. Okresem w którym przegraliśmy z Zagłębiem Sosnowiec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
nesta napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dlaczego "naszych" żali? Ja nie mam żalu, wielokrotnie podkreślałem, że trenera nie należy zmieniać, że rozumiem przebudowę, kontuzje i to, że obraliśmy kurs na stabilny rozwój. Doceniam też zdobycze punktowe, choć jednocześnie mam wrażenie, że wyszarpaliśmy te punkty nie mądrością taktyczną trenera, lecz determinacją zespołu i błyskiem poszczególnych zawodników. Oczywiście życzyłbym też sobie, żeby Wisła grała piłkę piękną dla oka i wygrała przy tym Ligę Mistrzów, ale wiem, że jest to obecnie niemożliwe i inne zadania stawiane są przed zarządem i sztabem szkoleniowym. Nie oczekuję wiele więcej niż mamy teraz i nie dziwię się temu, co mamy teraz. Po prostu wskazuję na pewne kwestie, bo chcę lepiej rozumieć, na czym stoimy (i na czym stanąć, aby dalej tak stać). Czy taka postawa to też jest syndrom dziecka Cupiała? Wydaje mi się, że trener musiałby być bardzo oderwany od rzeczywistości, by po takim meczu nie spodziewać się, że zespół może zostać skrytykowany. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A przy okazji polecam poczytać Weszło. Nie koniecznie lubią Wisłę, a nikt tam nie jechał po Kiko jak w tym temacie. Już tydzień temu pisali, że Wisła jest uzależniona od Carlitosa. I ciężko z tym polemizować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie chcę obrażać żadnego kibica Wisły ale ciągłe bronienie tego śmiesznego WF-isty świadczy o znacznych ubytkach w waszych mózgach...
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Za to Ty się popisujesz elokwencją i kulturą osobistą w stosunku do trenera jak i współbraci po szalu... Nic, tylko przykład brać... Nie chcę obrażać, ale jesteście pojebani - to po co ten chujowy wstęp?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
piłeś, nie pisz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ciężko się powstrzymać, gdy gość który całkowicie obrzydził mi oglądanie mojej ukochanej drużyny ma obrońców wśród kibiców...
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ramireza nie można teraz zwolnić.
Jego trzeba dyscyplinarnie wy.......ić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Panowie, tragedia to się dopiero zacznie. Chciałem przypomnieć, że zjada nas właśnie jakosciowo drużyna która jest typowym sredniakrem. To jak? Następne punkty dopiero w listopadzie. Mam nadzieję że już bez tego parosysty na ławce... miarka się przebrała..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
KIKO GO HOME!
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tylko kto miałby ogarnąć temat ? złotousty Maciej? Rumak (lol) wieeem Kaziu remis Moskal
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
za Cupiała już by bylo bukowane kilka biletow do slonecznego kraju.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niestety bedzie chyba coraz gorzej, inne drużyny już wiedza ze wystarczy wysoki pressing i nas nie ma. Zero pomysłu na gre, zero jakiś schematów. Nikt nie wie co ma robić i to chyba nie tylko kwestia dużej ilości nowych zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
O remisach teraz możemy pomarzyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Byłem neutralny, ale wyraźnie widać, że ta drużyna po prostu gra piach. Bo co my gramy? Na 0 z tyłu? To skąd 14 straconych bramek w 9 meczach? Żadnej dobrej kontry, żadnego ataku pozycyjnego. Środek pola nie istnieje, kompletnie. Nowi piłkarze są niewidzialni i prezentują zerowy poziom zaangażowania... Korona wygrywa zasłużenie. My się pilkarsko zwijamy.. za miesiąc obudzimy się w okolicach 14 miejsca, ale wtedy już będzie za późno...
Ostatnio edytowane przez Stelio : 23.09.2017 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
No to żeśmy się zrehabilitowali za środowa padakę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kiko pewnie powie, że gra mu się podobała tylko wynik słaby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Fakty:
Geniusz taktyczny, 30 osobowa kadra, długa piłka wzorem Atletico Madryt 0:2 Jakiś włoski czub, 16 zawodników po 120 minutach rozegranych 3 dni temu, próba grę w piłkę. Wklejcie statystyki z meczu 11 vs 11. Ale spokojnie-potrzeba czasu. Niech pierwszy z was rzuci kamieniem, komu zajęłoby krócej niż 10 miesięcy powiedzenie piłkarzom "przestańcie kopać na oślep do przodu". Podziwiam każdego, kto widzi jakiekolwiek pozytywy. Skoro padał argument o 2 pkt do lidera, to warto spojrzeć trochę szerzej i zauważyć, że 2 pkt do strefy spadkowej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Ciekawy jestem czy z takim stylem gry jakikolwiek polski trener miałby takie poparcie na forum przy takiej grze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Do Widzenia Panu.
Runde wiosenną miał udaną, ale im dalej w las tym gorzej, Pierwsza padła gra defensywna - zaczeliśmy tracić bramki pod koniec tamtej rundy. Ogólnie od jakiegoś czasu była bardzo kiepska gra, ale szczęśliwe wyniki. Teraz skończyło się też szczęście, i nie ma wyników. Trzeba trenera który poukłada zespół, tak żeby wymienił 5-10 podań bez straty, miał wypracowane jakieś schematy, itp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W koncu udalo sie rozegrac perfekcyjny mecz wg Kiko
- nie stworzylismy ani jednej skladnej akcji - nie wymienilismy pod rzad 5 podań - zagralismy 786 długich piłek - osiagnelismy posiadanie piłki ponizej 40 % - stracilismy gola po rzucie roznym - z zadnego stalego fragmentu gry pod bramka przeciwnika nie udalo sie zagrac pilki do swojego zawodnika Jakkolwiek absurdalne to sie nie wydaje to co mecz to gramy gorzej Proponuje jeszcze z 3 Hiszpanów, koniecznie prosto z samolotu do pierwszej 11, koniecznie też "walczaków" w stylu Pereza albo Imaza Jak my na koniec rudny bedziemy powyzej 12 pozycji to bede w szoku P.S. Niech im ktos k.urwa kupi buty z wkretami... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Strzały 17 do 2 ?
Podania jakieś 600 do 300? Taktyka Kiko Ramireza: oddaj piłkę rywalom, niech oni się martwią co z nią zrobić |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Żaden polski trener nie miałby tylu zażartych obrońców i to jest smutny fakt bo nie ma chłodnej dyskusji tylko wyznania wiary z obu stron. btw Kiko to w najlepszym przypadku taki Rumak czy inny Bartosz. Żadna wartość dodana. Byle dotrwać do zimy w pierwszej 8.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 23.09.2017 o godz. 21:35.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Chyba ktoś tutaj powinien zamknąć mordę, ktoś kto to radził wcześniej krytykom Ramireza.. Im wcześniej odejdzie ten nieudacznik, tym lepiej. Zespól pod jego wodzą nie robi żadnych postępów, a jedynie stacza się w dół.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|