The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2009, 17:21
Litery powinny byc czerwone bo teraz jest malo widoczny sam napis.
Odpowiedz cytując
Carol09
Member

Od: 10.2007

Stary 12.03.2009, 17:34
hmm.. czy ja wiem? czerwony napis na niebieskim tle? moim zdaniem biały sie bardziej odznacza,
tylko bardziej zależało mi na poznaniu opinii dotyczącej czerwonych krzesełek

tak wygląda jak jest wszystko na niebiesko

http://img15.imageshack.us/img15/911...niebieskie.jpg

p.s. starałem się wzorować na stadionie Chelsea
http://galeria.londyn.webd.pl/albums...0001/2_021.jpg
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.03.2009, 18:45
Carol09 napisał(a):Wyświetl post
hmm.. czy ja wiem? czerwony napis na niebieskim tle? moim zdaniem biały sie bardziej odznacza,
tylko bardziej zależało mi na poznaniu opinii dotyczącej czerwonych krzesełek

tak wygląda jak jest wszystko na niebiesko

http://img15.imageshack.us/img15/911...niebieskie.jpg

p.s. starałem się wzorować na stadionie Chelsea
http://galeria.londyn.webd.pl/albums...0001/2_021.jpg

Możesz mi powiedzieć jakim programem to zrobiłeś, bo ja chciałbym spróbować swój pomysł tylko, że na czerwonych krzesełkach
Odpowiedz cytując
Carol09
Member

Od: 10.2007

Stary 12.03.2009, 19:04
w zasadzie to najprostszym jaki tylko moze być zwykłym głupim paintem, (wypełniłem jednen rząd a reszte kopiowałem, chwila roboty)
niestety nie mam opanowanych zdanych lepszych programów typu PS,
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 13.03.2009, 00:04
Znowu poważnie jest rozważany przez władze Wisły pomysł rozgrywania spotkań w sezonie 2009/2010 na stadionie Unii w Tarnowie:

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=14926

Miejmy jednak nadzieję, że jeśli Wisła będzie w przyszłym sezonie zmuszona wynieść się z własnego stadionu, to zostanie przynajmniej w Krakowie i zagra na obiekcie Hutnika - tak jak planowano. Tymczasowe przenosiny na Suche Stawy również nie są dobrym pomysłem, ale jeśli już grać poza R 22 to tylko i wyłącznie w Krakowie! Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której miasto i władze naszego klubu dopuściły by do tego żeby Wisła przez rok tułała się poza Krakowem... Według mnie byłaby to zwykła kompromitacja jednych i drugich, a pan Smalcerz chyba zbyt pochopnie wnioskuje o przychylności kibiców Białej Gwiazdy do gry w Tarnowie opierając się jedynie na dość błahej ankiecie z oficjalnej strony internetowej klubu...

Wierzę, że przede wszystkim miasto stanie na wysokości zadania i jeśli już "wyeksmitują" nas na cały długi sezon z Reymonta, stadion Hutnika zostanie dostosowany do wymogów licencyjnych ekstraklasy i zostaniemy tym samym przynajmniej w Krakowie. Oprócz tego liczę także na większe zaangażowanie włodarzy naszego klubu w całą sprawę. Bo z całym szacunkiem, ale wynajęcie stadionu w miejscowości położonej kilkadziesiąt kilometrów od Krakowa (słyszeliśmy nawet o propozycjach grania kilkaset kilometrów od naszego miasta) to absurd...

Nasz klub to WISŁA KRAKÓW, to klub z prawie milionowego miasta, w którym znajduje się kilka stadionów, w tym obok obiektów Wisły i Cracovii przynajmniej jeden dość dobry, który po odpowiednim przystosowaniu za pieniądze podobne do tych które trzeba by wydać na modernizację stadionu w Tarnowie - mam rzecz jasna na myśli Suche Stawy - nadawałby się do rozgrywania z powodzeniem meczów ekstraklasy. Dlatego wręcz wstydem byłoby tułać się w takiej sytuacji poza Krakowem. No ale cóż, wszystko zależeć będzie od tego jak w tą sprawę zaangażują się miejscy urzędnicy i klub... Ja liczę na to że nie postradali zmysłów i kibice znaczą dla nich choć cokolwiek... I że przede wszystkim coś dla nich znaczy Wisła - wizytówka naszego miasta.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.03.2009, 02:16
Oczywiście dzieje się to co prognozowałem parę miesięcy temu na forum. Mamy polowe marca a dalej nie wiadomo gdzie będziemy grać. Na dodatek my się zastanawiamy a pewnie nic nie jest w tej sprawie zrobione. Czy jest opracowany jakiś plan i kosztorys prac które mają być przeprowadzone w Tarnowie Przecież to jest stadion miejski więc też na wszystko muszą być przeprowadzone przetargi, z których jak wiadomo mogą być odwołania. Czy na Hutniku jest zrobiony jakiś projekt Czy jest tylko ustna umowa że Craxa przywiezie daszek, a My krzesełka i monitoring Prorokuje tutył na wislakrakow w lipcu "A może jednak zagramy na stadionie Skawinki"..........
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.03.2009, 03:53
Straszą tylko. Mecze będą na Hutniku. Aha no i te przetargi to chyba nie tak do konca muszą być bo jeśli będą to pieniadze Wisły Kraków zainwestowane przez SSA a nie miasto Tarnów to można zrobić to bez przetargu. Tak mi sie wydaje.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.03.2009, 08:51
Info z budowy:
Obecnie w dalszym ciągu trwa układanie zbrojenia w płycie fund. Płyta zostanie podzielona na 5 części.
Planuje się, że zostanie zalana w tyg. 23-27/03/09.
Ostatnio edytowane przez runner : 13.03.2009 o godz. 09:07.
Runner

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2009, 09:42
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Znowu poważnie jest rozważany przez władze Wisły pomysł rozgrywania spotkań w sezonie 2009/2010 na stadionie Unii w Tarnowie:

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=14926

Miejmy jednak nadzieję, że jeśli Wisła będzie w przyszłym sezonie zmuszona wynieść się z własnego stadionu, to zostanie przynajmniej w Krakowie i zagra na obiekcie Hutnika - tak jak planowano. Tymczasowe przenosiny na Suche Stawy również nie są dobrym pomysłem, ale jeśli już grać poza R 22 to tylko i wyłącznie w Krakowie! Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której miasto i władze naszego klubu dopuściły by do tego żeby Wisła przez rok tułała się poza Krakowem... Według mnie byłaby to zwykła kompromitacja jednych i drugich, a pan Smalcerz chyba zbyt pochopnie wnioskuje o przychylności kibiców Białej Gwiazdy do gry w Tarnowie opierając się jedynie na dość błahej ankiecie z oficjalnej strony internetowej klubu...

Wierzę, że przede wszystkim miasto stanie na wysokości zadania i jeśli już "wyeksmitują" nas na cały długi sezon z Reymonta, stadion Hutnika zostanie dostosowany do wymogów licencyjnych ekstraklasy i zostaniemy tym samym przynajmniej w Krakowie. Oprócz tego liczę także na większe zaangażowanie włodarzy naszego klubu w całą sprawę. Bo z całym szacunkiem, ale wynajęcie stadionu w miejscowości położonej kilkadziesiąt kilometrów od Krakowa (słyszeliśmy nawet o propozycjach grania kilkaset kilometrów od naszego miasta) to absurd...

Nasz klub to WISŁA KRAKÓW, to klub z prawie milionowego miasta, w którym znajduje się kilka stadionów, w tym obok obiektów Wisły i Cracovii przynajmniej jeden dość dobry, który po odpowiednim przystosowaniu za pieniądze podobne do tych które trzeba by wydać na modernizację stadionu w Tarnowie - mam rzecz jasna na myśli Suche Stawy - nadawałby się do rozgrywania z powodzeniem meczów ekstraklasy. Dlatego wręcz wstydem byłoby tułać się w takiej sytuacji poza Krakowem. No ale cóż, wszystko zależeć będzie od tego jak w tą sprawę zaangażują się miejscy urzędnicy i klub... Ja liczę na to że nie postradali zmysłów i kibice znaczą dla nich choć cokolwiek... I że przede wszystkim coś dla nich znaczy Wisła - wizytówka naszego miasta.
Po pierwsze, to nie jęcz. Twój klub to Wisła Kraków i dla tego klubu możesz się chyba poświęcić, i jeździć te całe 80 km do Tarnowa, gdzie przystanek pociągu masz tuż pod stadionem.
Po drugie, to stadion braci, a dzięki temu i nowa okazja do promocji Wisły poza Krakowem (co jest bardzo ważne, gdy już będzie nowy stadion i może właśnie na kibiców z Tarnowa trzeba będzie liczyć by go zapełniać).
Po trzecie, w ankiecie gdzie chciałbyś grać poza Krakowem na stronie głównej Wisły, opowiedziała się większość kibiców za Unią (ankieta jaka jest, taka jest - ale jednak pewne tendencje pokazała).
Po czwarte, koszty podobno mają zamknąć się w kwocie 2,5 miliona złotych (podgrzewana murawa i zwiększenie mocy oświetlenia, więc to chyba nie kokosy).
Po wtóre, widzisz jakie cyrki są z Hutnikiem, z władzami, kibicami, z księżulkami i nikomu się nie spieszy, żeby te sprawy załatwiać, w dodatku nie widzę tego stadionu, gdzie gra - Wisła, Cracovia i Hutnik, bo murawę trzeba będzie chyba wymieniać co dwa miesiące.
Po szóste wreszcie, wystarczy spojrzeć na pojemności Hutnika i Unii (a i na to, jak nasz klub funkcjonuje), by się przekonać, że kilka tysięcy kibiców więcej na stadionie to kasa, którą trzeba wykorzystać. Jak dla mnie czy to będzie Hutnik czy Unia, wszystko jedno - oba miejsca dobre, oba mają wady i zalety. Jeśli klub zdecyduje, że Tarnów, to trzeba to respektować i dziękować, że nie będziesz musiał zapieprzać na Słowację.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 13.03.2009 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.03.2009, 10:05
aha bo jeździc sie za Wisłą nie chce... Moze klub by jeszcze wam taksówke na własny koszt zamówił... jak wogóle miał czelność tego wam nie zaproponować?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 13.03.2009, 12:04
Pero napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście dzieje się to co prognozowałem parę miesięcy temu na forum. Mamy polowe marca a dalej nie wiadomo gdzie będziemy grać. Na dodatek my się zastanawiamy a pewnie nic nie jest w tej sprawie zrobione. Czy jest opracowany jakiś plan i kosztorys prac które mają być przeprowadzone w Tarnowie Przecież to jest stadion miejski więc też na wszystko muszą być przeprowadzone przetargi, z których jak wiadomo mogą być odwołania. Czy na Hutniku jest zrobiony jakiś projekt Czy jest tylko ustna umowa że Craxa przywiezie daszek, a My krzesełka i monitoring Prorokuje tutył na wislakrakow w lipcu "A może jednak zagramy na stadionie Skawinki"..........
Dokładnie. A ja powiem wam tylko tyle, że wg mnie zagramy tam gdzie wszystko jest gotowe tzn. wszystkie warunki licencyjne załatwione itd itp. Nie wierzę w jakiekolwiek wyłożenie pieniędzy przez Wisłę na cokolwiek co miałoby być związane z remontem czy przystosowaniem jakiegoś innego stadionu.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 13.03.2009, 12:34
Kamera znów działa, ale postępów raczej na niej nie widać Widać tylko, że pracuje dźwig.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 13.03.2009, 13:03
Co do stadionu tarnowskiej Unii to jakoś tak mi się wydaje że jego przysosowanie do wymogów meczów ektraklasy byłoby chyba zdecydowanie łatwiejsze niż ma się to ze stadionem Hutnika. Przecież do niedawna odbywały się tam mecze ekstraligi żużlowej z publicznością sięgającą ponad 20 000. Więc kwestie bezbieczeństwa czy innych wymogów prawnych w sprawie realizacji imprez masowych są zachowane. Dodatkowo w telewizjii też były pokazywane te zawody, wiec chyba istnieje tylko problem zwiększenia mocy oświetlenia. Sprawa podgrzewanej murawy to wg. totalna fikcja bo po pierwsze chodzi o rundę jesienną a po drugiej aktualnie chyba wszedzie (oprócz Chorzowa?) a jak wygląda to w praktyce pokazała chyba ostatnia kolejka zeszłorocznej rundy jesiennej - czyli działanie na zasadzie włączamy podgrzewanie 5 minut przed meczem . A ostatnim argument jest taki że przeciez z centrum Krakowa (np. dworca), na stadion Hutnika wg. MPK jedzie się niemal pól godziny a do Tarnowa godzinę więc chyba nie jest to jakaś kolosalna róznica.

Druga sprawa która juz tutaj wymieniliście jest to czy klub cokolwiek robi w tym temacie, oprocz pojawiających sie plotek gdzie to znów prezes nie sondował możliwości gry, czy w lipcu najmniejszym nakładem sił wybierze się jaki Sosnowiec czy Wodzisław.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.03.2009, 13:08
Mam wrażenie, że po lewej stronie na kamerce widać jakieś rusztowanie czy cos...moze są już przygotowania do podnoszenia konstrukcji trybuny?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2009, 13:14
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że po lewej stronie na kamerce widać jakieś rusztowanie czy cos...moze są już przygotowania do podnoszenia konstrukcji trybuny?
Kolego a byłes w tym roku na stadionie ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 13.03.2009, 13:18
to po lewej to są schody!!Jak mogą stawiać konstrukcję skoro nie wylali jeszcze plyty?!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 13.03.2009, 13:33
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Co do stadionu tarnowskiej Unii to jakoś tak mi się wydaje że jego przysosowanie do wymogów meczów ektraklasy byłoby chyba zdecydowanie łatwiejsze niż ma się to ze stadionem Hutnika. Przecież do niedawna odbywały się tam mecze ekstraligi żużlowej z publicznością sięgającą ponad 20 000. Więc kwestie bezbieczeństwa czy innych wymogów prawnych w sprawie realizacji imprez masowych są zachowane. Dodatkowo w telewizjii też były pokazywane te zawody, wiec chyba istnieje tylko problem zwiększenia mocy oświetlenia. Sprawa podgrzewanej murawy to wg. totalna fikcja bo po pierwsze chodzi o rundę jesienną a po drugiej aktualnie chyba wszedzie (oprócz Chorzowa?) a jak wygląda to w praktyce pokazała chyba ostatnia kolejka zeszłorocznej rundy jesiennej - czyli działanie na zasadzie włączamy podgrzewanie 5 minut przed meczem . A ostatnim argument jest taki że przeciez z centrum Krakowa (np. dworca), na stadion Hutnika wg. MPK jedzie się niemal pól godziny a do Tarnowa godzinę więc chyba nie jest to jakaś kolosalna róznica.

Druga sprawa która juz tutaj wymieniliście jest to czy klub cokolwiek robi w tym temacie, oprocz pojawiających sie plotek gdzie to znów prezes nie sondował możliwości gry, czy w lipcu najmniejszym nakładem sił wybierze się jaki Sosnowiec czy Wodzisław.
Z założeń wynika, że przenieść się musimy na rok, stąd murawa podgrzewana jest niestety niezbędna. To chyba główna kość niezgody, bo Unii jest ona niepotrzebna (z wiadomych względów). Niemniej tak jak napisano, kasę musi wyłożyć na te przedsięwzięcia magistrat tarnowski (gdyż to obiekt miejski) - nie wiem jak im Wisła to częściowo przynajmniej odda (czy np. za wpływy z biletów?). Ale argumentem, który przywrócił pomysł Wisły w Tarnowie jest moim zdaniem brak poważnego sportu w tym mieście. Żużlowcy spadli, piłka nożna jest bardzo nisko, kosz i ręczna też gdzieś niżej, a choćby po żużlu i koszu w ostatnich latach widać, że chęć do oglądania sportu na najwyższym poziomie jest tam ogromna.

Stadion w Tarnowie mieści około 15 tys. widzów (w kuluarach że niby 18, a rekord to koło 20). Z tym, że my się będziemy musieli zamknąć w tych 15 tys., jeśli nawet nie mniej, z powodu wymogów licencyjnych - na żużlu ich nie obchodzi, kto gdzie stoi, siedzi itd. Tutaj prawdopodobnie będą jakieś wytyczne.

Wreszcie to o czym pisałeś, czyli dojazd - zajmuje ok. 1h 15 -20minut osobówką. Przy dopychaniu się MPK na Hutę, to wcale nie jest tak źle, zwłaszcza, że PKP ma większe możliwości transportu zorganizowanych grup. Jednym słowem, naprawdę nie ma co psioczyć na ten pomysł.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 13.03.2009, 13:36
A że płytę wyleją dopiero w przyszłym tygodniu jak jest wyżej napisane więc do tego czasu w kamerce nic nie zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.03.2009, 18:58
Odnośnie Tarnowa obok argumentów za tym miastem i jego bliskości Krakowa wielu zwolenników tego rozwiązania zapomina jednak o aspekcie finansowym. Orócz co najmniej 2 h wiecej na dojazd ( w obie strony) dojazd do Tarnowa kosztuje znacznie więcej niż bilet MPK w Krakowie, o karcie już nie wspominając. Wielu tzw. zwykłych ogladaczy nie pojedzie gdy do ceny biletu doliczy przejazd w obie strony do Tarnowa, nie wspominając już o czasie np. mecz w Tarnowie powiedzmy o godz. 20.00 w niedzielę, czy w piątek np. o 17.00 bo tak ustawi canal+. Czy na stadion przyjdą tarnowianie w liczbie zadawalającej klubowe finanse, nie wiem. Od lat wychowani na żużlu niekoniecznie muszą przychodzić. Moze im wystarczyć ewentualnie jeden mecz. Z Krakowa musiałoby jeździć przynajmniej z 5 tys. co mecz, aby było to bardziej opłacalne niż na Hutniku. Pożyjemy zobaczymy. Cenowo bedzie drożej ze wzgledu na przejazdy + bilet.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 13.03.2009, 19:53
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Tarnowa obok argumentów za tym miastem i jego bliskości Krakowa wielu zwolenników tego rozwiązania zapomina jednak o aspekcie finansowym. Orócz co najmniej 2 h wiecej na dojazd ( w obie strony) dojazd do Tarnowa kosztuje znacznie więcej niż bilet MPK w Krakowie, o karcie już nie wspominając. Wielu tzw. zwykłych ogladaczy nie pojedzie gdy do ceny biletu doliczy przejazd w obie strony do Tarnowa, nie wspominając już o czasie np. mecz w Tarnowie powiedzmy o godz. 20.00 w niedzielę, czy w piątek np. o 17.00 bo tak ustawi canal+. Czy na stadion przyjdą tarnowianie w liczbie zadawalającej klubowe finanse, nie wiem. Od lat wychowani na żużlu niekoniecznie muszą przychodzić. Moze im wystarczyć ewentualnie jeden mecz. Z Krakowa musiałoby jeździć przynajmniej z 5 tys. co mecz, aby było to bardziej opłacalne niż na Hutniku. Pożyjemy zobaczymy. Cenowo bedzie drożej ze wzgledu na przejazdy + bilet.
Gwiaździsty - o to chodzi, że tarnowianie (brak sportu na wysokim poziomie + zgoda) - na pewno przyjdą w zadowalającej liczbie. Rzeczywiście cenowo będzie to drożej kosztować, ale może w zamian klub da dla zorganizowanej grupy z Kraka jakieś zniżki na bilety? Tak czy siak, to o czym wspominaliśmy, zarówno Hutnik, jak i Unia mają swoje wady i zalety. Moim zdaniem, wobec problemów robionych przez Hutnik, księżulków i wspólnego stadionu z Craxą i Hutnikiem - są to dwie równorzędne oferty. Wiadomo, że nie na każdą kieszeń i nie dla każdego, ale z drugiej strony Tarnów może też być ciekawym wyzwaniem rzuconym kibicom, czy rzeczywiście będą jeździć za swoją drużyną. Aha, i żeby nie było, mi ciut bardziej pasuje Huta, ale z drugiej strony wolę pewny Tarnów, niż by później się okazało, że trzeba jeździć do Wrocławia czy na Słowację.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 13.03.2009, 20:46
Do wszystkim osób z nie wiadomo jakich względów nie widzących nic złego w graniu w Tarnowie czy jakiejś jeszcze innej miejscowości powiem tylko tyle: nasz klub nazywa się Wisła KRAKÓW - myślę że to powinno każdemu rozumnemu i nie obojętnemu na los Białej Gwiazdy człowiekowi wyjaśnić wszystko.

Moje zdanie jest takie, że w tej konkretnej - zarazem kluczowej dla nas sprawie miasto i władze klubu nie kwapią się zbytnio do wystąpienia w interesach Wisły. Naszym zadaniem jako kibiców nie jest bynajmniej jakieś narzekanie - jak niektórzy pewnie mogliby mi zarzucić. Musimy jednak patrzeć na ręce miejskim urzędnikom i władzom klubu. Jeśli robią coś dobrze to OK, ale jeśli działają na szkodę Wisły to trzeba ich za to ganić i nie ma w tym niczego złego... Prawda jest taka, że klubowi zależy tylko i wyłącznie na zyskach finansowych i patrzą na to tylko i wyłącznie w wymiarze ekonomicznym.

Dobrze wiemy, że przy odrobinie dobrej woli ze strony przede wszystkim właściciela obiektu czyli miasta, ale też skutecznych zabiegów władz klubu nie musielibyśmy się z R 22 wcale wynosić, albo przynajmniej czas przeprowadzki można by ograniczyć do minimum. Jednak z tego co się dowiadujemy na Reymonta w przyszłym sezonie niestety najprawdopodobniej przez zaniechanie odpowiedzialnych za to osób grać nie będziemy. Dlatego teraz "najmniejszym złem" byłoby realnie po prostu pozostanie w Krakowie - czyli gra na Hutniku. Powiem tylko tyle raz jeszcze - jeśli Suche Stawy nie zostaną dostosowane do wymogów licencyjnych ekstraklasy to miasto i władze Wisły się skompromitują.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 13.03.2009, 22:07
Dodajmy jeszcze że sporo reklamodawców na Wiśle to firmy Krakowskie i jakoś nie sądze by wykupywali oni swoje reklamy w Tarnowie.

I Jeszcze pytanko. Jak daleko stadion Unii znajduje się od dworca PKP
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.03.2009, 22:11
50-100 metrów od stacji.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 13.03.2009, 22:12
Dodajmy jeszcze że sporo reklamodawców na Wiśle to firmy Krakowskie i jakoś nie sądze by wykupywali oni swoje reklamy w Tarnowie.

mozna powiedzieć,że jest na dworcu (Tarnów Mościce?)
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2009, 22:29
Odnośnie tego czemu są problemy z dostosowaniem stadionu Hutnika to trzeba zapytać ... Cystersów, którzy bardzo walczą o to by na Hutniku nie stanęły słupy oświetleniowe przeniesione z Cracovii. I jeśli znajdą metodę by dopiąć swego to miasto nic nie będzie miało do gadania. Wariant awaryjny na taką możliwość przygotowany mieć niewątpliwie trzeba.

Pero: od dworca w Tarnowie daleko, ale od stacji Tarnów-Mościce to nawet i rzut beretem nie jest.
http://maps.google.com/maps?ll=50.00...z=17&t=h&hl=pl
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.03.2009, 22:57
Ja Wam powiem, że tarnowian i kibiców z okolicznych miejscowości będzie chodzić masa! Myślę, że na piłkę nożną na stadion wpuszczą 15, max 16 tysięcy i na najważniejsze mecze zabraknie biletów! Pod tym względem to bym się na waszym miejscu wogóle nie obawiał. Na żużel chodzi dużo to nie znaczy, że na piłkę nie przyjdzie, piłka jest wszędzie popularna, tylko nie wszyscy mają poziom, jak się gra tyle lat w 4 lidze to nie można tłumnie przychodzić na mecze. Kto był na Pucharze Polski z Okocimskim to widział, było 2500 osób, bo wreszcie coś się działo... niestety Unia nie awansowała... Wisła jest popularna w regionie tarnowskim i trzeba powiedzieć, że z marketingowego punktu widzenia dla Wisły byłoby to dobre rozwiązanie. Remont Unii się przyda, nie będziemy wieczność gnić w buraczanej lidze... zobaczymy co z tego wyjdzie...

PS. ktoś tam pisał o koszu...kosz wcale nie był tak bardzo popularny, może w latach 90-tych kiedy był "boom", ale potem to wszystko opadło.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 14.03.2009, 01:27
Proponuję puki co zakończyć dywagacje odnośnie odległości z tarnowskiego dworca na stadion Unii, tego ilu kibiców tego klubu przychodziłoby na mecze Wisły w Mościcach itp. ... Wiadomo, że ewentualne przenosiny Wisły poza R 22 to wielka strata dla klubu, ruchu kibicowskiego i poziomu sportowego drużyny. Z kolei tułaczka poza Krakowem przez rok czasu byłaby katastrofą... Nie wpadajmy na razie w panikę, bo artykuły w prasie i doniesienia z portali internetowych o tym, że Wisła grałaby tymczasowo w Tarnowie czy jakiejś innej miejscowości spowodowane są też tym że gdyby gra na Hutniku ostatecznie nie wypaliła (jak wiadomo w naszym mieście dyletanctwo sięga szczytu i niestety jest to możliwe) to klub musi mieć jakieś awaryjne wyjście. W związku z tym musi sondować możliwość wynajęcia czasowo tych czy innych obiektów.

Chciałem tylko swoimi wypowiedziami zasygnalizować problem, bo mało osób niestety go zauważa - co gorsze nie zauważają go ci którzy powinni w pierwszej kolejności, czyli władze klubu i miasto. Może martwić to, że wokół dostosowywania obiektu Hutnika do wymogów ekstraklasy zrobiło się dość cicho. W końcu pewnych prac modernizacyjnych nie da się wykonać w ciągu paru dni tuż przed startem ligi...

Co do "opcji tarnowskiej" to trzeba przyznać, że na stadionie Unii do wykonania byłby konieczny podobny zakres prac jak na Hutniku. Dlatego nonsensem byłoby modernizowanie tego obiektu na potrzeby Białej Gwiazdy zamiast Suchych Stawów. Zresztą nawet porównując oba stadiony teraz można odnieść wrażenie, że są to obiekty podobnej klasy - może z lekką przewagą na rzecz tego w Tarnowie, chociaż trybuna prosta, ta naprzeciw trybuny głównej ma dokładnie pięć rzędów, a płot oddzielający ją od toru żużlowego i boiska jest od niej wyższy, więc jak widać pozostawia to wiele do życzenia - a to tylko pierwszy z brzegu przykład mankamentów tego stadionu... Jeśli chodzi o kibiców z Tarnowa, którzy rzekomo tłumnie mieliby chodzić na mecze Wisły to powiem tyle, że na meczach piłkarskich Unii frekwencja nie powala na ziemię... Oczywiście w Tarnowie są też osoby, które nie kibicują Unii, a na Reymonta nie jeżdżą wspierać zgody - jak fani Unii, tylko jako kibice Wisły. Co do tego z kolei że tymczasowe rozgrywanie swoich spotkań w roli gospodarza przez Wisłę w sezonie 2009/2010 w Mościcach byłoby dla niej promocją na Ziemi Tarnowskiej pozwolę sobie powtórzyć po raz kolejny, że nasz klub to Wisła KRAKÓW - a kibiców z Tarnowa i okolic zapraszamy serdecznie zawsze, ale na stadion im. H. Reymana. Nie dziwię się ludziom z Tarnowa, że chcą aby Wisła rozgrywała tam swoje mecze - w końcu dla miasta byłaby to wielka promocja i rozgłos. Jednak dziwie się osobom, które utożsamiają się w jakiś sposób z Wisłą i są przychylne przeprowadzce poza Kraków, wiedząc że jest to rzecz absurdalna, bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby i przy odrobinie zaangażowania ze strony miasta i klubu można by pozostać na Reymonta, a jeśli już ktoś uparłby się że jest to nie możliwe to z pewnością gra na Suchych Stawach byłaby nietrudna...

Jednak tak czy inaczej czeka nas trudny przyszły sezon... Chociaż osobiście ciągle pozostała we mnie odrobina nadzieji na to, że jakimś szczęśliwym trafem uda nam się zostać na R 22 Szkoda tylko, że moją nadzieję w przykry sposób rozwiewa niestety dość dobra znajomość tej sprawy... Bo na ten moment wszystko wsakzuje na to, że istnieje dość duże prawdopodobieństwo na to, że nie zagramy nawet na tych Suchych Stawach, a o pozostaniu na własnym obiekcie nie ma oczywiście mowy...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.03.2009, 09:26
Weź chłopcze nie płącz, bo już się niedobrze robi.

Wisła Kraków to klub, który zawsze miał kibiców, ale nie tylko w Krakowie, więc nie bądź takim egoistą.
W ciągu ponad 100 letniej historii klub ze względów technicznych mecze będzie rozgrywał 80 km od Krakowa, a lament, jakby na klub rozwiązywano.

Osobiście się bardzo cieszę, że klub rozważa opcję wyjazdu z prostej przyczyny- poradzimy sobie bez pomocy krakowskiego klubu.
Poza tym, spójrz na to z drugiej strony.Było by ci to na ręke, gdybyśm byli w sytuacji Hutnika?Nie protestował byś?
P.S
Co byś wybrał. Stadion pasów czy Gdańsk?

P.S 2

Jesteśmy Wisłą Kraków, więc dlaczego nie lamentujesz, że nie ma w niej żadnego krakusa?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 14.03.2009 o godz. 09:51.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.03.2009, 10:29
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Jednak dziwie się osobom, które utożsamiają się w jakiś sposób z Wisłą i są przychylne przeprowadzce poza Kraków, wiedząc że jest to rzecz absurdalna, bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby i przy odrobinie zaangażowania ze strony miasta i klubu można by pozostać na Reymonta, a jeśli już ktoś uparłby się że jest to nie możliwe to z pewnością gra na Suchych Stawach byłaby nietrudna...
Nie wiem ile razy to trzeba powtórzyć, ale gra przy Reymonta będzie niemożliwa będzie niemożliwa ze względy na obniżenie murawy, co jest równoznaczne z przerobieniem całej instalacji podgrzewanej murawy. Tego w dwa miesiące się po prostu nie da zrobić, bo trzeba odczekać aż trawa się ukorzeni, a w naszym klimacie zajmie jej to ze 2-3 tygodnie. Nie wiem dlaczego tak biadolisz skoro na Hutniku max mogłoby wejść 6 tys osób, a w Tarnowie ponad 15tys?
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.03.2009, 11:03
Bronowianin, daj sobie na wstrzymanie. Jak trzeba się wyprowadzić z Reymonta (a trzeba, i żadne Twoje tu dywagacje że można by to czy sro, bo wszystkie takie kosztują a w dobie kryzysu nikt nie będzie pieniędzmi srał żeby Wisła mogła na Reymonta grać) to trzeba i tyle. Wole stokroć Tarnów niż u pasów czy na Hutniku. Tyle ode mnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów