|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cieszy mnie, że zeszło z Was ciśnienie po meczu
![]()
Teraz ja zadam pytanie, czy to nie błędy obrony brazylijskiej sprawiły, że Holandia strzeliła bramkę, ba nawet dwie ? Pomijam sytuację, w jakich okolicznościach był stały fragment gry przy pierwszej bramce dla Holendrów. Sędzia moim zdaniem prowadził mecz bardzo dobrze. Druga bramka dla Oranje, padła po szkolnych błędach obrony Canarinhos, każdy to widział. Dlaczego twierdzę, że Holandia może zagrać ciekawszą akcję, futbol od Brazylii... już wyjaśniam : Mam wrażenie, że to nie ta reprezentacja Brazylii, która prezentowała zdecydowanie żywszy i bardziej kombinacyjny futbol, oparty na dużej ilości akcji za pomocą skrzydeł, wykorzystywali wszystkie praktycznie sytuacje do strzelenia bramki, teraz jest przereklamowana jednym słowem. Gra tej reprezentacji nie podobała mi się zarówno w meczach grupowych, jak i w meczu z Holandią. Coś innego zagrali w meczu z Chile, jakoś to tak ładniej wyglądało, przypominało to tak zwaną starą Brazylię. Holendrzy mimo tego, że nie wykorzystali tych sytuacji pod koniec spotkania (co osobiście mnie irytowało) prezentowali się zdecydowanie lepiej od Canarinhos. Nie rozumiem osób, które wypisują tutaj posty że Holandia grała padakę. Brazylia po raz kolejny odpadła wcześnie w mistrzostwach, zastanówcie się naprawdę czy jednak ten zespół prezentuje umiejętności godne mistrza świata, jak to u wielu tutaj da się przeczytać. Może tak piszecie tylko z rozgoryczenia ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gra Holandii przypomina mi tę Interu Mediolan - wielu narzekało, że to nie radosna Barcelona (w dzisiejszym dniu Brazylia) lecz nudny Inter zagrał w finale. Jak widać, taka taktyka skutkuje (chociaż Inter ma lepszą obronę, a Oranje atak)
Przed mundialem postawiłem na Holandię, mimo że sądziłem że skończą turniej po 1/8, najwyżej 1/4, to miło mnie zaskoczyli. Jak napisał River, to nie ta Holandia z Euro 2008, która miażdżyła na początku, by potem oddychać rękawami, lecz solidnie przygotowana drużyna, gotowa rozegrać 7 spotkań. Tylko ta niefrasobliwość po strzeleniu na 2:1 - to się kiedyś może zemścić. Tak czy inaczej, agresją i determinacją w drugiej połowie zniszczyli Brazylijczyków - chciałem widzieć taką wole walki w Wiśle, a nie machanie rękami po nieudanych zagraniach. Wtedy byłbym pewien, ze nasi grają na maxa. Najlepszy gracz tych mistrzostw? nie Messi, nie Villa - Wesley Sneijder ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Takiego czegoś jeszcze nie widziałem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Gyan coś ty zrobił O_O
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co się dzieje! o kur*a!!
![]() Miazga. ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ładnie sobie Ghana sfajdała taką szansę
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
o masakra
i co teraz ? bedzie gyan strzelal czy nie ? ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ja pie**ole!
Gyan podejdzie drugi raz?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 02.07.2010 o godz. 22:06.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ku**a jeszcze się to zemści
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Suarez wiedział co robi ;] Choć Urugwaj stracił pewnego wykonawce 11 ale przynajmniej je może wykonywać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
jest prze cisnienie na tym meczu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Suarez bohaterem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Brawo, mam nadzieje że Urugwaj wygra.
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz będzie atak roju wuwuzeli.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
120 minuta - reka i czerwona - zawodnik Urugwaju jest po prostu zalamany, placze - wie ze juz po meczu i ze zostanie zj*** jak nikt inny.
120 minuta - Karny nie strzelony i ten wlasnie zawodnik ktory dostal czerwona w razie wygranych karnych przez Urugwaj zostanie najwiekszym bohaterem zaraz po bramkarzu Kocham ten sport !!! ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Bramkarz Urugwaju ma dzisiaj szansę na mecz a'la Jurek Dudek w finale LM w Stambule. Kupa szczęścia, jeszcze tylko brakuje "Muslera dance" i będzie komplet. Starczy tej Afryki na tym mundialu!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znaczy nie wiem czy to dobrze interpretuje ale gdyby nie jego ręka to by było dużo wcześniej po meczu. Wyglądało że dokładnie wie co robi i wie która jest minuta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ja tam jestem za Ghana niech maja murzynki nawet medal ![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja tam jestem za Ghaną, grają znacznie lepiej i należał im się jeszce jeden karny w tym sportkaniu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Gyan nie mógł tak wcześniej uderzyć?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
w morde, myslalem, ze znow Gyan nad bramką
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówiłem, że się zemści...:/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A się dzieje
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale na Urugwaju ;] A mogli dobić Ghane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
bramkarz wygrał Urusom.
![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pięknie Abreu! Brawo! Hehe.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ręka boga 2.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobrze. Skoro afrykańce nie potrafią strzelać karnych to niech spadają
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To ja stawim na finał Holandia - Niemcy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Szkoda, Ghana zasłużyła w tym meczu na awans. Futbol jest jednak niesprawiedliwy i na tym polega jego urok...
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|