The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2009, 20:29
Miałem podobny problem ze środkowymi ofensywnymi pomocnikami. Nie miałem kogo wystawiać bo nikt nie był wystarczający dobry. Słabe noty... w okolicach 6.0. Kupiłem Kielba, Cetnarskiego, Trałke, Kuklisa i Wilczka... i tylko Wilczek się sprawdził. Strzela całkiem sporo bramek no i noty ma min. 7.0. Kuklis odrodził się po dwóch sezonach ale za późno, sprzedałem go do Duisburgu.
Odpowiedz cytując
kewes
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 30.07.2009, 20:36
Co do środkowych pomocników mam patent - mam 6 skautów i bacznie obserwuje graczy z Czech - tam rodzą się prawdziwe perły, mam już rok 2013 i sprzedałem 18letniego napastnika do ligi Angielskiej za 4,6 m €.Myślę że warto zatrudnić kilku skautów (ja mam max ilość) i obserwować i nie bać się zakupów nawet do miliona Euro bo kaska się zwróci z nawiązką. A jak sprzedajecie takich zawodników to zapiszcie w klauzuli Procent od nastepnej sprzedaży na jakieś 30% to jeszcze później dobrze zarobicie
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 30.07.2009, 20:47
kewes napisał(a):Wyświetl post
Co do środkowych pomocników mam patent - mam 6 skautów i bacznie obserwuje graczy z Czech - tam rodzą się prawdziwe perły, mam już rok 2013 i sprzedałem 18letniego napastnika do ligi Angielskiej za 4,6 m €.Myślę że warto zatrudnić kilku skautów (ja mam max ilość) i obserwować i nie bać się zakupów nawet do miliona Euro bo kaska się zwróci z nawiązką. A jak sprzedajecie takich zawodników to zapiszcie w klauzuli Procent od nastepnej sprzedaży na jakieś 30% to jeszcze później dobrze zarobicie
Źle zrobiłeś że go sprzedałeś nie lepiej było go sprzedac jak będzie miał 23/25 lat za trzy razy tyle
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.07.2009, 20:54
czy jak dam maksymalny trening siłowy i aerobik podczas okresu przygotowawczegoto wpłynie na kondycję piłkarzy podczas meczów? bo strasznie słabo u mnie z kondycją na początku sezonu?

edit: a i jeszcze jedno pytanie: gram juz 2 sezon i dalej nie moge rozkminic... gram u siebie z Lechią i przy całym szacunku dla niej... jak jest mozliwe ze oni są przy piłce 60% czasu gry a Wisla 40? a niby w strzałach przeważam i wygrywam np 2:0? tak jest w większosci meczy...
Ostatnio edytowane przez palikot : 30.07.2009 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.07.2009, 21:04
Donki napisał(a):Wyświetl post
Źle zrobiłeś że go sprzedałeś nie lepiej było go sprzedac jak będzie miał 23/25 lat za trzy razy tyle
nikt nei kupi z polskiej ligi garcza ponad 10 mln euro. przynajmniej w tym najnowszym managerze, bez zadnych dopalaczy
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2009, 22:06
palikot napisał(a):Wyświetl post
a jak zainstaluje patcha tak jak mowisz... to bede musiał grać od nowa? czy zaaktualizuje mi się, do tego w co aktualnie gram?
Najlepiej to grać od nowa
Odpowiedz cytując
kewes
Junior Member

Od: 11.2003

Stary 30.07.2009, 22:19
Niestety nie mogłem tak zrobić bo jak zapewne wiecie Bogusław Cupiał w grze przy wiekszej kasie bierze sprawy w swoje ręce i sprzedaje zawodnika nie patrząc na to czy tego chcesz czy nie.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.07.2009, 22:47
witam i pytam czy mógłby mi ktoś zrobić małą paczke ii przerobić to logo i usunąc nazwe klubu jesli jest pod spodem http://www.helmondfans.nl/admin/imag...oud%5B1%5D.gif i przerobić by kolorystycznie przypominało logo NBA oraz kits packi z tymi strojami z tym logiem klubu i logiem Calsberga oraz Nike http://www.fcbarcelona.cat/web/engli...e/galeria.html w szczególności ta niebisko czerwona i ta czarna oraz tą meczówke https://www.onionbag.com/images/prod...ARSTSS0708.jpg bende bardzo wdzięczny za pomoc
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 30.07.2009, 22:48
oczywiscie paczke do Footballl Managera 08 sorki za błędy
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 31.07.2009, 13:57
Ja właśnie zacząłem wczoraj grać w FM i Kirma kupiłem bez większych problemów za 350 tysięcy ojro. Pozbyłem sie Zienia, Baszcza, WStorka. Kilku wypożyczyłem do Hutnika(filia) No i chcę się Dawida pozbyć, ale nawet za darmo nikt go nie weźmie. Podobnie jest z Cleberem. A w el LM trafiłem na...Dinamo Tbilisi:/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2009, 14:13
Jako, że nie gram narazie Wisełka prowadze inny klub postanowiłem zajeżeć do Wisełki aktualnie 4 miejsce ale co mi się żuciło w oczy

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.07.2009, 14:38
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jako, że nie gram narazie Wisełka prowadze inny klub postanowiłem zajeżeć do Wisełki aktualnie 4 miejsce ale co mi się żuciło w oczy

Tak samo jest z Niedzielanem, gdy go kupilem w 3 sezonie do St Mirren to strzelil w pierwszym sezonie 16 bramek, dodam że walczyłem o utrzymanie. pomimo tego że skład zebrałem przynajmniej na tyle by wejśc do pucharow. Ta gra ma coś zjebane bo zawsze tracą bramkę, najczęściej 3 minuty po strzelonym golu jak im sie uda, albo jak już wygrywają to muszą stracic dwie bramki w ostatniej minucie, po 4 sezonach już mnie szlag trafil i usunąłem tego saeva .
Wziąlem sobie Ado Den Haag i przekonam sie czy to tylko błąd gry czy może moja nieudolnośc w co wątpie bo w poprzednich FM-ach mi szlo dobrze.
Śmieszne jest że gdy gralem na piracie takich bubli nie było, na oryginale caly czas tak jest.
zaznaczam że mam patch 9.3.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 31.07.2009, 15:28
<Crasch> jaka taktyka? grasz 4 obrońcami? daj im swobode taktyczną ograniczoną i powinienes tracić mniej goli.Pomyś o Kirill Pavlyuchek, ja jak grałem jeszcze w Fm 08 Wisła zawsze załatwiał problem z obroną po sezonie biły się o niego CSKA,Celtic itp.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.07.2009, 16:04
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jest z Niedzielanem, gdy go kupilem w 3 sezonie do St Mirren to strzelil w pierwszym sezonie 16 bramek, dodam że walczyłem o utrzymanie. pomimo tego że skład zebrałem przynajmniej na tyle by wejśc do pucharow. Ta gra ma coś zjebane bo zawsze tracą bramkę, najczęściej 3 minuty po strzelonym golu jak im sie uda, albo jak już wygrywają to muszą stracic dwie bramki w ostatniej minucie, po 4 sezonach już mnie szlag trafil i usunąłem tego saeva .
Wziąlem sobie Ado Den Haag i przekonam sie czy to tylko błąd gry czy może moja nieudolnośc w co wątpie bo w poprzednich FM-ach mi szlo dobrze.
Śmieszne jest że gdy gralem na piracie takich bubli nie było, na oryginale caly czas tak jest.
zaznaczam że mam patch 9.3.
Ja miałem 3 mecze pod rząd, w których prowadziłem 1-0, a w doliczonym czasie gry traciłem bramkę samobójczą. Jakoś to przebolałem i zagrałem 4. mecz, w którym też prowadziłem 1-0, ale straciłem 2 bramki samobójcze do ok 80. minuty. Krew mnie jasna zalała i też wydupcyłem save'a.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 31.07.2009, 16:11
Ja pamiętam jak kiedyś w FM 01/02 grałem Boavistą Porto. Prowadziłem w lidze, z 2 punktami przewagi nad FC Porto, ostatnia kolejka właśnie mecz z FCP. Do 80 wygrywałem 2:0 a przegrałem 3:2. Myślałem, że monitor rozp...olę.

Teraz PAOKiem dwa mistrzostwa pod rząd, nudzi mi się taka gra już - mam najlepszych zawodników jakich jestem w stanie do Grecji ściągnąć, ale żadnego nie udaje mi się sprzedać za więcej niż 3 miliony funtów. A coraz więcej chce odchodzić do lepszych klubów. Najgorsze, że nikt ich nie chce kupić i po tym sezonie szykuje mi się prawdziwy exodus.
Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 31.07.2009, 16:34
A ja zacząłem od nowa, tym razem reprezentacja Polski Obserwuje wyniki ligowe i...Wisła zremisowała z PGE i przegrała z Ruchem:/ A połowa moje kadry to Wiślacy
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 31.07.2009, 16:34
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
<Crasch> jaka taktyka? grasz 4 obrońcami? daj im swobode taktyczną ograniczoną i powinienes tracić mniej goli.Pomyś o Kirill Pavlyuchek, ja jak grałem jeszcze w Fm 08 Wisła zawsze załatwiał problem z obroną po sezonie biły się o niego CSKA,Celtic itp.
poczciwe 4-4-2 ale tylko dlatego że wzialem urlop ichcialem zobaczyc jak sobie poradzi moj asystent, co śmieszne wygral dwa mecze, ja stosując jego taktykę i tak w dupe dostawałem..
w obronie miałem Dibrila Diawarre i Antoniego Łukasiewicza którego po dwoch sezonach wykupil Glasgow rangers o de mnie. Najśmieszniejsze jest to że co niemal kolejke oboje zostali wybierani do 11 kolejki.
Tymabrdzie to sie robiło wkur***ające, że i tak tracili bramke. strzela 3 bramki w meczu to muszą stracic 4.

w Ado Den Hag o którym wspomnialem rozegralem juz sparingi i w każdym tylko bez ostatniego w którym udało się zremisowac, tracili bramke zawsze o jedną wiecej niż strzelili.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 31.07.2009 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 31.07.2009, 16:45
<Crasch>
A ustawiłes swobode taktyczną na ograniczoną? Bo to duzo daje umnie w Wiśle miałem obrone Pavlyuchek,Glowacki,Cleber,Baszczu to w rundzie jesiennej straciłem tylko 7 bramek Zaraz wam coś wygrzebie z Fm 09.Jakiś inwestor zainwestował w Wisłe sypał w h.... kasy na trasnfery*

*jak znajde screnny edytuje posta

oto screnny dawno to byo bo w lutym

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...c198532fb32192

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...9ef880c426ff8c
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 31.07.2009 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 31.07.2009, 17:18
mam pytanie czy kitsy kitsy w rozmiarach 100x110 bendą działały w Football Manager 2008?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 31.07.2009, 17:19
Obrońcom nic nie ustawialem, ale dla całej drużyny swoboda taktyczna byla w normir, czyli w sumie nic nie ustawialem.
Odpowiedz cytując
GiZmO_14
Member

Od: 02.2009

Stary 01.08.2009, 10:44
GiZmO_14 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam problem odkad zainstalowałem patch 9.3.0 mecze są rozgrywane strasznie wolno możę ktos miał taki przypadek
Podbijam posta moze ktos zna odpowiedz
Barca
Manchester United
Borussia Dortmund
FC Porto
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 01.08.2009, 10:59
Ja mam pytanie, dlaczego mecze ligi mistrzów są rozgrywane tylko w środy? O tej samej godzinie zawsze
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.08.2009, 11:10
grogoriogreg vbmenu_register("postmenu_772017", true); przyjacielu tradycja tak było i jest już od kilku lat w telewizji a jeśli ci chodzi FMa to żeby był większy realizm w grze?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 01.08.2009, 13:45
GiZmO_14 napisał(a):Wyświetl post
Podbijam posta moze ktos zna odpowiedz
u mnie jest wszystko ok, może masz ustawione w opcjach podczas meczu żeby mecz byl pokazywany wolniej, sprobuj przestawic.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 01.08.2009, 14:00
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
grogoriogreg vbmenu_register("postmenu_772017", true); przyjacielu tradycja tak było i jest już od kilku lat w telewizji a jeśli ci chodzi FMa to żeby był większy realizm w grze?
w realu LM jest rozgrywana we wtorki i w srody, nigdy nie bylo wszystkich meczow w 1 dzien, o tej samej porze
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.08.2009, 14:41
w 1 dzień były 2 spotkania różnych zespołów Np Bayern-Barcelona ,Liverpool- Chelsea
AS Roma-ManU,Wisła-Schalke 04 i zarówno w czeskiej jak i w polskiej telewizji leciały w 1 jeden dzień 2 różne spotkania o tej samej porze tylko że to telewizja wybiera które spotkanie będzie ciekawsze i które przyciagnie więcej kibiców i poprawi ranking oglądalności danej stacji
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.08.2009, 17:11
Załóżmy że chciałbym rozgrywać rzuty rożne tak jak robi obecnie Wisła. To jest spadająca piłka na długi słupek, którą stara się zawsze strącać Marcelo. Zwykłe zaznaczenie w opcjach " na długi słupek " przez wykonywającego stały fragment gry i przydzielenie na długi słupek Brazylijczyka jest mało skuteczne. Pomyślałem zatem by użyć do tego opcji aby ustawić go jako odgrywającego. W poleceniach zespołu ustawić zadanie aby grać na odgrywającego górne piłki. TYLKO pojawia się moje pytanie czy jest taka możliwość aby koledzy z zespołu odgrywali na głowę" marcepanowi " również w trakcie gry ? To już by stanowiło problem. Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego. Opcja grania mu na głowę potrzebna jest tylko przy stałych fragmentach.

Pytam bo jeśli opanuje się dobry sposób rozgrywania rzutów rożnych to można nawet zdobyć 10-13 bramek w sezonie po tym elemencie gry. W poprzedniej edycji FM-a skuteczne było polecenie zagrywania piłek na krótki słupek, w tej już niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.08.2009, 17:13
W 3 sezonie grania w Premiership komp całkowicie rozgryzł moją taktykę ;/
Spotkał sie ktoś z czymś takim ? Nic nie zmieniałem, a tracę duzo bramek i osiągam słabsze rezultaty.
..
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 03.08.2009, 10:06
Zagralem prawie pierwszy sezon tym Ado Den Hag i potwierdzily się moje przypuszczenia że ta gra jest zabugowana. Co jedynie cieszy napastnicy byli odrobinebardziej skuteczni ale.
Gdy zawdinik przeciwnej drużyny podchodził do wykoanania rzutu wolnego to niemal zawsze był gol, a w mojej ekipie koleś który ma to w statystykach na 19 nie trafil ani razu na bramkę rywala.
Dalej, oczywiście jeśli już wygrywali to musieli tracic bramki w ostatnich minutach. Pod koniec sezonu zmienilem taktykę i nie przegrywałem same remisy dwie przegrane i dwa zwycięstwa, bilans w sumie mam taki 6 wygranych,12 remisów,13 porażek ale po tym wszystkim po raz pierwszy w życiu zostałem zwolniony z pracy pomimo tego że nie przegrywalem. Uzasadnienie zarządu jest takie że zawdonicy stracili wiare w moje umiejętnosci. A sami nie potrafia wykorzystac sytuacji sam na sam. Jeszcze jedna sprawa, jak drużyna komputera uderzy z 35 metra to także niemal zawsze jest gol w okienko.
Teraz żaden klub nie chce mnie zatrudnic.
Po raz pierwszy żaluje że kupilem oryginal jakiejś gry, żadna nie napsula mi tyle nerwow, bo to jest niepojęte, gdy jest 0-0 w ostatnich minutach dostajesz karnego i twoj zawdonik nie wykorzystuje, dwa razy tak bylo, a przegrywac w tak pieprzniętych okolicznościach jak to zawsze bywa to mnie się nie chce.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 03.08.2009, 10:09
A masz patcha?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów