The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2010, 16:33
"Ależ piłka od Mączyńskiego do Łobodzińskiego! Ten sam na sam, strzela w krótki róg i gooollll!"

Mączyński już coś pokazał - asysta
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.01.2010, 16:36
pysio napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński!!!

i co zgasił wszystkich "krzykaczy" i "ekspertów"...?
Taaa,jedną bramką z szóstym zespołem ligi Ukraińskiej....rewelacja zaczynam w niego na prawdę wierzyć
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.01.2010, 16:40
Mam nadzieję że Punosevac dzis strzeli bramkę i pan Skorża zaryzykuje i sciągnie tego napastnika.Ten chorwat to nowy Diaz jest środkowym pomocnikiem a zaczynał w napadzie a teraz gra na lewej stronie pomocy.Martwi mnie jedno dlaczego Gołosia nie ma nawet na ławce może na zgrupowaniu w Hiszpanii da mu Skorża pograc i pokarze że może być bardzo dobrym zmiennikiem w rundzie wiosennej
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.01.2010, 16:44
Goły dopiero zaczal cwiczyc, za szybko na mecz
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 23.01.2010, 16:45
Znowu dwie żółte kartki naraz! Ukarany nimi Tomas Jirsak, który musi zejść z boiska. Może w Turcji mają inne przepisy dotyczące gry w piłkę nożną? ;-)
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Kaleka nawet jakby hat tricka dziś strzeliła to niczego nie zmieni... jest postrzegany jako kaleka i tak już pozostanie..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Co się dzieje Marcelo przechodzi do ataku - czyli teraz razem z Punosevac'em grają w napadzie.. Dwie wieże
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.01.2010, 16:48
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Kaleka nawet jakby hat tricka dziś strzeliła to niczego nie zmieni... jest postrzegany jako kaleka i tak już pozostanie..
Z Ciebie jest dopiero kaleka skoro przed kompem siedzisz i na piłkarza ( byłego reprezentanta Polski i zawodnika Mistrza Polski) tak mówisz!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.01.2010, 16:50
Co jest grane z tymi żółto-czerwonymi kartkami? Jakieś inne przepisy, czy co - przecież za pojedynczy "zwykły" faul (tzn. nie brutalny) daje się 1 kartkę. Może sędzia nie umie liczyć?

A co do gry (wg relacji z głównej) to moim zdaniem zaczyna być zabawnie Kirm "standardowo" w słupek, Marcelo w ataku - jak przeciwko TT, Kurto broni zawzięcie, jakby to on chciał zostać "nr 2", nawet Łobo się stara. Oby coś dobrego z tego wynikło.

Edit: Kurto - 66 minut przeciw Karpatom Lwów, 68 minut - Tavria Simferopol. Jak jeszcze zagra z godzinę przeciw Szachtarowi, to miejmy nadzieję, że nabierze pewności. I wtedy Juszczyk nie byłby pewny, czy będzie rezerwowym Pawełka.
Powód: Aktualizacja d.
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 23.01.2010 o godz. 16:57.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.01.2010, 16:56
raindog napisał(a):Wyświetl post
Liga ukraińska stoi dużo wyżej ponad nami. Inna sprawa, że mecz rozgrywają na luzie.
Dużo wyżej to stoją max 3-4 zespoły,reszta śmiało mogła by kopać w naszej drugiej lidze.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 23.01.2010, 16:59
Z kontraktu Cantoro (250 tys euro) można podpisać kontrakty z wszystkimi trzema ofensywnymi piłkarzami testowanymi przez nasz klub. Mam nadzieje, że tak się właśnie stanie, bo widać, że chłopaki biegają i wiedzą, co się robi z piłką..
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 23.01.2010, 17:00
pysio napisał(a):Wyświetl post
Z kontraktu Cantoro (250 tys euro) można podpisać kontrakty z wszystkimi trzema ofensywnymi piłkarzami testowanymi przez nasz klub. Mam nadzieje, że tak się właśnie stanie, bo widać, że chłopaki biegają i wiedzą, co się robi z piłką..
Nastepny ekspert bo przeczytal dwa zdania z relacji...

"...w skrocie z poprzedniego meczu pokazali ze..."
Ostatnio edytowane przez mic : 23.01.2010 o godz. 17:10.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.01.2010, 17:02
Isan i Punosevic juz w skrocie z poprzedniego meczu pokazali ze z lapanki to oni nie sa... Ten Poljak ma niezle cv wiec bylaby wielka szkoda gdyby mial przyjsc tylko ktos z dwojki Isan Ba lub Poljak.. klub powinien powalczyc o obu + Punosevica...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 23.01.2010, 18:50
dlaczego w sparingu nie grał Boguski Czy coś przeoczyłem?
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.01.2010, 08:54
Przy tym strzale z piątkowaniem to się Kurto normalnie jak Pawełek zachował. Obawiam się, że z takim nauczycielem daleko nie zajedziemy .
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.01.2010, 09:13
Ja mam nadzieję kurto pokarze na co go naprawde stać i wygryzie Pawełka ze składu ale narazie to daleka droga do tego.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.01.2010, 11:34
Jako, że byłem zbanowany pozwolę sobie na komentarze na temat dwóch sparingów.

Karpaty Lwów:

Graliśmy z marszu tzn.jeden dzień treningu,długa podróż w okrojonym składzie wynik jak jest taki jest.Sparing jest po aby sprawdzić rożne warianty gry, jak i dać szanse pograć tym co nie grają w lidze(Kutro) oraz ci co wrócili z wypożyczenia (Mączka i Kowal) oraz testowanych zawodników(Issa Ba, Punosevac,Poljak*)Co mnie zaskoczyło to na pewno testowani.Wiem, że nie wypada oceniać po jednym meczu ale asysta i bramka jakieś światełko jest.

*Poljak dopiero dołączył do zespołu i zagrał z Tawrija Simferopol

Tawrija Simferopol

Co mnie cieszy to, że Jirsak strzelił nawet ładną bramkę i też asystował, może nadchodzi jego sezon? oby,martwi mnie postawa Kirma tzn.jego strzały kończą się na słupku i poprzeczce, może na Słowenii mają większe bramki?(żarcik ) Podobała mi się obrona Kutro chyba on w durgiej połowie w 51 minucie z wolnego.Zdarzył mu się mały kiks, gdzie odbił piłkę przed siebie gdzie blisko był napastnik gości, na szczęście nie doszedł do piłki.Mam nadzieje, ze w innych sparingach jak i drugim obozie,będzie lepiej.Czekam na powrót kadrowiczów oraz kontuzjowanych ciekawi mnie co pokażą

P.s Jeżeli pomyliłem bramkarzy to sorry, ale jakość skrótu nie najlepsza ;P
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 24.01.2010, 17:23
Prześmiewcze "weszlo" znowu podsumowuje naszą "politykę transferową" odnośnie sprowadzenia bramkarza.

http://www.weszlo.com/news/4389

A co do formy naszych wiślackich futboleiros - myślę, że więcej wyjaśni sparing z Szachtarem Donieck we wtorek. Silniejszy rywal (nawet jeśli zagra częściowo rezerwami) pokaże, na co naszych rzeczywiście stać. Kurto jeśli "nie pęknie" przed znaną marką, to również w starciu (kiedyś) z ligowymi rywalami nie powinien się bać. Testowani zawodnicy ofensywni też będą mogli pokazać, co potrafią na tle rywala o uznanej marce. I wtedy Skorża miałby odpowiedź na pytanie, czy warto ich zatrudniać, czy nie. Oby tylko "z oszczędności" nie przydarzyły się Wiśle kolejne 'juszczyki" (z całym szacunkiem do Marcina).
Powód: Update
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 24.01.2010 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.01.2010, 23:48
Na razie to wszytko sa mecze kontrolne wiec nie przywiazujcie az do nich takej wagi.

Skorza musi sprawdzic czy ci nowi cos dadzą temu zespolowi ,zeby byli wzmocnieniema nie uzupelnieniem skladu.Ten Poljak wydaje sie byc ciekawym zawodnikeim na srodek pomocy co bylo by dla nas wrecz zbawienne.Ale zobaczymy ,radzie sie nie napalać na nowych bo niewoadomo do konca jak to z z ich kontrktami jest.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.01.2010, 16:35
jak obejrzałem skrót meczu to stwierdzam, że grali chyba z jakimś V ligowcem.
Poza tym Kurto powinien dostawać szanse na grę w I składzie, nawet jak puści szmaciaka to jest szansa na to że czegoś się nauczy
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.01.2010, 16:50
Tu właśnie wychodzi mentalność naszego trenera. Woli płacić Juhu, który wiadomo, że bramkarzem rewelacyjnym nie jest i pewnie nie będzie, byle tylko nie wystawić do składu młodego gościa, z którego COŚ może być. Wiadomo, że Juhu przychodzi do nas tylko po to, żeby zastąpić Pawełka w razie jakiejś jego pauzy, ale czy to ma jakiś sens?! Czy mniej zaryzykujemy wstawiając do bramki Juhu niż powiedzmy Kurto? Jak taki młody piłkarz ma znaleźć w sobie motywację, kiedy wie, że trener pierwszej drużyny zrobi wszystko, żeby tylko nie włączyć go do kadry?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.01.2010, 16:51
Moglo to momentami wygladac jak gra z V-ligowcem, bo tamci (Tawrija) ponoc w tym samym dniu rozegrali o 11-tej juz jeden sparing i pewnie po czesci nie chcialo im sie zbytnio z nami pozniej grac, a po czesci moglo im chyba troche brakowac sil.
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.01.2010, 16:54
W szczególności te przerzuty na prawe skrzydło w drugiej połowie. Już nawet krycia nie było
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Od: 05.2009

Stary 25.01.2010, 16:55
dokładnie cała prawa strona wolna
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.01.2010, 16:59
Arek10 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie cała prawa strona wolna
Przynajmniej Łobo zagrał jeden z lepszych meczy.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.01.2010, 17:08
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Moglo to momentami wygladac jak gra z V-ligowcem, bo tamci (Tawrija) ponoc w tym samym dniu rozegrali o 11-tej juz jeden sparing i pewnie po czesci nie chcialo im sie zbytnio z nami pozniej grac, a po czesci moglo im chyba troche brakowac sil.
Masz racje, aczkolwiek ten sparing trwal 45 minut
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 25.01.2010, 20:32
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ez_jest_zimno/
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.01.2010, 14:36
Mecz z Szachatrem to nasz ostatni mecz w TURK?

Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Stary 26.01.2010, 14:42
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Szachatrem to nasz ostatni mecz w TURK?

Najprawdopodobniej. Skorża mówił, że zależy czy zawodnicy będą zdrowi i jak się będę prezentować. Możliwy jest ewentualnie jeszcze jeden sparing.

Wisła zagra dziś w ustawieniu: Pawełek- Alvarez, Marcelo, Cleber, Piotr Brożek - Małecki, Issa Ba, Diaz, Jirsak, Kirm - Punosevac

Wydaje się mocny skład.
Powód: wygramy ! :)
Ostatnio edytowane przez kosaTS : 26.01.2010 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
mic1992
Member

Od: 12.2009

Stary 26.01.2010, 15:54
Szachtar Donieck

Chudżamow
Czyżow
Rakycki
Lewandowski
Srna