|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
"Ależ piłka od Mączyńskiego do Łobodzińskiego! Ten sam na sam, strzela w krótki róg i gooollll!"
Mączyński już coś pokazał - asysta ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję że Punosevac dzis strzeli bramkę i pan Skorża zaryzykuje i sciągnie tego napastnika.Ten chorwat to nowy Diaz jest środkowym pomocnikiem a zaczynał w napadzie a teraz gra na lewej stronie pomocy.Martwi mnie jedno dlaczego Gołosia nie ma nawet na ławce może na zgrupowaniu w Hiszpanii da mu Skorża pograc i pokarze że może być bardzo dobrym zmiennikiem w rundzie wiosennej
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Goły dopiero zaczal cwiczyc, za szybko na mecz
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Znowu dwie żółte kartki naraz! Ukarany nimi Tomas Jirsak, który musi zejść z boiska. Może w Turcji mają inne przepisy dotyczące gry w piłkę nożną? ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Kaleka nawet jakby hat tricka dziś strzeliła to niczego nie zmieni... jest postrzegany jako kaleka i tak już pozostanie..
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co się dzieje
![]() ![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co jest grane z tymi żółto-czerwonymi kartkami? Jakieś inne przepisy, czy co - przecież za pojedynczy "zwykły" faul (tzn. nie brutalny) daje się 1 kartkę. Może sędzia nie umie liczyć?
A co do gry (wg relacji z głównej) to moim zdaniem zaczyna być zabawnie Kirm "standardowo" w słupek, Marcelo w ataku - jak przeciwko TT, Kurto broni zawzięcie, jakby to on chciał zostać "nr 2", nawet Łobo się stara. Oby coś dobrego z tego wynikło.Edit: Kurto - 66 minut przeciw Karpatom Lwów, 68 minut - Tavria Simferopol. Jak jeszcze zagra z godzinę przeciw Szachtarowi, to miejmy nadzieję, że nabierze pewności. I wtedy Juszczyk nie byłby pewny, czy będzie rezerwowym Pawełka. Powód: Aktualizacja d.
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 23.01.2010 o godz. 16:57.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Z kontraktu Cantoro (250 tys euro) można podpisać kontrakty z wszystkimi trzema ofensywnymi piłkarzami testowanymi przez nasz klub. Mam nadzieje, że tak się właśnie stanie, bo widać, że chłopaki biegają i wiedzą, co się robi z piłką..
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
"...w skrocie z poprzedniego meczu pokazali ze..." ![]()
Ostatnio edytowane przez mic : 23.01.2010 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Isan i Punosevic juz w skrocie z poprzedniego meczu pokazali ze z lapanki to oni nie sa... Ten Poljak ma niezle cv wiec bylaby wielka szkoda gdyby mial przyjsc tylko ktos z dwojki Isan Ba lub Poljak.. klub powinien powalczyc o obu + Punosevica...
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
dlaczego w sparingu nie grał Boguski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Przy tym strzale z piątkowaniem to się Kurto normalnie jak Pawełek zachował. Obawiam się, że z takim nauczycielem daleko nie zajedziemy .
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję kurto pokarze na co go naprawde stać i wygryzie Pawełka ze składu ale narazie to daleka droga do tego.
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jako, że byłem zbanowany pozwolę sobie na komentarze na temat dwóch sparingów.
Karpaty Lwów: Graliśmy z marszu tzn.jeden dzień treningu,długa podróż w okrojonym składzie wynik jak jest taki jest.Sparing jest po aby sprawdzić rożne warianty gry, jak i dać szanse pograć tym co nie grają w lidze(Kutro) oraz ci co wrócili z wypożyczenia (Mączka i Kowal) oraz testowanych zawodników(Issa Ba, Punosevac,Poljak*)Co mnie zaskoczyło to na pewno testowani.Wiem, że nie wypada oceniać po jednym meczu ale asysta i bramka jakieś światełko jest. *Poljak dopiero dołączył do zespołu i zagrał z Tawrija Simferopol Tawrija Simferopol Co mnie cieszy to, że Jirsak strzelił nawet ładną bramkę i też asystował, może nadchodzi jego sezon? oby,martwi mnie postawa Kirma tzn.jego strzały kończą się na słupku i poprzeczce, może na Słowenii mają większe bramki?(żarcik ![]() P.s Jeżeli pomyliłem bramkarzy to sorry, ale jakość skrótu nie najlepsza ;P ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Prześmiewcze "weszlo" znowu podsumowuje naszą "politykę transferową" odnośnie sprowadzenia bramkarza.
http://www.weszlo.com/news/4389 A co do formy naszych wiślackich futboleiros - myślę, że więcej wyjaśni sparing z Szachtarem Donieck we wtorek. Silniejszy rywal (nawet jeśli zagra częściowo rezerwami) pokaże, na co naszych rzeczywiście stać. Kurto jeśli "nie pęknie" przed znaną marką, to również w starciu (kiedyś) z ligowymi rywalami nie powinien się bać. Testowani zawodnicy ofensywni też będą mogli pokazać, co potrafią na tle rywala o uznanej marce. I wtedy Skorża miałby odpowiedź na pytanie, czy warto ich zatrudniać, czy nie. Oby tylko "z oszczędności" nie przydarzyły się Wiśle kolejne 'juszczyki" (z całym szacunkiem do Marcina). Powód: Update
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 24.01.2010 o godz. 17:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Na razie to wszytko sa mecze kontrolne wiec nie przywiazujcie az do nich takej wagi.
Skorza musi sprawdzic czy ci nowi cos dadzą temu zespolowi ,zeby byli wzmocnieniema nie uzupelnieniem skladu.Ten Poljak wydaje sie byc ciekawym zawodnikeim na srodek pomocy co bylo by dla nas wrecz zbawienne.Ale zobaczymy ,radzie sie nie napalać na nowych bo niewoadomo do konca jak to z z ich kontrktami jest. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
jak obejrzałem skrót meczu to stwierdzam, że grali chyba z jakimś V ligowcem.
Poza tym Kurto powinien dostawać szanse na grę w I składzie, nawet jak puści szmaciaka to jest szansa na to że czegoś się nauczy ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tu właśnie wychodzi mentalność naszego trenera. Woli płacić Juhu, który wiadomo, że bramkarzem rewelacyjnym nie jest i pewnie nie będzie, byle tylko nie wystawić do składu młodego gościa, z którego COŚ może być. Wiadomo, że Juhu przychodzi do nas tylko po to, żeby zastąpić Pawełka w razie jakiejś jego pauzy, ale czy to ma jakiś sens?! Czy mniej zaryzykujemy wstawiając do bramki Juhu niż powiedzmy Kurto? Jak taki młody piłkarz ma znaleźć w sobie motywację, kiedy wie, że trener pierwszej drużyny zrobi wszystko, żeby tylko nie włączyć go do kadry?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Moglo to momentami wygladac jak gra z V-ligowcem, bo tamci (Tawrija) ponoc w tym samym dniu rozegrali o 11-tej juz jeden sparing i pewnie po czesci nie chcialo im sie zbytnio z nami pozniej grac, a po czesci moglo im chyba troche brakowac sil.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
W szczególności te przerzuty na prawe skrzydło w drugiej połowie. Już nawet krycia nie było
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dokładnie cała prawa strona wolna
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mecz z Szachatrem to nasz ostatni mecz w TURK?
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najprawdopodobniej. Skorża mówił, że zależy czy zawodnicy będą zdrowi i jak się będę prezentować. Możliwy jest ewentualnie jeszcze jeden sparing.
Wisła zagra dziś w ustawieniu: Pawełek- Alvarez, Marcelo, Cleber, Piotr Brożek - Małecki, Issa Ba, Diaz, Jirsak, Kirm - Punosevac Wydaje się mocny skład. Powód: wygramy ! :)
Ostatnio edytowane przez kosaTS : 26.01.2010 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Szachtar Donieck
Chudżamow Czyżow Rakycki Lewandowski Srna Kobin Fernandinho Jadson Ilsinho Willian Wicenec szachtar w prawie podstawowym składzie! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|