|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A jaki to typ? skad wiesz jaki on jest? oprocz tego ze odpada z kimkolwiek z pucharow to o nim jako czlowieku nie wiesz zapewne nic ale mowisz jaki nie jest lub jaki jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Glupszego postu to ja tu na forum juz dawno nie widzialem i nie wiem czy sie smiac czy plakac. To Skorza nie potrafi z 5 metrow strzelic do bramki, to Skorza marnuje setki? z pustego to i Salomon nie naleje.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 27.07.2009 o godz. 21:10.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
może tak zatrudnić jakiegoś trenera napastników? może coś by podszkolił naszych zawodników?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
heh, a wogole jest cos takiego? bo sie nie spotkalem?
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Skorża dysponuje najlepszym w polskiej lidze składem, napewno lepszym od mistrza Estonii. Jeśli piłkarz nie trafie z 5 m do bramki to nie dlatego, że nie potrafi, bo w końcu do Wisły za coś trafił. Trener odpowiada za właściwe ustawienie, umotywowanie i przygotowanie piłkarzy do sezonu. Skoro Wisła odpada z prowincjonalnym słabeuszem to coś jest nie tak. Skorża to minimalista, bojaźliwy we wszystkich swoich posunięciach. Bo ma niby oznaczac "oddanie się do dyspozycji zarządu'? On jest od początku kontraktu w dyspozycji zarządu. Przestańcie pisać o słupkach i poprzeczkach, bo ich się nie uwzględnia w statystykach, a ważniejsze są gole. Skorża zmarnował okres przygotowawczy, wpadek miał już wiele, takie jak kompromitacje z Lechem, porażka w marnym stylu z Totenhamem, przegrane superpuchary. Skorża, won! I koniec kropka.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
to tego nie wiedzialem. Ale dla mnie to dziwne, bo jak jest od napastnikow, to dlaczego nie od obroncow, a potem od pomocnikow?
Takie rozroznianie prowadzic moze do chaosu, bo jak wiadomo " gdzie kucharek szesc.." |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wymiana trenera miałaby sens tylko, gdyby zatrudnić szkoleniowca z zagranicy (a nas nie stać na to).
W Polsce nie ma w kim wybierać. Lenczyk - ten dziad żyje w innej epoce, mamy cofać się o 10 lat do tyłu, no bez jaj, jeszcze nam kipnie na ławce podczas jakiegoś meczu ![]() Smuda - szkoda gadać, dwa razy już był w Wiśle i dwa razy zawalił, poza tym przegrał Lechowi mistrzostwo nie potrafiąc pobudzić drużyny przez całą powtarzam CAŁĄ runde, to dopiero wyczyn! Myśle żę Skorża zostanie, to najlepsze wyjście obecnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet mi sie tego nie chce kometowac bo to i tak do Ciebie nie dotrze ![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
nie wiem...ale pamiętam jak Brożek za Petrescu narzekał ze oddawali chyba "po milion" strzałów na treningu strzeleckim. nie widzę treningów, więc nie mogę oceniać, ale po to się trenuje żeby takie rzeczy szlifować. Jak to mawiał Johan Cruyff: "Piłka nożna to prosta gra, zadaniem trenera jest jej nie utrudniać" Dlatego śmiać mi się chce jak słyszłę wypowiedzi naszych polskich gwiazdek o taktyce, motywacji, pressingu...a taki Brożek czy Ćwielong mają problem dobrze trafić w piłkę, czy podać na kilka metrow "na dojście" nie mówiąc juz o tak elementarnych rzeczach jak przyjęcie pilki. A jakie jest ono u najlepszego strzelca ekstraklasy pokazała sytuacja z Sosnowca z Levadią w polu karnym i kilka sytuacji w meczu z Lechem. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jesli pilkarz nie trafia 5 m do bramki to się go nie wystawia, albo inaczej ustawia skład. Idąc waszą, tępą filozofią, dojdziemy do takiej sytuacji jak w Cracovii, gdzie zamiast wymienić Majewskiego, winą obwiniali piłarzy i klub spadł z 4 na ostanie miejsca w lidze. Sami napisaliście, jak to możliwe, że piłkarz profesjonalny nie trafia z bliskiej odległości? Otóź właśnie z winy trenera, który źle przygotowuje zespół motywacyjnie, taktycznie, mentalnie, fizycznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jesli Skorza, to slaby trener(wygrywajac 2 razy z rzedu lige), to co mozna powiedziec o proponowanym przez niektorych Smudzie(ktory od 10 lat nie zdobyl MP i ktory mial do dyspozycji dwie druzyny w Poznaniu - Amice i Lech)? Troche wiecej oglady.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 27.07.2009 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja umiem strzelać z 5m haha ;-) Byłbym skuteczniejszym zawodnikiem od Ćwielona. Kto popiera mają kandydaturę?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zeby posadzic zawodnika na lawce trzeba go jeszcze miec kim zastapic Powiedziec Ci kto w pierwszym meczu siedzial na lawec, to chyba nie byli zmiennicy na LM Przypomnij mi kto gral na poczatku meczu na lewej obronie z koniecznosci Wylewasz tu swoje zale, piszesz o zeczach o ktorej nie masz bladego pojecia. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może kolega to pysio2
Mniej więcej tych samych lotów krytyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/raport/wisla...y-kolo,1344686
nie wydaje mi sie by miał przystać na zwolnienie janasa i kazimierskiego a to bylo by dobre rozwiazanie zwlaszcza jesli chodzi o tego drugiego.. szybko czytalem i sie zapedzilem.. a co do Kazimierskiego to powinien wyleciec już dawno, przez niego Pawełek cofnął sie tylko w rozwoju..
Ostatnio edytowane przez medyk : 27.07.2009 o godz. 22:18.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jeśli Skorża chce nadal prowadzić Wisłę, musi pogodzić się ze zwolnieniem jego współpracowników: trenera bramkarzy Jacka Kazimierskiego i fizjologa Paolo Terziottiego. Zanosiło się również na odprawienie asystenta Skorży - Rafała Janasa, ale fachowiec ten zyskał akceptację rady nadzorczej. - Jest największym pracusiem w całym sztabie - usłyszeliśmy w klubie.
w tym artykule nie pisze nic o zwolnieniu Jansaa. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu jest mowa o zwolnieniu Włocha i Kazimierskiego, Janas wedlug nich zostaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
MUAY THAI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A niby skąd oni to mają wiedzieć? Oficjalna nie wie, TWSD nie wie, a oni wiedzą?
Poczekajmy nie gdybajmy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
- Zatrudnijmy Fergussona, co powiesz [b]kyssyp/b] - eee, dziad nam kipnie na ławce (starszy o rok od Lenczyka) - To może Trapattoni ? - no co Ty, ten to umrze zaraz po zatrudnieniu - Cesare Maldini? - chyba kpisz, kto to w ogóle jest?! - to kogo zatrudnimy? - nikogo |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
Oficjalna nie napisze Ci nic co nie jest OFICJALNEGO, a w szczególności dotyczy gdybań o Cupiale - zwróć uwagę że nawet jego zdjęć w galerie nie dają. TWSD może tego akurat się nie dowiedziało, może wie i wrzuci za chwilę ? A uwierz, że infomacje te nie są z kosmosu. O takim rozwiązaniu mówi się już conajmniej od sb. Wtedy pierwszy raz coś takiego usłyszałam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to czekam. Z niecierpliwością z resztą. Wierzę że trener zostanie, chociaż jest lojalny i wątpię żeby puścił w maliny samego JK. Za długo się znają, za długo razem pracują. No i PT- sam Skorża go polecił- i niby teraz miałby go wystawić? Źle to wygląda... Macie adres e-mail do pana Trenera?
![]() Wierzę, wierzę, wierzę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jezeli to prawda to jest szansa ze Skorza sie zgodzi. Wydaje mi sie ze mogloby byc inaczej, jesli chcieliby sie pozbyc Janasa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
chodzi o to, że trener widząc takie braki powinien tak ułozyć trening indywidualny piłkarza, aby ten choć częściowo poprawił dany element gry. Bo widzisz, to nie jest tak że jak nie potrafisz dobrze piłki uderzać, to już się nie nauczysz...jak strzelisz 100, 1000, 100000 razy, to wkońcu to opanujesz. ps: aha, i nie najeżdzam na Niego, tylko pisze jak uważam, to że jest królem strzelców, to znaczy że nie moge wyraźić się niepochlebnie na jego temat...? ps2: konia też po bramkach nie waliłem...bo nie wiem jak "inni", ale nie czuję nigdy takiej potrzeby.
Ostatnio edytowane przez Proud : 27.07.2009 o godz. 22:38.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do PT było wielkie poruszenie, że Wisła zatrudniła drugiego trenera od przygotowania kondycyjnego/motorycznego/formy i teraz to po prostu jest okazja do zwolnienia, jest to również cięcie kosztów tak jak z Niedzielanem i Varga.
Szkoda, bo Skorża nie potrafi przygotować zespołu pod tym względem, ale czy to on od tego jest? (kiedyś się wypowiadał, że popełnił błąd w przygotowaniach do rundy) No i troche głupio, Wisła skorzystała z jego usług, przygotował zespół do całej rundy a teraz się pewnie pożegnamy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja już nawet to sobie mogę wyobrazić - kilka porażek i Orest obrażony na wszystkich, począwszy od dziennikarzy a skończywszy na zawodnikach. Skorżę można zwolnić, tyle że może nie w taki sposób że pozbywamy się jak by nie było wyróżniającego trenera młodego pokolenia a 'inwestujemy' w człowiek który jakieś tam sukcesy osiągał na przełomie lat 70tych i 80tych.Oczywiście doceniam to 2 miejsce z Bełchatowem nie tak dawno temu ale i tak nie idźmy tą drogą ![]()
Paweł zawsze dążył do starcia...przepychał przeciwników, nie bał się pojedynków 1-1 także na pełnej prędkości i zazwyczaj nie odpuszczał - oglądnijcie go teraz - jest zupełnie odwrotnie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.07.2009 o godz. 22:50.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wg źródeł zblizonych do oficjalnych (mam znajomość blisko człowieka z RN) Pan Skorża podziękował za współpracę z Wisła Kraków a powodem tego była chęć zwolnienia jednego z ludzi ze sztabu trenerskiego.
Powtarzam, jest do na 99% sprawdzone źródło- nie mogę tego potwierdzić na 100% z wiadomych powodów (klub ma to ogłosić jutro). Proszę zatem o nie banowanie mnie z takich przyczyn jak "proroctwo" itp....., wstrzymajcie się modzi do jutra- jeśli się to jutro nie potwierdzi, to możecie mnie wykluczyć z tego forum na zawsze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uszczypnijcie mnie. |
|
|

|
||||||