The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2016, 13:08
masada napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj na coś sensownego, wybiorę się też.
Czepiasz się innych że 'tracą siły na marne' a to co proponujesz to 'poczekać' - czyli w sumie to samo nic nie robienie. Nie chce kolejnych 10 postów 'ja to/Ty tamto'.
Odnieś się proszę do mojego wcześniejszego postu na temat petycji, ma to sens, czy w ogóle nie ma Twoim zdaniem? Nanieś uwagi do mojego wstępnego tekstu. Bo moim ma sens, nic nie stoi na przeszkodzie żeby wyjść na ulicę i jednocześnie pokazać jak wielu nas jest poprzez petycję. Nie każdy kibic Wisły jest z Krakowa i nie każdy może się stawić pod stadionem.
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 18.08.2016, 13:13
i co ci ta petycja da pan JM wyśmiać ją może
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.08.2016, 13:27
@momo
Wczoraj było choćby oświadczenie SKWK, czytałeś je w ogóle?
Sytuacja dojrzewa i sama dojrzeje do jakichś działań, tak to widzę.
Inna sprawa, że mówiąc brutalnie to pozostaje nam co najwyżej się modlić o cud i kolejną zmianę właściciela w tej sytuacji, bo że ze strony tego JM nic dobrego nas nie czeka, niezależnie od tego czy go ktoś będzie straszył, czy nie, on nie ma ani kwalifikacji, żeby zarządzać tym klubem, ani zdolności do zatrudnianie ludzi, którzy to zrobią za niego, zatrudnienie tego Włocha dowodzi tego boleśnie.

Z mojej strony EOT, już się nawet nie spinajcie na jakies odpowiadanie.
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.08.2016, 13:31
masada napisał(a):Wyświetl post
Z mojej strony EOT, już się nawet nie spinajcie na jakies odpowiadanie.
masz rację, usiądź przed kompem, nie rób nic tylko módl się i "paczaj" czy inni za Ciebie coś wykombinują... Tak będzie lepiej...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
cudlaty
Senior Member

Stary 18.08.2016, 13:33
suikoden napisał(a):Wyświetl post
i co ci ta petycja da pan JM wyśmiać ją może
ku...wa!!! czy tu nie rozumiesz jak ci się mówi"wypier...aj!!!" z tego tematu! tak po prostu?!
nikt ci ostatnio nie przy...ił?!
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 13:41
Ja wiem, że idziecie na emocjach ale co nam to da nasza siłą jest chodzenie na WISŁE i wspieranie klubu
monica
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 18.08.2016, 13:56
Nie jakieś powiązania, tylko jednym z zarzutów jest działanie w grupie przestępczej o charakterze międzynarodowym (z tego powodu tak długo trwa postępowanie).

W sprawie petycji. Możemy bardzo wiele zrobić - pytanie jak wiele by nas było. Można poprosić o wsparcie Smudę, byłych piłkarzy Wisły. Obecnie to żaden problem przygotować akcję anty JM. Media społecznościowe momentalnie by rozniosły w eter nasz protest, a przede wszystkim chęć walki o klub.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.08.2016, 14:22
Czy jest na sali moderator, który uporządkuje tą dyskusje i przede wszystkim wypowie się wraz z kolegami z administracji strony wislakrakow.com na temat tego pomysłu?!
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2016, 18:03
monica napisał(a):Wyświetl post
W sprawie petycji. Możemy bardzo wiele zrobić - pytanie jak wiele by nas było. Można poprosić o wsparcie Smudę, byłych piłkarzy Wisły. Obecnie to żaden problem przygotować akcję anty JM. Media społecznościowe momentalnie by rozniosły w eter nasz protest, a przede wszystkim chęć walki o klub.
Dokładnie tak - i może zachęciłyby poważnego inwestora do zainwestowania w Wisłę, a to wobec siły jej kibiców, pokazującej wyraźny sprzeciw wobec typów spod ciemnej gwiazdy, a takim z pewnością jest JM.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
cudlaty
Senior Member

Stary 18.08.2016, 18:32
jak widać, większość uczestników tego forum, włącznie z moderatorami, którzy mogliby w czymś pomóc ma tę inicjatywę w dooopie... Polska w pigułce. Nic nie robić a później się obudzić z ręką w nocniku. Przykładów z życia wiele.
ech... szkoda gadać...
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 18.08.2016 o godz. 18:35.
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.08.2016, 18:53
Przepraszam bardzo ale do czego wy dążycie w tym temacie bo nie rozumiem za bardzo.
TASAIO
Junior Member

Od: 07.2012

Stary 18.08.2016, 19:47
Przepraszam, czy jakikolwiek prawnik , kibic, wypowie się na temat mojego apelu ? Bez Was nie damy rady.
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.08.2016, 20:39
@TASAIO - jak widać 'kibice' są zajęci plotkowaniem w innym temacie

@Franeklowcabramek - tu chyba miała być dyskusja w jaki sposób pomóc klubowi, w przypadku gdyby coś poszło całkowicie nie tak. Możliwości jest wiele ale do tego trzeba ludzi, pomysłów. Ale jak widać plotkowanie jest ciekawsze.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.08.2016, 21:27
jedyna osoba, która w jakiś minimalny sposób dawała nadzieję, że może jednak jest jakiś plan bo firmuje to swoim nazwiskiem czyli Marek Citko właśnie spier...liła z Krakowa. Jak to zostało powiedziane w wątku o JM czas wziąć taczki ruszyć dupe pod stadion ii wywieść tego pajaca pod Częstochowę...
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.08.2016, 21:30
Dalej wam się nie chce działać?
W takim razie nie jesteście ludźmi godnymi podania ręki.
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.08.2016, 21:31
dramat... na gwałt potrzebna jakaś akcja pod klubem.....
Murzyn124
Junior Member

Od: 02.2013

Stary 18.08.2016, 21:49
siemstein napisał(a):Wyświetl post
dramat... na gwałt potrzebna jakaś akcja pod klubem.....
Zgadzam się, trzeba działać i to szybko.
Jutro?Sobota?Niedziela?
Albo będziemy działać ,albo skończymy w IV lidze albo w B klasie.
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 22:04
Kochani chce was przeprosić jednak pomyliłem się do JM chcąc u dać czas po oświadczeniu Citko zrozumiałem ze pan JM zrobi walą tylko nie wiemy jeszcze jakiego.
Do kolegi Wola miałeś racje sory i do reszty tez
siemstein
Senior Member

Stary 18.08.2016, 22:18
Jeśli SKWK(szok że to piszę, nie jestem fanem tego stowarzyszenia) nie zaangażuje się w tę sytuację, żadnej akcji nie będzie, zbyt podzielone to forum :///
cudlaty
Senior Member

Stary 18.08.2016, 22:20
ustalmy datę i godzinę spotkania pod klubem, trzeba kupić taczki bo już rozmawiać nie ma o czym! Tak ajk wcześniej pisałem, mimo wszystko trzeba dogadać się z SKWK i teraz nie robić podziałów. Poprosimy Ludwika Mięttę-Mikołajewicza by nas wsparł...
Chyba nie ma co czekać do poniedziałku, w weekend wiadomixa nie będzie w klubie na pewno, więc jutro?
cudlaty
Senior Member

Stary 18.08.2016, 22:23
Dobra ....a! ja kupię te taczki jebane! o której jutro pod stadionem?
Murzyn124
Junior Member

Stary 18.08.2016, 22:31
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
dawaj godzine i trzeba załozyc wydarzenie na facebooku ,zeby dotrzec do jak najwieszej liczby ludzi
siemstein
Senior Member

Stary 18.08.2016, 22:32
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Ustalimy, to przyjdzie 6 osób pod klub.. Musi się tym zająć SKWK, inaczej chu.ja z tego będzie...
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 22:39
Zbierać kasę na odkupienie klubu nawet po zawyżonej cenie bo Wisła to nasze wspólne dobro
Istarid
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 18.08.2016, 22:40
TASAIO napisał(a):Wyświetl post
Apeluję do 2-3-4-5 prawników których na pewno nie brakuje w braci kibicowskiej. Skrzyknijcie się gdziekolwiek, na FB, forum itd. Następnie rejestracja organizacji, spółki czy cokolwiek to się zwie, nie znam się na tym. Dobrać 10 zwykłych kibiców którzy mogą poświęcić swój czas, założyć konto i prosić kibiców o wsparcie. To co się dzieje teraz w klubie nie zależy od nas. Robić swoje. Najważniejsze aby nikt nie dziubnął kasy. Dlatego prawnicy, bez nich nic się nie uda. Uczciwych ! Jeśli ktoś odkupi Wisełkę to dobrze, będziemy mogli sfinansować jakiegoś grajka. Jeśli nic z tego nie wyjdzie , to zawsze będzie można komuś pomóc, komuś choremu itd. Ważne żeby zajęły się tym osoby które znają realia w klubie , różne niuanse o których zwykły kibic nie ma zielonego pojęcia. Mądrze...
Założenie spółki nie jest problemem, ale z pewnością nie powinna to być pierwsza czynność. Jeżeli byłaby grupa ludzi, gotowa na przejęcie klubu z REALNĄ perspektywą przejęcia to dopięcie formalności w postaci założenia stowarzyszenia lub spółki to nie jest problem. Można wręcz kupić gotową. Nie tędy droga by się rzucać zakładać spółkę/stowarzyszenie. To tylko forma prawna. Tak więc nic tu po prawnikach, musi być najpierw jakaś organizacja (w sensie zorganizowana grupa ludzi) i/lub jakiś plan/kapitał.
Murzyn124
Junior Member

Stary 18.08.2016, 22:40
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Zbierać kasę na odkupienie klubu nawet po zawyżonej cenie bo Wisła to nasze wspólne dobro
Po co?
Na zakup Wisły są chętni inwestorzy, ale JM nie chce sprzedać.
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 18.08.2016, 22:41
Zrozumcie w końcu, że SKWK ma wy.......one na takie akcje. Oni już dawno przestali reprezentować kibiców Wisły, a teraz zajmują się swoimi interesami. Taka prawda
Saturas
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2016, 22:45
Murzyn124 napisał(a):Wyświetl post
Po co?
Na zakup Wisły są chętni inwestorzy, ale JM nie chce sprzedać.
Jeśli JM nie sprzeda klubu nikomu, to tak czy inaczej trzeba zbierać kasę by założyć nową spółkę i zacząć od IV ligi...
suikoden
Banita

Stary 18.08.2016, 22:45
Kasę trzeba zbierać albo odkupienie się Wiśle a jak będzie nowy właściciel to kasa może iść na akademia
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.08.2016, 22:50
Może wreszcie przestańmy chociaż na chwilę jeden na drugie naskakiwać i zacznijmy działać wspólnie? Bo zaraz obudzimy się z ręką w nocniku i przez pół sezonu będziemy oglądać resztę ekstraklasy w TV, a od przyszłego marzyć o IV lidze.

Jeśli ktoś ogarnięty ma konto na forum skwk (moje jest zablokowane od dawna) niech napisze do mnie na prv

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów