|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Znaczy Skorża
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Skorża nie ma takich jaj żeby się zdecydować wziąć Wisłę w takiej sytuacji. Będzie Elokwentny Franek, bo nie ma innej opcji. On to z resztą chyba wiedział od momentu zatrudnienia jego przyjacioła Tadka. Nudy nie będzie, oby było więcej komedii niż dramatu..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Żaden polski "wariant" nic tu nie da.
Piszę to niezmiennie od lat. Polska myśl szkoleniowa skompromitowała się wystarczająco, a każdy kolejny rodzimy "talent" trenerski nic nie wnosi do naszej piłki. Sprawa z trenerem jest dość prosta. Albo będziemy mieć kolejną prowizorkę (najbardziej prawdopodobne), albo przyjdzie wreszcie ktoś, kto zacznie robić stopniowy, ale regularny progres sportowy. Można poszukać po drugich ligach (np. Francja, Portugalia, Hiszpania) kogoś z umiarkowanymi wymaganiami finansowymi, ale już jakimś doświadczeniem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Teraz nie jest nam potrzebny, żaden szaman. Nawet Smuda wystarczy, żeby dograc lige i spokojnie sie utrzymac. Tak zapewnie bedzie, bo nie mamy slabych pilkarzy i wcale pewnie nie sa zajechani. Po 3 spotkaniach? Dajcie spokój takim bzdurom.
Nasza sytuacja to pokłosie ostatnich 8 kolejek. Nawet warszawa notujac taką serie była by obecnie ostatnia. Cos wygrają i poleci. Tak jak amica. A od nowego sezonu poszukać kogoś, tak jak kolega ziz99 napisał - włącznie trenera z zagranicy. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
sądzisz, że ktoś poważny z tych lig zamoczyłby się w takim szambie bez przyszłości?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2012
Offline |
|
|
Ja bym postawił na Dariusza Dźwigałe z Dolcanu. Drużyna jest liderem w pierwszej lidze, dodatkowo Dolcan właśnie się rozpadł, więc łatwo będzie go wyjąć. Raczej nie jest też szczególnie drogi. Ponadto, kiedyś zdarzyło mi się kopać piłkę w juniorach (z nieszczególnym powodzeniem) i trenował mnie właśnie Dariusz Dźwigała. Facet ma naprawdę wielką charyzmę. Gwarantuję, że nikomu sobie wskoczyć na głowę nie da i że żadnych świętych krów nie będzie. Lubi grę klepką i jak najdłuższe utrzymywanie się przy piłce, więc pasuje do wiślackiego stylu.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
opcja 100 razy lepsza od niemieckiego farmazona!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
My też się sparzyliśmy na młodym zdolnym
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Żdnych polskich trenerow na dorobku. Niech sie szkola w Ruchach czy Gornikach. Musimy postawic na kogos doswiadczonego w pucharach, majacego pojecie w rozgrywaniu duzej ilosci meczy.
Nie zalowac na trenera! Wysoki kontrakt ale na 2 lata z opcja przedluzenia na rok. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2012
Offline |
|
|
Sparzyliśmy się też na doświadczonych i średnio doświadczonych. Nie dramatyzujmy. Jest źle, ale nie aż tak, że trzeba cudotwórcy do utrzymania. Trzeba porządnego trenera, który chce grać piłką i nie da sobie wejść na głowę. Moskal miał dobre podejście do stylu gry, ale brakowało mu charyzmy, wiec odpadł. Pawłowski to również ciepłe kluchy, a do tego jego jedyna taktyka to dzida na Ondraska, więc jasne było, że tym bardziej się długo nie utrzyma.
Długofalowo potrzebne są zatem dwa elementy: chęć kontynuowania krakowskiej gry piłką i charyzma. Ponieważ wynik potrzebny jest na już, to powinien być Polak, który zna problemy Wisły. Dlatego najbardziej pasuje mi Dźwigała. Poza tym, jasne, junior ma inną optyką, ale pamiętam, że Dźwigała wzbudzał w zawodnikach coś pomiędzy wielkim podziwem, a strachem. Po nim trenował nas w juniorach (KS Wesoła) inny zawodnik z przeszłością w Ekstraklasie (Rafał Szwed) i naprawdę 15-latkowie potrafili go zakrzyczeć. Grupa zbuntowanych dzieciaków często jest równie ciężka do okiezłnania, jak grupa zawodowców z przerośniętym ego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie sa zajechani po 3 kolejkach ylko po okresie przygotowawczym. To wersja optymistyczna. W wersji pesymistycznej sa niedotrenowani i wtedy malo cos mozna zrobic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rudzki z C+ na Twitterze wspomniał, że Smuda albo Janas..
Tej drugiej opcji nawet nie ma co komentować, bo wtedy wynikałoby, że ktoś celowo wewnątrz Wisły chce skompromitować ten klub i wymyśla coraz to śmieszniejsze kandydatury. U dziennikarza zrzucam to karb chęci nabicia sobie obserwujących przy gorącym temacie. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ten Rudzki, który kilka lat temu wmawiał, że van Nistelrooy przyjdzie do Wisły?
Miał być van Nistelrooy, a skończyło się na symbolu tamtej Wisły Lameyu, który przez siedem miesięcy nie grał, w całym sezonie zagrał w czterech spotkaniach Championship, a był odtrąbiony jako wielki transfer po poważnych poszukiwaniach Stana Valckxa. Szybko się okazało, że to największy parodysta Ekstraklasy sezonu 2011/2012. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie zapomnę Janasowi, że nie zabrał Franka na mundial w 2006 r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Stawiam na Wdowczyka.Myslę,że ogarnąłby towarzystwo,a ostatnio w wywiadzie wspomniał o polskim klubie,z którym rozmawia.Jedyne co może być przeszkodą to korupcyjna przeszłość ,za którą zresztą jaki nieliczny poniósł karę.Nie jestem jego fanem ,ale wydaje mi się,że coś jest na rzeczy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeszcze jak zatrudniali Tadeusza Pawłowskiego,opcją nr 2 był Rumak...niestety.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Proponowanie Wdowczyka umoczonego i chyba prawomocnie skazanego za kupczenie meczów to byłby dopiero strzał w dziesiątkę... Żadnych takich typów na R22!
Cytat:
Ludzie szanujmy się i ten klub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To jest ekstraklasa, tu naprawdę niewiele potrzeba do zwycięstwa. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Większość nie widzi w tym nic złego, bo przecież Smuda powiedział, że pomoże Wiśle za darmo. Za darmo! A no tak a kontrakt, który ma i pieniądze o które się sądzi to pikuś, ważne że połowie zaświeciła się lampka, że WIELKI WIŚLAK FRANZ SMUDA będzie za darmo trenował klub. Zejdźcie na ziemie. Nie wiem do czego mogą się posunąć ''kibice'' Wisły byle tylko utrzymać klub. Może jakby Filipiak przyszedł z propozycją wykupienia Wisły w zamian za utrzymanie to połowa by się zgodziła i znalazła sobie nowego ''zbawiciela''. Zarząd/Kapka dali dupy po całości z Wesołym Tedem i teraz dają dupy jeszcze raz przywracając na stanowisko Smudę. Straciłem jakąkolwiek nadzieję, że w tym klubie może być choć odrobinę lepiej. Jak wy sobie wyobrażacie współpracę na linii Smuda - piłkarze, Ci sami piłkarze, którzy go z tej Wisły zwolnili? Brożek, Głowacki, Sadlok i reszta.. Wejdzie Smuda do szatni jako król, którego wyjebano drzwiami a on wraca oknem? To mam poprawić atmosferę w drużynie? Przecież to jest kpina z kibiców, którzy łożą na ten klub kupując karnety i bilety.. Każdy doskonale Smudę zna i każdy wie, że Smuda będzie jechał na tym koniku, że wrócił i on rządzi i koniec kropka.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 01.03.2016 o godz. 11:00.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po twoim poście straciłem nadzieję że to tylko plota...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Za Cupiała mieliśmy już więcej trenerów niż przykładowo Liverpool w całej swojej grubo ponad stu letniej historii. U nich Klopp jest trenerem numer 18 (w ciągu 124 lat), a u nas za samego Cupiała Broniszewski będzie dzisiaj 29. trenerem, a jego następca jubileuszowym trzydziestym! Juhu! I to wszystko w zaledwie 18 lat!
Wydaje mi się że Pan Bogusław na tym nie poprzestanie, że prawdziwą ambicją jest pobić Liverpool w ciągu jednego tylko sezonu, to by było coś! Trzymam kciuki, do końca rundy zasadniczej jeszcze sporo kolejek, można co 3 dni wymieniać szkoleniowców, a potem jeszcze runda finałowa, 7 kolejek to potencjalnie 7 trenerów. Jak się postarają to kto wie...
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 01.03.2016 o godz. 11:20.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja cały czas mam nadzieje, że to tylko plotka. W grudniu też puszczono plotkę, że wraca Smuda, a wyskoczył całkiem niespodziewanie Pawłowski.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Piłkarze to są od zapierdalania, a nie zwalniania swojego, teoretycznie i praktycznie, szefa. Cupiał albo Dunin powinien w takim wypadku drużynę wziąć na dywanik i krótko i zwięźle przekazać, kto rządzi w szatni, jeśli nasza wesoła gromadka ma jakieś wątpliwości. Ktoś w tym klubie spowodował zupełne odwrócenie hierarchii trener - piłkarze, i nieustannie ten stan pielęgnuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ponoć to nie plotka :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W ciągu dwóch tygodni? to my tego trenera chcemy na fazę finałową podpisać czy jak?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Przypomnę, że po piątkowym meczu mamy przerwę na reprezentację ![]()
A co jeżeli piłkarze na dywaniku zarządu byli właśnie przed zwolnieniem Pawłowskiego? Jeżeli każdy z nich podważył umiejętności trenerskiego naszego byłego szkoleniowca i w tym wypadku się nie mylili?
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 01.03.2016 o godz. 11:34.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|