The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2013, 21:21
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Co do rozruszania gry, moim zdaniem duża w tym zasługa również Sarkiego. Nie wiem co siedzi w głowie Kulawika, ale trzymanie na ławce Sarkiego i wystawianie Garguły jest sabotażem.
Garguła wypadał katastrofalnie w poprzednich meczach, ale dzisiaj zagrał jednak bardzo dobre zawody, przynajmniej w 1 połowie.

Co do Sarkiego - spodziewałem się go w 1 składzie w ataku. To obecnie nasz najlepszy technicznie i motorycznie piłkarz ofensywny. Mógł grać zamiast Boguskiego od początku. Ale pewnie "likwidator" Bednarz i tak nie przedłuży z nim kontraktu...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.04.2013, 21:22
Przy okazji offtop dla rozładowania atmosfery (nie dotyczy piłkarzy - oni mają trzymać atmosferę do środy) zupełnie bez napinki: wszedłem sobie na moment na forum Legii i przeczytałem o rzekomych niepodyktowanych 2 karnych i 2 czerwonych kartach, czyli o skrzywdzonej (L)adacznicy. Zastanawiam się, nawet jeśli ktoś długo pił wódkę z Antonio b. szefem UOPu. Gdzie te karne i kartki można było dostrzec? Siergiei na Koseckim - dla mnie sytuacja jasna: na takim skrzyżowaniu pierwszeństwo ma bramkarz. Co jeszcze? nic mi nie przychodzi do głowy...
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.04.2013, 21:25
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Poniższym obrazek jest kwintesencją pracy tego pana dzisiaj wieczorem
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...48593279_n.jpg
czy Pan sędzia bramkowy ma obiecane najlepsze miejsca na Pepsi Arenie podczas meczu LM z udziałem Legii Warszawa ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.04.2013 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2013, 21:27
dla mnie podsumowanie meczu jest krótkie:

DRUKARZE (L) PZPN WARSZAWA - WISŁA KRAKÓW 2:1
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 13.04.2013, 21:27
@ Adealix - Pareiko na Kosie na pewno bez faulu bo był spalony.

Jakby nie było spalonego to dla mnie co najwyżej za wysoka noga czyli wolny pośredni i bez kartki lub najwyżej żółta.

Ja kojarzę jedno ostre wejście Sobola prostymi nogami... Wyglądało groźne w zwolnionym tempie ale ja bym dał żółtą... Karnego dla Legii nie widziałem żadnego.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.04.2013, 21:29
Po raz pierwszy od dłuższego czasu nie mam specjalnych pretensji do naszych.
Byli lepsi od drużyny, która ma indywidualnie lepszych zawodników.
Gdyby nie pomoc sędziego...

Wbrew temu co niektórzy piszą Legia nie miała niczego pod kontrolą. No może poza sędziami...

Sikorski

Jeżeli chodzi o zaangażowanie to nie powinno się ich chwalić. Tak powinno być w każdym meczu.
Ale pochwale, zaangażowanie było.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2013, 21:33
THECHRIS - zanim będziesz pisała kolejne głupie i prowokacyjne posty to przypomnij sobie słowa największego WIŚLAKA - Henryka Reymana. Wiesz kto to Henryk Reyman - słyszałeś kiedyś o nim ? (ja mam pewne wątpliwości)

Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki.

dzisiaj piłkarze zagrali zgodnie z powyższą sentencją, przegrali ale są godni podania ręki ! - a przegrali dzięki czarnej mafii.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.04.2013, 21:33
thechris napisał(a):Wyświetl post
Bez obrażania proszę. Piłka nożna nie polega na zaangażowaniu na 101% jak kolega napisał powyżej. Polega przede wszystkim na umiejętnościach. Dalej... Piłka nożna w polskim wydaniu ligowym nie polega na tym aby natłuc rywalowi jak najwięcej goli, tylko na zdobyciu 3 punktów. Legia miała prowadzenie 2:0 i było normalne, że cofnęła się i rozbijała z łatwością przez 70 minut kolejne nieudolne ataki Wisły. Są różne drogi do zdobycia 3 punktów... w polskiej lidze rzadko kiedy ktoś dąży do dobicia rywala. Legia nie miała żadnego interesu w tym aby dalej atakować... Dalej... piłka nożna nie polega na tym aby tworzyć sytuacje (których Wisła za wiele nie stworzyła) tylko polega na skuteczności... A na koniec, porównaj sobie poziom merytoryczny, poziom kultury mojego postu z Twoim...

Mecz miał swoją dramaturgię tym bardziej boli. Największym przegranym jest Małecki, który zachował się jak sabotażysta i totalny egoista. O sędziach za parę tygodni mało kto będzie pamiętał. Wynik poszedł w świat. Legia zdobyła na Wiśle w tym sezonie 6 punktów a to chyba się jeszcze nie zdarzyło w erze Cupiała.
A nie przyszło Ci do głowy, "sherlocku"- że, gdyby nie przekęcona bramka na 0-1, nie bylo by od razu 0-2 bo to WISŁA do tego momentu prowadziła grę? Jest wolność wypowiedzi-ok...Bijesz wyłącznie pianę od wielu wielu miesięcy na tym forum- (bo, subiektywnie śmiem twierdzić, że chcesz zaistnieć w dyskusji poprzez kontrowersyjne ale głupawe posty które nic nie wnoszą. Zatem- w kwesti formalnej- mam pytanie: Dlaczego nie wykorzystasz szansy żeby się zamnknąć i nie w....iać ludzi po tak zjebanym przez "sędziów"?
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.04.2013, 21:35
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
czy Pan sędzia bramkowy ma obiecane najlepsze miejsca na Pepsi Arenie podczas meczu LM z udziałem Legii Warszawa ?

Po tym, co pokazała Legia to nie ubije nawet muchy w kiblu w Europie.

Szkoda, że na tle tak beznadziejnej Legii Wisła zaprezentowała się równie słabo. Ten szarpnie, ten przedrybluje, ale i tak brakuje jakiegoś ogólnego planu gry, żeby to miało ręce i nogi (czyli żeby się do ....y nędzy wystawiali do podań). Ciągle zero przyspieszenia gry, zmienności pozycji.
Idzie akcja, wybicie i nikt nie stoi na 30 metrze, żeby to zebrać. Tak się nie robi.

Zaangażowanie było, nawet biegali, tutaj nie ma co mieć pretensji.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.04.2013, 21:37
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 13.04.2013, 21:42
thechris napisał(a):Wyświetl post
@ Adealix - Pareiko na Kosie na pewno bez faulu bo był spalony.

Jakby nie było spalonego to dla mnie co najwyżej za wysoka noga czyli wolny pośredni i bez kartki lub najwyżej żółta.

Ja kojarzę jedno ostre wejście Sobola prostymi nogami... Wyglądało groźne w zwolnionym tempie ale ja bym dał żółtą... Karnego dla Legii nie widziałem żadnego.
Gadka szmatka... Na faulu na Sarkim po którym ma złamany obojczyk od kontaktu z nogą co powinien dać sędzia? Mecz był generalnie twardy, ale fair. Siejewicz ustawił poprzeczkę wysoko, ale przynajmniej był konsekwentny. Pod względem fauli mam wrażenie nie skrzywdził żadnej ze stron. A groźnie wyglądało wiele zagrań op obu stronach.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 13.04.2013, 21:49
Sędziom to wy powinniście dzisiaj dziękować bo ten wynik was bardziej urządza niż nie przegranie z Legią.
Co do gry Wisła całkiem nieźle, my przy 2:0 to już chyba w szatni byliśmy i różnie mogło być gdyby nie błąd sędziego przy pierwszej bramce.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.04.2013, 21:53
O ewidentnym karnym Jodłowca też zapomniałeś , jak widać ?
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Stary 13.04.2013, 21:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
O ewidentnym karnym Jodłowca też zapomniałeś , jak widać ?
Nawet wasz Boguski twierdzi że karnego nie było:
Rafał Boguski: Jak mogę skomentować sytuację z pierwszą bramką dla Legii? Kolejny raz sędzia popełnił błąd, a ten gol podciął na skrzydła. Chwilę później goście dołożyli kolejne trafienie. Chcieliśmy coś zmienić, ale nam nie szło. Moim zdaniem arbiter podjął słuszną decyzję o niepodyktowaniu rzutu karnego dla nas. Jodłowiec po prostu został nabity. Szkoda, że po niezłym spotkaniu nie mamy nawet punktu.

To nie było zagranie ręka przypadkowe nabicie i to przez naszego zawodnika.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.04.2013, 21:58
krwawy napisał(a):Wyświetl post
Sędziom to wy powinniście dzisiaj dziękować bo ten wynik was bardziej urządza niż nie przegranie z Legią.
Co do gry Wisła całkiem nieźle, my przy 2:0 to już chyba w szatni byliśmy i różnie mogło być gdyby nie błąd sędziego przy pierwszej bramce.
Tak wy już w finale PP gracie i karty rozdajecie...

Cytat:
przypadkowa ręka to też ręka jeśli nie jest przy ciele, zmienia lot piłki proste.za celowe zagranie ręką to jest w najlepszym wypadku żólta kartka na środku boiska.

ps:zobacz sobie dzisiejszego karnego dla Ruchu przy stanie 2-0, wtedy równo wszyscy komentatorzy mówili o zasłużonym karnym.
Takie sytuacje są różnie interpretowane i praktycznie sędzia może zrobić co chce.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 13.04.2013 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.04.2013, 22:07
Kibicowałem z D23..nie miałem żadnych problemów z dostrzezeniem autu przy 1 bramce dla Legii, reka w polu karnym tez była widoczna dla mnie jak i znajomych kibicujacych obok. Sedzia stał jakies 5-10 metrow od zdarzenia. Przestanmy mowic o ludzkiej ulomnosci i bledach. To przekracza wszelkie granice. Kolejny mecz i kolejne oszustwo. Na meczu bylo Nas, kibiców prawie 25000. Gleboko wierze ze wsrod fanow Wisly znajdzie sie prawnik. Pozew zbiorowy, 25 tys fanow z zadaniem zwrotu pieniedzy przez Pana sedziego liniowego (srednia cena biletu wyniesie ok 30 PLN na osobe) + dozywotni zakaz pelnienia jakichkolwiek funkcji przez Pana J. zwiazanych z meczami pilki noznej. To sie kiedys musi skonczyc...
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Stary 13.04.2013, 22:10
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post

przypadkowa ręka to też ręka jeśli nie jest przy ciele, zmienia lot piłki proste.za celowe zagranie ręką to jest w najlepszym wypadku żólta kartka na środku boiska.

ps:zobacz sobie dzisiejszego karnego dla Ruchu przy stanie 2-0, wtedy równo wszyscy komentatorzy mówili o zasłużonym karnym.
Takie sytuacje są różnie interpretowane i praktycznie sędzia może zrobić co chce.
"Przepisy gry w piłkę nożną można znaleźć na stronie FIFA. Jasno z nich wynika, że karane mogą być tylko celowe, rozmyślne ("deliberately") zagrania ręką. Nie ma w tych przepisach nic, na co tak często powołują się dziennikarze, komentatorzy, czy też wy - kibice. Na przykład sprawa tak zwanej "korzyści" - to coś, czego w przepisach nie znajdziemy. W ocenie gry ręką kluczowa jest celowość i dopiero jeśli ta celowość występuje, sędzia musi ocenić intencje zagrywającego ręką zawodnika. "
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.04.2013, 22:11

Ale po co dyskutujesz z towarzyszem G.Przecież on nawet przepisów nie zna bo po co
Rękę można było odgwizdać, można było i nie odgwizdać.Ciężko stwierdzić czy był to przypadek czy nie - raczej przypadek ale jak dla mnie ten przepis jest chujowy(i nie chodzi mi tu że akurat to się obróciło przeciwko nam).
Powinno być - przy ciele , nie ma karnego, machanie łapami(nawet instynktowne), jest karny ale mniejsza z tym

Ogólnie to zastanawia mnie jedno, czy to my mieliśmy przebłysk czy Legia jest aż tak słaba bo gdyby tak człowiek nie wiedział którzy walczą o mistrza a którzy o nic, którzy prowadzą jakąś tam politykę transferową, a którzy jej nie prowadzą, no i którzy którzy mają wszystko płacone a którzy nie mają - to stwierdził bym że to drużyna w czerwonych koszulkach jest tą na pierwszym a nie na 12 miejscu.

Ogólnie niezły mecz, fajnie też na trybunach ale fenomenu tych .......onych achtungów to nigdy nie zrozumiem.Może jestem za stary ale dla mnie to jest gorsze niż trąbki,klaskarki i wuwuzele razem wzięte -ale się nie znam
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2013, 22:16
Nawet wasz Boguski twierdzi że karnego nie było:
Rafał Boguski: Jak mogę skomentować sytuację z pierwszą bramką dla Legii? Kolejny raz sędzia popełnił błąd, a ten gol podciął na skrzydła. Chwilę później goście dołożyli kolejne trafienie. Chcieliśmy coś zmienić, ale nam nie szło. Moim zdaniem arbiter podjął słuszną decyzję o niepodyktowaniu rzutu karnego dla nas. Jodłowiec po prostu został nabity. Szkoda, że po niezłym spotkaniu nie mamy nawet punktu.

po pierwsze co twierdzi Rafał to mało w Krakowie interesuje, niech idzie chłoptaś do teatru a nie wypowiada się na takie tematy. On nawet z diabłem siadłby do jednego stołu. Po drugie wiele jest takich sytuacji, gdzie sędziowie takie "nabite" ręki gwiżdżą bo nie są naturalnie ułożone i zwiększają powierzchnie ciała - tak to pewnie oceni Pan Stępniewski... a przynajmniej tak powinien jeśli byłby konsekwentny.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.04.2013 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 13.04.2013, 22:21
"Przepisy gry w piłkę nożną można znaleźć na stronie FIFA. Jasno z nich wynika, że karane mogą być tylko celowe, rozmyślne ("deliberately") zagrania ręką. Nie ma w tych przepisach nic, na co tak często powołują się dziennikarze, komentatorzy, czy też wy - kibice. Na przykład sprawa tak zwanej "korzyści" - to coś, czego w przepisach nie znajdziemy. W ocenie gry ręką kluczowa jest celowość i dopiero jeśli ta celowość występuje, sędzia musi ocenić intencje zagrywającego ręką zawodnika. "
Krótkie pytanie i postaraj się być obiektywny: Wyobraź sobie 1-2 dla Wisły na Łazienkowskiej w 80 minucie meczu i w polu karnym Wisły Głowacki nastrzelił w rękę Chaveza. Ciekaw jestem gdzie by było Twoje deliberately Dla mie sprawa jest oczywista: Jodłowiec odniósł korzyść z tego zagrania (zwiększył powierzchnie swojego ciała), gdyby nie ręka, piłka po prostu by go ominęła i powinien być karny. Negowanie tego jest dowodem na nieobiektywność albo ignorancję.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Stary 13.04.2013, 22:24
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Krótkie pytanie i postaraj się być obiektywny: Wyobraź sobie 1-2 dla Wisły na Łazienkowskiej w 80 minucie meczu i w polu karnym Wisły Głowacki nastrzelił w rękę Chaveza. Ciekaw jestem gdzie by było Twoje deliberately Dla mie sprawa jest oczywista: Jodłowiec odniósł korzyść z tego zagrania (zwiększył powierzchnie swojego ciała), gdyby nie ręka, piłka po prostu by go ominęła i powinien być karny. Negowanie tego jest dowodem na nieobiektywność albo ignorancję.
To było tak - nasz zawodnik wybijał piłkę z naszego pola karnego i nasz Jodowiec przypadkową ręka mu w tym przeszkodził, gdzie tu Jodłowiec odniósł korzyść oświeć mnie
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 13.04.2013, 22:26
Cytat:
"Przepisy gry w piłkę nożną można znaleźć na stronie FIFA, Jasno z nich wynika
A wynika że jak bramkarz może łapać piłke tylko w polu karnym to może to zrobić w polu karnym rywala >?<
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 13.04.2013, 22:27
To było tak - nasz zawodnik wybijał piłkę z naszego pola karnego i nasz Jodowiec przypadkową ręka mu w tym przeszkodził, gdzie tu Jodłowiec odniósł korzyść oświeć mnie
zwiększył powierzchnie ciała i ręka była nienaturalnie ułożona - tak to zawsze ocenia sędzie Stępniewski !!! to wystarczy na karnego
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale po co dyskutujesz z towarzyszem G.Przecież on nawet przepisów nie zna bo
Przecież sam jesteś towarzyszem, wystarczy poczytać twoje wcześniejsze wypociny żeby się zorientować z kim ma się do czynienia (może resortowa rodzinka)

Cytat:
Może jestem za stary ale dla mnie to jest gorsze niż trąbki,klaskarki i wuwuzele razem wzięte -ale się nie znam
Jak to mówią stary a ....... . I w tym wytłuszczonym zdaniu miałeś rację.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Adenalix -ostatni post z mojej strony(już i tak za dużo nabiłem). Jak bym był złośliwy to ignorancją obarczył bym Ciebie.
Takie są przepisy.Nie ma w nich o zwiększaniu powierzchni itp.Inna sprawa że jak dla mnie 8 na 10 sędziów mimo to odgwizdało by karnego i nie zostało by to zakwalifikowane jako ich błąd.
Po prostu mimo iż przepis jasno mówi o celowości a nie o powierzchni czy korzyści, to ten przepis jest trochę martwy.Sędziowie robią swoje a potem mamy takie przepychanki - moim zdaniem dlatego że jest to chujowy przepis
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.04.2013, 22:30
Mecz z duza ambicją i determinacją.Z Sercem.Reyman bylby dumny.

Tylko tyle ze z PZPN wygrać się nie da.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 13.04.2013, 22:31
krawy po prostu kłócisz się z rzeczywistością. Zinterpretuj teraz w sposób dla Ciebie satysfakcjonujący pierwszą bramkę i możemy śmiało rozejść się do spania. Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 13.04.2013, 22:34
Zwyczajnie jak zawodnik interweniuje w polu karnym i nie ma rąk przy ciele może być to interpretowane jako ograniczanie pola dogrania/strzału i dyktuje się w takich wypadkach karnego.Podkreślam że być może, bo raz dają, raz nie.Po tym co zrobił z pierwszą bramką nie powinien się wahać, zwłaszcza że wiedział o tej sytuacji.
Tak samo mecz Jaga-Pogon tydzien temu, zawodnik w murze stoi z rękoma w górze i piłka w rekę go trafia i sprawa normalna że karny
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 13.04.2013 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.04.2013, 22:43
Ja bym karnego też nie podyktował. Ale żeby nie było, zaliczenie pierwszej bramki to naturalnie skandal i złodziejstwo. Ligę generalnie mam już gdzieś (wystarczy, żeby jeździli na dupach jak dzisiaj), ale szkoda takiej fajnej serii jak ta, która poszła dzisiaj do piachu.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów