|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa? | |||
| Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! |
|
26 | 14,13% |
| Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! |
|
74 | 40,22% |
| Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. |
|
32 | 17,39% |
| ''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. |
|
52 | 28,26% |
| Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Barcelonę to chcą robić teraz. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No to dzisiaj czeka nas wielki sprawdzian. Bardzo liczę na Chrapka, ale nie będę ukrywał - moje nadzieje spowodowane są opinią, jaką cieszy się on na forum. Może któryś z młodych napastników się pokaże, ale wydaje mi się, iż od początku szansę otrzyma Sikorski.
Zastanawiający jest brak Quioto - przecież jego gry jeszcze nie można obiektywnie ocenić, toteż czemu miałby być odstawiany? Jeśli chodzi zaś o porównanie składów obydwu drużyn, to zastanawiam się, dlaczego niektórzy tak mocno zaklinają rzeczywistość i piszą, że jesteśmy lepsi. Bądź co bądź - po meczu spodziewam się serii lamentów. Miło będzie poczytać. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dziś z Polonią najwyżej zremisujemy i to przy dużym szczęściu. Mam nadzieję, że chociaż PP nam wyjdzie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Musimy się doczłapać do pucharów w tym sezonie po w przyszłym nie będzie kogo sprzedać na łatanie dziury. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ajak nie - to strach się bać. Jak już ktoś pisał - czy przy sprzedaży tych wszystkich zawodników oni zastanawiają się jaka będzie frekwencja na stadionie, gdy Wisła (odpukać!) będzie przegrywać? Czy uwzględnili to w swoich "oszczędnościach"? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Frekwencja będzie moim zdaniem taka jak na rewanżu z ruchem w PP. Oni na bank tego nie uwzględnili twierdzą, że na ME w ekstraklasie będzie regularnie przychodzić 15 tys kibiców i oni kupę kasy zaoszczędzą... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
zagramy kilka spotkań w takim składzie i będzie można obiektywnie ocenić czy młodzi się nadają na ten moment do kadry pierwszego zespołu , forumowicze niestety uwielbiają forować wyroki zanim ktoś cokolwiek zagra |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop - jak nie będzie zaplecza, nie ma siły by nasza młodzież była coś warta... niestety.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja mam na ten tamat inne zdanie - zaplecze jest konieczne, ale jeszcze bardziej potrzebni są odpowiedni szkoleniowcy. Wydaje mi się, ze takich po prostu w Polsce nie ma i choćbyśmy mieli bazę to nic z tego bez odpowiedniej kadry nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
+1 jeśli cudowna młodzież Wiślicka nie okaże się tak cudowna jak zakładano jesteśmy w czarnych pośladkach. Że tak powiem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
czyli uważasz że ugrają gorsze wyniki niż banda przepłacanych obcokrajowców w lidze rok temu za Maaskanta/Moskala czyli przegrane z Górnikiem , Koroną , Podbeskidziem , Lechią czy Polonią u siebie i 7 miejsce w lidze ? jeśli tak , to w najgorszym wypadku porównywalne , ale wg mnie podium przy dobrej organizacji gry jest realne , tym bardziej ze konkurencja ( poza Legią ) też nie dysponuje tak szeroką kadrą
Ostatnio edytowane przez Karherop : 31.08.2012 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Mało tego, wyśmiewane gwiazdy pokroju Boguskiego, Małeckiego czy Kirma, gdy z konieczności grali na pół gwizdka w młodej, to byli wyróżniającymi się piłkarzami, gdyby nie oni, pewnie byłby problem nawet z tym dwunastym miejscem... Dawanie szansy młodym polskim piłkarzom polega na wprowadzaniu do jedynastki, jednego, dwóch młodych zdolnych. U nas jak sytuacja się nie zmieni, to za rok, będziemy mieć dwóch trzech doświadczonych piłkarzy a reszta młodzi zdolni, i walka o pierwszą 10... Zastanawia mnie twój optymizm. Względem ubiegło słabego sezonu, straciliśmy Małeckiego, Kirma, Jirsaka, Nuneza, Biton - wszyscy oni wystąpili w ponad 100 meczach, strzelili 16 goli. Kto teraz zrobi to za nich? Że nie wspomnę o ilości asyst... Najlepszy strzelec młodej Wisły w tym sezonie - nie jaki - Rafał Boguski?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 31.08.2012 o godz. 15:29.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Z tego co obserwowałem naszą młodzież to mamy słabe roczniki 91-92, lepszy rocznik 93 i 94 i kilka talentow w 95. Kiedy nastala potrzeba grania mlodzieza to nie mamy z czego wybierac (roczniki 91 i 92). Stąd trenuja ci mlodsi, ale oni fizycznie sa jeszcze za slabi, to jeszcze dzieci a nasi kopacze ich polamia. Już widze jak taki Kolanko czy Kamiński walczą bark w bark z Kuzerą czy Stano.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
100 % własne źródło ![]() --------- Odbiegając trochę od tematu. Zastanawiająca jest trochę panika wszechobecna na forum szczególnie w tym temacie czy w Polityce transferowej.. Przecież nie tak dawno, każdy krzyczał, wręcz domagał się tego aby pozbyć się z klubu ''darmozjadów'' - pozbyliśmy się Kirma, jednego z nich i nagle zaczyna się panika, że nie mamy kim grać, że na skrzydło wejdzie jakiś młody zawodnik bez doświadczenia i ogrania na ligowych boiskach. Ale zaraz czy lud (kibice) przypadkiem za czasów Roberta Maaskanta nie wołał: ''zdejmij rodaków postaw na młodych Polaków''? Maaskant nie do końca był przekonany co do słuszności tego hasła rzuconego z trybun. Ale czasy się zmieniły, zmienił się trener przyszedł Probierz, osoba znana z tego, że w poprzednim klubie w Jagiellonii nie bał się postawić na młodych zawodników wystawiając ich często w pierwszym składzie, lub dając pograć dłuższe fragmenty meczu. Kibice nadal wołali że chcą w składzie więcej Polaków, więcej młodszych zawodników i oto dziś nadszedł dzień w którym Probierz zapewne da szansę kilku zawodnikom z ME - i co? I nagle okazuje się, że ten sam lud ma jakieś obawy, szuka winnych w osobie Bednarza ( po części słusznie ale to dyskusja na inny czas), pisze, że z taką ''18'' remis będzie dobrym rezultatem. Ale przecież sami jeszcze nie tak dawno tego chcieliśmy, sami domagaliśmy się ''więcej Polaków!, więcej Polaków!'' wychodząc z założenia, że lepszy młody Polak niż stary Jaliens, czy Kirm - okej zgoda, tylko trzymajmy się jednej linii - odszedł Kirm, za niego do kadry włączony został ktoś z ME - więc żądanie ludu zostało spełnione... Nie można mieć teraz pretensji, skoro wcześniej wymagało się aby każdy trener co obejmował ''Białą Gwiazdę'' stawiał na Polaków! I oby im się wiodło.. Bo na dzień dzisiejszy i myślę, że nawet na tą rundę jesteśmy jakby nie patrząc na nich skazani, czy tego chcemy czy nie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
stawianie na mlodziez to wyraz zmiany na polityke dlugofalową, a w zwiazku z tym trzeba zweryfikować swoje oczekiwania co do danego sezonu. Problem jest tylko w tym by:
a) ta mlodziez byla warta stawiania b) nie przesadzic i nie stac sie Arsenalem, ktory stawia tylko na mlodziez, a sukcesy klubu pamietaja tylko starsze pokolenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Stawiajmy na młodzież, ale z głową, a nie dlatego, że tego wymaga potrzeba. Baza, baza, baza. No i baza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...jest-szkolenie Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To znaczy? PZPN nam daruje jak nie spełnimy wymogów?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
pozdrawiam w papierach to mogą i mieć boisko wynajęte w Wałbrzychu
podpisuje sie pod tym wszystkimi kończynami ,, nie ma nic gorszego niz dwulicowość i niekonsekwencja
Ostatnio edytowane przez Karherop : 31.08.2012 o godz. 17:04.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, zaplecze to dla mnie infrastruktura i odpowiednia kadra. A trener Marzec... to trener Marzec.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zobaczyłem tą 18 i...łooo Jezu oby chociaż punkt wywalczyli bo do Krakowa przyjeżdż przynajmniej na papierze drużyna znacznie lepsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wymóg dotyczy drużyn Ekstarklasy, I ligi już nie...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
pytanie z innej beczki. czy kolo starej hali wisły mozna parkowac auta? tzn,czy mozna tam wjechac na parking czy jest ono zakmniete i dostepne tylko dla vip czy jakis innych ludzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
DyskoPolo bedzie mialo dzisiaj uzywanie patrzac na nasz sklad...co sie porobilo...
Remis biore w ciemno. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|