The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2011, 14:43
Proud napisał(a):Wyświetl post
Małe sprostowanie.

Była to wypowiedź/artykuł świniaka Godlewskiego kryptolegionisty z tygodnika Piłka Nożna.
Gość wysmarował artykuł o Leszku Sasie (chyba nie przekręciłem nazwiska bądź imienia), który był odpowiedzialny za obsady sędziowskie a kiedyś pracował dla Tele-Foniki.

Po tym artykule tak jak piszesz, rzeczywiście był okres w którym nie dyktowano Wiśle karnych.
Saks sie nazywal i byl zatrudniony w TF w czasie pracy w PZPN.
Afere rozkrecila legia, po tym jak w 3 pierwszych kolejkach dostalismy 4 karne. M.in z Ruchem 2 i w Lubinie 2.
z Ruchem bark sobie wybil Szymkowiak, a w Lubinie jeden karny byl za reke w polu karnym. Pamietam jak dzis. Wisla w tych 3 meczach stworzyla chyba z 60 sytuacji podbramkowych.
Pozniej bylismy ewidentnie krzywdzeni przez sedziow - w tym, w meczu w Warszawie gdy kucharski skopal Glowackiego.
Sezon 02/03. Na szczescie i tak zdobylismy MP.

Ale to srodowiska zwiazane z L rozkrecily ta bzdurna afere i Wisla miala przez to pod gorke.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.09.2011, 14:49
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
wściekłe pięści węża, sayek89 - dzięki Bogu to nie wy gracie dziś bo przegralibyśmy przed wyjściem na boisko.
Masz racje, nie jestem profesjonalnym piłkarzem więc dzięki B... nie gram dziś... Ale mimo wszystko wierze w nasz sukces i że wrócimy z tarczą...

Bo przecież wiara umiera ostatnia...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.09.2011, 14:59
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Saks sie nazywal i byl zatrudniony w TF w czasie pracy w PZPN.
Afere rozkrecila legia, po tym jak w 3 pierwszych kolejkach dostalismy 4 karne. M.in z Ruchem 2 i w Lubinie 2.
z Ruchem bark sobie wybil Szymkowiak, a w Lubinie jeden karny byl za reke w polu karnym. Pamietam jak dzis. Wisla w tych 3 meczach stworzyla chyba z 60 sytuacji podbramkowych.
Pozniej bylismy ewidentnie krzywdzeni przez sedziow - w tym, w meczu w Warszawie gdy kucharski skopal Glowackiego.

Ale to srodowiska zwiazane z L rozkrecily ta bzdurna afere i Wisla miala przez to pod gorke.
Masz rację.

Jestem jednak pewny, że artykuł w PN się ukazał. Pamiętam nawet, że był umieszczony na ostatniej stronie, na czarnym tle i na zdjęciu był pan Saks. Autorem na pewno był Godlewski.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.09.2011, 15:02
Cytat:
Potencjalny mecz kolejki z kilogramem emocji i stanem przedzawałowym co kwadrans. Lech zmobilizowany jak rzadko, a Wisła... Wersja optymistyczna: Wisła zmobilizowana jeszcze bardziej, trener Maaskant gra w środku dwoma ofensywnymi pomocnikami, Kirm wykorzystuje nieobecność Małeckiego i wreszcie trafia do bramki, a obrona stanowi prawdziwy monolit, bo Kew Jaliens siedzi na ławce. Wersja pesymistyczna: Jaliens na środku obrony, na środku pomocy trzech defensywnych pomocników, Kirm gra jak zwykle, a na sztandarach Wisła ma wypisane ''Myślami jesteśmy już na meczu z Odense'', co w wolnym przekładzie znaczy: ''Średnio nam się chce''. Wersja katastroficzna: mecz prowadzi pan sędzia Borski.

wypisz wymaluj tak będzie... już widzę Czarka Wilka który po meczu mówi, że nastawiamy się na pierwszy mecz w LE, bo nie chcemy mieć w niej falstartu, dzisiaj nam nie poszło, ale wierzymy w kibiców że są z nami i że będą 16 września...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.09.2011, 15:07
labtec napisał(a):Wyświetl post
Cytat:
Potencjalny mecz kolejki z kilogramem emocji i stanem przedzawałowym co kwadrans. Lech zmobilizowany jak rzadko, a Wisła... Wersja optymistyczna: Wisła zmobilizowana jeszcze bardziej, trener Maaskant gra w środku dwoma ofensywnymi pomocnikami, Kirm wykorzystuje nieobecność Małeckiego i wreszcie trafia do bramki, a obrona stanowi prawdziwy monolit, bo Kew Jaliens siedzi na ławce. Wersja pesymistyczna: Jaliens na środku obrony, na środku pomocy trzech defensywnych pomocników, Kirm gra jak zwykle, a na sztandarach Wisła ma wypisane ''Myślami jesteśmy już na meczu z Odense'', co w wolnym przekładzie znaczy: ''Średnio nam się chce''. Wersja katastroficzna: mecz prowadzi pan sędzia Borski.

wypisz wymaluj tak będzie... już widzę Czarka Wilka który po meczu mówi, że nastawiamy się na pierwszy mecz w LE, bo nie chcemy mieć w niej falstartu, dzisiaj nam nie poszło, ale wierzymy w kibiców że są z nami i że będą 16 września...
Normalnie wycięte z horroru... Dla mnie ważniejszy jest dzisiejszy mecz niż puchary... Jedyny scenariusz który można przyjąć to wygrana lub remis... nic po za tym...

Czas pokazać w lidze kto został ostatnio Mistrzem i kto nim obecnie jest, a nie w pucharach gdzie innych to gó... obchodzi...
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.09.2011, 15:37
Stawiam na powtorke z zeszlego sezonu...ale mam nadzieje, ze sie pomyle.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 09.09.2011, 15:41
Trzeba to wygrac by przynajmniej na chwile uciszyc pyrylandie.
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.09.2011, 15:52
uciszyc ale tez nie dac im uciec bo za duzo pkt juz by mieli nad nami
[/URL]
Odpowiedz cytując
KruQ
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 09.09.2011, 15:53
Będzie dobrze ja to wam mówię
A poza tym "Dumni po zwycięstwie , WIERNI po porażce"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.09.2011, 15:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I kto to mówi
Człowiek spisek - śledzili cie dziś tak jak i wczoraj czy dali ci dychnąć?

Jak dla mnie to trzeba być zdrowo szurniętym by obwiniać w ostatnim 10leciu o cokolwiek sędziów jeśli chodzi o nas
Z tematu politycznego uciekłeś bo nikt juz tam nie chce słuchac twoich wypocin o wspaniałych rzadach Donalda T. to teraz próbujesz odreagowywać na sportowym

Poczytaj co bardziej zorientowani i mądrzejsi pisza kilka postów wyżej o sędziowaniu w tych 10 latach i nie baw sie już w podjazdy tylko ogladaj wiecej meczy na żywo a nie przez telewizor.

7 kotów napisał:
Cytat:
W pamięci tez zapadły 2 nazwiska sędziów, którzy zawsze lubili przekręcać Wisłę. Sedzia Ryszka i to co wyprawiał w Wodzisławiu - słynne 2:3 dla Odry oraz sędzia Mikołajewski, ten jechał nas na czerwono.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2011, 16:23
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Z tematu politycznego uciekłeś bo nikt juz tam nie chce słuchac twoich wypocin o wspaniałych rzadach Donalda T. to teraz próbujesz odreagowywać na sportowym

ziew
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
7 kotów napisał:
Poczytaj co bardziej zorientowani i mądrzejsi pisza kilka postów wyżej o sędziowaniu w tych 10 latach i nie baw sie już w podjazdy tylko ogladaj wiecej meczy na żywo a nie przez telewizor.

W pamięci tez zapadły 2 nazwiska sędziów, którzy zawsze lubili przekręcać Wisłę. Sedzia Ryszka i to co wyprawiał w Wodzisławiu - słynne 2:3 dla Odry oraz sędzia Mikołajewski, ten jechał nas na czerwono.
A co to 7 kotów to wyrocznia jakaś?Zresztą nie podpieraj się nim bo on w przeciwieństwie do Ciebie nie ma paranoi 24h
Temat sędziów w kontekście Wisły w tzw erze Cupiała jest kompletnie nieistotny, Ty natomiast ze swoimi teoriami i nagminnym płaczem jak to nas wszyscy wszędzie oszukują, znalazł byś się idealnie wśród kolegów z 2 strony Błoń.Tak jak dla Ciebie Wisła tak ich klub był zawsze i wszędzie prześladowany.Jeden wielki niekończący się spisek.

I na tym zakończę bo znów jakiś geniusz da mi bana z tekstem - o handlu w innym temacie
Tyle że temat nieświadomie zaczął Framat - odnieśliśmy się do tego( z 0 22) w jakiś krótkich wpisach i obaj dostaliśmy za to bany

edit by FraMat:
Nie, mój drogi. 022 sam skasował zaraz swoje wpisy, a bany byly za cos innego
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.09.2011 o godz. 16:32.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 09.09.2011, 16:33
Żuraw przed meczem Lech - Wisła
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...714,1,977.html

PS: Dziś tak bardzo już nie utożsamia się pan z Lechem?

Maciej Żurawski: To nie jest ten prawdziwy Lech. Oczywiście jest wielki i fajny stadion, są sukcesy i ma to dziś swoją wielką wymowę, ale... wtedy to był stary, swojski Lech! Inne czasy, dawny zarząd, mnóstwo zaległości finansowych, przekładane terminy spłat i mimo tego ta fantastyczna otoczka i atmosfera. Nie było w niej żadnej sztuczności, wszystko było naturalne i swojskie. Nie chcę porównywać obecnego klubu z dawnym, ale dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy..
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.09.2011, 16:37
mistrz

także Wisełka pojedzie dziś z Amiką, nie ma innego wyjścia
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.09.2011, 16:47
Wg mnie Żuraw powiedział szczerą prawdę. Funkcjonowanie w ekstraklasie "Lecha", "Polonii", a także - z nieco innych przyczyn - Cracovii wydaje mi się kpiną z idei czystej sportowej rywalizacji. Dlatego każda strata punktów z tymi zespołami boli, a każde zwycięstwo cieszy podwójnie.
Chcę dziś zobaczyć Wisłę jak z drugiego meczu z Liteksem: wyrafinowaną, skuteczną, zwycięską.
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 09.09.2011, 17:18
Dzis zaczynamy sezon ligowy.
I bardzo wiele ten mecz wyjasni.
Albo wyslemy mocny sygnal "we're back" albo na dłuższy czas przyzwyczaimy się do oglądania pleców Amici i Legii. Entuzjazm wronieckiej druzyny mozna teraz spektakularnie zgasic. Nie bedzie lepszej okazji.

Dowiemy sie tez jakim psychologiem jest Maaskant i czy nasi kopacze to wciaz chlopcy czy juz jednak mezczyzni.

I cos nie chce mi sie wierzyc w zapowiedzi otwartej, pieknej pilki Maaskanta. Wyglada mi to na klasyczne juz dla Roberta sianie lekkiej dezinformacji.
Bedzie raczej proba fizycznej dominacji srodka pola i szybkie kontry z wykorzystaniem skrzydel. Oby sie te skrzydla wreszcie obudzily.

Ciekawy tez jestem pojedynku bylego z obecnym DP reprezentacji.

Mam tez przeczucie, ze ktorys z glownych kandydatow do przelamania dzis wreszcie to zrobi. Genkov albo Kirm. Stawiam na tego drugiego.

Bylbym zapomnial - byle nie wybiegl na boisko Diaz. Rownie dobrze mozna by bylo po jego stronie postawic tuje w donicy. O donice mozna sie przynajmniej potknac.

Jazda.
Ostatnio edytowane przez HatefulRespect : 09.09.2011 o godz. 17:28.
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 09.09.2011, 19:18
Jest podany już skład. Maskant dostąpił oświecenia i uwaga nie wystawił Diaza.

Pareiko
Jovanović
Chavez
Jaliens
Paljić
Sobolewski
Nunez
Iliev
Melikson
Kirm
Genkov
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 09.09.2011 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 09.09.2011, 19:34
Początek spotkania,rzut rożny i znowu.. zagrywany na krótko.. nie wiem kto wpadł na taki pomysł, bo naprawdę nigdy nic z tego prócz strat nie mamy
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.09.2011, 20:20
Rozkręcamy się, brakuje szczęścia - poprzeczka , słupki. Kilka bardzo dobrych zagrań. A
Kirm to już chyba limit słupków / poprzeczek wykorzystał w tym sezonie. Pora na gola, gra nieźle.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 09.09.2011, 20:20
Pierwsza połowa koncert taką Wisłe chce się oglądać!!!
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 09.09.2011, 20:23
Może ktoś powiedzieć co się stało Genkovowi? Bo oglądałem od 15 minuty.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.09.2011, 20:25
Z tysiąc razy kurvowałem w trakcie I połowy przy naszych okazjach. Od bramki gramy dobrze i nawet miło dla oka, ale klasowy zespół za wszelką cenę strzeliłby drugiego gola, żeby Lecha zupełnie zniechęcić. Trzeba ich dobić póki się pozbierają, Nie wierzyłem, że Melikson nie trafił sam na sam. Kirm tradycyjnie - a to poprzeczka, a to w bramkarza. Wreszcie dobry Iliev.

Za wszelką cenę nie dać Lechowi rozwinąć skrzydeł!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.09.2011, 20:25
michalg napisał(a):Wyświetl post

ciężko powiedzieć co, uraz jakiś
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.09.2011, 20:26
michalg napisał(a):Wyświetl post
Chyba naciągnął przywodziciela...
rrr
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.09.2011, 20:44
Tak miało/powinno być na Cyprze...
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.09.2011, 20:56
idealny sklad wisly , nie ma slabych punktow
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.09.2011, 21:22
Od pamiętnego 0-3 na Ł3 nie widziałem TAKIEJ dominacji Wisły na boisku rywala z pierwszej "3".
Tak grającą Wisłę chce oglądać ZAWSZE, nawet jak kiedyś przegrać przyjdzie.
Co do zachowania rudego Borskiego i super fair-play drużynki Amiki po faulu na Nunezie- licencję mozna kupić, honoru NIGDY. Dobranoc
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.09.2011, 21:24
Najlepszy mecz Wisły w sezonie, szkoda, że nie wpadło coś jeszcze do sieci
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 09.09.2011, 21:24
WOW!!! Tym razem gra lepsza niż wynik
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 09.09.2011, 21:25
ale mi spadło ciśnienie, nareszcie postawa godna tej Wisły, co i tak nie zmienia faktu że ławki rezerwowych nie mamy, Garguła wszedł i się pogubił. Ale teraz najważniejsze że mamy 3 pkt z silnym zespołem na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.09.2011, 21:26
W końcu był pomysł na gre, w końcu graliśmy ofensywnie! Oby to był dobry prognostyk na przyszłość
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów