|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że Ludovic Obraniak powinien zostać Polakiem ? | |||
| Tak |
|
254 | 76,28% |
| Nie |
|
79 | 23,72% |
| Głosujących: 333. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak cieszyć się,bo na pewno jest bardziej perspektywiczny i wartosciowy niż Roger.
Mnie też nie satysfakcjonuje taki stan rzeczy , wiadome że wolałbym młodych Polskich piłkarzy zamiast takich farbowanych ale na bezrybiu... Zauważ że czołowe drużyny świata jak i europy grają takimi farbowanymi lisami chociażby Kuranyi daleko nie szukając
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 11.08.2009 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Hmmm ja sie wam dziwie. Obraniak odmowil reprezie Francji, sam staral sie o obywatelstwo Polskie, sam chcial grac w naszej reprezentacji. Czemu wy sie doszukujecie w tym drugiego dna?
Nastepna sprawa - pomyslcie o tym ilu jest pilkarzy w reprezentacjach ktorych przodkowie sa imigrantami z jakiegos obcego kraju(by daleko nie szukac Podolski, Klose, Radziński, Vieira itp itd.) Ale nie polak to patriota, polak ma swoj honor. Polak nie pozwoli na to by jakis farbowany lis z Francji ktorego Babcia byla Polka gral i reprezentowal Polske. Czasami sie zastanawiam, kto ma racje my polacy odnosnie naszej mentalnosci, czy obce kraje... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Burdel to niestety mamy teraz - kadrowy. Póki co żadnej sensownej alternatywy na lewą pomoc, gramy bądź co bądź leciwym Krzynówkiem i jak wody na pustyni potrzeba nam dynamicznego skrzydłowego, tymbardziej, że jest uniwersalny. Skoro daliśmy szanse Rogerowi, to czemu jemu mamy jej nie dać
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Luquas napisał:
[QUOTESkoro daliśmy szanse Rogerowi, to czemu jemu mamy jej nie dać Bo to jest reprezentacja narodowa, a nie klubowe przytulisko jakich wiele w całej Europie. Gdyby ptrzyjąć ten tok myślenia to jeszcze raz napiszę szkolenie młodzieży skoro można sobie importować co roku 2,3 grajków, których prababka czy pradziadek rzekomo przyjechali z Polski. To nie klub, w którym moze grać każdy, ale reprezentacja. Niebawem reprezentacje będą jak kluby mogły sobie kupić grajków z całego świata i jakie to będą mistrzostwa. Kogo ? zlepków kopaczy wynajętych do MŚ. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To uważasz, że mamy grać naszymi "kapitalnymi" piłkarzami zamiast ludźmi, którzy poczuwają sie Polakami i chcą nam pomóc? Dla mnie rożnica miedzy Ludoviciem a Rogerem jest kolosalna. Inna sprawa, ze Leo niekoniecznie powołuje najlepszych piłkarzy, nawet nie wiem wg jakiego klucza są to powołania. Jeśli tak to wybacz, ale ja nie chce oglądać Krzynówka na lewym skrzydle, bo jego gra normalnie męczy i irytuje swoją nieporadnością. Niektórzy piłkarze mają honor i wiedzą kiedy zakończyć karierę reprezentacyjna, inna grupa nadal uważa, że jest na "topie".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Luquas napisał:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Oni chcą pomóc sobie, wykorzystując właśnie taką naiwność . |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takimi jakich mamy, czyli bez ambicji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jezu, skad tyle nienawisci i wrogosci? Czytajac niektore brednie, mozna jedynie stwierdzic, ze powypisywali je gimnazjalisci, bo inaczej nie moge wytlumaczyc odmawiania prawa do gry w naszej reprezentacji Obraniakowi. Nikogo nie powinno interesowac z jakich powodow dana rodzina(w wiekszosc zostala zmuszona do tych wyjazdow lub poprostu przesiedlona, a mowie to na przykladzie mojej) opuscila nasz kraj, bo to prywatna sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
nasi rodowici kopacze poza Kuba to ludzie bez ambicji i beztalencia. Chcecie grac takimi? Ok. Tylko nie plakac mi tu jak beda dawac d... w co drugim meczu!
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Gwiaździsty dobrze prawi. Kiedyś w klubowej piłce grali sami piłkarze z danego kraju, zero obcokrajowców. Teraz takie coś jest nie do pomyślenia. Ale czy za 50 lat ma być nie do pomyślenia żeby w reprezentacji Polski było 11 Polaków? Piłkarzy mamy jakich mamy, ale Polaków. A poza tym, nawet z 11 Obraniakami to my świata i tak nie zwojujemy.
I żeby było jasne, Obraniaka jest jeszcze w stanie znieść, ale Rogerów, Olisadebów i Loganów już zdecydowanie nie. Ludzie czekają latami na polskie obywatelstwo, uczą się języka, obyczajów, kultury, potem nieraz są z tego egzaminowani a tu taki jeden z drugim przychodzi, dostaje obywatelstwo a nawet ani me ani be po polsku. Czy naprawdę warto? Jeszcze jakby z tego były realne sukcesy to można by było polemizować a tak? ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Obraniak nie musiał się o nic starać, bo obywatelstwo polskie ma od urodzenia. Teraz zostało jedynie potwierdzone. Może dla Was to reprezentacja Polski powinna być czysta do granic, bez Murzynów czy Francuzów. Szanuję to. Ale Obraniak mnie pozytywnie zaskakuje. On miał niemal pewne miejsce w reprezentacji Francji w przyszłości. Odmówił im już teraz. Chce się nauczyć języka. Nie unika tematów związanych z historią. Nie obiecuje gruszek. Nie uważam, bym dawał się nabrać. Po prostu mnie przekonał, choć mam wrażenie, że niekoniecznie mu na przekonywaniu kogokolwiek bardzo zależało. |
||
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem o co sie tutaj jeden z drugim przepycha.
Ludovic ma obywatelstwo od urodzenia wiec jest POLAKIEM czy jak wolicie obywatelem heheh. To nie Roger i nie Olisadebe. Sprawa jasna i klarowna. Czemu w naszej reprezentacji nie moze grac ktos, kto od urodzenia byl Polakiem? Ktos mi powie czemu? Co do przydatnosci to trzeba poczekac, ale ogladajac jego akcje i bramki jestem pewien ze da sobie rade i nie jeden raz bedziemy dzieki niemu swietowac zwyciestwo ![]() Nie nazywam go najdzieja,zbawicielem czy kimkolwiek innym. To po prostu bardzo dobry gracz, ktory ma takie samo prawo do gry w naszej reprezentacji co Blaszczykowski czy Boruc, w przeciwienstwie do Rogera ![]() PS: Pewnie juz widzieliscie ale fajnei sie to oglada : http://www.youtube.com/watch?v=2yhxVr7BtqI
Ostatnio edytowane przez kreseq : 11.08.2009 o godz. 18:05.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
to....... Europa jest nasza. Sami Polacy. Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Czy to ważne ile miał formalności (i jakie) by grać z Orzełkiem na piersi? Mnie jego postawa przekonała. Gdyby nie mieścił się w podstawowym składzie, i tak bym mu dobrze życzył. Gdzie Obraniak a gdzie Podolski...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
NIe porównujcie Obraniaka do Podolskiego czy Rogera. Podolski mówi jestem Polakiem odpowiadam a w której reprezentacji grasz ? Roger to już w ogole pomieszkał kilka lat więc dla mnie pomyłka. Dla Obraniaka mówię tak.
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bardzo kuźwa śmieszne
zaliczą mu tą bramkę czy nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Powinni zaliczyć bo piłka wyraźnie zmieniła tor lotu po "odbiciu" od Obraniaka.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
i druga brama! Ludovic Obraniak! bedzie z niego pozytek!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to w każdym razie ostateczny dowód na to, że Polakiem to on ewidentnie nie jest.
Już dwie bramy w ciągu pół godziny w debiucie przeciwko Grekom.. Obraniak, nigdy nie będziesz Polakiem! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
A co do Obraniaka to niby Polak, bo miał przodków z Polski, ale czy czuję się on Polakiem? Chyba nie, bo nawet mówic po naszemu nie umie... ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie ktos kto wlasciwie nie mial stycznosci z tym co Polskie (język,kultura,obyczaje,itd) nigdy nie bedzie Polakiem.Nigdy nie bedzie jednym z nas ,bo napewno tego nieczuje.
Polakiem sie jest albo nie,nie mozna sie nim stac od tak,bo mi sie nagle zechcialo ,bo mam taka fantazje. Tez wole drewnnianych Polakow ,niz czarnoskorych Loganow,Rogerow ,czy innych Obraniakow. w kadrze z pustym i smiesznym sloganem "Bo nam pomogą " .Nic glupszego jako argument uprawniajacy do gry kogos zza granicy nie slyszlem
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.08.2009 o godz. 22:54.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Kto wam dał prawo decydować kto jest Polakiem, a kto nie? Niech to oceni historia. Pełno jest "patriotów", którzy dla tego kraju nie zrobili zwyczajnie nic ale do osądzania innych są pierwsi w kolejności. Taki Obraniak może, nie urodził się w Polsce, nie zna ojczystego języka i kultury, ale grając dla reprezentacji kraju swoich przodków może dać radość milionom Polaków i to jest ważne. On naprawdę mógł wybrać reprezentację Francji. Wybrał jednak Polskę i należy to docenić, a nie wybrzydzać i wypisywać farmazony. Z takim podejściem przykładowo Turcy nigdy nie zaszliby tam gdzie są. A wyprzedzli nas o dwie długości.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
czy też coś jeszcze innego? może jest jakiś quiz, albo test, który pomaga to określić? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Obraniak jest po części związany z Polską, płynie w nim Polska krew, więc jak można go porównywać z Rogerem czy Olisadebe. Dla takich zawodników jak Obraniak mówie tak, nawet nazwisko ma Polskie, sam bardzo chciał grać, jeszcze raz dla podkreślenia sam, nie tak jak w przypadku Olisadebe gdzie Engel mu załatwił czy Rogera Leo. Jest wielu polaków co wyjechało za garnicę i tam się narodziły ich dzieci. Poprostu tam maja lepsze warunki na rozwój i to jest jedyna dla nas szansa bo takie warunki jak na zachodzie do rozwoju własnych talentów bedziemy miec za 100 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ma ktoś materiał z kanału Nsport na temat Obraniaka?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla mnie sprawa jest prosta,
Obraniak jest dla mnie w takim samym stopniu Polakiem jak Smolarek. Bo przecież jak Smolarek wchodził do reprezentacji po Polsku mówił tylko dzieńdobry, a teraz to od razu Polak pełną gębą. Po za tym, pytanie w ankiecie jest źle sformuowane, powinno brzmieć "Czy uważasz, że Ludovic Obraniak powinien otrzymać Polski paszport ?" Bo o tym czy jest Polakiem, czy Francuzem decyduje on sam. Roger przyznawał, że nie ma zamiaru mieszkać w Polsce, że dalej czuje się Brazylijczykiem, nie Polakiem.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 13.08.2009 o godz. 12:25.
![]() .
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|