The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2008, 22:55
Oglądnąłem właśnie skrót i gdyby Boguski dostał za to czerwień w trakcie meczu nie mógł by mieć pretensji. Wydaje się że rzeczywiście bez piłki kopnął przeciwnika w piszczel. Nawet jestem w stanie się zgodzić by takie zagrania były wyłapywane i karane poza boiskiem.

Ale że ( jak wcześniej pisałem ) chłopaka każą bez możliwości odwołania, nie wzywając go, nie informując klubu i samego zainteresowanego iż będzie jego sprawa rozpatrywana to przegięcie pyty. Nakaz natychmiastowego wykonania kary na 3 dni przed szlagierem z Legią. Smród i kropka.

Co to za koleś był gościem C+, Słupik? Wciska kit przed kamerami że Zieńczuk sobie piłkę wypuścił i wiedząc że do niej nie dojdzie ( na całe 2 m !!!! ) się kładzie zanim dostanie kosę. Hola. Jak można tak łgać przed kamerami i cieszyć mordę. Ten fragment z całego skrótu zszokował mnie najbardziej.

Generalnie o kant dupy rozbić takich ekspertów i ich rzetelność.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.10.2008, 22:56
Mnie nachodzą jeszcze takie myśli, że może Boguskiego odsunięto od meczu żeby odwrócić uwagę od aresztowania trenera ewidentnie kojarzonego z przekrętami CWKS-u tj. kasa misiu kasa Wójcika oraz od innego basiora działacza PZPN-u Z.Kręciny.

Wiadomo - media teraz będą o tym pisać!

A jak to nesta napisał ruchanie nas w dupę jest ewidentne... i jeszcze nie mamy swojego przedstawiciela w zarządzie ekstraklasy.... szkoda pisać...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.10.2008, 23:02
Po prostu żenada. Do końca nie wierzyłem w decyzję o dyskwalifikacji Boguskiego. Okazuje się jednak, że chęć ustawiania wyników przy zielonym stoliku zwycięża. Jest to zwyczajny przekręt, na który nasz klub powinien ostro zareagować.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.10.2008, 23:06
nie zagra i już bardziej mnie martwi bramkarzyna żeby znowu czegoś nie zjebał
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 23.10.2008, 23:21
Ja na tym skrócie nic nie widzę. Jeśli panowie z tej Komisji polegali tylko na tym fragmencie, z tej kamery, to gratuluję sokolego wzroku.
Odpowiedz cytując
ogr
Member

Od: 03.2006

Stary 23.10.2008, 23:23
Mnie ciekawi tylko jedno, jak Wojtus Szala niejednokrotnie używał łokci i mu to uchodziło na sucho to jego zachowania w C+ było komentowane z przymrużeniem oka i z takim usmieszkiem na twarzy i nikt się nie domagał dochodzenia komisji. Widać komu kibicują w C+. Już nie bedę wspominał o tej całej komisji. Ciekawe dlaczego Grzelaka nie ukarali?
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.10.2008, 23:37
Podobna sytuacja była 6 lat temu, jak Kucharski kopnął Głowackiego.

Cytat:
W 68. min niedzielnego meczu Legia - Wisła po strzeleniu gola Kucharski kopnął w pierś Głowackiego. Sędzia spotkania Robert Małek nie zauważył zdarzenia. WD PZPN rozpatrywał sprawę na podstawie zapisu telewizyjnego.
Kucharski na wczorajszym posiedzeniu WD przyznał się do niesportowego zachowania, wyraził skruchę i przeprosił zawodnika Wisły.
Wydział Dyscypliny PZPN odstąpił od ukarania Cezarego Kucharskiego z Legii Warszawa za kopnięcie bez piłki Arkadiusza Głowackiego z Wisły Kraków podczas ostatniego meczu ligowego tych drużyn.
A jakże odmienne werdykty.
Zresztą czego się spodziewać jak w tej całej Komisji Ligi są ludzie w większości związani z Warszawą, w tym 2(przynajmniej) byłych członków WD PZPN

Skład Komisji:

Adam Tomczyński – Przewodniczący (adwokat z miasta Warszawa, w 2004 przewodniczący WD PZPN)
Piotr Jakubicz - (adwokat z miasta Warszawa)
Jan Roliński - (adwokat z miasta Warszawa)
Wojciech Zieliński - (adwokat z miasta Warszawa, były członek WD PZPN)
Bartosz Urbańczyk - (Niewiadów)
Filip Jańczuk - (członek stowarzyszenia "Wiara Lecha", odbierał nagrodę Fair Play dla Lecha na piłkarskich Oscarach w 2006 r.)
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 24.10.2008 o godz. 08:02.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.10.2008, 23:52
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
(...)
Co to za koleś był gościem C+, Słupik? Wciska kit przed kamerami że Zieńczuk sobie piłkę wypuścił i wiedząc że do niej nie dojdzie ( na całe 2 m !!!! ) się kładzie zanim dostanie kosę. Hola. Jak można tak łgać przed kamerami i cieszyć mordę. Ten fragment z całego skrótu zszokował mnie najbardziej.

Generalnie o kant dupy rozbić takich ekspertów i ich rzetelność.
Kiedyś tak Wit Ź. w C+ wygadywał różne głupoty, wszyscy się dziwili jego komentarzom do kontrowersjii, potem Prokuratura Wrocławska dała nam możliwość zobaczenia iż bronił swoich znajomych sędziów, (to implikuje podejżenie o jego wiedze, które mecze były ustawione, a które nie).
Możliwe że teraz jest podobnie, a za pół roku redaktorzy C+ znowu będą rżnąć głupa przed kamerami jak to są zaskoczeni.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 24.10.2008, 00:00
wieje nuda, ten numer przerabiamy juz po raz n-ty przed meczem z cwks. werdykt mnie nie zdziwil ani troche, moze przez lata zdazylem sie przyzwyczaic do patologii nieformalnej spolki CWKS-PZPN. to sa kupczyki pokroju ich idola Janusza W, filaru Samoobrony (hahaha). ci goscie wypaczaja sport, w ich wykonaniu to jest groteska i zenujaca karykatura idei walki sportowej. bo naprawde mozna przegrac, ALE NA BOISKU! zenada Lazienkowska, zenada.

ale my zamiast martwic sie nieobecnoscia Boguskiego, martwmy sie dolem formy Lobo, Zienia i Wtorka i tym, ze z cwks nie wygralismy 3 ostatnich meczow. ba, zagralismy te finaly w koncowce ub. sezonu fatalnie bojazliwie i bez zeba. chcialbym w koncu w meczu z L zobaczyc nie szachistow, tylko 11 agresywnych facetow
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.10.2008, 00:01
Karac zawodnika za takie zachowanie nie powinni bo wyjasnil sprawe z sedzia i tyle. Mogliby ewentualnie trzasnac kare finansowa wiedzac jaki mecz czeka Wisle w nastepnym tygodniu.Wyszly wieksze jaja niz to wszystko warte.
Szala nie raz przypierdzielil przeciwnikowi to fakt. Grzelak tez swoje zrobil...
Boguski nie zagra...bo wyszlo jak wyszlo i nie ukarali za faul Grzelaka, za 10 fauli Szali tylko jego...Inaczej jakos nie moge tego nazwac. Niesmak lekki i ogolnie d*** sytuacja. Mogli chociaz dac mu sie jakos wypowiedziec.
Wolalbym zeby Legia wygrala z Wisla w optymalnym skladzie, bo jedyne czego bym sie potem naczytal to praca sedziego. Teraz tak czy siak bedzie to co bedzie. Mozna wiec powiedziec ze nikt byc zadowolony z wyniku nie moze.

Liczylem ze kary nie bedzie bo sie zacznie...no i sie zaczelo.

Prosze uprzejmie mysie pysie ktore pisza ze "Legia seryjnie kupowala" by z rospedu pier*** glowa w sciane to moze cos sie pouklada. Nie ma dowodow nie ma winy, chyba ze ktos chce wyjsc na idiote lub beknac za pomawianie. Rownie dobrze ja moge powiedziec ze X kupuje do dzisiaj, mam takie same dowody...czyli zadne. Zachowajmy chociaz odrobine zdrowego rozsadku.
Kolejnego zlotoustego od Wojcika prosze o sprawdzenie za jaki okres czasu dostal swoje zarzuty.Podpowiem ze chodzi o prowadzenie podwarszawskiego zespolu.

Wiem ze jestescie zli, macie prawo, mi tez cale sytuacja sie nie podoba, jednak jakies granice powinny byc.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 24.10.2008 o godz. 00:18.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.10.2008, 00:28
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Kolejnego zlotoustego od Wojcika prosze o sprawdzenie za jaki okres czasu dostal swoje zarzuty.Podpowiem ze chodzi o prowadzenie podwarszawskiego zespolu..
Bo za '93 odpowiadać nie mógł... Bardzo Cię proszę, nie rób z nas idiotów.

To nie jest pierwszy raz i nie licz na jakąkolwiek empatię. Sam do dziś pamiętam list otwarty gościa z WD do kibiców L, w którym to tłumaczył się on z zakazu stadionowego dla Was(sic!), a całość zakończył życzeniem zdobycia mistrzostwa...
Zresztą, pamiętam też jak Kucharski wymigał się od odpowiedzialności po maksymalnym boiskowym chamstwie jakim było "przespacerowanie" się po Głowackim, o drewniaku Choto który od lat uprawia saneczkarstwo na murawie a sędziowie wolą tego nie widzieć, o "Łokietku" i jego popisach które z piłką nożną niewiele mają wspólnego...

No i się zaczęło...
Co pół roku się zaczyna i jakimś dziwnym trafem zawsze jesteście bez skazy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 24.10.2008, 00:34
a na marginesie przypomne jeszcze "cudowne" losowania kalendarza ligi przez trzy kolejne sezony. za kazdym razem istnym przypadkiem sezon wienczyl mecz wyjazdowy na Lazienkowskiej hehe
malo tego, w 2 sezonach WSZYSTKIE ciezkie wyjazdy gralismy na wiosne na WYJAZDACH. na niewiele sie to zdalo, ale odzwierciedla to skale powinowactwa lesnych dziadkow i cwks, poziom ich matactw.

takze casus Boguskiego i Grzelaka ("rowni i rowniejsi prawu") to naprawde zenujacy, ale niewielki przekret na tle ustawiania kalendarzy, kupowania sedziow (mistrzostwo wywalczone z Gornikiem Z. dopiero po czerwonych kartkach i lewym karnym!!!), a skonczywszy na kupieniu przez Janusza Wojcika meczu na R22 (0:6 - jesli ktos ma watpliwosci, ze mecz byl ustawiony to musi byc cynikiem). to zabija futbol, to nie ma nic wspolnego ze sportowa rywalizacja.
Ostatnio edytowane przez 3rider : 24.10.2008 o godz. 00:36.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 24.10.2008, 00:40
Olać to. Po co sobie podnosić ciśnienie?
Jak ktoś ma problem z tym niech sobie wyobrazi, że Boguski ma kontuzje.
Im większy płacz tym większa satysfakcja tych, którzy nas nie lubią.

Ważne, żeby reszta zagrała z zębem. Jak nie wyjdzie to trudno - zostaje 60 punktów do zdobycia.
Jak wyjdzie będzie można się usmiechnąć do kamery i zapytać co tam dzisiaj będa podświetlać w L+Extra.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.10.2008, 00:44
Wlasnie o tym mowie. Nie moze odpowiadac za 93 tak jak i inni nie moga byc karani za akcje z ubieglego stulecia.
Szala jaki jest juz pisalem i kazdy o tym wie, akcja Kucharskiego tez znana i kazdy ma na jej temat podobne zdanie.
Co do Choto, owszem czasami zagra brutalnie ale nie jest to na tyle czeste i na tyle bezsensowne by go za to karac co 1-2 mecze. Takich saneczkarzy jak to nazwales w silniejszych ligach jest multum i dosc czesto lamia przeciwnikowi nogi.

Nikt tutaj nie mowi ze jestesmy bez skazy, nikt tez nie moze powiedziec "Legia ma uklady i kupuje" bo jesli zrobi to zbyt glosno i publicznie to moze bez dowodow "slabo" na tym wyjsc. Wlasnie o to mi chodzilo wspominajac o Wojciku.

Spoko, mamy wszedzie uklady, wszyscy nam pomagaja - moze byc.
Uwazalbym jednak z konkretnym kierowaniem zarzutow bo nie jeden na forum publicznym mocno sie na takim gadaniu przejechal.

Nie dojdziemy do porozumienia, bo ja mowie ze dla mnie to zawieszenie jest chore i ze Grzelak czy Szala powinni tez byc winni, a Wy mi mowicie ze Grzelak Szala Choto i pewnie jeszcze Rzezniczak powinni zostac ukarani i najlepiej gdyby dopierniczyli nam za 93 i moze jeszcze profilaktycznie za 1410.

Konkludujac: Zawieszenie to kpina, Szala to bandyta boiskowy,Grzelak powinien dostac kare za przepychanki z sedzia, Jesli powyzsze jest spelnione to i Boguski powinien dostac kare.
Niedlugo wyjdzie na to ze noga Boguskiego kierowal ktos z Legii albo z PZPNu.

PS: Tekst z losowaniem kalendarza totalnie z innej bajki - kto zna procedury tych "losowan" musi miec niezly ubaw czytajac takie teksty. Wystosuj pismo do odpowiednich ludzi ktorzy tym sie zajmuja z prosba o wyjasnienie czemu tak a nie inaczej wygladal kalendarz. Otrzymasz mniej lub bardziej pasujaca Tobie odpowiedz.
Meczcie dalej ten 93 rok...Kibice w wiekszosci nie chcieli tego mistrzostwa,Legii odebrano slusznie te MP, karac juz nie mozna bo sprawa przedawniona, a Wy nadal to samo ciagle i ciagle i ciagle...Przepraszam czy mamy zaorac boisko i zlikwodowac klub byscie juz o tym 93 przestali pisac? Zapomnieliscie jeszcze dodac o ostatnim mistrzowskim sezonie Legii i wygranych 1:0 w koncowych minutach. Klub sie nie przyzna, nikt na ich miejscu by sie nie przyznal wiec nie wiem o co chodzi.

Czy uwazam to za przekret? Tak, Czy jest mi za to wstyd? Tak.

Zanim admin zechce w razie czego ukarac mnie za moje wpisy to pragne poinformowac iz odpisuje tylko na posty) czesto "ciezkie" gatunkowo ) badz co badz skierowane w strone klubu ktory kocham i ktoremu kibicuje.

http://www.weszlo.com/news/1539 - Boguski oskarza Legie.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 24.10.2008 o godz. 01:10.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.10.2008, 00:55
kreseq
Takie numery jak przyznawanie nic nie znaczącego tytułu "zawodnika meczu" przez Canal + połączone z wręczeniem szampana dla rzeczonego delikwenta pamiętasz ?
Zawsze wygrywał te zawody Czaruś "pełna kultura boiskowa" Kucharski.
I oczywiście powiesz, że nie było przegięć nawet w tak durnej sprawie ?
Otóż były i to grubymi nićmi szyte - ZDARZYŁO SIĘ, IŻ CZARUŚ DOSTAŁ TAKĄ NAGRODĘ NAWET W MECZU NIE GRAJĄC !
Moja żona ( daleka od orientacji w piłce nożnej ) jeszcze wiele lat po owym fakcie zawsze gdy oglądamy z synem C+ pyta z ironią: czy znów Czaruś był najlepszy ?
Bagno jest bagnem i nazywajmy to po imieniu
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.10.2008, 01:14
Na forum gazeta.pl ktos podal imiona i nazwiska wszystkich czlonkow (dwuznacznosc w pelni wskazana w tym wypadku) tej komisji, ktora zajmowala sie sprawa Boguskiego.

Adam Tomczyński – Przewodniczący (adwokat - Warszawa)
Piotr Jakubicz (adwokat - Warszawa)
Jan Roliński (adwokat - Warszawa)
Wojciech Zieliński (adwokat - Warszawa)
Bartosz Urbańczyk
Filip Jańczuk

Jeszcze jakies watpliwosci ?
Ostatnio edytowane przez nesta : 24.10.2008 o godz. 01:18.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.10.2008, 02:08
Witam ,

Zawieszenie Boguskiego przed meczem z Legią na 2 kolejki, jakże ekspresowe jest zupełnie nieadekwatne do czynu. Przecież za takie kopnięcie to powinno się co najwyżej dawać kary finansowe jakby się już cholernie uprzeć ,tym bardziej ,że Boguski sam mówił ,że sędzia widział zajście ale uznał je za przypadkowe ,a poza tym zaraz Rafał zawodnika Piasta przeprosił i tyle całej afery. Pomijając już sam aspekt tego w jakich kapturowych średniowiecznych warunkach odbyło się wymierzanie kary przez Komisję (L)igi naszemu zawodnikowi , warto się zastanowić nad udziałem w tym całym cyrku "bezstronnych prowadzących" z Ligi+ oraz członków Komisji. Szkoda ,że w Polsce jak zwykle cała banda rozbójników czy to z TV czy to z PZPN próbuje pomóc jak tylko się dal Legii.Niech się potem nie dziwią kibice warszawskiej drużyny ,że ich ulubienicą pogardza cała cywilizowana Polska i traktuje jak tanią ulicznicę. To ,że klub z Łazienkowskiej jest z nienawidzony to nie efekt kompleksu Stolicy reszty Polski to efekt zwyczajnego kurestwa jakie jest uprawiane w żywe oczy przez Dumę Stolicy na każdym kroku ,gdzie się da ,żeby oszukać , podłożyć nogę i tyle ,a na boisku jak zwykle wielkie zero. To co zrobiła Legia w sprawie Boguskiego to cios poniżej pasa. Ale i tak na nich na cwaniakach z Łazienkowskiej to się zemści w niedzielę. Prze.......icie kurewki.

PS. Gdzie twoje berło, gdzie twoja korona , gdzie twoje Mistrzostwo Legio .......ona. Dziękuję.

PS2. K R E S E Q ... nie pisz dyrdymałów bo jaki koń jest każdy widzi. To ,że Legii za te wszystkie przekręty nie udało się nikomu dobrać do dupy to nie jest żaden dowód na niewinność. Legia przed mecze z Wisłą wyglądała słabo , kontuzje kartki i coś tam jeszcze. Więc jakieś "genialne chłopaki redaktory" rozdmuchały całą sprawę a "prawniki z Komisji" postanowili pomóc swojej drużynie ,żeby za mocno nie dostała po dupsku w niedzielę i tyle. Ciekawe ile im Towarzysze Walterowcy ,tym cieciom z Komisji dali w łapę.

PS3. Ludzie o czym wy piszecie jakie rezerwy do Warszawy. Pojechać trzeba po zwycięstwo najlepiej tak z 3-0 ich .......nąć. A potem z czystą satysfakcją pokazać gest Kozakiewicza warszawiaczkom , C+, Smokowskiemu, i całej tej zasranej komisyjce.

PS4. Piłkarze , pracownicy , trenerzy Wisły Kraków powinni w ramach protestu przeciwko takim praktykom zawiesić swoje wypowiedzi dla C+ , uczestnictwo w ich programach i tyle. To jest skandal, skandal i jeszcze raz skandal.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 24.10.2008 o godz. 02:46.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.10.2008, 02:24
S K A N D A L

Porównajmy dwie sprawy

1. Sprawa Kucharskiego

Cytat:
W 68. min niedzielnego meczu Legia - Wisła po strzeleniu gola Kucharski kopnął w pierś Głowackiego. Sędzia spotkania Robert Małek nie zauważył zdarzenia. WD PZPN rozpatrywał sprawę na podstawie zapisu telewizyjnego.
Kucharski na wczorajszym posiedzeniu WD przyznał się do niesportowego zachowania, wyraził skruchę i przeprosił zawodnika Wisły.
Wydział Dyscypliny PZPN odstąpił od ukarania Cezarego Kucharskiego z Legii Warszawa za kopnięcie bez piłki Arkadiusza Głowackiego z Wisły Kraków podczas ostatniego meczu ligowego tych drużyn
.
2. Sprawa Boguskiego

Cytat:
Rafał Boguski nie zagra z Legią Warszawa! Komisja Ligi Ekstraklasy SA pojęła decyzje o nałożeniu kary dwóch meczów dyskwalifikacji na zawodnika Wisły!

Podczas meczu 9. kolejki Ekstraklasy Wisła Kraków - Piast Gliwice Rafał Boguski kopnął bez piłki rywala, Macieja Michniewicza. Zdaniem Ekstraklasy SA sytuacja ta umknęła uwadze trójki sędziowskiej. Karze nadany został rygor natychmiastowej wykonalności, co oznacza, że Boguski nie wystąpi z Legią!
Czy tak różne werdykty w sprawach nieporównywalnych co do stopnia brutalności zdarzenia w wydaniu Kucharskiego w stosunku do faulu Boguskiego, nie są dowodem na niesprawiedliwość i stronniczość w polskiej lidze ? .

Skład komisji w sprawie wyroku dla Boguskiego

Cytat:
Adam Tomczyński – Przewodniczący (adwokat z miasta Warszawa, w 2004 przewodniczący WD PZPN)
Piotr Jakubicz - (adwokat z miasta Warszawa)
Jan Roliński - (adwokat z miasta Warszawa)
Wojciech Zieliński - (adwokat z miasta Warszawa, były członek WD PZPN)
Bartosz Urbańczyk - Niewiadów

Filip Jańczuk - (członek stowarzyszenia "Wiara Lecha", odbierał nagrodę Fair Play dla Lecha na piłkarskich Oscarach w 2006 r.)
Czy skład tej komisji nie jest wypaczony pod względem reprezentacji klubowej i nie jest jawnym przykładem na stronniczość wydawanych przez siebie werdyktów ?

W/w cytaty, dla każdego logicznie myślącego kibica, zamykają dyskusję na temat elementarnego poczucia sprawiedliwości i czystości polskiej piłki nożnej. Klub Wisła Kraków, będąc klubem od lat dominującym w Polsce, musi z tym wspomaganiem, stronniczością i nienawiścią do siebie, władz piłkarskich i mediów w Polsce oraz korupcją przy zielonym stoliku, wywalczać tą dominację na zielonym boisku, wbrew logice państwa demokratycznego i na przekór tej niesprawiedliwości. Wisła Kraków będąc od lat przyzwyczajona do takiego chorego stanu rzeczy w Polsce, z uśmiechem na twarzy, po raz kolejny musi przyjąć tak jawną i bezczelną publicznie, stronniczość werdyktu wobec Rafała Boguskiego, tuż przed meczem z Legią Warszawa i jak zwykle , mimo tak żałosnych metod wobec niej stosowanych, wynieść się na szczyt tej chorej polskiej ligi i jako Wielki od lat, mistrzowski klub piłkarski, nie mogąc nic w tej sprawie zmienić, z politowaniem wspólczuć kibicom Legii Warszawa i innych korupcyjnych klubów w Polsce, że muszą mieć świadomość okupienia każdego swojego sukcesu, takimi skandalicznymi metodami nie fair lub nie w zgodzie z prawem i standardami piłkarskimi na świecie panującymi (ale niestety nie w Polsce).

Ps. powyższe informacje opracowane przez K4millo, porównujące sprawy Kucharskiego i Boguskiego oraz ujawniające skład komisji orzekającej w sprawie Boguskiego , powinny być zamieszczone na stronach głównych wszystkich Wiślackich portalali i to bez komentarza, jedynie z zapytaniem, czy to jest FAIR !!!!!
Chyba najwyższa pora na zmiany tego bezprawia i stronniczości w polskiej piłce ? Bo media z Canal+ na czele, są już chyba trwale zainfekowane służalczością i stronniczością.

Canal+ 0 obiektywności=0 rzetelności dziennikarskiej - zamontujcie więcej kamer na meczach Wisły i zatrudnijcie więcej śledczych i antyWiślackich dedektywów a na innych meczach zatrudnijcie niewidomych, to zaoszczędzicie i wyrównacie nakłady specjalne pod Wisłę Kraków.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.10.2008 o godz. 03:08.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.10.2008, 03:34
Dopiero teraz zobaczylem ten "zapis wideo". No sorry ale to jest przekręt jakich mało. Ci którzy zawsze stawali w obronie "obiektywnego" C+ niech się zastanowią bo jestem w 100% przekonany że gdyby nie C+ żadnej sprawy by nie było.
Skład komisji, tryb w jakim została wydana kara to jest poprostu skandal. Mam nadzieje że klub tego nie zostawi i cała sprawa zostanie jeszcze bardziej nagłośniona, nie po to żeby coś ugrać bo to jest niemożliwe - warszawka zrobiła swoje i jest z tego dumna, ale własnie po to żeby cała Polska zobaczyła w jaki sposób mecze ustawia Legia.

Odechciało mi się oglądać tego spotkania, nawet jesli wbrew warszawsko-legijnemu przekrętowi wygramy ten mecz to niesmak pozostanie. To nie może być przypadek że występki Choto czy Szali prawie zawsze uchodzą im na sucho, a nam potrafią dojebaćkarę w takiej sytuacji.
Szlag mnie trafia bo nic nie można zrobić, ostatnio byłem tak wzburzony po meczu z Austrią i akcji Webba.
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.10.2008, 04:11
A nie przykopał mu? A nie próbował? A co jeśli Legia Warszawa nie miała z tym nic wspólnego, a była to jedynie udana/nieudana decyzja pzpnu? A jak im to udowodnić? To samo miasto co siedziba centrali to nie za mało?
Naprawdę **** mnie strzela, kiedy widzę te durne wpisy. Łącznie z moderatorami. Postawcie się w sytuacji, że decyzja była niezależna (czy do ****y nędzy ma któryś jakieś dowody?) Jak taki Legionista ma wam udowodnić, że jego drużyna przygotowuje się tylko do meczu i pragnie zwycięstwa tylko w sportowej walce? Ale przecież my wiemy lepiej. Legia PZPN Warszawa.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.10.2008, 06:08
Moim zdaniem należało mu się i kropka.
Co nie zmienia faktu że Grzelakiem również powinni się zająć. Ale z drugiej strony... Obecność Grzelaka na boisku raczej będzie dla nas korzystniejsza niż gdyby jakiś piłkarz miał zając jego miejsce ;]
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.10.2008, 06:26
Kortys napisał(a):Wyświetl post
A nie przykopał mu? A nie próbował? A co jeśli Legia Warszawa nie miała z tym nic wspólnego, a była to jedynie udana/nieudana decyzja pzpnu? A jak im to udowodnić? To samo miasto co siedziba centrali to nie za mało?
Naprawdę **** mnie strzela, kiedy widzę te durne wpisy. Łącznie z moderatorami. Postawcie się w sytuacji, że decyzja była niezależna (czy do ****y nędzy ma któryś jakieś dowody?) Jak taki Legionista ma wam udowodnić, że jego drużyna przygotowuje się tylko do meczu i pragnie zwycięstwa tylko w sportowej walce? Ale przecież my wiemy lepiej. Legia PZPN Warszawa.
To wytłumacz nam jeszcze czemu w tej lidze są równi (Wisła, Boguski) i równiejsi (Legia i jej drwale - Czoto, Szala, Grzelak ...)
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2008, 06:26
Kortys napisał(a):Wyświetl post
A nie przykopał mu? A nie próbował? A co jeśli Legia Warszawa nie miała z tym nic wspólnego, a była to jedynie udana/nieudana decyzja pzpnu?
Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie zrzucał winy na Legię. Oni nic nie muszą. W pzpn pracuje w duzej wiekszosci warszawska hołota i czy Legia chce czy nie, pzpn będzie im pomagał. Daltego też nigdy nie doczekamy się zarzutów korupcyjnych pod adresem Legii, bo oni nigdy nie musieli nic robić, żeby było im łatwiej.
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.10.2008, 07:06
Wrzucilibyście ten fragment meczu,gdzie rzekomo Boguski kopie rywala bez piłki...
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2008, 07:26
wydaje mi sie że za Boguskiego Pan Skorża zdecyduje sie wystawic Diaza i Wisła zagra trójką w śrdoku pomocy Mauro-Sobol-Diaz a na szpicy Brożek.Na rekonwalescenta Jirsaka chyba sie raczej od pierwszej minuty trener nie zdecyduje majac w pamieci mecz z Lechem kiedy to wystapiło kilku graczy po kontuzjach a efekt jaki tego był chyba wszyscy pamietamy
Odpowiedz cytując
adamafia
Member

Od: 11.2005

Stary 24.10.2008, 07:39
http://pl.youtube.com/watch?v=Osez6Mgeg2Y
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Badanie rynku - zarejestruj się za free

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.10.2008, 07:50
Wyslanie rezerw to nie taki glupi pomysl. Kiedys tak bodajze Maryslia zrobila na wyjazd do PSG i zdolali nawet zremisowac. Skoro my mielismy problemy z rezerwami Legii w PE rok temu to czemu Legia ma niemiec z naszymi ? Zreszta miala juz w superpucharze. Sa rzeczy wazniejsze niz jakies tam mistrzostwo, ktore i tak konczy sie gra w pucharze UEFA, zreszta 3 punkty mozna nadrobic - liga jest wyrownana.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 24.10.2008, 07:53
Bardzo źle sie stało, że zawiesili Boguskiego.
Teraz będzie zupełnie bezsensowe podsycanie i tak już gęstej atmosfery.
Wzajemne podjazdy i wyzwiska są już na porządku dziennym i co najgorsze całkowicie rozumiem wasze wkurzenie.
Sytuacja nie adekwatna do zawieszenia zawodnika na 2 mecze, powinno skończyć się co najwyżej karą finansową.
Jeśli już tak bardzo im zależało na ukaraniu zawodnika zawieszeniem, mogli wstrzymać się z wykonalnością do następnej kolejki.
Inna sprawa - szkoda że Rafał dał się w tej sytuacji sprowokować, bo nie byłoby o czym rozmawiać.

Teraz zamiast o wątku czysto sportowym (co powinno przy takich meczach normą), wszyscy będą debatować o tej sytuacji.

Szkoda.

P.S. Grzelaka to nawet bym się ucieszył gdyby zawiesili. Przecież to wzmocnienie...

P.S.2 Przeczytałem teraz te wasze durne posty i odechciało mi sie z wami dyskusji.
Jesteście autentycznie beznadziejni.
Znikam z tego tematu, niech w niedzielę wygra lepszy.
Ostatnio edytowane przez spidey : 24.10.2008 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując
ogr
Member

Od: 03.2006

Stary 24.10.2008, 08:05
Panowie trzeba post Kota umieścić na każdej stronie głównej Wiślackich portali i pokazać że nie godzimy sie na dyktaturę Warszawki. Trzeba zaprotestować!!!
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.10.2008, 08:21
Takze popieram aby to mocno naglosnic, bo to jest korupcja w czystej postaci. Teraz jak poznalem sklad tej pozal sie Boze komisji, to juz wogole jaja.. Mogli od razu tam 5 kiboli cracovi dac, wynik tez bylby tak samo obiektywny..

I tak jak pisal ktos wyzej, dla mnie mecz stracil bardzo duzo, bo spokojnie ogladal go nie bede. Pewnie jeszcze nie jedno warszawka wymysli, zeby sobie pomoc.
Pomysl z rezerwami mi sie podoba, bo to by baardzo mocno pokazalo nasze stanowisko co do takich perfidnych i chamskich przekretow.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów