The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2009, 14:59
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
SLU dziś wypuściło mini EPkę która jest odpowiedzią na dissy TDF'a:
http://www.youtube.com/watch?v=xBs1y...eature=channel

Jak dla mnie Tede został rozjeb***, a Wszystko na mój koszt po prostu go zmiażdżyło !
A nie ma dla Ciebie znaczenia, że Peja jest półdebilem?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.10.2009, 15:09
Heh, widzę że dyskusji to tu raczej nie będzie. Jaki by nie był to TDF'a rozje***...

Peja na niezłych bitach, konkretne argumenty, odpowiedział na argumenty jakie miał Jacuś. Jak dla mnie zdecydowanie Rysiek wygrywa.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 09.10.2009, 15:14
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
A nie ma dla Ciebie znaczenia, że Peja jest półdebilem?

No może nie pół debilem, ale na pewno przynajmniej jak dla mnie z jakością ostatnich kawałków odstaje od czołówki.

Jednak mino to uważam ,że diss Rycha na Tedego przemyślany i całkiem niezły, Tede użył w swoim disie kawałków z "Misia" na co Peja odpowiedział jeszcze lepszymi kawałkami z tego samego filmu, ciekawie zmieszanymi z kawałkiem Tedego, po za tym w końcu jakieś argumenty ze strony Peji.
Nie uważam Peji za lepszego od Tedego(nawet jakoś ostanii styl "Chorego pastora" przypadł mi do gustu bardziej niż Peji) ale w dissach 1:0 dla Ryśka na ten moment. Pomijając jednak wszytko Peja to już nie ten sam Rychu co kilka lat temu gdy cała Polska nuciła: "Jest jedna rzecz".

Swoją drogą ciekawe czy Bareja spodziewałby się że jego kultowy "MIŚ" zaistniej na Polskiej scenie hip-hopowej (O.S.T.R., a teraz wspomniani wyżej Peja i Tede.)
Ostatnio edytowane przez igortsw : 09.10.2009 o godz. 15:16.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.10.2009, 15:15
nie słyszalem odpowiedzi Peji.. ale znając go dobrze.. to nic ciekawwego oprocz **** huji i tym podobnych raczej nei wymyslił.. zaznaczam odrazu ze Tedego lubie bradzo za to ze jest prawdziwy i słucham go od Warszafskiego...

mi w tym dissie podoba sie spokój i luz Jacka bez zadnej spinki jedzie tak aż miło... a ile sie usmiałem przytym to tylko moje

Peji nie trafie i to nie tylko dlatego ze z niego taki ulicznik i wogole... dla mnie to poprostu głąb
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 09.10.2009, 15:28
wiertar napisał(a):Wyświetl post
nie słyszalem odpowiedzi Peji.. ale znając go dobrze.. to nic ciekawwego oprocz **** huji i tym podobnych raczej nei wymyslił.. zaznaczam odrazu ze Tedego lubie bradzo za to ze jest prawdziwy i słucham go od Warszafskiego...

mi w tym dissie podoba sie spokój i luz Jacka bez zadnej spinki jedzie tak aż miło... a ile sie usmiałem przytym to tylko moje

Peji nie trafie i to nie tylko dlatego ze z niego taki ulicznik i wogole... dla mnie to poprostu głąb
Dokładnie. Diss głównie to głównie wyzwiska na zmiane z tym, że Tede się kończy. Gdzie tu jakieś sensowne argumenty?
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 09.10.2009, 15:41
jak dla mnie to jest 1-1, może z lekkim wskazaniem na rysia. rzeczywiście odpowiedział argumentami na argumenty co nie zmienia faktu że owe racje były marne (tdf). dziwi mnie jedno. cała ta maszynka rozkręciła się po pewnym fakcie w ZG. jeśli chodzi o mnie to tak ostrożnie podchodzę do tego bifu. jakoś tak mi nie pasuje to że obaj wydali płyty niedawno i chyba to jednak jest pewien rodzaj promocji... i okazja dla dzieci neo na hip-hop.pl żeby sobie pohejtować trochę.
napisałem to chaotycznie i bez większego sensu ale "źle się czuje" dziś
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.10.2009, 18:45

ja Was ****a nie rozumiem

odpowiedzi Peji nie słyszałem, ale do tematu "zdala od komercji" zarówno TDF jak i Peja "z deka" nie pasują
Ostatnio edytowane przez pio : 09.10.2009 o godz. 20:44.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.10.2009, 18:56

I ty nazywasz innych głąbami...

żeby nie było OT:
dla mnie Peja z nim świetnie pojechał, i na pewno Tede jest duuużo bardziej komercyjny od Peji. To nie Peja śpiewa ileż on to zarobił hajsu i nie Peja prowadzi programy w TVN Turbo...
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 09.10.2009, 19:15
jaitylkoja napisał(a):Wyświetl post
I ty nazywasz innych głąbami...

żeby nie było OT:
dla mnie Peja z nim świetnie pojechał, i na pewno Tede jest duuużo bardziej komercyjny od Peji. To nie Peja śpiewa ileż on to zarobił hajsu i nie Peja prowadzi programy w TVN Turbo...
Peja za to każe napierdalać 15 latków na swoich koncertach. Tede rapuje o tym co go cieszy i robi to co lubi. Dobrze na tym zarabia, nie robiąc nikomu krzywdy. Peja też zarabia na tym co robi, ale oprócz tego kompromituje swoich zachowaniem całą scene hip-hopową.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.10.2009, 19:45
sorry ale jak człowiek sie spieszi i nadodatek pisze jedną sprawna ręką to takie kwiatki się zdarzają;/

Jaitylkoja odbij odemnie bo widzie że na siłe szukasz jakiegoś argumetnu z dupy wyjętego.. pod słowem głąb mam na mysli co innego a nie błedy ortograficzne

pozatym nie ma takiego czegoś jak mniej i wiecej komercyjny, jak ktoś robi na tym konkretny hajs, jego kawałki smigają na vivie i innych ****a muzycznych chłamach to jest komercyjny i

Pio z całym szacunkiem nie popadajmy w skrajności, bo ilu z wykonawców hh wymienionych w tym temacie jest w 100% nie komercyjna ? skoro taka Ortega dla 90% ludzi na forum to calkiem nie znana ekipa a jak dla mnie nagrywają jedną z najlepszych krążków HH w tym roku. pozdro i bez spinek
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.10.2009, 20:34
Ta, tylko że Tede to gwiazda.Z całym szacunkiem rzecz jasna za to co kiedyś zrobił.Płytka Nastukafszy była bardzo dobra.Jednak kilka teraz jest słaby jak dla mnie.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 09.10.2009 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Stary 09.10.2009, 20:42
Pio z całym szacunkiem nie popadajmy w skrajności, bo ilu z wykonawców hh wymienionych w tym temacie jest w 100% nie komercyjna ? skoro taka Ortega dla 90% ludzi na forum to calkiem nie znana ekipa a jak dla mnie nagrywają jedną z najlepszych krążków HH w tym roku. pozdro i bez spinek
Jak nawinął PIH "niekomercyjność też ma wartość komercyjną"
Wydaje mi się, że lepiej rozmawiać w tym temacie właśnie o takich ekipach, które dla większości są czymś nowym zamiast powielać wątki wałkowane gdzie indziej po miliard razy
Ale to moje prywatne zdanie.
wciąż z całym szacunkiem

pio

wszyscypio
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 09.10.2009, 20:44
Ortega? truskulowe brzdęki, mam już dość. Tede ostatnio nic ciekawego nie pokazuje, o Rychu nie wspominając
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 09.10.2009, 21:07
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Ta, tylko że Tede to gwiazda.Z całym szacunkiem rzecz jasna za to co kiedyś zrobił.Płytka Nastukafszy była bardzo dobra.Jednak kilka teraz jest słaby jak dla mnie.
Miałeś 8 lat wtedy jak Nastukafszy wyszło. Dla Ciebie coraz słabszy, a liczba sprzedanych płyt coraz większa.
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.10.2009, 21:20
Co ma do rzeczy ile miałem lat?
Po za tym skąd wiesz co oznacza liczba 91?
Trochę płyt już przesłuchałem, a Tede się dawno sprzedał.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.10.2009, 21:32
Jaki Tede, jaki Peja? Jak dla mnie jeden jest komercyjnym debilem, mającym hajs zamiast zwojów mózgowych, a drugi jest ćwierćinteligentem i w dodatku hipokrytą. Jak byłem młody to miałem konkrentą zajawkę na hip-hop, także Peję, teraz moje poglądy na tą muzykę znacznie ewoluowały.

Na szczęście honoru polskiej sceny bronią moim zdaniem Ostry(ostatnio słucham jego soundtracku z Galerianek non stop), L.U.C i Łona(szkoda, że ostanio nie nagrywa - jego rozkminy są naprawdę grube).

A Peja i Tede - są siebie warci.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 09.10.2009, 21:32
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Co ma do rzeczy ile miałem lat?
Po za tym skąd wiesz co oznacza liczba 91?
Trochę płyt już przesłuchałem, a Tede się dawno sprzedał.
Wyjaśnij mi na priv, żeby nie robić off topic, co to znaczy, że ktoś się sprzedał?

@fialo

To, że O.S.T.R jest najlepszy nie podlega żadnej dyskusji. OSTR chyba ma inne zdanie o Tede, bo zrobil z nim "Podostrzyfszy".
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 09.10.2009 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.10.2009, 15:05
http://www.youtube.com/watch?v=WZD2G0O20jY
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 12.10.2009, 18:55
http://www.youtube.com/watch?v=jzNHEiDaSxM pamiętajcie. tak kończą frajerzy.
to a propos wydarzeń w ZG.

edit: @down. broń boże ;p to miałbyć akcent humorystyczny rozładowujący atmosferę dyskusji o Rysiu i Jacku.
Ostatnio edytowane przez PrawdziwośćDlaGry : 12.10.2009 o godz. 19:14.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Stary 12.10.2009, 18:56
hmm, jak chciałeś zepsuć temat, to gratulacje

pio

wszyscypio
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.10.2009, 19:32
Mam pytanie odnośnie koncertu O.S.T.R. napisałem w dziale mam pytanie ale tu są ludzie którzy chodzą na koncerty więc może będzie ktoś kto poratuje:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=11884

Wisła
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 14.10.2009, 15:39
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie odnośnie koncertu O.S.T.R. napisałem w dziale mam pytanie ale tu są ludzie którzy chodzą na koncerty więc może będzie ktoś kto poratuje:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=11884
jak jesteś z Krakowa a po rubryce skąd wnioskuję że tak to podbij do klubu studio i tam sobie zakup bez problemu.
chyba że już dokonałeś przelewu... to wtedy skontaktuj się z kimś z eventimu.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.10.2009, 16:08
PrawdziwośćDlaGry napisał(a):Wyświetl post
jak jesteś z Krakowa a po rubryce skąd wnioskuję że tak to podbij do klubu studio i tam sobie zakup bez problemu.
chyba że już dokonałeś przelewu... to wtedy skontaktuj się z kimś z eventimu.
albo w Kokoszopie na Florianskiej beda bilety
Rysiek odpowiada na diss Jacka
http://www.youtube.com/watch?v=7q_HY2pORlU

http://www.youtube.com/watch?v=XSgblfuZgdE
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 14.10.2009 o godz. 16:13.
.....
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 17.10.2009, 23:27
Ostry dzisiaj w Studiu absolutnie zmiażdżył system. Bez dwóch zdań. Najlepszy raper w Polsce. Pozdrowienia dla tych, co byli na koncercie
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.10.2009, 21:11
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ostry dzisiaj w Studiu absolutnie zmiażdżył system. Bez dwóch zdań. Najlepszy raper w Polsce. Pozdrowienia dla tych, co byli na koncercie

Miałem własnie pytać kto z forumowiczów był na Ostrowskim w klubie, dla mnie tak samo jak dla kolegi powyżej niesamowity power + klimat studia dał naprawdę niewyobrażalny efekt, ciężko to wytłumaczyć tym co nie byli...
I ten freestyle na koniec : http://www.youtube.com/watch?v=XnShmhWq0SM palce lizać

P.S. Utkwił mi jeden tekst Adasia :"...Miasto dobrego footballu" po czym cała sala KRAKÓW
Ostatnio edytowane przez igortsw : 18.10.2009 o godz. 21:30.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 20.10.2009, 20:53
igortsw napisał(a):Wyświetl post
I ten freestyle na koniec : http://www.youtube.com/watch?v=XnShmhWq0SM palce lizać
No ten freestyle mistrzowski. Zresztą ten o dentyście też dobry. Czekam na nową płytę, a koncert mi dalej we łbie siedzi

Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.10.2009, 21:11
1 listopada "Ostateczne rozwiązanie" , czyli ostateczne rozwiązanie z Peją...
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.11.2009, 19:03
Kyno napisał(a):Wyświetl post
1 listopada "Ostateczne rozwiązanie" , czyli ostateczne rozwiązanie z Peją...
Ostateczne rozwiązanie ma nastąpić 19, a nie 1 listopada.

A tak odbiegając od tematu Peji i Tedego.
6 listopada wyszedł album DE INTEGRO zespołu SumaStyli, według mnie album naprawdę kozak, mają swój styl i klimat chłopaki. Słyszałem tez opinie o następcach Paktofoniki

Oto kilka kawałków z YT:

http://www.youtube.com/watch?v=Lxjm0kcLwA0 - Walka Trwa

http://www.youtube.com/watch?v=2rn0S...eature=related - Roller Coaster

http://www.youtube.com/watch?v=InX7w...eature=related - Świat nie dla nas
Ostatnio edytowane przez wislacki : 09.11.2009 o godz. 21:34.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 09.11.2009, 19:19
A pytanie mam - ma ktoś kawałki Synergii, ProFormy ogólnie produkcje P.R.O.
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 09.11.2009, 19:22
ja mam a o które produkcje Ci chodzi konkretnie ;>?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów