|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Oni już w zeszłym sezonie mieli ostro zawojować. Bo Robinho,bo nowi właściciele itp. A skończyli w środku tabeli. Teraz ich największym wzmocnieniem jest na pewno Tevez, a dla Manchesteru United moim zdaniem nawet duża strata, której jednak nie muszą znacząco uzupełniać. Bramki strzelać potrafi, to na pewno,więc będą mieli z niego pożytek. No i ten transfer doda także uroku derbom
![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Transfer Pirlo do Chelsea jest prawie przesądzony. Włoch ma już tylko złożyć podpis na kontrakcie. Kontrakt ma obowiązywać przez 4 lata, opiewa na 6 mln E za sezon. Na konto AC Milan ma wpłynąć około 20 mln E.
Czyli Chelsea też zaczyna wreszcie jakieś ruchy transferowe ![]() ![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sven Goran Eriksson będący obecnie dyrektorem sportowym IV ligowego angielskiego Notts County chce sprowadzić do swojej drużyny Pavla Nedveda. Czech odszedł z Juventusu i wciąż nie podjął decyzji co do swojej przyszłości. Sponsor Notts County postawił przed Erikssonem jasny cel - w ciągu 5 lat ma z drużyną awansować do Premier League dlatego też Szwed zamierza namówić do powrotu do gry poza Czechem także Luisa Figo, Patricka Vieirę oraz pozyskać Sola Campbella. Pierwszym dokonanym transferem jest przyjście Kaspera Schmeichela.
http://fotbal.idnes.cz/trener-erikss..._zahranici_rou Kopanie się po kostkach dla takich zawodników to chyba byłby już wózek inwalidzki. Ale jestem ciekaw co z tego wyniknie... ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Barcelona podobno już nie będzie robić transferów do końca tego okienka, a jednak cały czas interesują się Vidićem i szykują ofertę dla Manchesteru. Nemanja na początku nie chciał słyszeć o przenosinach, a teraz jego agent twierdzi,że to wielkim marzeniem Vidića jest gra w Barcelonie. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że Ferguson zdecydowałby się sprzedać jednego ze swoich najlepszych piłkarzy, mając jeszcze na uwadze ostatnie kontuzje Ferdinanda.
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Barcelona podpisała dziś 5-letni kontrakt z 22-letnim ukraińskim obrońcą Dmytrem Czychryńskim. Został wykupiony z Szachtara Donieck za ... 25mln euro. Podobno zgodził się na obniżenie kontraktu aby transfer doszedł do skutku.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Masakra.. ukraiński piłkarz, do tego obrońcą, za 25 mln euro. Kiedy Polacy będą tyle kosztować..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jak się nauczą grać.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Albo jak zdobeda kiedyś jakikolwiek Puchar. Nie liczą się : Puchar Polski i Pasztetowej ;-)
Swoją drogą to bardzo dużo jak na obrońce. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...nu,1393858,100 Czy serial pt. "Transfer Ribery'ego" dobiegnie końca
Ja osobiście uważam że transfer do Manchesteru City nie byłby świetnym rozwiązaniem. Chociaż myślę, że na pewno lepszym niż Real. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://chelsea.pl/news_8316.php
Zakaz transferowy dla Chelsea zawieszony |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Klasa po k.rewsku... Tfu, chciałem powiedzieć - królewsku:
http://sport.interia.pl/raport/Barce...walida,1425175 Cóż, klasa Realu chyba do czegoś zobowiązuje. Najwyraźniej Florentino Perez o tym zapomina. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Pe...wiadomosc.html
Real to jednak chory organizm. Jak chca grac młodzieżą to po kiego chuja kupuja po pieciu nowych napastników i pomocników co sezon ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No to szykuje nam się "Borussia Dortmund PL"
Piszczek będzie grał z "Kubą" w Borussii! Borussia Dortmund będzie najbardziej polskim klubem w 1. Bundeslidze. Klub Jakuba Błaszczykowskiego podpisał trzyletni kontrakt z Łukaszem Piszczkiem! A przecież lada dzień szeregi BVB zasili gwiazda Lecha Poznań - Robert Lewandowski. - Łukasz rozwinął się bardzo dobrze i jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem - powiedzał dyrektor sportowy Borussii, Michael Zorc. Piszczek, grający ostatnio w Herthcie Berlin, związał się z klubem z Dortmundu umową ważną do 30 czerwca 2013 roku. Polska kolonia w Dortmundzie byłaby jeszcze większa, ale Sebastian Tyrała odszedł do VfL Osnabrueck. Transfer Piszczka to tylko jeden z przejawów "wietrzenia" kadry Borussii. Oprócz umowy z Polakiem, niemiecki klub podpisał kontrakt ważny do czerwca 2014 roku z Australijczykiem Mitchellem Langerakiem (zastąpi Marka Zieglera, który odszedł VfB Stuttgart), bramkarzem Melbourne Victory. Borussię zasilił także japoński talent - pomocnik Shinji Kagawa (Cerezo Osaka). Z kolei do MSV Duisburg przeniósł się Julian Koch. Możliwe, że Westfalię opuszczą także: Nelson Valdez, Tamas Hajnal, Dimitar Rangelov i Florian Kringe. O ile nie odejdzie Kuba Błaszczykowski. Ciekawie to będzie wyglądało. Na prawej pomocy Kuba, na prowej obronie Piszczek a w ataku Lewandowski. I mamy już trzon reprezentacji na Euro 2012 ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Super sprawa. Jeszcze podobno Obraniak rozmawia z Borussia, wtedy to juz wogole
.Lewandowski nie bedzie tam gral, bo wystarczy popatrzec na napastnikow(Barrios, Zidan, Valdez) i systemem jakim gra klub z Dortmundu. Bedzie pewnie pierwszym lub drugim rezerwowym, jesli chodzi o atak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FC Barcelona dokonała już pierwszego transferu - do klubu za 40 mln € został sprowadzony napastnik Valencii - David Villa
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
, bo po nazwiskach jest 4 czwartym napastnikiem tego klubu. Ja obstawiam, ze nie bedzie wiele gral. Juz Matusiak pasowal(podobno) tez do koncepcji trenera, a co sie potem okazalo... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Pozyjemy, zobaczymy.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Poza tym, Barcelona w końcu sfinalizowała transfer Villi. Dziwię się, że nie zrobili tego rok temu... Taka głupota bym powiedziała troche... Mimo wszystko, ten zawodnik powinien się wkomponować do składu Barcy perfekcyjnie, o wiele lepiej niż Ibra. Ale zobaczymy jak będzie w praniu. Swoją drogą, to szybko nawet to wszystko ruszyło. A u nas (w Wiśle) pewnie sie obudzą w sierpniu... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ciekaw jestem czy prawdą jest zainteresowanie Barcelony Fabregasem i Torresem. O ile ten drugi jest dla mnie doskonałym napastnikiem i idealnie pasowałby do tego klubu, to do Fabregasa mam wątpliwości. Nie dlatego, że stylem nie pasuje, czy jest słaby...ale coś za dużo tych małych zawodników w środku pola. Xavi i Iniesta są lepsi od Cesca, a Toure i Keita stanowią dla nich świetne uzupełnienie.
Osobiście nie wymieniłbym Cesca za Toure. Ale...Xavi, Iniesta, Messi, Torres, Villa...kur** masakra |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Arsenal pozyskał Chamakha na zasadzie wolnego transferu.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Ale jak słucham takie gówniane teksty Cytat:
I to czego brakowało Barcelonie, czyli David Villa za 40mln€ http://sport.interia.pl/raport/Barce...-barcy,1482255 ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chciałbym aby w Barcelonie w napadzie grało trio: Torres - Villa - Messi. To by była miazga. Na rezerwie Jeffren - Bojan - Pedro. W razie potrzeby Iniesta mógłby iśc na lewy atak (dlatego potrzebny jest Cesc). Villa, Cesc, Torres, prawy obrońca- 4 transfery spokojnie wystarczą na przyszły sezon. Pozbyłbym się: Chygra, Henry, Keita, Zlatan(ale tylko w przypadku przyjścia Torresa. Inaczej bym go zostawił) ---Torres, Villa, Messi--- -----Iniesta, Xavi----- ----------Toure---------- Abidal,Puyol,Pique,Alves ----------Valdes--------- ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cesc jest Barcelonie potrzebny gdyz Iniesta ostatnio bardzo czesto kontuzje łapie, a Xavi juz nie da rady grac kazdego meczu od 1 do 90 minuty, tez musi miec odpoczynek. Tylko ciekawe czy przyjdzie do Barcelony w tym sezonie, pewnie Laporta bedzie do tego dazyl. Mam wielka nadzieje ze Yaya Toure nigdzie nie odejdzie, on jest Barcelonie potrzebny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To mi wygląda jak skład z jakiegoś FMA.
BTW. Nie podoba mi się, że Pep nie jest przekonany do Yaya Toure. Przecież to jest prze koleś jak na 1.9 jest zwinny, świetny technicznie i masakruje odbiorem piłki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Real ma jeszcze wieksze długi i jakoś daje rade. Poza tym Barca w ostanim okresie miała więcej przychodów, niż wydatków (tak wynika z raportów przedstawionych przez klub).
Torres sam nie raz mówił, że chętnie zagrałby w Barcelonie. Dał również do zrozumienia, że wyrwałby się z PS, ponieważ jest to siłowa liga, co mu za bardzo nie odpowiada. Ponoć Rosell chce, aby Torres był jego kartą przetargową w wygraniu wyborów na prezydenta. I zaznaczyłem- widziałbym Torresa, gdyby odszedł Zlatan. Może i skład jak z FM-a, ale całkiem blisko realizacji-brakuje tylko jednego ogniwa- Torresa ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A gdzie w tym wszystkim "Checks" Fabregas ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|