|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To nie była zwykła sytuacja. Jak to możliwe, że od linii pola karnego do linii środkowej jest tylko jeden James i trzech przeciwników?
Zresztą dalej czekam na propozycje co powinien zrobić Igbekeme skoro za sekundę miał już przeciwnika na plecach. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Trzeba przekazac Sobolowi zeby przekazal naszym, zeby w trakcie rzutow roznych cofali sie na wlasne pole karne, bo w polu karnym przeciwnika za blisko beda pilkarze przeciwnika i co wtedy zrobic z pilka?:(
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Drozd, glupio piszesz. Sorry. James powinien zastawic pilke, dac sie sfaulowac. Mial mozliwosci jak zareagowac. To nie jest pierwsza jego strata w podobnej strefie boiska. Wtedy tez byl na miny wystawiony?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Właśnie skończyłem oglądać nagraną powtórkę. Igbekene zawalił tą bramkę, mógł dwie. Gdzie tu wina Biegańskiego?! ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
MIKOŁAJ BIEGAŃSKI 6
Damy my szóstkę szczególnie za drugą połowę, gdy grał pewnie, rozważnie. To nie oznacza jednak, że nie pamiętamy, że ponosi część winy za stratę gola, gdy nie musiał aż tak spieszyć się ze wznowieniem gry. Trochę wsadził na konia Jamesa Igbekeme. Ale prócz tego, to był dobry występ bramkarza Wisły nie mamy sumienia nie tylko obniżać mu noty, ale nawet pozostać przy wyjściowej piątce. https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...31/zd/67352773 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Czyli znamy juz miejsce pracy Drozda.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wiedziałem że karcz siedzi na forum , ale że tak aktywnie na nim tokuje to bym sie nie spodziewał
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To się nie dzieje...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
![]() @drozd pozdrów kolegów ale nie macie racji. Tu cała akcja. ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
To samo w meczu z łks, igbekeme mający dużo miejsca podaje wprost do obrońcy łksu. Wg. mnie to gość niewarty dalszego inwestowania w niego, starszy, popełnia dużo błędów, fakt czasami mu wyjdzie ładne, techniczne podanie. Może jedynie jakby zarabiał mało i mielibyśmy dobra defensywę. Przy naszych ogórach w defensywie, nie możemy popełniać takich błędów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd ma w pewnym sensie trochę racji tylko żle stawia akcenty.Problemem nie było podanie samo w sobie tylko jego czas.To był fragment meczu gdzie widzieliśmy na boisku typowy ping pong i szła akcja za akcje.Biegański powinien przytrzymać tą piłkę i uspokoić grę.Pośpiech nie był w tym momencie do niczego potrzebny.A podanie jak podanie,widać gołym okiem że taki mają przykaz i nawet pod presingiem mają rozpoczynać akcje podaniami od własnego pola karnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jak wiem ze to nie Anglia itd ale tam wychodza z 5x wiekszego presingu spod bramki takimi podaniami. James mial czas zeby sie odwrocic i zobaczyc czy ktos nie biegnie w jego kierunku. Bramkarz wie ze nie podaje sie do zawodnika ktory nie widzis swoich plecow i ma na nich chlopa, ba.. nawet jak jest blisko. Fakt ze ten z TBB ruszyl jak z procy do Jamesa, mimo wszystko 90% winy za gola dalbym wlasnie jemu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Połowa naszej gry oparta jest na Igbekeme (druga połowa na Fernandezie), więc specjalnie nie ma co się dziwić, że w każdym meczu ma jakąś wtopę. Taki ma styl gry, na granicy ryzyka - co daje sporo plusów w grze do przodu ale w przypadku straty kończy się tak, jak się kończy. Wiadomo, inna jest waga straty na pozycji Fernandeza, inna tutaj. Ryzyko byłoby jednakowoż mniejsze, gdybyśmy mieli prawdziwą obronę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Igbekeme zawalił tą bramkę, choć rzeczywiście Biegański też nie musiał akurat jemu od razu w taki sposób wyrzucać piłki.
Nie powinno to nam przesłaniać podstawowego faktu, że James to nasz najlepszy pomocnik po Fernandezie, a na pewno najwięcej potrafiący w destrukcji. Oczywiście, że czasem zdarzy mu się koszmarny błąd, gdyby mu się nie zdarzały, dalej grałby w Hiszpanii. Niestety u nas nie ma kto z kolei jego błędów w razie czego poprawiać i ratować, jak on już się pomyli, to wszystko się wali. Mimo to daje bardzo wiele drużynie w asekuracji i odbiorach, potrafi też rzucać świetne prostopadłe podania, dużo widzi na boisku. Teraz przy braku Fernandeza nie może nie wyjść w podstawowym składzie na Podbeskidzie, bo gdyby i jego zabrakło, w ogóle nie mielibyśmy drugiej linii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Takie zagrania się zdarzają i wg.mnie wina jest 50:50 , bramkarz,def.pomocnik.
Wrócę jeszcze do twierdzenia, że Biegański nie umie bronić karnych. Otóż ,ktoś stwierdził - nie ma karnych obronionych , tylko źle strzeżone i zgadzam się z tym całkowicie. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Piłka nożna to jak wiadomo gra błędów.Pisałem o tym wielokrotnie i jak widzę, sporo osób to potwierdza. James ma tendencje to takich strat czy nawet zagrań pod nogi przeciwników co wynika ze sposobu jego gry. Nieszablonowych, szybkich podań, gdzie widoczny jest duży przegląd pola, szkoda, że ta strata przeczy temu przeglądowi. Taki to typ zawodnika. Rzuci 3-4 fajne piłki, dokona 2-3 straty.
Mnie też irytuje jego zachowanie po stracie, nie stara się za wszelką cenę odzyskać piłki tylko lekko biega, być może ma takie predyspozycje szybkościowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
taki zawodnik potrzebuje dobrej asekuracji drugiego DM
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Już są! Wideo kulisy - niepublikowane nigdzie indziej smaczki, widok z drona, zakulisowe rozmowy, ujęcia z wiślackiej szatni, Jarosław Królewski jako DJ i wiele więcej z meczu Wisła 2-1 Termalika:
https://www.youtube.com/watch?v=K5TnjBe8QoA |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
@Manhunt każdy dobry obcokrajowiec przyszedł do nas bo miał jakiś "zakręt" w karierze. Nad Jamesem trzeba popracować.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Troche nie te lata, żeby go oszlifować. Jak na 1 lige jest zawodnikiem dobrym, a jak sobie poradzi w bardziej siłowej ekstraklasie?( jak awansujemy). Przy ewentualnym awansie my musimy wzmocnić każdą pozycje i w tym samym czasie rozwiązać z 15 kontraktów. Wszystko rozchodzi się o pieniądze bo nie wiemy ile on może zarabiać, Realowi też trzeba za niego zapłacić, jeśli to będą drobne to spoko. Igbekeme do gry potrzebuje dobrego defensywnego pomocnika i solidnych środkowych obrońców. Nigdzie nie napisałem, że mamy opierać gre na tym ogórze fazlagiciu. Po prostu czasami za szybko robimy z przeciętnych zawodników "gwiazdy" i utrzymujemy ich za wszelką cenę bo mieli 3 dobre podania na całą runde. Na ten moment ma jednego gola, jedną asyste i parę straconych przez jego błędy bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Do tej pory to do mniej więcej początku maja wszyscy się zachwycali jego formą i umiejętnościami.
A gra na pozycji, którą nie ocenia się przez strzelone gole. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Tam mu powinien ktoś krzyknąć 'plecy', ale pewnie przy naszym tyglu kulturowym ciężko...
Ja nie zamierzam usprawiedliwiać Igbekeme, coraz bardziej zaczyna mi przypominać Savicevica, Vukan też przez 95% czasu wyglądał jak piłkarz z innej planety a przez 5% odwalał jakiegoś klopsa. Pytanie jak się to kalkuluje. Ostatnio tych błędów jest za dużo, by było to opłacalne. Możliwe, że to jakaś pechowa seria, a nie brak umiejętności. Mam taką nadzieję. Jeśli nie będzie w stanie zminimalizować ilości tych błędów to będzie do odstrzału i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli patrząc na tą powtórkę nie widzi się, że z tego zagrania Biegańskiego nie mogło być żadnej korzyści, a tylko kłopoty to nie ma o czym gadać. James stracił piłkę bo nie widział gościa który mu ją odebrał. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Niby sam tu po meczu pisałem, że błędy tego typu są zapewne powodem, że chłopak mający ewidentnie papiery na granie, przegląd pola i technikę gra w Wiśle Kraków w pierwszej lidze w Polsce, a nie w dużej piłce. Tylko, że pisząc o dużej piłce, miałem na myśli dużą piłkę, a nie Ekstraklasę A mówiąc poważnie, to na wyższym poziomie u nas paradoksalnie mogłoby mu się grać łatwiej.
![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 15.05.2023 o godz. 21:25.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Podbeskidzie straciło 3 zawodników na mecz z nami przez kartki
trzeba szukać pozytywów, oby do przodu! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mi nie chodziło o procentowe rozdzielanie winy, tylko o fakt, że błąd Jamesa nie wynikał tylko z jego jak ktoś tu pisał zabawy. Tylko z trudnych okoliczności w których został postawiony zaskakującym i głupim zagraniem Biegańskiego. Więc winni są obaj, zgadzam się że 50:50. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|