|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Typowy user wislakrakow.com
"Hurr durr po co nam Maki, słabi są i w dodatku nie młodzi" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Tak ojro, ale i tak bym go zastawił, przecież nie mamy nikogo za niego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Gardzimy dwoma milionami euro. Sytuacja nam na to pozwala
![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Typowy user wislakrakow.com Na pewno nas stać, oni mają Wisłę w sercu nie będą dużo chcieli. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zeczelo się...
Polska liga jest naprawdę pojebana ..a może nie tyle liga co jej obserwatorzy... ![]() Maki strzelają w jednej kolejce 3 gole i już sa najlepsi w lidze.... Duzo nie trzeba... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ciekawe tylko czy ktoś tych obserwatorów w ogole oglądał oba spotkania w wykonaniu braci M.
czy to było tylko migniecie nazwiska na telegazecie i swiatełko w tik-taku a potem enter. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat braci Mak lepiej zakończyć, obaj mają swoje nowe kluby i niech im się wiedzie jak najlepiej. Też byłem ich zwolennikiem, ale obecnie rozważanie ich w kontekście naszej drużyny nie ma większego sensu.
Wiadomo że potrzebujemy napastnika, przydałby się też stoper i skrzydłowy jak wielu uważa. Najlepiej byłoby pozyskać kogoś pokroju Roberta Picha, czy Flavio Paixao, czyli zawodnika, który może zagrać na skrzydle jak również w razie potrzeby wspomóc/zastąpić Brożka. Jest takie powiedzenie że jeżeli zawodnik może grać na kilku pozycjach to w końcu jest tak uniwersalny, że ląduje na ławce, natomiast w naszej obecnej sytuacji (średnio liczna kadra) tacy ludzie są w cenie. Sadlok nominalnie gra na LO, ale w razie konieczności zastąpi Głowackiego, czy Guzmicsa. Teoretycznie już w zimie można podpisać kontrakt z Goncerzem, bo w czerwcu 2016 roku kończy mu się kontrakt, natomiast nie oglądam zbyt często 1 ligi, więc nie wiem czy pasowałby do naszej koncepcji. Jest tu jakiś ekspert 1 ligi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Widziałem kilka meczy GKSu w tym i zeszłym sezonie, raczej techniką nie poraża, bliżej mu do Stępińskiego niż Brożka, ale skoro kontrakt się kończy... Ja wciąż będę obstawał przy Szczepaniaku, któremu kontrakt w Miedzi kończy się w tym sezonie, podobnie jak Goncerzowi a coś w tym podpiździu pokazuje, nie kopie się po czole jak np. Jankowski...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Moze by wypożyczyc Salamona i Wszołka z włoch :
http://www.transfermarkt.pl/bartosz-.../spieler/71019 http://www.transfermarkt.pl/pawel-ws...spieler/164759 albo jeszcze sa : http://www.transfermarkt.pl/piotr-pa...spieler/155202 http://www.transfermarkt.pl/patryk-t...spieler/110856 http://www.transfermarkt.pl/lukasz-t...spieler/157849 http://www.transfermarkt.pl/kamil-wi.../spieler/78590 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te propozycje są nierealne (Teodorczyk, Wilczek, Tuszyński) mają kontrakty jeszcze przez kilka lat więc musielibyśmy zapłacić i to nie mało. Setki tysięcy euro, a nawet miliony. W naszej obecnej sytuacji odpada. Ew. wypożyczenie też mogłoby okazać się kosztowne.
Tutaj zawodnicy wartościowi, którym wkrótce wygasa kontrakt (za pół roku) więc w zimie można ich pozyskać podobnie jak Jovica. Przykładem niech będzie mocna liga czeska: http://www.transfermarkt.pl/josef-su.../spieler/69978 http://www.transfermarkt.pl/michal-d.../spieler/74872
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 09.11.2015 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Adam Duda z Pogoni Siedlce 24lata napastnik 7 bramek 3 asysty kontrakt do czerwca 2016 mysle ze do wyciagniecia nawet dla nas .
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chyba żartujesz. Pamiętasz jak on grał w Lechii?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widziales go ostatnio? jezeli nie to poogladaj.
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ten Duda daje radę i nie jest tylko typowym sepem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można chłopa spróbować drogi napewno nie będzie a jeszcze co do Lechii to pamiętam jak w niej grał Tuszyński a jak w Białymstoku żaden wyznacznik IncognitoTSW.
![]()
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pamiętajcie, że my musimy mieć napastnika, który ogarnia grę kombinacyjną - Goncerz takim napastnikiem nie jest i będzie to taki sam przypadek jak Stępiński u nas, czy Piech w Legii.
P.S. Pierwsza strona tego tematu:
![]()
Ostatnio edytowane przez hawaiisurfer : 09.11.2015 o godz. 16:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja mam swoją propozycje, a co tam!!!
Mi wpadł w oko zawodnik grający na pozycji napastnika w II lidze Polskiej. Mianowicie chodzi o Leandro Rossi Pereira z Radomiaka Radom. Dobry technicznie, szybki snajper. Przewodzi w klasyfikacji strzelców II ligi. Dobra lewa noga. 26 lat. Troche niski jak na napastnika 175cm wzrostu nie powala na kolana, ale Frankowski czy Paulista tez nie byli wysocy!!! Może by go tak zakontraktować na 3 mce, a noż się sprawdzi, a jak nie to pożegnać!!! Możecie mnie wyśmiać trudno, ale obejrzyjcie sobie filmiki z jego bramkami na youtube dla Radomiaka. Gość jest lepszy od Boguskiego i Jankowskiego razem wziętych!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Oho zaczyna się najpierw Maki teraz czego nie kupiliśmy lewgo
Davss875 Jakby był taki dobry to już dawno by biega w ekstraklpie....
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 10.11.2015 o godz. 07:21.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Brylancie, przykład Tuszyńskiego, Sekulskiego czy Szczepaniaka pokazuje, że tak nie jest. Można w takim wieku odbić się nieco wyżej niż I-II liga i pograć wyżej a nawet s.......ić za granicę.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2014
Offline |
|
Jankowski dobry jest, z niego będą ludzie jeszcze |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
Gorszy od duetu C&C by pewnie nie był, przy czym trudno mieć gorsze osiągnięcia od Pana C(y). W naszej delikatnej sytuacji finansowej tym bardziej zwracajmy uwagę na faktyczną zawartość (jakość), a nie na opakowanie - dość znane nazwisko i fajne pochodzenie (np. C&C). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może zamiast szukać piłkarzy w niższych ligach, dajcie nowy 10 letni kontrakt dla Boguskiego!!!! Niech cieszy nas swoją grą na skrzydle, swoją techniką, wspaniałymi dryblingami, dośrodkowaniami itd!!!!
A tak na poważnie mam nadzieję, że 30.06.2016 roku będzie ostatnim dniem dla tego pseudo grajka w naszej drużynie!!! Niech nawet Gaszyński nie waży mu się proponować nowej umowy w styczniu, bo będziemy na niego znowu skazani!!! Ten gość nadaje się do II, III ligi, chociaż nie jestem pewien czy tam łapał by się do składu. Bronią go statystyki, ale ogólnie jest to bardzo słaby piłkarz, który nigdy nie powinien trafić do takiego klubu jak Wisła Kraków, gość miał mego farta!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gość miał mega pecha, że trafił na Borysiuka. Od tego czasu już nigdy nie powrócił stary, poczciwy Boguski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Umówmy się, teraz swoją grą nie porywa, ale tragedii wielkiej też nie ma - a statystyki jak sam zauważasz go bronią. Zgadzam się z postem powyżej, gdyby nie Borysiuk, to był to materiał na bardzo dobrego piłkarza. Zresztą to co pokazał kiedyś w kadrze, gdzie widać było za Beenhakkera, że to jest gość, który myśli na boisku i potrafi tę inteligencję zamienić na właściwe decyzje, a u nas jeśli nie szykował się spokój w przednich rejonach na kilka lat, to szykowała się dobra walizka z kasiorą. Później niestety kontuzja za kontuzją, no i został jedynie poziom ligowego kopacza, chociaż i tak lepszego niż 1/2 ligi. A przynajmniej, w porównaniu do niektórych naszych gwiazd, widać że przynajmniej mu się chce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie po kontuzji prezentuje się znacznie gorzej do tego wiek om ma już 32 lata także bliżej końca kariery. Czasem irytuje mnie jego gra ale lubię go bo jest walczakiem i fighterem a takich cenię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ciężko Bogusia porównywać do Głowy lub Sobola, ale dla mnie osobiście jego staż w klubie lokuje gdzieś za ich plecami w rankingu ikon Wisły w ostatnich latach.
Nie wiem, czy mówił to gdzieś w wywiadzie, ale po prostu mam taką świadomość, że nie jest to dla niego Klub obojętny i gdyby miał wybrać Wisłę, a kasę, to wybrałby Wisłę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak samo myślę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ujmuje mu jego oddania dla klubu ani zaslug, ale twierdze ze z takimi graczami nie mamy szans awansowac wyzej niz 5 miejsce. Nagral sie dla Wisly dlugo, ale czas powiedziec basta. My potrzebujemy mlodych, zdolnych graczy. Nie takich Boguskich, Jankowskich itd. Niech sobie pogra jeszcze te pol roku i pozegnac. To moje zdanie i tego bede sie trzymal. Niech idzie do Miedzi Legnica do swoich kolegow Garguly i Lobodzinskiego!
p.s Jankowski i Cywka są młodsi od Bogusia, ponadto wyżsi, a Cywka o wiele lepszy technicznie. Ja jeszcze wierze w Cywke, mam nadzieję, że odpali. Przecież grał 10 lat w Anglii!!!
Ostatnio edytowane przez Davss875 : 10.11.2015 o godz. 08:08.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|