The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2012, 09:37
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Matko Bosko http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Nawet nie wiem jak to skomentować.
Nie przepadam za Probierzem, ale przy Smudzie to geniusz trenerski.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2012, 09:58
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Matko Bosko http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Mam nadzieje ze to wymysły dzienikarzy pisane na kolanie pod biurkiem.
Chociarz moze Bednarz zamierza miec u siebie ludzi ktorych sam zatrudia (a Probierz to czlowiek Basłaja).
Jesli faktycznie kopane sa dolki pod Probierzem i nie wszyscy w tym klubie w chwili obecnej ciagna ten wozek w jedna strone to jest to sk....two.

Jesli Smuda faktycznie wierci dziure w brzuchu Cupiała to traci u mnie resztki szacunku ktorego i tak nie pozostało wiele...
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.08.2012, 10:15
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze to wymysły dzienikarzy pisane na kolanie pod biurkiem.
Chociarz moze Bednarz zamierza miec u siebie ludzi ktorych sam zatrudia (a Probierz to czlowiek Basłaja).
Jesli faktycznie kopane sa dolki pod Probierzem i nie wszyscy w tym klubie w chwili obecnej ciagna ten wozek w jedna strone to jest to sk....two.

Jesli Smuda faktycznie wierci dziure w brzuchu Cupiała to traci u mnie resztki szacunku ktorego i tak nie pozostało wiele...
Wierci wierci. Basałaj Janusz w jednym z wywiadów mówił o Smudzie, że ten przekonuje Cupiała, że mu zrobi sukces za pół ceny. Jak Cupiał zwolni Probierza, a powierzy tę funkcję Smudzie to będzie upadek zespołu. Już bym Maćka wolał z powrotem niż tego niereformowalnego buca.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2012, 10:17
Smuda w Wisle to Wisła jak Kadra na Euro 2012. Ten gosc nie ma pojecia o ładnej grze a co dopiero o taktyce. Znowu bysmy grali 1 napastnikiem czekajac na jedna udana kontre. Najgłupsze w tym tekscie to:
Raczej chodziło o niedzielną wygraną Wisły Kraków z GKS Bełchatów (2:1) w doliczonym czasie gry, co uchroniło Michała Probierza przed utratą posady w klubie na Reymonta. No ja piernicze tylko kompletny debil wyrzucałby trenera po takim czys. Niech sie gosc nie pcha tam gdzie go nie chcą - Cupial juz na prawde na głowie upadnie jak tego nieudacznika do Nas sprowadzi. Nie chce znowu nudnej Wisły
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.08.2012 o godz. 10:20.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.08.2012, 10:21
Jeszcze czegoś takiego nie było, żeby tak ostentacyjnie czyhać na posadę innego trenera. Do tej pory starano się albo zaprzeczać takim plotkom, albo po prostu rżnięto głupa. Franio, jako klasyczny nosiciel słomy w butach nie ma żadnych oporów. On w trenerce wszystko robi na tzw.oko, a wiadomo na co umarł chłop w szpitalu. Czasem, raz na sto przypadków zdarzy się coś takiego jak drugie 45 minut w meczu z gwiazdorską Parmą we wtorek 20.10.1998. Najlepsze 45 minut w historii występów pucharowych Wisły, ale to już było i już Smudzie się nie "lapnie" takie coś.
Odpowiedz cytując
Stolik
Member

Od: 12.2003

Stary 22.08.2012, 10:32
Niestety franz nam dalej grozi i czeka .....

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Nie wierzę w tezę iż gdybyśmy przegrali z Bełchatowem to natychmiast Probierz by wyleciał. Takich ruchów nie robi się po pierwszej kolejce ! Chodź nie takie cuda już były
!!WISŁA KRAKÓW!!
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.08.2012, 10:34
Wiśle kibicować nie przestaniemy, ale zatrudniając tego pseudo- trenera Cupiał pokaże, że już mu na Wiśle nie zależy, bo nie wierzę że Boss nie czyta prasy( tej wiarygodnej oczywiście) i nie ogląda meczów drużyn Dyzmy, najlepszy przykład to EURO 2012 i wypowiedzi piłkarzy, że sami musieli ustalać co grają w II połowie meczu z Rosją, a Smuda tylko coś dukał pod nosem bez pojęcia.

Ciężko by było znieść tego gościa na ławce Wisły, ale ja i tak wierzę w ten zespół i myślę, że jak Maor nie odejdzie to stać na nas mistrzostwo, bo z Bełchatowem gra nie była zła, tylko brakło skuteczności. Wróci Burliga za Jaliensa i Chavez na środek, obrona się zgra i będzie dobrze.
I jeszcze może Paweł Brożek dojdzie i na pewno będzie wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2012, 10:56
Błagam, tylko nie Smuda. Toż lepiej niech dziewięcioletni Szymek przejmie pierwszy zespół
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...stent_trenera/
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.08.2012, 11:10
Jak jest róznica między wyyrzuceniem trenera po przegraniu/zremisowaniu jednego meczu a wyrzuceniem w przed rozpoczęciem sezonu - praktycznie żadna. Jakby Cupiał chciał to smutas byłby już naszym trenerem.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.08.2012, 11:13
michael napisał(a):Wyświetl post
Wiśle kibicować nie przestaniemy, ale zatrudniając tego pseudo- trenera Cupiał pokaże, że już mu na Wiśle nie zależy, bo nie wierzę że Boss nie czyta prasy( tej wiarygodnej oczywiście) i nie ogląda meczów drużyn Dyzmy, najlepszy przykład to EURO 2012 i wypowiedzi piłkarzy, że sami musieli ustalać co grają w II połowie meczu z Rosją, a Smuda tylko coś dukał pod nosem bez pojęcia.

Ciężko by było znieść tego gościa na ławce Wisły, ale ja i tak wierzę w ten zespół i myślę, że jak Maor nie odejdzie to stać na nas mistrzostwo, bo z Bełchatowem gra nie była zła, tylko brakło skuteczności. Wróci Burliga za Jaliensa i Chavez na środek, obrona się zgra i będzie dobrze.
Oby nie Brożek, oby nie Dyzma. Budujmy w końcu klub, anie twórzmy kadrę na poszczególny sezon!!!
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.08.2012, 11:14
Jakby chciał go zwolnić to Boss mógłby wykorzystać podejrzenie o korupcje Probierza... pretekst by był.
Choć jasne, że jak zaczną sie remisy ze słabeuszami, porażki to Franiu będzie jadził
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.08.2012, 11:15
michael napisał(a):Wyświetl post

Ale w Wiśle brakuje skuteczności od kiedy Kamil Kosowski z niej odszedł. To jest najgorsze, czasem udawało się strzelic kilka bramek w meczu. Za Maskanta mało bramek padało w większości z afery, za Moskala 80% posiadania piłki w meczu i bramek prawie nie było, Probierz z wiosny też gra w miarę się kleiła ale znów brakowało ostatniego podania czy celnego strzału. Ktoś potrafi mi to wytłumaczyc ?

Ale przecież Smuda jest skompromitowany łapówkarskim Zagłębiem !!! On nie może przyjśc do Wisły.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 22.08.2012, 11:34
Niech Smuda trzyma się od nas z daleka. Probierz ma jakiś pomysł na grę, a nie 2 defensywnych pomocników i długie piłki do osamotnionego napastnika. W sumie ciekawe czy na Legie lub Lecha też wyszedłby 3 defensywnych pomocników jak w meczu z Rosją Poza tym byłby wstyd, że mamy trenera buraka który nie umie ułożyć jednego sensownego i poprawnego gramatycznie zdania. Kategoryczne NIE dla Smudy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.08.2012, 11:54
Pamiętajcie o jednym . Dziennikarze - kibice innych zespołow (najczęściej jednego i to z Warszawy) co roku zwalniają w Wisle trenera juz po kilku kolejkach. rzekomo juz wiedzą , ze BOSS jest niezadowolony itp. Chodzi o to aby w naszym klubie siać nieustanny zamęt. Żeby trener kładł lagę na treningach i meczach po za chwile będzie zwolniony a zawodnicy mięli w dupie to co do nich mówi bo ...zaraz i tak wyleci. Żeby wywołać też nerwowe reakcje kibiców, żeby się poprostu o tym mówiło.
Wisła tradycyjnie atakowana jest przez nich bo jest praktycznie największą przeszkodą dla ich ukochanego klubu, który wiecznie ma problemy z królowaniem w lidze chociaż jak czytamy wydaje na to największe pieniądze.
Czym wyżej będzie Wisła w tabeli tym tego podobnych artykułow będzie przybywać. Trzeba mieć stalowe nerwy i robić swoje, tak żeby im gul zapikał na koniec sezonu (jak wiele razy w ostatnim dziesięcioleciu).
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 22.08.2012, 11:58
Gdyby Cupiał chciał wywalić Probierza zrobił by to przed sezonem, mówiąc, że celem Probierza był awans do pucharów.

Niestety obawiam się, że jeśli Probierzowi podwinie się noga poważniej niż 1 porażka dyzma bez zmian może nas dopaść...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.08.2012, 13:48
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ale w Wiśle brakuje skuteczności od kiedy Kamil Kosowski z niej odszedł. To jest najgorsze, czasem udawało się strzelic kilka bramek w meczu. Za Maskanta mało bramek padało w większości z afery, za Moskala 80% posiadania piłki w meczu i bramek prawie nie było, Probierz z wiosny też gra w miarę się kleiła ale znów brakowało ostatniego podania czy celnego strzału. Ktoś potrafi mi to wytłumaczyc ?

Ale przecież Smuda jest skompromitowany łapówkarskim Zagłębiem !!! On nie może przyjśc do Wisły.
To proste jak drut.
Jesień 2007 - Brożek, Boguski, Kosa, Zieńczuk, Paulista (Niedzielan szybko wypadł) + Ćwielong, który coś tam grał = 5 kreatywnych gości potrafiących zagrać klepę czy nawet 1 na 1 (niektórzy), silne skrzydła.
A potem - kiedy tak mieliśmy?
Dziś - Melikson, Iliev - 2 kreatywnych plus Genkov do kończenia.

To jeszcze dla przypomnienia 2002/2003
Żuraw, Kuźba, Franek (wiosną), Kalu, Kosa, Szymek
Jest różnica?
Będzie w drużynie tylu graczy tej klasy = powrócą fajerwerki. Jest 2 do robienia gry - jest jak jest. Nie będzie nawet tylu - będzie tylko mordercza kopanina.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.08.2012 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 22.08.2012, 14:39
Nawet jak Smuda szybko przyjdzie to szybciej odejdzie. Po pierwszym meczu będzie wiadomo że trener nieudacznik
@up Przypominam że Szymek był klasycznym rozgrywającym a taki piłkarz to większy skarb niż Melikson który potrafi grać tylko ofensywnie. W tej chwili w Polskiej lidze nie ma takiego gracza, był nim 2-3 sezonu temu Murawski w sezonie mistrzowskim ale kompletnie zagubił formę w Rosji.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.08.2012, 14:50
To wszystko zależy co tam Cupiał rozkminia sobie pod kopułą, bądź co mu doradzili
Dla mnie osobiście to Wisłę mógłby prowadzić Wójcik z Wdowczykiem jako zastępcą i Fryzjerem jako skarbnikiem, tylko nie Smuda
Ale już na serio - jeśli Cupiał chce Smudy to będzie go miał - prędzej czy później.Mam jednak nadzieje że Boguś nie jest aż takim ignorantem by karać nas Dyzmą(mimo jakieś tam prywatnej słabości do niego).

Swoją drogą..pamięta ktoś ten czas jak Smuda drugi raz do nas przechodził.Albo mi się coś popieprzyło albo został bardzo niemile przywitany(teksty w stylu Smuda pedał Wisłę sprzedał)...kojarzy to ktoś?i jeśli faktycznie tak było, to pamięta kontekst?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.08.2012, 15:04
Były takie teksty na trybunach z uwagi na wcześniejsze - bardzo szybkie po zwolnieniu z Wisły - przejęcie Legii.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 22.08.2012, 15:05
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ury,nId,630180 - Brawo panie Smuda
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.08.2012, 15:08
syryls napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ury,nId,630180 - Brawo panie Smuda
Przynajmniej troche mi ulzyło po tym wystapieniu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.08.2012, 16:59
Everybody lies

Wiecie jak jest ? Cupiał w swoim stylu zobaczył tabelę po rundzie i sobie pomyślał.
" Holendra wywaliłem, Moskala też, wszystko żeby mistrza uratować, a Probierz mi się nawet do pucharów nie zakwalifikował. Ale fuszerka "
I jak najbardziej może być tak, że kilka słabych występów i Probierza wywali, bo już się do niego zraził. Wszystko jest możliwe, bo Cupiał ma podejście jak JW. Tylko tego tak nie widać, bo jeszcze jako tako drużyna grałą w ostatnich latach, nie była aż tak nisko pod względem miejsca w tabeli.Nie mylić z poziomem sportowym. Ale jakby Wisła się kręciła w okolicach środka tabeli jak Polonia, to tak samo by wymieniał po 3 trenerów na sezon. Zresztą przykład pierwszy z brzegu ostatni sezon.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.08.2012, 17:20
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ale jakby Wisła się kręciła w okolicach środka tabeli jak Polonia, to tak samo by wymieniał po 3 trenerów na sezon. Zresztą przykład pierwszy z brzegu ostatni sezon.
No ale przecież on wymieniał i po czterech na sezon w nie tak odległej przeszłości. Jego jedyna przewaga nad JW to brak parcia na szkło.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.08.2012, 17:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No ale przecież on wymieniał i po czterech na sezon w nie tak odległej przeszłości. Jego jedyna przewaga nad JW to brak parcia na szkło.
jaki brak parcia? raczej cisza medialna.
Gdyby tylko zdradzał swoje emocje po każdej kojece i między nimi jak JW, byliby nie do odróżnienia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.08.2012, 17:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
jaki brak parcia? raczej cisza medialna.
Gdyby tylko zdradzał swoje emocje po każdej kojece i między nimi jak JW, byliby nie do odróżnienia
Pisałem już wcześniej, że Cupiał zachowywał się identycznie jak JW. Zresztą - nadal zachowuje się podobnie jeżeli chodzi o trenerów, szemranych doradców etc. Ewidentnie jednak nie lubi udzielać się medialnie, co różni go od Warszawskiego sobowtóra.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.08.2012, 17:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Były takie teksty na trybunach z uwagi na wcześniejsze - bardzo szybkie po zwolnieniu z Wisły - przejęcie Legii.
"Legio, Legio spójrz za siebie, jak cię Smuda w dupę jebie". O ile się nie mylę, to była jedna z przyśpiewek. Mały byłem i dawno to się działo, ale wciąż jeden z moich faworytów.

Raczej przychylam się do zdania tych, którzy uważają, iż Cupiał mógłby już wywalić Probierza, gdyby chciał. Póki co pewnie nie chce.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.08.2012, 17:54
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Raczej przychylam się do zdania tych, którzy uważają, iż Cupiał mógłby już wywalić Probierza, gdyby chciał. Póki co pewnie nie chce.
Weź pod uwagę jedno: Smuda ma BARDZO lukratywny kontrakt w PZPN do końca sierpnia i nie ma szans, żeby z niego zrezygnował. Wszystko wyjaśni się na przełomie września i października.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.08.2012, 18:33
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Można się domyśleć, jak ch...wo musi czuć się Probierz czytając takie rzeczy. Najgorsze, że Smuda jako dobry kumpel Cupiała może być z nim naprawdę dogadany....polityka klubowa już od dłuższego czasu nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.08.2012, 20:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pisałem już wcześniej, że Cupiał zachowywał się identycznie jak JW. Zresztą - nadal zachowuje się podobnie jeżeli chodzi o trenerów, szemranych doradców etc. Ewidentnie jednak nie lubi udzielać się medialnie, co różni go od Warszawskiego sobowtóra.

Nie przypominam sobie, żeby Cupiał wtrącał się do ustalania składu przed meczem, nie przypominam sobie żeby Cupiał tworzył komitet który poza trenerem ustał po każdym meczu kto grał najsłabiej i więcej grać nie będzie, nie przypominam sobie żeby Cupiał znudził się Wisłą i praktycznie spowodował zniszczenie drużyny . PANOWIE BEZ PRZESADY
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 22.08.2012, 20:13
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie, żeby Cupiał wtrącał się do ustalania składu przed meczem, nie przypominam sobie żeby Cupiał tworzył komitet który poza trenerem ustał po każdym meczu kto grał najsłabiej i więcej grać nie będzie, nie przypominam sobie żeby Cupiał znudził się Wisłą i praktycznie spowodował zniszczenie drużyny . PANOWIE BEZ PRZESADY
A moze poprostu te ekstrawagancje sa trzymane w tajemnicy...
Co do podkreslonego - bo to raz juz walnal "zabaweczke" w kat na jakis czas?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów