The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2010, 17:31
nie jestem też fanem Holendrów, bardziej trzymałem za nich za czasów genialnego Van Bastena, Gullita, ale w tym meczu byli zdecydowanie bardziej zdeterminowani- szybsi, dokładniejsi.. Brazylia strasznie zawiodła i ten zawód boli ich kibiców- co to za Brazylia która wali długie piły przez całą długą połowę i nie stwarza żadnej setki nawet kiedym usi atakować

i jeszcze ten kretyn Szczepłek- "każdy kto kocha piłke kocha Brazylię" - to ja nie jestem tym każdym i coś mi się wydaje że jest nas więcej
a wieczorem Murzyni z Ghany do boju!
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Krissu napisał(a):Wyświetl post
Polecam dowiedzieć się jak wyglądał ten pierwszy turniej: co się "mówiło" o Brazylii Dungi i jak się skończyło.
A drugi turniej gdzie fuksem wygrali z USA?
Nie wiem jak można się zachwycać zespołem, który uważam za najgorszą Brazylię od wielu lat. Od odejścia z kadry Ronaldo ten team nie ma napastnika z prawdziwego zdarzenia. Robinho, czy Fabiano strzelą gola słabszym zespołom, ale w fazie pucharowej brakuje im talentu Ronaldo, czy Romario.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Taka taktyka Holendrow, nic wiecej. Widac zaskutkowala. Potrafili sie podniesc z 0-1 moze troche przypadkowo ale jednak. Holandia moze nie przekonała ale awansowala i to jest teraz najwazniejsze. jakby Brazylia była taka mocna to dzisiaj spokojnie wygraliby z 4-0 nawet z Holandia. Pele krytykuje ta Brazylie, kibice z tamtad ja krytykuja a trafia sie jeden, ktory twierdzi ze Brazylia bardzo ładnie grała i powinna awansowac.

PS: Nawet o dziwo na onecie ludzie sie ciesze, ze Brazylia odpadła. Niesamowite
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.07.2010 o godz. 17:35.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 02.07.2010, 17:32
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
A może był faul na Robbenie? Nie byli lepsi spójrz na statystyki, obiektywnie patrzyłem na mecz, Holandia gra bezbarwnie nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku, licza na to że Robben zagra aktorsko jak to go sfualowali...to ba myć mistrz a o koncówce meczu nie wspominam bo idąc w 3 na bramkarza pokazali klasę...to ma być mistrz świata
Szkoda, że jak brazylijskie cioty kładą się na murawie to nie jesteś taki obiektywny.
Jeśli Holandia grała bezbarwnie, nic nie stworzyli sytuacji, kompletny chaos w ataku to jak grała ta twoja przezajebista Brazylia i dała sobie wbić dwa gole.
Ja rozumiem twoje rozgoryczenie, ze obstawiłeś, kupon nie wszedł, dwa wdechy, idź na spacer, przewietrz się to ci przejdzie

Krissu napisał(a):Wyświetl post
Czyli, na ten przykład, od Levadii byliśmy gorsi?
Albo od Zawsze Dziewicy w pierwszych derbach ubiegłego sezonu?
nie łap mnie za słowa, napisałem tak tylko dlatego, że nie jesteście (wy, fani Brazylii) obiektywni, a prawda jest taka że Canarinhos grali piach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 17:38
Nie byli lepsi spójrz na statystyki,
Skoro juz wspomniałes o statystykach

Jakos nie widze, zeby Holandia znacznie odstawała od Brazylii.
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 17:48
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Taka taktyka Holendrow, nic wiecej. Widac zaskutkowala. Potrafili sie podniesc z 0-1 moze troche przypadkowo ale jednak. Holandia moze nie przekonała ale awansowala i to jest teraz najwazniejsze. jakby Brazylia była taka mocna to dzisiaj spokojnie wygraliby z 4-0 nawet z Holandia. Pele krytykuje ta Brazylie, kibice z tamtad ja krytykuja a trafia sie jeden, ktory twierdzi ze Brazylia bardzo ładnie grała i powinna awansowac.
Wiemy już wszyscy że Pele krytykował Dungę. Nie musisz tego pisać po raz czwarty. Ja napiszę - a kim jest Pele żeby krytykować jakiegokolwiek trenera?

A przy okazji - ja nie jestem kibicem Brazylii i nigdy nim nie byłem. Mimo tego uważam, że Holandia miała masę szczęścia i wcale nie była dzisiaj lepsza.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.07.2010, 17:48
no nareszcie
licze na Urugwaj w finale
finał Argentyna Urugwaj to byłoby coś

MCDave napisał(a):Wyświetl post
A przy okazji - ja nie jestem kibicem Brazylii i nigdy nim nie byłem. Mimo tego uważam, że Holandia miała masę szczęścia i wcale nie była dzisiaj lepsza.
Holandia lepsza nie musiała być, wystarczyło, że jej 2 piłkarzy było lepszych
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2010, 18:00
Jot napisał(a):Wyświetl post
nie łap mnie za słowa, napisałem tak tylko dlatego, że nie jesteście (wy, fani Brazylii) obiektywni, a prawda jest taka że Canarinhos grali piach.
Ty za to jesteś obiektywny że hoho... Jak tak bardzo chcesz obiektywizmu to zacznij od siebie

Wracając do tematu:

Obie drużyny grały dziś słabo. Poprzednie mecze tych ekip na mundialu wyglądały tak: Brazylia grała słabo, ale jednak miała przebłyski. Holandia za to przebłysków raczej nie miała i podejrzewam że już mieć nie będzie, dlatego dla mnie, czyli dla kogoś dla którego liczy się dobre widowisko lepiej byłoby gdyby awansowała Brazylia. Po prostu większa szansa na obejrzenie jakieś ciekawej akcji niż w przypadku Holandii...
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.07.2010, 18:08
Jako całkowicie obiektywna osoba, powiem, że się cieszę, że awansowała Holandia. Wszędzie tylko wielka Brazylia, a jaka ona wielka dziś wszyscy widzieliśmy. Pewnie cała Brazylia jest teraz w szoku, mieli wygrać mundial a nie awansowali nawet do półfinału.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 02.07.2010, 18:08
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Ty za to jesteś obiektywny że hoho... Jak tak bardzo chcesz obiektywizmu to zacznij od siebie
kibic Brazylii mi to pisze

Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
dlatego dla mnie, czyli dla kogoś dla którego liczy się dobre widowisko lepiej byłoby gdyby awansowała Brazylia. Po prostu większa szansa na obejrzenie jakieś ciekawej akcji niż w przypadku Holandii...
Dlatego dla mnie, czyli dla kogoś, dla którego liczy się dobre widowisko lepiej, żeby awansowała Holandia.
Po prostu większa szansa na obejrzenie jakiejś ciekawej akcji niż w przypadku Brazylii.
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.07.2010, 18:12
ludzie, przestańcie z tą Brazylią, lament jak gdyby Wisła przegrała, są przereklamowani na potęgę, od dawna nie zagrali dobrego meczu
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 18:31
Wiemy już wszyscy że Pele krytykował Dungę. Nie musisz tego pisać po raz czwarty. Ja napiszę - a kim jest Pele żeby krytykować jakiegokolwiek trenera?

Fajnie ze liczysz ile razy o czyms mowie Pele to jest historia. Człowiek, ktory wie co to jest joga bonito - tej jogi bonito nie ma owczesna Brazylia i z Dunga miec nie bedzie. Najlepsi w ocenie sa kibice i media a one tez nie były zadowolone z faktu, kto bedzie prowadził Brazylie. Wiele osob załuje, ze Brazylia odpadla i od razu, ze Holandia nic nie pokazała. Brazylia tez nic nie pokazała ale z tych dwoch zespołow ktos awansowac musial.

EDIT: Oficjalnie: Dunga zrezygnował z prowadzenia kadry. Brazylie czeka teraz deja vu
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.07.2010 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.07.2010, 18:34
no bez przesady, że dno grali . W pierwszej połowie robili co chcieli. Ale to im niestety w główkach przewróciło, że na stojąco wygrają. No to im Holendrzy pokazali, że to turniej, w nim się walczy i liczy się to co w siatce a nie wrażenia artystyczne.

Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2010, 18:37
Brazylia nie grała zajebiście ale na mundialu prezentowała się lepiej niż Holandia...jak dla was Holandia gra dobrze to sie pyta jak grają Niemcy, Argentyna, Hiszpania? Holnadia to jest dopiero przereklamowana. Grają jak Brazylia bo to co grali kiedyś a teraz to taka kaszana że aż żal...strzelają bramkę i murują...mają farta wszędzie...przeciwników w grupie mieli marnych...z Dania grali taką kaszne, z Japonią też...Słowacja potem, teraz pewnie mam nadzieje że Ghana lub Urugwaj sprowadzą ich na ziemie bo jak dla was to ma być mistrz to ja dziękuje bardzo.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.07.2010, 18:42
Też bym chciał, żeby Polska grała taki piach jak Holandia jak niektórzy tu piszą i była w półfinale MŚ.
Niektórzy tu mają chyba coś z głową , na prawdę wierzycie, że tylko przez szczęście można awansować do półfinału MŚ i ograć Brazylię w ćwierćfinale ?
Na prawdę śmieszne
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 18:49
Brazylia nie grała zajebiście ale na mundialu prezentowała się lepiej niż Holandia...jak dla was Holandia gra dobrze to sie pyta jak grają Niemcy, Argentyna, Hiszpania? Holnadia to jest dopiero przereklamowana. Grają jak Brazylia bo to co grali kiedyś a teraz to taka kaszana że aż żal...strzelają bramkę i murują...mają farta wszędzie...przeciwników w grupie mieli marnych...z Dania grali taką kaszne, z Japonią też...Słowacja potem, teraz pewnie mam nadzieje że Ghana lub Urugwaj sprowadzą ich na ziemie bo jak dla was to ma być mistrz to ja dziękuje bardzo.
Przed chwila Kosecki na Orange Sport, ktory kibicował Brazylii powiedział, ze Holandia awansowała zasłuzenie bo brazylia nie potrafiła zagrac dwoch dobrych polowek. To jest obiektywizm, a Ty widac jestes za Brazylia i ale obiektywizmu u Ciebie brak. Jak masz problem to do Dungi - zapytaj go czemu Brazylia to nie wielka Brazylia, dlaczego ja przebudował, dlaczego nie zabrał np Ronaldinho czy Pato. A sorka... Dunga juz nie jest trenerem.
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Też bym chciał, żeby Polska grała taki piach jak Holandia jak niektórzy tu piszą i była w półfinale MŚ.
Niektórzy tu mają chyba coś z głową , na prawdę wierzycie, że tylko przez szczęście można awansować do półfinału MŚ i ograć Brazylię w ćwierćfinale ?
Na prawdę śmieszne
Smieszne i to bardzo. Holandia gra jak gra ale odnosi sukcesy i to jest najwazniejsze. Moze Brazylia lepiej sie spisywała od Holendrow w grupie ale czy ma to jakies znaczenie? nie wydaje mi sie.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.07.2010 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.07.2010, 18:51
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Na prawdę śmieszne
No coś ty dla mnie Holandia jest mocna, ale zawsze przed wielką imprezą nie daje im dużych szans tzn. Finału nie wróżę lub coś w tym stylu, ale wierzyłem, że wyjdą z grupy i trafią do półfinału.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 02.07.2010, 18:53
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Fajnie ze liczysz ile razy o czyms mowie Pele to jest historia. Człowiek, ktory wie co to jest joga bonito - tej jogi bonito nie ma owczesna Brazylia i z Dunga miec nie bedzie. Najlepsi w ocenie sa kibice i media a one tez nie były zadowolone z faktu, kto bedzie prowadził Brazylie. Wiele osob załuje, ze Brazylia odpadla i od razu, ze Holandia nic nie pokazała. Brazylia tez nic nie pokazała ale z tych dwoch zespołow ktos awansowac musial.
Ile Ty masz lat?

Jot w dzisiejszym meczu widziałem 3 bramki. Jedna po kapitalnej akcji strzelona przez Robinho i dwie przypadkowe Holendrów, które zdobyli dzięki błędom obrońców. To na jakiej podstawie twierdzisz, że to Holandia może zagrać jakąś ciekawą akcję a Brazylia nie? Ci Holendrzy nie potrafili wykorzystać sytuacji 3 na 1!
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.07.2010, 19:00
Brazylia nie potrafiła wygrać z taką beznadziejna Holandią, więc chyba nie zasługuje na dalsza grę, prawda ?

Dziwne, że nikt jeszcze nie użył magicznego "anty football"
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 02.07.2010, 19:01
Na kogo trafi Holandia w półfinale? Na Urugwaj/Ghana? Czy np. na Argentyne i Hiszpanie też ma szanse? Możliwy jest finał Argentyna-Hiszpania?

edit - dzięki John1906.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 02.07.2010 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.07.2010, 19:04
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Na kogo trafi Holandia w półfinale? Na Urugwaj/Ghana? Czy np. na Argentyne i Hiszpanie też ma szanse? Możliwy jest finał Argentyna-Hiszpania?
Na Urugwaj lub Ghane.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 02.07.2010, 19:07
To i ja zabiorę głos. Byłem za Brazylią, choć i Holendrów lubię. Pierwsza połowa zdecydowanie dla Brazylijczyków, w zasadzie mogli to rozstrzygnąć i rozwiać wszystkie wątpliwości. Druga część to tak, jakby zamiana koszulkami. Dalej przewaga jednej ze stron, tylko, że dominacja Pomarańczowych. Dwa gole, pierwszy dziwny, drugi piękny. Potem głupota Felipe Melo, no i jednak Canarinhos znowu odpadają z Europą, podobnie jak 4 lata temu.

Jeśli mam podsumować grę Brazylii i Holandii na tych MŚ to powiem tak: Holendrzy to zupełnie inny świat niż EURO 2008. To już nie są radośni gracze, którzy atakowali przez 90 minut, demolowali w fazach grupowych, a potem zdychali i dostawali w dupę od Portugalii (2004 i 2006), czy Rosji (2008). W zasadzie zarówno w 2004 i 2008, jakby się przyznawało tytuły za piękno po fazie grupowej, to właśnie Pomarańczowi byliby najlepsi. Na tych MŚ całkowita zmiana. Lekki minimalizm - myślałem, że dzisiaj ich to pokara, ale jednak się nie udało. Udowodnili, że są gotowi na wielki wynik. Van Maarwijk pokazał jak trzeba grać aby wygrać. Dobry przód i konsekwentna obrona. Wielkie brawa!

Co do Brazylii, powtarza się historia sprzed 4 lat, znów 1/4 finału. Niektóre dziwne powołania. Dunga zostanie zjedzony za brak Ronaldinho czy Pato i jeszcze paru innych. Głupota Felipe Melo przypomniała mi zachowanie Nigeryjczyka z meczu z Grecją, choć stawka znacznie wyższa. W pierwszej części dzisiaj wielka konsekwencja, grupę wygrali zbyt małym nakładem sił (tak samo jak i Holandia i Argentyna). Na pewno ogromne rozczarowanie u Kanarków, no ale za 4 lata grają u siebie, zatem chyba nikt tam nie bierze pod uwagę innego wyniku, niż Mistrzostwo Świata.

Nadal gra mój faworyt - Argentyna, i choć nie będzie mojego finalu marzeń: Brazylia - Argentyna, to jednak liczę, że zagrają w nim Oranje i Albicelestes
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.07.2010, 19:11
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
To i ja zabiorę głos. Byłem za Brazylią, choć i Holendrów lubię. Pierwsza połowa zdecydowanie dla Brazylijczyków, w zasadzie mogli to rozstrzygnąć i rozwiać wszystkie wątpliwości. Druga część to tak, jakby zamiana koszulkami. Dalej przewaga jednej ze stron, tylko, że dominacja Pomarańczowych. Dwa gole, pierwszy dziwny, drugi piękny. Potem głupota Felipe Melo, no i jednak Canarinhos znowu odpadają z Europą, podobnie jak 4 lata temu.

Jeśli mam podsumować grę Brazylii i Holandii na tych MŚ to powiem tak: Holendrzy to zupełnie inny świat niż EURO 2008. To już nie są radośni gracze, którzy atakowali przez 90 minut, demolowali w fazach grupowych, a potem zdychali i dostawali w dupę od Portugalii (2004 i 2006), czy Rosji (2008). W zasadzie zarówno w 2004 i 2008, jakby się przyznawało tytuły za piękno po fazie grupowej, to właśnie Pomarańczowi byliby najlepsi. Na tych MŚ całkowita zmiana. Lekki minimalizm - myślałem, że dzisiaj ich to pokara, ale jednak się nie udało. Udowodnili, że są gotowi na wielki wynik. Van Maarwijk pokazał jak trzeba grać aby wygrać. Dobry przód i konsekwentna obrona. Wielkie brawa!

Co do Brazylii, powtarza się historia sprzed 4 lat, znów 1/4 finału. Niektóre dziwne powołania. Dunga zostanie zjedzony za brak Ronaldinho czy Pato i jeszcze paru innych. Głupota Felipe Melo przypomniała mi zachowanie Nigeryjczyka z meczu z Grecją, choć stawka znacznie wyższa. W pierwszej części dzisiaj wielka konsekwencja, grupę wygrali zbyt małym nakładem sił (tak samo jak i Holandia i Argentyna). Na pewno ogromne rozczarowanie u Kanarków, no ale za 4 lata grają u siebie, zatem chyba nikt tam nie bierze pod uwagę innego wyniku, niż Mistrzostwo Świata.

Nadal gra mój faworyt - Argentyna, i choć nie będzie mojego finalu marzeń: Brazylia - Argentyna, to jednak liczę, że zagrają w nim Oranje i Albicelestes
Dziś się im udało bo mieli farta, następnym razem za taką gre zostaną ukarani
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.07.2010, 19:22
Mecz rozczarował i to bardzo.

Brazylia wydawała się z każdym meczem grać coraz lepiej. Ale przy pierwszej poważnej przeszkodzie wyszły wszystkie mankamenty: ostatnie 10 minut grała Anglia, nie Canarinhos. Wstyd, jedyny pomysł to wrzutki. A przecież w I połowie wszystko wyglądało całkiem nieźle. W II połowie Dunga boleśnie się przekonał, że pomylił się przy selekcji - nie miał kto pociągnąć drużyny do walki. Brak zmiany ofensywnej przy stanie 1-1 był decydujący - drużyna straciła rytm i nie odzyskała jej do końca.

Holandia: awansowała dzięki samobójowi i bramce strzelonej ze stałego fragmentu. Oprócz tego nie potrafiła sama stworzyć z akcji żadnej sytuacji - pomijam kontry przy grze 11 na 10, które nawiasem mówiąc były żałosne. Holendrzy nie mają pomysłu na grę podobnie jak Brazylijczyków. Do tego 2 podstawowych obrońców wykartkowanych.

Mecz, pomijając bramkę Robinho był nudny, grany w słabym tempie. Składnych, ładnych akcji było jak na lekarstwo.

Zwycięzca dwumeczu Urugwaj-Ghana ma spore szanse na grę w finale.

PS. Moim zdaniem sędzia pochopnie wyrzucił Mello - powinna być żółta kartka. Za to nie podyktował ewidentnego karnego (ew. rzutu wolnego z linii pola karnego) po ręce Lucio.

PS.2 Mecz Urugwaju z Ghaną arcynudny, prawie zasnąłem. Ale strzał Muntariego chyba z 40 metrów! Coś niesamowitego.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 02.07.2010 o godz. 20:24.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.07.2010, 20:26
Licze na Ghane.Na początku byli strasznie stremowani,ale z czasem się rozkręcili.Muntari pięknie urwał na koniec pierwszej połowychciałbym półfinał Ghana-Holandia i Oranje do domu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2010, 20:28
Ile Ty masz lat?

Jot w dzisiejszym meczu widziałem 3 bramki. Jedna po kapitalnej akcji strzelona przez Robinho i dwie przypadkowe Holendrów, które zdobyli dzięki błędom obrońców. To na jakiej podstawie twierdzisz, że to Holandia może zagrać jakąś ciekawą akcję a Brazylia nie? Ci Holendrzy nie potrafili wykorzystać sytuacji 3 na 1!
A co ma wiek do wypowiedzi. Mam tyle ile mam. Bramka Muntariego excellent. Takiej pilki ani jeden bramkarz na swiecie by nie wyłapał. Jabulani dało o sobie znac.
Dziś się im udało bo mieli farta, następnym razem za taką gre zostaną ukarani
Dzisiaj Brazylia została ukarana przez to, ze nie potrafi dwoch takich samych połowek rozegrac. Cwaniaczki mysleli, ze jak wygrywaja 1-0 to juz maja 1/2 w kieszeni. Nic w tym stylu.
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. Moim zdaniem sędzia pochopnie wyrzucił Mello - powinna być żółta kartka. Za to nie podyktował ewidentnego karnego (ew. rzutu wolnego z linii pola karnego) po ręce Lucio.
Jaka zołta kartka, co Ty za farmazony wypisujesz. Faul byl normalnie na zolta ale zaraz po tym co zrobil to czerwona i zawieszenie na pare spotkan. Az tak byłes slepy, ze nie widziałes chamskiego zachowania Melo. On juz powinien wczesniej wyleciec. To o czym zawsze wiedział Juventus dzisiaj wie i brazylia. Nie moge zliczyc ile razy w Serie A wylatywał z boiska. Pomyslec jeszcze, ze Juve proponuje jego osobe Arsenalowi. Jako kibic Londynczykow byłbym bardzo niezadowolony.

Jezeli uwazasz ze za takie zagranie tylko zołta kartka to ja nie mam wiecej pytan.

EDIT: flamengista To wina sedziego, ze nie dał za faul na Elano i na Bastosie jeszcze czerwonych kartek. Na szczescie sedzia z Japoni bardzo dobrze mecz prowadził i wychwycił to - nie boje sie tak powiedziec szmaciarskie zachowanie Melo. Zreszta on słynie z takich zagran. To głownie jego osoba i zapewne Dungi bedzie na ustach wszystkich kibicow w Brazylii.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 03.07.2010 o godz. 07:56.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.07.2010, 20:37
No więc ja to widzę trochę inaczej. "Chamstwa" w stylu Melo widzę na niemal każdym meczu tego mundialu, a czerwoną kartkę za podobny faul - po raz pierwszy. Z resztą ja chamstwa nie kwestionuję, tylko pochopne ukaranie czerwoną kartką. Tą decyzją sędzia de facto zakończył mecz.

PS. Przypominam też, że Elano ma ciężką kontuzję, a zawodnik WKS za ultrachamski faul nawet nie zobaczył żółtka. Więc są różne poziomy chamstwa, a konsekwencji arbitrów brak.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.07.2010, 20:47
Po strzale Forlana jestem pewnien, że ta piłka jest do prawdy zjeb*na
Liczę, że obie drużyny strzelą jeszcze po bramce, dogrywka, karne...... ahh
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.07.2010, 21:09
ta piłka rzeczywiście potrafi zadziwić. Początkowo wcale na te narzekania bramkarzy uwagi nie zwracałem (zawsze narzekają). Ale już parę razy widać było, że "nie trzyma" regularnego toru. Niby idzie rogalem, a nagle tego rogala prostuje, albo odwrotnie, niby prosto, a lekki skręt w dowolną stronę się zaczyna.

Chyba ma zmienny środek ciężkości. Minimalnie, ale przy dalekich strzałach i duże prędkości widać co widać.
Wystarczy, że zrobili jakby dwie piłki , jedna w drugiej, między nimi jakiś płyn, który nie wypełnia całkowicie tej niby komory, tylko się przelewa. Choćby troszeczkę ciężkiej rtęci. Wystarczy, by lecąc i kręcąc się zaczęła robić jaja.

To tylko spekulacja, może po prostu najzwyczajniej w świecie ktoś siedzi na trybunach i potrafi czarować

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.07.2010, 21:11
Nie mogę patrzeć na Ghanę. Oby Urugwaj to wygrał.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów